تفسیرگر | علیرضا تقوی نیا
برجام مرده است ؛ فقط خبرش را اعلام نمی کنند 🔸️تحولات اخیر در پرونده اتمی ایران و مواضع طرفهای درگیر
کانال تفسیرگر ۵ تیرماه : برجام مرده است ؛ فقط خبرش را اعلام نمی کنند .
جو بایدن ۲۹ آذرماه : برجام مرده است ولی نمی توانیم خبرش را اعلام کنیم .
پ ن : جالب اینست که بعد از تحلیل ۵ تیرماه کانال تفسیرگر برخی مدعیان تحلیلگری و تفسیر وقایع بین الملل مطالبی را به تمسخر آن یادداشت نگاشتند و اصالت تحلیل های این کانال را زیر سوال بردند ؛ غافل از این که تاریخ بهترین قضاوت کننده است .
@taghaviniaa
با شکست کامل برجام آیا ایران به سمت سلاح اتمی می رود ؟
به زودی کانال تفسیرگر در این خصوص یک تحلیل ویژه ارائه خواهد کرد .
دوستان خود را به کانال تفسیرگر فرا بخوانید ...
@taghaviniaa
آیا ایران به سمت سلاح اتمی می رود ؟
🔸️دیگر با توجه به شواهد و قرائن بر کسی پوشیده نیست که برجام قابل احیاء نیست و باید آن را تمام شده دانست به خصوص که رئیس جمهور آمریکا نیز بر این امر صحه نهاد؛ لکن ۲طرف به دلایل خاص خودشان از پذیرش عملی مرگ برجام خودداری می کنند .
🔸️اما سوال مهم اینجاست که در نبود این معاهده ، سرنوشت برنامه اتمی ایران با وجود تداوم فشارها و تحریم ها به کدام سو می رود ؟ یا به عبارت بهتر ایران بمب اتمی می سازد ؟
🔸️در این خصوص نکاتی به ذهن نگارنده می رسد که آن را با مخاطبان به اشتراک خواهد گذاشت.
1️⃣ ایران قصد ساخت بالفعل بمب اتمی را به دلایلی از جمله رقابت هسته ای در منطقه یا الزامات اخلاقی و دینی و ... ندارد اما این به معنای پیشبرد اکتشافات علمی در این خصوص نیست .
🔸️به تعبیر دیگر ایران اگرچه بمب اتمی نخواهد ساخت اما قابلیت های بالقوه خود را درخصوص ابعاد گوناگون دانش و صنعت هسته ای افزایش چشمگیری خواهد داد تا به نوعی از بازدارندگی اتمی برسد که در آن، بمب هسته ای به صورت بالفعل تولید نشود؛ یعنی تمام فناوری ساخت بمب در ید جمهوری اسلامی قرار گیرد اما منجر به تولید سلاح نگردد.
🔸️سخنان کمال خرازی رئیس شورای راهبردی سیاست خارجی ایران و از افراد مورد اعتماد رهبری جمهوری اسلامی در زمینه قابلیت ایران در ساخت بمب اتمی بسیار مهم است ؛ اگر چه وی مجددا تاکید کرد جمهوری اسلامی به سمت تولید بمب نخواهد رفت .
2️⃣از این پس، نحوه فعالیت اتمی ایران به رفتار غربی ها منوط خواهد بود؛ اگر آنان به شرایط کنونی بسنده کنند، سطح غنی سازی ۶۰ درصد باقی می ماند لکن در صورت بیشینه سازی فشارها از جمله فعال سازی مکانیسم ماشه ، بعید نمی نماید که ایران به سمت غنی سازی ۹۰ درصدی حرکت کند .
3️⃣ ادامه غنی سازی ایران واقعیتی است که آمریکا و اروپا باید با آن کنار بیایند ؛ رفتارهای چند سال اخیر آنان نشان داد قدرت های غربی توقع داشتند جمهوری اسلامی هم تحریم ها را تحمل کند و هم غنی سازی را متوقف .
رفتارهای تهران نیز مبرهن ساخت که قطار هسته ای ایران دیگر ترمزی نخواهد داشت.
4️⃣ تداوم روند برنامه اتمی ایران یک تهدید موجودیتی برای اسرائیل است ، زیرا جمهوری اسلامی را به وضعیتی شبیه به موازنه هسته ای در برابر رژیم صهیونیستی و در نتیجه بازدارندگی قطعی و همیشگی از لحاظ قدرت سخت خواهد رساند و از آنجایی که قابلیت های متعارف نظامی ایران و متحدانش از لحاظ کمیت دهها برابر دولت یهود است ، هر گونه جنگ آتی منجر به بحران بقا برای تل آویو می گردد.
🔸️به بیان دیگر ایران از طریق برنامه اتمی خود، خیالش را از حمله نظامی رقبا راحت می کند و بدون نگران می تواند راهبردهای نظامیش را در خصوص رژیم صهیونیستی اجرایی کند ؛ این اقدامات در حال حاضر نیز در لبنان ، سوریه و غزه در حال پیاده شدن است.
5️⃣ افزایش شکاف در میان شرق و غرب باعث عدم اجماع آنان در خصوص برنامه اتمی ایران خواهد شد و همین امر تهران را به افزایش شتاب پیشبرد برنامه اتمی تشویق می کند.
🔸️نباید از یاد برد که برجام در شرایطی به نتیجه رسید که قدرت های جهانی همگی بر توقف روند برنامه هسته ای ایران و کنترل قدرت تهران اجماع داشتند .
📌 در نهایت به نظر می رسد با اتمام برجام ، برنامه اتمی ایران هیچ مانعی را دیگر پیش روی خود نبیند و پرشتاب به جلو برود اما بعید است جمهوری اسلامی قصد ساخت سلاح اتمی را داشته باشد؛ از طرفی عاقلانه هم نیست که به لحاظ علمی و تئوری تحقیقات در زمینه تمام ابعاد دانش اتمی را پی گیری نکند ؛ ممکن است تمام اجزای یک پروژه به صورت جدا از هم ساخته شوند اما جز در شرایط بسیار خطیر و ایجاب تغییر راهبردی، سرهم بندی نشوند .
