34.Saba.15-17.mp3
3.54M
🔸تفسیر آیه ۱۵ تا ۱۷ سوره #سباء
#تفسیراستادقرائتی
🔹▫️🔹▫️🔹
✨
🔹▫️🔹▫️🔹
تفسیر سایر آیه ها 👇👇
✨ @tafsireayeha
34.Saba.18-20.mp3
2.79M
🔸تفسیر آیه ۱۸ تا ۲۰ سوره #سباء
#تفسیراستادقرائتی
🔹▫️🔹▫️🔹
✨
🔹▫️🔹▫️🔹
تفسیر سایر آیه ها 👇👇
✨ @tafsireayeha
🍃🍃🍃🍃
#سوره_بقره
#آیه_۱۱۹_تا_۱۲۲
⭕️ تفسیر آیه ۱۲۰ 🔻
🔹 بعد از تغییر قبله، ناراحتی یهود از مسلمانان بیشتر شد و احیاناً بعضی از مسلمان ها نیز تمایل داشتند قبله همان بیت المقدّس باشد تا بتوانند با یهود در الفت و دوستی زندگی کنند، غافل از اینکه رضایت اهل کتاب با حفظ آن حاصل نمی شد و انتظار آنان، پیروی از تمام آیین آنها و نه فقط قبله آنان بود.
🔸 این آیه در عین این که خطاب به پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله است، خطاب به همه مسلمانان در طول تاریخ نیز هست که هرگز یهود و نصاری از شما راضی نخواهند شد، مگر آنکه تسلیم بی چون و چرای آنان شوید و از اصول و ارزشهای الهی کناره بگیرید. ولی شما باید با قاطعیّت دست رد به سینه ی آنها بزنید و بدانید تنها راه سعادت، راه وحی است نه پیروی از تمایلات این و آن.
پیام ها:
1-دشمن، به کم راضی نیست. فقط با سقوط کامل و محو مکتب و متلاشی شدن اهداف شما راضی می شود. «لَنْ تَرْضی عَنْکَ...»
2-اگر مسلمانان مشاهده کردند که کفّار از دین آنان راضی هستند، باید در دینداری خود تردید نمایند. دینداری کافرپسند، همان کفر است. «لَنْ تَرْضی... حَتّی تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ»
3-جز وحی و هدایت الهی،همه راه ها انحرافی است. «قُلْ إِنَّ هُدَی اللّهِ هُوَ الْهُدی»
4-مسئولیّت عالم، بیشتر از جاهل است. «بَعْدَ الَّذِی جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ»
5-پیروی از تمایلات و هوسهای مردم،منجر به قطع الطاف الهی می شود.
بنابراین یکی را باید برگزید:یا لطف خدا، یا هوسهای مردم. «ما لَکَ مِنَ اللّهِ مِنْ وَلِیٍّ وَ لا نَصِیرٍ»
#ساعت_انتظار
#انس_با_قرآن۴۱
🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃
#سوره_بقره
#آیه_۱۲۳_تا_۱۲۵
⭕️ تفسیر آیه ۱۲۵ 🔻
🔹مقام ابراهیم جایگاهی است با فاصله تقریبی 13 متر از کعبه، که بر حاجیان لازم است بعد از طواف خانه خدا، پشت آن دو رکعت نماز بگزارند و در آنجا سنگی قرار دارد که حضرت ابراهیم برای بالا بردن دیوارهای کعبه، بر روی آن ایستاده است و آن سنگ فعلاً در محفظه ای نگهداری می شود.
🔸 مراد از «عهد» در این آیه دستور الهی است. «عهدنا» یعنی دستور دادیم.
