🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_49
🌹 #آیه_30_سوره_بقره
🌸 و إذ قال ربک للملائكة إنى جاعل فى الأرض خليفة قالوا اتجعل فيها من يفسد فيها و يسفک الدماء و نحن نسبح بحمدک و نقدس لک قال إنی أعلم ما لا تعلمون(30)
🍀 ترجمه: و هنگامی که پروردگارت به فرشتگان فرمود من در زمین جانشین قرار دادم فرشتگان گفتند پروردگارا می خواهی کسانی را قرار دهی که در زمین فساد کنند و خون ها بریزند و حال آنکه ما تو را تسبیح و تقدیس می کنیم خداوند فرمود من می دانم چیزی که شما نمی دانید
🌷 #ملائکه: فرشتگان
🌷 #خلیفه: جانشین ولی نه هر جانشینی بلکه جانشین شایسته
🌷 #الدماء: خون ها
🌷 #یسفک_الدماء: خون ها ریختن
🌷 #نسبح: از تسبیح به معنای پاک دانستن ذات خداوند
🌸 پیامبران و اولیای الهی آینه ی قلبشان را صاف و صیقلی کردند به همین دلیل به راحتی می توانند انوار و نقش های الهی را درک و دریافت کنند که خداوند آنها را جانشین خود در زمین قرار داده است، انسان ها استعداد خلیفه شدن خدا را دارند اما همه خلیفه و جانشین خدا بر روی زمین نیستند.
🌸 خداوند به فرشتگان می فرماید: انی جاعل فی الارض خلیفه( من در زمین جانشین قرار دادم)حالا سوال پیش می آید که چرا خدا جانشینی را با فرشتگان در میان گذاشت؟ به این دلیل که تا با مقام انسان آشنا شوند.
🌸 فرشتگان به خداوند گفتند:قالوا اتجعل فيها من یفسد فيها و یسفک الدماء و نحن نسبح بحمدک و نقدس لک( می خواهی کسانی را قرار دهی که در زمین فساد کنند و خون ها بریزند و حال آنکه ما تو را تسبیح و تقدیس می کنیم)قبل از خلقت آدم موجوداتی بر روی زمین زندگی می کردند که همدیگر را می کشتند و فساد می کردند که بعدها همگی از بین رفتند الآن اولین باری که قرار است بر روی زمین اتفاق بیفتد جانشینی خدا بر روی زمین بود.
🌸خدا در پاسخ آنها فرمود إنی أعلم ما لا تعلمون(من چیزی می دانم که شما نمی دانید)فرشتگان کار انسان ها را فقط فساد و خون ریزی می دیدند ولی خدا می داند کسانی هستند که مثل چشمه زلال هستند فرشتگان ظالمان را می دیدند و خداوند همه پاکان را می دید.
🔹 پیام های آیه 30 سوره بقره🔹
✅ انتساب خلیفه و جانشین الهی تنها به دست خداست
✅ خلیفه ی الهی باید عادل باشد نه فاسد و فاسق
✅ تسلیم بودن فرشتگان با سؤال کردن براى رفع ابهام اشكالى ندارد.
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_قرآن جلسه_48
🌹 #آیه_29 #سوره_بقره
🌷هو الذی خلق لکم ما فی الارض جميعا ثم استوی الی السماء فسواهن سبع سماوات و هو بکل شیء علیم( 29)
🍀 ترجمه:او کسی است که آنچه در زمین است برای شما آفرید، سپس به آفرینش آسمان پرداخت و آنها را بصورت هفت آسمان برافراشت و او بر هر چیزی آگاه است.
🌸 هو الذی خلق لکم ما فی الارض جميعا(او کسی است که آنچه در زمین است برای شما آفرید)خداوند آنچه که بر روی #زمین است برای انسان خلق کرده در واقع دنیا برای انسان خلق شده نه انسان برای دنیا - این آیه #انسان را متوجه پروردگار و عظمت او می کند و برتری انسان را نسبت به همه موجودات مشخص می کند. اما این انسان است گاهی با اعمال ناپسندیده و گناهان خود را از مقام انسانیت به مقام پایین تر از حیوانات می رساند.
🌸 ثم استوی الی السماء فسواهن سبع سماوات و هو بکل شیء علیم( سپس به آفرینش آسمان پرداخت و آنها را بصورت #هفت_آسمان برافراشت و او بر هر چیزی آگاه است)گاهی به ارتفاع چند متری بالاتر از سطح زمین سماء گفته می شود، گاهی به ارتفاع ابرها که از آن باران می بارد سماء گفته می شود،گاهی به جو اطراف زمین هم سماء گفته می شود.خداوند هفت آسمان را خلق کرد همه آنچه را که می بینیم و جهان #ستارگان را تشکیل می دهد همه جزء آسمان اول است و شش آسمان دیگر وجود دارد که در حال حاضر ما اطلاع دقیقی از جزئیات آن نداریم.
🔹 پیام های آیه 29 سوره بقره🔹
✅ آفرینش آسمان ها و زمین همه بر اساس علم الهی است
✅ #جهان برای انسان آفریده شده است
✅ جهان هدفدار است و در خلقت جهان تدبیر حکیمانه بوده است.
✅ این آیه از #آیات_علمی قرآن کریم است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_قرآن جلسه_50
🌹 #آیه_31 #سوره_بقره
🌸 و علم آدم الأسماء کلها ثم عرضهم علی الملائكة فقال انبئونی بأسماء هؤلاء إن کنتم صادقین (31)
🍀 ترجمه: و خداوند همه اسماء را به آدم تعلیم فرمود سپس حقایق آن اسماء را در نظر فرشتگان پدید آورد پس فرمود خبر دهید مرا به اسماء اينان اگر راست می گویید.
🌷 #آدم: نخستین پیامبر
🌷 #الأسماء: اسرار و رازهای عالم هستی
🌷 #انبئونی: به من خبر دهید
🌸 علم آدم الأسماء کلها( و همه اسماء را به آدم تعلیم فرمود)خداوند همه اسرار عالم هستی را از نام اولیای خود تا جمادات را به آدم تعلیم داد.در کتاب تفسیر مجمع البيان روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است:تمام زمین ها، کوه ها، دره ها، بستر رودخانه ها به آدم شناسانده شد
🌸 ثم عرضهم علی الملائكة فقال انبئونی بأسماء هؤلاء إن کنتم صادقین( سپس حقایق آن اسماء را در نظر فرشتگان پدید آورد پس فرمود من را به اسماء اينان خبر دهید اگر راست می گویید.) فرشتگان خود را به مقام خلیفه الهی برتر می دانستند به همین دلیل می گوید اگر راست می گویید من را به این اسماء خبر دهيد
🔹 پیام های آیه 31 سوره بقره🔹
✅ معلم واقعی خداست که به آدم اسرار عالم هستی را تعلیم داد.
✅ برتری آدم بر فرشتگان به خاطر علم آدم است.
