💠چند نکته در خصوص اشتباه استراتژیک امارات
🔹امارات متحده امروز رسما رژیم اسرائیل را به رسمیت شناخت.
👈در توافق امروز امارات و دولت اسرائیل ، که با واسطه گری ترامپ انجام پذیرفت ، نتانیاهو به اصطلاح آش ریخته را نذر امامزاده کرده و الحاق کرانه غربی رود اردن را که بر اثر هشدارهای حلقه های محور مقاومت ، پادشاهی اردن و کشورهای اروپایی متوقف ساخته بود به اماراتی ها فروخت.
🔸 کرانه باختری رود اردن در جنگ ۱۹۶۷ به کنترل اسرائیل درآمده و از جنبه حقوقی کاملا اشغالی دانسته می شود و حتی بر طبق قطعنامه های شورای امنیت همچون ۲۴۲ و ۴۷۸ ( که دولتهای وقت آمریکا نیز آن را وتو نکردند) صهیونیست ها موظفند به اشغال آن پایان دهند.
🔸حالا بر اثر بی کفایتی و ضعف اعراب، نتانیاهو لطف کرده و در قبال بهای گرانِ به رسمیت شناخته شدن موجودیتش توسط ابوظبی ، الحاق منطقه ای که اعراب بدان "الضفه الغربیه " می گویند ، را برای مدتی به عقب می اندازد ( و نه حتی از آن صرفنظر می کند ).
🔸خنجری که امروز اماراتی ها از پشت به فلسطین زدند , اثری در عزم گروههای مقاومت فلسطینی و حامیان آنان ایجاد نمی کند اما تاثیرات منفی عمیقی روی پادشاهی کوچک و کم جمعیت امارات که به تعبیر رهبر جمهوری اسلامی عمرش از چنارهای خیابان ولیعصر تهران هم کمتر است ، می گذارد.
1⃣اول این که با توجه به این نکته که انصارالله یمن بارها با وساطت های ایران ، از حملات جدی به امارات خودداری کرده و حساسیت جدی این جنبش مقاومت نسبت به مسئله فلسطین ، بعید نیست تاسیسات اماراتی نیز مانند عربستان هدف موشک ها و پهپادهای یمنی در آینده قرار گیرند.
2⃣دوم ، دُبی بر اثر سالها زحمت و مشقت محمد بن راشد حاکم این امیر نشین ، هاب تجاری خلیج فارس و مقصد گردشگری مهمی در غرب آسیا شده است. کوچکترین واقعه امنیتی در این امیرنشین کل موقعیت تجاری آن را با خطر مواجه خواهد کرد و به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی می تواند اعلام رمز ناامنی در این بندر تجاری باشد .
3⃣سوم ، از امروز امارات متحده نمی تواند مدعی حسن همجواری با ایران گردد و جمهوری اسلامی نیز ملاحظات دیگری نسبت به این کشور خواهد داشت و با بدبینی بدان خواهد نگریست . همچنین مدتهاست ایران دیگر نیاز تجاری اش را به دبی کم کرده و به رسمیت شناختن اسرائیل آن را تشدید خواهد کرد.
4⃣چهارم ، امروز روز مهم و نقطه عطفی در تحولات اعراب و اسراییل نبود؛ مگر پذیرفتن رژیم صهیونیستی توسط مصر که ادعای رهبری جهان عرب را داشت و دارد از مشکلات امنیتی اسراییل کاست ؟ اسرائیل قدرتمندِ بعد از توافق با سادات کجا و امروز کجا که توسط صدهها هزار موشک و راکت محاصره شده و حتی قدرت مقابله با بادکنک های آتش زای ساکنان نوار غزه را هم ندارد.
