بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_402
🌹 #آیه_119 #سوره_آل_عمران
🌸 هاأنْتُمْ أُوْلَآءِ تُحِبُّونَهُمْ وَلَا يُحِبُّونَكُمْ وَتُؤمِنُونَ بِالْكِتاَبِ كُلِّهِ وَإِذَا لَقُوكُمْ قَالُواْ ءَامَنَّا وَإِذَا خَلَوْاْ عَضُّواْ عَلَيْكُمُ الْأَنَامِلَ مِنَ الْغَيْظِ قُلْ مُوتُواْ بِغَيْظِكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذَاتِ الْصُّدُورِ
🍀 ترجمه: شما کسانی هستید که آنها را دوست مى دارید، ولى آنها شما را دوست نمى دارند، در حالى كه شما به همه ى كتاب هاى آسمانى ایمان دارید (ولى آنها به كتاب شما ایمان ندارند.) و هنگامی که شما را ملاقات می کنند مى گویند: ما ایمان آوردیم، ولی هنگامی که خلوت كنند، از شدّت خشم بر شما، سر انگشتان خود را به دندان مى گزند. بگو: به خشمتان بمیرید، همانا خداوند از درون سینه ها آگاه است.
🌷 #أولآء: آنان
🌷 #تحبونهم: دوست می دارید
🌷 #لا_یحبونکم: دوست نمی دارند
🌷 #کله: همه آن
🌷 #اذا: هنگامی
🌷 #لقوکم: با شما ملاقات می کنند
🌷 #خلوا: خلوت کنند
🌷 #عضوا: به دندان گرفتن است منظور گزیدن به دندان است
🌷 #انامل: سرانگشتان
🌷 #الغیظ: خشم شدید
🌷 #موتوا: بمیرید
🌷 #علیم: دانا
🌷 #ذات: در واقع به معنای صاحب است اما منظور از ذات الصدور یعنی چیزهایی که در سینه هاست و بیشتر منظور افکار است
🌷 #الصدور: سینه ها
🔴 در جلسه قبلی گفتیم که تعدادی از مسلمانان به قدری با یهودیان دوست و صمیمی بودند که اسرار مسلمانان را به آنها می گفتند و به این وسیله قوم #یهود که دشمن سرسخت اسلام بودند در ظاهر خود را دوست مسلمانان اعلام می کردند آیه قبلی هشدار داد که نباید آنان را محرم اسرار خود قرار دهید. موضوع آیه 119 سوره آل عمران در ادامه موضوع آیه قبلی می باشد.
🌸 «هاأنتم أولآء تحبونهم و لا يحبونكم: شما کسانی هستید که آنها را #دوست می دارید ولی آنها شما را دوست نمی دارند.» تشخیص روحیه دشمن و انگیزه های حقیقی خود بسیار مهم و دقیق است به همین دلیل در ابتدای آیه، قبل از أنتم کلمه (ها) استفاده شده است اين عبارت براى #هشدار است. دوستی ها باید دو طرفه باشد شما آنها را دوست می دارید ولی آنها در واقع دشمن شما هستند و شما را دوست نمی دارند.
🌸 «و تؤمنون بالكتاب كله:در حالى كه شما به همه کتاب های آسمانی ایمان دارید.» #مسلمانان به همه کتاب های آسمانی پیشین مثل تورات موسی و انجیل عیسی ایمان دارند البته توراتی که در زمان خود موسی و انجیلی که در زمان خود حضرت عیسی نازل شده بود کتاب های امروزی تورات و انجیل تحریف شده اند. ولی دیگران از جمله همین هایی که دوست خود گرفتید به #قرآن ایمان ندارند. دشمنان اسلام در ظاهر خود را مسلمان نشان می دهند
🌸 «و إذا لقوكم قالوا ءامنا و إذا خلوا عضوا عليكم الأنامل من الغيظ: و هنگامی که شما را ملاقات می کنند می گویند:ما #ایمان آوردیم ولی وقتی که با هم خلوت می کنند از شدت خشم بر شما سرانگشتان خود را به دندان می گزند.» این یعنی به هر اظهار ایمانی اطمینان نکنید #دشمن نسبت به شما خشمگین است و خداوند اینگونه به مسلمانان هوشیاری می دهد. در این آیه کلمه غیظ آمده عبارت غیظ زمانی به کار می رود که #انسان به شدت خشمگین باشد یا به عبارتی ظرف انسان از غضب پر شده باشد.
🌸 سپس در پایان می فرماید: «قل موتوا بغیظكم إن الله عليم بذات الصدور: بگو: به خشمتان بمیرید، همانا #خداوند از درون سینه ها آگاه است.» گاهی اعلان نفرت و نفرین لازم است. کافران و منافقان حیله گر و دشمن ستیز شایسته نابودی هستند. اگر باور کنیم که خداوند همه چیز را می داند کمتر دست به حیله و فریب می زنیم. منافقان توطئه گر بدانند که #خداوند اعمال آنان را می داند و به موقع پاسخ خواهد داد.
🔹 پيام های آیه119سوره آل عمران 🔹
✅ #دوستى باید دو طرفه باشد وگرنه مایه ى ذلّت و خودباختگى و احساس حقارت است.
✅ #مسلمان به تمام كتاب هاى آسمانى پیشین ایمان دارد، اگر چه دیگران به قرآن ایمان نیاورند.
✅ به هر اظهار #ایمانى اطمینان نكنید.
✅ یكى از امدادهاى الهى، افشاى روحیه هاى #دشمن براى مسلمانان است، تا هوشیار باشند.
✅ #دشمنان خود را تحقیر كنید. «موتوا بغیظكم»
✅ گاهى مسائل روانى چون #حسد و عداوت، انسان را تا سرحد مرگ پیش مى برد. «موتوا بغیظكم»
✅ #كافران و #منافقان حیله گر و دشمن ستیز شایسته ى نابودى هستند.
✅ به بهانه ى جذب #كفّار، به آنها محبّت نكنید، زیرا گاهى انگیزه ى واقعى محبّت، طمع یا ترس و یا خودباختگى است.
✅ #خداوند به اسرار دلها آگاه است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_403
🌹 #آیه_120 #سوره_آل_عمران
🌸 إِنْ تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَإِنْ تُصِبْكُمْ سَيِّئَةٌ يَفْرَحُواْ بِهَا وَإِنْ تَصْبِرُواْ وَتَتَّقُواْ لَا يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئاً إِنَّ اللَّهَ بِمَا يَعْمَلُونَ مُحِيطٌ
🍀 ترجمه: اگر خوبى به شما رسد، آنان را غمگین سازد و اگر بدى به شما رسد، آنها به آن شادمان مى شوند و اگر صبر كنید و پرهیزكار باشید، حیله ى بدخواهانه ى آنان هیچ آسیبى به شما نرساند. همانا خداوند به آنچه انجام مى دهند احاطه دارد.
🌷 #تمسسکم: به شما برسد
🌷 #حسنة: خوبى
🌷 #تسؤهم: آنان را غمگین می سازد
🌷 #تصبكم: به شما آسیب برساند
🌷 #سيئة: بدى
🌷 #يفرحوا: شادمان مى شوند
🌷 #تصبروا: صبر کنید
🌷 #لا_يضركم: به شما ضرری نمی رسد
🌷 #كيدهم: حیله آنها
🌷 #يعملون: انجام می دهند
🔴 موضوع این آیه در ادامه موضوع آیات 118 و 119 سوره آل عمران می باشد. این آیه راه شناختِ #دوست و #دشمن را بیان مى كند، كه بهترین راه آن، توجّه به روحیات و عكس العمل آنها در مواقع كامیابى و یا ناكامى مسلمانان است. اگر به شما مسلمانان خوبی رسد اگر فتح و پیروزی و پیشامد خوبی رخ دهد دشمنان شما ناراحت می شوند و چنانچه حادثه ناگواری برای شما رخ دهد دشمن خوشحال می شوند به این خاطر می فرماید: « إن تمسسكم حسنة تسؤهم و إن تصبكم سيئة يفرحوا بها: اگر خوبی به شما رسد، آنان را غمگین سازد و اگر بدی به شما رسد، آنها به آن شادمان می شوند. » بنابراین #دوست از خوشحالی شما خوشحال و از ناراحتی شما ناراحت می شود ولی #دشمن از خوشحالی شما ناراحت و از ناراحتی شما خوشحال می شود.
🌸 در برخورد با عداوت های دشمن باید استقامت کرد و پرهیزکار بود آنان نمی توانند به وسیله نقشه های خائنانه خود به شما لطمه ای وارد کنند بنابراین شما باید اهل #صبر و #تقوا باشید، تا حیله هاى آنان ضربه اى به شما نزند. « و إن تصبروا و تتقوا لا يضركم كيدهم شيئاً إن الله بما يعملون محيط: و اگر صبر کنید و پرهیزکار باشید، حیله ی بدخواهانه ی آنان هیچ آسیبی به شما نرساند. همانا خداوند به آنچه انجام می دهند احاطه دارد. »
🔹 پيام های آیه120سوره آل عمران 🔹
✅ حسادتِ #دشمنان به قدرى است كه اگر اندک خیرى به شما برسد، ناراحت مى شوند.
✅ راه نفوذ #دشمن، یا ترس و طمع ماست و یا بى پروایى و بى تقوایى ما، كه صبر و تقوا، راه خنثى كردن آنهاست.
✅ در برابر حسودانى كه از رشد ما ناراحتند، چاره اى جز #صبر و #تقوا نیست.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_405
🌹 #آیات_122_123 #سوره_آل_عمران
🌸 إذْ هَمَّت طَّآئِفَتَانِ مِنْكُمْ أَنْ تَفْشَلَا وَاللَّهُ وَلِيُّهُمَا وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ(122) و لقد نصرکم الله ببدر و أنتم أذلة فاتقوا الله لعلكم تشكرون (123)
🍀 ترجمه: هنگامی كه دو گروه از شما تصمیم گرفتند كه سستى نمایند، اماّ خداوند یاور آنان بود پس مؤمنان بر خداوند توكّل می كنند. (122) و همانا خداوند شما را در جنگ بدر در حالی که ناتوان بودید یاری کرد، پس خداوند را تقوا پیشه کنید، باشد که سپاس گزاری کنید.(123)
🌷 #همت: تصمیم گرفتن
🌷 #طائفتان: دو گروه
🌷 #منکم: از شما
🌷 #تفشلا: سستی کنند
🌷 #ولی: یار و یاور
🌷 #فلیتوکل: پس توکل می کنند، توکل یعنی تکیه کردن یعنی کار را به خدا سپردن
🌷 #لقد: همانا
🌷 #نصرکم: شما را یاری کرد
🌷 #أذلة: ناتوان
🌷 #لعلكم: باشد
🔴 در جلسه قبلی نگاهی کلی درباره داستان جنگ احد داشتیم در این جلسه به گوشه ای از این جنگ احد می پردازیم. وقتی به پیامبر خبر رسید که مشرکان مکه می خواهند به مدینه حمله کنند پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم با مسلمانان در این مورد #مشورت فرمودند. در این جلسه دو نظریه مطرح شد: #یک: در مدینه بمانیم و در کوچه ها سنگر بگیریم تا همه بتوانند به ما کمک کنند. #دو: از مدینه خارج شده و در بیرون شهر بجنگیم. در نتیجه نظریه دوم پذیرفته شد و تصمیم گرفته شد که در خارج از مدینه به مصاف دشمن بروند. دو گروه از مسلمانان به نام هاى «بنو سلمه» از قبیله ى اوس و «بنو حارثه» از قبیله ى خزرج، تصمیم گرفتند كه از شركت در جنگ اُحد خوددارى كنند. دلیل سستى این دو گروه : ترس از دشمن كه بیشتر از مسلمانان بودند و ناراحتى از اینكه چرا در مقام مشورت به رأى ما توجّه نشد و به جاى دامنه اُحد، در شهر سنگر نگرفته اند.
🌸 ولى #خداوند با لطف خود این دو گروه را از افتادن به دام گناه و فرار از میدان جنگ نگهداشت و آنان را در ولایت خود حفظ كرد و دلباخته #پیامبر شدند. آیه 122 سوره آل عمران این ماجرا را یاد آوری می کند إذ همت طائفتان منكم أن تفشلا و الله وليهما و على الله فلیتوكّل المؤمنون: يعنى يادتون باشد که هنگامی که دو گروه از شما تصمیم گرفتند که سستی نمایند، اما خداوند یاور آنان بود پس مؤمنان بر خداوند توکل می کنند. و خداوند به آنان کمک کرد که از این فکر بازگردند. اگر آدمی ارتباط خود را با خدا قطع نکند درمواقع حساس و بسیار سخت که انسان در حال سقوط است ، #خداوند به یاریش می رسد.
🌸 بلافاصله در آیه بعد یعنی آیه 123 سوره آل عمران می فرماید: و لقد نصرکم الله ببدر و أنتم أذلة: و همانا خداوند شما را در جنگ بدر در حالی که ناتوان بودید یاری کرد. یعنی شما که در #جنگ_بدر یاری خداوند را با چشم خود مشاهده کردید پس در جنگ احد دچار سستی نشوید. #بدر نام منطقه ای در جنوب غربی مدینه است و بین مکه و مدینه است در بدر چاه آبی بود که بسیار زلال و شفاف است به گونه ای که شب به ویژه اگر #ماه بصورت بدر باشد یعنی بصورت قرص کامل باشد تصویر ماه در آب چاه می افتد به این خاطر به آن منطقه بدر می گویند.
🌸 #جنگ_بدر در سال دوم هجری قمری بین مسلمانان مدینه و مشرکان مکه رخ داد که تعداد مسلمانان 313نفر بود ولی تعداد مشرکان هزار نفر بود اما در نصف روز مسلمانان پیروز شدند. فاتقوا الله لعلکم تشکرون: پس تقوای #خداوند پیشه کنید باشد که سپاس گزاری کنید. #تقوا یعنی حفظ کردن ، نگه داشتن اتقوا الله یعنی خداوند را برای خودتون نگه دارید خداوند را از دست ندهید. مسلمانان نترسید در حالی که شما ناتوان بودید و تجهیزات مناسبی نداشتید خداوند شما را در جنگ بدر یاری کرد.
🔹 پيام های آیه122و123 سوره آل عمران
✅ #خداوند از تصمیمات ما آگاه است و پیامبرش را از افكار مردم آگاه مى سازد.
✅ روزهاى #سخت و #تجربه از آنها را فراموش نكنید.
✅ اگر #انسان تحت ولایت خدا نباشد، سست مى شود.
✅ #خداوند مؤمنان را به حال خود رها نمىكند و در مواقع حساس دست آنان را مى گیرد.
✅ فكر #گناه، اگر به مرحله ى عمل نرسد، انسان را از تحت ولایت الهى خارج نمى كند.
✅ یگانه داروى سستى، #توكّل بر خداست.
✅ توكّل بر #خداوند، عامل پیروزى است.
✅ یاری #خداوند، نشانه ی ولایت الهی بر مؤمنان است.
✅ امدادهاى #غيبى را در ميدان هاى كارزار فراموش نكنيم.
