آشنایی با دکترین لوئیس:
برنارد لوئیس مورخی آمریکایی انگلیسی است که حوزه تخصصیاش شرقشناسی میباشد. وی دستی نیز در تفسیر سیاسی دارد. او استاد کلیولند ای. داج و استاد افتخاری رشته مطالعات خاور نزدیک در دانشگاه پرینستون است. او متخصص در زمینه تاریخ اسلام، تعاملات میان اسلام و غرب میباشد. اما لوئیس بیشتر به خاطر آثارش در مورد امپراطوری عثمانی در محافل آکادمیک شهرت یافته است.
یکی از مشهورترین نظریات لوئیس که به «دکترین لوئیس» شهرت یافته است، موضوع برخورد تمدنها و تجزیه ایران و کشورهای دیگر خاورمیانه است. از این طریق، با تجزیه کشورهای ایران، عراق، سوریه، ترکیه، عربستان سعودی، خاورمیانه جدید متشکل از کشورهایی خواهد بود که دیگر توان تبدیل شدن به تهدید برای امنیت ملی و منافع منطقهای آمریکا را نخواهند داشت و به موازنه یکدیگر مشغول خواهند بود.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🎓هراس و فرار رو به جلوی علی اف،از چیست؟
دکتر اسدا... پازکیان
تفکر عثمانی گرایی(احیاء تفکر پان ترکیسم ) با رگه هایی از تفکر اخوانی (رجعت به اسلام اصیل مبتنی بر تفسیر گرایی ذهنی) و تلفیق آن با سبک زندگی پادگانی رژیم صهیونیستی ،الهام علی اف،را در شرایطی قرار داده است که همزمان خواهان ایفای دو نقش واگرا با یکدیگر است:
۱-ظاهر شدن در چهره و قامت یک فرد دموکرات و رجل سیاسی مدرن
۲-اصدار و القاء تفکر پارتیزانی و چریکی به صحنه نظام بین الملل
این دو مقوله با یکدیگر مانعه الجمع است و خروجی آن در رجال سیاسی همچون :«معمر القذافی ،دیکتار سابق لیبی،زین العابدین بن علی دیکتاتور سابق تونس،علی عبدا... صالح دیکتاتور سابق یمن،صدام دیکتاتور سابق عراق و حتی حیدر علی اف،کمونیست متعصب روسی و بعد هم رییس جمهور آذربایجان،محمد رضا پهلوی شاه معدوم ایران» دیده شد.
می خواستند اصلاح کنند اما چون مقاصد انشایی(تعبیر حقوقدانان)آنان بر تعالی،توسعه ،تربیت اصیل ،پیشرفت غیر اتکایی و غیر اقتباسی محض،شکل نگرفته بود،به خطا رفته و نتیجه همان شد که غرب برایشان در چارچوب فرمول «این همانی» نگاشته بود و محمد رضا یکی از همین مهره های وابسته غربی در کتاب خویش به آن اعتراف کرده است.
لذا به اختصار می توان گفت «مسیر اقتباسی» علی اف،نیز همین مسیر اسلافش می باشد.
چون این افراد نیز به لحاظ تجهیزات و ادوات نظامی ،آکنده از تسلیحات مدرن و مجهز و به روز بودند ،اما قادر به بهره گیری از آنها برای بقاء خویش نشدند.
بعبارتی علی اف،نیز قادر نیست ،معنی ،(سلف هلپ و سلف دیفنس) را در معادلات و مناسبات سیاسی درک کند و انباشت تجهیزات مدرن صهیونیستی در انبارهای تسلیحاتی خویش را نقطه اتکال و اتکای خویش می پندارد.
حال آنکه طناب رژیم صهیونیستی ،طناب پوسیده ای،است که قادر به نجات خود صهیونیست ها در بیت المقدس و سرزمینهای اشغالی نیست.
و از جانب دیگر تراکم تسلیحات بدون اعتقاد به موثر در عالم وجود(لا موثر الا ا...) میشود همان شعاری که دیکتاتور و سرسپرده آمریکایی ایران(محمد رضا پهلوی) در پایگاه نیروی دریایی نوشهر اعلام نمود و خود را قدرت قاهر منطقه ای نامید که بزرگترین ارتش و تجهیزات نظامی خاورمیانه را در اختیار دارد .
حال آنکه تجهیزات و تسلیحات آن در فرایند نهضت امام خمینی (ره) به دست انقلابیون افتاد و نهایتا همین افراد مومن انقلابی ،طومار شاه را در هم پیچیدند.
قطع و بالیقین چنین سرنوشت محتومی ،در انتظار علی اف و همقطارانش نیز می باشد.