مگر توافق وادی عربه با اردن ، کمکی به اسرائیل در جهت مشروعیتش نمود؟
مگر توافقات اسلو ، غزه - اریحا و ... با فلسطینیان معضلات متعدد دولت یهود را حل کرده که توافق امروز با امارات بخواهد حلال آنان باشد؟
کیسینجر جمله معروفی در این خصوص دارد؛ او می گوید هیچ صلحی بین اسرائیل و اعراب بدون حضور سوریه به طور واقعی ایجاد نخواهد شد.
دیروز بشار اسد مواضع محکم و صریح دههاساله دولت سوریه در خصوص رژیم صهیونیستی را تکرار کرد .
5⃣پنجم ، ترامپ نیازمند دستاورد است. دست او در سیاست خارجی برای انتخابات آبان ماه خالی ست. موفقیت های نمایشی اینچنینی بیش از آن که مربوط به تحولات اعراب و فلسطین باشد ، حاکی از عجز رئیس جمهور آمریکا در تبلیغات انتخاباتی اش ارزیابی می شود.
📌در نتیجه باید گفت رخداد امروز تحولی راهبردی در غرب آسیا نیست اما یک اشتباه استراتژیک از سوی ابوظبی بود چون واقعیت ماهوی حکام خلیج فارس را به دنیای عرب نشان داد و در نتیجه گروههای مقاومت فلسطینی ( حتی فتح ) را بیش از پیش به ایران ، سوریه و حزب الله لبنان نزدیک خواهد کرد و موقعیت محور مقاومت را تقویت و اعراب آزادیخواه که خواهان مقابله با رژیم صهیونیستی هستند را بیشتر از قبل به سمت جمهوری اسلامی سوق خواهد داد.
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @TAFSIRGAR
♦️فوری
والاستریتژورنال خبر داد: آمریکا برای اولین بار چند نفتکش ایرانی را توقیف کرد .
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @TAFSIRGAR
📌ظاهرا آمریکا جرات توقیف نفتکش ها را نداشته و این تانکرها که خارجی بوده و در اجاره ایران هستند ، از ترس توقیف ، گازوئیل خود را در بندر هیوستون تخلیه خواهند کرد و ظاهرا مسئله توقیف منتفی ست.
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @TAFSIRGAR
تبلور زوال و تنهایی تاریخی آمریکا در عرصه بین الملل
نگارنده تا به حال به خاطر ندارد ایالات متحده آمریکا تا به این حد در دنیا و حتی میان متحدان سنتی اش یکه و تنها مانده باشد.
قطعنامه پیشنهادی آمریکا جهت تداوم تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد یک افتضاح تاریخی برای دولت ترامپ به بار آورد .
برای تصویب این قطعنامه حداقل به ۹ رای مثبت و عدم وتوی اعضای دائم شورای امنیت نیاز بود، اما نه تنها ۹ رای مثبت جمع نشد ، چین و روسیه آن را وتو کردند ، بلکه در یک رسوایی بی سابقه حتی کشورهای اروپایی نیز به این قطعنامه رای مثبت ندادند و تنها کشور جویای نام دومینیکن با ایالات متحده همراهی کرد.
در هزیمت تاریخی دیشب آمریکای ترامپ چند عامل دخیل بود:
1️⃣ اولین عامل مقاومت تاریخی ملت ایران در برابر تحریم ها و همراهی با حاکمیت در ایستادگی مقابل زورگویی ها بود . آمریکا ، اروپا و اکثر سران دنیا گمان نمی کردند جمهوری اسلامی بیش از ۲ سال بتواند در برابر تحریم های کمرشکن تاب بیاورد و همزمان از مواضع خود عدول نکند. به پشتوانه همین حمایت ها بود که نظام جمهوری اسلامی رزمایش های متعدد برگزار کرده و حضور خود را در مناطق اطرافش گسترش داده و علنا حقوق خود را طلب می نماید.
