بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_493
🌹 #آیه_18 #سوره_نساء
🌸 و َلَيْسَتِ التَّوْبَةُ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السَّيِئَاتِ حَتَّى إِذَا حَضَرَ أَحَدَهُمُ الْمَوْتُ قَالَ إِنِّى تُبْتُ الآَْنَ وَلَا الَّذِينَ يَمُوتُونَ وَهُمْ كُفَّارٌ أُوْلَئِكَ أَعْتَدْنَا لهم عَذَاباً أَلِيما
ً
🍀 ترجمه: و برای کسانی كه كارهاى بد انجام می دهند تا وقتى كه مرگ یكى از آنان فرا رسد، (مى گوید: همانا الآن توبه كردم) و نیز برای کسانی که در حال کفر از دنیا می روند توبه پذیرفته نیست. این ها کسانی هستند که عذابی دردناک برای آنان آماده کرده ایم.
🌷 #لیست_التوبة: توبه پذیرفته نیست
🌷 #یعملون: انجام می دهند
🌷 #سیئات: کارهای بد
🌷 #حضر: فرا رسد
🌷 #أحدهم: يکی از آنها
🌷 #موت: مرگ
🌷 #تبت: توبه کردم
🌷 #یموتون: می میرند
🌷 #أعتدنا: آماده کرده ایم
🌷 #أليم: دردناک
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. #توبه زمانی ارزش دارد که انسان در آسایش و سلامتی باشد و در حال اختیار و آزادی باشد نه اینکه آن قدر در توبه تأخير کنیم که مرگ ما فرا رسد. در این آیه به کسانی که توبه آنها پذیرفته نمی شود اشاره نموده است.
1⃣ #دسته_اول: و لیست التوبة للذين يعملون السيئات حتى إذا حضر أحدهم الموت قال إنى تبت الآن: و براى کسانی که کارهای بد انجام می دهند تا وقتی که مرگ یکی از آنان فرا رسد می گوید: همانا الآن توبه کردم. توبه پذیرفته نخواهد شد.
2⃣ #دسته_دوم: و لا الذین یموتون و هم کفار: و نیز برای کسانی که در حال کفر از دنیا می روند.
🌸 در حقیقت آیه می گوید: کسانی که از گناهان خود در حال سلامت و ایمان #توبه کردند ولی در حال مرگ ، با ایمان از دنیا نرفتند و با کفر از دنیا رفتند توبه های گذشته آنها نیز بی اثر است. و در پایان آیه می فرماید: أولئك أعتدنا لهم عذابا أليما: اين ها کسانی هستند که عذابی دردناک برای آنان آماده کرده ایم.
🔹 پيام هاى آیه18سوره نساء 🔹
✅ #توبه در حال اختیار و آزادى ارزش دارد، نه در حال اضطرار یا مواجهه با خطر.
✅ اصرار بر #گناه، توفیق توبه را از انسان مى گیرد. كلمه ى «یعملون» نشانه استمرار و كلمه ى «سیّئات» به معناى تعدّد و تكرار گناه است.
✅ #توبه را نباید به تأخیر انداخت. چون زمان مرگ معلوم نیست.
✅ هنگام خطر و مرگ، فطرت خداشناسى #انسان آشكار مى شود.
✅ #كافر از دنیا رفتن و بد عاقبتى، همه ى اعمال نیک و از جمله توبه را تباه مى كند.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_489
🌹#آیات_13_14 #سوره_نساء
🌸 تِلْكَ حُدُودُ اللَّهِ وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ يُدْخِلْهُ جَناَّتٍ تَجْرِى مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خاَلِدِينَ فِيهَا وَذَلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ (13)
🍀 ترجمه: این ها مرزهای الهى است و هركسی خدا و پیامبرش را اطاعت كند خداوند او را در باغ هایى از بهشت وارد مى كند كه از زیر درختانش نهرها جارى است، آنان همیشه در آن مى مانند، و آن رستگارى بزرگ است.
🌸 وَ مَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَيَتَعَدَّ حُدُودَهُ يُدْخِلْهُ نَاراً خاَلِداً فِيهَا وَ لَهُ عَذَابٌ مُّهِينٌ (14)
🍀 ترجمه: و هركسی خدا و پیامبرش را نافرمانى كند و از مرزهای الهى تجاوز نماید، خدا او را وارد آتشى مىكند كه همیشه در آن مىماند و براى او عذابى خواركننده است.
🌷 #حدود_الله: مرزهای الهی
🌷 #یطع: اطاعت کند
🌷 #یدخله: وارد می کند
🌷 #جنات: باغ ها ، جنات جمع جنة است، جنة يعنى باغ ، بهشت
🌷 #تجرى: جارى مى شود
🌷 #تحتها: زير آن
🌷 #خالدین: در آن جاودانه هستند
🌷 #الفوز: رستگارى
🌷 #العظیم: بزرگ
🌷 #یعص: نافرمانی کند
🌷 #یتعد: تجاوز می کند
🌷 #نار: آتش
🌷 #خالد: جاودانه
🌷 #مهین: خوار کننده
🌸 به دنبال بحثی که در آیات گذشته درباره قوانین #ارث گذشت در این آیه از این قوانین به عنوان حدود و مرزهای الهی یاد کرده که می فرماید: تلک حدود الله : این ها مرزهای الهی است. که عبور و تجاوز از آنها ممنوع است و آنهایی که از این #احکام و مرزهای الهی بگذرند و تجاوز کنند ، گناهکار و مجرم شناخته می شوند. سپس در ادامه می فرماید: و من یطع الله و رسوله یدخله جنات تجری من تحتها الأنهار خالدين فيها: و هر کسی خدا و پیامبرش را اطاعت کند #خداوند او را در باغ هایی از بهشت وارد می کند که از زیر درختانش نهرها جاری است، آنان همیشه در آن می مانند. و در پایان آیه می فرماید: ذلک الفوز العظیم: آن رستگاری بزرگ است.
🌸 در آیه 14 سوره #نساء به کسی که خداوند را نافرمانی می کند و از حدود و مرزهای الهی تجاوز می کند اشاره می کند که می فرماید: و من یعص الله و رسوله و یتعد حدوده یدخله نارا خالدا فیها: و هر کسی #خدا و پیامبرش را نافرمانی کند و از مرزهای الهی تجاوز نماید، #خدا او را وارد آتشی می کند که همیشه در آن می ماند. و در پایان آیه به سرنوشت چنین فردی اشاره می کند که می فرماید: و له عذاب مهین: و برای او عذابی خواركننده است.
