پاسخ انصارالله به درخواست بن سلمان چه بود ؟
🔸️این روزها پشت پرده رایزنی های فشرده ای با واسطه گری عمان میان دولت نجات ملی یمن (انصارالله) و پادشاهی سعودی صورت گرفته و ظاهرا بن سلمان اعلام کرده که حاضر است از جنگ یمن دست بکشد به شرط این که تضمین امنیتی از سوی ایران و انصارالله مبنی بر عدم حمله به خود را دریافت کند .
🔸️دلیل اصلی عدم حمله ارتش یمن به خاک سعودی پس از اتمام آتش بس نیز همین مذاکرات پشت پرده است و اعتراف بن سلمان یک پیشرفت بسیار مهم در پرونده یمن به حساب می آید ، ولی انصارالله در این خصوص شروطی را تعیین کرده که سعودی ها آن را نپذیرفته اند.
🔸️بر اساس شنیده ها این شروط به شرح زیر است :
1️⃣ عدم تجاوز و قطع حمایت از گروههای مسلح وابسته به سعودی به صورت کامل
2️⃣ رفع کامل محاصره دریایی ، هوایی و زمینی یمن از سوی ائتلاف متجاوز
3️⃣ پرداخت خسارت کامل ۸ سال جنگ علیه ملت یمن و هزینه های بازسازی این کشور
4️⃣ پرداخت حقوق کارمندان دولت نجات ملی یمن به مدت ۱۰ سال
5️⃣ به رسمیت شناختن دولت نجات ملی یمن به عنوان نماینده اصلی و رسمی مردم این کشور
📌طبیعی است که برخی از این شروط برای سعودی تحقیرآمیز است و یک شکست بزرگ برای سیاست های بن سلمان به شمار می رود و به نظر می رسد جنگ بار دیگر شعله ور گردد اما اینبار کمیت و کیفیت تجهیزات رونمایی شده انصارالله با قبل از آتش بس قابل مقایسه نبوده و در صورت از سر گرفته شدن نبردها، ضربات سختی به عمق خاک سعودی وارد خواهد آمد.
@taghaviniaa
14.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روزی که بشار اسد سرسختانه ایستاد ...
🔸️۱۰ سال پیش در چنین روزی (۷ ژانویه ۲۰۱۳ ) در حالی که ۹۰ درصد از خاک سوریه در کنترل مخالفان بود و شهر دمشق نیز از چند کاملا محاصره بود ، بشار اسد در سخنانی بسیار قاطع و محکم در تالار اُپرای دمشق بر آزادی تمام سوریه و مبارزه تا نابودی آخرین تروریست تاکید کرد .
🔸️رئیس جمهور سوریه نیک می دانست در جایگاه شدیدا ضعیفی قرار دارد و کوچکترین عدولش از مواضع گذشته ، به تقویت روحیه مخالفان و فروپاشی ارتش و حامیانش می انجامد.
🔸️ به همین دلیل بود که در اوج متانت و آرامش ، با اطمینان از پیروزی نهایی سخن گفت و همین بیانات تا حد زیادی بر جبهات جنگ تاثیر گذاشت و موقعیت دولت سوریه را تحکیم کرد .
🔸️ اکنون که ۱۰ سال از آن واقعه می گذرد، فارغ از قضاوت ارزشی در خصوص خوب یا بد بودن دولت اسد ، تحولات نشان داد همانگونه که بیسمارک می گفت ، "حرف حق را باید از دهانه لوله توپ شنید " .
📌این کلیپ گزارش بی بی سی فارسی از سخنرانی تاریخی بشار اسد است که روند تحولات جنگ را تغییر داد و نشان داد عدم ترس و قاطعیت یک رهبر در شرایط بحرانی تا چه حد می تواند در افزایش روحیه رزمندگانش موثر باشد.
@taghaviniaa
کدام مقام ارشد ابرجاسوس آمریکا در منطقه بود ؟
به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
جاسوسی علیرضا اکبری و چند نکته
🔸️اعلام خبر حکم اعدام علیرضا اکبری معاون اسبق وزرات دفاع جمهوری اسلامی توسط قوه قضاییه تحلیل های مختلفی را در فضای رسانه ای ایران در پی داشته است.
🔸️بر اساس اعلامیه وزارت اطلاعات، اکبری به خدمت سرویس جاسوسی انگلستان درآمده بود و با توجه به حکمی که برای وی در نظر گرفته شده ، مسلما اطلاعات حساسی را به آن دستگاه اطلاعاتی منتقل ساخته است.
