اورشلیم پست : محور پهپادی ایران-روسیه یک تهدید جدید جهانی است
پ ن : بدون اغراق و تعصب باید گفت قدرت پهپادی و تکنولوژی ایران در این زمینه، متغیری مستقل و تاثیرگذار بر معادلات جنگ های نوین جهان است.
@taghaviniaa
چرا مسعود بارزانی با ریاست جمهوری عبداللطیف رشید همراهی کرد ؟
1️⃣ مسعود بارزانی با برهم صالح اختلاف و مشکل جدی داشت
2️⃣ نوری مالکی و فالح فیاض وعده هایی در خصوص وزرا به حزب دموکرات داده بودند
3️⃣ بارزانی از موفقیت گزینه هایش برای ریاست جمهوری ناامید شده بود
@taghaviniaa
چرا برهم صالح برکنار شد ؟
🔸️حدود ۲ هفته پس از حمله تروریستی آمریکا در ژانویه ۲۰۲۰ و شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی مهندس(فرمانده رسمی نظامی عراقی) ، برهم صالح در دیداری جنجال برانگیز با رئیس جمهور وقت آمریکا که دستور این عملیات تروریستی را داده بود، ملاقات کرده و برخلاف نظر پارلمان عراق خواستار ادامه همکاری با آمریکا شد.
🔸️این اقدام که نوعی توهین به ملت عراق و حاکمیت آن به شمار می آمد، خشم جدی اکثریت شیعه پارلمان را برانگیخت و یکی از علل اصلی تمدید نشدن ریاست جمهوری برهم صالح همین رخداد بود .
🔸️البته علل دیگری نیز بر تصمیم مجلس عراق تاثیر داشت که دخالت های نابجا و اقدامات خلاف رویه رئیس جمهور سابق از آن جمله بود .
@taghaviniaa
هشدار جدی استاندار بوشهر به برخی کشورهای عربی
🔸️دکتر احمد محمدی زاده استاندار بوشهر که از فرماندهان عالی رتبه نیروی دریایی سپاه بوده است ، هشداری جدی به برخی کشورهای عربی داد و اعلام کرد: اگر برخی کشورها تلاش کنند ایران ناامن شود ، اثر آن در خلیج فارس و دریای عمان نشان داده خواهد شد .
📌پ ن : این اولین تهدید یک مقام رسمی است که به تنبیه برخی کشورهای دخیل در اعتراضات داخلی ایران اشاره می کند .
🔸️همانگونه که در کانال تفسیرگر هم اشاره گردید ، به زودی فرآیند تنبیه برخی از کشورهای تحریک کننده ناامنی های اخیر ایران آغاز خواهد شد.
@taghaviniaa
فالح الفیاض و نوریالمالکی ایستادگی کردند تا عبداللطیف رشید انتخاب شود
مصاحبه روزنامه فرهیختگان با علیرضا تقوی نیا
قسمت اول
فرهیختگان : ارزیابیتان از انتخاب عبداللطیف رشید و محمد شیاع السودانی بهعنوان رئیسجمهور و نخستوزیر عراق چیست؟
🔸️تقوی نیا : این انتخابها واقعا مهم محسوب میشود؛ چراکه برخلاف آنچه آمریکاییها به دنبال آن بودند رخ داد و معنی آن شکست سیاستهای آمریکا در منطقه است. آنها به دنبال این بودند که دوره برهم صالح ادامه پیدا کند اما فالحالفیاض و نوریالمالکی ایستادگی کردند تا عبداللطیف رشید انتخاب شود.
🔸️ رایزنیهای بسیاری با جریانات کردی صورت گرفت تا عبداللطیف رشید انتخاب شود و الا برخی از اعضای اتحادیه میهنی همچنان گزینهشان برهم صالح بود. درحالیکه همه گروهها ناراحت بودند از اینکه ترامپ دستور داده تا فرمانده نیروی قدس سپاه و میهمان دیپلماتیک عراقیها و فرمانده حشد و شعبی ترور شوند و تنها دو هفته بعد از شهادت حاج قاسم برهم صالح در دیدار با ترامپ حضور یافته و اعلام میکند که ما از همکاری با آمریکا در مبارزه با تروریسم استقبال میکنیم. همانجا بود که تکلیف نیروهای مقاومت با برهم صالح روشن شد و این تعیینتکلیف دیروز نتیجه خود را نشان داد و وی به ریاستجمهوری انتخاب نشد.
🔸️السودانی حزب الدعوهای بوده و در انتفاضه شعبانیه در سال ۱۹۹۱ دستگیر شد و سابقه مبارزاتی با رژیم صدام دارد. او برخلاف خیلیها از عراق خارج نشده و در این کشور باقی مانده بود. گذشته شیاع السودانی نشان میدهد که وی یک شخصیت فسادستیز و منضبط بوده که در ماموریتهای خود موفق شده است و این امیدواری برای موفقیت وی در جایگاه نخستوزیری نیز وجود دارد. السودانی به نورالمالکی وابستگی داشته و جزء وزرا و استانداران وی بوده و نقش نوری المالکی و صالح فیاض در انتخاب وی موثر بوده است.
🔸️ مقتدی صدر که در سال۲۰۲۰ بعد از استعفای عادل عبدالمهدی توییت میکرد و میگفت شیاع السودانی جزء افراد فاسد است و ما مخالف او هستیم، الان هم مخالف بود و تا لحظه آخر تلاشش را کرد اما دیگر زورش به جلوگیری از این انتخاب نرسید.
🔸️ایستادگی دوستان ایران در چهارچوب هماهنگی گروههای شیعه باعث شد این موفقیت حاصل شود. با این شرایط باید گفت کار شیاع السودانی در تشکیل دولت بسیار سخت است؛ چراکه باید با فساد و سهمخواهی گروهها مبارزه کند و بعد از آن به رفع مشکلات عراق بپردازد. اگر السودانی نتواند موفق باشد ما باز هم شاهد آشوب در عراق خواهیم بود و این مشکلات همچنان ادامه خواهد داشت مشابه اتفاقاتی که در دولت عبدالمهدی نیز شاهد آن بودیم و آمریکا با سوار شدن بر اعتراضات عراق سعی کرد دولت را سرنگون بکند که موفق هم بود.