✅ انسان برای دریافت تمام علوم، استعداد و لیاقت دارد.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_قرآن جلسه_51
🌹 #آیه_32 #سوره_بقره
🌼 قالوا سبحانک لا علم لنا الا ما علمتنا إنک أنت العلیم الحکیم(32)
🍀ترجمه:( فرشتگان)گفتند:تو پاک و منزهی ما نمی دانیم چیزی جز آنچه تو خود با ما تعلیم فرمودی تویی دانای حکیم
🌸 با توجه به آیات قبلی:وقتی خداوند به فرشتگان فرمود من در زمین جانشین قرار دادم فرشتگان گفتند پروردگارا می خواهی کسانی قرار دهی که در زمین فساد کنند و خون ها بریزند و حال آنکه ما تو را تسبیح و تقدیس می کنیم خداوند فرمود من چیزی را می دانم که شما نمی دانید سپس همه اسماء ( اسرار عالم هستى ) را به آدم تعلیم فرمود و سپس از فرشتگان خواست که او را به اسماء اينان خبر دهند.
🌸 قالوا( منظور فرشتگان گفتند) - سبحانک( تو پاک و منزهی)منظور خدایا تو پاک و منزهی - در رکوع، سجده، تسبیحات اربعه نماز و تسبیحات حضرت زهرا همگی تسبیح خداوند است یعنی خداوند پاک و منزه است
🌸 لا علم لنا الا ما علمتنا:ما هیچ علمی نداریم جز آنچه که توخود به ما تعلیم فرمودی فرشتگان به واسطه ی عبادت و تسبیح خداوند خود را برتر برای جانشینی می دیدند ولی وقتی فرشتگان فهمیدند که علم آنها از علم آدم کمتر است گفتند تو پاک و منزهی ما نمی دانیم جز آنچه تو خود به ما تعلیم فرمودی. ( إنک أنت العلیم الحکیم)تویی دانای حکیم - خداوند هم داناست و هم با حکمت است.
🔹 پیام های آیه 32 سوره بقره 🔹
✅ اقرار به چیزی که آن را نمی دانند نشانه ادب و دانایی است.
✅ هر علمی که فرشتگان دارند خداوند به آنها تعلیم فرموده است.
✅ گل اسمی دارد و صفاتی دارد برای مثال گل نرگس اسمش نرگس است و صفات گل رنگ و لطافت آن است خداوند هم اسمی دارد و هم صفاتی دارد اسمش الله است و صفات او در این آیه سبحان،علیم،حکیم(خدای پاک، خدای دانا، خدای حکیم)می باشد.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_52
🌹 #آیه_33_سوره_بقره
🌸 قال یا آدم انبئهم باسمائهم فلما انبأهم باسمائهم قال ألم أقل لکم إنی أعلم غيب السماوات والأرض و اعلم ما تبدون و ما کنتم تکتمون (33)
🍀ترجمه: خداوند فرمود:ای آدم،فرشتگان را به حقایق این اسم ها آگاه کن پس وقتی آنها را به حقایق این اسم ها آگاه کرد خداوند به فرشتگان فرمود به شما نگفتم من غیب آسمان ها و زمین را می دانم و می دانم هر آنچه را که آشکار و پنهان می کردید.
🌸 قال یا آدم انبئهم باسمائهم:فرمود ای آدم فرشتگان را به حقایق این اسم ها آگاه کن(منظور از قال در این آیه خدا فرمود)انبئهم(آنها را آگاه کن-منظور از آنها در این آیه،فرشتگان است)باسمائهم(منظور از اسرار و رازهای الهی است برخی فرموده اند منظور از این اسماء، خداوند اشیاى جهان و ارواحى را نشان داد كه خداوند اسم های آنها را به آدم تعلیم داد و فرشتگان اسم های آنها را نمی دانستند)
🌸 فلما انبأهم باسمائهم(پس وقتی،آدم فرشتگان را به حقایق این اسم ها آگاه کرد)به دستور خداوند،آدم علیه السلام اسم های این اشیای جهان و ارواح را به فرشتگان تعلیم داد.این ارواح پیامبران و چهارده معصوم همان اهل بیت پیامبر بودند)
🌸 بعد خداوند به فرشتگان فرمود(قال الم اقل لکم انی اعلم غیب السماوات و الارض)به شما نگفتم من غیب آسمان ها و زمین را می دانم یعنی شما فقط خونریزی و ظالمان را می بینید ولی من می دانم از نسل این آدم کسانی هستند که من خدا را خیلی دوست دارند و بر خلاف جریان آلوده حرکت خواهند کرد و تمام هستی خود را عاشقانه در راه من می دهند.
🌸 و اعلم ما تبدون و ما کنتم تکتمون( و می دانم آنچه را که آشکار و پنهان می کردید)
فرشتگان وقتی به خدا گفتند چرا می خواهی کسانی را روی زمین جانشین خودت قرار دهی که خونریزی کنند در دل این سخن حقیقتی پنهان است که از خود ما یکی را جانشین قرار بده اما فرشتگان به زبان نیاوردند بخاطر همین در اینجا خداوند می فرماید من می دانم آنچه را هم آشکار می کردید و هم پنهان می کردید.
🔹 پیام های آیه 33 سوره بقره 🔹
✅ در امتحان علمی که خدا برگزار کرد آدم بر فرشتگان برتری یافت.
✅ فرشتگان علاوه بر آنچه می گفتند مسایلی هم پنهان می داشتند.
✅ خداوند انسان را طوری ساخته است که اگر خود انسان بخواهد می تواند از شرایط آلوده جامعه حفظ کند.
✅ زمانی که انسان به شدت خداوند را دوست بدارد و محبوب انسان خدا شد دیگر بر خلاف دستورات خدا عمل نخواهد کرد.
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
بسم الله الرحمن الرحيم
🌸 مطالبی را که در تفسیر آیه 34 سوره بقره می خوانیم؟
🔵 چرا می گویند در نماز بر روی مهر یا خاک سجده کنید؟
🔵 ابلیس چه کسی بود؟
🔵 چه چیزی سبب شد که ابلیس کفر و مخالفت خود را با خدا نشان دهد؟
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_53
🌹 #آیه_34_سوره_بقره
🌸 و إذ قلنا للملائكة اسجدوا لآدم فسجدوا إلا ابلیس أبی و استکبر و کان من الکافرین( 34 )
🍀 ترجمه:و هنگامی که به فرشتگان گفتیم برای آدم سجده کنید پس سجده کردند به جز ابلیس خودداری کرد و تکبر کرد و از کافران بود.
🌸 و إذ قلنا للملائكة اسجدوا لآدم فسجدوا(و هنگامی که به فرشتگان گفتیم برای آدم سجده کنید پس سجده کردند)فرشتگان به دستور خداوند بر آدم سجده کردند،وقتی خداوند دستوری به فرشتگان و انسان ها می دهد باید آن را جدی گرفت و به آن دستور حتما عمل شود
🌸چرا می گویند در نماز بر روی مهر سجده کنید زیرا مهر از جنس خاک است اهل سجده باشید یعنی خاکساری کنید یعنی بالاترین درجه بندگی در نماز همین سجده است ،در برابر هیچ کسی نباید سجده کرد مگر اینکه خود خدا دستور دهد مثل دستوری که به فرشتگان داد که بر آدم سجده کنند. به درختان نگاه کنید روزی دانه بودند، ضعیف بودند اما در دل خاک کاشته شدند و روز به روز رشد کردند و بالا رفتند و تبدیل به درختان بزرگ شدند هر که در برابر خدا هم به خاک و سجده بیفتد بالا می رود.