🔹 پیام های آیه13و14سوره نساء 🔹
✅ #احکام_ارث، از حدود الهی است، پس نباید از مرز آن گذشت.
✅ اطاعت از رسول خدا به منزله ی اطاعت از خداست.
✅ آنان كه به وصیّت نامه عمل نمى كنند، یا بدهى #متوفّى را نمى پردازند، یا با انكار حقّ یا ندادن سهم بعضى وارثان، سعى در تصاحب اموال مى كنند، براى همیشه در عذاب و قهر الهى اند.
✅ ملاک #سعادت و #شقاوت، اطاعت یا نافرمانى نسبت به خدا و رسول اوست.
✅ نافرمانى از رسول خدا، نافرمانى از خداست.
✅ #متجاوزان به حقوق دیگران، در ردیف كافران گرفتار عذاب جاویدان مى شوند.
✅ #قهر_خدا، هم عذاب جسمى دارد، هم خوارى روحى.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_492
🌹 #آیه_17 #سوره_نساء
📚 موضوع: شرایط توبه
🌸 إِنَّمَا التَّوْبَةُ عَلَى اللَّهِ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السُّوءَ بِجَهَالَةٍ ثُمَّ يَتُوبُونَ مِنْ قَرِيبٍ فَأُوْلَئِكَ يَتُوبُ اللَّهُ عَلَيْهِمْ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيماً حَكِيما
ً
🍀 ترجمه: قطعاً (پذیرش) توبه بر خدا، براى كسانى است كه از روى جهالت كار بد انجام می دهند، سپس زود توبه مى كنند. پس خداوند توبه ى آنان را مى پذیرد و خداوند، دانا و حكیم است.
🌷 #یعملون: انجام می دهند
🌷 #السوء: کار بد
🌷 #علیم: دانا
🔴 این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است و به گوشه اى از شرایط قبولى #توبه اشاره مى كند. و مى فرمايد: إنما التوبة على الله للذين يعملون السوء بجهالة: قطعاً (پذیرش) توبه بر خدا، برای کسانی است که از روی جهالت کار بد انجام می دهند. منظور از #جهالت در این آیه تسلط هوس های سرکش و چیره شدن آنها بر نیروی عقل و ایمان است، و در این حالت ، علم و دانش انسان به #گناه، اگر چه از بین نمی رود اما تحت تأثیر آن هوس ها قرار گرفته و عملاً بی اثر می گردد و هنگامی که علم اثر خود را از دست داد، عملا با جهل و نادانی برابر خواهد بود.
🌸 امام صادق علیه السلام فرمود: هر گناهی که #انسان مرتکب شود اگر چه آگاهانه باشد در حقیقت جاهل است، زیرا خود را در خطر قهر الهی قرار داده است. در جمله بعد #قرآن به یکی دیگر از شرایط توبه اشاره می کند و می فرماید: ثم یتوبون من قریب: سپس به زودی #توبه می کنند. یعنی به زودی از کار خود پشیمان شوند و به سوی خدا باز گردند، زیرا توبه کامل آن است که آثار و رسوبات #گناه را بطور کلی از روح و جان انسان بشوید. پس از ذکر شرایط توبه در پایان آیه می فرماید: فأولئك يتوب الله عليهم و کان الله علیما حکیما: پس #خداوند توبه ی آنان را می پذیرد و خداوند، دانا و حکیم است.
🔹 پیام های آیه 17 سوره نساء 🔹
✅ پذیرفتن توبه ى واقعى، از حقوقى است كه #خداوند براى مردم، بر عهده ى خودش قرار داده است.
✅ علمى كه در برابر هوس ها وغرایز پایدار نباشد، #جهل است.
✅ تا گناه زیاد نشده، #توبه آسان است. در این آیه مى خوانیم: «یعملون السوء» كه منظور انجام یک گناه است، ولى در آیه ى بعد مى خوانیم: «یعملون السیّئات» كه منظور گناهان زیاد است كه توبه از آن مشكل است.
✅ #خداوند، گناهكاران را به توبه ى فورى تشویق مى كند.
✅ سرعت در #توبه، كلید قبولى آن است.
✅ #توبه باید واقعى باشد، اگر تظاهر به توبه كنیم خدا مى داند.
✅ پذیرش عذر گناهكاران بى عناد، مطابق با #حكمت است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسير_قرآن #جلسه_495
🌹 #آیه_19 #سوره_نساء
بخش2
📚 موضوع: با زنان به طور شایسته و پسندیده رفتار کنید
🌸 يَا أيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا يَحِلُّ لَكُمْ أَنْ تَرِثُواْ النِّسَآءَ كَرْهاً وَلَا تَعْضُلُوهُنَّ لِتَذْهَبُواْ بِبَعْضِ مَآ ءَاتَيْتُمُوهُنَّ إِلَّآ أَنْ يَأْتِينَ بِفَاحِشَةٍ مُّبَيَّنَةٍ وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ فَإِنْ كَرِهْتُمُوهُنَّ فَعَسَى أَنْ تَكْرَهُواْ شَيْئاً وَيَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْراً كَثِيرا (19)
ً
🍀 ترجمه: اى كسانى كه ایمان آورده اید! براى شما حلال نیست كه زنان را به اكراه به ارث ببرید و بر آنان سخت نگیرید تا بعضى از آنچه را به آنان داده اید، خود ببرید، مگر اینكه آنها مرتكب عمل زشت آشكاری شوند و با آنان به طور شایسته و پسندیده رفتار كنید و اگر از همسرانتان خوشتان نیامد چه بسا چیزی خوشایند شما نباشد، ولى خداوند، در آن خیر فراوانی قرار می دهد.
🔴 در جلسه قبلی به تفسیر بخشی از این آیه پرداختیم و در این جلسه به ادامه تفسیر آیه و پیام های آیه می پردازیم.
