🔺دعوت سید حسن نصرالله به کمپین جهانی #اجتماع_قلبها: بنده هم از طرف خودم از همه دعوت میکنم در این برنامه مشارکت کامل و خوبی داشته باشند.
🤲🏻 قرائت دعای هفتم صحیفه سجادیه و دعای فرج
⏰ شب نیمه شعبان؛ ساعت ۲۲
🌍 در بیش از ۴۰ کشور جهان همراه با دیگر منتظرین منجی
♦️هر عزیزی که نتوانست راس ساعت این دعا را بخواند بهتر است در اولین فرصت، دعا را بخواند.
کانال تفسیر تسنیم/علامه جوادی آملی
✅ @tafsire_tasnim1
27.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 پیام حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی ویژه ولادت حضرت #صاحب_الزمان (عج)
🔹وجود حضرت در جامعه، چه آثاری برای آن داشته است؟
⏰ تاریخ: ۹۹/۰۱/۱۶
🔺این پیام در شبکه های مختلف سیما پخش شد و مورد بحث قرار گرفته است.
✅ @tafsire_tasnim1
📣 لزوم محاسبه در ماه شعبان؛
🔴ماه پربركت شعبان، آخر سال اخلاقی ماست
🔷حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی: هر كسی براي خود يك سالی دارد، كشاورزان معمولاً اول سالشان اول پاييز است، و برخيها هم اول سالشان فروردين است؛ اما كسانی كه در مسائل اخلاقی كار ميكنند اول سالشان ماه مبارك #رمضان است، لذا #ماه_شعبان آخر سال اخلاقی اينهاست.
🔷 در آخر سال نظير اينكه نزديك امتحانات كنكور ميشود انسان چگونه تلاش و كوشش ميكند مطالعه كند و حضور ذهن داشته باشد, اينها كه سال اخلاقي دارند تمام تلاش و كوشش آنها اين است كه در اين ماه شعبان بدهكاريهايشان را بدهند حقّالله دارند حقّالناس دارند توبهاي بايد بكنند واجبي ترك كردند حرامي مبتلا شدند تمام اين دِيْنهاي حقّاللهي و حقّالناسي را در #ماه_شعبان بدهند كه وقتي اول سال فرا ميرسد اينها با سود همراه باشند.
🔺منبع:
@a_javadiamoli_esra
_______________________
✅ @tafsire_tasnim1
هدایت شده از تفسیر تسنیم مدیا
Baghare_146L.mp3
4.1M
🎙صوت درس تفسیر سوره مبارکه #بقره
📆 #جلسه_146
🔖 آیه: ۵۴ - ۵۹
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
🆔 @tafsire_tasnim_media
📇 خلاصه تفسیر سوره #بقره
📆 جلسه: 146
🔖 آیات: ۵۴-۵۹
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
✅ آیه ۵۴ بقره:
«واذ قال موسی لقومه یا قوم انکم ظلمتم انفسکم باتخاذکم العجل فتوبوا الی بارئکم فاقتلوا انفسکم ذلکم خیر لکم عند بارئکم فتاب علیکم انه هو التواب الرحیم»
✅ آیه ۵۵ بقره:
«واذ قلتم یا موسی لن نومن لک حتی نری الله جهرة فاخذتکم الصاعقة وانتم تنظرون»
✅ آیه ۵۶ بقره:
ثم بعثناکم من بعد موتکم لعلکم تشکرون
✅ آیه ۵۷ بقره:
«وظللنا علیکم الغمام وانزلنا علیکم المن والسلوی کلوا من طیبات ما رزقناکم وما ظلمونا ولکن کانوا انفسهم یظلمون»
و ابر را بر شما سایبان قرار دادیم؛ و «من» و «سلوی» را بر شما فرستادیم؛ (و گفتیم) از نعمتهای پاکیزهای که به شما روزی دادهایم بخورید! (ولی شما کفران کردید!) آنها به ما ستم نکردند؛ بلکه به خود ستم مینمودند.