🌸 إلا ابلیس أبی و استکبر( به جز ابلیس که خودداری کرد و تکبر کرد)
ابلیس چه کسی بود؟ ابلیس از نژاد جن و از جنس آتش بود که در جمع فرشتگان شش هزار سال عبادت می کرد.
استکبر:از ریشه استکبار و به معنای ادعای بزرگی داشتن
نگاه ابلیس به آدم نگاه مادی گرا بود او فقط خاک را دید ولی سخن و دستور خدا را متوجه نشد.
🌸 و کان من الکافرین(و از کافران بود)
ممکن است بعضی ها بگویند ابلیس شش هزار سال عبادت کرد حالا یک مرتبه نافرمانی خدا کرد چرا خداوند همه شش هزار عبادتش را نادیده گرفت؟ کلمه کان من الکافرین آمده است و فعل زمان گذشته است یعنی او از همان اول از کافران بود عبادتش فقط ظاهری بود ولی در باطن کافر بود.ولی هیچ وقت کفرش را نشان نداد که الآن حقیقت و باطن خود را نشان داد.
🔹 پیام های آیه 34 سوره بقره🔹
✅ سجده بر آدم نه به خاطر جنسش که از خاک بود بلکه به خاطر روح الهی است که در آدم دمیده شد.
✅ ابلیس شش هزار سال کنار فرشتگان بود ولی رنگ و بوی آنها را نگرفت خیلی از ما انسان ها هم در کنار پیامبر، امامان و اولیای خدا بودند اما هیچ رنگ و بویی نگرفتند زیرا باطن آنها مثل همین ابلیس بود.
✅ تکبر ابلیس سبب شد که کفر و مخالفت خود را با خدا نشان دهد.
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_قرآن جلسه_54
🌹 #آیه_35 #سوره_بقره
🌸 و قلنا یا آدم اسکن أنت و زوجتک الجنة و کلا منها رغدا حيث شئتما و لا تقربا هذه الشجرة فتکونا من الظالمين( 35)
🍀 و گفتیم ای آدم تو و همسرت در بهشت(باغ دنیوی)سکونت کنید و از طعام آن هر چه می خواهید به فراوانی و گوارایی بخورید و به این درخت نزدیک نشوید که از ستمکاران خواهید شد.
🌸 ما انسان ها بی قرار هستیم و یکی از چیزهایی که به انسان آرامش می دهد و انسان را هم سو با خدا قرار می دهد داشتن همسر خوب است کلمه اسکن آمده است، اسکن یعنی سکونت کن به محلی که در آن آرامش است مسکن می گویند در اینجا نگفته تو با همسر خود وارد شوید بلکه می گوید برو با همسرت به آرامش برس.
🌸در این جا نکته بسیار لطیفی هست ازدواج باید مایه آرامش یکدیگر شود برو به آرامش برس یعنی هم مرد باید سبب آرامش زن شود و هم زن سبب آرامش مرد شود خداوند از آدم و حوا می گوید ولی در واقع این درباره همه نسل های انسان ها هم هست.خداوند آدم و حوا را خلق کرد و محبت را در دل های آنها قرار داد وقتی آدم حوا را دید به او علاقه مند شد خداوند آن دو را به ازدواج هم در آورد و مونس و همراه و مایه آرامش یکدیگر قرار داد.
🌸 الجنة :به باغ،جنت گفته می شود این بهشت،آن بهشتی نیست که خداوند به مؤمنان وعده داده است بلکه بهشت یا همان باغ دنیوی است.الشجرة يعنى درخت و گاهی به معنای بوته هم هست برخی معتقدند این شجره ممنوعه بوته ای از گندم یا درخت سیب است ولی اسم این درخت مهم نیست زیرا اگر مهم بود خود خدا اسمش را می گفت آنچه که مهم است می خواست حرص و طمع انسان ها را نشان دهد که بعدا از آن درخت خوردند.
🔸ظالم دو معنا دارد گاهی به معنای ستمکار است و گاهی به معنای بی نصیب بودن است اگر نزدیک این درخت شوید از این بهشتی که الآن در آن هستید بی نصیب خواهید ماند و از آن بیرون خواهید شد.
🔹 پیام های آیه 35 سوره بقره🔹
✅ در ازدواج،هم مرد باید سبب آرامش زن شود و هم زن باید سبب آرامش مرد شود.
✅ بهشتی که آدم و حوا در ابتدا در آن بودند بهشت دنیوی بوده است نه آن بهشت معروفی که به انسان های با ایمان وعده داده شده است.
✅ سرپیچی از دستور خدا ظلم به خود است.
✅ خداوند راه صحیح را نشان داد سپس نهی از درخت کرد گفت از هر طعامی می خواهید بخورید فقط نزدیک این یک درخت نشوید.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🔴 آنچه که در تفسیر آیه 36 سوره بقره می خوانیم
🔵 قصه آدم و حوا
🔵 پس از خلقت آدم و حوا قرار بود بر روی زمین زندگی کنند زیرا خداوند به فرشتگان فرمود من بر روی زمین جانشین قرار دادم ولی چرا خداوند آنها را در بهشت دنیوی قرار داد؟
🔵 شیطان به آدم و حوا چه گفت که سبب خروج آنها از بهشت شد؟
🔵 مگر آدم پیامبر نبود و پیامبران معصوم هستند پس چطور لغزش کرد؟
این مطالب به طور کاملا ساده و کوتاه بیان شده است
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_55
🌹 #آیه_36_سوره_بقره
🌸 فأزلهما الشيطان عنها فأخرجهما مما کان فیه و قلنا اهبطوا بعضکم لبعض عدو ولکم في الأرض مستقر و متاع إلی حین( 36 )
🍀 ترجمه:پس شیطان آن دو را به لغزش انداخت و هر دو را از آن بیرون کرد و گفتیم فرود آیید که برخی از شما برخی دیگر را دشمنید و شما را در زمین قرارگاه خواهد بود تا وقت معین بهره و برخورداری است.
🔴 چرا خداوند آدم و حوا در بهشت دنیوی قرار داد؟ پس از خلقت آدم و حوا قرار بود که آنها در زمین زندگی کنند ولی ابتدا خداوند آنها را در بهشت دنیوی قرار داد در آیه قبلی هم گفتیم این بهشت آدم و حوا با بهشت آخرت فرق می کند آدم و حوا قبل از زندگی در زمین نیازمند آمادگی داشتند و لازم بود بدانند که:
1⃣در زندگی امر و نهی و تکلیف وجود دارد
2⃣ ابلیس دشمن آنهاست
3⃣ اطاعت از شیطان عامل سقوط انسان است
4⃣ توبه وسیله جبران است
🌸فأزلهما الشيطان عنها فأخرجهما مما کان فیه( پس شیطان آن دو را به لغزش انداخت و هر دو را از آن بیرون کرد)شیطان در همان باغ( بهشت دنیوی)سراغ آدم و حوا آمد و به آنها گفت می دانید چرا خداوند شما را از خوردن این درخت ممنوع کرده زیرا زندگی جاودان خواهید داشت و آنها را فریب داد و آنها از فرمان خدا سرپیچی کردند و این عامل سبب خارج شدن آنها از آن بهشت دنیوی شد. شیطان در بهشت اخروی نمی تواند وارد شود ولی این بهشت، بهشت دنیوی بود. اما دلیل اینکه خداوند این درخت را ممنوع کرده بود فقط می خواست نشان دهد که آدمی حریص است و طمع دارد.