🌸 در دوران #جاهلیت قبل از اسلام و همچنین جاهلیت امروزی که به جاهلیت مدرن معروف است #زن بسیار ضعیف شمرده می شود که همیشه حقوقش پایمال می شود و برای زن جایگاه و ارزشی قائل نمی شود و احساسات و عواطف و شخصیت زن نادیده گرفته می شود و به زن مانند یک کالا نگاه می شود چه به عنوان مدل و چه در مراکز فساد از زن استفاده می شود. اما در نگاه #قرآن زن بسیار قوی است زیرا حامی زن خداوند است و با مطالعه و تدبر در آیات مختلف حقوق زن محترم شمرده است و به احساسات و #عواطف و #شخصیت زن توجه ویژه ای شده است. که این آیه 19 سوره نساء نمونه اى از اين موارد است.
🌸 #قرآن می فرماید: و عاشروهن بالمعروف: و با زنان به طور شایسته و پسندیده رفتار کنید. از دیدگاه قرآن کریم اساسی ترین اصل در رفتار و تعامل، معاشرت به معروف است. کلمه #معروف 38 بار در قرآن آمده که 19 مورد آن به موضوع معاشرت مردان با زنان در محیط #خانواده پرداخته است. #مهر و #محبت خانوادگی در زندگی زن و شوهر بسیار با ارزش است هر دو زن و مرد باید با نیکی با یکدیگر رفتار کنند ولی این آیه چون با مردان دارد سخن می گوید به مردان می فرماید: و عاشروهن بالمعروف. از نگاه اسلام #زن بسیار عاطفی است و در اسلام مرکز خانواده است و به محبت و رفتار پسندیده نیاز دارد پس باید شخصیت زن محترم شمرده شود و هر زنی که نیازهای عاطفی او بر آورده شود به آرامش می رسد و برای آرامش در #خانواده رفتار پسندیده لازم است.
🌸 در پایان آیه می فرماید: فإن کرهتموهن فعسی أن تكرهوا شيئاً و يجعل الله فيه خيراً کثیرا: و اگر از همسرانتان خوشتان نیامد چه بسا چیزی خوشایند شما نباشد، ولی #خداوند در آن خیر فراوانی قرار می دهد. اگر به جهاتی از همسران خود رضایت کامل نداشته باشید و بر اثر اموری مانند ویژگی های ظاهری در نظر شما ناخوشایند باشند فورا تصمیم به #طلاق نگیرید و تا آنجا که می توانید مدارا کنید زیرا ممکن است شما در تشخیص خود گرفتار اشتباه شده باشید. شاید همین همسرتان که به خاطر بعضی ویژگی هایش از او خوشتان نمی آید شما را با تمام #جان و #دل دوست داشته باشد شاید همیشه به شما #وفادار بماند شاید در کنار همین همسرتان زندگی سرشار از #صفا و #صمیمیت داشته باشید شاید از همین همسر فرزند صالحی نصیب شما شود. به این خاطر می گوید چه بسا چیزی خوشایند شما نباشد ولی خداوند در آن خیر فراوانی قرار می دهد.
🔹 پیام های آیه 19 سوره نساء 🔹
✅ #اسلام، مدافع حقوق زن است.
✅ باز پس گرفتن #مهریه با زور، حرام است.
✅ تنها در صورتى كه #زن در معرض بى عفّتى باشد، مرد حقّ سخت گیرى دارد.
✅ با #زنان باید خوش رفتارى كرد.
✅ #مرد، سنگ زیرین آسیاى زندگى است و باید با خوش رفتارى، بر سختى ها شكیبا باشد.
✅ بسیارى از #خیرات، در لابلاى ناگوارى هاى زندگى است.
✅ حلّ مشكلات #خانواده و داشتن صبر و حوصله، براى سعادت فرزندان، بهتر از جدایى و طلاق است.
✅ همیشه #خیر و #شرّ ما همراه با تمایلات ما نیست، چه بسا چیزى را ناخوشایند داریم، ولى خداوند خیر زیاد در آن قرار داده باشد. زیرا انسان به همه ى مصالح خویش آگاه نیست.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_491
🌹#آیات_15_16 #سوره_نساء
بخش2
🌸 وَاللَّاتِى يَأْتِينَ الْفَاحِشَةَ مِنْ نِّسَآئِكُمْ فَاسْتَشْهِدُواْ عَلَيْهِنَّ أَرْبَعَةً مِّنْكُمْ فَإِنْ شَهِدُواْ فَأَمْسِكُوهُنَّ فِى الْبُيُوتِ حَتَّى يَتَوَفاهُنَّ الْمَوْتُ أَوْ يَجْعَلَ اللَّهُ لَهُنَّ سَبِيلاً (15) و اللذان يأتيانها منكم فآذوهما فإن تابا و أصلحا فأعرضوا عنهما إن الله كان توابا رحيما (16)
🍀 ترجمه: و کسانی از زنان شما كه مرتكب زنا شوند، پس چهار نفر مرد از میان شما را بر آنان شاهد بگیرید، پس اگر شهادت دادند، آن زنان را در خانه ها نگه دارید، تا مرگشان فرا رسد، یا آنكه خداوند، راهى براى آنان قرار دهد. (15) و از میان شما، آن مرد و زنی که مرتکب آن می شوند پس آنها را سرزنش کنید پس اگر توبه کنند و خود را اصلاح نمایند از آنها درگذرید زیرا خداوند توبه پذیر مهربان است. (16)
🔴 در جلسه قبلی به شرح آیات پرداختیم و در این جلسه پیام های آیات را بیان خواهیم کرد.
🔹 پیام های آیات15و16سوره نساء 🔹
✅ برای حفظ آبرو و شرف دیگران، #اسلام برای اثبات زنا، چهار شاهد مقرر کرده است و حتی اگر سه شاهد گواهی دهند، هر سه شلاق می خورند ولی برای اثبات قتل، دو شاهد کافی است.
✅ شاهد بر #زنا، هم باید مرد باشد و هم مسلمان، تا در اثبات جرم، دقت لازم صورت گیرد.
✅ شاهد بر زنا #واجب نیست.
✅ در قضاوت به علم خود قناعت نکنیم ، گواهی لازم است.
✅ کیفر زن زناکار، حبس در #خانه است ، نه زندان های عمومی که ممکن است فساد بیشتر بیاموزد.
✅ حبس #زن زناکار در خانه ، برای آن است که افراد جامعه را فاسد نکند.