پیام ها:
1-شخصیّت حضرت ابراهیم، شخصیّتی جهانی است. در آیه قبل، ابراهیم را امام برای همه ی مردم قرار داد و در این آیه کعبه را میعادگاه همه مردم قرار داده است. «جَعَلْنَا الْبَیْتَ مَثابَهً لِلنّاسِ»
2-جامعه نیازمند امام و امنیّت است. در آیه ی قبل فرمود: «إِنِّی جاعِلُکَ لِلنّاسِ إِماماً» و در این آیه می فرماید: «وَ إِذْ جَعَلْنَا الْبَیْتَ مَثابَهً لِلنّاسِ وَ أَمْناً»
3-کسی که در راه خداوند حاضر شود خود و همسر و فرزندش را تسلیم نماید، باید تمام سرها در جای پای او برای خداوند به خاک برسد.«مصلّی»
5-زائران بیت اللّه را همین کرامت بس که ابراهیم و اسماعیل، مسئول طهارت و پاکی آن بیت برای آنها بوده اند. «طَهِّرا بَیْتِیَ لِلطّائِفِینَ...»
6-عبادت با طهارت، پیوند دارد. «طَهِّرا... وَ الرُّکَّعِ السُّجُودِ»
7-عبادت و نماز به قدری مهم است که حتّی ابراهیم و اسماعیل برای انجام مراسم آن مأمور پاکسازی می شوند. «طَهِّرا بَیْتِیَ... اَلرُّکَّعِ السُّجُودِ»
8-مسجدِ مسلمانان باید پاکیزه و رغبت انگیز باشد. «طَهِّرا... اَلرُّکَّعِ السُّجُودِ»
#ساعت_انتظار
#انس_با_قرآن۴۲
🍃🍃🍃
هدایت شده از انتظار
🍃🍃🍃
✨ سَلامٌ عَلَىٰ آلِ يس،
✨ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا داعِيَ اللّٰهِ وَ رَبَّانِيَّ آياتِهِ،
✨ السَّلامُ عَلَيْكَ يَا بابَ اللّٰهِ وَ دَيَّانَ دِينِهِ
🌺 سلام بر خاندان یس،
🌺 سلام بر تو ای دعوتکننده به سوی خدا و آگاه به آیاتش،
🌺 سلام بر تو ای باب خدا و حاکم سیاستمدار دینش
#ساعت_انتظار
✨ @entezareaftab
🍃🍃🍃
34.Saba.21-22.mp3
2.74M
🔸تفسیر آیه ۲۱ تا ۲۲ سوره #سباء
#تفسیراستادقرائتی
🔹▫️🔹▫️🔹
✨
🔹▫️🔹▫️🔹
تفسیر سایر آیه ها 👇👇
✨ @tafsireayeha
34.Saba.23-24.mp3
2.97M
🔸تفسیر آیه ۲۳ و ۲۴ سوره #سباء
#تفسیراستادقرائتی
🔹▫️🔹▫️🔹
✨
🔹▫️🔹▫️🔹
تفسیر سایر آیه ها 👇👇
✨ @tafsireayeha
🍃🍃🍃🍃
#سوره_بقره
#آیه_۱۲۶_تا_۱۲۸
⭕️ تفسیر آیه ۱۲۷ 🔻
🔹از آیات و روایات متعدّد استفاده می شود که خانه کعبه،از زمان حضرت آدم بوده و حضرت ابراهیم علیه السلام آنرا تجدید بنا نموده است.چنانکه آن حضرت در موقع اسکان همسر و فرزندش در سرزمین مکّه می گوید: «رَبَّنا إِنِّی أَسْکَنْتُ مِنْ ذُرِّیَّتِی بِوادٍ غَیْرِ ذِی زَرْعٍ عِنْدَ بَیْتِکَ الْمُحَرَّمِ» خداوندا بعضی از خاندانم را در این سرزمین خشک و بدون زراعت، در کنار خانه ی تو سکونت دادم.
🔸بنابراین در زمان شیر خوارگی حضرت اسماعیل علیه السلام نیز اثری از کعبه وجود داشته است.و در سوره ی آل عمران نیز از کعبه به عنوان اوّلین خانه مردم یاد شده است. در آیه مورد بحث نیز سخن از بالا بردن پایه های خانه بدست ابراهیم علیه السلام است و این تعبیر می رساند که اساس خانه کعبه، قبلاً وجود داشته و ابراهیم و اسماعیل علیهما السلام آنرا بالا برده اند.