چون کار را بجایی رسانده اند که با تظاهر به اسلام ،مساجد را تخریب و بجای ترویج شعائر اسلامی همه ساله کارناوال های رنگین کمانی را در جشنواره های خویش به نمایش می گذارند.
علی اف،می خواهد جمع اضداد را با هم داشته باشد ،مساله ای که غیر مقدور و ممتنع بوده و به تعبیر منطقیون «اذا تعارضا،تساقطا» دومساله متعارض از اصل ساقط می باشند و به وجود نمی آیند و به تعبیر نگارنده ،علی اف،به رکن سوم تمسک به قدرت (استراتژی نمایش قدرت» روی آورده ،حال آنکه فاقد زیربناها و زیر ساخت های لازم آن است و چنین نمایشی صرفا بلوف سیاسی و محتملا شیطنت های مرزی را به دنبال خواهد داشت.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
واژگان سیاسی:
✍️ دکترین ترومن
▪️ دکترین ترومن (Truman doctrine) دکترینی بود که در سال ۱۹۴۷ توسط رئیس جمهور آمریکا، هری اس.ترومن، مطرح شد.
▪️ این دکترین بر این پایه بود که دنیا اکنون به دو بخش تقسیم شده است. کشورهای آزاد و دمکراتیک و کشورهای غیرآزاد و غیردموکراتیک کمونیست و اکنون آمریکا باید به همهٔ مخالفین کمونیسم برای آزادی کمک کند.
▪️ ترومن، بر پایهٔ این دکترین، به همهٔ کسانی که علیه کمونیسم میجنگیدند کمک مالی و نظامی میکرد.
▪️ دولتهای ترکیه و یونان که پس از جنگ جهانی دوم در حال مقابله با شورشهای کمونیستی بودند، اولین دولتهایی بودند که طبق دکترین ترومن از حمایت آمریکا برخوردار شدند.
▪️ جنگ کره، که طی آن نیروهای نظامی آمریکا با حمله به کره سعی در جلوگیری از نفوذ کمونیسم در آن کردند را میتوان اولین جنگ عظیمی دانست که بر پایهٔ این طرح درگرفت.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
واژگان سیاسی:
✍️ دکترین نیکسون:
ژوزف سیسکو، معاون وقت وزارت امورخارجه امریکا، در تاریخ نوامبر ۱۹۶۸٫میلادی در یکی از کمیتههای بودجه مجلس سنا امریکا، ضمن اشاره به مسائل خلیجفارس، اظهار کرد: «کشورهای واقع در خلیجفارس باید جهت تامین پیشرفت و ثبات منطقه همکاری کرده و اختلافات فیصله نشده را خود حل و فصل کنند و پس از خروج انگلستان از منطقه خود امنیت خلیج فارس را تامین کنند. «امریکا قصد ندارد، برای دفاع از منافع غرب در خلیجفارس، جانشین انگلستان شود، لیکن تصمیم گرفته است که به کشورهای منطقه برای دفاع از خود کمک نظامی نماید.
دکترین نیکسون بازتاب خود را بر منطقه خلیجفارس با سیاست دو ستون یا سیاست دوقلو نشان داد.
براساس این سیاست، دولت محمدرضا پهلوی در ایران و فیصل بن عبدالعزیز در عربستان سعودی بهعنوان دو ستون اصلی طرح ایالاتمتحده، وظیفه حراست و پرکردن حضور نامشروع انگلیس را در منطقه خلیجفارس عهدهدار شدند و با حمایت آمریکا ایران و عربستان مسئول تامین امنیت خلیج فارس شدند که چند سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران این طرح شکست خورد و آمریکا به بهانه تامین امنیت شیخ نشین ها مقابل قدرت جمهوری اسلامی ایران، پایگاههای دائمی خود را در شیخ نشین های خلیج فارس راه اندازی کرد.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
واژگان سیاسی:
✍️دکترین کارتر:
در دهه هفتاد میلادی امریکا به متحدین خود در کشورهای اقماری، از جمله ایران، توصیه کرد به اصلاحاتی دست بزنند تا از انقلاب و گسترش کمونیسم در جهان جلوگیری شود. کارتر در دکترین خود وعده داد که آمریکا دیگر از دیکتاتورهای متحد خود دفاع نکند و آنها را وادار کند حقوق بشر را رعایت کنند، اما در عمل به جای آنچه که او "تعهد مطلق" به حقوق بشر خواند در کنار دیکتاتور ایران قرار گرفت.
