🔰آیا شما هم آدم بیعرضهای هستید؟
در سکوتِ شب و درحالیکه انگشتِ اشارۀ مان را روی صفحۀ موبایل ُسر میدهیم به لبخندها و دندانهای سفید آدمهای موفق خیره میشویم . مکث می کنیم و به فکر میرویم. به اینکه چه آرزوهایی در سر داشتیم و نشد که به آنها برسیم. جنگیدیم ولی پیروز نشدیم. هر چه دویدیم از خطّ آغاز فاصله نگرفتیم. گاهی اوقات یقۀ خودمان را میگیریم و سرِ خودمان فریاد میزنیم. پس از جرّ و بحث شدیدی که با اعضای خانوادهمان داشتیم که ما را "بیعرضه" خطاب کرده بودند، در مقابل آینۀ دستشوئی به خودمان خیره میشویم و به خودمان تشر میزنیم که " ای بیعرضه"، " بیعرضه " .
متأسفانه در چند سال گذشته " روانشناسی گرایی" بهشدت در جامعۀ ما گسترش یافته است. منظورم از روانشناسی گرایی آن است که در بررسی مسائل اجتماعی تنها فرد را در شکستهایش به عنوان مقصر میشناسیم و از نقش زمینههای اجتماعی و اقتصادی در رقم زدن شکستها و ناکامیهای افراد غافل میشویم. در این چارچوب، به کسی که مدام شکست میخورد توصیه میکنیم که در "کلاسهای تقویت اراده" شرکت کند و یا اگر نسبت به جامعه بدبین است به «کلاسهای مثبت اندیشی» برود تا بهبود یابد. همهچیز آمادۀ برداشت است و مشکل در ضعفِ اراده و توانایی افراد است. گویی در درون هر فرد غولِ چراغِ جادو منتظر است و فقط باید به فرد کمک کرد تا آن غول را صدا بزند. موضوعاتی همچون چگونگی توزیع منابع ، پارتی بازی و فرصتهای نابرابر اهمیتی ندارد. در این نگاه، کارخانهدارانی که به دلیل ورود اجناس چینی ورشکست شدهاند و تنها دلخوشیشان دردِ دل کردن با مسافرانی است که سوار پراید آنان شدهاند، افرادی بیلیاقت تعریف میشوند چون اراده نداشتند گلیم خودشان را از آب بیرون بکشند! دانشجویی که سه سال پس از فارغالتحصیلی همچنان بیکار است و والدینش او را مدام"بیعرضه " خطاب میکنند تقصیر خودش است و لیاقت پیشرفت ندارد.
در پاسخ به این سؤال که "چرا من مدام شکست میخورم ؟" ، نگاه روان شنایی گرایی شما را به جواب « خب تقصیر خودته» میرساند. معمولاً در جهان، سیاستمداران به این نوع پاسخ بسیار علاقه دارند. چون شما در نهایت یقۀ خودتان-و نه یقۀ آنان را- خواهید گرفت.
وقتی شبکههای مختلف صداوسیما را تماشا میکنیم میبینیم که در برنامههای متعدد آن روان شناسان حضور گرمی دارند و درحالیکه روی مبلهای شیک نشستهاند و خیلی خوب موقع صحبت کردن دستهایشان را تکان می دهند تلاش میکنند روانِ بینندگانی را که زمینههای نابرابر اجتماعی و اقتصادی به آنان صدمه زده است احیاء کنند. حضور کمرنگ جامعه شناسان در برنامههای صداوسیما همیشه فرصت گسترش این نوع مواجهه با مسائل اجتماعی را فراهم آورده است. واقعیت آن است که ورود جامعه شناسان به بررسی شکستها و ناکامیهای فردی؛ میتواند مخاطرهآمیز باشد؛ چون جامعهشناس ناچار خواهد بود به سراغ ساختارهای اجتماعی نابرابر برود. حتی جامعهشناسی مانند دکتر فرامرز رفیع پور که معمولاً در صحبت کردن جانب احتیاط را نگاه میدارد وقتی در برنامه «توقف ممنوع» شبکه پنج به بررسی « فساد اقتصادی» میپردازد کاغذی را به سمت بینندگان میگیرد که بر روی آن فلشهای مختلفی به دایرههای رنگی متعدد وصل شدهاند و توضیح میدهد که این فلشها بیانگر ازدواجهای فامیلی در بین مسئولان کشور است و یکی از زمینههای بالقوه گسترش فساد اقتصادی –به بیان او- همین عامل است. (از اتاق فرمان می گویند که یک ووله ببینیم!)