🔸️ کار شیاع السودانی سخت است اما اگر اتحاد و انسجام در چهارچوب هماهنگی وجود داشته باشد و احزاب سهمخواهیهای خود را کاهش بدهند موفقیت این دولت قابل دسترس است.
ادامه دارد ...
@taghaviniaa
موعد تنبیه رژیم سعودی دیر نیست
مصاحبه روزنامه فرهیختگان با علیرضا تقوی نیا
قسمت دوم
دولت لبنان موفق شد با استفاده از قدرت نظامی گروههای مقاومت این کشور درنهایت حق خود را از میادین گازی دریای مدیترانه که آمریکا و رژیمصهیونیستی مانع آن بودند بگیرد. توسل گروههای مقاومت به تهدید نظامی علیه دکلهای استخراج گاز رژیمصهیونیستی در عقبنشینی تلآویو در مساله خطوط مرزی دریایی که موضوعی حاکمیتی است را چگونه میبینید؟
🔸️اختلاف بین لبنان و رژیمصهیونیستی از ادعاهای مرزی این رژیم ناشی میشد. به منطقه صفر مرزی لبنان و فلسطین اشغالی راسالناقوره میگویند.
🔸️ اسرائیل با استناد به نقشه مناطقی که اشغال کرده بود خط ۲۳ را نمیپذیرفت و به جای اینکه مرز خود را در امتداد مستقیم راس الناقوره قلمداد کند با یک زاویه ۴۵ درجهای به سمت بالا این مرز را تعیین کرده و وارد برخی دیگر از میادین گازی لبنان میشد. یعنی علاوهبر اینکه میدان گازی «کاریش» را برای خودش استخراج میکرد میتوانست از مزایای یک میدان گازی مشترک با لبنان یعنی میدان گازی «قانا» نیز استفاده کند. اما دبیرکل حزبالله با هوشمندی دست پیش را گرفت و درنهایت تهدید نظامی حزبالله بود که باعث شد رژیمصهیونیستی با خطوط مرزی که براساس خط ۲۳ ترسیم میشد موافقت کند. با این توافق میدان گازی «قانا» بهطور کامل در اختیار لبنان و میدان گازی «کاریش» نیز در اختیار رژیمصهیونیستی قرار میگیرد. یعنی دیگر این رژیم نمیتواند از مزایای میدان گازی «قانا» استفاده کند.
🔸️آمریکا و متحدانش در منطقه بهویژه عربستان سعودی و امارات خیلی روی انتخابات لبنان و عراق حساب باز کرده بودند. اما هم انتخابات پارلمان لبنان و هم انتخاب نخستوزیر و رئیسجمهور عراق شکست بزرگی برای آنها بود. از دیروز که عبداللطیف رشید و محمدشیاع السودانی بهعنوان رئیسجمهور و نخستوزیر عراق انتخاب شدهاند رسانههای غربی سعی میکنند خیلی جزئی به این خبر بپردازند، درصورتیکه اگر یک فرد مخالف ایران در عراق و لبنان روی کار آمده بود این رسانهها مدام تکرار میکردند که ایران در سیاستهای منطقهای خود شکست خورده است.
در کنار حرکت عراق در مسیر صحیح سیاسی و دستیابی لبنان به حقوق دریاییاش، در یمن نیز به نظر میرسد دولت نجات ملی این کشور موفق شد میزان تسلط خود را افزایش دهد. برگزاری رژههای متعدد یگانهای نظامی ویژه و استفاده از تسلیحات نظامی خاص توسط دولت صنعا بخشی از این تسلط را به نمایش گذاشت. با این وجود در چنین شرایطی آمریکا و متحدانش بهدنبال سناریوی ایجاد آشوب داخلی در ایران حرکت کردند. آیا میتوان پیروزیهای شگرف اخیر را که تحت فشار همهجانبه غرب به دست آمد، یکی از دلایل خشم و تلاش این محور برای ایجاد آشوبهای تلافیجویانه در داخل ایران دانست؟
🔸️شبکه ایراناینترنشنال وابسته به عربستان سعودی و پولهای این کشور نقش بسیار چشمگیری در اعتراضات اخیر داشت. این شبکه تمام ظرفیتهای خودش را دارد به کار میگیرد تا بتواند اعتراضات در ایران را شعلهور نگه دارد. اما ناموفق بوده است.
🔸️نمیشود دامن زدن به اغتشاشات را به حملات یمنیها ارتباط داد اما مطمئنا ایران از تنبیه عربستان خوشحال خواهد شد. این تنبیه نیز موعدش خیلی دیر نخواهد بود. سعودیها الان دارند مانع از ورود نفتکشها به بندر الحدیده میشوند و بهزودی با واکنشها جدی نیروهای یمنی و حملات موشکی آنها مواجه خواهند شد که این امر حتما منجر به ایجاد اختلال در صادرات نفت و میعانات نفتی این کشور میشود.
ادامه دارد ...
@taghaviniaa
چرا جوان ایرانی شهید شود تا اروپا به مواد مخدر آلوده نشود ؟
علیرضا تقوی نیا در گفتگو با روزنامه فرهیختگان
قسمت آخر
علاوهبر عربستان دولتهای غربی نیز در فضای اغتشاشات علیه ایران فعال بودند. اروپا نیز کوشید در مذاکرات هستهای خود را میانجیگری معتدل نشان دهد با مهیا دیدن شرایط تلاش کرده با حمایت از آشوبطلبان تحریمهای ضدایرانی را تشدید بخشد. ایران در مواجهه با کشورهای اروپایی که فرصتطلبانه علیه ایران اتخاذ موضع کردند چگونه میتواند برخورد کند؟
🔸️ تقوی نیا : اروپا خود به خود بازی را باخته است. بازنده اصلی اتفاقات اوکراین اروپاست. آمریکاییها از انفجار خطوط لوله نورداستریم بهره میبرند؛ چراکه در نتیجه این امر اروپا ضعیف و وابسته با آمریکا باقی میماند. اروپا در زمینه انرژی مشکل دارد و رفتارهای اشتباه آنها دستاوردی برایشان ندارد.