✅ هر کسی یاری خداوند را می خواهد باید #تقوا پیشه کند.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_406
🌹#آیات_124_127 #سوره_آل_عمران
🌹 بخش اول
🌸 إذ تقول للمؤمنين ألن يكفيكم أن يمدكم ربكم بثلاثة ءالاف من الملائكة منزلين (124) بَلَى إِنْ تَصْبِرُواْ وَتَتَّقُواْ وَيَأْتُوكُم مِّنْ فَوْرِهِمْ هَذَا يُمْدِدْكُمْ رَبُّكُمْ بِخَمْسَةِ ءَالاَفٍ مِنَ الْمَلاَئِكَةِ مُسَوِّمِينَ (125) و ما جعله الله إلا بشرى لكم و لتطمئن قلوبكم به و ما النصر إلا من عندالله العزيز الحكيم (126) ليقطع طرفا من الذين كفروا أو يكبتهم فينقلبوا خآئبين (127)
🍀 ترجمه: و (به ياد آور) هنگامی که به مؤمنان گفتی: آیا اصلا شما را کفایت نمی کند که پروردگارتان شما را به سه هزار فرشته ی فرود آمده یاری کند؟ (124) بلی اگر صبر و مقاومت كنید و تقوا پیشه کنید اگرچه دشمنان با سرعت بسوی شما بتازند، پروردگارتان شما را با پنج هزار فرشته که دارای نشانه هستند مدد مى رساند. (125) و خداوند این را جز بشارتی برای شما قرار نداد تا دل های شما به آن آرام گیرد و هیچ نصرت و پیروزی نیست مگر از جانب خداوند شکست ناپذیر و حکیم (126) تا بعضی از کافران را ریشه کن کند یا ناکام و ذلیلشان کند که ناامید گردند. (127)
🌷 #إذ: هنگامی که ، در قرآن وقتی کلمه إذ مى آيد يعنى مى خواهد مطلبى را ياد آوری کند پس إذ يعنى به ياد آور وقتی كه
🌷 #تقول: فعل مضارع است يعنى می گویی ولى به دليل اينكه إذ قبل از آن آمده معنای فعل زمان ماضى (گذشته) می دهد پس إذ تقول يعنى وقتی گفتی
🌷 #ألن: خود أ يعنى آيا و #لن يعنى هرگز
🌷 #یکفیکم: کفایت می کند
🌷 #ألن_يكفيكم: آيا اصلا كفايت نمى كند
🌷 #يمدكم: از ريشه مد به معنای كمک کردن و توسعه و گسترش دادن است.
🌷 #ثلاثة: عدد سه
🌷 #ثلاثة_ءالاف: سه هزار
🌷 #ملائكة: فرشتگان
🌷 #منزلين: فرود آمده
🌷 #إن_تصبروا: اگر صبر کنید
🌷 #تتقوا: تقوا پیشه کنید
🌷 #یأتوكم: بسوى شما بيايند
🌷 #فور: سريع ، فورى
🌷 #يمددكم: شما را يارى می رساند
🌷 #خمسة: عدد پنج
🌷 #خمسة_ءالاف: پنج هزار
🌷 #مسومين: دارای نشانه هستند
🌷 #جعله: قرار داد
🌷 #ما_جعله: قرار نداد
🌷 #بشری: مژده و بشارت
🌷 #لتطمئن: تا اطمینان یابد، تا آرام بگیرد
🌷 #قلوبکم: دل های شما
🌷 #النصر: پیروزی
🌷 #العزیز: شکست ناپذیر
🌷 #الحکیم: کسی که کارش بر اساس حکمت است
🌷 #لیقطع: تا ریشه کن کند
🌷 #طرفا: بعضی
🌷 #یکبتهم: ناکام و ذلیلشان گرداند
🌷 #فینقلبوا: بازگردند
🌷 #خائبین: جمع خائب به معنای ناامید است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_407
🌹 #آیات_124_127 #سوره_آل_عمران
🌹 بخش دوم
🌸 إذ تقول للمؤمنين ألن يكفيكم أن يمدكم ربكم بثلاثة ءالاف من الملائكة منزلين (124) بَلَى إِنْ تَصْبِرُواْ وَتَتَّقُواْ وَيَأْتُوكُم مِّنْ فَوْرِهِمْ هَذَا يُمْدِدْكُمْ رَبُّكُمْ بِخَمْسَةِ ءَالاَفٍ مِنَ الْمَلاَئِكَةِ مُسَوِّمِينَ (125) و ما جعله الله إلا بشرى لكم و لتطمئن قلوبكم به و ما النصر إلا من عندالله العزيز الحكيم (126) ليقطع طرفا من الذين كفروا أو يكبتهم فينقلبوا خآئبين (127)
🌸 در جلسه قبل به ترجمه آیات و کلمات پرداختیم. این آیات برای تقویت روحیه رزمندگان اسلام نازل شده است. در #جنگ_بدر تعداد مسلمانان 313 نفر بودند و تعداد مشرکین هزار نفر بود و سه برابر مسلمانان بودند خیلی از مسلمانان مضطرب شده بودند. در آیه 124 سوره آل عمران خاطره یاری مسلمانان توسط #فرشتگان در جنگ بدر را یاد آوری کرده و می فرماید: إذ تقول للمؤمنين ألن يكفيكم أن يمدكم ربكم بثلاثة ءالاف من الملائكة منزلين: اى پیامبر به ياد آور هنگامی که به مؤمنان گفتی: آیا اصلا شما را کفایت نمی کند که پروردگارتان شما را به سه هزار فرشته ی فرود آمده یاری کند؟
🌸 سخن از نزول سه هزار فرشته ی امداد رسان بود ولی اگر رزمندگان #صبر و #تقوا کنند تعداد فرشتگان امداد رسان به پنج هزار افزایش پیدا می کند هر چه صبر و تقوا بیشتر باشد یاری #خداوند بیشتر است به این خاطر در آیه 125سوره آل عمران می فرماید: بلی إن تصبروا و تتقوا و يأتوكم من فورهم هذا يمددكم ربكم بخمسة ءالاف من الملائكة مسومين: البتّه اگر صبر و مقاومت كنید و تقوا پیشه کنید اگرچه دشمنان با سرعت بسوی شما بتازند، پروردگارتان شما را با پنج هزار فرشته که دارای نشانه هستند مدد مى رساند. #صبر و #تقوا دو عامل نجات بخش و سبب خوشبختی است.
🌸 در آیه بعد یعنی آیه 126 سوره آل عمران می فرماید: و ما جعله الله إلا بشرى لكم و لتطمئن قلوبكم به و ما النصر من عندالله العزيز الحكيم: و #خداوند اين را جز بشارتى براى شما قرار نداد تا دل هاى شما به آن آرام گیرد و هیچ نصرت و پیروزی نیست مگر از جانب خداوند شکست ناپذیر و حکیم. خداوند با این نزول فرشتگان خواست برای شما بشارتی دهد و بشارت این بود که شما پیروز جنگ هستید. فرشتگان فرستاد تا دل های رزمندگان #آرام باشد. این یعنی اگر با خدا باشی دلت آرام است. به این خاطر اولیای خداوند در سخت ترین لحظات زندگی بسیار آرام هستند زیرا دلشون به خدا وصل است. خدایی که هم شکست ناپذیر است و هم کارهایش بر اساس #حکمت است و در آیه 127 سوره آل عمران می فرماید: ليقطع طرفا من الذين كفروا أو يكبتهم فينقلبوا خآئبين: تا بعضی از کافران را ریشه کن کند یا ناکام و ذلیلشان کند که ناامید گردند.
🔹 پیام های آیات124تا127سوره آل عمران
✅ امیدواری به لطف #خداوند برای یک رزمنده ضروری است.
✅ در جهان بینی الهی ، زندگی انسان ها با جهان فرشتگان مرتبط است.
✅ #صبر و #تقوا، عامل نزول فرشتگان و امداد های غیبی است.
✅ مقاومت همراه با #تقوا ارزش دارد.
✅ هر گاه هجوم #دشمن بر اهل تقوا شدید باشد، خداوند نیز بر امدادهای خود می افزاید.
✅ #آرامش و #امید، نیاز رزمندگان در جبهه هاست.
✅ #آرامش و #امید، نیاز رزمندگان در جبهه هاست.
✅ قدرت #خداوند همراه با حکمت اوست. لذا ممکن است در مواردی به دلایل خاص و از روی حکمت مسلمانان نیز شکست بخورند.
✅ سران #کفر یا باید به کلی ریشه کن شوند یا خوار و ذلیل و مأیوس شوند.
✅ #وحدت و #قدرت و سیاست و مدیریت مسلمانان ، باید به نوعی باشد که دشمن به ناامیدی کشیده شود.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_408
🌹 #آیات_128_129 #سوره_آل_عمران
🌸 لَيْسَ لَكَ مِنَ الْأَمْرِ شَيْءٌ أَوْ يَتُوبَ عَلَيْهِمْ أَوْ يُعَذِّبَهُمْ فَإِنَّهُمْ ظاَلِمُونَ (128) و لله ما فی السماوات و ما فی الأرض يغفر لمن يشآء و يعذب من يشآء و الله غفور رحيم (129)
🍀 ترجمه: (اى پیامبر) هیچ امرى در اختیار تو نیست. یا لطف خود را بر آنها برمى گرداند یا عذابشان مى كند، زیرا آنان ستمكارند.(128) و آنچه در آسمان ها و زمین است برای خداوند است، هر که را بخواهد می آمرزد و هر که را بخواهد عذاب می کند و خداوند آمرزنده ی مهربان است.(129)
🌷 #لیس: نیست
🌷 #شیء: چیزی
🌷 #یتوب_علیهم: لطف خود را بر آنها بر می گردانند
🌷 #یعذبهم: عذابشان می کند
🌷 #السماوات: آسمان ها
🌷 #الأرض: زمين
🌷 #يغفر: مى آمرزد
🌷 #یشآء: بخواهد
🌷 #غفور: آمرزنده
🌷 #رحيم: مهربان
🔴 #شأن_نزول: در جنگ احد دندان و پیشانی #پیامبر شکست و ضربات سخت بر پیکر مسلمانان وارد شد و تعدادی از مسلمانان #جنگ را رها کردند، پیامبر اسلام از آینده مشرکان نگران شد و پیش خود فکر می کرد چگونه این جمعیت قابل هدایت خواهند بود این آیه نازل شد.
🌸 اين آيه به #پیامبر دلداری داد که تو مسئول هدایت آنها نیستی بلکه تنها موظف به تبلیغ آنها می باشی. « لیس لك من الأمر شىء أو يتوب عليهم أو يعذبهم فإنهم ظالمون: اى پیامبر هیچ امری در اختیار تو نیست. یا لطف خود را بر آنها بر می گرداند یا عذابشان می کند، زیرا آنان ستمکارند.» ممكن است در آینده راه #توبه و هدایت را پیش گیرند و مورد عفو قرار بگیرند و ممكن است به حال خود رها شده و مجازات شوند.
🌸 آیه 129 سوره آل عمران در حقیقت تأکیدی است بر آیه قبل و می فرماید: «و لله ما فی السماوات و ما فی الأرض يغفر لمن يشآء و يعذب من يشآء و الله غفور رحيم: و آنچه در آسمان ها و زمین است برای #خداوند است، هر که را بخواهد می آمرزد و هر که را بخواهد عذاب می کند و خداوند آمرزنده ی مهربان است.» عفو يا مجازات تنها به دست خداوند است زيرا آفرینش و حاکمیت تمام هستی از آن خداست. #عفو یا #عذاب، براساس حکمت الهی و وابسته به زمینه هایی است که انسان در خود و یا جامعه بوجود می آورد.
🔹 پيام های آيات128و129سوره آل عمران
✅ #عفو یا #عذاب بدست خداوند است. شفاعتِ اولیا هم بدون اذن او صورت نمى گیرد و هرگز پیامبران از پیش خود در برابر خداوند استقلالى ندارند.
✅ #راه_توبه حتّى براى فراریان از جبهه حقّ و یا كفّارى كه بزرگ ترین صدمه را به مسلمانان زدهاند، باز است.
✅ #عذاب مردم به خاطر ظلم و ستم خودشان است.
✅ حق #عفو يا #کیفر ، تنها به دست کسی است که حاکمیت آسمان ها و زمین برای اوست.
✅ در #نظام_الهی ، اصل بر عفو و مغفرت است زیرا یغفر بر یعذب مقدم شده است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_410
🌹 #آیات_131_132 #سوره_آل_عمران
🌸وَاتَّقُواْ الْنَّارَ الَّتِى أُعِدَّتْ لِلْكَافِريِنَ (131) وَأَطِيعُواْ اللَّهَ وَالْرَّسُولَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ(132)
🍀 ترجمه: و از آتشی که برای کافران آماده شده است خود را حفظ کنید. (131) و خدا و رسول را اطاعت كنید، باشد که مورد رحمت قرار گیرید. (132)
🌷 #اتقوا: خود را حفظ کنید
🌷 #النار: آتش
🌷 #أعدت: آماده شده است
🌷 #أطيعوا: اطاعت كنيد
🌷 #رسول: فرستاده، پیامبر
🌷 #ترحمون: مورد رحمت قرار گیرید
🔴 موضوع این آیات در ادامه آیه قبلی درباره #ربا می باشد. در آیه قبلی فرمود: ای کسانی که ایمان آورده اید! ربا (و سود پول) را که سودهای چند برابر است نخورید، و تقوای خداوند پیشه کنید تا شاید رستگار شوید. در آیه 131 سوره آل عمران روی حکم #تقوا تأكيد کرده و می فرماید: و اتقوا النار التی أعدت للكافرين: و از آتشی که برای کافران آماده شده است خود را حفظ کنید. در این آیه از تعبیر کافران استفاده می شود زیرا رباخواری با روح ایمان سازگار نیست و رباخواران از آتشی که برای کافران آماده شده است سهمی دارند یعنی رباخواری یک نوع #کفر است. و نیز آتش دوزخ برای کافران است و گناهکاران به همان مقدار که شباهت و هماهنگی با کافران دارند سهمی از آن خواهند داشت.
🔴 در آیه 132سوره آل عمران اطاعت کنندگان از #خداوند و #پیامبر را تشویق می کند می فرماید: و أطيعوا الله و الرسول لعلكم ترحمون: و خدا و رسول را اطاعت کنید باشد که مورد رحمت قرار گیرید. از دستورات پیامبر باید اطاعت کرد زیرا دستورات پیامبر همان دستورات خداوند است که بر ایشان نازل شده است. کسی که به خاطر اطاعت از فرمان خدا و پیامبر ، دست از رباخواری بردارد و به مردم رحم کند، مورد #رحمت قرار خواهد گرفت.
🔹 پیام های آیات131و132سوره آل عمران
✅ رباخواری یک نوع #کفر است.
✅ مسلمان #رباخوار، همان عذابی را می بیند که برای کافر فراهم شده است.
✅ #دوزخ، برای کافران فراهم شده و اگر مسلمانانی گرفتار آن شوند، بخاطر تشابه عملی آنان با کافران است.
✅ دستورات و فرامینِ حكومتى پیامبر صلى الله علیه وآله، همچون فرمان #خدا واجب الاطاعة است.