🔸️در این خصوص ذکر چند نکته لازم است؛
1️⃣ بدون تردید هیچ کشوری به اندازه بریتانیا در ایران ریشه و نفوذ اطلاعاتی ندارد ؛ زیرا این کشور بیش از ۱۵۰ سال است که در ایران حضور دارد و خاندان های زیادی در خدمتگذاری بدان شناخته می شدند از جمله خانواده علم ، رشیدیان ، قوام ، نوری و اشخاصی چون اردشیر ریپورتر و ... .
🔸️نکته جالب اینجاست که در حکومت پهلوی خانواده های یاد شده و بسیاری از عوامل وابسته به انگلستان در جایگاه های مهمی به لحاظ سیاسی و اقتصادی قرار گرفتند .
🔸️مسلم است که مسئله نفوذ بریتانیا منحصر به امثال اکبری نیست و در هر منصبی احتمال حضور عوامل وابسته به آن کشور وجود دارد.
2️⃣ دستگیری یک جاسوس امری متداول در نبردهای اطلاعاتی است و رخداد جدید و خاصی نیست .
3️⃣ دستگاه اطلاعاتی کشور باید حساسیت خاصی روی افرادی که به هر دلیلی به انگلستان سفر می کنند نشان دهد ؛ زیرا افرادی اعم از عادی و سرشناس جهان اسلام و ایران به دلایلی از جمله تحصیل ، درمان ، سکونت و ... به سمت بریتانیا می روند و حتی رئیس جمهور سابق ایران تحصیلکرده آنجاست.
🔸️ جالب تر این که مقر برخی از شبکه های شیعی تفرقه افکن نیز در انگلستان قرار دارد که بدون مزاحمت دولت انگلستان تصویر دلخواه مقامات آن کشور را از اسلام و شیعه نمایش می دهند.
4️⃣ دستگیری یک جاسوس که به نزدیکی یک مسئول رسیده، نباید مستمسکی جهت تخریب آن فرد قرار بگیرد و تسویه حساب های جناحی و شخصی نسبت به مقامات رده بالا در پس چنین پرونده هایی شدت یابد.
5️⃣ نگارنده بارها از تریبون های مختلف اعلام کرده که فواید بستن سفارت بریتانیا (البته از طریق مجاری رسمی و قانونی و نه خودجوش و تعرضی از سوی دغدغه مندان) بیش از باز بودن آنست و صرف حضور دیپلماتیک این کشور ، سفارت خانه آن را به مکانی امن جهت اقدامات اطلاعاتی علیه جمهوری اسلامی ایران تبدیل می کند.
6️⃣ لزوم پایش مجدد دستگاه های مختلف نظام به علت نفوذهای مکرر سالهای اخیر ، ضرورتی اجتناب ناپذیر است و در این خصوص هیچ مقام و منصبی نباید دارای حاشیه امن باشد.
7️⃣ اتفاقات سال ۷۷ ، ضربه ای سنگین به دستگاه اطلاعاتی کشور بود که روزنامه های وقت بدون در نظر گرفتن منافع ملی کشور ، در انحراف مسائل و با استفاده از شانتاژ و تبلیغات سوء، نقش عمده ای را در تضعیف وزارت اطلاعات ایفا کردند .
🔸️به نظر می رسد باید تمام رسانه ها از سلایق مختلف در زمینه منافع ملی توجیه شوند .
8️⃣ از جمله نقاط قوت نظام جمهوری اسلامی تکثر و تنوع دستگاه های اطلاعاتی و نظامی آن است که به نوعی کشور را از ساختار موزاییکی اطلاعاتی برخوردار می کند و با نفوذ در یک دستگاه اطلاعاتی ، ضربه اساسی به نظام وارد نمی شود.
🔸️همچنین رقابت دستگاه های اطلاعاتی در درون یک کشور امری است متداول ، لکن در صورتی که این رقابت ها به تخریب و تخطئه دیگری منتهی شود ، زمینه را برای رشد جاسوسان فراهم می سازد .
9️⃣ صدور حکم اعدام برای علیرضا اکبری حاکی از آنست که او اطلاعات حساس نظامی و امنیتی را منتقل کرده و اتفاقا باید از چنین حکمی استقبال کرد، زیرا می تواند برای سایر جاسوسان ایجاد رعب و وحشت کرده و برای سیستم نیز به نوعی تولید بازدارندگی نماید.