✅ آیه ۵۸ بقره:
«واذ قلنا ادخلوا هذه القریة فکلوا منها حیث شئتم رغدا وادخلوا الباب سجدا وقولوا حطة نغفر لکم خطایاکم وسنزید المحسنین»
زمانی که گفتیم: «در این شهر [= بیت المقدس] وارد شوید! و از نعمتهای فراوان آن، هر چه میخواهید بخورید! و از در (معبد بیت المقدس) با خضوع و خشوع وارد گردید! و بگویید: «خداوندا! گناهان ما را بریز!» تا خطاهای شما را ببخشیم؛ و به نیکوکاران پاداش بیشتری خواهیم داد.»
✅آیه ۵۹ بقره:
«فبدل الذین ظلموا قولا غیر الذی قیل لهم فانزلنا علی الذین ظلموا رجزا من السماء بما کانوا یفسقون»
اما افراد ستمگر، این سخن را که به آنها گفته شده بود، تغییر دادند؛ (و به جای آن، جمله استهزاآمیزی گفتند؛) لذا بر ستمگران، در برابر این نافرمانی، عذابی از آسمان فرستادیم.
🔹🔹🔹🔹
🔴حضور بنی اسراییل در برابر موسی چقدر و چگونه است؟
1⃣گروهی که به موسی ایمان آوردند بسیار اندک بودند(یونس/۸۳) پس غالبا ایمان نیاوردند.
این گروه مومن هم ایمان مستحکمی نداشتند چنان که وقتی موسی گفت گاوی را بدستور خدا بکشید، گفتند داری ما را مسخره میکنی؟! یعنی در برابر پیامبرشان خاضع و #متعبد نبودند. لذا وقتی دستور جنگ با هم بدهد آیا اینها سریعا قبول میکنند؟
2⃣موسی به این گروه مومن میگوید شما که میدانید من پیامبرم چرا مرا اذیت میکنید؟(صف/۵) اگر این گروه چنان بودند که #دستور_قتال با هم را سریعا بپذیرند دیگر آیا ممکن بود اینچنین پیامبرشان را اذیت کنند؟
3⃣وقتی قرآن گوید ما گمراهان را گمراهتر میکنیم منظور این است که ما توفیق #هدایت را دیگر به او نمیدهیم پس هدایت را از دست داده و منحرفتر و گمراهتر میشوند.
4⃣جو مصر چگونه بود؟ بنی اسراییل که مکرر یا میگفتند خدای دیدنی برایمان بیاور و یا میگفتند خدایت را به ما نشان بده! پس کاملا مادی و #حسگرا بودند. فرعون به هامان، وزیرش گوید ما در زمین که خدای موسی را نمیبینیم و من مطمئنم که در آسمان هم نیست اما تو رصدخانه یا برجی بساز که بلند باشد تا شاید خدایش در آسمان باشد و من از رصدخانه یا بالای برج او را ببینم.
5⃣این #افکار_الحادی که الان هم اینطورند یقین داشتند که جز موجودات مادی، موجودی نیست پس نه خدا هست نه قیامت و ... . ملحد معتقد و مطمئن است انسان از ماده بوجود آمده و ماده را باید بپرستد و نهایتا هم میمیرند و نابود میشوند. قرآن گوید اعتقادات و حرفهای نظری و علمی ملحدان، علم نیست بلکه #ظن و گمان است، آنچه #علم است که مطابق واقع باشد و فقط ماده را موجود نداند و منکر خدا و قیامت نباشد.
6⃣این یعنی هر کس که حرفی نظری دارد در برابر رقیب فکری خود میگوید فلانی گمان میکند که حرفش درست است! در حالیکه رقیبش به خود مطمئن است! لذا این یک روش ادبی است که رقبا در برابر هم میگویند.
7⃣خدا گوید وجود #قیامت آنقدر سنگین و مهم است که اگر کسی کمترین گمانی در مورد وجود قیامت داشت باید بفکر قیامت باشد و عملش را درست کند. چنان که امام صادق در برابر ملحدی این را گفت.
