🔺در روزی که #سکوی_فاز_۱۱_پارس_جنوبی با همت متخصصین صنعت نفت در #داخل_کشور نصب شد یادی کنیم از #تحقیرآمیزترین تصویر در تاریخ صنعت نفت کشور.....
✍ این عکس به یک نماد در تاریخ صنعت نفت ایران تبدیل شد؛ نمادی از خودباختگی و ذوب شدن در #توتال و غربی که زنگنه میگفت، آمده اسلام را تقویت کند!
حال امروز فاز ۱۱ به همت «متخصصان ایرانی» به نتیجه رسیده است...
https://eitaa.com/tahlil30yasi
رویترز: اروپا میخواهد محدودیتهای موشکی ایران را حفظ کند
🔹طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که برای تایید برجام صادر شده بود، باید محدودیتهای سازمان ملل درخصوص فعالیتهای مربوط به موشکهای بالستیک ایران در آبانماه برداشته شود.
🔹محدودیتهای قطعنامه این بود که از ایران خواسته بود از کار بر روی موشکهایی که برای حمل کلاهک هستهای طراحی شدهاند، خودداری کند.
🔹اما رویترز به نقل از ۴ دیپلمات اروپایی مدعی شده اتحادیه اروپا به تهران اطلاع داده که قصد دارد این تحریمها را حفظ کند چون ایران قطعنامه را نقض کرده.
🔸اروپا و آمریکا بارها آزمایشهای موشکی و پرتاب ماهواره ایران را ناقض این قطعنامه اعلام کردهاند درحالیکه تهران همیشه تاکید کرده موشکهایش برای حمل سلاح اتمی نیست.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
صحنه ای زیبا در حج، که مردان ترکیه ای، زنان و دختران خود را از ازدحام جمعیت و برخورد با نامحرمان حفظ کرده اند.
پ.ن: عکسی که باید به تمام دنیا به عنوان نمونه ای برجسته از اسلام نشان داده شود که این دین چقدر زیبا به مردان یاد داده است که در جامعه مراقب زنان و دختران خود باشند.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
تیتر روزنامه انگلیسی تلگراف: چرا دانمارک پایتخت سرطان جهان است؟ بعد خودش نوشته مصرف شدید سیگار و الکل رتبه اول تعداد سرطانی را نصیب دانمارک کرد.
اینو بزنید تو صورت اونایی که میگن مصرفش رو آزاد کنید تا جذابیتی نداشته باشه و کم بشه!
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔺ادعای رویترز مبنی بر تصمیم اتحادیه اروپا برای حفظ تحریمهای موشکی کشورمان (باتوجه به در پیش بودنِ موعد انقضای آنها در ماه اکتبر)، یعنی اروپاییها (احتمالا باتوجه به ترسشان از اقدام متقابل ایران و درگیری شان در جبههی روسیه)، فعلا قصد فعالسازی مکانیسم ماشه و بازگشایی یک جبهه درگیری جدید را ندارند؛ هرچند تمام پیشرفتهای موشکی کشورمان تا امروز نیز در سایهی تحریمها صورت گرفته اما بنظر میرسد باید به اروپاییها یادآور شد که این اقدام احتمالیشان نیز میتواند نشانهی غیرقابل اعتماد بودنشان بوده و باعث سختتر شدنِ هرگونه توافق احتمالی در آینده شود!
https://eitaa.com/tahlil30yasi
10.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۹ دروغ بزرگی که روی اعصاب مردم رفت
🔹 در حالی که رهبر انقلاب تاکید کردند باید با دروغگویی در فضای مجازی برخورد کرد و نباید اجازه داد برخی با دروغهایشان روی اعصاب مردم راه بروند، چند مورد از بزرگترین دروغ های فضای مجازی در سالهای اخیر را بررسی کردیم.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
رفیق حسنم نشدیم😐
🔹طبری ۴۵ ماه در زندان بود و الان با وثیقۀ ۳۰۰ میلیاردی منتظر اعاده دادرسی است
🔹مهدی هاشمی پس از رد مال، تحمل شلاق و ۷ سال حبس، بهصورت مشروط آزاد شد. نجفی با جلب رضایت اولیای دم و گذراندن بیش از ۳ سال حبس آزاد شده. بابک زنجانی و شهرام جزایری در زندان هستند.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔺توازن تهدید Balance of threat
🔹بر اساس نظریه توازن تهدید، کشورها نه در برابر قدرت بلکه در برابر کشورهایی موازنه ایجاد می کنند که برای شان به شکل خاصی خطرناک جلوه می کنند. این نظریه می کوشد نظریه توازن قدرت را با لحاظ کردن عوامل دیگری تعمیم می دهد. اما نظریه تهدید را به دشواری می توان به آزمون کشید زیرا برآورد و سنجش این عوامل دشوار است.