موقعیت ژئوپولیتیکی ایران در پارادایم جنگ سرد باعث شد که کارتر به جای تلاش برای گسترش حقوق بشر با چشم بستن بر نقض حقوق بشر در ایران از دیکتاتوری شاه به منظور سد نفوذ کمونیسم و حفظ منافع سرمایه دار حمایت کند. روند ذبح حقوق بشر در مسلخ منافع سرمایه داری از جانب امریکا تا به امروز ادامه داشت.
دکترین کارتر داراى سه بعد اساسى بود که عبارتند از :
الف- تعهد صریح و بىپرده آمریکا در جهت واکنش نظامى به هر شکل لازم در مقابل هر نوع تلاش شوروى براى حضور ژئوپولتیک در مناطق جهان
ب- تأکید بر حقوق بشر، فضاى باز سیاسى، آزادىهاى مدنى و فشار بر حکومتهاکمونیستى به ویژه در اروپایى شرقى براى رعایت آن ها
ج- ایجاد فضاى باز سیاسى و ترویج فعالیتهاى اصلاح طلبانه با هدف حفظ حکومت هاى دیکتاتورى متحد آمریکا نظیر رژیم شاه و جلوگیرى از اضمحلال و فروپاشى آن ها
https://eitaa.com/tahlil30yasi
10.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍نیروهای نظامی همیار ملل متحد که در ایجاد صلح و امنیت بینالمللی کمک میکنند، نیروهای حافظ صلح UN Peacekeeper نامیده میشوند.
🔹این نیروها در مناطق پرتنش بینالمللی مستقر میگردند و میان طرفین دعوا حائل میشوند.
🔸استقرار نیروهای حافظ صلح که موسوم به کلاه آبیها هستند، عموما با پیشنهاد ملل متحد و توافق طرفین صورت میپذیرد و این نیروها متعهد میشوند بدون جانبداری از یکطرف، اصول حفظ صلح را اجرا کنند.
🔸در طول هفتاد و پنج سال سابقه تشکیل این گروههای نظامی و همکاری آنها قریب به صد عملیات حفظ صلح توسط آنها صورت پذیرفته است که گاهی سوعملکرد آنها موجی از انتقادات را برانگیخته است همانند عملیات حفظ صلح در عراق، سربرنیتسا و قزاقستان به دلیل سواستفاده مالی، بیتفاوتی دربرابر جنایت و ... .
🔹نیروهای ایرانی حافظ صلح، یکی از زیرشاخههای نیروی زمینی ارتش ایران و اداره عملیات حفظ صلح سازمان ملل متحد به حساب میآید. کشورها برای عملیات حفظ صلح سازمان ملل متحد خود را آماده میکنند.
🔸 یگان ایرانی حافظ صلح برابر پیشنهاد ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به دفتر مقام معظم رهبری، در سال ۱۳۷۲ تأسیس شد و سپس گزارشی از سوی وزارت امور خارجه کشورمان درخصوص تأسیس این یگان به سازمان ملل ارسال شد که با ثبت آن در سازمان ملل، یگان حافظ صلح ایران رسمیت یافت.
🔸پیشتر پس از آتش بس میان ایران و عراق، عملیات حفظ صلح با عنوان یونیماگ UNIMOG برقرار بود.
#فیلم ادای احترام دبیرکل ملل متحد و وابستگان نظامی به مقام حافظ صلح بمناسبت ۲۹ مه #روز_بینالمللی حافظ صلح
https://eitaa.com/tahlil30yasi
unpeacekeeping-operationlist_3_1_0.pdf
193.1K
فهرست عملیات حفظ صلح
https://eitaa.com/tahlil30yasi
7.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹یکی از ماموریت های #سازمان خواروبار جهانی فائو، کمک به دولتها برای مبارزه با آفات میباشد.
🔸فائو هم در حوزه نحوه «مبارزه منطبق با اقلیم» و هم در حوزه «خنثیکنندههای اثر سمهای ضد آفت» اقدام به ارائه توصیه و مشورت میکند.
🔹در فروردین ماه سال جاری، در دیدار نماینده ایران در فائو با مقامات این سازمان، اعلام آمادگی فائو برای مبارزه با ملخ صحرایی و سرخرطومی حنایی خرما به ایران ارائه شد.
🔸 قدمت تلاش تقنینی ايران درخصوص مبارزه با ملخ، به قانون «معافیت مواد شیمیایی و اثاثیه فنی جهت دفع ملخ از حقوق گمرکی و عوارض دیگر» مصوب 4 شهریور ماه 1309 باز میگردد.