✅ رباخوارى، #عصیان و طغیان در برابر خدا و رسول است.
✅ پیروى از #خدا و رسول، رمز نجات از دوزخ است.
✅ اطاعت از #خدا، بى پاداش نیست، بلكه وسیله و بستر دریافت رحمت اوست.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_یک_قرآن #جلسه_411
🌹 #آیه_133 #سوره_آل_عمران
🌸 وَسَارِعُواْ إِلَى مَغْفِرَةٍ مِّن رَّبِّكُمْ وَجَنَّةٍ عَرْضُهَا الْسَّمَاوَاتُ وَ الْأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقِينَ(133)
🍀 ترجمه: و بشتابید به سوی آمرزشی از پروردگارتان و بهشتى كه وسعت آن به اندازه آسمان ها و زمین است که براى متقین آماده گردیده است.
🌷 #سارعوا: بشتابید
🌷 #مغفرة: آمرزش
🌷 #ربكم: پروردگارتان
🌷 #جنة: بهشت
🌷 #عرض: وسعت
🌷 #السماوات: آسمان ها
🌷 #الأرض: زمين
🌷 #أعدت: آماده شده است.
🌷 #متقین: کسانی که خود را از ارتکاب گناه حفظ می کنند.
🌸 در این آیه کوشش و تلاش نیکوکاران را تشبیه به یک #مسابقه معنوی کرده که هدف نهایی آن آمرزش الهی و نعمت های جاویدان #بهشت است. می فرماید: و سارعوا إلى مغفرة من ربكم: و بشتابيد به سوى آمرزشی از پروردگارتان. سارعوا از کلمه مسارعت به معنای کوشش و تلاش دو یا چند نفر برای سبقت گرفتن از یکدیگر در رسیدن به یک هدف است، که سبقت در کارهای نیک قابل ستایش است. اگر می بینیم هدف این مسابقه در درجه اول #مغفرت است به این خاطر است که برای رسیدن به هر مقام معنوی، بدون آمرزش و شستشوی از گناه ممکن نیست، نخست باید خود را از گناه شست سپس به مقام قرب الهی رسید.
🌸 منظور از #سرعت به سوی مغفرت، سرعت به سوی کاری است که مغفرت را به دنبال داشته باشد. امام علی علیه السلام در تفسیر این آیه فرمودند: به انجام تکالیف الهی سرعت کنید. دومین #هدف این مسابقه معنوی #بهشت قرار داده شده است. و جنة عرضها السماوات و الأرض: و بهشتی که وسعت آن به اندازه آسمان ها و زمین است. و در پایان می فرماید: أعدت للمتقين: براى #متقين آماده شده است. گروهى از دانشمندان اسلامى، عقیده دارند كه بهشت و دوزخ هم اكنون وجود دارند اگر چه بر اثر اعمال نیک و بد انسان ها توسعه می یابند. و یكى از دلایل آنان همین «اُعدّت للمتّقین» که در این آیه و «اُعدّت للكافرین» که در آیه 131 سوره آل عمران هم بیان شده است و همچنین آیات دیگر که بصورت مستقیم اشاره شده است.
🔹 پيام های آیه133سوره آل عمران 🔹
✅ #سرعت در كار خیر، ارزش آن را بالا مى برد.
✅ اوّل #بخشیده شدن، سپس بهشت رفتن.
✅ #آمرزش گناه مردم، از شئون ربوبیّت الهى است.
✅ سرعت در #توبه، لازم است.
✅ لازمه ى سرعت به سوى بهشت متّقین، قرار گرفتن در زمره ى #متّقین است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_409
🌹 #آیه_130 #سوره_آل_عمران
🌸 یاَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تَأْكُلُواْ الْرِّبَاْ أَضْعاَفاً مُّضاَعَفَةً وَاتَّقُواْ اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (130)
🍀 ترجمه: اى كسانى كه ایمان آورده اید! ربا ( و سود پول )را که سودهای چند برابر است نخورید، و تقوای خداوند پیشه كنید تا شاید رستگار شوید.
🌷 #تأكلوا: از ريشه أکل به معنای خوردن است ولی در اینجا به معنای تصرف در هر چیزی است از آنجایی که بارزترین تصرف، خوردن است در اینجا از واژه تأکلوا استفاده شده است پس لا تأکلوا یعنی تصرف نکنید یا همان نخورید
🌷 #ربا: به معنای زیادی ، افزونی و بالا آمدن است.
🌷 #أضعافا_مضاعفة: سود هاى چند برابر شده
🌷 #اتقوا_الله: تقواى خدا پیشه کنید، یعنی خدا را برای خودتان حفظ کنید.
🌷 #لعلکم: شاید
🌷 #تفلحون: رستگار شوید
🌸 این آیه همراه با هشت آیه ى بعد، در میان آیات جنگ اُحد قرار گرفته است. شاید این امر به این جهت باشد كه مسایل اخلاقى و اقتصادى، در یک نظام، دفاعى مؤثّر است. جامعه اى كه افرادش اهل اخلاص و ایثار، و سبقت در كارهاى خیر، و اطاعت از رهبر باشند، در جنگ هم موفّق خواهند بود، ولى جامعه ى پول پرست و بخیل و نافرمان و مصرّ بر ارتكاب #گناه، یقیناً شكست خواهد خورد. در این آیه به مؤمنان مى فرمايد: يا أيها الذين ءَامَنُواْ لا تأكلوا الربا أضعافا مضاعفة: اى کسانی که ایمان آورده اید #ربا ( و سود پول) را که سود های چند برابر است نخورید.
🔴 بهترین روش اصلاح #جامعه روش مرحله به مرحله است. تحریم ربا، در چند مرحله و به صورت تدریجى نازل شده است. قرآن حکم تحریم ربا را در چهار مرحله بیان کرده است:
1⃣ در آیه 39 سوره روم نخست درباره #ربا فقط یک توصیه اخلاقی داده است. که ترجمه آن فرموده: آنچه به عنوان ربا می پردازید تا در اموال مردم فزونی یابد، نزد خداوند افزایش نخواهد یافت، و آنچه را به عنوان زکات می پردازید و تنها رضای خدا را می طلبید مایه برکت است و کسانی که چنین انجام دهند دارای پاداش مضاعفند.
2⃣ در آیه 161 سوره نساء ضمن انتقاد از عادت و رسوم غلط #یهود به عادت زشت رباخواری آنها اشاره کرده و می فرماید: و أخذهم الربا و قد نهوا عنه: ربا می خوردند با این که از آن نهی شده بودند.
3⃣ در آیات 275تا279 سوره بقره هر گونه رباخوارى به شدت #ممنوع اعلام کرده است و در حکم جنگ با خدا ذکر شده است.
4⃣ و در آیه 130 سوره آل عمران تنها به یک نوع از انواع #ربا و نوع شدید و فاحش آن با تعبیر أضعافا مضاعفة اشاره شده است. منظور یعنی پولی به شخصی قرض داده می شود و در قبال آن اصل پول و بخشی هم به عنوان سود پول گرفته می شود که این خود ربا هست باز اگر بدهکار در رأس مدت نتواند بدهى خود را بپردازد باز علاوه بر اصل بدهی و سود اولیه سود دیگری به آن اضافه می شود یعنی مجموع بدهی بدهکار چند برابر اصل بدهی افزایش می یابد که به این أضعافا مضاعفة گفته می شود یعنی سود های چند برابر شده متأسفانه امروزه هم در میان رباخواران این نوع رباخوارى بصورت بسیار فراوان موجود است که #بدهکار را دچار خسارت و ضرر بسیار فراوان می کند. در پایان آیه می فرماید: و اتقوا الله لعلکم تفلحون: و تقوای خداوند پیشه کنید تا شاید رستگار شوید.
🔹 پيام های آیه130سوره آل عمران
✅ #ایمان، زیر بناى عمل به دستورات است.
✅ رعایت #تقوا در مسائل اقتصادى به شدّت لازم است.
✅ #رستگارى با رباخوارى به دست نمى آید، بلكه با تقوا حاصل مى شود.
✅ #رباخوار، در دنیا و آخرت رستگار نخواهد نشد.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_413
🌹 #آیات_134_135 #سوره_آل_عمران
🌹 بخش دوم
🌸 الذین ینفقون فی السرآء و الضرآء و الكاظمين الغيظ و العافين عن الناس و الله يحب المحسنين (134) وَالَّذِينَ إِذَا فَعَلُواْ فاَحِشَةً أَوْ ظَلَمُواْ أَنْفُسَهُمْ ذَكَرُواْ اللَّهَ فَاسْتَغْفَرُواْ لِذُنُوبِهِمْ وَ مَن يَغْفِرُ الْذُّنُوبَ إِلَّا اللَّهُ وَلَمْ يُصِرُّواْ عَلَى مَا فَعَلُواْ وَهُمْ يَعْلَمُونَ (135)
🍀 ترجمه: (متقين) کسانی هستند که در توانگری و تنگدستی انفاق می کنند و خشم خود را فرو می برند و از خطای مردم در می گذرند و خداوند نیکوکاران را دوست می دارد (134) و كسانى هستند كه هرگاه كار زشتى انجام دهند و یا به خود ستم كنند، به یاد خدا می افتند و براى گناهان خود استغفار مى كنند و جز خدا كیست كه گناهان را ببخشد؟ و (متّقین) چون به زشتى گناه آگاهند بر انجام آنچه كرده اند، اصرار نمی ورزند. (135)
🔴 در جلسه قبل ترجمه کلمات و توضیح و نکات آیات بیان شد در این جلسه پیام های آیات بیان می شود. این آیات در مورد شش ویژگی عالی و انسانی از ویژگی های افراد باتقوا می باشد.
🔹 پیام های آیات134و135 سوره آل عمران
🌷 #تقوا از انفاق جدا نیست.
🌷 #انفاق، سخاوت می خواهد نه ثروت.
🌷 نه در حال #رفاه از محرومان غافل باشیم، و نه در تنگدستی بگوییم که ما خود گرفتاریم.
🌷 افراد با تقوا با مال و اخلاق خوب خود با #مردم معاشرت می کنند.
🌷 در #عفو خطاکار ، ایمان او شرط نیست.
🌷 کسی که می خواهد محبوب خدا شود باید #انفاق کند و خشم و غضب خود را فرو برد و از خطاهای مردم در گذرد.
🌷 #انفاق به محرومان و گذشت از خطای مردم از مصادیق احسان و نیکوکاری است.
🌷 افراد با #تقوا اگر مرتکب گناه شوند بلافاصله پشیمان می شوند و توبه و استغفار می کنند و گناهان خود را با اعمال نیک جبران می کنند.
🌷 خطرناک تر از انجام #گناه ، غفلت از گناه و بی توجهی به زشتی آن است.
🌷 یکی از نشانه های #تقوا، توبه فوری از گناه است.
🌷 یاد خدا رمز #توبه است.
🌷 تا یاد #خدا در دل گناهکار زنده است، می تواند در مدار متقین وارد شود.
🌷 تنها #خداوند است که گناهان را می بخشد.
🌷 اصرار آگاهانه بر #گناه، سبب محرومیت از مغفرت الهی است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_412
🌹 #آیات_134_135 #سوره_آل_عمران
🌹 بخش اول
🌸 الذین ینفقون فی السرآء و الضرآء و الكاظمين الغيظ و العافين عن الناس و الله يحب المحسنين (134) وَالَّذِينَ إِذَا فَعَلُواْ فاَحِشَةً أَوْ ظَلَمُواْ أَنْفُسَهُمْ ذَكَرُواْ اللَّهَ فَاسْتَغْفَرُواْ لِذُنُوبِهِمْ وَ مَن يَغْفِرُ الْذُّنُوبَ إِلَّا اللَّهُ وَلَمْ يُصِرُّواْ عَلَى مَا فَعَلُواْ وَهُمْ يَعْلَمُونَ (135)
🍀 ترجمه: (متقين) کسانی هستند که در توانگری و تنگدستی انفاق می کنند و خشم خود را فرو می برند و از خطای مردم در می گذرند و خداوند نیکوکاران را دوست می دارد (134) و كسانى هستند كه هرگاه كار زشتى انجام دهند و یا به خود ستم كنند، به یاد خدا می افتند و براى گناهان خود استغفار مى كنند و جز خدا كیست كه گناهان را ببخشد؟ و (متّقین) چون به زشتى گناه آگاهند بر انجام آنچه كرده اند، اصرار نمی ورزند. (135)
🌷 #ینفقون: انفاق می کنند
🌷 #السرآء: توانگری ، وسعت
🌷 #الضرآء: تنگدستی، حال اندوه
🌷 #الكاظمين: کسانی که خشم خود را کنترل می کنند
🌷 #الغيظ: خشم ، خشم شديد
🌷 #العافين: عفوکنندگان
🌷 #الناس: مردم
🌷 #يحب: دوست مى دارد
🌷 #المحسنین: نیکوکاران
🌷 #فعلوا: انجام دادند
🌷 #فاحشة: کار بسیار زشت
🌷 #ذكروا: ياد کنند
🌷 #استغفروا: استغفار کنند استغفار یعنی آمرزش و ببخش خواستن
🌷 #ذنوب: گناهان ، ذنوب جمع ذنب است به ذنب دنباله گفته می شود زیرا گناهان به دنباله خود عواقبی دارد.
🌷 #یغفر: می آمرزد
🌷 #یصروا: اصرار و پافشاری می کنند یعنی ادامه می دهند
🌸 از آنجا که در آیه قبل وعده بهشت جاویدان به متقین داده شده در این آیات متقین را معرفی می کند و چند ویژگی از ویژگی های عالی و انسانی برای آنها ذکر نموده است:
1⃣ #ویژگی_اول: الذین ینفقون فی السرآء و الضرآء: کسانی هستند که در توانگری و تنگدستی انفاق می کنند. افراد با تقوا در همه حال انفاق می کنند هم موقعی که در راحتی و توانگری باشند و هم وقتی که در پریشانی و تنگدستی و محرومیت به سر می برند. نکته جالب توجه در اینجا نخستین ویژگی که برای افراد با تقوا بیان می کند انفاق می باشد. زیرا این آیات نقطه مقابل صفاتی است که درباره رباخواران در آیات قبل ذکر شده است. به علاوه، گذشتن از مال و ثروت هم در وقت خوشی و هم در وقت تنگدستی روشن ترین نشانه مقام تقوا می باشد.
2⃣ #ویژگی_دوم: و الکاظمین الغیظ: و خشم خود را فرو می برند. در مواقعی که خشم و عصبانیت سراغ آنها می آید آن را کنترل می کنند.
3⃣ #ویژگی_سوم: و العافين عن الناس: و از خطای مردم در می گذرند. فرو بردن خشم بسیار خوب است اما به تنهایی کافی نیست زیرا ممکن است دشمنی را از قلب انسان بیرون نکند در این حال باید علاوه بر کظم غیظ از اشتباهات و خطای دیگران بگذرند و آنها را ببخشند. زیرا عداوت و دشمنی بیشتر قلب خود آدمی را آزار می دهد بهترین کار بخشش و عفو است آدمی با بخشش قلبش آرام می شود.