🔸نظریه تهدید ارتباط نزدیکی با استیون والت به ویژه کتاب او ریشه های اتحادها (1987) دارد. به گفته والت تهدید از قدرت کلی، مجاورت جغرافیایی، قدرت آفندی، و نیات تجاوزکارانه تشکیل می شود. قدرت کلی همان مجموع منابع کشور است؛ کشوری که منابع بیش تری داشته باشد می تواند تهدید جدی تری از کشوری که منابع کم تری دارد مطرح سازد. مجاورت جغرافیایی از این رو اهمیت دارد (در صورت برابر بودن سایر شرایط) کشورهای نزدیک اغلب تهدید کننده تر از کشورهای دور هستند. قدرت آفندی، توانای یک دولت برای تهدیدکردن حاکمیت یا تمامیت سرزمینی دولت دیگر با هزینه ای قابل قبول است. سرانجام، کشورهایی که تجاوز پیشینه تصور شوند احتمال بیش تری دارد که موجب ایجاد توازن شوند تا دولت های دیگر. نیات تجاوزکارانه تمایل یک کشور خاص به واداشتن کشوری دیگر به واکنش را مشخص می سازد، وضعیتی که نمونه اش آلمان نازی بود. والت در نظریه اش بر اهمیت نیات تجاوزکارانه به جای منابع مادی قدرت تأکید می ورزد.
ادامه دارد.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
به گفته والت توازن تهدید در مقایسه با توازن قدرت شاخص بهتری برای پیش بینی شکل گیری اتحادهاست. برای نمونه، وی هنگام تبیین ریشه های جنگ سرد می گوید مجاورت جغرافیایی، قدرت آفندی، و نیات تجاوزکارانه اتحاد شوروی موجب ایجاد توازن توسط قدرت های منطقه ای در اروپا و آسیا به صورت تشکیل اتحادهایی با ایالات متحده شد و متعاقباً اتحاد شوروی هم با تقویت قدرت خود در داخل، در برابر ایالات متحده توازن ایجاد کرد. والت از این گذشته برای تحلیل شکل گیری اتحادها در جنوب شرقی آسیا و روابط میان انقلاب و جنگ هم از نظریه تهدید کمک می گیرد . این نظریه توضیح می دهد که چرا با همه نگرانی هایی که در دوران معاصر پس از رویدادهای 11 سپتامبر 2001 درباره سیاست خارجی امریکا وجود دارد بعید است که تفوق ایالات متحده دیگر کشورها را به ایجاد توازن در برابر آن برانگیزد.
ادامه دارد.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔺نظریه تهدید ارتباط تنگاتنگی با نظریه توازن قدرت دارد ولی متفاوت با آن است. به موجب نظریه توازن قدرت، کشورها در برابر قدرت موازنه ایجاد می کنند. اما هواداران نظریه تهدید می گویند متغیرهای دیگری که این نظریه در نظر می گیرد امکان تبیین نمونه هایی از توازن را فراهم می سازند که با نظریه توازن قدرت به سهولت قابل تبیین نیستند. بنابراین نظریه تهدید، تعمیم و تنقیح سودمند نظریه قدرت است. برای نمونه، بسیاری کشورها در جنگ سرد مطابق آن چه روایت خام نظریه توازن قدرت پیش بینی می کرد به جای پیوستن به اتحاد شوروی که ضعیف تر بود به ایالات متحده پیوستند که قوی تر بود.
🔹آزمون دقیق نظریه تهدید به دلیل دشواری های موجود در برآورد متغیرهای کلیدی مانند «قدرت آفندی» و «نیات تجاوزکارانه» دشوار است. سنجش قدرت آفندی از آن رو دشوار است که از بسیاری از انواع نیروی نظامی می توان هم برای پدافند استفاده کرد و هم برای آفند و نیروهایی که مأموریت شان پدافندی است ممکن است برای اجرای عملیات مقابله با آفند به توانایی آفندی نیاز داشته باشد. به همین ترتیب، برآورد نیات تجاوزکارانه می تواند دشوار باشد. نیت ها به ندرت دونمایی یعنی با «تجاوزکارانه» و /«غیرتجاوزکارانه» اند بلکه نوعی گرایش وجود دارد که می تواند از درجه شدید تا درجه صفر را در برگیرد و در گذر زمان تغییر کند. وانگهی، شاید نیات تجاوزکارانه ملهم از تحلیل تلویحی سودها و هزینه ها باشد: اگر چشم اندازهای موفقیت روشن باشد و هزینه ها اندک به نظر رسد به نحوی که تجاوز و بنابراین تهدید صرفاً به معنی فرصت طلبی در شرایط وجود عدم توازن قدرت باشد ممکن است رهبران تجاوزکارتر شوند.