گروههای مختلف تلگرامی هم پرشده است از توصیههای روانشناسانه به آدمها. غافل از اینکه "زندگی مثبت" فقط با تغییر نگاه ما شکل نمیگیرد و شرایط اجتماعی و اقتصادی جامعه نیز بر زندگی ما اثرگذار است.
***
ساعت هفت صبح است و مجریِ رادیو حرف میزند: سلام ای جوان ایرانی، آره، آره، با توأم، چرا به پشت سرت نگا میکنی، نه با توأم، بیکاری؟ کنکور قبول نشدی؟ هر چی می دویی بهجایی نمیرسی؟ نه، نه ، تو حق نداری ناراحت بشی، یه یا علی بگو، نفس عمیق بکش و در این صبح زیبا بگو سلام زندگی، آره. امروز، امروز طرحی نو بینداز، بگو من می تونم، بگو، با صدای بلند بگو تا من که توی استودیو هستم بشنوم، دنیا بشنوه و راهها به روت باز شه...الآن می خوایم با یه روانشناس درباره اراده صحبت کنیم، جایی نریا.../
رادیو را خاموش میکنم و پیامهای تلگرامیام را باز میکنم:
"سلام استاد. 15 ماهه فارغالتحصیل شدم و هنوز بیکارم. چند آزمون استخدامی شرکت کردم و هر بار رتبهی 5 آوردم ولی همش یک یا دو نفر میخواستند. میخواستم ازتون خواهش کنم اگه جایی کاری سراغ دارین منو معرفی کنید. غیر مرتبط هم باشه خوبه. چشم امیدم به شماس. ممنون"
#در_جستجوی_تحول
http://eitaa.com/tahavole
🔻واقعیت امروزی بشر
«اکثر مردم ترجیح میدهند بمیرند تا اینکه بیندیشند و اکثرشان هم میمیرند و نمیاندیشند.»
#در_جستجوی_تحول
http://eitaa.com/tahavole
✅ قابل توجه اون دسته از افرادی که بر طبل عدم تبعیت از دستورات وزارت بهداشت می زنند و در تربیون ها و رسانه ها تردید در اجرای دستورات وزارت بهداشت ایجاد می کنند.
🔴دستورات رهبر معظم انقلاب در 5 ماه پیش که متاسفانه پس از ماهها اجرا و تلاش مجاهدانه مجددا به دست فراموشی سپرده شد و موجب پیک چهارم کرونا در کشور شد.
#در_جستجوی_تحول
http://eitaa.com/tahavole
اهمیت پرسشگری 🌺
یک شرکت برقکاری در انگلیس کارای برقی یک خونه رو تو ۶ هفته داشته انجام میداده و تو این مدت، بچه کوچیک خانواده میومده کمکشون. اونا هم به خاطر کمکاش یه فیش حقوقی براش صادر کردن و پول رو گذاشتن تو پاکت بهش دادن😄 بند آخر فیش حقوقیش جالبه، بیشترین دستمزد رو به خاطر "مدام سوال پرسیدن" بهش دادن
برگ پرداخت
نام کارفرما: الکتریکی سیتونز/ نام مستخدم: تئو/تاریخ پرداخت: ۲۰۲۱/۳/۲۶
برای انجام کارهای زیر:
اندازه گیری آیتم ها: ۱.۵ پوند/ شمردن و جمع زدن تعداد پریزها: ۱.۵ پوند/ خدمات تغذیه با کلوچه های خوشمزه: ۱.۵ پوند/ همکاری بی نظیر: ۱.۵ پوند/ تضمین کیفیت با سوالهای زیاد: ۹ پوند/ جمعاً: ۱۵ پوند
💢 بعضی از ماها ته هنر و فعالیت مون تو عصر غیبت تطبیق علائم ظهور هست، و یه عده دیگه اینطوری روزهای انتظار را سپری می کنند.
ریشه اصلی تفاوت به دو رویکرد متفاوت از انتظار بر میگرده؛
انتظار عمل است یا سکون⁉️‼️
#در_جستجوی_تحول
#محمد_روضه_سرا
http://eitaa.com/tahavole
🔰به برچسب های نامرئی یکدیگر احترام بگذاریم...
اتومبیل جلویی لاک پشت وار پیش می رفت و با اینکه مدام بوق میزدم، به من راه نمی داد. داشتم خونسردی ام را از دست میدادم که یکدفعه چشمم به برچسب کوچکی روی شیشهی عقب اش افتاد: "نقص فنی، لطفا صبور باشید!"