2️⃣ ناامیدی اروپا از موثر بودن تحریم های آمریکا
اروپایی ها اکنون در ۲ راهی حمایت از سیاست های ترامپ و هل دادن ایران به سمت شرق و میلتاریزه کردن اطرافش و یا نگه داشتن جمهوری اسلامی با مشوق های مختلف مانده اند. طبیعی ست وقتی سیاست های تحریمی و چالش های امنیتی تاکنون کوچکترین دستاوردی نداشته و ترامپ هم در آستانه انتخابات آمریکا به شدت دچار افول محبوبیت شده ، اروپاییان تخم مرغ های خود را در سبد رئیس جمهور فعلی ننهاده و با او همراهی نخواهند کرد .
3️⃣ چین و روسیه بر اثر سیاست های یکجانبه گرایی ترامپ جری تر شده و می دانند اگر در مقابل رفتارهای او ایستادگی نکنند ، پرستیژ بین المللی آنها تضعیف شده و محاسبات طرف آمریکایی در خصوص آنها تغییر خواهد کرد. همچنین اعمال جنگ تجاری با چین و خروج از پیمان ها و تعهدات بین المللی توسط آمریکا خطری جدی برای این ۲ کشور موثر در سیاست بین الملل است که مطمئنا دوست ندارند ترامپ برگ برنده ای در انتخابات داشته باشد و هر طور که بتوانند چوب لای چرخ او خواهند کرد .
4️⃣ هشدارهای جدی ایران در این خصوص و رزمایش اخیر سپاه در خلیج فارس نیز بسیار موثر واقع شد. تداوم تحریم های تسلیحاتی ایران به معنای ناامیدی این کشور از چهارچوب ها وقواعد حقوق بین الملل و دیپلماسی برای حفظ امنیت و دوام خود بود و ایرانیان ناگزیر به سوی رئالیسم کلاسیک سوق می یافتند و دور از ذهن نبود که در جهت بقای خود از معاهده npt خارج شده و به سمت بازدارندگی اتمی حرکت کنند و همین امر خطری جدی برای توازن قدرت فعلی و امنیت جهانی دانسته می شد.
5️⃣ ترامپ از بسیاری از پیمان های جهانی خارج شد ، با چین جنگ تجاری راه انداخت ، جنگ سرد نظامی با روسیه را تقویت کرد ، از برجام خارج شد و مقام ارشد رسمی نظامی ایران را علنا ترور کرد ، برخلاف قطعنامه های شورای امنیت حاکمیت اسرائیل بر اراضی اشغالی ۱۹۶۷ را به رسمیت شناخت و به جای دخیل کردن قدرت های بزرگ در اداره جهان ، آنان را به هیچ گرفت.
عوامل فوق باعث شدند که وی از نظر کشورهای تاثیرگذار عرصه بین المللی ، عنصری نامطلوب برای امنیت و آینده دنیا قلمداد شده و همراهی با او به معنای شکستن قواعد جهانی حاکم تلقی گردد. مطمئنا چین ، روسیه و اروپا برهم خوردن نظم کنونی را بر نمی تابند.
📌 در نهایت باید گفت ایران بخشی از پاداش صبر استراتژیک و استقامت ملی خود را دریافت نمود و از امروز با دستی بازتر و اعتماد به نفسی بالاتر در عرصه بین المللی نقش خود را ایفا خواهد کرد.
در خصوص مکانیسم ماشه هم به نظرم نباید خیلی نگران بود چرا که اولا آمریکا از نظر اعضای دخیل در توافق هسته ای دیگر جزو برجام نیست ، دوما انزوای آمریکا جهت ضمانت اجرای تصمیماتش دیشب به وضوح دیده شد و حتی انگلیس محافظه کار فعلی نیز رسما اعلان نمود که با اعمال مکانیسم ماشه مخالف است .
همگان خوب می دانند اجرای مکانیسم ماشه مصادف است با مرگ برجام و خروج ایران از npt ؛ چیزی که نه غرب خواهان آنست و نه شرق .
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @TAFSIRGAR
اولین اثر ملموس وتوی قطعنامه دیشب ، شنیدن صدای غرش موتورهای این پرنده پیشرفته توسط ملت ایران خواهد بود.