8⃣این وضعیت، فکر رایج بنی اسراییل و مردم مصر است. حال چگونه ممکن است موسی به اینها بگوید شمشیر بردارید و با هم بجنگید و آنها نیز فورا گوش کنند؟!
9⃣پس باب این بحث هنوز باز است که بالاخره آیا بنی اسراییل فورا دستور قتال را پذیرفتند (که علایم مختلف نشان داده اینطور نیست) یا اینکه جنگیدند اما خدا چیز دیگری برای ذبح فرستاد و یا جنگیدند و عده ای هم کشته شدند و خدا باقی را بخشید یا ...
🚸🚸🚸🚸🚸🚸
🔴 دسترسی سریع به فهرست جلسات تفسیر سوره بقره
🔴eitaa.com/tafsire_tasnim1/1542
📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜
تفسیر بزرگ تسنیم👇
✅ eitaa.com/joinchat/1076887553Cfdb847e190
📇 خلاصه تفسیر سوره #بقره
📆 جلسه: 146
🔖 آیات: ۵۴ - ۵۹
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
✅ ادامه جلسه ۱۴۶
0⃣1⃣ در تفسیر آیه ۵۸ و ۵۹ بقره باید گفت موسی و بنی اسراییل در جایی ایستادند نماز بخوانند و خدا چون آنجا در آفتاب بود و بسیار گرم بود خدا ٫ابری را فرستاد تا سایه ایجاد کند. لذا الان در آنجا مسجدی ساختند به نام #مسجد_الغمام. خدا گوید هر معجزه ای که به بنی اسراییل میدادیم از قبلی بزرگتر بود اما قومی که #اصالت_الحس باشند هیچ معجزه ای در آنها اثر نمیکند و بعدا همه را مادی تفسیر خواهند کرد. ما ۹ معجزه به موسی علیه فرعون دادیم مثل ید بیضاء و .. و آیات بسیاری که به بنی اسراییل دادیم مانند ابر غمام که آنرا غیر از آن معجزات دانسته است.
1⃣1⃣سپس خدا به بنی اسراییل گوید بروید در محل #بیت_المقدس ساکن شوید. از این در مخصوص و با حالت خضوع وارد شوید و از نعمتهای ما استفاده کنید. گفتیم دعا کنید که خدا شما را ببخشد. خدا فرمود اینها به همین دستور ساده هم عمل نکردند و ستمکاران قوم آن حرف ما را عوض کردند و ابلاغ کردند! لذا گوید اینها ظلم بزرگی کردند و ما نیز عذابی آسمانی برایشان فرستادیم. لذا چنین قومی ممکن نیست که دستور قتال با یکدیگر را پذیرفته باشند.
🚸🚸🚸🚸🚸🚸
🔴 دسترسی سریع به فهرست جلسات تفسیر سوره بقره
🔴eitaa.com/tafsire_tasnim1/1542
📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜
تفسیر بزرگ تسنیم👇
✅ eitaa.com/joinchat/1076887553Cfdb847e190
‼️ اعضای محترم کانال میتوانند با ارسال پستها به دیگر افراد علاقه مند به این مباحث، علاوه بر اینکه باعث آشنایی دیگر اعضای جامعه با مباحث مهم و عمیق اعتقادی اسلام میشوند، به رشد و گسترش کانال نیز کمک نمایند...
❎ مدیریت کانال، که در پیامرسانهای دیگر نیز فعال است کمترین نفع مادی در نشر کانال تفسیر ندارد.
هدایت شده از تفسیر تسنیم
‼️تحت سلطه طاغوت بودن، کفر است!
🎯 علامه جوادی آملی:
طبق آیه ۶۰ سوره نساء، نشانه ایمان به آنچه بر پیامبر اسلام و پیامبران گذشته نازل شده، این است که در مسایل حقوقی و حاکمیتی تحت سلطه هیچ #طاغوتی نباشد...