و این نوشته همه چیز را تغییر داد!
بلافاصله آرام گرفتم و سرعتم را کم کردم. راستش حتی مراقب آن ماشین و راننده اش هم بودم! چند دقیقه با تأخیر به خانه رسیدم اما مشکلی نبود. ناگهان فکری تلنگر زد:
اگر آن برچسب نبود من صبوری به خرج میدادم؟
چرا برای بردباری در برابر مردم به برچسب نیاز داریم؟
و دست آخر اینکه:
اگر مردم برچسب هایی به پیشانی خود بچسبانند، با دیگران صبورتر و مهربان خواهیم بود؟ برچسب هایی چون:
"کارم را از دست داده ام"
"در حال مبارزه با سرطان"
"در مراحل طلاق ناجوری گیر افتاده ام"
"عزیزی را از دست دادهام"
"در شرایط بد مالی و ورشکستگی قرار دارم"
و صدها برچسب دیگر شبیه اینها.
همه ی افراد درگیر مشکلاتی هستند که ما از آن چیزی نمیدانیم. حداقل کاری که میتوانیم بکنیم، صبر و مهربانی است.
#در_جستجوی_تحول
http://eitaa.com/tahavole
📸بازگشت پیکر پاک 63 شهید دفاع مقدس به وطن
🌷پیکرهای مطهر تازه تفحص شده ۶۳ شهید دفاع مقدس؛ که پنجشنبه از طریق مرز شلمچه به کشور بازگشت.
🥀 خدا و دل خون مادر اون مفقود الاثری که نمی دونه بچه اش تو این تازه تفحص شده ها برگشته یا بر نگشته😭
🥀تا گمشده مهمی تو زندگی نداشته باشی؛هزار سال هم که بگذره درد و دل مادر مفقودالاثر را نمی توانیم بفهمیم.
#در_جستجوی_تحول
#شب_جمعه
#رزق_شبانه
#شهید
http://eitaa.com/tahavole
4_6030748963986999171.mp3
12.22M
💟 درد ودل سوزناک مادر مفقود الاثر
🥀 سید رضا نریمانی
👌به نیابت شهدای تازه تفحص شده
#در_جستجوی_تحول
#شب_جمعه
#رزق_شبانه
#شهید
http://eitaa.com/tahavole
در جستجوی تحول
💟 درد ودل سوزناک مادر مفقود الاثر 🥀 سید رضا نریمانی 👌به نیابت شهدای تازه تفحص شده #در_جستجوی_تحول
در این شب زیارتی امام حسین "ع"؛برای سلامتی و شفای یکی از خادمان کانال یک دعای برآمده از قلب تان کنید.
یه مریضی براشون پیش اومده که تو یک ماه اخیر؛سه عمل جراحی داشتند و اکثر روزهاشون با درد زیاد همراه هست.
درخواست التماس دعا داشتند تا بتونند با بدن سالم و بدون درد همچنان خدمتگزار جبهه فرهنگی باشند.🙏🙏🙏
در عالم رازیست که جز به بهای خون فاش نمیشود.
۲۰ فروردین ماه
سالروز شهادت متفکر و هنرمندِ شهید
سید مرتضی آوینی گرامی باد.
#در_جستجوی_تحول
#آوینی
#شهید
http://eitaa.com/tahavole
🔰عالم دینی آقا مرتضی
✍محمد روضه سرا
همراه او تعریف می کرد؛با بدنی پر از ترکش روی زمین افتاده بود و نزدیکش شدم و گفتم؛ "مرتضی زنده ای"؟
و او پاسخ داد؛ "هنوز نه؛لحظاتی دیگر زنده خواهم شد"!!!
آوینی از مسیر طی شده ای؛برای ما سخن می گفت که به گفته خود در وادی ظلمات بود ولی با سلوک ذیل شخصیت
حضرت امام"ره"و انس با شهدا؛سید الشهدای اهل قلم شد و حضرت آقا در روز تشییع پیکرش فرمود؛
"از طرف من به خانواده ایشان تسلیت بگوئید؛هر چند خودم داغدار هستم".
آوینی مصداق بارز؛جمله طلائی حاج قاسم سلیمانی بود که؛
"هر که شهید بود؛شهید شد".
وصیت آوینی این بود که روی مزارش بنویسند؛ "بمیرید قبل از آنکه بمیرانندتان".
#در_جستجوی_تحول
#محمد_روضه_سرا
#آوینی
#شهید
http://eitaa.com/tahavole