قرارداد سوخو ۳۰ ها با روسیه قطعی شده و حتی گزارشاتی مبنی بر تحویل چند فروند و شروع مونتاژ تعداد دیگری از این جنگنده مالتی رول در داخل شنیده می شود .
در صورت بروز این رخداد توان هوایی ایران به سطح قدرت های هوایی منطقه همچون اسرائیل رسیده و ترکیب این هواگردهای جدید با پدافند زمین پایه و موشک های زمین به زمین ، قدرت آفندی جمهوری اسلامی را بسیار بالا می برد.
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @TAFSIRGAR
♦️فوری
افتضاح آمریکا در قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران
۲ رای مثبت
۲ رای منفی
۱۱ رای ممتنع
تکمیلی : احتمالا چین و روسیه رای منفی داده اند ، آمریکا و انگلیس مثبت، بقیه هم ممتنع.
تکمیلی : حتی انگلیس هم اعلام کرد که ممتنع داده و فقط جمهوری دومینیکن همراه با ایالات متحده رای مثبت داده
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @TAFSIRGAR
🔴 #فوری
💢اتحادیه اروپا:
🔹آمریکا از برجام خارج شده و نمیتواند از «مکانیسم ماشه» استفاده کند. /فارس
پ ن: همانگونه که در تحلیل دو روز پیش عرض کردم زیاد نباید بابت مکانیسم ماشه نگران بود .
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @TAFSIRGAR
چرا ایرانیان باید از ترامپ ممنون باشند ؟
روزی که دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا انتخاب گردید ، معتقد بودم دشمن ناهوشمندی نسبت به ایران وارد اتاق بیضی شکل خواهد شد.
قبل از وی ، اوبامای باهوش در دوران ریاست جمهوری اش ، همزمان که تحریم های شدید و هدفمندی را علیه ایران اعمال کرده بود ، با رفتارهای تبلیغاتی و توانایی اش در دیپلماسی عمومی ، توانست در جبهه داخلی کشور هدف شکاف انداخته و از این طریق بر انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ ایران تاثیر گذارد.
در سال ۹۴ نیز توافق هسته ای با عنوان " برجام " که شرح آن مفصل است، میان ایران و کشورهای تاثیر گذار عرصه بین الملل منعقد گردید .
در این توافق که به اذعان کارشناسان بی طرف اصلا متوازن نبود، پس از اجرای اقدامات قطعی و غیرقابل برگشت طرف ایرانی ، برخی تحریم های سازمان ملل لغو و ایالات متحده ( و نه حتی کنگره ) تعلیق می گردید. برنامه جامع اقدام مشترک باید توسط قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تضمین می شد .
همچنین مکانیسمی با عنوان (snap back ) در این توافق گنجانیده شد ( روزنامه نگاران ایرانی آن را به ماشه ترجمه کردند) که بر اساس آن اگر کشور عضو توافق از اجرای برجام شکایت داشته باشد ، میتواند آن را به کمیسیون مشترک ارائه نماید .
اعضای این کمیسیون باید ظرف ۳۰ روز اختلافات را بررسی کرده و اگر به نتیجه نرسیدند آن را به سطح وزرای امور خارجه ارجاع دهند.
اگر در آن سطح نیز تفاهم حاصل نشد ، مسئله مورد مناقشه به شورای مشورتی داوری اتحادیه اروپا می رود و اگر طرف شاکی بازهم اصرار نماید، پرونده برای حل موضوع به شورای امنیت سازمان ملل خواهد رفت.