4⃣ #ویژگی_چهارم: و الله یحب المحسنین: و خداوند نیکوکاران را دوست می دارد. اینجا به مرحله بالاتری اشاره شده است. افراد با تقوا بعد از فرو بردن خشم و عفو کردن، جواب بدی را با نیکی پاسخ می دهد زیرا انسان با نیکی کردن در برابر بدی البته آنجا که شایسته است ریشه دشمنی را در دل طرف مقابل بسوزاند و قلب طرف مقابل را نسبت به خودش مهربان گرداند و خداوند اینگونه افراد را دوست می دارد
5⃣ #ویژگی_پنجم: و الذین إذا فعلوا فاحشة أو ظلموا أنفسهم ذكرو الله فاستغفروا لذنوبهم: و کسانی هستند که هر گاه کار بسیار زشتی انجام دهند و یا به خود ظلم کنند ، به یاد خدا می افتند و برای گناهان خود استغفار می کنند. بعضی از مفسران گفته اند منظور از الفاحشة گناهان کبیره است و منظور از ظلم در این آیه گناهان صغیره است. اگر یاد و ذکر خدا همیشه و در همه مواقع در زندگی انسان باشد مرتکب گناه نمی شود. اما آن چیزی که سبب ارتکاب گناهان می شود فراموش کردن و غافل شدن از یاد خداست اما اگر افراد باتقوا مرتکب گناه شوند خیلی زود به یاد خدا می افتند و از گناه خود پشیمان می شوند و از خداوند طلب آمرزش می کنند و گذشته خود را جبران می کنند. و من یغفر الذنوب إلا الله: و جز خدا کیست که گناهان را ببخشد؟
6⃣ #ویژگی_ششم: و لم یصروا علی ما فعلوا و هم یعلمون: و چون به زشتی گناه آگاهند بر انجام آنچه کرده اند، اصرار نمی ورزند. بعد از توبه دیگر به گناهان خود ادامه نمی دهند. در روایات مى خوانیم كه بى توجّهى به گناهان گذشته و توبه و استغفار نکردن از آنها، به منزله ى اصرار بر گناه است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_414
🌹 #آیه_136 #سوره_آل_عمران
🌸 أُولَئِكَ جَزَآؤُهُم مَّغْفِرَةٌ مِن رَّبِّهِمْ وَجَنَّاتٌ تَجْرِى مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهاَرُ خَالِدِينَ فِيهَا وَنِعْمَ أَجْرُ الْعاَمِلِينَ
🍀 ترجمه: پاداش آنان از طرف پروردگارشان، مغفرت و باغهایى است كه از زیر درختان آنها نهرها جارى است و براى همشیه در آن هستند و چه نیكوست پاداش اهل عمل.
🌷 #جزآء: پاداش
🌷 #جنات: باغ ها
🌷 #تجری: جاری است
🌷 #تحتها: زیر آن
🌷 #خالدین: جاویدان، همیشه
🌷 #نعم: چه خوب است
🌷 #العاملین: اهل کار و عمل
🔴 در آیات 134و135 سوره آل عمران به شش ویژگی از ویژگی های عالی و انسانی افراد با تقوا بیان شده است این آیه 136 سوره آل عمران پاداش اهل تقوا را بیان می کند.
🌸 اولئک جزآؤهم مغفرة من ربهم: پاداش آنان از طرف پروردگارشان مغفرت است. در حقیقت ابتدا به پاداش معنوی و مغفرت و شستشوی دل و جان و تکامل روحانی اشاره شده است. در ادامه آیه به پاداش مادی اشاره نموده و می فرماید: و جنات تجری من تحتها الأنهار خالدين فيها: و باغ هايى است که از زیر درختان آنها نهرها جاری است و برای همیشه در آن هستند. و نعم أجر العاملين: و چه نیکوست پاداش اهل عمل.
🔹 پيام های آیه136سوره آل عمران 🔹
✅ تا #انسان از گناه پاک نشود، شایستگى ورود به بهشت را ندارد.
✅ #عفو و #مغفرت خداوند، براى تربیت انسان است.
✅ تنها با آرزو نمىتوان به الطاف خداوند رسید، بلكه #كار و #عمل لازم است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_415
🌹 #آیات_137_138 #سوره_آل_عمران
🌹 بخش اول
🌸 قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِكُمْ سُنَنٌ فَسِيرُواْ فِى الْأَرْضِ فَانْظُرُواْ كَيْفَ كَانَ عاَقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ (137) هذا بیان للناس و هدی و موعظة للمتقين (138)
🍀 ترجمه: قطعاً پیش از شما سنّتهایى بوده است. پس در روى زمین گردش كنید و ببينيد سرانجام تكذیب كنندگان چگونه بوده است. (137) این، دلیلی روشن برای مردم است و هدایت و موعظه ای برای متقین است. (138)
🌷 #قد_خلت: قطعاً بوده است
🌷 #سنن: سنت ها ، روش ها
🌷 #سيروا: گردش کنید، حرکت کنید
🌷 #انظروا: نگاه کنید
🌷 #کیف: چگونه
🌷 #المکذبین: تکذیب کنندگان
🌷 #بیان: سخنی روشن
🌷 #هدی: هدایت
🌷 #موعظة: موعظه و نصيحت
🌸 #قرآن تاریخ گذشته و زمان امروز را با هم پیوند می دهد زیرا برای درک حقایق، لازم است و از ارتباط زمان گذشته و زمان امروزه وظیفه و مسئولیت آیندگان روشن می شود. لذا می فرماید: قد خلت من قبلکم سنن: قطعا قبل از شما سنت هايى بوده است. #خداوند روش ها و شيوه هايى دارد اگر می خواهیم آشنا شویم تاریخ گذشتگان را ببینم و #قرآن پر از تاریخ گذشتگان است که بهترین و عبرت آموزترین قصه ها را بیان می کند. فسیروا فی الأرض فَانْظُرُواْ كيف كان عاقبة المكذبين: پس در روی زمین گردش کنید و ببینید سرانجام تکذیب کنندگان چگونه بوده است.
🌸 برای نمونه نمرود خواست ابراهیم علیه السلام را آتش زند اما آتش او را نسوزاند و نمرود با آن همه قدرتی که داشت و ادعای خدایی می کرد سرانجام توسط یک پشه که وارد بینی او شد از بین رفت. خدای تو همان خدای ابراهیم است. پس از نقشه های شوم دیگران نگران نباش زیرا اراده #خداوند بالاتر از همه اراده هاست. برای نمونه برادران #یوسف می خواستند او را بکشند اما زنده ماند او را در قعر چاه انداختند اما بیرون آورده شد می خواستند آثار #یوسف را از بین ببرند اما از بین نرفت او را به عنوان برده فروختند اما عزیز مصر شد می خواستند محبت یوسف را از دل پدر بیرون کنند اما محبتش در دل پدر بیشتر شد. پس خدای یوسف هم همان خدای توست لذا از نقشه های شوم دیگران نگران نباش زیرا اراده #خداوند بالاتر از همه اراده ها است.
🌸 #یوسف می دانست که زلیخا تمام درها را بسته است اما به خاطر #عشق و علاقه و رضایت خداوند به سمت درهای بسته دوید و خداوند همه درهای بسته را به سمت او باز کرد پس اگر در سخت ترین شرایط زندگی به سر می بری و اگر مشکلات بسیار زیاد داری و اگر تمام درهای دنیا به روی تو بسته است باز به سمت آن درهای بسته حرکت کن زیرا خدای تو و یوسف یکی است آیا فرقی بین خدای ما و خدای یوسف هست هرگز فرقی نیست فرق ما و یوسف در روش و زندگی ما هست یوسف در مسیر خدا حرکت کرد خداوند او را نجات داد زیرا این سنت خداست بیا ما هم در مسیر خدا حرکت کنیم خواهی دید #خداوند چگونه ما را در سخت ترین لحظات زندگی نجات خواهد داد.
🌸 هذا بیان للناس و هدی و موعظة للمتقين: اين دليل روشن براى #مردم است و هدايت و موعظه اى براى متقين است. با مرور قصه گذشتگان و تاریخ آنها، این سنت ها روشن خواهد شد. #قرآن، کتاب هدایت است هدایت یعنی راهنمای زندگی یعنی قرآن روش و طریق زندگی کردن را به ما می آموزد. اما این #متقین هستند که از آیه به آیه قرآن نهایت استفاده را می کنند و آن را سرلوحه زندگی خود می کنند. #آیه یعنی نشانه ، آیات یعنی نشانه ها یعنی شیوه درست زندگی کردن را به ما نشان می دهند. و #قرآن یعنی خواندنی اگر در تمام عالم فقط یک کتاب برای خواندن باشد همین کتاب خداست که سراسر نشانه و راهنمای زندگی است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_416
🌹 #آیات_137_138 #سوره_آل_عمران
🌹 بخش دوم
🌸 قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِكُمْ سُنَنٌ فَسِيرُواْ فِى الْأَرْضِ فَانْظُرُواْ كَيْفَ كَانَ عاَقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ (137) هذا بیان للناس و هدی و موعظة للمتقين (138)
🍀 ترجمه: قطعاً پیش از شما سنّت هایى بوده است. پس در روى زمین گردش كنید و ببينيد سرانجام تكذیب كنندگان چگونه بوده است. (137) این، برای مردم دلیلی روشن است و هدایت و موعظه ای برای متقین است. (138)
🔹 پيام های آیات137و138سوره آل عمران
🌷 #قوانین و سنّت هاى ثابتى بر تاریخ بشر حاكم است كه شناخت آن، براى امروز بشر مفید است.
🌷 #تاریخ گذشتگان، چراغ راه زندگى آیندگان است.
🌷 جهانگردىِ هدفدار و بازدیدِ توأم با اندیشه، بهترین كلاس براى #تربیت انسان هاست.
🌷 شما با سایر امّت ها فرقى ندارید. عوامل عزّت یا سقوط همه یكسان است.
🌷 با آگاهى از #تاریخ گذشته، مى توانید آینده ى راه خود را پیش بینى كنید.
🌷 حفظ #آثار_باستانى براى عبرت آیندگان، لازم است.
🌷 بررسى و #تحقیق در تحولات تاریخ، لازم است.
🌷 در مطالعه ى تاریخ جلوه ها مهم نیست، پایان كار #مهم است.
🌷 كیفرهاى الهى تنها مربوط به #قیامت نیست، گاهى در همین دنیا قهر الهى به سراغ گردن كشان مى آید.
🌷 #قرآن قابل فهم برای همه ی مردم در هر زمانی است.
🌷 #قرآن برای همه مردم در همه زمان ها است.
🌷 گردشگری هدفدار، از عوامل هدایت است.
🌷 با آنکه #قرآن برای همه مردم است، اما فقط افراد با تقوا هستند که از آن درس می گیرند.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_408
🌹 #آیات_128_129 #سوره_آل_عمران
🌸 لَيْسَ لَكَ مِنَ الْأَمْرِ شَيْءٌ أَوْ يَتُوبَ عَلَيْهِمْ أَوْ يُعَذِّبَهُمْ فَإِنَّهُمْ ظاَلِمُونَ (128) و لله ما فی السماوات و ما فی الأرض يغفر لمن يشآء و يعذب من يشآء و الله غفور رحيم (129)
🍀 ترجمه: (اى پیامبر) هیچ امرى در اختیار تو نیست. یا لطف خود را بر آنها برمى گرداند یا عذابشان مى كند، زیرا آنان ستمكارند.(128) و آنچه در آسمان ها و زمین است برای خداوند است، هر که را بخواهد می آمرزد و هر که را بخواهد عذاب می کند و خداوند آمرزنده ی مهربان است.(129)
🌷 #لیس: نیست
🌷 #شیء: چیزی
🌷 #یتوب_علیهم: لطف خود را بر آنها بر می گردانند
🌷 #یعذبهم: عذابشان می کند
🌷 #السماوات: آسمان ها
🌷 #الأرض: زمين
🌷 #يغفر: مى آمرزد
🌷 #یشآء: بخواهد
🌷 #غفور: آمرزنده
🌷 #رحيم: مهربان
🔴 #شأن_نزول: در جنگ احد دندان و پیشانی #پیامبر شکست و ضربات سخت بر پیکر مسلمانان وارد شد و تعدادی از مسلمانان #جنگ را رها کردند، پیامبر اسلام از آینده مشرکان نگران شد و پیش خود فکر می کرد چگونه این جمعیت قابل هدایت خواهند بود این آیه نازل شد.
🌸 اين آيه به #پیامبر دلداری داد که تو مسئول هدایت آنها نیستی بلکه تنها موظف به تبلیغ آنها می باشی. « لیس لك من الأمر شىء أو يتوب عليهم أو يعذبهم فإنهم ظالمون: اى پیامبر هیچ امری در اختیار تو نیست. یا لطف خود را بر آنها بر می گرداند یا عذابشان می کند، زیرا آنان ستمکارند.» ممكن است در آینده راه #توبه و هدایت را پیش گیرند و مورد عفو قرار بگیرند و ممكن است به حال خود رها شده و مجازات شوند.
🌸 آیه 129 سوره آل عمران در حقیقت تأکیدی است بر آیه قبل و می فرماید: «و لله ما فی السماوات و ما فی الأرض يغفر لمن يشآء و يعذب من يشآء و الله غفور رحيم: و آنچه در آسمان ها و زمین است برای #خداوند است، هر که را بخواهد می آمرزد و هر که را بخواهد عذاب می کند و خداوند آمرزنده ی مهربان است.» عفو يا مجازات تنها به دست خداوند است زيرا آفرینش و حاکمیت تمام هستی از آن خداست. #عفو یا #عذاب، براساس حکمت الهی و وابسته به زمینه هایی است که انسان در خود و یا جامعه بوجود می آورد.
🔹 پيام های آيات128و129سوره آل عمران
✅ #عفو یا #عذاب بدست خداوند است. شفاعتِ اولیا هم بدون اذن او صورت نمى گیرد و هرگز پیامبران از پیش خود در برابر خداوند استقلالى ندارند.
✅ #راه_توبه حتّى براى فراریان از جبهه حقّ و یا كفّارى كه بزرگ ترین صدمه را به مسلمانان زدهاند، باز است.
✅ #عذاب مردم به خاطر ظلم و ستم خودشان است.
✅ حق #عفو يا #کیفر ، تنها به دست کسی است که حاکمیت آسمان ها و زمین برای اوست.