@taghaviniaa
چرا غرب از تمدن ایرانی-اسلامی هراس دارد ؟
🔸️غرب برای جمهوری اسلامی ایران با ۸۵ میلیون جمعیت ۲۹۸ شبکه ماهواره ای به زبان فارسی ایجاد کرده است اما برای جامعه چینی زبانان با ۱/۵ میلیارد نفر هیچ شبکه ای ایجاد نکرده .
📌از خود پرسیده اید چرا ؟
@taghaviniaa
امارات چه امتیازاتی به ایران می دهد ؟
🔸️در روزهای گذشته چند رخداد مهم در روند تحولات روابط ایران و کشورهای عربی رخ داده است که اگرچه بازتاب زیادی پیدا نکرد ولی به باور نگارنده بسیار مهم بود.
🔸️اول سفر رئیس بانک مرکزی به امارات در جهت تسهیل روابط پولی و بانکی و تامین منابع مالی برای تجارت تجار ایرانی بود که روسای برخی بانک های داخلی نیز وی را همراهی کردند .
🔸️و دوم اظهارنظر دیروز حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در خصوص روابط با سعودی و اذعان او به آماده نبودن ریاض برای بهبود روابط.
🔸️همچنین خبرهایی از مذاکرات پشت پرده کشورهای سعودی و امارات با ایران به گوش می رسد که سراسیمه در پی در امان ماندن از تنبیه ایران هستند.
🔸️در این خصوص چند نکته باید ذکر شود؛
1️⃣ در اوج تحریم های خزانه داری آمریکا علیه بانک مرکزی ایران، سفر رئیس محمدرضا فرزین به امارات چه معنا و مفهومی می تواند داشته باشد؟
🔸️ زیرا از اساس بانک مرکزی توسط آمریکا تحریم شده و هر مبادله ای از مجاری بانکی با بانک های ایرانی ممنوع است.
🔸️پس فرزین در امارات چه می کند؟
2️⃣ پس از پایان جام جهانی، همگان منتظر زیر و رو شدن تاسیسات حیاتی سعودی و امارات در واکنش به نقش آن پادشاهی در اغتشاشات ایران داشتند ، تاجایی که فرماندهان نظامی ایرانی رسما این ۲ کشور را تهدید می کردند اما این اتفاق رخ نداد و مدتی بعد نیز منابع خبری مطلع از مذاکرات پشت پرده امارات و سعودی برای در امان ماندن از واکنش خشن ایران سخن گفتند .
3️⃣ بر اساس شنیده ها ، ایران به طرفهای مقابل اطلاع داده که دخالتی در نوع اقدامات نظامی طرف یمنی علیه سعودی و امارات نخواهد داشت و این مورد یک موضوع داخلی و مربوط به مردم یمن است و ریاض و ابوظبی خود باید این مسئله را حل کنند .
4️⃣ به نظر می رسد امارات تهدید جمهوری اسلامی را جدی گرفته و پیشاپیش سعی دارد از طریق تسهیل مبادلات مالی با ایران به نوعی خاکش را از دامنه آتش دور نگاه دارد اما سعودی ها هنوز به خوبی ملتفت نگشته اند که ممکن است چه اتفاقاتی در آینده نزدیک برایشان رخ دهد.
5️⃣ مجلس سلطنتی عمان با ممنوع کردن هرگونه رابطه با رژیم صهیونیستی و اجازه ندادن به هواپیماهای تجاری این رژیم برای عبور از آسمان این کشور(البته تحت فشار همسایه شمالی) و قطر با حمایت و همراهی همه جانبه با دستگاه امنیتی ایران و جلوگیری از استفاده مخالفان نظام جمهوری اسلامی از بستر جام جهانی برای تبلیغات ضد انقلابی، تکلیف خود را در قبال تهران انجام دادند و به نظر می رسد امارات نیز سعی دارد از مزیت مالی خود برای جلب رضایت همسایه شمالی بهره ببرد تا از گستره تهدیدات امنیتی و نظامی آن دور بماند (ولو به قیمت نقض تحریم های آمریکا) .
6️⃣ اما سعودی ها همچنان بر لجاجت خود اصرار دارند که البته دلایل مختلفی دارد از جمله احتمال تضعیف موقعیت بن سلمان برای پادشاهی.
🔸️برگزاری رزمایش پدافندی اخیر در حوالی تاسیسات نفتی عربستان نشان می دهد بن سلمان برای ادامه جنگ یمنی ها علیه تجاوز ۸ ساله سعودی آماده می شود و امیدی به مذاکرات پشت پرده با واسطه گری عمانی ها ندارد.
7️⃣ هر چه هست به نظر می رسد ایران با عبور از اغتشاشات ۱۴۰۱ با اقتدار بیشتری در برخورد با همسایگان جنوبی مواجهه می کند و آنان باید تکلیفشان را در برابر تهران مشخص نمایند.