✅ برای سالم سازی و پاکسازی جامعه ، حبس مجرم لازم است.
✅ حبس ابد، کیفر زنان شوهرداری بوده است که مرتکب زنا شده اند. البته این حکم موقت بوده است.
✅ اگر بعد از سرزنش و مجازات زناکار، او توبه کرد و خود را اصلاح کرد از او در گذرید.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_490
🌹 #آیات_15_16 #سوره_نساء
بخش1
🌸 وَاللَّاتِى يَأْتِينَ الْفَاحِشَةَ مِنْ نِّسَآئِكُمْ فَاسْتَشْهِدُواْ عَلَيْهِنَّ أَرْبَعَةً مِّنْكُمْ فَإِنْ شَهِدُواْ فَأَمْسِكُوهُنَّ فِى الْبُيُوتِ حَتَّى يَتَوَفاهُنَّ الْمَوْتُ أَوْ يَجْعَلَ اللَّهُ لَهُنَّ سَبِيلاً (15) و اللذان يأتيانها منكم فآذوهما فإن تابا و أصلحا فأعرضوا عنهما إن الله كان توابا رحيما (16)
🍀 ترجمه: و کسانی از زنان شما كه مرتكب زنا شوند، پس چهار نفر مرد از میان شما را بر آنان شاهد بگیرید، پس اگر شهادت دادند، آن زنان را در خانه ها نگه دارید، تا مرگشان فرا رسد، یا آنكه خداوند، راهى براى آنان قرار دهد. (15) و از میان شما، آن مرد و زنی که مرتکب آن می شوند پس آنها را سرزنش کنید پس اگر توبه کنند و خود را اصلاح نمایند از آنها درگذرید زیرا خداوند توبه پذیر مهربان است. (16)
🌷 #اللاتی: کسانی که
🌷 #الفاحشة: کار بسیار زشت که در اینجا منظور زنا است.
🌷 #استشهدوا: شاهد بگیرید
🌷 #أربعة: چهار
🌷 #أمسکوهن: آنها را نگه دارید
🌷 #البيوت: خانه ها
🌷 #الموت: مرگ
🌷 #یتوفاهن: از یتوفی به معنای دریافت کامل است. یتوفاهن الموت یعنی زمان مرگشان فرا رسد.
🌷 #فآذوهما: آنها را آزار دهید
🌷 #أعرضوا: از آنها درگذرید
🌷 #تواب: توبه پذیر
🌷 #رحیم: مهربان
🌸 این آیه ، به طوری که غالب مفسران از آن فهمیده اند، اشاره به مجازات زنان شوهرداری است که آلوده #فحشا می شوند، نخست می فرماید: و اللاتی یأتين الفاحشة من نسآئكم فاستشهدوا عليهن أربعة منكم: و کسانی از زنان شما که مرتکب #زنا شوند، پس چهار مرد از میان شما را بر آنان شاهد بگیرید. فاحشة به معنى کار و گفتار بسیار زشت است که در آیه 15 سوره نساء منظور زنا است. آن گاه می فرماید: فإن شهدوا فأمسكوهن فى البيوت حتى يتوفاهن الموت: پس اگر شهادت دادند ، آن #زنان را در خانه ها نگه دارید، تا مرگشان فرا رسد.
🌸 مجازات عمل #زنا برای زنان شوهر دار در این آیه حبس ابد در خانه است ولی این حکم موقتی است زیرا بلافاصله می فرماید: أو يجعل الله لهن سبيلا: يا آنکه #خداوند، راهی برای آنان قرار دهد. یعنی در آینده حکم جدیدی درباره آنها نازل خواهد شد. در روایتى مى خوانیم كه مسئله ى حبس در خانه نسبت به زن زناكار، در جاهلیّت نیز بوده و #اسلام در آغاز آن را پذیرفته است. حبس آنها در خانه ها حکمی است که از یک طرف به نفع آنهاست؛ زیرا که از حبس در زندان های عمومی به مراتب بهتر است و از طرف دیگر تجربه نشان داده زندان های عمومی اثر عمیقی در آلوده شدن اجتماع دارد.
🌸 سپس در آیه بعد می فرماید: و اللذان یأتيانها منكم فآذوهما: و از ميان شما آن مرد و زنی که مرتکب زنا می شوند آنها را سرزنش کنید. نقل شده منظور از این آیه #مرد و #زن بی همسر است که اگر مرتکب عمل منافی عفت شوند ، آنها را سرزنش کنید (باید مجازات کرد) سپس می فرماید؛ فإن تابا و أصلحا فأعرضوا عنهما إن الله کان توابا رحیما: پس اگر #توبه کنند و خود را اصلاح نمایند از آنها در گذرید زیرا #خداوند توبه پذیر مهربان است. این دستور راه بازگشت را به روی این گونه خطاکاران گشوده است که در صورت #توبه و اصلاح، جامعه اسلامی آنها را با آغوش باز می پذیرد. هرگز نباید افرادی را که توبه کرده اند در برابر گناهان سابق، مورد ملامت قرار داد.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_496
🌹 #آیات_20_21 #سوره_نساء
🌸 وَإِنْ أَرَدْتُمُ اسْتِبْدَالَ زَوْجٍ مَّكَانَ زَوْجٍ وَءَاتَيْتُمْ إِحْدَاهُنَّ قِنْطَاراً فَلَا تَأْخُذُواْ مِنْهُ شَيْئاً أَتَأْخُذُونَهُ بُهْتاَناً وَإِثْماً مُّبِينا (20) و کیف تأخذونه و قد أفضى بعضكم إلى بعض و أخذن منكم ميثاقا غليظا (21)
ً
ترجمه: و اگر خواستید همسرى دیگر به جاى همسر خود انتخاب كنید و مال فراوانى به او داده باشید، چیزى از آن را پس نگیرید. آیا آن را به تهمت و گناهی آشكار، پس می گیرید؟ (20) و چگونه آن مال را پس می گیرید، در حالی که به یکدیگر رسیده اید و همسرانتان از شما پیمان محکم گرفته اند. (21)
🌷 #أردتم: خواستيد
🌷 #استبدال: عوض کردن
🌷 #قِنطار: به معناى مال زیاد است
🌷 #بهتان: تهمت، دروغی که شخص را متحیر کند
🌷 #إثم: گناه
🌷 #مبین: آشکار
🌷 #أفضى: رسيدن
🌷 #میثاق: عهد و پیمان
🌷 #غلیظ: محکم
🔴 #شأن_نزول_آیه: قبل از اسلام ،بعضی افراد اگر می خواستند همسرشان را طلاق دهند و همسر دیگرى بگیرند برای فرار از پرداخت #مهریه یا باز پس گرفتن آن، به همسر اوّل تهمت مى زدند تا او در فشار قرار گیرد و مهر خود را ببخشد تا شوهر طلاقش دهد، سپس شوهر از همان مهرِ برگردانده شده، همسر دیگرى مى گرفت این آیات در این مورد نازل شد. این آیات همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است.