✅ در #نظام_الهی ، اصل بر عفو و مغفرت است زیرا یغفر بر یعذب مقدم شده است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_410
🌹 #آیات_131_132 #سوره_آل_عمران
🌸وَاتَّقُواْ الْنَّارَ الَّتِى أُعِدَّتْ لِلْكَافِريِنَ (131) وَأَطِيعُواْ اللَّهَ وَالْرَّسُولَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ(132)
🍀 ترجمه: و از آتشی که برای کافران آماده شده است خود را حفظ کنید. (131) و خدا و رسول را اطاعت كنید، باشد که مورد رحمت قرار گیرید. (132)
🌷 #اتقوا: خود را حفظ کنید
🌷 #النار: آتش
🌷 #أعدت: آماده شده است
🌷 #أطيعوا: اطاعت كنيد
🌷 #رسول: فرستاده، پیامبر
🌷 #ترحمون: مورد رحمت قرار گیرید
🔴 موضوع این آیات در ادامه آیه قبلی درباره #ربا می باشد. در آیه قبلی فرمود: ای کسانی که ایمان آورده اید! ربا (و سود پول) را که سودهای چند برابر است نخورید، و تقوای خداوند پیشه کنید تا شاید رستگار شوید. در آیه 131 سوره آل عمران روی حکم #تقوا تأكيد کرده و می فرماید: و اتقوا النار التی أعدت للكافرين: و از آتشی که برای کافران آماده شده است خود را حفظ کنید. در این آیه از تعبیر کافران استفاده می شود زیرا رباخواری با روح ایمان سازگار نیست و رباخواران از آتشی که برای کافران آماده شده است سهمی دارند یعنی رباخواری یک نوع #کفر است. و نیز آتش دوزخ برای کافران است و گناهکاران به همان مقدار که شباهت و هماهنگی با کافران دارند سهمی از آن خواهند داشت.
🔴 در آیه 132سوره آل عمران اطاعت کنندگان از #خداوند و #پیامبر را تشویق می کند می فرماید: و أطيعوا الله و الرسول لعلكم ترحمون: و خدا و رسول را اطاعت کنید باشد که مورد رحمت قرار گیرید. از دستورات پیامبر باید اطاعت کرد زیرا دستورات پیامبر همان دستورات خداوند است که بر ایشان نازل شده است. کسی که به خاطر اطاعت از فرمان خدا و پیامبر ، دست از رباخواری بردارد و به مردم رحم کند، مورد #رحمت قرار خواهد گرفت.
🔹 پیام های آیات131و132سوره آل عمران
✅ رباخواری یک نوع #کفر است.
✅ مسلمان #رباخوار، همان عذابی را می بیند که برای کافر فراهم شده است.
✅ #دوزخ، برای کافران فراهم شده و اگر مسلمانانی گرفتار آن شوند، بخاطر تشابه عملی آنان با کافران است.
✅ دستورات و فرامینِ حكومتى پیامبر صلى الله علیه وآله، همچون فرمان #خدا واجب الاطاعة است.
✅ رباخوارى، #عصیان و طغیان در برابر خدا و رسول است.
✅ پیروى از #خدا و رسول، رمز نجات از دوزخ است.
✅ اطاعت از #خدا، بى پاداش نیست، بلكه وسیله و بستر دریافت رحمت اوست.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_409
🌹 #آیه_130 #سوره_آل_عمران
🌸 یاَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تَأْكُلُواْ الْرِّبَاْ أَضْعاَفاً مُّضاَعَفَةً وَاتَّقُواْ اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (130)
🍀 ترجمه: اى كسانى كه ایمان آورده اید! ربا ( و سود پول )را که سودهای چند برابر است نخورید، و تقوای خداوند پیشه كنید تا شاید رستگار شوید.
🌷 #تأكلوا: از ريشه أکل به معنای خوردن است ولی در اینجا به معنای تصرف در هر چیزی است از آنجایی که بارزترین تصرف، خوردن است در اینجا از واژه تأکلوا استفاده شده است پس لا تأکلوا یعنی تصرف نکنید یا همان نخورید
🌷 #ربا: به معنای زیادی ، افزونی و بالا آمدن است.
🌷 #أضعافا_مضاعفة: سود هاى چند برابر شده
🌷 #اتقوا_الله: تقواى خدا پیشه کنید، یعنی خدا را برای خودتان حفظ کنید.
🌷 #لعلکم: شاید
🌷 #تفلحون: رستگار شوید
🌸 این آیه همراه با هشت آیه ى بعد، در میان آیات جنگ اُحد قرار گرفته است. شاید این امر به این جهت باشد كه مسایل اخلاقى و اقتصادى، در یک نظام، دفاعى مؤثّر است. جامعه اى كه افرادش اهل اخلاص و ایثار، و سبقت در كارهاى خیر، و اطاعت از رهبر باشند، در جنگ هم موفّق خواهند بود، ولى جامعه ى پول پرست و بخیل و نافرمان و مصرّ بر ارتكاب #گناه، یقیناً شكست خواهد خورد. در این آیه به مؤمنان مى فرمايد: يا أيها الذين ءَامَنُواْ لا تأكلوا الربا أضعافا مضاعفة: اى کسانی که ایمان آورده اید #ربا ( و سود پول) را که سود های چند برابر است نخورید.
🔴 بهترین روش اصلاح #جامعه روش مرحله به مرحله است. تحریم ربا، در چند مرحله و به صورت تدریجى نازل شده است. قرآن حکم تحریم ربا را در چهار مرحله بیان کرده است:
1⃣ در آیه 39 سوره روم نخست درباره #ربا فقط یک توصیه اخلاقی داده است. که ترجمه آن فرموده: آنچه به عنوان ربا می پردازید تا در اموال مردم فزونی یابد، نزد خداوند افزایش نخواهد یافت، و آنچه را به عنوان زکات می پردازید و تنها رضای خدا را می طلبید مایه برکت است و کسانی که چنین انجام دهند دارای پاداش مضاعفند.
2⃣ در آیه 161 سوره نساء ضمن انتقاد از عادت و رسوم غلط #یهود به عادت زشت رباخواری آنها اشاره کرده و می فرماید: و أخذهم الربا و قد نهوا عنه: ربا می خوردند با این که از آن نهی شده بودند.
3⃣ در آیات 275تا279 سوره بقره هر گونه رباخوارى به شدت #ممنوع اعلام کرده است و در حکم جنگ با خدا ذکر شده است.
4⃣ و در آیه 130 سوره آل عمران تنها به یک نوع از انواع #ربا و نوع شدید و فاحش آن با تعبیر أضعافا مضاعفة اشاره شده است. منظور یعنی پولی به شخصی قرض داده می شود و در قبال آن اصل پول و بخشی هم به عنوان سود پول گرفته می شود که این خود ربا هست باز اگر بدهکار در رأس مدت نتواند بدهى خود را بپردازد باز علاوه بر اصل بدهی و سود اولیه سود دیگری به آن اضافه می شود یعنی مجموع بدهی بدهکار چند برابر اصل بدهی افزایش می یابد که به این أضعافا مضاعفة گفته می شود یعنی سود های چند برابر شده متأسفانه امروزه هم در میان رباخواران این نوع رباخوارى بصورت بسیار فراوان موجود است که #بدهکار را دچار خسارت و ضرر بسیار فراوان می کند. در پایان آیه می فرماید: و اتقوا الله لعلکم تفلحون: و تقوای خداوند پیشه کنید تا شاید رستگار شوید.
🔹 پيام های آیه130سوره آل عمران
✅ #ایمان، زیر بناى عمل به دستورات است.
✅ رعایت #تقوا در مسائل اقتصادى به شدّت لازم است.
✅ #رستگارى با رباخوارى به دست نمى آید، بلكه با تقوا حاصل مى شود.
✅ #رباخوار، در دنیا و آخرت رستگار نخواهد نشد.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_412
🌹 #آیات_134_135 #سوره_آل_عمران
🌹 بخش اول
🌸 الذین ینفقون فی السرآء و الضرآء و الكاظمين الغيظ و العافين عن الناس و الله يحب المحسنين (134) وَالَّذِينَ إِذَا فَعَلُواْ فاَحِشَةً أَوْ ظَلَمُواْ أَنْفُسَهُمْ ذَكَرُواْ اللَّهَ فَاسْتَغْفَرُواْ لِذُنُوبِهِمْ وَ مَن يَغْفِرُ الْذُّنُوبَ إِلَّا اللَّهُ وَلَمْ يُصِرُّواْ عَلَى مَا فَعَلُواْ وَهُمْ يَعْلَمُونَ (135)
🍀 ترجمه: (متقين) کسانی هستند که در توانگری و تنگدستی انفاق می کنند و خشم خود را فرو می برند و از خطای مردم در می گذرند و خداوند نیکوکاران را دوست می دارد (134) و كسانى هستند كه هرگاه كار زشتى انجام دهند و یا به خود ستم كنند، به یاد خدا می افتند و براى گناهان خود استغفار مى كنند و جز خدا كیست كه گناهان را ببخشد؟ و (متّقین) چون به زشتى گناه آگاهند بر انجام آنچه كرده اند، اصرار نمی ورزند. (135)
🌷 #ینفقون: انفاق می کنند
🌷 #السرآء: توانگری ، وسعت
🌷 #الضرآء: تنگدستی، حال اندوه
🌷 #الكاظمين: کسانی که خشم خود را کنترل می کنند
🌷 #الغيظ: خشم ، خشم شديد
🌷 #العافين: عفوکنندگان
🌷 #الناس: مردم
🌷 #يحب: دوست مى دارد
🌷 #المحسنین: نیکوکاران
🌷 #فعلوا: انجام دادند
🌷 #فاحشة: کار بسیار زشت
🌷 #ذكروا: ياد کنند
🌷 #استغفروا: استغفار کنند استغفار یعنی آمرزش و ببخش خواستن
🌷 #ذنوب: گناهان ، ذنوب جمع ذنب است به ذنب دنباله گفته می شود زیرا گناهان به دنباله خود عواقبی دارد.
🌷 #یغفر: می آمرزد
🌷 #یصروا: اصرار و پافشاری می کنند یعنی ادامه می دهند
🌸 از آنجا که در آیه قبل وعده بهشت جاویدان به متقین داده شده در این آیات متقین را معرفی می کند و چند ویژگی از ویژگی های عالی و انسانی برای آنها ذکر نموده است:
1⃣ #ویژگی_اول: الذین ینفقون فی السرآء و الضرآء: کسانی هستند که در توانگری و تنگدستی انفاق می کنند. افراد با تقوا در همه حال انفاق می کنند هم موقعی که در راحتی و توانگری باشند و هم وقتی که در پریشانی و تنگدستی و محرومیت به سر می برند. نکته جالب توجه در اینجا نخستین ویژگی که برای افراد با تقوا بیان می کند انفاق می باشد. زیرا این آیات نقطه مقابل صفاتی است که درباره رباخواران در آیات قبل ذکر شده است. به علاوه، گذشتن از مال و ثروت هم در وقت خوشی و هم در وقت تنگدستی روشن ترین نشانه مقام تقوا می باشد.
2⃣ #ویژگی_دوم: و الکاظمین الغیظ: و خشم خود را فرو می برند. در مواقعی که خشم و عصبانیت سراغ آنها می آید آن را کنترل می کنند.
3⃣ #ویژگی_سوم: و العافين عن الناس: و از خطای مردم در می گذرند. فرو بردن خشم بسیار خوب است اما به تنهایی کافی نیست زیرا ممکن است دشمنی را از قلب انسان بیرون نکند در این حال باید علاوه بر کظم غیظ از اشتباهات و خطای دیگران بگذرند و آنها را ببخشند. زیرا عداوت و دشمنی بیشتر قلب خود آدمی را آزار می دهد بهترین کار بخشش و عفو است آدمی با بخشش قلبش آرام می شود.
4⃣ #ویژگی_چهارم: و الله یحب المحسنین: و خداوند نیکوکاران را دوست می دارد. اینجا به مرحله بالاتری اشاره شده است. افراد با تقوا بعد از فرو بردن خشم و عفو کردن، جواب بدی را با نیکی پاسخ می دهد زیرا انسان با نیکی کردن در برابر بدی البته آنجا که شایسته است ریشه دشمنی را در دل طرف مقابل بسوزاند و قلب طرف مقابل را نسبت به خودش مهربان گرداند و خداوند اینگونه افراد را دوست می دارد
5⃣ #ویژگی_پنجم: و الذین إذا فعلوا فاحشة أو ظلموا أنفسهم ذكرو الله فاستغفروا لذنوبهم: و کسانی هستند که هر گاه کار بسیار زشتی انجام دهند و یا به خود ظلم کنند ، به یاد خدا می افتند و برای گناهان خود استغفار می کنند. بعضی از مفسران گفته اند منظور از الفاحشة گناهان کبیره است و منظور از ظلم در این آیه گناهان صغیره است. اگر یاد و ذکر خدا همیشه و در همه مواقع در زندگی انسان باشد مرتکب گناه نمی شود. اما آن چیزی که سبب ارتکاب گناهان می شود فراموش کردن و غافل شدن از یاد خداست اما اگر افراد باتقوا مرتکب گناه شوند خیلی زود به یاد خدا می افتند و از گناه خود پشیمان می شوند و از خداوند طلب آمرزش می کنند و گذشته خود را جبران می کنند. و من یغفر الذنوب إلا الله: و جز خدا کیست که گناهان را ببخشد؟
6⃣ #ویژگی_ششم: و لم یصروا علی ما فعلوا و هم یعلمون: و چون به زشتی گناه آگاهند بر انجام آنچه کرده اند، اصرار نمی ورزند. بعد از توبه دیگر به گناهان خود ادامه نمی دهند. در روایات مى خوانیم كه بى توجّهى به گناهان گذشته و توبه و استغفار نکردن از آنها، به منزله ى اصرار بر گناه است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_413
🌹 #آیات_134_135 #سوره_آل_عمران
🌹 بخش دوم
🌸 الذین ینفقون فی السرآء و الضرآء و الكاظمين الغيظ و العافين عن الناس و الله يحب المحسنين (134) وَالَّذِينَ إِذَا فَعَلُواْ فاَحِشَةً أَوْ ظَلَمُواْ أَنْفُسَهُمْ ذَكَرُواْ اللَّهَ فَاسْتَغْفَرُواْ لِذُنُوبِهِمْ وَ مَن يَغْفِرُ الْذُّنُوبَ إِلَّا اللَّهُ وَلَمْ يُصِرُّواْ عَلَى مَا فَعَلُواْ وَهُمْ يَعْلَمُونَ (135)
🍀 ترجمه: (متقين) کسانی هستند که در توانگری و تنگدستی انفاق می کنند و خشم خود را فرو می برند و از خطای مردم در می گذرند و خداوند نیکوکاران را دوست می دارد (134) و كسانى هستند كه هرگاه كار زشتى انجام دهند و یا به خود ستم كنند، به یاد خدا می افتند و براى گناهان خود استغفار مى كنند و جز خدا كیست كه گناهان را ببخشد؟ و (متّقین) چون به زشتى گناه آگاهند بر انجام آنچه كرده اند، اصرار نمی ورزند. (135)
🔴 در جلسه قبل ترجمه کلمات و توضیح و نکات آیات بیان شد در این جلسه پیام های آیات بیان می شود. این آیات در مورد شش ویژگی عالی و انسانی از ویژگی های افراد باتقوا می باشد.
🔹 پیام های آیات134و135 سوره آل عمران
🌷 #تقوا از انفاق جدا نیست.
🌷 #انفاق، سخاوت می خواهد نه ثروت.
🌷 نه در حال #رفاه از محرومان غافل باشیم، و نه در تنگدستی بگوییم که ما خود گرفتاریم.
🌷 افراد با تقوا با مال و اخلاق خوب خود با #مردم معاشرت می کنند.