@taghaviniaa
اعتراف امروز رئیس جمهور فرانسه چه معنایی دارد ؟
به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇👇👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
باکو ؛ اسرائیلی ترین تهدید پیرامونی ایران
🔸️مدت ها پس از آن که راهبردهای جمهوری اسلامی در خصوص حضور در مرزهای فلسطین اشغالی باموفقیت به اجرا درآمد، تل آویو نیز تصمیم به موازنه با ایران گرفت تا در پیرامون مرزهای این کشور حضور یابد .
🔸️در این خصوص جمهوری باکو ، بهترین گزینه جهت موازنه سازی با ایران بود و تل آویو از طریق برقراری روابط سیاسی ، تجاری و همکاری های نظامی سعی داشت به علیف نزدیک شود.
🔸️از سویی الهام علیف نیز با عطف به دیدگاه های پان ترکیستی ، نسبت به استان های آذری نشین ایران ادعاهایی داشت و در همین خصوص اقداماتی تخاصم آمیز نسبت ایران انجام داده و مستعد همراهی با مخالفان جمهوری اسلامی است.
🔸️در نتیجه اسرائیل از طریق دریافت نفت و ارسال کالا ، خدمات و تسلیحات به باکو توانسته در این کشور کوچک جاپایی برای خود بیابد و حتی در مقطعی پهپاد شناسایی را جهت جاسوسی به ایران ارسال نماید که البته منهدم گردید.
🔸️از سال ۲۰۱۵ حجم واردات سلاح باکو از رژیم صهیونیستی چندین برابر گردید و اثر آن در نبرد سال ۲۰۲۰ قره باغ دیده شد ؛ پس از آن علیف با اعتماد به نفس بیشتری که پشتیبانی ترکیه و اسرائیل به او داده بود، سعی در خط و نشان کشیدن برای ایران و اشغال جنوب ارمنستان و اتصال به نخجوان دارد .
🔸️در ۲ سال اخیر رفتارهای تنش زا و تحریک آمیز جمهوری باکو و شخص علیف علیه جمهوری اسلامی ایران افزایش یافته که حاکی از برنامه ریزی های ترکیه با اهداف ژئوپلیتیکی و اسرائیل با اهداف امنیتی (درگیر کردن و مشغول ساختن تهران ) در خصوص بهره گیری از ظرفیت های باکوست .
🔸️البته جمهوری اسلامی ایران نیز در خصوص تهدیدات پیرامونی علیه خود منفعل نمانده؛ برای مثال تاکنون یک کشتی اسرائیلی نتوانسته سالم وارد خلیج فارس و دریای عمان شود و اخیرا نیز با اقدامات نظامی و سیاسی ، تهدیدات صهیونیستی و گروهک های وابسته به آنان در اقلیم شمال عراق تا حد زیادی مرتفع گردید .
🔸️همچنین ایران در مرزهای شمال غربی خود چند رزمایش گسترده برگزار نموده و به علیف این نکته را تفهیم کرد که حمله به استان سیونیک و بستن مسیر ایران به ارمنستان و گرجستان، بی شک منجر به دخالت نظامی ایران می شود.
🔸️پس از این رزمایش ها ، ترکیه و باکو نیز مبادرت به انجام رزمایش نمودند و علیف بازهم لفاظی هایی علیه ایران انجام داد.
🔸️ نگارنده عمیقا باور دارد با توجه به انگیزه های شخصی علیف و آمال پان ترکیستی او و ایضا انگاره هایی که حاکم بر ذهن وی هستند ، اسرائیل به طمع افتاده تا تهدیدی دیگر علیه ایران ایجاد نماید .
🔸️اگرچه پرواضح است که باکو توان و ظرفیت تهدید ایران را ندارد و فاصله پایتختش تا مرزهای ایران تنها ۲۰۰ کیلومتر است و به طرفه العینی جمهوری اسلامی می تواند بر فراز تمام آن سرزمین، منطقه پرواز ممنوع ایجاد کند و در یک روز تمام تاسیساتش را نابود سازد، اما این نکته را نیز باید در نظر گرفت که نگاه تهران به شهروندان آذری ساکن در جمهوری باکو کاملا برادرانه و خیرخواهانه است و هرگونه تنشی میان ۲ کشور به مصلحت راهبردهای کلان تهران نیست.
🔸️اما از اقدامات نابخردانه و منافی حسن همجواری الهام علیف نیز نمی توان به راحتی گذشت و به نظر می رسد مراکز راهبردی ایران باید نقشه راهی برای کنترل وی و تادیب او طراحی نمایند و تصمیمات تنبیه آمیزی در سطوح مختلف متناسب با رفتارهای تخاصم آمیز جمهوری باکو اتخاذ گردد.
🔸️ رژیم صهیونیستی هر چه که محصورتر می گردد بیش از پیش سعی در جبران در پیرامون ایران می نماید و به نظر می رسد باکو یک سرپل مهم برای مقابله با ایران از منظر سران اسرائیل خواهد بود.
🔸️سربسته این نکته را نیز باید ذکر کرد که باکو متحدان و عوامل قدرتمندی از لحاظ زبانی در ایران دارد و همین لابی ها تاکنون توانسته اند تا حدی مانع از واکنش های جمهوری اسلامی در پاسخ به رفتارهای الهام علیف شوند.
🔸️در این خصوص بیشتر خواهیم نوشت...
@taghaviniaa
جمله مشهور ذوالفقار علی بوتو و یک عبرت تاریخی
🔸️ذوالفقار علی بوتو رئیس جمهور اسبق پاکستان روزی گفت حتی اگر پاکستانی ها مجبور به خوردن علف شوند، باید بمب اتمی را بسازیم .
