فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 برو #پولت_را_پس_بگیر، خوب حقوق یادت ندادند
🔹 ۱۲ مرداد ۹۴ | #ظریف درپاسخ به دکتر فواد ایزدی: میگن رئیسجمهور بعدی میخواد با یک #امضا تحریمها رو برگردونه؛ خب برگردونه؛ کی تو دنیا اجرا میکنه؟ نمیتونه این کار رو بکنه؛ قاعده #حقوقی داره؛ من به شما اطمینان میدم؛ تام کاتن این را گفت، جوابش را که دادم، همه زیر توییتش نوشتند، برو پولت را از #هاروارد پس بگیر، خوب حقوق یادت ندادند
🔸۴ اردیبهشت ۹۸ | #ظریف در نیویورک: رفتار آمریکا از دزدهای سر گردنه هم بدتر است؛ #آمریکا نه تنها خودش دزدی میکند و بر سر گردنه ایستاده بلکه به بقیه هم میگوید شما هم اگر همراه من #دزدی نکنید، مجازات خواهید شد؛ آمریکا مذاکره کننده معتبری نیست؛ آمریکا نشان داده که قوانین #بینالمللی و حتی توافقها و تصمیمهایی را که خودشان پیش از این گرفتهاند، #بی_ارزش میداند
✍ بله همون طور که میبینید تمام حرفهای #ظریف درست از آب در آمده و بقول خودشون #دلواپسان بخاطر این همه دست آورد دولت و سرخوشی ملت #دپرس شدن و یه گوشه نشستن و داد میزنن آی خدااا آخه چرا ما برجامو امضا نکردیم که این همه #رفاه ، و امنیت اقتصادی رو ما بیاریم برا ملت تا ازمون خوششون بیاد
➕ آخه چطور روتون میشه هنوزم حرف بزنید و به انقلابی ها حمله کنید
🔴 شوخی صادرات غیر نفتی در اقتصاد
✍🏻 #مهران_ابراهیمیان در #جوان نوشت
🔰وقتی از اقتصاد مقاومتی سخن گفته میشود به معنای فاصله گرفتن از وابستگی به درآمدهای نفتی و تولید درون زای بروننگر است. شاید این جمله یکی از بهترین جملاتی است که بهرغم تلاشهای خصمانه برای لوث و ناکارآمدکردن این واژه در سالهای اخیر به ادبیات اقتصادی کشور افزوده شدهاست. با این حال هیچگاه این جمله ناب از تعریف اقتصاد مقاومتی مانند تعریف اقتصاد و مدیریت منابع در کشور جدی گرفته نشدهاست.
🔺ایراد کار و نقطه تأسفبار زمانی عیانتر میشود که اقتصاد ما بر خلاف همه ادعای اقتصاددانان و دولتمردان به شکل عجیبی متمرکز بوده و در سالهای اخیر دولت به تنهایی میتوانسته در این خصوص تصمیمسازیهای جدی و ایجاد زمینه برای تولید درونگرای بروننگر داشتهباشد، اما ترجیح داده تا به جای اصلاح ساختارها و بهبود محیط کسب و کار بر برجام متمرکز شود و اقتصاد مقاومتی و یا به عبارت بهتر کاهش اتکا به درآمدهای نفتی و تولید دارای مزیت رقابتی در بازاهای جهانی را نادیده بگیرد و انجام امور روزمره را به جای اقتصاد مقاومتی جا بزند.
🔹نگاهی به ترکیب این روزهای صادرات کشور که دولت مدعی کاهش نقش درآمدهای نفتی است نشان میدهد توسعه صادرات غیرنفتی و کاهش وابستگی به نفت بیشتر شبیه شوخی است، زیرا هم اکنون در حدود ۶۰ درصد صادرات مربوط به میعانات گازی و پتروشیمی است که با حداقل فرآوری در حال صادرات هستند. این نوع صادرات به معنای صادرات مستقیم انرژی ارزان و مواد هیدرو کربوری مفت است که در عمل نیروی انسانی یا تکنولوژی بومی کمترین نقشی را در صادرات ایفا میکند.
🔸از همینرو است که رهبری در سخنرانیهای اخیر خود به وضوح از دولت میخواهد تا نسبت به راهاندازی صنایع پاییندستی و جلوگیری از خامفروشی اقدامات عملی بکند و فرصت باقیمانده دولت از عمر دولت را نیز کم نمیدانند.
🔹اما این تمام ماجرا نیست زیرا در بخش باقیمانده ترکیب صادرات نیز میتوان به وزن سنگین صادرات مواد معدنی خام توجه کرد که در آن حوزه نیز با حداقل فرآوری در حال انجام است. بدیهی است که این بازار هم چندان نمیتواند چشماندازی دائمی و مثبت در بازارهای جهانی داشته باشد. به علاوه حداقل فرآوری و ایجاد جذابیت در محصولاتی مانند سیمان و فولاد در واقع همان صادرات یارانه معادن ارزان و انرژی ارزان است که در اختیار بخش تولید نمایی قرار میگیرد که از مواهب انرژی ارزان بهره میبرند و یارانههای انرژی را صادر میکنند.