✅ @tafsire_tasnim1
🌺۲۹ فروردین، روز #ارتش_جمهوری_اسلامی
❇️فرق ارتش دینی و غیر دینی آن است که ارتش دینی باور کرده است که با مرگ نمی پوسد!
آیت الله العظمی جوادی آملی:
🔺فرق ارتش غیر دینی با #ارتش_دینی آن است كه ارتش دینی باور كرده است كه با مرگ از پوست به در میآید، نه اینکه بپوسد! این مرغ باغ ملكوت برای همیشه میماند و باید رهتوشه تهیه كند، دیگران فكر فكر میكنند با مردن میپوسند، لذا برای آنها انفجار كشورهای دیگر یا تروریست بودن دولتی و یا امور دیگر فرقی نمیكند.
🔺شما «جنگ جهانی اول» را دیدید میلیونها نفر كشته شدند و از بین رفتند در جنگ جهانی دوم هم بشرح ایضاً، سرّش آن است كه آنها خیال كردند مرگ پایان راه است و چون مرگ پایان راه است هر چه برای بشر هست قبل از مرگ است، بیباكانه دست به كشتار میزدند و نامی هم از آنها نمانده
🔺اما شما میبینید شرق و غرب جهان را نام #حسینبنعلی(ع) پر كرده، مگر جنگ جهانی اول كم كشته داد؟
#جنگ_جهانی_دوم كم كشته داد؟ چطور هفتاد میلیون یا بیشتر كشته میشوند و نامی از آنها نیست اما 72 نفر جهان را گرفتند؟ چه چیزی اینها را نگه داشت؟
🔺آنها که در شبهای عملیات دفاع مقدس حضور داشتند میدانند در این خاكریز اول، خاكریز دوم سخن از «یا حسین(ع) یا حسین(ع) كربلا، كربلا» بود.
📚آنچه این كشور را نگه میدارد همان اعتقاد به «جهانبینی، جهانداری و جهانآرایی» است. این سه اصل است كه وظیفه ماست، ارتش ما هم، مانند دیگر ارگانهای حوزوی و دانشگاهی با این عناصر سهگانه دارد زندگی میكند.
🆔 منبع: news.esra.ir
________________________
✅ @tafsire_tasnim
هدایت شده از تفسیر تسنیم مدیا
Baghare_147L.mp3
4.72M
🎙صوت درس تفسیر سوره مبارکه #بقره
📆 #جلسه_147
🔖 آیه: ۵۷ - ۵۹
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
🆔 @tafsire_tasnim_media
1_296098426.pdf
223.6K
📚متن درس تفسیر سوره مبارکه #بقره
📆 #جلسه_147
🔖 آیه: ۵۷ - ۵۹
✅ مفسر: علامه جوادی آملی
🆔 @tafsire_tasnim1
📇 عناوین خلاصه تفسیر سوره #بقره
📆 جلسه: 147
🔖 آیات: ۵۷ - ۵۹
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
1. تحریف کلام الهی توسط یهودیان
2. معنای تظلیل غمام
3. حب دنیا در میان بنی اسرائیل
4. ارض مقدس و ویژگیهای آن
5. سرزمین قدس، مکان صدق
6. دستور ورود به سرزمین قدس به حالت سجده
7. توصیف بنی اسراییل
8. عدم توجه قران به وجه قصه بودن
9. انفجار چشمه های دوازده گانه
10. اختلاف همیشگی بنی اسراییل
11. طغیان بنی اسراییل
🚸🚸🚸🚸🚸🚸
🔴 دسترسی سریع به فهرست جلسات تفسیر سوره بقره
🔴eitaa.com/tafsire_tasnim1/1542
📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜📜
تفسیر بزرگ تسنیم👇
✅ eitaa.com/joinchat/1076887553Cfdb847e190
✅اولين مصيبت آن وقتي است كه انسان نساخته مسؤل كاري باشد!