بمب اتمی پاکستان در سال ۱۹۹۸ آزمایش شد ؛ روند رشد اقتصادی پاکستان پیش و پس از آزمایش اتمی از عبرت های تاریخی روزگار معاصر است .
به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇👇👇
https://twitter.com/tafsirgar
هوشمندی عمان و جرم انگاری عادی سازی رابطه با اسرائیل
🔸️ مجلس شورای سلطنت عمان با برگزاری نشستی پیشنهاد اصلاح فرمان سلطنتی مربوط به تحریم رژیم صهیونیستی را تایید کرد.
🔸️طبق این اصلاحیه هرگونه همکاری ورزشی، فرهنگی و اقتصادی با رژیم صهیونیستی ممنوع است.
🔸️در این خصوص چند نکته باید ذکر گردد؛
1️⃣ نتانیاهو نخست وزیر وقت اسرائیل در سال ۹۹ به مسقط سفر و با قابوس بن سعید پادشاه آنجا دیدار کرد و بسیاری معتقد بودند عمان پس از بحرین و امارات سومین کشور عربی همسایه ایران است که به عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی می پیوندد.
🔸️این سفر انتقاد شدید ایران را نسبت به عمان در پی داشت و از گرمی روابط بین ۲ کشور کاسته شد .
🔸️همچنین دوطرف توافق کرده بودند که هواپیماهای شرکت های تجاری اسرائیلی از آسمان عمان بگذرند که با فشارهای تهران این امر محقق نشد.
2️⃣ مجلس سلطنتی عمان تحت نفوذ کامل پادشاه است و این تصمیم نشان داد هیثم بن طارق، هوشمندانه آینده منطقه غرب آسیا را تحلیل کرده و ملتفت گشته که اسرائیل در آینده این منطقه هیچ جایگاهی نخواهد داشت و هرگونه رابطه با این رژیم به ضرر منافع ملی عمان است و خشم ملت های عربی و همسایگانی چون ایران را در پی دارد .
3️⃣ جام جهانی قطر نشان داد افکار عمومی جهانی و به خصوص مردم عرب برخلاف برخی از دولت های سلطنتی( که به افکار عمومی توجهی ندارند) تا چه حد از رژیم صهیونیستی متنفرند و اسرائیل هیچگاه در ادراک مردم به عنوان یک دولت ملی پذیرفته نشده و مشروع تلقی نمی گردد.
🔸️افکار عمومی جهان عرب و دنیا رژیم صهیونیستی را یک رژیم جعلی و آپارتاید می دانند و زمامداران جدید این رژیم همچون بن غفیر و اسموتریچ بر چنین تصوراتی دامن می زنند .
4️⃣ عمان به همراه عراق، کویت و قطر موضع خود را در ضدیت با اسرائیل روشن بیان کرده اند و همین امر شرایط را برای محمد بن سلمان و عادی سازی احتمالی رابطه عربستان با اسرائیل سخت خواهد کرد زیرا سعودی همواره یک قطب و کشور تاثیرگذار در جهان عرب به شمار می رفته و رابطه علنی آن با رژیم صهیونیستی به جایگاه مذهبی این پادشاهی در افکار عمومی جهان عرب لطمه ای جدی خواهد زد .
5️⃣ تجربه مغرب (مراکش) نیز بر عمانی ها اثر گذاشت، زیرا آن پادشاهی نیز رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت اما در اثنای جام جهانی و پس از آن مشخص شد که مردم مغرب تا چه میزان از رژیم صهیونیستی تنفر دارند و فاصله خواست افکار عمومی آنجا با تصمیم دولت چقدر تفاوت دارد.
📌 عمان با تصمیم مجلس سلطنتیش ثابت کرد، منطق و عقلانیت و آینده نگری در این پادشاهی نهادینه شده و از اشتباه راهبردی امارات و بحرین درس عبرت گرفته است .
🔸️همچنین رژیم صهیونیستی نیز که آرزو داشت بعد از گذشت ۷۵ سال از تشکیلش توسط جهان عرب و کشورهای منطقه غرب آسیا پذیرفته شود ، تنها توسط چند کشور بسیار کوچک ، بی اثر و کم جمعیت به رسمیت شناخته شده و نسل های جدید جهان عرب نیز راضی به برقراری رابطه با این رژیم نیستند .
@taghaviniaa
بوی سوخو ۳۵ شدیدا استشمام می شود ...
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
سقوط شوروی و درس های آن برای جهان
🔸️امروز سالگرد سقوط بزرگترین امپراطوری قرن بیستم یعنی اتحاد جماهیر شوروی است.
🔸️در مورد فروپاشی این حکومت قدرتمند که حتی در آخرین لحظات حیاتش ۲۷ هزار کلاهک اتمی داشت نکات زیادی گفته شده اما نگارنده سعی دارد به طور خلاصه چند نکته ای از عبرت های آن را یادآوری کند.
1️⃣ محافظه کاری ، آفت یک نظام سیاسی
🔸️محافظه کاران معمولا ایدئولوژیک می اندیشند و با تغییراتی که نتیجه آن از پیش مشخص نیست مخالفت می کنند .
🔸️در طول ۷۰ سال حیات اتحاد جماهیر شوروی آنها مرتبا از غرب و تفکر سرمایه داری ایراد گرفته و اشکالات آن را به صورت علمی مطرح می کردند.
🔸️نظام سرمایه داری نیز که بر عقلانیت ابزاری متکی بود ، یک به یک ایراداتی که کمونیست ها می گرفتند را بررسی کرده و آنها را برطرف می کرد ؛ برای مثال با انجام اقداماتی چون افزایش رفاه طبقه کارگر و سهام دار کردن آنان در کارخانجات ، مانع از افتادن آنان به دامان گروههای مارکسیستی می شدند.
🔸️اما بر عکس سران اتحاد جماهیر شوروی در برابر تمام خرده هایی که متفکران غربی به نظام سیاسی متبوعشان می گرفتند ایستادگی کرده و یا با توجیهاتی سعی در رفع و رجوع آنها می نمودند.