🌷 در #عفو خطاکار ، ایمان او شرط نیست.
🌷 کسی که می خواهد محبوب خدا شود باید #انفاق کند و خشم و غضب خود را فرو برد و از خطاهای مردم در گذرد.
🌷 #انفاق به محرومان و گذشت از خطای مردم از مصادیق احسان و نیکوکاری است.
🌷 افراد با #تقوا اگر مرتکب گناه شوند بلافاصله پشیمان می شوند و توبه و استغفار می کنند و گناهان خود را با اعمال نیک جبران می کنند.
🌷 خطرناک تر از انجام #گناه ، غفلت از گناه و بی توجهی به زشتی آن است.
🌷 یکی از نشانه های #تقوا، توبه فوری از گناه است.
🌷 یاد خدا رمز #توبه است.
🌷 تا یاد #خدا در دل گناهکار زنده است، می تواند در مدار متقین وارد شود.
🌷 تنها #خداوند است که گناهان را می بخشد.
🌷 اصرار آگاهانه بر #گناه، سبب محرومیت از مغفرت الهی است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_432
🌹 آیه 155 سوره آل عمران
🌸 إِنَّ الَّذِينَ تَوَلَّوْاْ مِنْكُمْ يَوْمَ الْتَقَى الْجَمْعَانِ إِنَّمَا اسْتَزَلَّهُمُ الشَّيْطاَنُ بِبَعْضِ مَا كَسَبُواْ وَلَقَدْ عَفَا اللَّهُ عَنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ حَلِيمٌ
🍀 ترجمه: قطعا كسانى از شما كه روز برخورد دو گروه روى برگرداندند جز این نبود كه شیطان به خاطر بعضى از كارهایی که انجام دادند آنها را لغزانید و البتّه خداوند از آنها در گذشت، زیرا كه خداوند آمرزنده ى بردبار است.
🌷 #تولوا: پشت کردند
🌷 #یوم_التقی_الجمعان: روز برخورد دو گروه
🌷 #الجمعان: دو جماعت، دو گروه
🌷 #استزلهم: آنها را لغزاند
🌷 #کسبوا: کارهایی که انجام دادند
🌷 #عفا: در گذشت،عفو کرد، بخشید
🌷 #غفور: آمرزنده
🌷 #حلیم: بردبار
🔴 #شأن_نزول_آیه: این آیه بعد از جنگ احد نازل شده و در مورد فرار بعضى از مسلمانان در #جنگ_اُحد است. چنانكه در تفاسیر آمده است؛ در جنگ اُحد جز سیزده نفر كه پنج نفر آنان از مهاجرین و هشت نفر از انصار بودند، همه فرار كردند. در این جنگ حضرت علی علیه السلام حضور داشت و پیامبر جراحت هایی دید .
🌸 روز #جنگ_احد که دو گروه مسلمانان و کافران با هم در میدان جنگ روبرو شدند، تعداد زيادى فرار کردند علت آن این بود که #شیطان آنها را لغزاند و علت اینکه لغزش هایی بر اثر وسوسه های شیطانی به انسان دست می دهد به خاطر گناهان گذشته انسانی است و گر نه وسوسه های شیطانی در دل های پاک که آثار گناهان گذشته در آن نیست اثری نمی گذارد که #قرآن در همین آیه این حقیقت را بازگو می کند و می فرماید: إن الذين تولوا منكم يوم التقى الجمعان إنما استزلهم الشيطان ببعض ما كسبوا: قطعا کسانی از شما که روز برخورد دو گروه پشت کردند جز این نبود که شیطان به خاطر بعضی از کارهایی که انجام دادند آنها را لغزانید.
🌸 ما هر قدر که کوچک هستیم خدا بزرگ است ، هر قدر ما ناتوان هستیم خدا تواناست ، هر قدر ما آلوده باشیم خداوند پاک و منزه است و هر قدر گناهکار باشیم #خدا بخشنده است. خداوند افرادی را که در جنگ احد فرار کردند بخشید و از #گناه آنها در گذشت که می فرماید: و لقد عفا الله عنهم :و البته خداوند از آنها درگذشت.
🌸 در پایان آیه می فرماید: إن الله غفور رحيم: زيرا خداوند آمرزنده ی بردبار است. هر گلی اسم و ویژگی هایی دارد برای مثال #گل_نرگس اسمش نرگس است و ویژگی های آن رنگ و لطافت و خوش عطر بودن آن است #خداوند هم اسمی دارد و هم ویژگی هایی دارد ویژگی های خداوند بسیار نیکو است اسم خداوند #الله است و ویژگی های خداوند رحمان ، رحیم ، غفور ، حلیم و .... که در پایان این آیه به دو ویژگی از ویژگی های خداوند اشاره کرده است غفور و حليم که به این نام ها، اسماء الحسنى یعنی نام های نیکو گفته می شود. #غفور کسی که خیلی آمرزنده است. #حلیم کسی است که خیلی بردبار است.
🔹 پيام های آیه155سوره آل عمران 🔹
✅ یكى از علل فرار از جنگ، گناه است.
✅ گناه، میدان را براى وسوسه هاى شیطان باز مى كند.
✅ خطاكار را نباید براى همیشه طرد كرد و در كیفر او شتاب كرد.
✅ خداوند گنهكاران را مى بخشد، پس شما آنان را ملامت نكنید.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_437
🌹#آیه_161 #سوره_آل_عمران
🌸 وَمَا كَانَ لِنَبِىٍّ أَن يَغُلَّ وَمَن يَغْلُلْ يَأْتِ بِمَا غَلَّ يَوَمَ الْقِياَمَةِ ثُمَّ تُوَفَّى كُلُّ نَفْسٍ مَّا كَسَبَتْ وَهُمْ لَا يُظْلَمُونَ
🍀 ترجمه: ممکن نیست هیچ پیامبری خیانت كند، و هر کسی خیانت کند، روز قیامت، آنچه را در آن خیانت کرده با خود می آورد؛ سپس به هر كسی آنچه را انجام داده است، بطور کامل داده می شود و به آنها ستم نخواهد شد.
🌷 #يغل: خيانت كند
🌷 #يأت: می آورد
🌷 #توفى: داده می شود
🌷 #كسبت: آنچه انجام داده است
🔴 #شأن_نزول_آيه: این آیه مانند سایر آیات سوره آل عمران در مدینه بر پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم نازل شده است. هنگامی که بعضی از تیراندازان مسلمان در جنگ احد می خواستند سنگر خود را برای جمع آوری غنیمت تخلیه کنند، امیر آنان دستور داد از جای خود حرکت نکنید #رسول_خدا شما را از غنیمت محروم نخواهد کرد. ولی آنها گفتند: ما می ترسیم پیامبر در تقسیم غنایم ما را از نظر دور دارد. این آیه در پاسخ آنها نازل شد.
🌸 #قرآن می فرماید: و ما کان لنبی أن يغل : و ممکن نیست هیچ پیامبری خیانت کند. البته روشن است خیانت برای هیچ کسی مجاز نیست خواه پیامبر باشد یا غیر پیامبر، ولی از آنجا که گفتگوی عذرتراشان #جنگ_احد درباره پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله بود آیه نیز نخست سخن از پیامبران می گوید. سپس می فرماید: و من یغلل یأت بما غل يوم القيامة: و هر کسی خیانت کند، #روز_قیامت، آنچه را در آن خیانت کرده با خود می آورد؛ ثم توفی کل نفس ما کسبت و هم لا یظلمون: سپس به هر کسی آنچه را انجام داده است، بطور کامل داده می شود و به آنها ستم نخواهد شد.
🔹 پيام های آیه161سوره آل عمران 🔹
✅ نه تنها #پیامبر_اسلام، بلكه همه ى انبیاى الهى امین هستند. «و ما كان لنبىّ...» نبوّت با خیانت سازگار نیست. كسى كه مى خواهد امین تربیت كند باید خود اهل خیانت نباشد.
✅ هیچ كسی حتّى #انبیا، از سوء ظنّ مردم به دور نیست. «ما كان لنبىّ ان یَغُلّ» (ضعف ایمان از یک سو و حبّ دنیا از سوى دیگر، انسان را وادار مى كند به انبیا سوء ظنّ ببرد.)
✅ از حریم انسان هاى #پاک و اولیاى خدا دفاع كنید.
✅ آوردن مال حرام در #قیامت، نوعى مجازات است. و چه سخت است كه در قیامت، در برابر انبیا، شهدا و همه ى مردم، انسان را همراه با مالى كه خیانت كرده بیاورند.
✅ یاد #قیامت، بازدارنده از خیانت است.
✅ #خیانت، خیانت است و مقدار آن مهم نیست. كلمه «ما» در جمله ى «یأت بما غلّ» شامل كم و زیاد هر دو مى شود.
✅ #قیامت صحنه اى است كه نیكان، حسنات خود را مى آورند، «جاء بالحسنة» و خائنین خیانت هاى خود را به همراه دارند.
✅ #خداوند عادل است. هم جزا را كامل مى دهد و هم ذرّه اى افراط نمى كند.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_438
🌹#آیات_162_163 #سوره_آل_عمران
🌸 أَفَمَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَ اللَّهِ كَمَن بَآءَ بِسَخَطٍ مِّنَ اللَّهِ وَمَأْوَاهُ جَهَنَّمُ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ (162) هُمْ دَرَجَاتٌ عِنْدَ اللَّهِ وَاللَّهُ بَصِيرٌ بِمَا يَعْمَلُونَ(163)
🍀 ترجمه: آیا كسى كه از رضاى خداوند پیروی کرده مانند كسى است كه به خشم و غضب خدا بازگشته و جایگاه او جهنّم است؟ و چه بد بازگشتگاهى است. (162) آنان نزد خداوند درجاتى دارند و خداوند به آنچه انجام مى دهند، بیناست. (163)
🌷 #أفمن: آیا کسی که
🌷 #اتبع: پیروی کرده
🌷 #رضوان: رضایت و خشنودی
🌷 #کمن: مانند کسی است که
🌷 #سخط: خشم و غضب شدید
🌷 #مأواه: جايگاه
🌷 #بئس: چه بد
🌷 #مصیر: محل بازگشت، انتقال
🌷 #بصیر: بینا
🌷 #یعملون: انجام می دهند
🔴 #شأن_نزول_آیه: وقتى رسول خدا صلى الله علیه و آله دستور حركت به سوى اُحد را صادر كردند، منافقان به بهانه هاى مختلف در مدینه ماندند و گروهى از مسلمانان ضعیف الایمان نیز از آنها پیروى كرده و در جبهه حاضر نشدند. که این آیات نازل شد.
🌸 كه قرآن می فرماید: أفمن اتبع رضوان الله كمن بآء بسخط من الله و مأواه جهنم و بئس المصير: آیا کسی که از رضای خداوند پیروی کرده مانند کسی است که به خشم و غضب خدا بازگشته و جایگاه او جهنم است؟ و چه بد بازگشتگاهی است. سپس می فرماید: هم درجات عند الله و الله بصیر بما یعملون: آنان نزد خداوند درجاتی دارند و خداوند به آنچه انجام می دهند بیناست. در آیاتى از قرآن این تعبیر آمده است كه براى مؤمنان درجاتى است: «لهم درجات عند ربّهم» «لهم الدّرجات العُلى» امّا در این آیه مى فرماید: خود مؤمنان درجات مى شوند. همانگونه كه انسانهاى پاک همانند علىّ بن ابیطالب علیهم السلام ابتدا طبق میزان حركت مى كنند و سپس خود آنان میزان مى شوند، ابتدا دور محور مى گردند، سپس خود آنان محور حقّ مى شوند.
🔹 پيام های آیات162و163سوره آل عمران
✅ #هدف_مجاهدان_واقعى، به دست آوردن رضاى خداست، نه پیروزى و غنایم و خودنمایى.
✅ در #جامعه_اسلامى، نباید مجاهدان و مرفّهان یكسان دیده شوند.
✅ روى گردانى از #جبهه و #جنگ، بازگشت به غضب خداست.
✅ خشنودى یا خشم الهى باید تنها ملاک عمل یک #مسلمان باشد.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_439
🌹#آیه_164 #سوره_آل_عمران
🌸 لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولاً مِّنْ أَنْفُسِهِمْ يَتْلُواْ عَلَيْهِمْ ءَاياَتِهِ وَيُزَكِّيْهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُواْ مِنْ قَبْلُ لَفِى ضَلاَلٍ مُّبِينٍ
🍀 ترجمه: همانا خداوند به مؤمنان نعمت بسیار بزرگی بخشید كه در میان آنها پیامبرى از خودشان مبعوث کرد، تا آیات او را بر آنها تلاوت كند و آنها را پاک كند و به آنان كتاب و حكمت یاد دهد، هر چند كه پیش از آن، قطعاً آنها در گمراهى آشكار بودند.
🌷 #بعث: مبعوث کرد
🌷 #مَنّ: منت است ، دو معنا دارد معنای منفی و معنای مثبت - معنای منفی: یعنی فردی در حق کسی لطفی می کند سپس بر او منت می گذارد اما معنای دیگر و مثبت آن که در این آیه مورد نظر است به معنای نعمت بزرگ است
🌷 #یتلوا: تلاوت کند
🌷 #یزکیهم: تزکیه کند، پاک گرداند
🌷 #ضلال: گمراهی
🌷 #مبین: آشکار
🔴 #شأن_نزول_آیه: بعضی از تازه مسلمانان بعد از جنگ احد در ذهن آنها خطور می کرد که چرا ما گرفتار مشکلات می شویم. این آیه نازل شد و سخن از بزرگترین نعمت الهی یعنی نعمت بعثت #پیامبر_اسلام صلی الله علیه و آله به میان آمده است. این آیه هم بعد از جنگ احد نازل شده است و همانند سایر آیات سوره آل عمران در مدینه نازل شده است.
🌸 #قرآن به آنها می فرماید: لقد من الله علی المؤمنين إذ بعث فيهم رسولا: همانا #خداوند بر مؤمنان نعمت بزرگی بخشید که در میان آنها پیامبری مبعوث کرد. بنابراین اگر در این راه دچار مشکلاتی شده اید، فراموش نکنید که خداوند بزرگترین نعمت را در اختیار شما گذاشته، پیامبری مبعوث کرده که شما را تربیت می کند و از گمراهی های آشکار باز می دارد. چرا در این آیه تنها نام #مؤمنان آمده در حالی که بعثت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم برای هدایت همه انسان ها می باشد؟ به خاطر این است که از نظر نتیجه و تأثير تنها مؤمنان هستند که از این نعمت بزرگ استفاده می کنند.