مهمترین نکته اینجاست که اگر طرف شکایت کننده در شورای امنیت همچنان بر دادخواست خود پافشاری کند ، ظرف ۳۰ روز باید قطعنامه ای برای عدم بازگشت تحریم ها تصویب شود. یعنی تحریم ها خود به خود بازخواهند گشت مگر این که قطعنامه برای لغو بازگشت با اجماع ۵ عضو دائم شورای امنیت تصویب شود که با توجه به رویکردهای آمریکا مسلما قطعنامه وتو می شد و تحریم ها باز می گشت ( هیچگاه علت پذیرفتن این مکانیسم توسط تیم مذاکره کننده هسته ای را متوجه نشدم ).
استراتژی دموکرات ها ( براساس گفته خودشان ) این بود که در دولت احتمالی هیلاری کلینتون پس از یک دوره تنفس برای اقتصاد ایران، همچنان در برجام بمانند و همزمان پیشنهاد مذاکره موشکی و منطقه ای را روی میز بگذارند؛ مسلما طرف مقابل نمی پذیرفت و آنگاه به راحتی از طریق مکانیسم ماشه تحریم ها را بر می گرداندند و ایران تحت فشار قرار می گرفت.
در راهبرد دموکرات ها ، قدرت نرم و دیپلماسی عمومی برای ایجاد شکاف در جبهه داخلی ایران و سرمایه گذاری بر قشر خاکستری و طبقه متوسط از اهمیت جدی برخوردار بود چرا که از نظر آنان برای از بین بردن توان دفاعی و تهاجمی جمهوری اسلامی فشار مردمی باید درکنار ایزوله سازی اقتصادی و سیاسی علیه این نظام همزمان اعمال می گشت.
در این صورت هم توان هسته ای ایران چند سال به عقب باز گشته بود ، هم مردم خواستار تدوام تعلیق تحریم ها می شدند و به حاکمیت فشار وارد میشد و هم تحریم ها مجددا اعمال می شدند و ایران اهرم حقوقی لازم و کافی برای واکنش نداشت و به عبارت صحیح دستش برای واکنش کاملا خالی میشد.
اما با روی کار آمدن غیرسیاسی ترین رئیس جمهور آمریکا که ظاهرا واحدهای سیاست بین الملل را با کارمندان تجاری اش اشتباه گرفته بود ، همزمان با توهین های مکرر به ملت ایران و تروریست خواندن آنان، به طور عجولانه و بی برنامه توافق هسته ای را پاره کرد تا به گمان خود با تحریم های یکجانبه ، جمهوری اسلامی را تسلیم کند.
بازهم هیچگاه متوجه نشدم چرا ترامپ و مشاورانش قبل ازخروج از برجام از مکانیسم ماشه که کاملا به سود آنان طراحی شده بود استفاده نکردند. آنها میتوانستند ابتدا با ایراد بهانه هایی ، از طریق این مکانیسم تحریم های سازمان ملل را بازگردانند و پس از آن مبادرت به خروج از برجام و بکاربستن مجدد تحریم های خود کنند.
اصولا دموکرات ها موذیانه این مکانیسم را برای مرحله دوم راهبرد خود در کنترل و خلع سلاح ایران طراحی کرده بودند و به گمان نگارنده بازگرداندن تحریم ها حتی در صورت رای آوری کلینتون ، قطعی بود ، آنوقت هم از لحاظ حقوقی دست برتر را داشتند و هم همراهی کشورهای موثر در عرصه بین الملل را و هم احتمالا بخشی از بدنه مردمی داخل ایران؛ که البته انتخاب ترامپ آنان را ناکام گذاشت.
ادامه در قسمت دوم
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @TAFSIRGAR
چرا ایرانیان باید از ترامپ ممنون باشند ؟
قسمت دوم و پایانی
برخی معتقدند با توجه زمان فرآیند اعمال مکانیسم ماشه که چند ماه طول می کشید ، ترامپ گمان نمی کرد درصورت بازگرداندن تحریم های یکجانبه کشورش علیه جمهوری اسلامی ، ایرانیان توان مقاومت داشته باشند و به همین علت ظرفیت حقوقی موجود در توافق هسته برای ایجاد فشار علیه ایران و بازگرداندن تحریم ها را نادیده گرفت و از آن خارج شد.