🌸 و قلنا اهبطوا بعضکم لبعض عدو و لکم في الأرض مستقر و متاع إلی حین( و گفتیم فرود آیید که برخی از شما برخی دیگر را دشمنید و شما را در زمین قرارگاه خواهد بود تا وقت معین بهره و برخورداری است) پس آنها به همان زمینی که خداوند برای خود جانشین قرار داده فرود آمدند خداوند به آنها می گوید بر روی همین زمین بعضی از شما انسان ها با بعضی دیگر دشمنی خواهید کرد.برخی می پرسند آدم مگر پیامبر نبود پس چطور لغزید؟در تفسیر نور الثقلين جلد 1 ص 50 روایتی از امام رضا علیه السلام است که می فرماید:ماجرای لغزش آدم قبل از رسیدن به مقام نبوت بوده و از لغزش های کوچکی بود که قابل عفو است)هنوز خداوند او را مبعوث به پیامبری نکرده بود.
🔹 پیام های آیه 36 سوره بقره🔹
✅ شیطان از راه وسوسه و اندیشه وارد می شود
✅ شیطان دشمن قدیمی نسل بشر است که از همان روز اول سراغ پدرمان آدم و مادرمان حوا رفت.
✅ این قصه نشان داد که آسیب انسان بیشتر از طمع و حرص او هست.
✅ زندگی دنیوی موقتی است.
✅ وقتی آدم و حوا لغزش کردند هنوز آدم به مقام نبوت نرسیده بود.
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_56
🌹 #آیه_37_سوره_بقره
🌸 فتلقی آدم من ربه کلمات فتاب علیه إنه هو التواب الرحیم (37)
🍀 ترجمه: پس آدم از پروردگار خود کلماتی را یافت پس به سوی او توبه کرد که خداوند بسیار توبه پذیر و مهربان است.
🌸🌸 وقتی آدم و حوا از آن درختی که خداوند آن را ممنوع کرده بود خوردند از آن همه نعمت و رفاهی که در بهشت دنیوی داشتند محروم شدند.آنها یک لحظه به دنبال هوای نفس خود رفتند اما نعمت های فراوانی را از دست دادند ما آدم ها نباید چیزهای کوچک را دست کم بگیریم.بعد از آن ماجرا آدم متوجه اشتباه خود شد و پشیمان شد و شروع به گریه کردن کرد و به سوی خدا دست به دعا برداشت.البته قبل از ماجرای خوردن میوه و فرود آمدن به زمین هنوز آدم به مقام پیامبری نرسیده بود.
🌸🌸خداوند کلماتی را به آدم آموخت که همان کلمات سبب شد که آدم ارزشمند شود و خداوند توبه او را پذیرفت توبه یعنی پشیمانی از اشتباهات گذشته و به سوی خدا برگشتن.طبق آنچه از روایات شیعه و سنت استفاده می شود آن کلمات توسل به بهترین خلق خدا یعنی محمد مصطفی صلی الله عليه و آله و سلم و اهل بیت ایشان است که خداوند آن را به آدم یاد داد و آدم به واسطه آنها توبه اش قبول شد. تواب یعنی کسی که خیلی توبه پذیر است.
🌸🌸در تفسیر در المنثور جلد1 صفحه 60 از ابن عباس نقل شده است که حضرت آدم خداوند را با این نام ها قسم داد:((بحق محمد و علی و فاطمة و الحسن و الحسين) اين نام ها نزد خداوند متعال بسيار عزيز و ارزشمند هستند پس اگر ما انسان ها می خواهیم نزد خدا ارزشمند شویم باید سراغ این نام ها برویم.هر که به واسطه این نام ها سراغ خدا رود دست خالی بر نمی گردد.یکی از شرایط استجابت دعا استغفار و پشیمانی از گناهان گذشته و توسل به اهل بیت می باشد.
🔹 پیام های آیه 37 سوره بقره🔹
✅ آدم و حوا یک لحظه به دنبال هوای نفس خود رفتند نعمت های فراوانی را از دست دادند.
✅ توفیق توبه از خداست.
✅ توبه پذیری خدا همراه با مهربانی است.
✅ هر که بخواهد نزد خداوند به مقام و منزلتی برسد سراغ پیامبر اسلام و اهل بیت ایشان برود.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🔸 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_جلسه_59
🔸 #آیه_40_سوره_بقره
🌷 یا بنی اسرائیل اذکروا نعمتی التی أنعمت علیکم و أوفوا بعهدی أوف بعهدکم و اياى فارهبون(40)
🍀 ترجمه:اى فرزندان اسرائیل،به یاد آورید نعمت هايم را كه به شما ارزانى داشتم،و به عهدم وفا کنید تا من به عهد شما وفا کنم و تنها از من پروا داشته باشید
🔴در آیات30تا39 سوره بقره به ماجرای آدم،حوا،فرشتگان و ابلیس اشاره کرده است.در این آیه به بعد وارد ماجرای بنی اسرائیل می شویم.
🌸 یا بنی اسرائیل اذکروا نعمتی التی انعمت علیکم:(ای بنی اسرائیل،به یاد آورید نعمت هایم را که به شما ارزانی داشتم)حضرت یعقوب دوازده پسر داشت ازیکی از پسران او بعدها نتیجه ها و نوه ها و نسل هایی آمدند این نسل همان بنی اسرائیل نامیده می شود.تاریخ بنی اسرائیل پر از حکایت ها و درس های عبرت آموز است که اگر مسلمانان هوشیار باشند به سرنوشت آنان گرفتار نخواهند شد.خداوند نعمت های فراوانی را به بنی اسرائیل داده است که می فرماید آنها را به یاد آورید.
🌸 اوفوا بعهدی اوف بعهدکم (و به عهدم وفا کنید تا به عهد شما وفا کنم)پیمان های الهی شامل احکام کتاب های آسمانی و پیمان های فطری که خداوند از همه گرفته است.وفای به امام و رهبر آسمانی و اطاعت از او و نماز از جمله عهدها و پیمان های الهی می باشند. در پایان آیه می فرماید(وایای فارهبون)تنها از من پروا داشته باشید یعنی فقط از من بترسید.
در این آیه قرآن دارد خطاب به بنی اسرائیل می گوید،یعنی این قرآن دیگر کتاب شما و همه انسان ها خواهد بود و از این به بعد باید این کتاب را بخوانید.
🔹 پیام های آیه 40 سوره بقره🔹
✅ یاد و ذکر نعمت های الهی واجب است.
✅ خداوند نعمت های فراوانی را به انسان می دهد اما گناهان سبب محرومیت انسان از نعمت های خدا می شود.
✅ وفای به عهد و پیمان الهی واجب است.
✅ خداوند وفادارترین است.