🔸️ ایران با اهرمهایی که در دست دارد میتواند در مواجهه با اروپا فعالتر باشد. این اهرمها میتواند شامل تاثیرگزاری بر بازار انرژی یا تقویت روسیه در جبهه ضدغربی در اوکراین باشد. بهطور کلی روابط اقتصادی بین ایران و اروپا که تحت تحریمهای شدید قرار دارد روابط خیلی چشمگیری نیست که نگران از دست رفتن آن باشیم.
ایران نقش بزرگی در تامین امنیت اروپا دارد. تهران با ایجاد آرامش و مبارزه با تروریسم از هجوم مهاجران جلوگیری کرده و با صرف هزینههای سنگین مانعی بزرگ در برابر سیل ارسال مواد مخدر به این قاره است. این امر آیا اهرم دیگری برای تعدیل مواضع اروپا محسوب میشود؟
🔸️تقوی نیا : هزینه جلوگیری از مهاجرت عدهای به اروپا را که ما نباید پرداخت کنیم. نباید فقط جوانان ما شهید شوند تا مردم اروپا به مواد مخدر آلوده نشوند. ما باید در تامین امنیت اروپا تجدیدنظر کنیم.
🔸️ وقتی میبینیم اروپاییها بهراحتی امنیت ملی ما را نادیده گرفته طبعا ما نیز نباید خودمان را در تامین امنیت اروپا سهیم بدانیم. اروپاییها هنوز در حال و هوای قرن ۱۸ و ۱۹ بهسر میبرند. هنوز فکر میکنند دوران استعمار پابرجاست.
🔸️امروز ایران بهعنوان یک قدرت توانسته منافع ملی خودش را تثبیت بکند و آنها هنوز نفهمیدهاند که باید با ایران از سر احترام صحبت کنند. هنوز هم با ادبیات استعماری بهگونهای صحبت میکنند که انگار مهد آزادی و حقوقبشر هستند، درصورتیکه موارد نقض حقوقبشر در کشورهای اروپایی بسیار بالا و غیرقابل کتمان است.
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حرکت تجهیزات مهندسی سپاه به سمت رود ارس
🔸️تصاویری که می بینید حرکت تجهیزات مهندسی نیروی زمینی سپاه است که در راه حرکت به سمت محل رزمایش روزهای آینده در مرزهای باکو و ارمنستان هستند .
🔸️تحرکات اخیر جمهوری باکو نشان می دهد که همچنان به دنبال تجاوز به ارمنستان و اتصال زمینی به خاک ترکیه است ؛ بنابراین رزمایش سپاه به خصوص استفاده از پُل های معلق جهت عبور از رود ارس ، پیام ویژه ای برای ارتش علیف دارد .
🔸️جمهوری باکو و ترکیه ، گمانشان اینست که تحولات داخلی ایران موجب مصروف توان نظام به داخل شده و فرصت را مناسب می دانند که آرزوی دیرینه خود را عملی سازند .
🔸️به همین دلیل نیز نیروهای نظامی ایران قصد برگزاری یک رزمایش گسترده در مرزهای باکو و ارمنستان دارند.
@taghaviniaa
تصاویر روسای جمهور عراق از زمان تاسیس نظام جمهوری
🔸️عراق پس از سرنگونی نظام پادشاهی در سال ۱۹۵۸ ، ۱۰ رئیس جمهور به خود دیده است .
🔸️اما بی تردید سیاه ترین دوران عراق جدید ، مربوط به حکومت بعثی های نازیست است.
🔸️ آنها دوران طلایی عراق را با آرزوهای دست نیافتنی و جنگ های بی حاصل نابود کردند و عراقی فقیر و جنگ زده را از خود بر جای گذاشتند .
🔸️دوره پس از سرنگونی صدام، با توجه به نظام پارلمانی جدید، ریاست جمهوری تشریفاتی شد و بر اساس قانون اساسی جدید به طایفه کرد این کشور تعلق گرفت .
@taghaviniaa
فرمانده سپاه هم به آل سعود هشدار جدی داد
🔸️در پی دخالت های اخیر پادشاهی سعودی در امور داخلی ایران ، فرمانده سپاه یک هشدار جدی به آنها داد .
📌پ ن : منتظر اتفاقاتی در صنعت نفت و صادرات محصولات نفتی عربستان باشید؛ مبدا ضربه مهم نیست ، اثرات آن مهم است .
@taghaviniaa
دشمن سرسخت اسرائیل رئیس مجلس کویت شد
🔸️امروز شیخ احمد سعدون به عنوان رئیس مجلس عوام کویت انتخاب شد .
🔸️این فرد از افراد مستقل کویت (غیرهمسو با سیاست های سعودی) و به شدت ضد اسرائیلی است.
🔸️پارلمان کویت تنها مجلسی در کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس است که تا حدی مستقل بوده و نماینده مردم این کشور به شمار می رود.
🔸️نکته جالب در مورد احمد سعدون ۸۷ ساله اینست که وی کسی بود که محکم ایستاد و باعث اخراج اسرائیل از فدراسیون فوتبال آسیا در سال ۱۹۷۶ شد .
🔸️لازم به ذکر است که کویتی ها همیشه سیاست هایشان بر ضد اسرائیل بوده و هیچگاه حاضر نشدند به فرآیندهای عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی بپیوندند.
@taghaviniaa
وقتی آرژانتین از معادلات جدید جهانی بی خبر است
🔸️دولت آرژانتین در مکاتبه ای از دولت قطر درخواست کرده تا محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور ایران که در دوحه به سر می برد را بازداشت و تحویل بوینس آیرس دهد .
