33.Ahzab.72-73.mp3
4.26M
🔸تفسیر آیه ۷۲ و ۷۳ سوره #احزاب
#تفسیراستادقرائتی
🔹▫️🔹▫️🔹
✨
🔹▫️🔹▫️🔹
تفسیر سایر آیه ها 👇👇
✨ @tafsireayeha
🍃🍃🍃🍃
#سوره_بقره
#آیه_۹۷_تا_۹۹
⭕️ تفسیر آیه ۹۷ 🔻
🔹در شأن نزول آیه آمده است:
وقتی پیامبر اسلام به مدینه آمدند، روزی ابن صوریا (یکی از علمای یهود) با جمعی از یهودیان فدک، نزد پیامبر آمده و سؤالاتی کردند. حضرت همه ی سؤالات آنها را جواب داده و هر نشانه ای که خواستند بیان کردند.
🔸آخرین سؤالشان این بود که نام فرشته وحی تو چیست؟ حضرت فرمودند: جبرئیل. آنها گفتند: اگر میکائیل بود ما به تو ایمان می آوردیم، چون جبرئیل، دستورات مشکلی مثل جهاد می آورد، ولی دستورات میکائیل ساده و راحت است!
پیام ها:
1-دامنه ی خیال پردازی و لجاجت انسان تا آنجا گسترده می شود که به جهان فرشتگان نیز سرایت می کند. «عَدُوًّا لِجِبْرِیلَ»
2-حمایت و دفاع از پاکانی که مورد تهمت قرار گیرند، لازم است. «نَزَّلَهُ... بِإِذْنِ اللّهِ» خداوند ضمن محکوم کردن تصورات بنی اسرائیل، از جبرئیل تجلیل کرده که بدون اذن ما کاری نمی کند و در رسالت خود، امین و رابط بین ما و پیامبر است.
3-جبرئیل کتابی آورد که تورات شما را تصدیق می کند، پس چرا با او دشمن هستید؟! «نَزَّلَهُ... مُصَدِّقاً»
#ساعت_انتظار
#انس_با_قرآن۳۳
🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃
#سوره_بقره
#آیه_۱۰۰_و_۱۰۱
⭕️ تفسیر آیه ۱۰۱ 🔻
🔹علمای یهود، پیش از بعثت پیامبر، مردم را به ظهور و دعوت آن حضرت بشارت می دادند و نشانه ها و مشخّصات او را بازگو می کردند. با نشانه هایی که در نزد دانشمندان یهود بود، آنان محمّد صلی الله علیه و آله را همچون فرزندان خویش می شناختند، ولی بعد از بعثت آن حضرت، در صدد انکار و کتمان آن نشانه ها برآمدند.
پیام ها:
1-در برخورد با مخالفان، باید انصاف مراعات شود. در آیه پیشین فرمود:اکثر آنان ایمان نمی آورند، تا حقّ اقلّیّت محفوظ بماند. در این آیه نیز می فرماید:
گروهی از آنان چنین اند، تا همه به یک چشم دیده نشوند. «نَبَذَهُ فَرِیقٌ مِنْهُمْ»
2-علمی که بدان عمل نشود همانند جهل است. به علمایی که علم خود را نادیده گرفته و حقایق را کتمان کردند می فرماید: «کَأَنَّهُمْ لا یَعْلَمُونَ»
#ساعت_انتظار
#انس_با_قرآن۳۴
🍃🍃🍃
34.Saba.02-03.mp3
3.48M
🔸تفسیر آیه ۲ و ۳ سوره #سباء
#تفسیراستادقرائتی
🔹▫️🔹▫️🔹
✨
🔹▫️🔹▫️🔹
تفسیر سایر آیه ها 👇👇
✨ @tafsireayeha
🍃🍃🍃🍃
#سوره_بقره
#آیه_۱۰۲
⭕️ تفسیر آیه ۱۰۲ 🔻
🔹آنچه از روایات استفاده می شود آن است که حضرت سلیمان علیه السلام برای جلوگیری از انحراف یا سوء استفاده، دستور داد اوراق ساحران را جمع آوری و نگهداری کنند. ولی گروهی به آن نوشته ها دست یافته و مشغول تعلیم و اشاعه سحر در میان مردم شدند.
🔸آنان حتّی معجزات حضرت سلیمان را سحر معرّفی کرده و پیامبری او را منکر شدند و برخی از بنی اسرائیل نیز به جای پیروی از تورات به سراغ سحر و جادو رفتند.
🔹این کار چنان شهرت و گسترش یافت که یهود زمان پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله نیز سلیمان را ساحری زبردست می دانستند و او را به عنوان پیامبر نمی شناختند!
🔸علاوه بر آنچه گذشت، یهود از منبع دیگری نیز به سحر دست یافتند. بدین طریق که خداوند دو فرشته را به نام «هاروت» و «ماروت» به صورت انسان در شهر بابل در میان مردم قرار داد که روش ابطال و خنثی سازی سحر و جادو را به آنان بیاموزند.