✅ در انجام تکالیف الهی از هیچ قدرتی نترسيم. تبلیغات دشمن، تهدیدها و توطئه ها مهم نیست.قهر خدا از همه مهمتر است.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_58
🌹 #آیه_39_سوره_بقره
🌷 و الذین کفروا و کذبوا بآیاتنا اولئك أصحاب النار هم فيها خالدون(39)
🍀 ترجمه:و کسانی که کافر شدند و آیات ما را تکذیب کردند آنان اهل دوزخ هستند که همیشه در آن خواهند بود.
🌸 بعد از اینکه خداوند آدم و حوا را بخشید دوباره آنها به بهشت دنیوی برگشتند این مرتبه خداوند حضرت آدم علیه السلام را به عنوان جانشین به روی زمین می فرستد و به آدم وحوا دستور می دهد که بر روی زمین فرود آیند بعد خداوند می فرماید و آنگاه که هدایتی از طرف من برای شما آمد، پس هر که از هدایت من پیروی کند بر ایشان ترسی نیست و نه غمگین خواهند شد.یعنی ما انسان ها اگر از خداوند پیروی کنیم دچار ترس و غمگینی نخواهیم شد.
🌸 اما افرادی که وقتی پیامبران به سوی آنها آمدند و آنها را دعوت کردند اما نپذیرفتند و یا به دشمنی با پیامبران پرداختند و یا آیات قرآن را تکذیب کردند و یا از دستورات خداوند پیروی نکردند این گونه افراد هم دچار ترس و اندوه خواهند شد و هم برای همیشه و جاویدان در آتش جهنم خواهند بود.
🔹 پیام های آیه 39 سوره بقره🔹
✅ هر که به خدا کافر شود و آیات خدا را تکذیب کند از اهل جهنم خواهد بود.
✅ هر که وارد جهنم شود از آن خارج نخواهد شد و برای همیشه در آن ماندگار خواهد شد.
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_قرآن جلسه_57
🌹 #آیه_38 #سوره_بقره
🌸 قلنا اهبطوا منها جمیعا فإما یأتینکم منی هدی فمن تبع هدای فلا خوف عليهم و لا هم یحزنون (38)
🍀 ترجمه: گفتیم همگی از آن فرود آیید و آنگاه که هدایتی از طرف من برای شما آمد،پس هر که از هدایت من پیروی کند بر ایشان نه ترسی است و نه غمگین خواهند شد.
🌸 بعد از اینکه آدم و حوا از میوه درخت ممنوعه خوردند و از بهشت دنیوی به زمین فرود آمدند و آدم به درگاه خداوند توبه کرد و خداوند توبه او را پذیرفت بار دیگر به بهشت برگشتند دوباره خداوند فرمان می دهد که بر روی زمین فرود آیند زیرا قرار است جانشین خدا بر روی زمین باشند
قلنا اهبطوا منها جمیعا (گفتیم همگی از آن فرود آیید) منظور از همه در این آیه آدم، حوا و نسل آنها در آینده است.
🌸 فإما یاتینکم منی هدی فمن تبع هدای فلا خوف عليهم و لا هم یحزنون(پس هنگامی که هدایتی از طرف من برای شما آمد پس هر که از هدایت من پیروی کند پس بر آنها ترسی نیست و نه غمگین خواهند شد) هنگامی که هدایت خدا برای انسان آمد باید از آن پیروی کرد تا ترس و اندوه و غمی نداشته باشد.اگر می خواهیم از ترس و اضطراب به راحتی عبور کنیم راهش پیمودن مسیر الهی است فقط خداست که می تواند برای انسان قوانینی را تعیین کند زیرا به سود خود انسان است.
🔹 پیام های آیه 38 سوره بقره🔹
✅ با یک لغزش نباید انسان را طرد کرد خداوند بعد از توبه آدم هم او را بخشید هم او را دوباره به بهشت دنیوی برگرداند هم به مقام پیامبری رساند و هم او را به عنوان جانشین خود به زمین فرستاد.
✅ هدایت واقعی تنها از طرف خداست.
✅ خداوند برای هدایت انسان انبیا را می فرستد.
✅ امنیت و آرامش واقعی در سایه پیروی از دین و دستورات الهی حاصل می شود.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_قرآن جلسه_60
🔸 #آیه_41 #سوره_بقره
🌷 وءامنوا بما أنزلت مصدقا لما معکم ولا تكونوا أول کافر به ولا تشتروا بآیاتی ثمنا قليلا و ایای فاتقون(41)
🍀 ترجمه:و ایمان آورید به آنچه نازل کردم که تصدیق می کند آنچه که با شماست و نخستین کافر به آن نباشید و آیات مرا به بهای ناچیز نفروشید و تنها از من تقوا داشته باشید
🌸وءامنوا بما أنزلت مصدقا لما معکم( و ايمان آورید به آنچه نازل کردم که تصدیق می کند آنچه که با شماست) این آیه قرآن ادامه آیه قبلی خطاب به بنی اسرائیل می باشد که دین آنها یهود است، که قرآن، هماهنگ با بشارت هایی است که در تورات آمده است. خداوند کتاب تورات را بر حضرت موسی علیه السلام نازل کرد اما بعدها توسط علمای یهود این کتاب تحریف شد.
🌸 و لا تکونوا أول کافر به و لا تشتروا بآیاتی ثمنا قليلا و ایای فاتقون(و نخستین کافر به آن نباشید و آیات مرا به بهای ناچیز نفروشید و تنها از من تقوا داشته باشید) شما زمانی منتظر آخرین پیامبر و منتظر ظهور دین اسلام بودید، اما شما علمای یهود اکنون پيشگامان کفر نشوید تا سایر یهود به پیروی از شما از اسلام آوردن سر باز نزنند و آیات الهی را به بهای ناچیزی مثل ریاست و جایگاه و مقام دنیا نفروشید و از خدا بترسید.
🌸علمای یهود به خوبی می دانستند که دین اسلام دین حق است و حضرت محمد مصطفی صلی الله عليه و آله و سلم آخرین پیامبر است اما تعصبات، لجاجت و مقام و جایگاه و ریاست و غرور سبب می شود که آنها این دین اسلام و این پیامبر را انکار کنند.
🔹 پیام های آیه41 سوره بقره 🔹
✅ انحراف علما، سبب انحراف دیگران می شود.
✅ با اینکه در تورات و انجیل تحریف های هست ولی باز بخش هایی هست که مورد قبول هستند.