علامه جوادی آملی:
🔺اختلاف قبل العلم يك اختلاف خوبي است دو نفر كه دارند بحث ميكنند با هم اختلاف دارند يكي نفي ميكند ديگري اثبات ميكند اين تضارب نظر باعث پخته شدن فكر است دو نفر كه دارند بحث ميكنند با هم واقعاً اختلاف دارند و اين اختلاف يك اختلاف ممدوحي است چون براي تحصيل علم است.
اختلاف قبل از علم است كه زمينه علم است امّا اگر بعد از اين كه روشن شد كه حق با كيست از آن به بعد اگر كسي اختلاف كرد اين اختلاف مذموم است
اگر كسي الآن كه در اوائل تحصيل اوست يا اواسط تحصيل اوست خود را مواظب نباشد در بحثها بعد از اين كه فهميد حق با هم بحث اوست تمكين نكند و اعتراف نكند بعد از اين كه از حوزه فراغت پيدا كرد و از درس و بحث فارغ شد و مسئول يك كاري از كارها در شهر يا روستا شد اين مصيبت بر اسلام و مسلمين است زيرا او خود را حوزه نساخت عادت نكرد وقتي حق را فهميد تمكين كند و خضوع كند و بگويد آري حق با تو بود و من اشتباه كردم.
اولين مصيبت آن وقتي است كه انسان نساخته مسؤل كاري باشد. اگر اين شهامت را نداشت كه در حضور يك نفر اعتراف كند و بگويد: حق با تو بود. وقتي مسؤول يك كاري شد در برابر هزاران نفر كه هرگز حاضر نيست اعتراف كند.
📚 جلسه ۱۴۷ تفسیر قرآن کریم
✅ @tafsire_tasnim1
❇️اعضای محترم در مورد شیوه جدید ارسال متن کامل و سپس عناوین، نظرات و پیشنهاداتشان را با مدیر کانال در میان بگذارند.
💠 اولین ماه سال، رمضان است، نه محرم!
علامه جوادی آملی:
🔰 یک بیان نورانی از حضرت زکریا و ابراهیم (سلام الله علیهما) هست که اینها رابطه شان را با خدا به ما آموختند. ما یک رابطه های دستوراتی داریم؛ نمازی داریم، روزه ای داریم، دعایی داریم، مناجاتی داریم، اینها را داریم؛ اما نزدیک ترین دعا با خدا چیست که بخواهیم زمزمه کنیم؟ مخصوصاً در ماه شعبان. ما به هر حال به مهمانی خدا می خواهیم برویم، با چه سرمایه ای برویم؟
🔺اینکه می بینید مرحوم ابن طاووس و سایر بزرگان این أدعیه خودشان را از ماه مبارک رمضان شروع می کنند، برای اینکه هم در روایات هم در أدعیه آمده است، از ماه مبارک رمضان به عنوان «رَأْسُ السَّنَة».
یک؛ از ماه مبارک رمضان به عنوان «غرّة الشهور»، دو، چون در روایات و در ادعیه از #ماه_مبارک_رمضان به عنوان اوّل سال و اوّلین ماه با این دو تعبیر یاد شده است، افرادی مثل ابن طاووس (رضوان الله الیه) و دیگران تاریخ سال را از ماه مبارک رمضان شروع می کنند. ماه مبارک رمضان اوّل سال است، ماه شعبان آخر سال.
🔸 اینکه می بینید ماه شعبان یک عده زیاد تلاش و کوشش می کنند، برای اینکه تمام بدهی هایشان را بدهند. توبه می کنند، استغفار می کنند، قضاها را انجام می دهند، برای اینکه «آخر سال» است و آخر سال انسان باید حساب هایش را بررسی بکند. ابن طاووس ها سیره و راه آنها این است.