بیش از ۲ سال پاره کردن برجام و بازگرداندن تحریم های یکجانبه آمریکا می گذرد و بر همگان روشن شده که ایران قصد مذاکره و تسلیم ندارد و این راهبرد باشکست مواجه شد .
خصوصا پس از ناکامی تاریخی آمریکا در تصویب قطعنامه تسلیحاتی علیه ایران ، رئیس جمهور این کشور اعلام کرد به دنبال فعال کردن snap back است و با توجه به عضویت ایالات متحده در شورای امنیت و یکی از طرف های قطعنامه ۲۲۳۱ در این زمینه خود را محق می دانند.
در مقابل امروز اروپایی ها نیز رسما اعلام کردند که با توجه به خروج آمریکا از برجام این کشور نمیتواند از مکانیسم ماشه استفاده کند و موضع چین و روسیه هم در این خصوص قبلا به وضوح بیان شده است.
بنابراین به زعم من ترامپ با ناهوشمندی اش اولا تحریم ها را یکجانبه و بدون راهبرد مشخصی برای تاثیر گذاری هدفمند و جامع شناختانه بر افکار عمومی ایران بازگردانید و موجب اتحاد این ملت برای ایستادگی در برابر آمریکا شد و دوما با اقدامات حساب نشده اش اهرم ها و پتانسیل های حقوقی مهمی را از دستان دستگاه دیپلماسی ایالات متحده خارج ساخت و این کشور را در انزوای دیپلماتیک در مقابل جمهوری اسلامی قرار داد و سوما با طولانی شدن تحریم های حداکثری و تدریجا کم اثر شدن آنها ، ترس ایرانیان از تحریم را کم کرده و به نوعی آنان را در برابر واژه تحریم اقتصادی واکسینه نمود.
امروز هم که دیگر مشخص شده جمهوری اسلامی تاحد زیادی در برابر فشارها مقاوم شده و به هیچ عنوان قصد مذاکره ندارد و تحریم ها نیز نتایج دلخواه کاخ سفیدنشینان را تامین نکرده و حتی اتحادیه اروپا دیگر در این زمینه با ترامپ همراه نیست ، تیم رئیس جمهور فعلی آمریکا در یک بن بست استراتژیک قرار گرفته و سردرگمی آنان عیان تر از همیشه می نماید.
استیصال و گیجی ناشی از عدم موفقیت در پرونده ایران و سایر چالش های سیاست خارجی دولت کنونی آمریکا تا آن حد است که رئیس جمهور این کشور اخیرا در سخنی ناسخته اعلام کرد در صورت پیروزی در انتخابات آتی ظرف ۴ هفته با ایران توافق می کند که البته معنای آن برای صاحب نظران شفاف و واضح است.
هر چه بود و هست و خواهد شد ، به نظر می رسد اوضاع به برکت سیاسی نبودن ترامپ و بی تجربه گی او به نفع ایران پیش می رود و با توجه به عدم تاثیر فشارها بر رفتار جمهوری اسلامی ، احتمال فروپاشی ساختار تحریم ها بیش از پیش جدی شده و آنان باید از این بابت از میلیاردر قمارباز کمال امتنان را داشته باشند.
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @TAFSIRGAR
آقایان مجلسی ، طرح های نمایشی جواب نمی دهد !
امروز سخن گوی اصل ۹۰ مجلس از طرحی دوفوریتی برای " خروج خودکار ایران از برجام در صورت فعال سازی مکانیسم ماشه " خبر داد.
در این طرح ظاهرا دولت مکلف می شود پس از موفقیت فعال سازی مکانیسم ماشه توسط آمریکا و بازگشت احتمالی تمام قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران ، به شرایط قبل از برجام باز گردد و به طور کلی از این توافق خارج شود.
در خصوص طرح مزبور به چند نکته باید توجه کرد.