✅ به جای نگرانی از دست دادن مال و مقام فقط باید از قهر خدا ترسید
✅ لجاجت و خود خواهی و تعصبات سبب می شود که انسان دستورات و آیات خدا را انکار کند برای مثال خیلی ها می دانند حجاب حق است و دستور خداست اما آن را انکار می کنند، علمای یهود می دانستند این قرآن حق است اما آن را انکار می کنند.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_61
🌷 دومین سوره قرآن کریم
🌷 #آیه_42_سوره_بقره
🌸 و لا تلبسوا الحق بالباطل و تکتموا الحق و أنتم تعلمون(42)
🍀 و حق را به باطل نپوشانید و شما حق را پنهان می کنید با آنکه(حق را) می دانید
🔸 و لا تلبسوا:یعنی نپوشانید، مخلوط نکنید در واقع از کلمه لبس به معنای مخلوط شدن است
🔸 و تکتموا:یعنی پنهان می کنید،کتمان می کنید
🔴 بعضی چیزها را نمی شود مخلوط کرد برای مثال آب آشامیدنی پاک و زلال را نمی شود با آب آلوده مخلوط کرد اگر مخلوط شود آلوده می شود دیگر قابل استفاده نیست حکایت حق و باطل همچین حکایتی است حق اگر با باطل مخلوط شود دیگر حق نیست. اگر انسان هم اهل نماز،روزه باشد هم اهل گناه باشد حکایت همچین انسانی همان حکایت آب پاک و آب آلوده است.
🔴 این آیه ادامه آیات 40 و 41 سوره بقره با بنی اسرائیل دارد صحبت می کند قرآن وقتی با قومی صحبت می کند در واقع با همه انسان هاست این آیه علاوه بر بنی اسرائیل شامل ما هم می شود که حق را باطل در هم آمیخته نکنیم.علمای یهود با ایجاد شک و وسوسه شیطانی در مردم هم تورات را تحریف می کردند و هم آیات قرآن که حق است را انکار می کردند.آنها به خوبی حق و باطل را می دانستند ولی آن را پنهان می کردند و قرآن به آنها می گوید حق را به باطل نپوشانید و شما حق را پنهان می کنید با آنکه حق را می دانید
🔹 پیام های آیه 42 سوره بقره🔹
✅ حق را باطل مخلوط نکنیم و همچنین باطل را در لباس حق مطرح نکنیم
✅ وجدان و فطرت بهترین شاهد بر حق پوشی انسان است.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_قرآن #جلسه_62
🔸 #آیه_43 #سوره_بقره
🌷وَأَقِيمُواْ الصَّلَاةَ وَءَاتُواْ الزَّكَاةَ وَارْكَعُواْ مَعَ الرَّاكِعِينَ
و نماز را به پا دارید و زكات را بپردازید و همراه با ركوع كنندگان، ركوع کنید
🌸انسان وقتی نماز را کنار گذاشت اسیر هوا و هوس می شود و روز به روز تیره و آلوده می شود معمولا خلافکارها با اهل نماز رفاقت نمی کنند می گویند او اهل نماز است از ما نیست در واقع اهل نماز با چنین افرادی دوست نیستند و از این جهت در آرامش هستند. خیلی از نمازها هم مؤثر نيستند نمازى مؤثر است كه انسان آن را درک کند و بفهمد در ابتدای سوره بقره در مورد اقامه نماز صحبت کردیم .اگر نماز قبول نشود سایر اعمال انسان قبول نمی شود.نماز و زکات باهم آمده است. علاوه بر نماز، باید به فقیران هم کمک کرد و زکات یک واجب دینی است که باید آن را پرداخت کرد.رکوع یعنی انسان در برابر خدا سرخم کند.
🔴مخاطب این آیه،قوم بنی اسرائیل است اما در واقع با خود ما هم هست این آیه دستور به سه عمل صالح شده که نماز را باید اقامه کرد یعنی دیگران هم همراهی شوند،زکات پرداخته شود و با رکوع کنندگان رکوع کرد.
🔹 پیام های آیه 43 سوره بقره🔹
✅بعد از دعوت به ایمان، دعوت به عمل صالح است.
✅نماز و زكات، در آیین یهود نیز بوده است.
✅ اساس دین بر حضور در اجتماع و دورى از گوشه نشینى است.
✅ اصل فرمان نماز، با جماعت است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_قرآن #جلسه_63
🌸 #آیه_44 #سوره_بقره
🌷 أَتَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَتَنْسَوْنَ أَنفُسَكُمْ وَأَنتُمْ تَتْلُونَ الْكِتَبَ أَفَلاَ تَعْقِلُونَ(۴۴)
🍀 ترجمه:آیا مردم را به نیكى دعوت می کنید و خودتان را فراموش مى کنید و با اینكه شما كتاب (آسمانى) را تلاوت می کنید، پس آیا نمی اندیشید
🔴 علمای یهود، قبل از بعثت پیامبر اسلام صلى الله علیه وآله، مردم را به ایمان آوردن به آن حضرت دعوت مى كردند و بشارت ظهور حضرت را مى دادند، امّا هنگام ظهور، خودشان ایمان نیاوردند.طبق آیات دیگر قرآن کریم عالم بى عمل مثل الاغى است كه بار كتاب حمل مى كند، ولى خود از آن بهره اى نمى برد.وقتی دیگران را توصیه به کارهای نیکمی کنیم باید خود ما هم به آن عمل کنیم.
🔹 پیام های آیه ۴۴ سوره بقره🔹
✅ افرادی که دیگران را به نیکی دعوت می کنند باید خود هم عمل کنند(اتامرون الناس بالبر و تنسون انفسکم)
✅ تلاوت كتاب آسمانى كافى نیست، تعقّل لازم است.(و انتم تتلون الكتاب افلا تعقلون)
🌺اللهم صل علی محمد و ال محمد وعجل فرجهم🌺
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_65
🔸 #آیه_46_سوره_بقره
🌷الَّذِينَ يَظُنُّونَ أَنَّهُمْ مُّلَاقُواْ رَبِّهِمْ وَأَنَّهُمْ إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
🍀 ترجمه:(خاشعان) كسانى هستند كه به ملاقات پروردگارشان و بازگشت به او ایمان دارند.
🌸«لقاء» به معنى دیدن نیست، بلكه به معنى حضور است. صاحب مجمع البیان نیز مى گوید: مراد از لقاى پروردگارشان، ملاقات با پاداش و كیفر خداست. شاید مراد از ملاقات پروردگار، همان حالت عرفانى باشد كه خاشعان در نماز پیدا مى كنند، زیرا نماز حضور در برابر خداست.مراد از انهم الیه راجعون یعنی به بازگشت به خدا ایمان دارند.
🔹 پیام های آیه 46 سوره بقره🔹
✅ گمان به وجود قیامت هم، براى كنترل رفتارها كافى است.
✅ خاشع، در نماز احساس ملاقات با خداوند را دارد.
🌺اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_64
🔸 #آیه_45_سوره_بقره
🌷 وَاسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاةِ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِينَ
🍀 ترجمه:واز صبر ونماز یارى جویید واین كار جز براى خاشعان، گران وسنگین است.
🌸🌸هر چند این آیه به دنبال خطابهایى كه به یهود شده آمده است، ولى مخاطب آن همه ى مردم هستند. در روایات مى خوانیم كه حضرت على علیه السلام هرگاه مسئله ى مهمى برایشان رخ مى داد به نماز مى ایستادند واین آیه را تلاوت مى كردند. در کتاب بحارالانوار جلد71صفحه77 روایتی از پیامبر اسلام صلى الله علیه وآله وسلم نقل شده، كه صبر بر سه نوع است:1-صبر در برابر مصیبت2-صبر در برابر معصیت3-صبر در برابر عبادت
🌸🌸 نماز براى رسول اللّه صلى الله علیه وآله و امثال او نور چشم است اما براى بعضى ها كه خشوع ندارند،بار سنگین است. نماز با توجّه، انسان را به یاد قدرت بى نهایت خدا مى اندازد و غیر او را هر چه باشد كوچك جلوه مى دهد. مِحبت او را در دل زیاد مى كند و روحیّه ى توكّل را تقویت مى كند همه این آثار،انسان را در برابر مشكلات مقاوم مى کند.