📌نتیجه این که سرمایه داری مرتبا به روز می شد و شوروی درجا می زد .
2️⃣ فروپاشی دال مرکزی ایدئولوژی ، مساوی با از بین رفتن نظام سیاسی خواهد بود
🔸️شوروی در سال ۱۹۹۱ فرونپاشید ؛ نظام کمونیستی روزی از بین رفت که میخاییل گورباچف از پروستریکا ( بازسازی اقتصادی ) دم زد. بر طبق این سیاست ، آزادی های خصوصی اقتصادی و به طور مشخص مالکیت خصوصی به رسمیت شناخته می شد.
🔸️با توجه به این که دال مرکزی ایدئولوژی اتحاد جماهیر شوروی، سوسیالیسم و مالکیت عمومی بود و این نظام سیاسی از اساس بر غیریت سازی و معارضه با مالکیت خصوصی شکل گرفته بود ، با سیاست پروستریکا عملا ناکارآمدی ایدئولوژی این نظام توسط رهبر خودش اعلام شد و در نتیحه نظام فروپاشید.
🔸️البته ناکارآمدی سوسیالیسم محض اثبات شده و تغییرات در این نظام سیاسی اجتناب ناپذیر بود اما چرا چین دنگ شیائو پینگ توانست به خوبی تغییرات را مدیریت کند ولی شوروی گورباچف فروپاشید ؟
🔸️در پاسخ به سوال، راقم این سطور معتقد است هنگام دوران گذار و تغییرات زیربنایی و اساسی در یک نظام سیاسی بسته و کاملا توتالیتر ، میدان دادن به فعالیت نیروهای مخالف و معاند هم اصلاحات را نابود خواهد کرد و هم نظام سیاسی را به فروپاشی می کشاند.
🔸️اشتباه گورباچف این بود که همزمان با اعلام پروستریکا ، سیاست گلاسنوست ( آزادی سیاسی و شفافیت ) را نیز در دستور کار قرار داد و نیروهای گریز از مرکزی که ۷۰ سال زیر فشار و سرکوب کا گ ب دست و پا می زدند آزاد شدند و فرصت فعالیت یافتند و در نتیجه اصلاحات گورباچف شکست خورد و شوروی نیز فروپاشید.
🔸️در مقابل می توان چین "دنگ شیائو پینگ" را مثال زد . او هم به این نتیجه رسیده بود که راه حل معضلات کشورش از آزادسازی اقتصادی می گذرد اما برخلاف گورباچف اولا این تغییرات را آرام و تدریجی انجام داد و دوما اجازه عرض اندام به نیروهای مخالف و معارضان نداد. اگر ایستادگی او و سرکوب تلخ و جانگداز "میدان تیان آن من" نبود ، امروز هم چین فرو می پاشید و هم ملت آن رفاه و دستاوردهای امروز را لمس نمی کردند.
@taghaviniaa
13790419_7334_16k.mp3
12.2M
سخنرانی تاریخی آیت الله خامنه ای در خصوص علل فروپاشی شوروی
🔸️در این سخنرانی بود که ایشان جمله معروف "نه ایران شوروی است و نه خاتمی گورباچف" را بیان کردند .
۱۹ تیرماه ۷۹
@taghaviniaa
اسرائیل تا ۳ سال آینده به تاسیسات اتمی ایران حمله می کند
🔸️بنی گانتز وزیر جنگ اسرائیل خطاب به ارتش این رژیم :
🔸️احتمالا ۲ تا ۳ سال آینده به تاسیسات اتمی ایران حمله هوایی انجام دهیم .
📌پ ن : این در حالی است که ایران در شرایط کنونی نیز مدت هاست از نقطه گریز هسته ای عبور کرده و حمله هوایی دیگر کارایی لازم را برای اسرائیل در بر نخواهد داشت .
🔸️ولی جالب اینجاست که حتی رژیم صهیونیستی نیز نمی تواند دیگر ایران را به حمله فوری تهدید کند.
🔸️به نظر می رسد این تهدید ضعیف شده بنی گانتز در کمک به واشنگتن برای تحمیل خواسته ها بر تهران باشد اما جالب اینجاست که حتی اسرائیل جرات سخن گفتن جدی در خصوص حمله به ایران را ندارد .
@taghaviniaa
۱۰ علت اصلی فروپاشی شوروی
1️⃣ مالکیت دولت بر تمام ابزار تولید و توزیع ثروت و مبارزه شدید با مالکیت خصوصی
2️⃣ فساد گسترده اداری و مالی و بوروکراسی بیش از حد
3️⃣ صرف هزینه های بیش از حد در امور نظامی و افتادن در دام رقابت تسلیحاتی با آمریکا ؛ به گونه ای که شوروی در روز آخر حیاتش ۲۷ هزار کلاهک اتمی داشت ؛ در صورتی که با هزار کلاهک اتمی نیز به بازدارندگی در مقابل آمریکا دست پیدا می کرد
4️⃣ ورود به جنگ پرهزینه ی افغانستان در دوره برژنف و دادن فرصت طلایی به آمریکا برای ایجاد یک باتلاق ویتنام گونه برای شوروی
5️⃣ اشتباه بزرگ گورباچف در توامان اجرا کردن اصلاحات اقتصادی (پروستریکا) و اصلاحات سیاسی (گلاسنوست)
6️⃣ حساب کردن زیاد روی ایدئولوژی مارکسیسم برای جذب ملت ها و نادیده گرفتن و بلکه سرکوب گرایشات ملی ، ناسیونالیستی و مذهبی در جمهوری های شوروی
7️⃣ اختناق شدید ، سرکوب مخالفان و نادیده گرفتن منتقدان و مصلحان دلسوز به علت خوی خود حق پندار ، محافظه کار و مطلق نگر لنینیست ها
8️⃣ مسامحه در خصوص نفوذ فرهنگی و رسانه ای غرب در دوره زمامداری گورباچف که منجر به مدیریت افکار عمومی شوروی توسط رسانه های غربی که به خارج شدن امور از دست کرملین منتهی گردید ؛ برای مثال راهبرد دروغین و خیالی جنگ ستارگان ریگان تاثیر چشمگیری بر افکار عمومی شوروی داشت
9️⃣ خطای استراتژیک گورباچف در اعتماد به غرب و امیدبستن به همکاری مشترک با آنان
🔟 سرعت بالایی که گورباچف برای اجرای اصلاحات مدنظرش در نظر گرفت؛ برای مثال اقداماتی صحیح اما بی محابا و تندروانه در مورد ممنوعیت نوشیدن الکل انجام داد که علاوه بر از دست دادن محبوبیتش ، پایه های اقتصاد شوروی را نیز تضعیف کرد ؛ در صورتی که به زعم نگارنده، مبارزه با الکل ( در کشوری که ملتش سابقه چند هزار ساله در اعتیاد به مسکرات قوی چون ودکا داشتند ) نیاز به برنامه ای بلند مدت و تدریجی داشت نه برخوردهای آنی و چکشی
@taghaviniaa
گورباچف چگونه فریفته وعده آمریکایی ها شد ؟
🔸️جیمز بیکر وزیر خارجه وقت آمریکا به گورباچف آخرین رهبر شوروی قول داده بود که اگر با برداشتن دیوار برلین موافقت کند ، ناتو یک اینچ هم به سمت شرق پیشروی نکند .