🔹امّا برای اینکار لازم بود ابتدا آنان را با سحر آشنا سازند. چون انسان تا فرمول ترکیبی چیزی را نداند، نمی تواند آنرا خنثی نماید. لذا فرشته ها، ابتدا طریق سحر و سپس طریقه ابطال آن را می آموختند و قبل از آموزش با شاگردان خود شرط می کردند که از آن سوء استفاده نکنند و می گفتند:این کار مایه ی فتنه و آزمایش است، مبادا در مسیر خلاف بکار گیرید. امّا یهود از آن برای مقاصد ناشایست بهره بردند و حتّی برای جدایی میان مرد و همسرش.
#ساعت_انتظار
#انس_با_قرآن۳۵
🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃
#سوره_بقره
#آیه_۱۰۳_تا_۱۰۵
⭕️ تفسیر آیه ۱۰۵ 🔻
🔹این آیه، از کینه توزی و عداوت مشرکان و کفّار از اهل کتاب، نسبت به مؤمنان پرده برمی دارد.
🔸آنان حاضر نیستند، ببینند که مسلمانان صاحب پیامبری بزرگ و کتابی آسمانی هستند و می خواهند ندای توحید را به تمام جهان رسانده و با تمام تبعیضات نژادی و اقلیمی و با تمام خرافاتِ مشرکان و تحریفاتِ اهل کتاب مبارزه کنند و مانع عوام فریبی بزرگان آنان شوند.
🔹خداوند در این آیه می فرماید:لطف و رحمت خداوند طبق اراده ی او به هر کسی که بخواهد اختصاص می یابد و کاری به میل این و آن ندارد که آنها دوست داشته باشند یا نه!
پیام ها:
1-اراده ی قلبی و روحیّه باطنی دشمن را بشناسید و هرگز به آنان تمایل پیدا نکنید. «ما یَوَدُّ...»
2-خیررسانی، از شئون ربوبیّت است. «خَیْرٍ مِنْ رَبِّکُمْ»
3-توکّل به خدا کنید و از کینه و حسادت دشمن نهراسید. «وَ اللّهُ یَخْتَصُّ»
4-حسادت حسود، هیچ اثری در اراده ی لطف خداوند ندارد. «مَنْ یَشاءُ»
5-فضل و رحمت و هدایت خداوند، شامل همه ی اقوام و ملل می شود و اختصاصی به بنی اسرائیل وگروه خاصّی ندارد. «مَنْ یَشاءُ وَ اللّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِیمِ»
#ساعت_انتظار
#انس_با_قرآن۳۶
🍃🍃🍃
34.Saba.04-05.mp3
2.61M
🔸تفسیر آیه ۴ و ۵ سوره #سباء
#تفسیراستادقرائتی
🔹▫️🔹▫️🔹
✨
🔹▫️🔹▫️🔹
تفسیر سایر آیه ها 👇👇
✨ @tafsireayeha
🍃🍃🍃🍃
#سوره_بقره
#آیه_۱۰۶_تا_۱۰۸
⭕️ تفسیر آیه ۱۰۶ 🔻
🔹 این آیه در مقام پاسخ به تبلیغات سوء یهود است. آنان سؤال می کردند چرا در اسلام برخی قوانین تغییر پیدا می کند؟ چرا قبله از بیت المقدّس به کعبه تغییر یافت؟اگر اوّلی درست بود پس دستور دوّم چیست؟ و اگر دستور دوّم درست است پس اعمال قبلی شما باطل است.
🔸قرآن به این ایرادها پاسخ می گوید:
ما هیچ حکمی را نسخ نمی کنیم یا آن را به تأخیر نمی اندازیم مگر بهتر از آن یا همانندش را جانشین آن می سازیم.
🔹آنان از اهداف و آثار تربیتی، اجتماعی و سیاسی احکام غافل هستند. همان گونه که پزشک برای بیمار در یک مرحله دارویی تجویز می کند، ولی وقتی حال مریض کمی بهبود یافت، برنامه دارویی و درمان او را تغییر می دهد. یا معلّم با پیشرفت درس دانش آموز، برنامه درسی او را تغییر می دهد،خداوند نیز در زمان ها و شرایط مختلف و متفاوت، برنامه های تکاملی بشر را تغییر می دهد.
پیام ها:
۱-گرچه در ظاهر دستورها متغیر وانبیا متعدّدند،ولی لطف خدا همواره یکسان است. «مِثْلِها»
۲-همواره باید بهتر یا همانند جایگزین شود،نه پست تر. «نَأْتِ بِخَیْرٍ مِنْها»
۳-اسلام هرگز بن بست ندارد. بعضی از قوانین، قابل تغییر است. «نَنْسَخْ، نُنْسِها»
۴-تغییر قانون، علاوه بر زمینه های گوناگون و پیدا شدن مصالح جدید، نیاز به قدرت دارد. «نَنْسَخْ... أَنَّ اللّهَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ»
#ساعت_انتظار
#انس_با_قرآن۳۷
🍃🍃🍃