1️⃣ به نظر می رسد آمریکا با توجه به شرایط موجود و مواضع کشورهای دخیل در توافق هسته ای و ایضا خروجش از برجام ، نتواند مکانیسم ماشه را فعال کند.
2️⃣ ایران نیز اکنون تقریبا به صورت عملی از برجام خارج شده است و این طرح نمی تواند متناظر ، متناسب و هم وزن با خسارات ناشی از فعال سازی احتمالی مکانیسم ماشه توسط آمریکا باشد.
3️⃣ احتمالا هدف طراح از ارائه این طرح دوفوریتی ، فشار روانی و سیاسی بر سایر کشورهای عضو در برجام در جهت مخالفت جدی با آمریکا برای جلوگیری از فعال سازی snap back است که به زعم راقم سطور از سوی آنان طرحی کم وزن ، کم اهمیت و نمایشی متلقی می گردد چرا که در صورت فعال سازی مکانیسم ماشه عملا توافق هسته ای خاتمه یافته و اصولا برجامی دیگر در کار نخواهد بود که ما از آن خارج شویم.
4️⃣ به نظرم راهکار مناسب در مسیر فشار بر کشورهای اروپایی برای ایستادگی شان در مقابل آمریکا ، طرح خروج ایران از معاهده "منع گسترش سلاح های هسته ای (npt ) " در صورت موفقیت آمریکا در راه اندازی snap back باشد؛ چون خروج از npt به معنای پایان یافتن تمام همکاری های جمهوری اسلامی و آژانس بین المللی انرژی اتمی و نهادهای بین المللی در این زمینه خواهد بود و همین امر به شدت اروپا و سایر کشورهای جهان را می ترساند.
📌 در پایان بازهم اعتقادم بر این است که آمریکا در این مسیر موفق نخواهد شد اما یحتمل کامیاب هم گردد ، گام مجلس و دولت ایران نباید بی مایه ، کم اثر و نمایشی باشد؛ بلکه باید قدم های جدی و قاطعی را برای مقابله با زورگویی های ترامپ برداشت ؛ تصمیماتی که افکار عمومی آمریکا در آستانه انتخابات ، از آن تاثیر پذیرفته و آنان شکست جدی راهبردهای رئیس جمهور فعلی در سیاست خارجی را به خوبی درک نمایند.
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @TAFSIRGAR
در جنگ ۳۳ روزه عمده سلاح مورد استفاده حزب الله برای هدف قراردادن تانک های اسرائیلی موشک کنکورس و راکت اندازrpg 29 روسی بود.
این تسلیحات اگرچه خساراتی را به تانک های مرکاوا وارد می ساختند و در بسیاری از مواقع قابلیت رزمی آن را از بین می بردند، اما با توجه به زره بسیار قوی و شکل هندسی خاص این تانک و قرار گرفتن موتور در جلوی آن، آسیبی به خدمه وارد نمی شد و همین امر اسراییل را برای استفاده بیشتر از آن تشویق می کرد.
در اواخر جنگ با کمک های ایران و سوریه، حزب الله از موشک های کورنت رونمایی کرد که به شدت قدرت نفوذ در زره آن بالا بود و آسیب های جانی به خدمه این زره پوش وارد می نمود و مهمتر از همه می توانست از روبرو بدون نگرانی تانک را کاملا منهدم نماید.
یکی از دلایل استیصال دولت اولمرت برای پایان دادن عجولانه به جنگ تموز ، تحویل این سلاح مرگبار به یگان ضدزره حزب الله بود که معادلات نبردهای زمینی را کاملا به نفع لبنانی ها تغییر داد.
پس از جنگ و موفقیت کورنت در یک نبرد واقعی ، بسیاری از کشورها مشتری این موشک ضد زره شدند و همین امر روسها را برآن داشت تا به طور خصوصی از حزب الله و دبیرکل آن تشکر کنند.
💠کانال تحلیلی «تفسیرگر»
🆔 @TAFSIRGAR