🌸 سپس می فرماید: من أنفسهم: از خودشان - يعنى پیامبری از جنس خود آنها و از نوع #بشر است و از جنس فرشتگان نیست بلکه پیامبری مثل خودشان با تمام نیازهای بشری و همچنین تمام دردها و مشکلات و مصیبت ها و مسایل زندگی را لمس می کند و با توجه به آن به تربیت آنها اقدام می کند. مهم ترین قسمت برنامه تربیتی پیامبران، تبلیغات عملی آنهاست به این معنی که #اخلاق و رفتار و اعمال آنها بهترین الگو و وسیله #تربیت است. در این آیه به سه برنامه مهم #پیامبر_اسلام اشاره می کند:
1⃣ یتلوا علیهم ءاياته: آيات خداوند را بر آنها تلاوت می کند. یتلوا: یعنی #تلاوت یعنی چیزی را کنار چیزی قرار دادن یعنی در کنار خواندن قرآن ، تدبر و فکر قرار دادن و در کنار فکر و تدبر ، عمل به آیات قرآن قرار دادن. یعنی پیامبر هم آیات را بر مردم می خواند و هم فکر و اندیشه می نمود و هم به آیات عمل می نمود.
2⃣ و یزکیهم: و آنها را پاک می گرداند یعنی آنها را از هرگونه پلیدی، شرک، عقاید باطل ، خرافات و رفتارهای زشت پاک می گرداند که به آن #تزکیه گفته می شود.
3⃣ و یعلمهم الكتاب و الحکمة: و کتاب و حکمت را به آنها یاد می دهد.
🌸 و إن کانوا من قبل لفی ضلال مبین: و هر چند که قبل از آن ، قطعاً در گمراهی آشکار بودند. یعنی نگاهی به دوران قبل از #اسلام کنید و ببینید در چه حال و روزی بودید و از کجا به کجا رسیدید. قرآن از وضع دوران جاهلیت به گمراهی آشکار تعبیر کرده است. #جهل و #نادانی ، آلودگی های گوناگون معنوی در آن زمان، تمام نقاط جهان را فرا گرفته بود.
🔹 پيام هاى آيه164سوره آل عمران 🔹
✅ #بعثت_انبیا، بزرگترین هدیه ى آسمانى و نعمت الهى است.
✅ اگرچه #بعثت براى همه ى مردم است، ولى تنها مؤمنان شكرگزار این نعمت هستند و از نور هدایت بهره مى گیرند.
✅ #انبیا، مردمى بودند.
✅ تلاوت آیات #قرآن، وسیله ى تزكیه و تعلیم است.
✅ #تزكیه بر #تعلیم مقدّم است. یعنی اول تزکیه بعد تعلیم.
✅ #تزكیه و #تعلیم در رأس برنامه هاى انبیاست.
✅ #رشد و خودسازى باید در سایه ى مكتب انبیا و آیات الهى باشد.
✅ براى شناخت بهتر نعمت بعثت انبیا، به تاریخِ مردمان قبل از آنان باید مراجعه كرد.
✅ در مكتب #انبیا، پرورش روحى و آموزش فكرى، در كنار بینش و بصیرت مطرح است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_440
🌹#آیه_165 #سوره_آل_عمران
🌸 أَوَلَمَّآ أَصاَبَتْكُم مُّصِيبَةٌ قَدْ أَصَبْتُم مِّثْلَيْهَا قُلْتُمْ أَنَّى هَذَا قُلْ هُوَ مِنْ عِنْدِ أَنْفُسِكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِير
ٌ
🍀 ترجمه: آیا وقتی که آسیبی به شما رسید كه دو برابر آن را به (دشمن) وارد ساخته بودید، گفتید: این آسیب از كجاست؟ بگو: آن از سوى خودتان است. قطعاً خداوند بر هر چیزی تواناست.
🌷 #أولمآ: آیا وقتی که
🌷 #أصابتكم: به شما رسيد
🌷 #مصيبة: آسيب، مصيبت
🌷 #أصبتم: شما رسانديد
🌷 #مثليها: دو برابر آن
🌷 #أنى: از کجاست
🌷 #أنفسكم: خودتان
🌷 #قدير: توانا
🔴 #شأن_نزول_آیه: مسلمانان كه در جنگ احد هفتاد شهيد دادند و شكست خوردند، از پیامبر مى پرسیدند: چرا ما شكست خوردیم؟ که این آیه نازل شد.
🌸 #خداوند خطاب به پیامبرش مى فرماید كه به آنها بگو: أولمآ أصابتكم مصيبة قد أصبتم مثليها قلتم أنى هذا: آیا وقتی که آسیبی به شما رسید که دو برابر آن را به دشمن وارد ساخته بودید، گفتید: این آسیب از کجاست؟ شما نبايد از نتيجه يک جنگ نگران باشید بلکه همه برخوردهای خود را با دشمن روی هم محاسبه کنید. زیرا آنها در جنگ احد، هفتاد نفر از شما را #شهید کردند در حالی که هیچ اسیر نگرفتند ولی شما در جنگ بدر، هفتاد كشته و هفتاد اسیر گرفتید.
🌸 شما می گویید: این #مصیبت از کجا دامنگیرتان شد ولی ای پیامبر قل هو من عند أنفسكم: بگو: آن از سوی خودتان است. این مصیبت از وجود خود شما سرچشمه گرفته، شكست امسال به خاطر تفرقه و سستى و اطاعت نكردن خودتان از فرماندهى بوده است. شما نباید از آینده نگران باشید و اگر نقاط ضعف خود را جبران کنید، مشمول حمایت او خواهید شد إن الله على کل شیء قدير: قطعا #خداوند بر هر چیزی تواناست.
🔹 پيام های آیه165سوره آل عمران 🔹
✅ هنگام #قضاوت، تلخى ها و شیرینى ها را با هم در نظر بگیرید. تنها شكست اُحد را نبینید، پیروزى بدر را هم یاد كنید.
✅ در جستجوى عوامل #شكست، ابتدا به سراغ عوامل درونى و روحى و فكرى خود بروید، سپس عوامل دیگر را پیگیرى كنید.
✅ #خداوند بر هر چیزى قادر است، ولى ما باید شرایط لازم و لیاقت بهره بردارى را به دست آوریم.
✅ گمان نكنید كه تنها مسلمان بودن براى پیروزى كافى است، تا در هر شكستى كلمه ى «چرا و چطور» را به کار ببرید، بلكه علاوه بر ایمان، رعایت اصول و قوانین نظامى و سنّت هاى الهى لازم است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_441
🌹#آیات_166_167 #سوره_آل_عمران
🌸 وَمَآ أَصَابكُمْ يَوْمَ الْتَقَى الْجَمْعَانِ فَبِإِذْنِ اللَّهِ وَ لِيَعْلَمَ الْمُؤْمِنِينَ (166) وَلِيَعْلَمَ الَّذِينَ نَافَقُواْ وَقِيلَ لَهُمْ تَعَالَوْاْ قَاتِلُواْ فِى سَبِيلِ اللَّهِ أَوِ ادْفَعُواْ قَالُواْ لَوْ نَعْلَمُ قِتَالاً لَّاتَّبَعْناَكُمْ هُمْ لِلْكُفْرِ يَوْمَئِذٍ أَقْرَبُ مِنْهُمْ لِلإِيمَانِ يَقُولُونَ بِأَفْواَهِهِم مَّا لَيْسَ فِى قُلُوبِهِمْ وَاللَّهُ أَعْلَمُ بِمَا يَكْتُمُون (167)َ
🍀 ترجمه: و آنچه روز مقابله ی دو گروه به شما رسید با اجازه خداوند بود تا مؤمنان معلوم شوند (166) و کسانی که نفاق کردند معلوم شوند و به آنها گفته شد: بیایید در راه خدا بجنگید یا دفاع كنید، گفتند: اگر می دانستیم جنگ می شود، حتماً از شما پیروى مى كردیم. آنها در آن روز، به كفر نزدیكتر بودند تا به ایمان. با دهانشان چیزى مى گویند كه در دلشان نیست و خداوند به آنچه كتمان مى كنند آگاه تر است. (167)
🌷 #أصابکم: به شما رسید
🌷 #یوم_التقی: روز مقابله
🌷 #الجمعان: دو گروه
🌷 #إذن: اجازه
🌷 #ليعلم: تا معلوم شود
🌷 #نافقوا: کسانی که نفاق کردند
🌷 #تعالوا: بیایید
🌷 #قاتلوا: بجنگید
🌷 #سبیل: راه
🌷 #ادفعوا: دفاع کنید
🌷 #لو_نعلم: اگر بدانیم
🌷 #قتال: جنگ
🌷 #یومئذ: در آن روز
🌷 #أقرب: نزدیکتر
🌷 #أفواههم: دهانهايشان
🌷 #أعلم: آگاه تر
🌷 #یکتمون: کتمان می کنند
🌸 ما آدم ها هم به شرایط سخت و هم به شرایط آسان نیازمندیم هم راحتی ها برای ما لازم است هم سختی ها و دشواری ها برای ما لازم است و گرنه به رشد و پختگی لازم نمی رسیم. مشکل ما آدم ها از جایی شروع می شود که دچار سختی ها می شویم و از این وضع ناراضی هستیم اما #خداوند می خواهد ما را به رشد و کمال برساند که بدون دشواری ها امکان پذیر نیست. در حوادث سخت هست که حقیقت آدم ها روشن می شود. برای نمونه ماجرای جنگ احد می باشد.
🌸 آیات مورد بحث این نکته را بیان می کند که هر مصیبتی مانند #جنگ_احد که پیش می آید علاوه بر این که بدون علت نیست وسیله آزمایشی است برای جدا شدن صف های مجاهدان راستین از منافقان و افراد سست ایمان است لذا می فرماید: و مآ أصابكم يوم التقى الجمعان فبإذن الله و ليعلم المؤمنين و ليعلم الذين نافقوا: و آنچه روز مقابله ی دو گروه به شما رسید با اجازه خداوند بود تا مؤمنان معلوم شوند و کسانی که منافق شدند معلوم شوند. منظور از #روز_مقابله روز جنگ احد می باشد و منظور از دو گروه ، گروه مسلمانان و گروه کافران است که در میدان جنگ رو در رو شدند. منظور از اذن الله همان اراده و مشیت الهی است.
🌸 سپس #قرآن گفتگویی که میان بعضی از مسلمانان و منافقان قبل از جنگ احد رد و بدل شد را بیان می کند. و قیل لهم تعالوا قاتلوا فی سبیل الله أو ادفعوا قالوا لو نعلم قتالاً لاتبعناكم: و به آنها گفته شد: بیایید در راه خدا بجنگید یا دفاع کنید، گفتند: اگر می دانستیم جنگ می شود، حتماً از شما پیروی می کردیم. بعضی از مسلمانان هنگامی که دیدند تعدادی از مسلمانان از لشکر #اسلام کنار کشیده و تصمیم بازگشت به مدینه دارند به آنها گفتند: بیایید به خاطر خدا و در راه خداوند بجنگید و یا لا اقل بیایید در برابر خطری که وطن و ناموس و خویشان شما را تهدید می کند دفاع کنید ولی آنها به یک بهانه ای دست زدند و گفتند: ما اگر می دانستیم #جنگ می شود بی گمان از شما پیروی می کردیم. اینها بهانه ای بیش نبود
🌸 سپس می فرماید: هم للكفر یومئذ أقرب منهم للإيمان: آنها در آن روز، به #کفر نزدیكتر بودند تا به #ایمان. از این جمله استفاده می شود که کفر و ایمان دارای درجاتی است که به عقیده و طرز عمل #انسان بستگی دارد. یقولون بأفواههم ما ليس فى قلوبهم و الله أعلم بما يكتمون: با دهانشان چیزی می گویند که در دلشان نیست و خداوند به آنچه کتمان می کنند آگاه تر است. آنها به خاطر لجاجت و به خاطر ترس از دشمن و به خاطر بی علاقگی به اسلام از شرکت در میدان جنگ خودداری کردند.
پيام های آیات 166و167سوره آل عمران
✅ #جبهه_جنگ، چهره منافقان را افشا مى سازد.
✅ #رهبر باید مردم را براى مقابله با دشمن بسیج كند.
✅ #جهاد، گاهى ابتدایى و براى برداشتن طاغوت هاست و گاهى دفاعى و براى حفظ جان و مال مسلمانان است.
✅ دفاع از #وطن و #جان، یک ارزش است.
✅ #منافقان، موضع گیرى هاى خودشان را توجیه مى کنند.
✅ #ایمان_انسان در شرایط و زمان هاى مختلف فرق مى كند.
✅ #خداوند در باره ى منافقان، هم تهدید مى كند و هم افشاگرى.
✅ آنچه در اُحد براى همه كشف شد، گوشه اى از #نفاق بود، بخش بیشترش را خدا مى داند.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_442
🌹#آیه_168 #سوره_آل_عمران
🌸 الَّذِينَ قَالُواْ لإِخْوَانِهِمْ وَقَعَدُواْ لَوْ أَطَاعُونَا مَا قُتِلُواْ قُلْ فَادْرَءُواْ عَنْ أَنْفُسِكُمُ الْمَوْتَ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ
🍀 ترجمه: منافقان كسانى هستند كه خود نشسته اند و در حقّ برادران خود گفتند: اگر از ما اطاعت مى كردند كشته نمى شدند. بگو: پس مرگ را از خودتان دفع کنید اگر راست می گویید.
🌷 #إخوان: برادران
🌷 #قعدوا: نشسته اند
🌷 #أطاعونا: از ما اطاعت مى کردند
🌷 #فادرءوا: پس از خود دفع کنید
🌷 #أنفسكم: خودتان
🌷 #الموت: مرگ
🔴 #شأن_نزول_آیه: این آیه بعد از جنگ احد و همانند سایر آیات سوره آل عمران در مدینه نازل شد. #منافقان علاوه بر اینکه خودشان از جنگ احد کناره گیری کردند به هنگام بازگشت مجاهدان اسلام زبان به سرزنش آنها گشودند که این آیه به گفتار بی اساس آنها پاسخ می دهد.
🌸 این آیه درباره #منافقان می فرماید: الذین قالوا لإخوانهم وقعدوا لو أطاعونا ما قتلوا: آنها کسانی هستند که خود نشسته اند و در حق برادران خود گفتند: اگر از ما اطاعت می کردند کشته نمی شدند. منظور الذین در این آیه منافقان هستند. منافقان در حالی که خود از جنگ کناره گیری کردند بعد از پایان جنگ احد دست به تبلیغات و سخنانی کردند که مسلمانان را ناامید کنند. می گفتند: اگر آنها به حرف های ما گوش می کردند کشته نمی شدند. که #قرآن خطاب به #پیامبر می فرماید که به آنها بگوید: قل فادرءوا عن أنفسكم الموت إن كنتم صادقين: بگو: پس مرگ را از خودتان دفع کنید اگر راست می گویید. زیرا مرگ و زندگی به دست خداست.
🔹 پيام های آیه168سوره آل عمران 🔹
✅ #منافقان به هنگام حركت مردم به جبهه ها، در خانه ها مى نشینند.
✅ #منافقان، روحیه ى خانواده هاى شهدا را تضعیف مى كنند.
✅ #منافقان، خود را رهبر فكرى دیگران مى دانند.
✅ در جهان بینى #منافقان، اصالت با زندگى مادّى و رفاه است.
✅ #ایمان به مقدّر بودن مرگ، سبب شجاعت و پذیرش رفتن به جبهه است و در بینش منافقان، شهادت و سعادت اُخروى جایگاه ندارد.
✅ باید با تبلیغات سوء منافقان برخورد كرد.