🌸 و إن أردتم استبدال زوج مكان زوج و ءاتيتم إحداهن قنطارا فلا تأخذوا منه شيئا: و اگر خواستید همسری دیگر به جای همسر خود انتخاب کنید و مال فراوانی به او داده باشید، چیزی از آن را پس نگیرید. #مهريه حق زن است و در دین اسلام بر مرد واجب است که در هنگام ازدواج به زن بدهد اما متأسفانه امروزه فقط در هنگام #طلاق داده می شود اما در اسلام ،هنگام ازدواج مرد به زن باید مهریه بدهد. اگر به اندازه فراوان هم #مهریه داده باشید با سختی گرفتن بر زن و زور حق گرفتن آن را ندارید مگر اینکه خود زن بخواهد بخشی را ببخشد.
🌸 سپس اشاره به این دارد که بعضی به همسرانشان #تهمت می زدند تا از این طریق مهریه را ببخشد و طلاق بگیرد. می فرماید: أتأخذونه بهتانا و إثما مبيناً: آیا آن را به تهمت و گناهی آشکار، پس می گیرید؟ یعنی اصل عمل گناه و ظلم است و استفاده از یک روش ناجوانمردانه و غلط ، گناه آشکار دیگری است. سپس #قرآن در ادامه و در آیه 21 سوره نساء از طریق عاطفی وارد می شود و می فرماید: و کیف تأخذونه و قد أفضى بعضكم إلى بعض: و چگونه آن مال را پس می گیرید، در حالی که به یکدیگر رسیده اید.
🌸 چگونه می توانید آن #مهریه را به زور پس بگیرید چگونه آن از گلوی شما پایین می رود در حالی که همین شما قبلا به خواستگاری رفته اید و ابراز علاقه و #محبت نموده اید و هر کدام به مراد دل خود رسیده اید و زمانی خود و همسرتان به هم محبت می ورزیدید به خاطر صفا و صمیمیت گذشته هم که شده نباید بنیان #خانواده را به هم بزنید. سپس می فرماید: و أخذن منكم ميثاقا غليظا: و همسرانتان از شما پیمان محکم گرفته اند. یادتان رفته که همین همسرانتان در هنگام عقد، از شما پیمان محکمی گرفته اند پس چگونه این پیمان مقدس را نادیده می گیرید و حقوق همسرانتان را پایمال می کنید.
🔹 پيام های آیات20و21سوره نساء 🔹
✅ #مهریه زیاد، اشكالى ندارد، اگرچه سفارش به مهریه كم شده است.
✅ مالكیّت #انسان در چهارچوب قوانین الهى محدودیّت ندارد.
✅ #اسلام، حامى حقوق زن است و ازدواج دوّم را به قیمت ضایع كردن حقّ همسر اوّل ممنوع مى كند.
✅ #زن، حقّ مالكیّت دارد و مهریّه، بى كم وكاست باید به او تحویل داده شود.
✅ اگر شخصى به حقّ، #مالک شد، نمى توان مالش را اگرچه زیاد باشد از او گرفت.
✅ یكى از بدترین انواع #ظلم، گرفتن مال مردم، همراه با توجیه كردن و تهمت زدن و بردن آبروى آنان است.
✅ در نهی از منکر باید از #عواطف انسانی هم بهره گرفت. شما که مدت ها با همسر خود روابط کامل داشته چرا اکنون مهریه او را به ناحق پس می گیرید.
✅ هنگام ناراحتی های زندگی، باید به یاد لذت های قبل آن بود.
✅ در بیان امور مربوط به زناشویی، #ادب را مراعات کنیم.
✅ #عقد_ازدواج ، یک میثاق محکم است.
✅ پس گرفتن مهریه، پیمان شکنی است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_497
🌹 #آیه_22 #سوره_نساء
🌸 و لا تنكحوا ما نكح ءابآؤكم من النسآء إلا ما قد سلف إنه کان فاحشة و مقتا و سآء سبيلا (22)
🍀 ترجمه: و با زنانى که پدرانتان با آنها ازدواج کرده اند، ازدواج نکنید، مگر آنچه در گذشته انجام شده است؛ قطعاً این کار، عملی بسیار زشت و منفور و بد راه و رسمی است. (22)
🌷 #نکاح: ازدواج، در هم آمیختن
🌷 #ءابآؤكم: پدرانتان
🌷 #فاحشة: کار بسیار زشت
🌷 #مقتا: منفور، نفرت انگیز
🌷 #سآء: چه بد
🔴 #شأن_نزول_آیه: یکی از رسم های بسیار زشت در دوران قبل از اسلام و در دوران جاهلیت این بود که اگر مردی فرزند داشت و آن مرد با خانمی ازدواج می کرد و پس از مدتی آن مرد از دنیا برود ، پسر آن مرد اگر می خواست ،می توانست با آن خانم یعنی #نامادری خود ازدواج کند البته بعضی ها در دوران جاهلیت هم همین عمل را زشت و ناپسند می دانستند. تا اینکه در زمان #اسلام یکی از انصار از دنیا رفت. فرزندش به نامادری خود پیشنهاد #ازدواج داد. آن زن گفت: من تو را فرزند خود می دانم و چنین کاری را شایسته نمی بینم ولی با این حال از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم کسب تکلیف می کنم، سپس موضوع را خدمت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم عرض کرد و این آیه 22 سوره نساء نازل شد و از اين کار به شدت نهی کرد و آن را ممنوع ساخت.