🔹 پیام های آیه 45 سوره بقره 🔹
✅ صبر ونماز، دو اهرم نیرومند در برابر مشكلات است.
✅ سنگین بودن نماز، نشانه ى تكبّر در برابر خداست.
✅ هر گاه برای شما مشکلی پیش آمد نماز بخوانید و بعد از آن این آیه 45 سوره بقره را بخوانید.
🌺 اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم 🌺
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_قرآن جلسه_66
🔸 #آیه_47 #سوره_بقره
🌷 یا َبَنِى إِسْرَائیلَ اذْكُرُواْ نِعْمَتِى الَّتِى أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ وَأَنِّى فَضَّلْتُكُمْ عَلَى الْعَالَمِين(47)
َ
🍀 ترجمه: اى بنى اسرائیل! به یاد آورید نعمتم را كه به شما ارزانى داشتم،و این كه من شما را بر جهانیان برترى بخشیدم.
🔴 در آیه 40 همین سوره بقره خواندیم یا بنی اسرائیل اذکروا نعمتی التی أنعمت علیکم و أوفوا بعهدی أوف بعهدکم و ایای فارهبون در آیه 40 سوره بقره خداوند از بنی اسرائیل می خواهد که نعمت هایی را که به آنها ارزانی داشته به یاد آورند و به عهد خداوند وفادار بمانند و تنها از خدا پروا داشته باشند همانطور که قبلا گفتیم حضرت یعقوب دوازده پسر داشت از یکی از پسران او بعدها نتیجه و نوه ها و نسل هایی آمدند این نسل همان بنی اسرائیل نامیده می شود.
🌸 این آیه 47 سوره بقره، از بنی اسرائیل مى خواهد كه براى معرفت بیشتر خداوند و زنده شدن روح شكرگزارى و دلگرم شدن به نعمتهاى الهى، از آن نعمتها یاد كنند.
🌸 و أنی فضلتکم علی العالمین(و این که من شما را بر جهانیان برتری بخشیدم) برترى و فضیلت بنى اسرائیل، نسبت به مردم زمان خودشان بود.زیرا قرآن درباره مسلمانان مى فرماید: «كنتم خیر امّة» شما بهترین امّت ها هستید. همچنین شاید منظور از برترى، پیروزى حضرت موسى و قوم بنى اسرائیل بر فرعونیان باشد، نه برترى اخلاقى و اعتقادى. زیرا قرآن بارها از بهانه جویى هاى بى مورد و بى اعتقادى آنها انتقاد مى كند.
🔹 پیام های آیه 47 سوره بقره🔹
✅ انسان باید همیشه نعمت های خدا را به یاد آورد.
✅ نعمت و فضیلت بدست خداوند است.
✅ نجات از سلطه ى طاغوت، از بزرگترین نعمتهاى الهى است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran👈
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_قرآن #جلسه_67
🔸 #آیه_48 #سوره_بقره
🌷 وَاتَّقُواْ يَوْماً لَّا تَجْزِى نَفْسٌ عَن نَّفْسٍ شَيْئاً وَلَا يُقْبَلُ مِنْهَا شَفاَعَةٌ وَلَا يُؤْخَذُ مِنْهَا عَدْلٌ وَلَا هُمْ يُنصَرُونَ
🍀 ترجمه:و تقوا پیشه کنید از روزى كه كسی چیزى (از عذاب خدا) را از كسى دفع نمى كند و شفاعتى از او پذیرفته نمى شود، و از او غرامت گرفته نشود ویارى نخواهند شد.
🔴 این آیه ادامه آیات قبلی درباره یهود است.در این آیه به بعضی باورهاى غلط و امیدهاى نابجاى یهود، اشاره شده است.(واتقوا یوما لا تجزی نفس عن نفس شیئا)واتقوا:یعنی تقوا پیشه کنید تقوا به معنای خود را از خطرات حفظ کردن است.یهودی هاگمان می کردند که اجدادشان می توانند آن را از عذاب قیامت حفظ کنند.
🔴 (ولا یقبل منها شفاعه:و شفاعتی از او پذیرفته نمی شود)آنان گمان مى كردند كه در روز قیامت اجدادشان، شفیع آنان خواهد شد.در حالی که شفاعت فقط به اذن خداست براساس روایات فقط شفاعت انبیا،امامان،اولیای خدا،علمای صالح و شهدا پذیرفته می شود.
🔴 (ولا یؤخذ منها عدل:و از او غرامت گرفته نشود)بعضی از آنان قربانى كردن را كفّاره ى گناهان می دانستند و اگر پول نداشتند، یك جفت كبوتر را سر مى بریدند.گروهى از آنان به همراه مرده،طلا دفن مى كردند تا به عنوان جریمه ى گناهانش بپردازد.غافل از آنكه قیامت بر خلاف دنیاست،با پول و طلا نمی توان از خطرات قیامت در امان بود.و در نهایت می فرماید(و لا هم ینصرون:وآنها یاری نمی شوند)
🔹 پیام های آیه 48 سوره بقره 🔹
✅ تقوای الهی،انسان را از خطرات قیامت حفظ می کند.
✅ با پرداخت پول و طلا نمی توان از خطرات قیامت در امان بود.
✅ در برابر عقاید خرافى وباطل، با قاطعیّت برخورد كنید.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم اللهالرحمنالرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_68
🔸 #آیه_49_سوره_بقره
🌷وَإِذْ نَجَّيْنَاكُم مِّنْ آلِ فِرْعَوْنَ يَسُومُونَكُمْ سُوءَ الْعَذَابِ يُذَبِّحُونَ أَبْنَآءَكُمْ وَيَسْتَحْيُونَ نِسَآءَكُمْ وَفِى ذَلِكُمْ بَلَا ءٌ مِّن رَّبِّكُمْ عَظِيمٌ
🍀 ترجمه:و آن زمان كه شما را از آل فرعون نجات دادیم، كه همواره شما را به بدترین شکل عذاب مى دادند، پسران شما را سر مى بریدند و زنان شما را زنده نگه مى داشتند و در آن، براى شما آزمایش بزرگ از طرف پروردگارتان بود.
🔴 و إذ نجیناکم من آل فرعون(و آن زمان که شما را از آل فرعون نجات دادیم)در این آیه خطاب به بنی اسرائیل است که نعمت های خدا را به یاد آورند یکی از نعمت هایی که خداوند به آنها عطا کرد این است که آنها را از دست ستمگرانی به نام فرعونیان نجات داد.فرعون عنوان پادشاهان مصر و آل فرعون یعنی فرعونیان است. فرعونِ زمان حضرت موسى، رامسین اوّل نام داشت كه مى گویند اکنون جسدش در موزه قاهره مصر است.
🔴 در ادامه این آیه به سه عذاب از عذاب فرعونیان اشاره می کند.