🔸️ در صورتی که در دوحه، از معاون اقتصادی رئیس جمهور ایران در سطح امیر قطر استقبال شده است.
🔸️امیر قطر برخلاف ولیعهد سعودی ، فردی زیرک و باهوش نشان داده و تغییر معادلات قدرت در منطقه و جهان را به وضوح درک می کند .
🔸️قطر در حالی که توسط بایدن به عنوان متحد اصلی آمریکا خارج از ناتو معرفی شد ، در سال های اخیر بسیار به تهران نزدیک شد و کاملا متوجه تحول معادلات جهانی و منطقه ای بود و همچنین کوشش دارد تا در نقش میانجی اصلی میان ایران و آمریکا ، جایگزین عمان شود.
🔸️شخص اول قطر اگر ذره ای به ثبات و آینده جمهوری اسلامی اطمینان نداشت ، از معاون نفر دوم جمهوری اسلامی اینگونه استقبال نمی کرد.
@taghaviniaa
چرا اسرائیل به اوکراین سلاح نخواهد فروخت ؟
1️⃣ با این کار دشمنی روسیه را برمی انگیزد و موقعیتش در برابر ایران به خصوص در خاک سوریه تضعیف می شود
2️⃣ نقاط ضعف تسلیحاتش آشکار می گردد و چه بسا به دست روسیه و متحدانش بیفتد
3️⃣ اسرائیل به پیروزی اوکراین امیدی ندارد
4️⃣ روس تبارهای اسرائیلی کسر قابل توجهی از جمعیت اشغالگران در فلسطین را تشکیل می دهند که نسبت به روسیه سمپاتی جدی دارند و می تواند یک بحران داخلی برای رژیم صهیونیستی ایجاد کند
5️⃣ حدود ۱۰۰ هزار نفر از شهروندان با تابعیت رژیم صهیونیستی در مسکو زندگی می کنند و دشمنی با روسیه برای آنان تبعات جدی در پی خواهد داشت
@taghaviniaa
تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
برجام مرده است ؛ فقط خبرش را اعلام نمی کنند 🔸️تحولات اخیر در پرونده اتمی ایران و مواضع طرفهای درگیر
رابرت مالی: احیای برجام در دستور کار آمریکا نیست
🗣 رابرت مالی، مسئول میز ایران در وزارت خارجه آمریکا:
هم اینک احیای برجام نه در دستور کار ماست و نه تمرکز واشنگتن بر روی این موضوع قرار دارد. در حقیقت هیچ تحرکی در زمینه مذاکرات وین انجام نمی شود
پ ن : برجام مرده است فقط خبرش اعلام نمی شود
@taghaviniaa
برجام شکست خورده است ؛ افقی برای احیای برجام نمی بینم
🔸️علیرضا تقوی نیا کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به تحریم های اروپا علیه ایران اظهار کرد:اروپایی ها از روی استیصال ایران را تحریم کردند و نشان دادند که هر وقت که فرصت را مناسب ببینند ضربات خود را به ملت ایران خواهند زد.
🔸️وی با تاکید بر اینکه خوی استعمارگری اروپاییان تغییر نکرده است، تصریح کرد: اگر چه در قرن بیست و یکم هستیم اما آن ها در حال و هوای قرن ۱۸ و ۱۹ به سر می برند و خیال می کنند که می توانند هنوز با آن منش و رفتار با ملت های آسیایی برخورد کنند که این به تنش بیشتر بین ایران و اروپا منتهی خواهد شد.
🔸️این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به ارتباط تحریم های اتحادیه اروپا با برجام یادآور شد: ایران شروطی دارد که اگر آن شروط پذیرفته نشود به برجام برنخواهد گشت و لذا آنها که اصلا انتظار این مقاومت را نداشتند به نوعی غافلگیر شدند و از روی عصبانیت دست به این اقدامات می زنند.
🔸️تقوی نیا افزود: من معتقدم برجام شکست خورده است و افق روشنی برای احیای آن نمی بینم خصوصا با این آشوب ها که هم اروپا و هم آمریکا را امیدوار کرده است.
🔸️این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با بیان اینکه موارد متعددی برای اعمال تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران وجود دارد، گفت: بحران اوکراین، شکست برجام، آشوب های داخلی، مقابله سرویس های اطلاعاتی ایران با جاسوس های متعددی که به ایران می فرستند، از جمله این موارد هست. همچین اروپاییان تصور می کنند جمهوری اسلامی ایران در بحران هایی که علیه آنها در حال رخ دادن است نقش دارند.
@taghaviniaa
تیتر اول واشینگتن پست
📌این نشریه آمریکایی امروز نوشت : آمریکا در حال مشاهده و بررسی بقایای پهپادهای ایرانی است تا راهکاری برای مقابله با آن بیابد .
لینک خبر 👇👇👇
https://www.washingtonpost.com/national-security/2022/10/20/russia-iran-kamikaze-drones/
PTT-20221020-WA0008.opus
1.25M
پیام مهم رزمایش سپاه برای باکو چه بود ؟
🔸️چرا سپاه برای اولین بار تاکتیک عبور سریع از رود ارس را تمرین کرد ؟
🔸️ فرودگاه زنگلان کجاست و افتتاح آن در جمهوری باکو چه خطراتی برای ایران دارد ؟
📌برای یافتن پاسخ سوالات بالا این فایل صوتی را گوش کنید
@taghaviniaa
سوال مهم بلومبرگ ؛ آیا آمریکا می تواند همزمان با چین ، ایران و روسیه مقابله کند ؟
@taghaviniaa
آن دولتهایی که سعی دارند مانع از حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی قطر شوند ، حواسشان باشد که محل برگزاری این مسابقات تا مرز ایران تنها ۳۰۰ کیلومتر است .