🌸 اگر #آب کنار بذر گل قرار گیرد و همچنین #خاک کنار بذر گل قرار گیرد و وقتی که این آب و خاک در کنار بذر گل با هم مخلوط شوند هر دو #گل می شوند زیرا بوته گل ترکیبی از آب و خاک است. اما اگر این آب و خاک در کنار خار قرار گیرند حاصل این مخلوط شدن آب و خاک خار می شود. در زبان عربی، به این آمیخته شدن آب و خاک #نکاح می گویند. مثلا در هنگام باریدن آب باران و آمیخته شدن آن با خاک زمین می گویند نکح المطر الأرض يعنى آب باران با زمین در هم آمیخته شد. به ازدواج بین زن و مرد که حاصل این ازدواج آمیخته شدن زن و مرد است #نکاح گفته می شود. بعضی ازدواج ها مثل #گل است و بعضی ازدواج ها مثل #خار است. به این خاطر قرآن ، به نکاح هایی که مثال خار و خاشاک دارد، #نکاح_حرام می گوید و به نکاح هایی که مثال گل دارد، #نکاح_حلال می گوید.
🌸 یکی از این ازدواج ها که #قرآن آن را حرام اعلام می کند یا به عبارتی حلال نیست و مثال آن خار و خاشاک دارد ،ازدواج با نامادری است که بعد از مرگ پدر، فرزند با همسر پدر خود یعنی نامادری خود ازدواج کند که بسیار زشت و منفور است که بعضی ها در دوران #جاهلیت آن را انجام می دادند هر چند که عده ای در دوران جاهلیت این عمل را ناپسند می دانستند متأسفانه امروزه در بعضی فرهنگ های غلط غربی این رسم ها وجود دارد. که قرآن می فرماید: و لا تنکحوا ما نكح ءابآؤكم من النسآء: و با زنانى که پدرانتان با آنها ازدواج کرده اند. ازدواج نکنید. اما تکلیف آن افرادی که در گذشته و در دوران قبل از اسلام با نامادری خود #ازدواج کرده اند چیست آیا گناه محسوب می شود ؟ چون حکم و دستور آن برای آنها نیامده بود خداوند آنها را مورد #عفو قرار می دهد زیرا پیامبر برای این آمده است که قوانین الهی را به مردم معرفی کند و آنان را نسبت به آداب و رسوم غلط آنها آگاه کند. به این خاطر در ادامه می فرماید: إلا ما قد سلف: مگر آنچه در گذشته انجام شده است.
🔴 سپس برای تأکید مطلب سه تعبیر شدید درباره #ازدواج_با_نامادری بیان می فرماید:
1⃣ #إنه_کان_فاحشة: زيرا اين کار عمل بسیار زشتی است.
2⃣ #و_مقتا: و منفور است. عملى است که موجب تنفر در افکار مردم است یعنی طبع بشر آن را نمی پسندد. در تاریخ می خوانیم که مردم جاهلی این نوع ازدواج را مقت یعنی تنفر آمیز و فرزندانی که حاصل ازدواج با نامادری بود را مقیت یعنی فرزندان مورد تنفر می نامیدند.
3⃣ #و_سآء_سبيلا: و بد راه و رسمى است. چنین ازدواجی رسم نادرستی است.
🔹 پیام های آیه 22 سوره نساء 🔹
✅ #اسلام دين فطرت است. زیرا انسان طبعاً ازدواج با مادر و نامادری را بسیار زشت می داند و حتی حیوانات از آن بیزارند ،چنین ازدواجی منفور است و در اسلام حرام شده است.
✅ همسر پدر یا همان نامادری به منزله ی #مادر است.
✅ #فرزندان باید حریم پدر را در ازدواج حفظ کنند.
✅ فرزندان ، به زن پدر ، به دید #مادر نگاه کنند.
✅ #اسلام از گذشته ها چشم پوشی می کند. ازدواج های با نامادری قبل از این حکم، مورد بخشش است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_498
🌹 #آیه_23 #سوره_نساء
🌸 حُرِّمَتْ عَلَيْكُمْ أُمَّهاَتُكُمْ وَبَنَاتُكُمْ وَأَخَواَ تُكُمْ وَعَمَّاتُكُمْ وَخاَلاَتُكُمْ وَ بَنَاتُ الْأَخِ وَبَنَاتُ الْأُخْتِ وَأُمَّهاَتُكُمُ اللاَّتِى أَرْضَعْنَكُمْ وَ أَخَواَتُكُمْ مِّنَ الرَّضاَعَةِ وَأُمَّهاَتُ نِسَآئِكُمُ وَرَباَئِبُكُمُ اللاتِى فِى حُجُورِكُمْ مِّنْ نِّسَآئِكُمُ اللاَّتِى دَخَلْتُمْ بِهِنَّ فَإِنْ لَّمْ تَكُونُواْ دَخَلْتُمْ بِهِنَّ فَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ وَحَلَائِلُ أَبْنَآئِكُمُ الَّذِينَ مِنْ أَصْلاَبِكُمْ وَأَنْ تَجْمَعُواْ بَيْنَ الْأُخْتَيْنِ إِلَّا مَا قَدْ سَلَفَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ غَفُوراً رَّحِيماً (23)
🍀 ترجمه: بر شما حرام شده است (ازدواج با) مادرانتان و دخترانتان، و خواهرانتان و عمّه هایتان و خاله هایتان و دختران برادر و دختران خواهر و آن مادرانتان كه به شما شیر داده اند و خواهران رضاعى شما و مادران همسرانتان و دختران همسرانتان كه در دامن شما تربیت یافته اند، به شرط آنكه با مادرانشان، همبستر شده باشید، پس اگر آمیزش نكرده اید مانعى ندارد (كه با آن دختران ازدواج كنید) و (همچنین حرام است ازدواج با) همسران پسرانتان كه از نسل شمایند (نه پسر خوانده ها) و(حرام است در ازدواج) جمع بین دو خواهر، مگر آنچه در گذشته انجام شده است. همانا خداوند بخشنده ی مهربان است. (23)
🔴 این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. در این آیه به ممنوعیت #ازدواج با محارم اشاره کرده است. این آیه خطاب به مردان است زیرا نشان از ادب قرآن است و برای حفظ حریم و جایگاه زن است زیرا مرد به خواستگاری زن می رود.
🔴 بر اساس این آیه #محرمیت از سه راه ممکن است پیدا شود:
1⃣ #ولادت: ارتباط نسبی می نامند.