📌ابوظبی زودتر متوجه خطر شد و سعی در رفع آن نمود اما ریاض همچنان اصرار می کند که به طرف مقابل بفهماند که جز از طریق زبان زور چیزی به او تفهیم نمی گردد .
@taghaviniaa
ارتش ایران در کانال پاناما چه می خواهد ؟
🔸️خبر حضور نیروی دریایی ارتش ایران در کانال پاناما که توسط فرمانده این نیروی راهبردی اعلام شد ، واکنش های زیادی را برانگیخته است .
🔸️در این خصوص ذکر نکاتی لازم می نماید ؛
1️⃣ ساخت کانال پاناما در سال ۱۹۰۴ توسط آمریکایی ها آغاز شد و در سال ۱۹۱۵ پایان یافت.
البته قبلا فرانسوی ها کار را شروع کردند اما در اتمام آن ناتوان بودند.
2️⃣ این کانال ۲ اقیانوس اطلس و آرام را به هم پیوند می دهد و روزانه به طور متوسط حدود ۵۰ کشتی سنگین اعم از نفتکش و تجاری از آن عبور می نمایند و یکی از مهمترین آبراه های دنیا برای آمریکا به شمار می رود.
3️⃣ این کانال از اساس برای منافع آمریکا احداث شد و کنترل آن نیز تا سال ۱۹۷۷ به طور کامل در اختیار ایالات متحده بود اما با توافق کارتر- توریخوس ، پانامایی ها توانستند کنترل آن را بر عهده گیرند.
4️⃣ حضور نیروی دریایی ارتش ایران از لحاظ راهبردی این پیام را مخابره می کند که نقش و جایگاه نظامی جمهوری اسلامی ایران منحصر به منطقه غرب آسیا و خلیج فارس و دریای عمان نیست و این کشور در حال گذار از بازیگر منطقه ای به یک قدرت بزرگ و با گستره عملیاتی جهانی است.
5️⃣ ایران سعی دارد با اینکار در حیات خلوت آمریکا حضور یابد و علاوه بر ماموریت های شناسایی و رصد ، حضور خود را در نقاط حساس و تاثیرگذار دنیا تثبیت نماید و از آن طی سالهای آتی در معادلات بین المللی بهره ببرد .
6️⃣ از لحاظ فنی و نظامی داشتن شناورهایی که بتوانند از خلیج فارس و دریای عمان تا اقیانوس اطلس و آرام (که تلاطمات بسیاری دارد ) طی مسافت کنند (آنهم در شرایط تحریم تجهیزاتی)، بسیار حائز اهمیت بوده و حاکی از قدرت فنی مهندسان ایرانی است.
7️⃣ از لحاظ ژئوپلیتیکی، صرف حضور در تنگه های مهم دنیا ، قدرت تاثیرگذاری ایران بر معادلات بین المللی را گوشزد می کند و سطح و جایگاه جمهوری اسلامی را در جهان بالا خواهد برد و ایضا پرستیژ سیاسی این کشور را به نحو محسوسی ارتقا می دهد .
🔸️آلفرد ماهان استراتژیست معروف آمریکایی، نقش و جایگاه قدرت دریایی را در معادلات جهانی و تحصیل منافع ملی کشورها مورد بررسی قرار داده بود و جمهوری اسلامی نیز در سالهای اخیر استراتژی دریایی خود را بر گسترش کمی ، کیفی در نقاط راهبردی دنیا اعلام کرده است.
8️⃣ شاید این سوال پیش بیاید که با توجه به قدرت نظامی آمریکا ، در شرایط تنش، شناور نظامی ایران چه کاری می توانند انجام دهند ؟
🔸️ پاسخ اینست که این شناورها به پشتوانه قدرت نظامی ، موشکی ، منطقه ای (و همچنین غنی سازی ۶۰ درصدی ) نظام در این آبراه حساس حاضر خواهند بود و هرگونه تعرض به این کشتی های جنگی ، با واکنش متقابل در خلیج فارس، دریای عمان و احتمالا اقیانوس هند پاسخ داده می شود.
🔸️چون مبرهن است که جمهوری اسلامی از لحاظ تسلیحات متعارف و موازنه قوا در منطقه خلیج فارس، وضعیت عملیاتی به مراتب بهتری از آمریکا و متحدانش دارد .