📌اعتماد گورباچف به لبخندهای آمریکا یک عبرت تاریخی برای کشورهایی چون ایران است.
به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇👇👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
تصویری از رئیس جدید کنست اسرائیل و همسرش
🔸️برای اولین بار در تاریخ اسرائیل یک همجنسگرا رئیس کنست شد .
🔸️امیر اوهاناه که یک یهودی سفارادی و مراکشی الاصل است در حالی رئیس پارلمان اسرائیل می شود که در دوره جدید ، مذهبی های تندرو در انتخابات پیروزی چشمگیری داشته اند .
🔸️همجنسگرایی در آیین یهود به شدت منع شده است ، اما صهیونیست های سکولار که بخش اعظم جامعه اسرائیل را تشکیل می دهند این گرایش زشت و پلید را همچون کشورهای غربی به رسمیت می شناسند .
📌تصویری که می بینید امیر اوهاناه و همسرش را نشان می دهد .
@taghaviniaa
33.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۹دی بازتولید سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی در کوتاه ترین زمان ممکن بود
علیرضا تقوی نیا در گفتگوی زنده تلویزیونی :
🔸️ از سال ۸۸ تاکنون بیشترین تلاش دشمنان این نظام بر تغییر باورها و ادراک مردم ایران بوده
🔸️مهمترین سرمایه حکومت ها علاقه و اعتماد مردم بدان هاست و هیچ حکومتی بدون سرمایه اجتماعی پایدار نخواهد بود
🔸️تا زمانی که دستگاه ایدئولوژیک جمهوری اسلامی بازتولید ایدئولوژی در اذهان ایرانیان را به خوبی انجام دهد تیر دشمنان نظام به سنگ خواهد خورد
@taghaviniaa
انحطاط و زوال از این بالاتر؟
🔸️پارلمانِ رژیمی که قرار بود قبله آمال یهودیان متدین شود و معبد سلیمان را برای بار سوم برپا کند ، یک همجنسگرا را برای ریاست بر خود انتخاب کرد.
📌به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇👇👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کابینه جدید نتانیاهو آینده اسرائیل را به خطر انداخته است
علیرضا تقوی نیا در گفتگوی زنده تلویزیونی :
🔸️انتخاب یک همجنسگرا به ریاست پارلمان اسرائیل نشانه آنست که رژیم صهیونیستی تا چه میزان از تعالیم حضرت موسی فاصله دارد
🔸️ اختیارات ویژه ای که نتانیاهو به راست های افراطی داده ، اسرائیل را دچار بحران خواهد کرد
🔸️وزرای راست تندروی اسرائیلی راه حل چالش ها را کشتار فلسطینیان می دانند
@taghaviniaa
پیام بین المللی برکناری خوان گوایدو چیست ؟
🔸️خوان گوایدو رئیس جمهور موقت ونزوئلا (البته از نظر آمریکا و مخالفان) بعد از ۴ سال برکنار شد.
🔸️آمریکا مجبور شد بالاخره دولت نیکلاس مادورو را به رسمیت بشناسد در حالی که آن را غیرقانونی و نامشروع می دانست.
📌مدت هاست آمریکای ضعیف شده دیگر نمی تواند نظراتش را بر ملت های مقاوم تحمیل کند .
به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇👇👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
قوم یهود در دوره های گذشته فساد کردند و خداوند آنها را پراکنده کرد و بازهم در حال فساد در فلسطین هستند
علیرضا تقوی نیا در گفتگوی زنده رادیویی :
🔸️ کابینه جدید نتانیاهو اینقدر تندروی خواهند کرد که حتی متحدان اسرائیل روی حمایت از آنها را نخواهند داشت
🔸️ با این دست فرمان اسرائیل به سمت نابودی می رود
🔸️برطبق هلاخا مجازات همجنسگرایی اعدام است اما یک همجنسگرا به عنوان رئیس پارلمان اسرائیل انتخاب شد
@taghaviniaa
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جدیدترین ویدئوی تمرین نیروهای ویژه حزب الله
🔸️در این فیلم ، یوی از تاکتیک های احتمالی حزب الله لبنان برای عبور از دیوار مرزی اسرائیل به نمایش در می آید.
🔸️نکته جالب سطح بالای تجهیزات انفرادی نیروهای حزب الله است که این نیرو را در سطح یک ارتش تراز اول جهان نشان می دهد .