🔹ما اگر بخواهیم با ذوات قدسی اهلبیت (علیهم السلام) آشنا بشویم، به زبان اینها، به زبان قرآن و به زبان انبیا با خدا حرف بزنیم، اینها هم دعای «مناجات شعبانیه» دارند، هم می گویند مضطر خدا هستند «أَنْتَ الْخَالِقُ وَ أَنَا الْمَخْلُوقُ وَ أَنْتَ الْقَوِی وَ أَنَا الضَّعِیف»، اینها سرجایش محفوظ است. خدایا یک مخلوقِ ضعیفِ عاجزِ فقیر آمده در خانه تو، اینها همه خوب است؛ اما ببیند دعای زکریا یا دعای ابراهیم (سلام الله علیهما) چیست؟ به خدای سبحان عرض می کنند خدایا! من همان هستم که هر وقت خواستم دادی، ببینید! از خود مایه نمی گذارد، نمی گوید من فقیرم تو غنی هستی، من مخلوقم تو خالقی، من ضعیف هستم. وسیله را ضعف خود و عجز خود و مخلوق بودن خود و مقهور بودن خود قرار نمی دهد.
🔸 به هر حال انسان یک وسیله می خواهد. این دعای «أَنْتَ الْخَالِقُ وَ أَنَا الْمَخْلُوقُ»، یک وسیله است؛ یعنی خدایا! من مخلوق بودنم را وسیله قرار دادم، من عجز خودم را وسیله قرار دادم، من ضعف خودم را وسیله قرار دادم، همین! به #ضعف من کمک بکن! به هر حال خودش را مطرح می کند. می گوید من ضعیف هستم، به ضعف من کمک بکن!
🔻اما این دعای زکریا و ابراهیم این نیست، خیلی این دعا بلند است! در این دعا که ﴿لَمْ أَكُنْ بِدُعائِكَ رَبِّ شَقِیا} اصلاً نامی از خود او نیست. در می زند، کیست؟ جواب: کسی است که هر وقت خواست، به او دادی، همین! به فعل خدا تمسک می کند. نه اینکه من عاجز هستم، به عاجز کمک بکن. من مخلوق هستم، من ضعیف هستم!
🔹سؤال: چه کسی است دم در، در میزند؟ کسی است که هر وقت خواست به او دادی. در آن نام او نیست: ﴿وَ لَمْ أَكُنْ بِدُعائِكَ رَبِّ شَقِیا﴾، من هیچ وقت ناامید نشدم. ببینید تمام محور این حرف کَرم اوست. من چه کسی هستم؟ حالا هر کسی هست! چه کار داری که چه کسی هستم؟! هر وقت خواستم، دادی، همین! ﴿لَمْ أَكُنْ بِدُعائِكَ رَبِّ شَقِیا﴾ این خاصیت ماه پُر برکت شعبان است.
📚 تفسیر سوره مبارکه مدثر(جلسه ۱)
⏰ تاریخ: ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
🌐 منبع:news.esra.ir
✅ @tafsire_tasnim1
💠 بیع و اجاره حقیقی انسان
🔸 اگر كسی سرمایه ای دارد باید #تجارت كند، كسی خانه ای دارد، زمینی دارد یا بالأخره این زمین را می فروشد و استفاده می كند، خانه را می فروشد و استفاده می كند یا اجاره می دهد، غیر از این كه نمی شود. آنها كه رفتند «شهید» شدند با #بیع معامله كردند، ما كه توفیق شهادت نداشتیم باید #اجاره بدهیم؛ این اجاره همان است كه در قرآن كریم دارد كه ما به اینها «اجر» می دهیم.
🔰اجر و اجرت به چه كسی می دهند؟ به كسی كه عقد #اجاره دارد، پس ما هم تعبیر «بیع» داریم و هم تعبیر «اجر»، آنها كه شربت شهادت نوشیدند فروختند و گرفتند كه البته هر دو را گرفتند! ماها كه آن توفیق را پیدا نكردیم باید اجاره بدهیم.
♦️اجاره بدهیم یعنی چه؟ اگر كسی خانه خود را اجاره داد به دیگری یعنی چه؟ یعنی آن مستأجر باید از آن استفاده كند نه صاحب خانه، ما اگر وقتمان را به خدای سبحان #اجاره دادیم، این یعنی چه؟ یعنی هر چه او می خواهد باید انجام بدهیم نه هر چه خودمان می خواهیم! این معنی #محاسبه است، آن وقت آدم راحت است.