1⃣ عذاب اول: یسومونکم سوء العذاب--«یسومونكم» به معنى پى در پى دنبال چیزى رفتن است و «یسومونكم سوء العذاب» یعنى به یاد آورید فرعونیان شما را به صورت پشت سرهم عذاب مى دادند و خوراک شما عذاب و رنج بود و این خدای مهربان بود که شما را نجات داد.
2⃣ عذاب دوم:یذبحون ابنآءکم:به یاد آورید که فرعونیان پسران شما را سر می بریدند_از عذابها و شكنجه ها،كشتن پسران تازه متولد شده از قوم بنی اسرائیل بودكه این امر،به خاطر خوابى بود كه در تعبیر آن به فرعون گفته بودند: تو به دست مردى از بنى اسرائیل از بین خواهى رفت.
3⃣ عذاب سوم:و یستحیون نسآءکم: منظور به یاد آورید زنان شما را زنده نگه می داشتند و به عنوان کنیزی استفاده می کردند.
🌸 و فی ذلکم بلاء من ربکم عظیم(و در آن برای شما آزمایش بزرگی از طرف پروردگارتان است)بلا گاهی به معنای مصیبت است گاهی به معنای امتحان و آزمایش است اکنون که خداوند شما را از فرعونیان نجات داد و شما در امنیت هستید خداوند شما را امتحان می کند که از این نعمت چگونه استفاده می کنید.
🔹 پيام های آیه ۴۹ سوره بقره 🔹
✅ آزادى از سلطه ى طاغوتها، از بزرگترین نعمتهاست.
✅ بیان سختى ها و تلخى هاى گذشته، لذّت آزادى امروز را چندین برابر مى كند.
✅ ناگوارى و آزادى، هردو وسیله ى آزمایش هستند.
✅ طاغوتها براى حفظ نظام و سلطه ى خود، به هر نوع شكنجه اى دست مى زنند.
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 #تفسیر_قرآن #جلسه_69
🌷 #آیه_50 #سوره_بقره
🌸 وَإِذْ فَرَقْنَا بِكُمُ الْبَحْرَ فَأَنْجَيْناَكُمْ وَأَغْرَقْنَا آلَ فِرْعَوْنَ وَ أَنتُمْ تَنظُرونَ(۵۰)
🍀ترجمه:و (به خاطر بیاورید) هنگامى كه دریا را براى شما شكافتیم و شما را نجات دادیم و فرعونیان را در حالى كه شما تماشا مى كردید، غرق كردیم.
📚 ماجرای عبور بنى اسرائیل از رود نیل
🌸 اینماجرا در چند سوره #قرآن بیان شده است.فرعونیان در تعقیب بنی اسرائیل بودند که بنی اسرائیل به #رود_نیل رسیدند حضرت موسی علیه السلام به اذن خداوند عصای خود را به رود نیل زد که یک شکافی وسط رود ایجاد شد که از طریق آن توانستند از رود عبور کنند در همین حال فرعونیان وارد شکاف شدند که به اذن خداوند شکافت به حالت اولیه خود برگشت که فرعونیان غرق شدند و بنی اسرائیل نجات یافتند.
🔴 در این آیه، سه #معجزه ى الهى در كنار هم مطرح شده است:
1⃣ #شكافتن_دریا(و اذ فرقنا بکم البحر)
فرقنا یعنی شکافتیم از فرق به معنای شکافت می آید.
2⃣ #نجات_بنى_اسرائیل(فانجیناکم)
3⃣ #غرق_فرعونیان(و اغرقنا آل فرعون وانتظمتنظرون)
🔹 پیام های آیه۵۰ سوره بقره 🔹
✅ معجزه حضرت موسی علیه السلام عصای او بود.
✅بنى اسرائیل بعد از آن همه شكنجه به رفاه و نجات رسیدند.
✅ #سه_معجزه در این آیه(شکافتن دریا،نجات بنی اسرائیل،غرق فرعونیان)
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_70
🔸 #آیه_51_سوره_بقره
🌷وَإِذْ وَاعَدْنَا مُوسَى أَرْبَعِينَ لَيْلَةً ثُمَّ اتَّخَذْتُمُ الْعِجْلَ مِن بَعْدِهِ وَ أَنتُمْ ظاَلِمُونَ
🍀 ترجمه:و هنگامى كه با موسى چهل شب وعده گذاشتیم وشما پس از آمدن او،گوساله را (معبود خود) گرفتید، در حالى كه ستمکار بودید
🔴 نام #حضرت_موسى علیه السلام در سى و چهار سوره قرآن و 136 مرتبه آمده است. ماجراى میعاد حضرت موسىی در آیه۱۴۲سوره اعراف و آیه۸۶سوره طه نیز آمده است. محلّ وعده، #كوه_طور و مدّت آن ابتدا سى شب معیّن شده بود و در وعده گاه، ده شب دیگر به آن اضافه شد كه این مدّت براى دریافت كتاب تورات بود، ولى بنى اسرائیل با اینکه رهبری مانند #هارون، برادر حضرت موسى را در میان خود داشتند، همه ى نعمتها و الطاف الهى را فراموش كرده و به سراغ گوساله پرستى رفتند.گوساله اى از جنس #طلا كه به دست مجسمه سازى به نام سامرى، در غیاب موسى ساخته شده بود.
🔴از آیات #قرآن استفاده مى شود كه در این وعده، سه مسئله مورد نظر بوده است:
1⃣ #گرفتن_تورات
2⃣اثبات مقام خلافت براى هارون
3⃣ #آزمایش بنى اسرائیل.
🔹 پیام های آیه۵۱سوره بقره 🔹
✅ #عبادت در چهل شب وبه دور از مردم، داراى آثار خاصّى است.
✅ #عدد_چهل، در دریافت وحى و الهامات روحانى نقش دارد.
✅ شرک، ظلم به انسانیّت است. زیرا كه #انسان دست خود را از دست خداوند برمى دارد و در دست نااهلان عاجز مى گذارد.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_قرآن جلسه_72
🔸 #آیه_53 #سوره_بقره
🌷 وَإِذْ آتَيْنَا مُوسَى الْكِتَابَ وَالْفُرْقَانَ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ
🍀 ترجمه:و هنگامى كه به موسى كتاب (تورات) و فرقان دادیم، تا شاید شما هدایت شوید.
🌸 فرقان، وسیله اى است كه حقّ را از باطل جدا مىکند. و چون در كتاب آسمانى حقّ از باطل جدا مى شود، به آن فرقان گفته مى شود. شاید هم مراد از فرقان، با توجّه به اینكه در كنار كتاب آمده است،همان معجزات نُه گانه یا حقایق دیگرى باشد كه غیر از تورات به حضرت موسى عطا شده است.
🔹 پیام های آیه۵۳سوره بقره 🔹
✅ كتاب های آسمانى، بیانگر حقّ ومایه ى جدایی حق از باطل هستند.
✅ حجّت از طرف خداوند تمام است، ولى مردم به خاطر هوس ها، گاهى حقّ را نمی پذیرند.
✅ هدف از نزول كتاب های آسمانى، هدایت مردم است.
🔸️اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