🔸️یکی از نقاط قوت حزب الله ، پیوست رسانه ای قوی این جنبش برای تمرینات و عملیات هایش است، به نحوی که اکثر عملیات های این جنبش با کیفیت بالا فیلمبرداری میشوند و در صورت لزوم برای ایجاد جنگ روانی و تضعیف روحیه حریف مورد استفاده قرار می گیرند .
🔸️برای مثال پخش فیلم عملیات های شهادت طلبانه حزب الله در دهه ۹۰ میلادی، تاثیری بسیار چشمگیر بر افکار عمومی صهیونیست ها گذاشت تا جایی که نتانیاهوی راستگرا جایش را به باراک چپگرا داد و او نیز دستور داد تا ارتش اسرائیل یکجانبه از جنوب لبنان عقب نشینی کند .
@taghaviniaa
چرا اسرائیل روی شهید فخری زاده حساسیت داشت ؟
🔸️در مورد شهید فخری زاده می خوندم ؛ وزیر دفاع وقت اظهار کرده بود که ایشون در وزارت دفاع وظیفه مدیریت پدافند هسته ای را برعهده داشت.
🔸️ازطرفی رئیس وقت سازمان انرژی اتمی هم گفته بود: تِز دکترای این شهید در مورد نوترون ها بوده.
📌کنارهم قراردادن این ۲ اظهارنظر روشن کننده خیلی از ابهاماته.
به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇👇👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
در شرایط کنونی جهان ، ایران به برنامه اتمی خود برای موازنه سازی و بازدارندگی نیاز دارد
🔸️گفتگوی روزنامه فرهیختگان با علیرضا تقوی نیا در خصوص اظهارات اخیر یک مقام اطلاعاتی اسرائیل
قسمت اول
♦️اظهارات اخیر تامیر هایمن، رئیس سابق اطلاعات ارتش رژیمصهیونیستی(امان) مبنیبر اینکه استراتژی فعلی این رژیم در مواجهه با ایران کارآمد نبوده و شکست خورده آن هم در مقطع کنونی که نتانیاهو دوباره به قدرت رسیده، حاوی چه پیامهایی است؟
🔸️لازم است دراینباره به نکتهای اشاره کرد که شخصا در سالهای قبل مطرح کرده بودم و آن اینکه راهبرد رژیمصهیونیستی درخصوص خرابکاری در تاسیسات هستهای ایران و ترور دانشمندان از طریق عوامل نفوذی بهصورت مقطعی میتواند در برنامه هستهای کشورمان اخلال ایجاد کند اما بهصورت راهبردی و استراتژیک خیر. تحولات چندسال گذشته هم مشخص کرد هرچه آنها خرابکاری کردند، جمهوری اسلامی درمقابل گامی جدید برداشت، یعنی شاید اگر رژیمصهیونیستی این اقدامات خرابکارانه را انجام نمیداد، ایران در غنیسازی اورانیوم وارد سطح 60 درصد نمیشد.
🔸️ بنابراین اعتراف این مقام صهیونیست مبنیبر اینکه «استراتژی اسرائیل علیه ایران شکستخورده» درست است و برنامههای آنان برای متوقف کردن برنامه هستهای کشورمان واقعا اثری نداشته. برخی میگویند ایران امروز حداقل بهاندازه چهار بمب اتم اورانیوم غنیشده دارد، از طرفی اورانیوم فلزی تولید کرده و معنای این هم برای آنان مشخص است. از طرف دیگر دارای موشک ماهوارهبری است که قابلیت قارهپیمایی هم دارد و میتوان با تغییر کاربری آن را به یک موشک قارهپیما تبدیل کرد. با توجه به این نکات است که میتوان گفت استراتژی آنها شکستخورده است. اما درباره اینکه گزینه جایگزین رژیمصهیونیستی در مقابله با ایران چیست، بهنظرم هیچ گزینهای جز «کوتاه آمدن» وجود ندارد. به این معنا که باید قدرت فعلی جمهوری اسلامی ایران را بپذیرند، چون در شرایط فعلی همانطور که آنها هم اذعان داشتهاند، برجام شکستخورده و ایران بهدنبال برجام نیست، چون میداند که طبق برجام (توافق سال 2015) تحریمها برداشته نمیشود و این فقط برنامه هستهای ایران است که فریز نگه داشته میشود.
🔸️در شرایط فعلی جهان، ایران به برنامه اتمی خود برای موازنهسازی و بازدارندگی نیاز دارد، لذا اسرائیلیهایی که بهدنبال برهم زدن برجام بودند امروز باید به التماس بیفتند و از ایران خواهش کنند که به برجام برگردد. ایران هم به آن برنخواهد گشت.
🔸️ گزینه دیگر آنها حمله نظامی است که اصلا در توان رژیمصهیونیستی نیست، یعنی رژیم، بهلحاظ منابع و قابلیتهای نظامی، بههیچوجه توانایی ندارد که بهطور استراتژیک برنامه هستهای ایران را نابود کند. بنابراین آنها باید شرایط فعلی را بپذیرند و باید برنامه هستهای ایران را بهعنوان یک برنامه صنعتی بپذیرند.
🔸️ هیچ گزینه دیگری برای آنها وجود ندارد، یعنی دیگر اصلا امکان ندارد ایران از برنامه اتمی خود دست بردارد یا به عقب بازگردد. معتقدم آینده به این سمت خواهد رفت که جمهوری اسلامی ایران، برنامه هستهای خود را با سرعت زیادی پیش خواهد برد. آنها هیچ راهی جز پذیرش برنامه اتمی کشورمان و درنتیجه پذیرش موازنه هستهای جمهوری اسلامی ایران و رژیمصهیونیستی ندارند.
ادامه دارد ...