9️⃣ البته با توجه به این که از لحاظ حقوق بین الملل ، حضور در آبهای آزاد برای کشورها مانعی ندارد ، اقدام ایران با مانع حقوقی مواجه نمی گردد اما از جنبه سیاسی، نوعی دهن کجی و قدرت نمایی به ایالات متحده ارزیابی می شود و با افزایش قدرت جمهوری اسلامی ایران طی دهه های آتی ، بعید نیست نقش و جایگاه نیروی دریایی ارتش از شناسایی و رصد در این آبراهه، شامل موارد دیگری نیز گردد.
🔟 با توجه به نزدیکی جغرافیایی ونزوئلا به تنگه پاناما و همچنین روابط نزدیک دفاعی تهران-کارآکاس ، شناورهای ایرانی برای امور پشتیبانی و لجستیک از یک پایگاه قابل اطمینان در آن کشور برخوردار خواهند بود و همین امر یک مزیت استراتژیک برای نیروی دریایی ارتش ایران است.
@taghaviniaa
رویترز : ایران به بالاترین سطح فروش نفت خود رسید
🔸️خبرگزاری رویترز نوشت : صادرات نفت ایران بدون وجود توافق هسته ای ، انتهای سال ۲۰۲۲ به بالاترین سطح خود رسید.
🔸️این گزارش ادعا می کند که در دسامبر ۲۰۲۲ (آذر ۱۴۰۱)، ایران روزانه ۱/۱۳۷ میلیون بشکه نفت خام صادر کرده است .
🔸️به نظر می رسد ایران با عطف به اطمینان از عدم احیای برجام ، در حال تطبیق خود با شرایط پسابرجام است .
🔸️البته این نکته را نیز باید ذکر کرد که متغیرهای مختلفی در اقتصاد ایران دخیلند و صادرات نفت تنها یکی از آنهاست ؛ برای مثال افزایش های اخیر نرخ ارز ارتباط مستقیمی با اغتشاشات چند ماه اخیر داشت که درخواست خرید دلار و یورو را ۷ برابر افزایش داد و براساس اطلاعات دقیق ، تنها در عرض ۶ ماه اخیر ، حدود ۱۰ میلیارد دلار خروجی سرمایه از کشور گزارش شده است .
@taghaviniaa
فروپاشی ممکن نیست ...
🔸️ایران بر اساس ادعای رویترز ، روزانه حدود ۱/۱۳۷ میلیون بشکه در روز نفت می فروشد.
🔸️اگر قیمت نفت ایران با تخفیف، حدود ۷۰ دلار باشد ،تقریبا سالانه ۲۸ میلیارد دلار می شود.
این مبلغ اگرچه زیاد نیست اما به هر شکل اقتصاد ایران را در برابر تحریم ها مقاوم نگاه می دارد .
به صفحه تفسیرگر در توییتر بپیوندید 👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa
ابرجاسوس انگلیس چه اطلاعاتی به MI6 می داد ؟
#اینفوگرافی
@taghaviniaa
radio-iran-01_10_25-15_30.mp3
2.42M
رژیم صهیونیستی از یک سیستم دموکراتیک یهودی در حال تبدیل به دیکتاتوری شخصی است
علیرضا تقوی نیا در گفتگو با رادیو ایران :
🔸️نتانیاهو یک شخصیت دیکتاتور منشانه دارد
🔸️قانون جدید قضایی اسرائیل نتانیاهو را از فساد مبرا می کند و همین امر اعتراضات گسترده ای را موجب شده است
🔸️بحران در اسرائیل به دلیل شخصیت نتانیاهو ادامه خواهد یافت
@taghaviniaa
حاکمیت قانون در حکومت اسلامی تا کجاست ؟
🔸️غرب گراها بازرسی از منزل رئیس جمهور فعلی آمریکا را یک نکته مثبت و افتخارآمیز در دموکراسی های غربی معرفی می کنند.
در حالی که ۱۴۰۰ سال پیش در حکومت اسلامی، خلیفه مسلمانان (علی ابن ابیطالب) در دادگاه از یک یهودی بابت نداشتن ادله محکمه پسند شکست خورد.
🔸️۱۴۰۰ سال پیش در حالی که تمدن غرب قرون وسطی را سپری می کرد و کشیش ها بهشت را خرید و فروش می کردند ، خلیفه مسلمانان در دادگاه به دلیل نداشتن ادله کافی از یک یهودی شکست میخورد تا اهمیت جایگاه عدالت و حاکمیت قانون را در یک سیستم اسلامی یادآور شود .
به صفحه توییتر تفسیرگر بپیوندید 👇
https://twitter.com/tafsirgar
@taghaviniaa