✅ #انسان نمى تواند مرگ را از خود دفع كند.
✅ #مرگ به دست خداست، جبهه یا خانه در مرگ نقش اصلى را ندارند.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_443
🌹#آیات_169_171 #سوره_آل_عمران
🌹 #بخش_اول
🌸 و لا تحسبن الذين قتلوا فى سبيل الله أمواتا بل أحيآء عند ربهم يرزقون (169) فَرِحِينَ بِمَآ ءَاتاَهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَيَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِينَ لَمْ يَلْحَقُواْ بِهِم مِّنْ خَلْفِهِمْ أَلَّا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ (170) يَسْتَبْشِرُونَ بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَفَضْلٍ وَأَنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُؤْمِنِين َ(171)
🍀 ترجمه: و هرگز گمان مبر آنان که در راه خدا کشته شدند مرده اند، بلکه زنده هستند و نزد پروردگارشان روزی داده می شوند (169) آنان به آنچه که خداوند از بخشش و احسان خود به آنان عطا کرده شادمان هستند و برای کسانی که هنوز به آنها ملحق نشده اند مژده می دهند که ترسی بر آنها نیست و اندوهگین نمی شوند. (170) و به نعمت و فضل خداوند و اینکه خداوند پاداش مؤمنان را تباه نمى كند، مژده مى دهند. (171)
🌷 #لا_تحسبن: گمان نبر
🌷 #قتلوا: کشته شدند
🌷 #سبیل_الله: راه خدا
🌷 #یرزقون: روزی داده می شوند
🌷 #فرحین: خوشحال هستند
🌷 #ءاتاهم: به آنها عطا کرد
🌷 #یستبشرون: مژده می دهند
🌷 #لم_یلحقوا: ملحق نشده اند
🌷 #خوف: ترس
🌷 #لا_یحزنون: اندوهگین نمی شوند
🌷 #لا_یضیع: تباه نمی کند
🔴 #شأن_نزول: اين آیات بعد از جنگ احد نازل شده است اما مضمون و محتوای آیات همه شهدا را در بر می گیرد حتی شهدای بدر را که چهارده نفر بودند شامل می شود، لذا در حدیثی از امام محمد باقر علیه السلام نقل شده که فرمودند: آیات درباره شهدای #احد و #بدر هر دو نازل شده است.
🌹 و لا تحسبن الذين قتلوا فى سبيل الله أمواتا: و هرگز گمان مبر آنان که در راه #خدا کشته شدند مرده اند. درست است روی سخن آیه خطاب به پیامبر است ولی در واقع به همه می باشد تا دیگران حساب خود را کنند. سپس می فرماید: بل أحياء عند ربهم يرزقون: بلکه زنده هستند و نزد پروردگارشان روزی داده می شوند. ارواح ما پس از مرگ در عالم #برزخ خواهند بود و در آنجا حیات و زندگی می کنیم اما زنده تا زنده داریم چون شهيدان به قدری غرق مواهب حیات معنوی هستند و شاد و متنعم هستند گویا زندگی سایر برزخیان در مقابل آنها چیزی نیست و وصف #مرده دارند و گویا که دیگران #زنده نیستند.
🌹 بر اساس روایات اولین قطره خون شهید موجب آمرزش #گناهان او می گردد. در روایت آمده است: بالاتر از هر نیکی، نیکوتری هست، مگر شهادت که هرگاه شخصی #شهید شود، بالاتر از آن خیری متصور نیست. در روز قیامت، شهید مقام شفاعت دارد. شهدای صف اول حمله و خط شکن، مقامشان برتر است. بهترین و برترین مرگ ها #شهادت است. امامان ما، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و بسیاری از پیامبران و رهروان و پیروان آنان نیز شهید شدند.
🌹 در آیه 170 سوره آل عمران به گوشه ای از برکات فراوان زندگی برزخی #شهيدان اشاره کرده و می فرماید: فرحین بمآ ءاتاهم الله من فضله: آنان به آنچه که خداوند از بخشش و احسان خود به آنان عطا کرده خوشحال هستند. و خوشحالی دیگرشان هم به خاطر مجاهدان و مؤمنان است که هنوز به آنها ملحق نشده اند و یستبشرون بالذین لم یلحقوا بهم من خلفهم ألا خوف عليهم و لا هم يحزنون: و براى کسانی که هنوز به آنها ملحق نشده اند مژده می دهند که ترسی بر آنها نیست و اندوهگين نمی شوند. #زندگی برزخی یک زندگی واقعی دارای رزق و حیات و شادی و بشارت است.
🌹 آیه 171 سوره آل عمران در حقیقت تأكيد و توضيح بيشترى درباره بشارت هايى است که شهيدان بعد از شهادت دریافت می کنند: آنها از دو جهت خوشحال و مسرور می شوند:
یستبشرون بنعمة من الله و فضل: و به نعمت و فضل #خداوند مژده می دهند. و دیگر اینکه و أن الله لا يضيع أجر المؤمنين: و خداوند پاداش مؤمنان را تباه نمى کند.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_444
🌹#آیات_169_171 #سوره_آل_عمران
🌹#بخش_دوم
🌸 و لا تحسبن الذين قتلوا فى سبيل الله أمواتا بل أحيآء عند ربهم يرزقون (169) فَرِحِينَ بِمَآ ءَاتاَهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَيَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِينَ لَمْ يَلْحَقُواْ بِهِم مِّنْ خَلْفِهِمْ أَلَّا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ (170) يَسْتَبْشِرُونَ بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَفَضْلٍ وَأَنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُؤْمِنِين َ(171)
🍀 ترجمه: و هرگز گمان مبر آنان که در راه خدا کشته شدند مرده اند، بلکه زنده هستند و نزد پروردگارشان روزی داده می شوند (169) آنان به آنچه که خداوند از بخشش و احسان خود به آنان عطا کرده شادمان هستند و برای کسانی که هنوز به آنها ملحق نشده اند مژده می دهند که ترسی بر آنها نیست و اندوهگین نمی شوند. (170) و به نعمت و فضل خداوند و اینکه خداوند پاداش مؤمنان را تباه نمى كند، مژده مى دهند. (171)
🔴 در جلسه قبلی ترجمه کلمات و شرح آیات بیان شد، در این جلسه به پیام های آیات می پردازیم.
🔹 پیام های آیات 169تا171 سوره آل عمران
✅ #شهادت، پایان زندگی نیست، آغاز حیات است. بسیاری از زندگان مرده اند، ولی کشتگان راه خدا زنده اند.
✅ #شهادت، باختن و از دست دادن نیست، بلکه یافتن و به دست آوردن است.
✅ کشته شدن، آن زمانی ارزشمند است که در راه خدا باشد.
✅ تصور هلاکت و یا خسارت برای شهید، تفکری انحرافی است که باید اصلاح شود.
✅ شادی #شهدا به الطاف الهی است، نه عملکرد خودشان
✅ #شهدا الطاف الهی را تفضل الهی می دانند، نه پاداش خون خود
✅ #شهدا از همرزمان خود دل نمی کنند و آینده خوب را به آنها بشارت می دهند.
✅ #شهدا زندگی جمعی دارند، به یکدیگر ملحق می شوند و در انتظار ملحق شدن دیگران هستند.
✅ علاقه به سعادت دیگران و ملحق شدن آنان به کاروان عزت و شرف، یک ارزش است.
✅ کامیابی #شهدا، همیشگی است و هرگز غم از دست دادن نعمتی را ندارند.
✅ در #عالم_برزخ، بشارت و شادمانی وجود دارد.
✅ #شهدا به نعمت و فضلی می رسند که برای ما شناخته نیست.
✅ پاداش عملکرد #مؤمنان، بيمه شده است.
✅ وعده ى تضمين #پاداش، انگیزه عمل است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_445
🌹#آیه_172 #سوره_آل_عمران
🌸 أَلَّذِينَ اسْتَجَابُواْ لِلَّهِ وَالْرَّسُولِ مِن بَعْدِ مَآ أَصَابَهُمُ الْقَرْحُ لِلَّذِينَ أَحْسَنُواْ مِنْهُمْ وَاتَّقَوْاْ أَجْرٌ عَظِيم
ٌ
ترجمه: آنان كه دعوت خدا و رسول را بعد از آن همه جراحاتى که به آنان رسید، اجابت کردند، براى کسانی از آنها که نیکی کردند و تقوا پیش گرفتند، پاداش بزرگى است.
🌷 #استجابوا: اجابت کردند، پذیرفتند
🌷 #أصابهم: به آنان رسید
🌷 #القرح: زخم ، جراحت
🌷 #عظیم: بزرگ
🔴 #شأن_نزول_آیه: این آیه بعد از جنگ احد و همانند دیگر آیات سوره آل عمران در مدینه بر #پیامبر_اسلام صلی الله علیه و آله نازل گردیده است. كفّار قریش، پس از پیروزى در احد بسوى مكّه بازگشتند. در بین راه به این فكر افتادند كه چه بهتر است به مدینه بازگردیم و باقیمانده مسلمانان را نیز از بین ببریم، تا كار #اسلام یكسره شود. این خبر به پیامبر صلى الله علیه و آله رسید. آن حضرت فرمان بسیج داد و فرمود: شركت كنندگان در #احد حركت كنند. مسلمانان آماده شدند. ابوسفیان وقتى از بسیج عمومى مسلمانان آگاه شد، گمان كرد كه لشكر تازه نفسى مهیّا شده است تا شیرینى پیروزى احد را بر كام آنان تلخ كند، لذا از حمله ى مجدّد منصرف شد و به سرعت به طرف مكّه حركت نمود. این آیه و دو آیه بعد اشاره به این ماجرا می کند. در تاریخ مى خوانیم كه در جنگ احد #حضرت_على علیه السلام بیش از شصت زخم و جراحت برداشت، ولى لحظه اى دست از یارى پیامبر برنداشت. در تفسیر كنزالدقائق آمده است كه این آیه درباره ى حضرت على علیه السلام و نه نفر دیگر نازل شده است.
🌸 #مؤمنان_واقعى در سخت ترين شرايط نيز از خداوند و پیامبر اطاعت می کنند لذا می فرماید: الذین استجابوا لله و الرسول من بعد مآ أصابهم القرح للذين أحسنوا منهم و اتقوا أجر عظيم: آنان که دعوت خدا و پیامبر را بعد از آن همه جراحاتی که به آنان رسید اجابت کردند، برای کسانی از آنها که نیکی کردند و تقوا پیش گرفتند، پاداش بزرگی است. رزمنده ای قابل ستایش است که:
1⃣ از جنگ خسته نشود
2⃣ اهل کار نیک باشد
3⃣ از فرمان خدا و پیامبر تخلف نکند.
🔹 پيام های آیه172سوره آل عمران 🔹
✅ شركت مجروحان در #جبهه، مایه ى تشویق و تقویت روحیّه افراد سالم است.
✅ #اطاعت از رسول خدا، همچون اطاعت از خداست.
✅ شركت #مجروحان در جبهه، نشانه ى وفادارى و عشق و معرفت كامل آنان به مكتب و رهبر و هدف است.
✅ گاهى شرایط #جنگ به گونه اى است كه حتّى مجروحان نیز باید حاضر شوند.
✅ هرچه #عمل دشوارتر باشد، قابل ستایش بیشترى است.
✅ حضور در #جبهه و مجروح شدن، اگر همراه با تقوا نباشد بى ارزش است.
✅ برخى از اصحاب پیامبر كه در جبهه هم شركت كرده اند، از سلامت #فكر و #تقوا دور شدند.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_446
🌹#آیه_173 #سوره_آل_عمران
🌸 أَلَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُواْ لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إيماناً وَقَالُواْ حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ
🍀 ترجمه: کسانی كه مردم به ایشان گفتند: مردم (لشکر دشمن) برای (حمله به) شما جمع شده اند، پس از آنان بترسید، (آنها به جاى ترس) بر ایمانشان افزوده شد و گفتند: خداوند ما را كافی است و او بهترین حامی است.
🌷 #جمعوا: جمع شده اند
🌷 #اخشوهم: از آنها بترسید
🌷 #زادهم: بر آنها افزود
🌷 #حسبنا: کافی است
🌷 #نعم_الوکیل: بهترین حامی
🌸 #مؤمنان_واقعى از کسی نمی ترسند حتی اگر تمام مردم بر ضد آنها جمع شوند تا آنها را از مسیر حق و راه خدا بازدارند باز موفق نمی شوند. مؤمنان بدون هيچ ترسی و با آرامش خاطر و با توکل بر خداوند به کار خود ادامه می دهند زیرا آنها خداوند را دارند و #خداوند برای آنها کافی است و خدا از مؤمنان حمايت مى کند خدایی که بهترین حامی است. این آیه به نمونه ای از این مورد اشاره می کند.
🔴 این آیه بعد از #جنگ_احد و مانند سایر آیات سوره آل عمران در مدینه نازل شد. در ماجرای بعد از جنگ احد، کفار قریش پس از پیروزی در احد بسوی مکه بازگشتند در بین راه به این فکر افتادند که به مدینه برگردند و باقیمانده مسلمانان را از بین ببرند، تا کار #اسلام یکسره شود این خبر به پیامبر رسید و آن حضرت فرمان داد که مجاهدان حرکت کنند.
🌸 عوامل تبلیغاتى دشمن و بعضى از مردمان ساده اندیش و ترسو، به رزمندگان و مجاهدان تلقین مى كردند كه #دشمن قوى است و كسى نمى تواند حریف آنان بشود، پس بهتر است درگیر جنگ نشوید. که این آیه می فرماید: الذین قال لهم الناس إن الناس قد جمعوا لکم فاخشوهم: کسانی که مردم به ایشان گفتند: لشکر دشمن برای حمله به شما جمع شده اند، پس از آنان بترسید. فزادهم إيماناً: (به جاى ترس) بر ايمانشان افزوده شد. مؤمنان وقتى در مشکلات و بلا قرار می گیرند توکل و اتصال خود را با خدا بیشتر می کنند. و #مؤمنان در جواب مردمان ترسو و ساده انديش و منافق مى گویند: حسبنا الله و نعم الوکیل: خدا برای ما کافی است و او بهترین حامی است.
🌺 امام صادق علیه السلام فرمودند: تعجّب مى كنم از كسى كه مى ترسد، چرا به گفته ى #خداوند «حسبنا اللّه و نعم الوكیل» پناه نمى برد. در مواقع ترس و تنهایی این #ذکر را بگوییم: حسبنا الله و نعم الوکیل: خدا برای ما کافی است و او بهترین حامی است.
🔹 پيام های آیه173سوره آل عمران 🔹
✅ در برابر تبلیغاتِ توخالى دشمن نهراسید.
✅ در جبهه ها، مواظب افراد نفوذى #دشمن باشید.
✅ قوى ترین اهرم در برابر تهدیدات دشمن، #ایمان و توكّل به خداست.
✅ #مؤمن وقتى در گرداب بلا قرار مى گیرد، توكّل و اتصال خود را با خدا بیشتر مى كند.
✅ هم حركت و تلاش لازم است، هم #ایمان و #توكّل.
✅ #خداوند برای مؤمنان کافی است و او بهترین حامی است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