2⃣ #ازدواج: ارتباط سببی می نامند.
3⃣ #شیرخوارگی: ارتباط رضاعی می نامند.
🌸 این آیه نخست به #محارم_نسبی اشاره نموده و می فرماید: حرمت علیکم أمهاتكم و بناتكم و أخواتكم و عماتكم و خالاتكم و بنات الأخ و بنات الأخت: بر شما حرام شده است (ازدواج با) مادرانتان و دخترانتان و خواهرانتان و عمه هايتان و خاله هایتان و دختران برادر و دختران خواهر. باید توجه داشته باشیم منظور از أمهاتکم ( مادرانتان) هم مادری که انسان از او متولد می شود هم شامل جده و مادر جده و مادر پدر و مانند آن را شامل می شود. و منظور از بناتکم (دخترانتان) هم دختر خودتون و هم دختر پسر و دختر دختر و فرزندان آنها را در بر می گیرد و همین طور در مورد پنج دسته دیگر هم همین طور است.
🌸 سپس به #محارم_رضاعی اشاره نموده و می فرماید: و أمهاتكم اللاتى أرضعنكم و أخواتكم من الرضاعة: و آن مادرانتان که به شما شیر داده اند و خواهران رضاعی (شیری) شما. سپس به دسته سوم از محارم اشاره می کند و می فرماید: و أمهات نسآئكم: و مادران همسرانتان. يعنى همين که زنی به ازدواج مردی در آمد مادر آن خانم و مادر مادر او و هر چه بالاتر روند نمی توانید با آنها #ازدواج کنید و ازدواج با آنها بر شما حرام است.
🌸 و ربائبکم اللاتی فی حجورکم من نسآئکم اللاتی دخلتم بهن: و دختران همسرانتان (از شوهر قبلی خانم) که در دامن شما تربیت یافته اند، به شرط اینکه با آن همسر #همبستر شده اید. با دخترانشان نمی توانید ازدواج کنید و بر شما محرم هستند. ولی اگر با #همسر خود همبستر نشده اید و او را طلاق داده اید دخترانش محرم نیستند و می توانید با آنها ازدواج کنید که #قرآن می فرماید: فإن لم تكونوا دخلتم بهن فلا جناح علیکم: پس اگر آمیزش نکرده اید مانعی ندارد که با آن دختران ازدواج کنید. در ادامه می فرماید: و حلائل أبنآئكم الذين من أصلابكم: و همسران پسرانتان که از نسل شما هستند (نه پسر خوانده ها)
🌸 سپس می فرماید: و أن تجمعوا بين الأختين: و جمع بين دو خواهر. یعنی ازدواج با دو خواهر بصورت همزمان #حرام است البته اگر خواهر اول از دنیا برود یا طلاق بدهد در این صورت می تواند با خواهر دوم ازدواج کند. #قرآن بلافاصله می فرماید: إلا ما قد سلف: مگر آنچه در گذشته انجام شده است. یعنی #ازدواج با دو خواهر قبل از اسلام مرسوم بود. اگر کسانی قبل از نزول این قانون ، چنین ازدواجی انجام داده اند ، گناه محسوب نمی شود و در پایان آیه می فرماید: و الله کان غفورا رحیما: و خداوند آمرزنده ی مهربان است.
🔹 پیام های آیه 23 سوره نساء 🔹
✅ اختيار #حلال و #حرام کردن همه چیز تنها برای خداست.
✅ #شیر_مادر، همانند تولد از مادر، یکی از اسباب محرمیت است. در انتخاب دایه دقت کنیم.
✅ به دخترانی که از شوهر قبلی زن شما هستند و در خانه شما زندگی می کنند، به چشم دختر خود نگاه کنید.
✅ کسانی که قبل از نزول حکم،با دو خواهر #ازدواج نموده اند، مجازاتی ندارند.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_499
🌹 #آيه_24 #سوره_نساء
بخش1
🌸 وَالْمُحْصَناَتُ مِنَ النِّسَآءِ إِلَّا مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ كِتَابَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَأُحِلَّ لَكُمْ مَّا وَرَآءَ ذَلِكُمْ أَنْ تَبْتَغُواْ بِأَمْوَالِكُمْ مُّحْصِنِينَ غَيْرَ مُسَافِحِينَ فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ بِهِ مِنْهُنَّ فَاَتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِيضَةً وَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ فِيَما تَرَاضَيْتُمْ بِهِ مِنْ بَعْدِ الْفَرِيضَةِ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيماً حَكِيما
ً
🍀 ترجمه: و(ازدواج با) زنان شوهردار (نیز بر شما حرام شده است،) مگر آنان كه (به حكم خداوند، در جنگ با كفّار) مالک شده اید. (این احكام،) نوشته و قانون خدا بر شماست. و جز اینها (كه گفته شد،) براى شما حلال است كه (زنان دیگر را) به وسیله ى اموال خود، به قصد پاكدامنى و ازدواج، نه به قصد زنا، طلب كنید. پس هرگاه از آن زنان، تمتع می گیرید مهریه شان را به عنوان یک واجب بپردازید و پس از تعیین مهر، در آنچه با یكدیگر توافق كنید، بر شما گناهى نیست. همانا خداوند همواره دانا و حكیم است.
🌷 #مُحصَنات: از حصن به معنى حصار و قلعه است به زنان عفیف و پاكدامن محصنات گفته می شود به زنان شوهردار هم محصنات گفته می شود زیرا شوهر نقش حفاظت از عفت زن را به عهده دارد.
🌷 #تبتغوا: طلب کنید
🌷 #محصنین: مردانی که پاکدامن هستند و عفت دارند
🌷 #مُسافِحین: زنا کنندگان - مسافحین از «سفاح» به معناى زنا مى باشد.
🌷 #فریضة: واجب
🌷 #لا_جناح_عليكم: بر شما گناهی نیست
🔴 این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است و بحث آیه قبلی را درباره زنانی که #ازدواج با آنها حرام است دنبال می کند و می فرماید: و المحصنات من النسآء: و ازدواج با زنان شوهر دار حرام است. مگر اینکه آن زن از شوهرش #طلاق گرفته یا شوهرش از دنیا رفته و زمان عده او پایان یافته است. البته ازدواج با زن شوهر دارد یک قاعده استثنا دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم.