🔸همچنین برآورد نیات تجاوزکارانه می تواند از آن رو دشوار باشد که این برآوردها قضاوت ذهنی گروهی از افراد درباره نیات گروهی دیگر از افراد است. ممکن است تک تک اعضای هر یک از این دو گروه بیایند و بروند، نفوذ متفاوتی داشته باشند، با هم فرق کنند و نظرشان را تغییر دهند. روشن نیست که باید نظر چه کسانی را در هر گروه در نظر گرفت و نظرات چه کسانی را نه. اگر نیات تجاوزکارانه به شکل رسمی اعلام نشده باشند یا فعالیت های اطلاعاتی فوق العاده خوبی صورت نگیرد فعالیت های اطلاعاتی فوق العاده خوبی صورت نگیرد ممکن است گروه قضاوت کننده همراه با آماده شدن گروه دیگر برای دست به کار شدن، شواهد فزاینده ای به دستش رسد ولی نمی تواند با قطعیت نیات طرف دیگر را بشناسد مگر زمانی که او قطعاً دست به تجاوز بزند. بنابرای آگاهی از نیات رهبران می تواند برای ناظران بیرون (و حتی داخلی) دشوار باشد و آگاهی از نیات رهبری هنگامی که به شکلی برگشت پذیر خود را متعهد به اقدامی نکرده باشد می تواند ناممکن باشد. وضعیت معمول از این قرار است که برخی افراد یک کشور، رهبران کشور دیگر را تجاوزکار می دانند ولی دیگران نه، رهبری کشور دوم هم یک دست نیست و قضاوت های مشابهی درباره کشور اول دارد.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
36.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو / عمان؛ سوئیس خاورمیانه و راز و رموزش!
قسمت اول
عمان به دلیل نقشش در شورای همکاری خلیج فارس به سوئیس مشهور است
در دوران باستان اگر شبه جزیره عربستان را به صورت یک کلیت در نظر بگیریم تنها دو کشور در آنجا بود در شرق عمان و در غرب یمن
عمان از ابتدای تاریخ وجود داشته است
حضرت محمد(ص) زمانی که پیامرسانهایش را به کشورهای مختلف فرستاد برای پادشاهان عمان نیز نامه نوشت.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔺 روسیه برای چین یک مشکل است یا فرصت؟
نشنال اینترست
🔸 از دیدگاه چین، روسیه در اوکراین دچار نوعی "خون دماغ" شده که نه تنها از منظر سیاست قدرت شرم آور است بلکه به افزایش وحدت و همگرائی ناتو نیز کمک کرده است. علاوه بر این، روسها به چینیها گفته بودند که انتظار یک «عملیات نظامی ویژه» محدودتر را داشته باشند – نه یک تهاجم تمام عیار. یک متحد فلج ممکن است به نوعی بار و مانع باشد اما متحدی که توانائی عبور از آستانه اتمی را داشته باشد، مطمئنا می تواند فاجعه آفرین نیز باشد.
🔹 چین رویای جایگزینی نظم تحت رهبری غرب با نظمی تحت رهبری خود را دارد و برای بدست آوردن سرزمینی که آن را بخشی از میراث ملی خود می داند، در حال برنامه ریزی است. برخی احساس میکنند طرح صلح دوازده مادهای که اخیراً شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین به ولادیمیر پوتین پیشنهاد کرد، اشاره به تمایل این کشور به عقبنشینی متحدش روسیه از یک جنگ نیابتی طولانی و سخت با غرب را دارد که درعین حال به روسیه کمک می کند جایگاه خود را به عنوان یک قدرت برتر حفظ کند. فیلسوف چینی "سون تزو" گفته بود: "پیروزی از یافتن فرصت در مشکلات حاصل می شود." در حالی که در روابط کنونی چین با روسیه نکات منفی وجود دارد، اما جنبه های روشن نیز دیده می شود. یک متحد زمین گیر بیشتر به شما وابسته میشود چرا که چین برای بقای روسیه ضروری است و این موضوع اهرم قابل توجهی را به چین در کنترل همسایهاش میدهد.
🔸 چند مزیت جانبی دیگر نیز از وضعیت فعلی روسیه وجود دارد، مانند کاهش چشمگیر توانائی این کشور در فروش بین المللی تسلیحات. چین نه تنها میتواند از برخی از این فرصت ها به نحو مطلوبی استفاده کند، بلکه همزمان می تواند مسیر صادرات سلاح به کشورهایی مانند ویتنام که نمیخواهد توسط روسیه مسلح شوند، را قطع کنند. در عین حال، چین همچنین در حال ارزیابی این موضوع است که این وضعیت به دیدگاه آن در بازپس گیری تایوان می تواند در کوتاه مدت کمک کند یا به آن آسیب برساند؟
🔹 گرفتار شدن آمریکا در یک جنگ طولانی مدت مانند اوکراین، بسیار به نفع چین است. آیا روسیه مثل یک پرنده آلباتروس بر گردن چین برای این کشور دردسرساز خواهند بود؟ یا برعکس، آیا تضعیف روسیه فرصت های فراوانی را برای چین فراهم می کند تا منافع ملی خود را تامین کند؟ استراتژیست های بزرگ فرصت ها را در مشکلات می بینند و سرزمین مادری "سون تزو" قطعا از این قاعده مستثنی نیست.
منبع
https://nationalinterest.org/blog/russia-problem-or-opportunity-china-206414
https://eitaa.com/tahlil30yasi