🔺اما وضع بخش دیگری که متأسفانه بر خلاف تصور، به نام تولید صادرات محور و به اسم بخش خصوصی فعال به شمار میروند، از اینها نیز بدتر است. در این قشر از صادرکنندگان که همواره خود را طلبکار حاکمیت میدانند علاوه برانرژی و نیروی کار ارزان از نوع خاصی از یارانههای غیر مستقیم نفتی بهره میبرند که کمتر به آن پرداخته شدهاست.
🔹این گروه از محصولات که معمولاً اثرات زیادی هم در سبد معیشتی مردم دارند، معمولاً با ورود صادرکنندگان یا تولیدکنندگان قلابی هر بار یکی از بازارهای مصرفی کشور را تحتالشعاع خود قرار میدهند و قیمتها را برهم میزنند. آنها از مواد اولیه وارداتی استفاده میکنند که معمولاً کالاهای واسطهای (مواد اولیه) کارخانجاتشان از محل درآمد فروش نفت و تخصیص یارانههای دولتی تأمین میشود.
🔺کالاهایی مانند آرد، دان مرغ، خوراک و داروهای دامی، روغن، کاکائو و قهوه، شیر و شکر که همگی برای کاهش فشار به اقشار دهکهای پایین از یارانههای سنگین بهره میبرند در نهایت با فرآوریهای ساده در قالب لبنیات، شکلات، فرآوردههای گوشتی (مانند کالباس و سوسیس) صادرات مجدد میشوند. به عبارت بهتر این گروه یارانههای انرژی، یارانههای مواد اولیه ارزان وارداتی را با استفاده از نیروی انسانی ارزان تلفیق میکنند تا هم گرانی را به ارمغان بیاورند و هم منابع نفتی را دوباره با قیمت ارزانتر برای منافع خود صادر کنندکه به نظرجزو بیمنطقترین فعالیتهای اقتصادی کشور است. جالبتر آنکه برخی از همین تولیدکننده نماها در سال گذشته حتی حاضر به طی چنین پروسههایی هم نشدند و ترجیح دادند که یارانه ارزی کالاهای وارداتی را بدون واردات کالاهای واسطهای در بازار آزاد بفروشند و راحتتر پول در بیاورند.
💢با این اوصاف آیا این اقدامات تولید درونزای بروننگر است یا باید از اساس به دنبال تعریف جدیدی از تولید باشیم که مثلاً هر عرضهکننده لوازم خانگی، خود را تولیدکننده نداند و هر صادراتی را صادرات ایرانی ندانیم و با ایجاد محیط مناسب برای مولدان واقعی مانع از رانتخواری با نامهای قابل احترام «تولید» و «صادرات» شویم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦 این فیلم برای اونایی که عادت دارن #محرم هر سال بگن به جای هزینه کردن برای #اربعین ، خرج فقرا کنید...
انتخاب سفیر جدید #یمن در تهران، انتخابی هوشمندانه و دقیق بشمار میرود که دقیقاً به مانند حضور سخنگوی جنبش انصارالله با خنجر یمنی در دیدار با رهبری میتواند حاوی پیامهای فراوانِ بیرونی باشد؛ او یکی از نوادگان ایرانیانی است که ۱۵۰۰سال پیش پا به سرزمین یمن گذاشتند تا آنجا را برای شاه وقت ایران به تصرف درآورده و با نفوذ رومیان مقابله کنند و امروز علاوه بر پیام تغییر معادلات در یمن به نفع ایران، میتواند حاوی این پیام باشد که رابطهی تهران و صنعا، فَرای یک رابطهی دینی و مذهبی صِرف است و ریشه در تاریخ دارد و از نوع همخونی بشمار میرود!!
#محمد_الدیلمی
#مهدی_قاسم_زاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ ایالات متحده آمریکا | کارولینای جنوبی | شهر کلمسون
⬅️خودباختگی حد و مرز ندارد...شاید روزی باورتان نمیشد که بعد از وقوع یک حادثه غیر مترقبه، گروهی فریاد برآورند که ما چه کردیم که اینگونه شدیم و همه این مسائل به دلیل نفرت پراکنی هایی است که مدام مرتکب آن میشویم! ، جماعت سلبریتی و روشنفکر نما آنچه در آمریکا اتفاق افتاده را ببینید و بگویید کدام یک از شعارهای نفرت پراکن ما به ایالت کارولینای جنوبی رسیده که مردم اینگونه در هوا پرواز میکنند؟!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅مردی که چهره خاورمیانه را تغییر میدهد....!
📍شبکه اسرائیلی از قدرت ژنرال ایرانی میگوید
در کانادا جماعت سلطنت طلب بر سر عزاداران حسینی فریاد می کشند و می گویند : عزاداری برای حسین ع ، تایید جمهوری اسلامی است!
انصافا دلیل خوبی است برای اینکه جمهوری اسلامی ، راه حسین را ادامه داده.
#مصطفی_امینی_خواه
4_6012863328597050801.mp3
12.74M
🔺عاشورا از سقیفه آغاز شد
🔺تحریف انقلاب و امام به دست نفوذیها
🔺امداد غیبی برای حفاظت از انقلاب حد و حدودی دارد...