🌸 اما زنان جنگجوی سپاه کفر که شوهر کافر دارند و در جنگ میان #اسلام و #کفر به اسارت در می آیند تکلیف آنها چیست؟ چند راه است که می توان درباره او تصمیم گیری کرد. #راه_اول: اگر آنها را آزاد کنند و به سرزمین کفر خود برگردند دوباره به کفر خود ادامه دهند و مجدداً به جنگ علیه مسلمانان می آیند. #راه_دوم: هم این زن اسیر شده باید در دیار اسلام زندگی سپر کند که پس از آشنایی با اسلام شاید ایمان بیاورد و #راه_سوم: اگر این زن جنگجو ایمان آورده باشد و دوست دارد به دین اسلام ایمان آورد اگر دوباره به سرزمین کفر خود برگردد چون به اسلام ایمان آورده توسط شوهر یا کافران سرزمین خود کشته خواهد شد پس تکلیف چنین زنی که ایمان آورده باید در سرزمین #اسلام زندگی کند چه می شود؟
🔴 اسارت براى زنان جنگجوی كافر، به منزله ى #طلاق آنان است اما برای ازدواج شرایطی دارند:
1⃣ به شرطی که جنگ میان اسلام و کفر باشد.
2⃣ به شرطی که خود پیامبر و یا خود امام معصوم در جنگ حضور داشته باشند.
3⃣ به شرطی که خود زنان جنگجو ایمان قلبی آورند
4⃣ خود زن جنگجو تمایل قلبی به #ازدواج داشته باشد. باید این شرایط بطور کامل باشد در چنین صورتی می توان با آنها ازدواج کرد.
5⃣ اگر باردار است تا وضع حمل باید عده نگه دارد و چون اسارت آنها به منزله #طلاق است باید عده طلاق نگه دارد و بعدا می تواند ازدواج کند.
🌸 این طرح #ازدواج برای چنین زنی از طرح بازگرداندن به كفّار یا رها كردن و بى سرپرست گذاشتن، بهتر است. إلا ما ملكت أيمانكم: مگر آنهایی را که مالک شده اید که بعد از تمام شدن عده آنها با وجود شرایطی که در بالا گفته شد می توانید با آنها ازدواج کنید. سپس برای تأكيد احكام آیات گذشته و احکام همین آیه 24 سوره نساء مى فرمايد: و کتاب الله علیکم: این احکام نوشته و قانون خدا بر شماست. سپس می فرماید: و أحل لكم ما ورآء ذلكم أن تبتغوا بأموالكم محصنين غير مسافحين: و جز اين ها که گفته شد برای شما حلال است که زنان دیگر را به وسیله ی اموال خود به قصد پاکدامنی و ازدواج ، نه به قصد زنا طلب کنید.
🌸 سپس به ازدواج موقت و به اصطلاح #متعه اشاره می کند و می فرماید: فما استمتعتم به منهن فآتوهن أجورهن فريضة: پس هر گاه از آن زنان، تمتع می گیرید مهریه شان را به عنوان یک واجب بپردازید. سپس می فرماید: و لا جناح علیکم فیما تراضیتم به من بعد الفریضة: و پس از تعیین مهر، در آنچه با یکدیگر توافق کنید، بر شما گناهی نیست. یعنی اگر طرفین عقد ، با رضایت خود مقدار #مهر را بعدا کم و زیاد کنند مانعی ندارد. ازدواج موقت شرايطی دارد که در رساله ها آمده. احکامی که در این آیه به آن اشاره شده بر اساس علم و حکمت خداوند است. إن الله كان عليما حكيما: همانا خداوند همواره دانا و حكيم است.
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_500
🌹#آيه_24 #سوره_نساء
بخش2
🌸 وَالْمُحْصَناَتُ مِنَ النِّسَآءِ إِلَّا مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ كِتَابَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَأُحِلَّ لَكُمْ مَّا وَرَآءَ ذَلِكُمْ أَنْ تَبْتَغُواْ بِأَمْوَالِكُمْ مُّحْصِنِينَ غَيْرَ مُسَافِحِينَ فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ بِهِ مِنْهُنَّ فَاَتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِيضَةً وَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ فِيَما تَرَاضَيْتُمْ بِهِ مِنْ بَعْدِ الْفَرِيضَةِ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيماً حَكِيما
ً
🍀 ترجمه: و(ازدواج با) زنان شوهردار (نیز بر شما حرام شده است،) مگر آنان كه (به حكم خداوند، در جنگ با كفّار) مالک شده اید. (این احكام،) نوشته و قانون خدا بر شماست. و جز اینها (كه گفته شد،) براى شما حلال است كه (زنان دیگر را) به وسیله ى اموال خود، به قصد پاكدامنى و ازدواج، نه به قصد زنا، طلب كنید. پس هرگاه از آن زنان، تمتع می گیرید مهریه شان را به عنوان یک واجب بپردازید و پس از تعیین مهر، در آنچه با یكدیگر توافق كنید، بر شما گناهى نیست. همانا خداوند همواره دانا و حكیم است.
🔴 در جلسه قبلی به شرح آیه پرداختیم و در این جلسه به پیام های این آیه می پردازیم.
🔹 پیام های آیه 24 سوره نساء 🔹
✅ ازدواج با زنان شوهر دار #حرام است.
✅ زنان اسير در جنگ با کافران ، نباید بدون سرپرست بمانند.
✅ حرام بودن #ازدواج با محارم و حرام بودن ازدواج با زنان شوهر دار و ازدواج با دو خواهر بصورت همزمان از احکام ثابت و تغییر ناپذیر الهی است.
✅ صرف بودجه در مسیر بی عفتی و فحشا #حرام است.
✅ #ازدواج_موقت شرعی است و مهریه زن باید پرداخت شود.
✅ در #مهریه رضایت دو طرف شرط است.
✅ بعد از پایان مدت در ازدواج موقت، می توان مدت یا مهریه را با رضایت دو طرف تمدید و اضافه کرد.
✅ ازدواج موقت و احکام و قوانین ازدواج بر اساس #علم و #حکمت خداوند است.
✅ #علم و #حکمت دو شرط لازم برای قانون گذار است.
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉 @amozeshtajvidhefzquran 👈