خلّص و تمّت
@taghaviniaa
هدف ارتش یمن از حمله به بندر نفتی الضبه چیست ؟
🔸️ارتش یمن روز جمعه با ۲ فروند پهپاد انتحاری به بندر نفتی الضبه در استان حضرموت حمله کرد و مانع از بارگیری نفت شرکت پترومسیله توسط یک نفتکش یونانی شد.
🔸️این شرکت نفتی از سال ۲۰۱۱ نفت را از استان های شبوه و مارب استخراج کرده و از طریق بنادری در استان حضرموت صادر می کند .
🔸️این عملیات هم از سوی دولت نجات ملی هم ائتلاف سعودی مورد تایید قرار گرفت .
🔸️در خصوص این عملیات ذکر چند نکته لازم است؛
1️⃣ یکی از شروط انصارالله برای آتش بس ، تقسیم درآمد نفتی یمن ( که توسط ائتلاف سعودی اماراتی صادر می شود) بود اما بر خلاف وعده داده شده ، طرف مقابل از انجام آن استنکاف ورزید؛ در نتیجه انصارالله سعی دارد با حملات اینچنینی مانع از صادرات نفت مناطق اشغالی و تقسیم آن بین نیروهای وابسته به ائتلاف متجاوز گردد .
2️⃣ سعودی ها برخلاف وعده های پیشین ، اجازه ورود تانکرهای شناور حامل مواد سوختی به بندر الحدیده را ندادند و دولت نجات ملی نیز بارها بر عملیات های مقابله به مثل تهدید کرده بود .
3️⃣ در ۷ سال گذشته استراتژی ارتش یمن بر حفظ ، حراست و تصرف مناطق یمن شمالی به خصوص استان های صنعا ، جوف ، مارب ، الحدیده ، اب ، تعز و ... بود اما ظاهرا پس از تمدید نشدن آتش بس سعی دارد وارد درگیری با استان های جنوبی یمن نیز شود و صادرات نفت از این مناطق را مختل کند .
🔸️این که چرا صنعا تغییر راهبرد داده احتمالا به پیشرفت های تکنولوژیکی و تسلیحاتی آن و همچنین بازسازی توان رزمی ارتش طی دوران آتش بس بر می گردد.
4️⃣ به نظر می رسد حمله اخیر طلیعه حمله به نفتکش های ائتلاف متجاوز و متحدان آنان باشد؛ هدف یمنی ها گرفتن تلفات و انهدام نیست بلکه اختلال در صادرات نفت متجاوزان است.
5️⃣ جنگ یمن پس از آتش بس ۶ ماهه با قبل از آن تفاوت محسوس خواهد داشت و از نظر فرماندهان یمنی ابتدا باید منابع مالی تامین کننده متجاوزان از بین برود تا توان دفاعی ایشان تضعیف گردد.
@taghaviniaa
چرا تعجب و یا ناراحتی ؟
🔸️همانگونه که جمهوری اسلامی ایران از فاصله گرفتن روسیه و چین از غرب و عدم اجماع بین آنان و چه بسا اختلاف و انفکاک و افتراق و تنش میان دول مزبور مسرور و مشعوف می شود ، طبیعی است که ایشان نیز احساس متقابلی داشته باشند .
🔸️اما این آمریکا بود که از فرصت برجام برای جلب نظر ایران استفاده نکرد و نشان داد ادعاهای مسئولان عالی جمهوری اسلامی در خصوص تلاش یانکی ها برای سلطه و هژمون بر دیگران قویا اصالت دارد .
🔸️ عبارات فوق برای آن عزیزانی نگارش شد که از اظهارنظر و خشنودی مقام روس بابت تحریم ایران توسط غرب ، اظهار تعجب و یا احیانا ناراحتی می کنند .
🔸️البته در دیپلماسی و سیاست، بین مکنونات قلبی اشخاص و اظهار نظر علنی و بیان مواضعشان، از زمین تا ثریا فاصله است و نمی شود از ناپختگی آن مقام روس بابت آن اظهارات تعجب نکرد .
🔸️ خوشمان بیاید یا نیاید ، روابط بین الملل عرصه اخلاق، جوانمردی و رفاقت نیست؛ بلکه صرفا منافع ملی تعیین کننده رفتار دولت هاست.
@taghaviniaa
عدم توازن معترضان خارج و داخل چه معنایی دارد ؟
🔸️دیروز در برلین پایتخت آلمان ، دهها هزار نفر معترض در تظاهراتی خواستار سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران شدند .
🔸️این در حالی است که تصاویری که از اعتراضات در داخل ایران منتشر می شود ، نشان میدهد که راهپیمایی های مورد اشاره، شکل فراگیر و عمومی ندارد و به صورت پراکنده و نقطه ای و با حداکثر چند صدنفر جمعیت (ولی با درجه خشونت زیاد) برگزار می شود .
🔸️نگارنده تاکنون ندیده است که در تاریخ یکصدساله اخیر ، در یک پدیده اجتماعیِ اعتراضی، حجم معترضان خارج از کشوری به مسئله و موضوعی، بیش از داخل آن باشد .
🔸️ممکن است عده ای در پاسخ بگویند ترس داخلی ها از قدرت سرکوب نظام بوده و عمدتا مخالف اند، لکن تجربه و البته بررسی ها می گوید اگر مشروعیت حکومتی در اذهان مردمش زایل گردد، توانایی سرکوب نیز نمی تواند مانع از حضور توده ها در خیابان گردد و ایضا بدنه نیروهای نظامی و امنیتی نیز به علت نبود مشروعیت دچار ریزش می گردد.
🔸️پس به باور راقم این سطور ، اتفاق نادری در پیش روی تحلیلگران علوم سیاسی است که باید به چرایی گسترده تر بودن جمعیت اعتراضات خارجی در نسبت با داخل ایران بپردازند .