پیام ها:
۱-کار مهم نیست، قبول شدن آن اهمیّت دارد. حتّی اگر کعبه بسازیم، ولی مورد قبول خدا قرار نگیرد، ارزش ندارد. «رَبَّنا تَقَبَّلْ»
۲-کارهای خود را در برابر عظمت خداوند، قابل ذکر ندانیم. حضرت ابراهیم نامی از کار و بنایی خود نبرد و فقط گفت: «رَبَّنا تَقَبَّلْ مِنّا»
۳-در روایات آمده است: از شرایط استجابت و آداب دعا، ستایش خداوند است. ابراهیم علیه السلام دعای خود را با ستایش پروردگار همراه ساخته است. «إِنَّکَ أَنْتَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ»
#ساعت_انتظار
#انس_با_قرآن۴۳
🍃🍃🍃
34.Saba.25-27.mp3
3.16M
🔸تفسیر آیه ۲۵ تا ۲۷ سوره #سباء
#تفسیراستادقرائتی
🔹▫️🔹▫️🔹
✨
🔹▫️🔹▫️🔹
تفسیر سایر آیه ها 👇👇
✨ @tafsireayeha
34.Saba.28-32.mp3
3.81M
🔸تفسیر آیه ۲۸ تا ۳۲ سوره #سباء
#تفسیراستادقرائتی
🔹▫️🔹▫️🔹
✨
🔹▫️🔹▫️🔹
تفسیر سایر آیه ها 👇👇
✨ @tafsireayeha
🍃🍃🍃🍃
#سوره_بقره
#آیه_۱۲۹_تا_۱۳۲
⭕️ تفسیر آیه ۱۳۰ 🔻
🔹این آیه با توجّه به تابناکی و پاکی چهره ابراهیم و آئین او می پرسد، چه کسی جز افراد نادان و سفیه از ابراهیم و اهداف او اعراض می کند؟!
🔸آئین او به قدری ارزش دارد که پیامبر صلی الله علیه و آله مفتخر است که راه او راه ابراهیم است.
🔹 ابراهیم کسی است که در منطق، کافر را مبهوت می کند: «فَبُهِتَ الَّذِی کَفَرَ» و در شجاعت یک تنه همه بت ها را می شکند: «فَجَعَلَهُمْ جُذاذاً»
🔸قرآن او را حلیم معرّفی می نماید و در صبر و توکّل نیز نمونه و سرآمد است تا آنجا که درون آتش افکنده می شود بی آنکه واهمه ای داشته باشد.
🔹در سخاوت گوساله چاقی را برای مهمانان کباب می کند. در تسلیم، کودک و همسر خود را در بیابان بی آب و گیاه مکه رها کرده و آنگاه که او به سن نوجوانی می رسد، به امر خداوند کارد بر گلوی او می گذارد. آری، انسان تنها با فریب دادن خرد خویش می تواند از ادیان الهی گریزان باشد.« سَفِهَ نَفْسَهُ»
🔸ابراهیم علیه السلام در دعایی از خداوند خواست که: «أَلْحِقْنِی بِالصّالِحِینَ» خداوند دعای او را استجابت کرده و می فرماید: ابراهیم در آخرت از صالحان است.
🔹 کسی که راه ابراهیم را که برای نسل بشر، مرکز امن، رهبر معصوم، رزق فراوان، توفیق اسلام و تسلیم، قبول توبه و سعادت از خدا طلب می کند، رها کرده و به دنبال دیگران برود، سفیه و نادانی بیش نیست!!
🔸 در فرهنگ قرآن، به افرادی که حقائق را نادیده انگاشته و کفران نعمت کنند، سفیه گفته می شود: «سَیَقُولُ السُّفَهاءُ» در ذیل آیه ی «وَ لا تُؤْتُوا السُّفَهاءَ أَمْوالَکُمُ»
#ساعت_انتظار
#انس_با_قرآن۴۴
🍃🍃🍃