🔹 در سورهٴ مباركهٴ اسراء فرمود هر كار خیری كه كردی برای خودت كردی ﴿إِنْ أَحْسَنتُمْ أَحْسَنتُمْ لأَنفُسِكُمْ﴾ این «لام»، «لام» اختصاص است و اگر ـ خدای ناكرده ـ كسی كار بدی كرد ﴿وَ إِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا﴾ آن هم برای خودت است، هیچ كس به دیگری بد نمی كند! اگر كسی در درون خانه خود یك چاه و كنیف بدبویی حفر كرد خب در تمام شبانه روز خودش در زحمت است، البته گاهی هم شامّه عابرین را آسیب می رساند.
🔺این معنی #محاسبه است كه می گویند «ماه شعبان» كه آخر سال است انسان باید حساب هایش را بررسی كند تا سال جدید وارد بشود ببیند كه آیا مثل شهدا (رضوان الله علیهم) خرید و فروش(بیع) كرده یا مثل جانبازان كه بخشی را خرید و فروش كردند كه حشرشان با اولیای الهی است، نشد اجاره است! آدم نه #بیع بكند نه #اجاره آن وقت اجری نمی برد. اینكه در بسیاری از آیات دارد اجر آنها با خداست اجر برای اجاره است.
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
⏰ تاریخ: 1391/04/22
🆔 @tafsire_tasnim1
💠 چرا توفیق کار خیر نداریم؟
✅علامه جوادی آملی:
🔸 إبن طاووس (رض) دارد که در یکی از روزهای ماه شعبان وجود مبارک حضرت رسول اکرم (ص) این خطبه را ایراد کردند که فرمود: «أَیهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیكُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَكَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ شَهْرٌ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ أَفْضَلُ الشُّهُور» که با بسیاری از اینها شما مأنوس هستید. در بخشی از این خطبه فرمود: «أَیهَا النَّاسُ إِنَّ أَنْفُسَكُمْ مَرْهُونَةٌ بِأَعْمَالِكُمْ فَفُكُّوهَا بِاسْتِغْفَارِكُمْ وَ ظُهُورُكُمْ ثَقِیلَةٌ مِنْ أَوْزَارِكُمْ فَخَفِّفُوا عَنْهَا بِطُولِ سُجُودِكُم» فرمود شما احساس سنگینی می کنید.
💎 اینکه می بینید بعضی ها میگویند من هر چه می خواهم خودم را کنترل کنم نمی توانم یا می خواهم سحر بلند شوم نمیتوانم یا فلان کار خیری را می خواهم انجام بدهم نمی توانم راست میگویند! حضرت اینجا تحلیل کرده است، فرمود 1⃣انسانی که خلاف کرده، #بدهکار_حق است، این مطلب اول؛
2⃣انسان بدهکار باید #گرو بسپارد، این مطلب دوم.
🔺در #مسائل_مالی اگر کسی مالی بدهکار است، زمین خود، خانه خود، فرش خود را گرو می دهد؛ اما اگر کسی گناه کرده، نمی تواند خانه خود یا زمین خود را به خدایی که مالک السماوات و الأرض است گرو بگذارد، (خود او) را گرو می گیرند. اینکه در دو جای قرآن فرمود: ﴿كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ رَهینَةٌ﴾و در جای دیگر ﴿كُلُّ امْرِئٍ بِما كَسَبَ رَهینٌ﴾ هر کسی رهن خلاف های خودش است برای همین است؛ یک انسان بدهکار باید گرو بسپارد. #بدهکاری_عقیدهای، اخلاقی، حقوقی ـ یعنی معصیتی کرده ـ خود او را گرو می گیرند؛ لذا او آزاد نیست، بعضی از کارها را می کند و بعد پشیمان می شود، معلوم می شود که آزاد نبود.