🔸️یک دلیل آن می تواند به نقش گسترده کشورهای خارجی برگردد زیرا عمده اعتراضات در کشورهایی صورت گرفت که نسبت به جمهوری اسلامی کنش منفی دارند ؛ نمونه اش آلمان که حدود ۳۵۰۰۰۰ ایرانی در آن مقیم هستند ؛ یا ایالات متحده که حدود ۱۵۰۰۰۰۰ نفر از ایرانیان را در خود جای داده و یا انگلستان با ۴۰۰۰۰۰ شهروند ایرانی تبار.
🔸️برای تایید این استدلال می شود گفت که در ترکیه ، امارات ، مالزی و ... که هر کدام چند صد هزار ایرانی را در خود جای داده اند ، تظاهرات بزرگ اعتراضی در یک ماه اخیر شکل نگرفت.
🔸️در نتیجه باید اظهار کرد این جنبش اعتراضی به جای آن که از داخل به خارج سرریز شود و محرکی برای حمایت ایرانیان مقیم خارج، جهت پشتیبانی و همدردی با هموطنانشان در درون ایران باشد، بالعکس از سوی خارج به داخل در حال رخنه و نفوذ است.
🔸️همچنین در صورتی که رسانه های خارجی در یکماه گذشته را مورد بررسی قرار گیرد ، این نکته را اثبات می کند که نقش تحریک و تهییج رسانه های انگلیسی زبان (و نه حتی فارسی زبان) مانند یورونیوز تا چه اندازه بالا بوده است.
🔸️البته این موضوع را می توان از جنبه ای دیگر نیز نگریست و آن این که بخش قابل توجهی از جمعیت ایرانیان خارج از کشور که جزو مخالفان نظام هستند و انگیزه های قوی برای ضدیت با جمهوری اسلامی دارند (مثل مجاهدین خلق و گروههای چپ ) در تشویق سیاسیون و رسانه های برخی کشورهای اروپایی و آمریکا به حمایت از اعتراضات داخلی و امیدوار سازی آنان، نقش برجسته ای داشته اند.
🔸️حتی اگر منبع و منشاء شعار اعتراضات ۱۴۰۱ (زن ، زندگی ، آزادی) مورد کاوش قرار گیرد ، تحلیل فوق که کشاندن نارضایتی ها به خیابان از خارج مدیریت ، حمایت و تشویق می شود به اثبات خواهد رسید .
🔸️بنابراین این ادعا که اتفاقات درون ایران یک انقلاب اجتماعی است و توده های مردم خواهان تغییرات و دگرگونی های بنیادین هستند ، پس از نگاه واقع بینانه به تصاویر اعتراضات داخلی و مقایسه آن با راهپیمایی ایرانیان خارج از کشور کاملا رد خواهد شد .
@taghaviniaa
22.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مناظره علیرضا تقوی نیا و دبیر شورای علمای کابل
قسمت اول
تقوی نیا :
🔸️حکومت طالبان ، حکومت اقلیت بر اکثریت با نقض فاحش حقوق اکثریت است
🔸️طالبان به رای و نظر مردم هیچ اعتقادی ندارد
🔸️حکومت رسول الله(ص) بر اساس دعوت و بیعت و خواست عموم مردم و یک قرارداد با مردم شکل گرفت .
📌حتما ببینید
@taghaviniaa
19.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چه کسی به طالبان اجازه برپایی امارت اسلامی داده است ؟
قسمت دوم مناظره علیرضا تقوی نیا با مولوی محمد ابراهیم بارکزی دبیر شورای علمای کابل :
🔸️بر اساس نظر ابوالحسن ماوردی ، امارت طالبان امارت استیلاست ، طالبان باید جواب بدهند بر اساس اذن و اجازه کدام خلیفه (که حتما هم باید قریشی باشد ) امارت اسلامی تشکیل داده است ؟
@taghaviniaa
چند نکته در مورد حادثه تروریستی شاهچراغ
1️⃣ گروه تروریستی داعش رسما مسئولیت این حمله تروریستی را برعهده گرفته است.
2️⃣ تصاویر نشان میدهد فردی با در دست گرفتن کلاشنیکف به مردم حمله می کند .
3️⃣ بی تردید اینحمله تروریستی در چهارچوب راهبرد بن سلمان برای کشانیدن درون ایران به جنگ انجام گرفته است.
4️⃣ بیانیه سپاه پاسداران پس از این حادثه نشان میدهد که قصد دارد آمران و طراحان آن را مجازات کند ؛ همان گونه که قبلا گفته شد فرایند تنبیه سعودی بابت مسائل اخیر ایران و نقش این رژیم در طولانی کردن آشوب ها به زودی آغاز خواهد شد.
5️⃣ برای یک سوژه با تفکر تکفیری، هرکسی غیر از خود و همفکرانش کافر و سزاوار مرگ هستند؛ در نتیجه تضعیف امنیت ملی به ضرر ۸۵ میلیون ایرانی است و داعش فرقی میان طرفدار حکومت و مخالف آن نمی بیند .
6️⃣ وفور قاچاق اسلحه در سالهای اخیر ، اثر خود را در آشوب های اخیر نشان داد و به نظر می رسد باید تمهیدات جدی تری برای مبارزه با ورود سلاح به داخل کشور در نظرگرفته شود.
7️⃣ تفکر تکفیری، محدودیت جغرافیایی نمی شناسد و با نفوذ به هر ملتی از طریق تبلیغات می تواند تروریست را تربیت و آماده عملیات کند و حتی اگر سلاح گرم در دسترس نباشد ، با استفاده از خودرو یا چاقو و هر ابزار دیگری می تواند تشویق به عملیات تروریستی کند .
8️⃣ وقتی یک نفر تروریست مسلح می تواند از خلاء امنیتی ایجاد شده بر اثر آشوب ها استفاده ببرد و حادثه ای اینچنین را صورت دهد، پس اگر حجم زیادی از آنان با ایران هم مرز می شدند چه اتفاقی رخ میداد و ناامنی های پس از آن چگونه میشد؟
📌در نتیجه به نظر میرسد راهبرد جمهوری اسلامی مبنی بر سرکوب تروریست ها از مبداء (سوریه و عراق) کاملا درست و دقیق طراحی شده بود و صدهها هزار نفر مانند تروریست امروز حادثه شیراز که خطری برای امنیت ملی ایران و تمام جهان بودند، در سوریه و عراق دفن شدند.