@taghaviniaa
پلن B غربی ها پس از شکست برجام چیست؟
🔸️قسمت دوم مصاحبه روزنامه فرهیختگان با علیرضا تقوی نیا :
♦️این مقام صهیونیست همچنین با اشاره به عملیاتهای رژیمصهیونیستی علیه تاسیسات هستهای عراق و سوریه و منهدم کردن آنها گفته نمیتوان ایران را با آن دو کشور مقایسه کرد و تلویحا به غیرقابلمهار بودن فرآیند توسعهای برنامه هستهای کشورمان اشاره کرده. این اعتراف چه معنایی دارد؟
🔸️بله، این اعتراف درست است. برنامه اتمی ایران چند ویژگی دارد که باعث میشود برنامه هستهای کشورمان با برنامه اتمی کشورهایی مثل عراق و سوریه اصلا قابلمقایسه نباشد. یک آنکه تکنولوژی برنامه اتمی ایران، تکنولوژی بومی است، مثل عراق که آن را از فرانسه وارد کرد و اسرائیل موفق شد در یک حمله این تکنولوژی را برای همیشه نابود کند وارداتی نیست.
🔸️برعکس این تکنولوژی در ایران کاملا بومی است. جمهوری اسلامی علم آن را بهدست آورده و حتی برفرض محال که بتوانند برنامه اتمی ایران را موردحمله قرار دهند و آن را نابود کنند هم این برنامه اتمی ظرف چندسال مجددا سرپا خواهد شد. کمااینکه در برجام هم بدون حمله این کار را کردند اما جمهوری اسلامی ایران برگشت و مجددا توانست قابلیتهای اتمی خود را فعال کند. علاوهبر آن موفق شد سانتریفیوژهای جدید و پیشرفتهتری نیز بسازد.
🔸️نکته دیگر آنکه تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی ایران متنوع و متکثر است. به این معنا که محدود و منحصر به یک مکان و محل نیست و اگر به آن مکان ضربه بزنند، برنامه اتمی ایران از بین نخواهد رفت. نکته سوم هم آنکه بخشی از تاسیسات اتمی ایران بهطورکامل در اعماق زمین است و امکان نابودی آن در حمله نظامی وجود ندارد، بهطورمثال تاسیسات هستهای فردو، تاسیساتی است که اصلا نابود نمیشود، یعنی آنها به هر نحوی برنامهریزی کنند، توان نابودی آن را نخواهند داشت، حتی اگر به نظنز هم حمله کنند، فردو ضامن تداوم فعالیت هستهای ایران خواهد بود و میتواند برنامه اتمی ایران را پیش ببرد، درنتیجه حمله به نظنز هم چاره کار آنها برای متوقف ساختن ایران نخواهد بود.
🔸️با توجه به این موارد میتوان گفت گزینه حمله نظامی هم منتفی است، یعنی آنها نمیتوانند برنامه هستهای ایران را از این طریق بهطورکامل از بین ببرند.
♦️طرفهای غربی بارها با زبان تهدید ادعا کردهاند اگر مذاکرات به نتیجه نرسد از چیزی تحتعنوان پلن B رونمایی خواهند کرد. با توجه به التهابات داخلی سهماه اخیر در کشور و تلاش همهجانبه و البته ناموفق این دولتها در ضربه زدن به ایران، فکر میکنید پلن B دیگری جز حفظ این فشارهای روانی و رسانهای برای مواجهه با ایران در دستشان خواهد بود؟
🔸️پلن B آنها اصلا حمله نظامی نخواهد بود. پلن B آنها در حداکثریترین حالت خود فعال کردن مکانیسم ماشه است. درخصوص تحریمها هم باید گفت دیگر چیزی برای آنها نمانده است. وضعیت تحریمها درحالحاضر در حداکثریترین حالت اعمال شده.
🔸️مهمترین تحریم برای ایران تحریم فروش نفت و تحریم بانک مرکزی بود که آنها هم علیه کشورمان اعمال شده و با وجود فشارهایی که آورده، نتوانسته است موجب فروپاشی اقتصاد ایران شود. از طرفی جمهوری اسلامی ایران هم دارد خودش را با این شرایط وفق میدهد و آنها نتوانستهاند ایران را تسلیم کنند، بنابراین تنها پلن B آنها، تداوم فشارهای موجود است، پلن دیگری ندارند.
♦️پیشبینی میکنید رژیمصهیونیستی بعد از تشکیل افراطیترین کابینه، در مواجهه با ایران هم برنامه جدیدی خواهد داشت؟
حداکثر کاری که آنها انجام خواهند داد، ضربه زدن به بازوهای منطقهای جمهوری اسلامی ایران است.
🔸️ هیچ حملهای به ایران صورت نخواهد گرفت، مگر اینکه آنها قصد خودکشی داشته باشند، یعنی رژیمصهیونیستی به این نقطه برسد که تشخیص دهد دارد نابود میشود و باید یک بحرانی را ایجاد کند تا شاید آمریکا به کمک آنها بیاید، که البته هدف آن هم برنامه اتمی ایران نیست، یعنی مثلا یک حمله اساسی ترتیب دهند که البته در توانشان نیست. مگر اینکه بخواهند سیاستی را جلو ببرند که آمریکا را مجبور به همراهی کنند که در چنین شرایطی هم باید گفت آمریکای بایدن، در وضعیتی نیست که بتواند با ایران وارد جنگ شود. دموکراتها از پس افغانستان هم برنیامدند. آنها بهدنبال این هستند که هزینههایشان را کاهش دهند، بنابراین بههیچ وجه وارد درگیری نظامی مستقیم با ایران نخواهند شد.
🔸️اما چالشآفرینیهای منطقهای احتمالی دولت جدید رژیمصهیونیستی ازجمله در غزه، کرانه غربی رود اردن و در لبنان را محتمل میدانم و فکر میکنم حملات علیه فلسطینیها تشدید هم خواهد شد. احتمالا در این سطح شاهد بحرانآفرینی از سوی رژیمصهیونیستی باشیم. اما بعید میدانم آنها بالاتر از این سطح اقدامی انجام دهند.