#فیلم جدید منتشرشده فائو درخصوص حضور نمایندگان این سازمان در #افغانستان برای مبارزه با ملخ
https://eitaa.com/tahlil30yasi
5.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹گروه اقتصادی بریکس BRICS، نام خود را از اتصال ابتدای نام کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی گرفته است.
🔸این #گروه، قریب به نیمی از جمعیت دنیا را در خود جا داده و بزرگترین بازار مصرفی موادخام دنیا به شمار میآید.
🔸پیشبینی میشود که تا ۱۰ سال آینده، ۵۰ درصد از تجارت و اقتصاد جهانی در اختیار اعضای این گروه قرار خواهد گرفت.
🔹این گروه بارها در زمان تحریم انرژی مخالفت خود را علیه تحریمهای آمریکا ضد ایران ابراز کرده است.
🔸ایران نیز به این گروه به عنوان بازار بزرگ و یکی از ابزارهای مقاومت در برابر یکجانبه گرایی آمریکا مینگرد.
🔸هم اکنون کشورهای اندونزی و ترکیه به عنوان کاندیدای عضویت کامل این گروه پتانسیل مورد نظر را دارا هستند و کشورهایی همانند آرژانتین، مصر، ایران، نیجریه و سوریه خواهان پیوستن به این گروه هستند.
🔹بریکس گاهی نیز مواضع سیاسی خود را در بیانیههای پایانی اجلاسهایش بیان میدارد همانند مخالفت با شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی .
https://eitaa.com/tahlil30yasi
8.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماینده ویژه ملل متحد در سودان:
🔹وضعیت نابسامان مردم #سودان ناشی از جنگ است و کمک های سازمان یافته به دست مردم نرسیده است.
🔸 ما مسئول بروز بحران بشردوستانه هستیم و برنامه کمکهای #بشردوستانه را صادر کردیم.
🔹لازم است تا سازمان ملل #میانجیگری کند تا این مشکل حل شود و صلح را تامین نماید.
🔸 شورای امنیت به زودی در هفته آینده درخصوص تصمیمات فوری برای دو ماه آینده سودان، جلسه برگزار خواهد کرد.
🔹در این جنگ نظامی، پیروزی یک طرف امکان پذیر نیست و مردم سودان نیازمند فضای آرام هستند تا توافقنامه صلح به وجود بیاید.
🔸 قرارداد صلح باید دارای تعهد طرفینی برای انجام دادن باشد.
#فیلم گزیده اظهارات نماینده ملل متحد
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔹امارات متحده عربی در ماه میلادی ژوئن ریاست دورهای این شورا را عهدهدار شد.
🔸امارات متحده عربی که جزء ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل است، در ماه میلادی ژوئن ریاست دورهای این شورا را برعهده دارد.
🔹سوئیس که از ابتدای سال جاری میلادی (۲۰۲۳) به عضویت شورای امنیت سازمان ملل درآمده است، رئیس دورهای این شورا در ماه می بود.
🔸پیش از سوئیس، روسیه یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت که دارای حق وتو است، رئیس این شورا بود که ریاست آن به دلیل جنگ اوکراین، به شدت مورد هجمه کی یف، امریکا و حامیان غربی آن قرار گرفت.
🔸کشورهای ژاپن، سوئیس، مالت، موزامبیک و اکوادور اعضای جدید غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند که دوره دو ساله عضویت آنها از روز اول ژانویه ۲۰۲۳ آغاز شده است و جایگزین کشورهای هند، نروژ، ایرلند، کنیا و مکزیک شدند.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
10.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جنگ حقوقی فرانسه علیه ایران
#فیلم برنامه ویژه رادیو بینالمللی فرانسه علیه ریاست جدید ایران بر مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر
🔹خبرها حاکی از آنست که برخی سازمانهای غیردولتی بین المللی با حمایت دولتهای غربی درصددند مصوبه ای برای پسگیری این سمت از ایران به تصویب برسانند.
🔸این اقدام که با الگوگیری از تلاش آمریکا در اخراج ایران از کمیسیون مقام زن ملل متحد اتخاذ شده است، بدنبال ایجاد #جنگ_حقوقی جدیدی علیه ایران است.
🔹هرچند مصاحبه شونده اصرار دارد که این سمت را ناچیز معرفی کند اما تاکیدات بعدی او در این فیلم، حاکی از اهمیت انتصاب ایران در این پست است.
🔸بخشی از اتفاقاتی که در سطح بین المللی علیه ایران در یکسال اخیر بوقوع پیوسته است، با ادعاهای حقوقی بویژه نقض #حقوق_بشر صورت پذیرفته است.
https://eitaa.com/tahlil30yasi