🔺 مرحوم صدوق در توحید از وجود مبارک حضرت امیر (سلام الله علیه) نقل می کند که چرا ما دلمان می خواهد نماز شب بخوانیم اما موفق نمی شویم؟ فرمود: این گناهی که روز انجام دادید شما را بسته است. بنابراین انسان آزاد نیست. #حُرّیت از بهترین نعمت های الهی است. فرمود ماه مبارک رمضان ماه آزادی است فکّ رهن کنید، با توبه، با انابه، با تطهیر، خودتان را آزاد کنید، با استغفار کردن خودتان را آزاد کنید، فکّ رهن کنید، دَین خود را أدا کنید و اگر ذَنب و گناهی دارید به وسیله اعمال خیر آنها را شستشو کنید: «إِنَّ أَنْفُسَكُمْ مَرْهُونَةٌ بِأَعْمَالِكُمْ فَفُكُّوهَا بِاسْتِغْفَارِكُمْ وَ ظُهُورُكُمْ ثَقِیلَةٌ مِنْ أَوْزَارِكُمْ فَخَفِّفُوا عَنْهَا بِطُولِ سُجُودِكُم».
#رمضان
📚 درس خارج نکاح «جلسه ۴۴۴»
⏰ تاریخ: ۱۳۹۸/۰۲/۱۱
✅ @tafsire_tasnim1
✅ ویژه برنامه های تفسیری و اخلاقی #آیتالله_العظمی_جوادی_آملی از شبکه های مختلف سیما:
---------------------------------------------------
🔴 برنامه تلویزیونی«حکمت وحیانی» بیانات اخلاقی آیت الله العظمی جوادی آملی
1⃣ شبکه اول سیما
⏰ساعت پخش: 20:45 بعد از نماز مغرب و عشاء
---------------------------------------------------
🔴برنامه تلویزیونی «عباد الرحمن» تفسیر سوره مبارکه فرقان
4⃣ شبکه چهار سیما
⏰ساعت پخش: 13:10 عصر
---------------------------------------------------
🔴سلسه دروس تفسیر سوره مبارکه «یس»
☪ شبکه قرآن
⏰ساعت پخش: 7:15 صبح
📥 @tafsire_tasnim1
💎رمضان، ماه #انفاق
🔺 در مهمانی خدا، «جانمان» را با #روزه و «مالمان» را با #انفاق پاک کنیم...
#رزمایش_همدلی
#مواسات
✅ @tafsire_tasnim1
k-01 hekmat vahyani.mp3
1.71M
🎙 صوت ویژه برنامه #حکمت_وحیانی
پخش شده از شبکه یک سیما
✅گزیده درس #اخلاق علامه جوادی آملی
🔹 جلسه 1
⏰ تاریخ: ۹۹/۰۲/۰۶
🔹 پخش هر شب ساعت 20:45 از شبکه اول سیما
✅ @tafsire_tasnim1
hekmate_vahyani2.mp3
1.4M
🎙 صوت ویژه برنامه #حکمت_وحیانی
پخش شده از شبکه یک سیما
✅گزیده درس #اخلاق علامه جوادی آملی
🔹 جلسه 2
⏰ تاریخ: ۹۹/۰۲/۰۷
🔹 پخش هر شب ساعت 20:45 از شبکه اول سیما
✅ @tafsire_tasnim1
hekmate_vahyani3.mp3
2.5M
🎙 صوت ویژه برنامه #حکمت_وحیانی
پخش شده از شبکه یک سیما
✅گزیده درس #اخلاق علامه جوادی آملی
🔹 جلسه 3
⏰ تاریخ: ۹۹/۰۲/۰۸
🔹 پخش هر شب ساعت 20:45 از شبکه اول سیما
✅ @tafsire_tasnim1
hekmate_vahyani4.mp3
2.03M
🎙 صوت ویژه برنامه #حکمت_وحیانی
پخش شده از شبکه یک سیما
✅گزیده درس #اخلاق علامه جوادی آملی
🔹 جلسه 4
⏰ تاریخ: ۹۹/۰۲/۰۹
🔹 پخش هر شب ساعت 20:45 از شبکه اول سیما
✅ @tafsire_tasnim1