@taghaviniaa
26.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آل سعود پشت حادثه تروریستی شیراز است
علیرضا تقوی نیا در گفتگوی زنده تلویزیونی :
🔸️بن سلمان گفته بود جنگ را به داخل ایران می کشاند و پشت این حادثه آل سعود است
🔸️تفکر تکفیری از زمان محمد بن عبدالوهاب شکل گرفت که هرکسی غیر از خودش را سزاوار مرگ می داند
🔸️اگر امنیت ملی خدشه دار شود ، گروههای تکفیری تفاوتی بین ۸۵ میلیون ایرانی قائل نیستند و با موافقان و مخالفان نظام برخورد یکسانی خواهند داشت
@taghaviniaa
🔸️آیا طبیعی است که دقیقا در روز چهلم درگذشت مرحومه مهسا امینی ، هم متروپل مجددا دچار فروپاشی شود ، هم کارخانه اکسیژن اهواز منفجر گردد و هم داعش در شیراز حمله تروریستی کند ؟
📌به نظرم راهبرد مرگ با هزاران بریدگی به طور جدی در دستور کار است ...
@taghaviniaa
فعلا تنش زدایی با عربستان در دستور کار نیست
قسمت اول مصاحبه با روزنامه فرهیختگان
نرگس چهرقانی، خبرنگار: اگرچه وزیر امورخارجه عربستان، فیصل بنفرحان هفته پیش (27 مهر) درخصوص اغتشاشات در ایران، مدعی شد عربستان در امور داخلی ایران دخالت نخواهد کرد و بیطرف است، اما رویکرد این کشور در ماه گذشته این ادعا را نقض میکند. علیرضا تقوینیا، کارشناس مسائل منطقه معتقد است این تناقض رویکرد عربستان درقبال ایران، در دوره بنسلمان شدت بیشتری گرفته و علت آن هم سادهانگاری و سادهسازی مسائل است. او در گفتوگوی خود با «فرهیختگان» توضیح داده: «رویکرد عربستان نشاندهنده رفتارهای سخیف، سطحی و درک ناصحیح زمامداران جدید سعودی از مسائل سیاسی و بینالملل است و این بیتدبیریها آنها را به مخصمههای بدی میکشاند. جنگ یمن آنها را وارد مخمصهای کرد که هنوز هم از آن بیرون نیامدهاند. پس بهدنبال یک راه برونرفت از این بحرانهای خودساخته بودند و میخواستند بهصورت تاکتیکی با میانجیگری مصطفیالکاظمی، نخستوزیر عراق این بحرانها را تاحدی رفع کنند. اما تحولات اخیر داخل ایران، این هیجانزدگی و ذوقزدگی سعودیها و بنزینی که ازطریق رسانه خودشان، ایراناینترنشنال روی آتش اعتراضات درونی ایران ریختند، نشان داد که اینگونه نیست و آنها بهصورت راهبردی درپی کاهش تنش با جمهوری اسلامی ایران نیستند.»
او همچنین تاکید میکند عربستان هرزمان که فرصت را مناسب بداند، نیات مغرضانه خود را نشان میدهد. علاوهبر این، در گفتوگویی که با تقوینیا داشتیم، به بررسی نقش عربستان سعودی در اغتشاشات اخیر و هزینهای که باید بپردازد نیز پرداختیم که در ادامه مشروح این گفتوگو را میخوانید.
🔻مقامات عربستان هفته گذشته مدعی شدند سیاست عدم دخالت در امور داخلی ایران را در پیش گرفتند. باتوجه به رویکرد رسانههای آنها از جمله ایراناینترنشنال در تهییج اغتشاشات اخیر ایران، بالاخره عربستان کدام رویکرد را درقبال ایران دارد و ارزیابی شما چیست؟
🔸️سعودیها در سالهای اخیر نگاه راهبردی و استراتژیکی به رابطه با ایران نداشتند و هر زمان که احساس تنگنا میکردند از روی استیصال به سوی ایران آمدند. خصوصا بعد از روی کار آمدن محمد بنسلمان این رویکرد آنها ادامه پیدا کرد.
🔸️ باتوجه به ویژگیهای شخصیتی که این جوان بیتجربه و مغرور دارد عربستان رویکرد سادهسازی مسائل را هم درپیش گرفته است. مثلا زمانی که با قطر به چالش خوردند، آن را محاصره و خواستار سرنگونی حکومت قطر شدند. یا حتی درقبال یمن همچنین رویکرد سادهسازی را در پیش گرفتند، با یمن به چالش خوردند و به او حمله کردند. عربستان خیال میکرد در دو یا سه هفته میتواند کار نیروهای یمنی را تمام بکند.
🔸️ برهمین مبنا عربستان وقتی با جمهوری اسلامی ایران به چالش خورد فکر کرد میتواند با کشاندن جنگ به داخل ایران آن را سرنگون کند. این رویکرد عربستان نشاندهنده رفتارهای سخیف، سطحی و درک ناصحیح زمامداران جدید سعودی از مسائل سیاسی و بینالملل است. این بیتدبیریها آنها را به مخصمههای بدی میکشاند. خصوصا جنگ یمن، آنها را وارد مخمصهای کرد که هنوز هم از آن بیرون نیامدند. پس بهدنبال یک راه برونرفت از این بحرانهای خودساخته بودند و خواستند بهصورت تاکتیکی با میانجیگری مصطفی الکاظمی، نخستوزیر غربگرای عراق این بحرانها را تاحدی رفع کنند.