@taghaviniaa
چرا فرانسه از دست آیت الله خامنه ای عصبانی نباشد؟
🔸️کاریکاتور موهن نشریه فرانسوی شارلی ابدو نسبت به رهبر عالی جمهوری اسلامی در وضعیت کنونی اصلا غیر طبیعی نیست و اتفاقا با دیگر اقدامات دولت فرانسه همخوانی معناداری دارد .
🔸️پس از آن که امانوئل مکرون رئیس جمهور کشوری که عضو شورای امنیت سازمان ملل است ، اقتصاد سوم اروپاست ، مهد دموکراسی و پرورش متفکرانی چون ژان ژاک روسو و مونتسکیوست، اینقدر تنزل یافته که با شخصیتی در سطح مصی علینژاد دیدار می کند ، چه انتظاری از یک نشریه فکاهی در پاریس می توان داشت ؟
🔸️البته از جنبه ای فرانسه حق دارد عصبانی باشد زیرا روزگاری همراه با بریتانیا چنان قدرت و نفوذی داشتند که متصرفات عثمانی در غرب آسیا را تقسیم می کردند و اتفاقا لبنان و سوریه به فرانسه رسید؛ اهمیت سوریه برای پاریس تا بدانجا بود که وقتی یک پادشاه نزدیک به انگلیس به نام فیصل(فرزند شریف حسین) در دمشق تاج گذاری کرد ، آنها تحمل نکردند و با لشکرکشی پاسخ دادند.
🔸️یا لبنان سرزمینی بود که فرانسه حرف اول را در آن می زد و تمام روسای جمهور لبنان پس از استقلال ظاهری آن در ۱۹۴۳، با هماهنگی فرانسه انتخاب می شدند و اتفاقا پس از حادثه انفجار بندر بیروت نیز ماکرون که خیال می کرد هنوز در لبنان کاره ای است به سان پدرخوانده ها به آنجا رفت و ضرب الاجلی تعیین کرد که البته هیچگاه کسی آن را جدی نگرفت و به او بی توجهی معناداری شد.
🔸️طبیعی است که فرانسه ای که دیگر بر اثر سیاست های منطقه ای جمهوری اسلامی، هیچ نفوذی بر سوریه و لبنان ندارد از دست آیت الله خامنه ای به عنوان معمار راهبردهای منطقه ای ایران خشمگین باشد.
🔸️از سویی دیگر عراق، روزگاری یکی از عابربانک های فرانسه بود تا جایی که در دوره ریاست جمهوری ژیسکاردستن قصد داشت در ازای هزینه ای هنگفت، به حکومت بعثی تاسیسات اتمی با کاردبرد نظامی بدهد .
🔸️در سالهای اخیر مکرون بارها سعی کرد مجددا نقشه راه ژنرال دوگل مشهور به گُلیسم را در عراق پیاده کند و کالاها و تسلیحات فرانسوی را در سرزمین رافدین عرضه نماید که با روی کار آمدن دولتی نزدیک به محور مقاومت در بغداد، فرانسوی ها در آنجا نیز ناکام گشتند.
🔸️ایضا استراتژی هسته ای ایران ، نوید ظهور یک قدرت جدید در این زمینه را می دهد و بی تردید می توان گفت انحصار اتمی غربی ها در سالهای آتی توسط یک کشور شرقی دیگر که مولفه های قدرت مهمی چون جمعیت بالا ، نفوذ ژئوپلیتیکی تاثیرگذار، قدرت نظامی چشمگیر که ظرفیت های جغرافیایی و انرژی بی بدیلی دارد ، شکسته خواهد شد .
🔸️ماهواره بر قائم ۱۰۰ در صورت تغییر کاربری به راحتی به پاریس می رسد و دنیا موازنه ای جدید را از سوی یک قدرت نوظهور آسیایی و قدرت های اروپایی شاهد خواهد بود.
🔸️موارد فوق را اضافه کنید به تلاش های ناکام کشورهای اروپایی در ۳ ماه اخیر جهت افزایش دامنه و سطح اعتراضات ایران که با بی اهمیتی از سوی توده های اجتماعی درون جغرافیای تحت حاکمیت جمهوری اسلامی مواجه شد.
🔸️از سویی بحران اوکراین که تاثیر مستقیمی بر امنیت اتحادیه اروپا دارد، با ورود غیر مستقیم جمهوری اسلامی ایران در حمایت از روسیه در راستای تضعیف راهبردهای ناتو و غرب در قبال کشورهای جهان دوم و سومی وارد فاز جدیدی شده و ناتوانی اروپایی ها در جلوگیری از تامین روسیه توسط جمهوری اسلامی ایران، مزید بر دلایل فوق گشته تا شاهد عقده گشایی یک نشریه نه چندان خوشنام در خصوص رهبر جمهوری اسلامی باشیم.
🔸️البته هدف گذاری و تشخیص فرانسوی ها درست و دقیق به نظر می رسد زیرا مسبب تمام ناکامی های آنان و سایر کشورهای غربی در راهبردهایی که برای منطقه غرب آسیا تدوین کرده بودند ، تدابیر و مدیریت رهبر جمهوری اسلامی است ؛ به روشنی مشخص شد با حذف فیزیکی ژنرال قاسم سلیمانی ، تغییر محسوسی در سیاست های منطقه ای ایران رخ نداد؛ به این دلیل که قضایا توسط مافوق سلیمانی مدیریت میشد و اکنون نیز می شود.
📌 تنها کاری که این روزها دیگر از دست فرانسوی ها در قبال پیشروی های جمهوری اسلامی برمی آمد ، کاریکاتور کشیدن و تمسخر مشمئز کننده کسی است که منطقه غرب آسیا را تا حد زیادی از زیر نفوذ و سیطره آنان خارج کرده است؛ فرانسوی ها هنوز ملتفت نگشته اند که قرن ۲۱ با قرن قبل از آن برای اروپایی ها از زمین تا آسمان تفاوت دارد.
@taghaviniaa