🔸️اما تحولات اخیر داخل ایران این هیجانزدگی و ذوقزدگی سعودیها و بنزینی که از طریق رسانه خودشان ایران اینترنشنال روی آتش اعتراضات درونی ایران ریختند نشان داد که اینگونه نیست و آنها بهصورت راهبردی در پی کاهش تنش با جمهوری اسلامی ایران نیستند و هر زمان فرصت را مناسب بدانند نیات متعرضانه و مغرضانه خودشان را نشان خواهند داد.
🔸️ لذا مذاکرات ایران و عربستان متوقف شده است. فعلا تنشزدایی با عربستان سعودی در دستور کار ایران نیست بلکه همانطور که یکبار استاندار بوشهر، احمد محمدیزاده که از فرماندهان ارشد نیروی دریایی سپاه بوده و سردار سلامی اعلام کردند بدونتردید کشورهایی که حامی این آشوبها در ایران بودند، با واکنش جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس و دریای عمان و... روبهرو خواهند شد. درنتیجه من معتقد هستم فعلا بین ایران و عربستان سعودی تنشزدایی در کار نخواهد بود.
ادامه دارد ...
@taghaviniaa
برای تنبیه سعودی ورود مستقیم ایران لازم نیست
قسمت دوم گفتگو با روزنامه فرهیختگان
🔻این هزینهها به چه صورت میتواند باشد؟ همین حمله اخیری که یمن به نفتکشهای ائتلاف سعودی در اواخر مهرماه داشت، میتواند بخشی از این پاسخ و هزینه دادن عربستان برای اقدامات کارشکنانه خود در اغتشاشات اخیر باشد؟
🔸️راههای ضربه زدن به سعودی خیلی راحت است. چون سعودیها در کاخ شیشهای زندگی میکنند. من به یاد دارم زمانی که در سال 1398 (2019 میلادی) یک حمله بزرگ پهپادی به آرامکو صورت گرفت و 50 درصد صادرات نفت سعودی مختل شد، دکتر ناصر الدویله، مشاور ارشد نظامی کویت خطاب به عربستان اعلام کرد: «ایران عطسهای کرد و این عطسه صادرات نفت شما را نصف کرد.» حالا اگرچه حمله به آرامکو را منتسب به ایران میدانست اما چیزی که من میدانم این است که نیاز نیست جمهوری اسلامی ایران حتی واکنش مستقیمی به این کارشکنیهای عربستان سعودی نشان بدهد.
🔸️ بالاخره ایران دوستان و متحدانی دارد که بهصورت اعتقادی به آن علاقهمند هستند و هر زمان که خودشان صلاح و لازم بدانند، در دفاع از این نظام که عمق استراتژیک آنها محسوب میشود، واکنشهای لازم را علیه سعودی و امارات خواهند داشت. برد موشکهای دوستان جمهوری اسلامی و پهپادهای آنها به سرتاسر تاسیسات سعودی میرسد و تنها یک اراده سیاسی لازم است که عربستان تنبیه اساسی بشود.
🔸️یعنی دوستان جمهوری اسلامی از لحاظ فنی و نظامی این قابلیت را دارند که به عربستان واکنش نشان دهند و تنها باید این اراده از لحاظ سیاسی بهوجود بیاید و مصلحت دیده شود، آن وقت سعودیها بهصورت اساسی تنبیه خواهند شد.
🔸️ بنابراین فقط یمن نیست که به کارشکنی عربستان در قبال ایران پاسخ خواهد داد. بلکه ایران دوستان بسیاری دارد که به این کارشکنیها پاسخ میدهند و به جمهوری اسلامی علاقهمند هستند. یمنیها یکی از آنها هستند. در عراق هم جمهوری اسلامی دوستان بسیاری دارد. در دیگر کشورها هم چنین است و این منحصر به یمن و صرفا مرتبط با آن نیست.
🔸️من نمیتوانم بگویم این حملهای که انصارالله یمن به نفتکشهای ائتلاف سعودی داشته، مرتبط با پاسخ ایران به عربستان است ولی این حمله یمن به نفتکشهای عربستان خودبهخود اثر مثبت برای ایران خواهد داشت، کمااینکه یمنیها فعلا به خاک سعودی حمله نکردند و حملاتی که انجام دادند در خود یمن بوده و شرکت پترومسیله در استان حضرموت و مکلا را هدف قرار دادند و یمنیها هنوز به خاک کشور عربستان وارد نشدهاند. اینها تاسیسات نفتی را هدف قرار دادند که نفت یمن را سرقت میکرد و پولش را دراختیار دولت نجات ملی قرار نمیداد.
🔻بهصورت دیپلماتیک چطور تنبیه میشوند؟ بهنظرتان در این تنبیه دیپلماتیک باز هم مذاکرات ایران و عربستان در دور ششم ادامه برگزار خواهد شد؟
🔸️در کوتاهمدت و میانمدت مذاکراتی درکار نخواهد بود. من فکر نمیکنم حداقل تا آخر امسال دیگر مذاکراتی درکار باشد. خصوصا اینکه دولت عراق هم تغییر کرده و این دولت دیگر دولت الکاظمی نیست و این نکته باید در تحلیلها لحاظ شود.
دولت الکاظمی برای حفظ وجهه خود و رابطه نزدیک با عربستان، واسط و میانجی ایران و عربستان بود. اما الان در عراق دولتی روی کار آمده که بیش از آنکه عربستان به او اعتماد داشته باشد، جمهوری اسلامی ایران به او اعتماد دارد.
🔸️ بهعنوان جمعبندی عرض میکنم، سعودیها وضعیت صادرات و درآمدهای نفتیشان در یکی دوسال اخیر خوب شده و همین مساله آنها را دچار یک اعتمادبهنفس کاذب کرده که این را در تعامل با دولت بایدن و همسایگان خود بروز میدهند و همه متوجه این ناپختگی آنها شدهاند.
🔸️ عربستان بالاخره چوب اعتمادبهنفس کاذب خود را در زمان نهچندان دوری خواهد خورد.
پایان
@taghaviniaa