#بیانات استاد ایمانی
شب اول #محرم ۹۸, قم
✾•┈┈••✦••┈┈•✾
🏴
ابتدا تکذیبش کردند، سپس وزیر ارتباطات بدون اشاره به وضعیت #ماهوارهبر_سفیر خبر از سلامت #ماهواره_ناهید داد، بعد از آن عدهای تصاویر منتشر شده توسط ترامپ را #فتوشاپ و ساختگی خواندند و در نهایت بعد از چند روز تعلل، امروز سخنگوی دولت خبر از انفجار سکوی ماهوارهبر، بدونِ تلفات جانی و به دلیل #خطای_فنی میدهد؛ تا زمانی که مسئولین محترم به این نتیجه نرسند که باید اخبار #شکست را نیز به مانند موفقیتها، سریع و درست اطلاعرسانی کرد و هیچ پیشرفت و موفقیتی بدون شکست بدست نمیآید، احتمالاً "در" بر همین پاشنه خواهد چرخید و حالا حالاها باید شاهد سوءاستفادهی #فرصت_طلبان از این وضعیت بود!
#دولت_فشل
#مهدی_قاسم_زاده
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 🏴شیعه فدای #حسین (ع) یا حسین فدای شیعه؟
استاد رحیم پور ازغدی
#ماه_محرم
🌿اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتي حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَيْكَ مِنّي سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقيتُ وَبَقِيَ اللَّيْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّي لِزِيارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَعَلى عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَيْن🌿
#هفت_شهر_عشق
💠 معنای کلمه «کُلُّ یَوْمٍ عَاشُورَا و کُلُّ اَرْضٍ کَرْبَلاء»
«کُلُّ یَوْمٍ عَاشُورَا و کُلُّ اَرْضٍ کَرْبَلاء» یک کلمه بزرگی است که اشتباهی میفهمند. آنها خیال میکنند که یعنی هر روز باید گریه کرد! لکن محتوایش غیر از این است. نقش #کربلا این بود که #سید_الشهدا - سلام الله علیه- با جمعیت معدود، آمدند کربلا و در مقابل ظلم یزید و در مقابل دولت جبار ایستادند و فداکاری کردند و کشته شدند، لکن ظلم را قبول نکردند. همه روز باید ملت ما این معنا را داشته باشد که امروز روز #عاشورا ست و ما باید مقابل ظلم بایستیم.
#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی
#صحیفه_امام
#امام_خمینی
صحیفه نور،جلد 9،صفحه 202
بیانات امام خمینی(ره) در جمع اعضای هیأت فاطمیون تهران
مورخ:۴ مهر ۱۳۵۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هشدار رئيس قوه قضائيه به كساني كه مال نامشروع كسب كرده اند.
آيت الله رئيسي در جلسه شوراي عالي قضائي: هركس مال نامشروعي از راه فساد كسب كرده، پيش از ورود قوه قضائيه خودش برگرداند
مبارزه با فساد بايد مستند باشد و مرجع رسيدگي به اين مستندات هم دستگاه قضايي است.
خط قرمزي براي مبارزه با فساد وجود ندارد ولي بايد مراقب باشيم به كسي هم ظلم نشود.
كساني كه براي مبارزه با فساد، به نشر اتهامات در فضاي جامعه اقدام ميكنند، از افراط و تفريط پرهيز كنند. برداشتن تحريم ها و گشايش اقتصادي بايد مقدمه مذاكرات باشد نه نتيجه آن.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اپوزیسیون مدعی دمکراسی،عزاداری حسین(ع) را تحمل نمیکند.اگر ازش بپرسید با امام حسین مشکل داری؟ حتما کتمان میکند اما حقیقت را در مواضع همین افراد ببینیدکه مرزی بین امام حسین و انقلاب اسلامی نمی بینند.میدانند اکثر مردم نیز چنین اند.سر استقامت جمهوری اسلامی را در همین جا جستجو کنید
💬 #عبدالله_گنجی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اخیرا ترامپ در توییتی از بروز ایراد در ماهوارهبر ایرانی ذوقزده شده است!
گویا ترامپ اطلاع ندارد که آمریکا از دهه ۵۰ میلادی تا همین اواخر بیش از ۸۰ مورد پرتاب ناموفق ماهواره داشته است. از جمله دلایل این ناکامی، انفجار ماهوارهبر بوده که مشهورترینهایش را در این کلیپ خواهید دید؛
💬 آسید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ سخنان جنجالی حمید رسایی در مورد حکم بازداشت حسن عباسی
🔰 عباسی و عباسیها دهانشان باز است چون جیبشان بسته است/ دکتر عباسی از منتقدان آملی لاریجانی و علی لاریجانی بود، این حکم مربوط به دوره آملی لاریجانی است و از آقای رئیسی میخواهیم که پرونده ایشان را مورد بازبینی قرار دهند...
🔺 #حمید_رسایی
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
🔴 #خلاف_گویی های برجامی #قسمت_چهارم 🔺 طرح مسئله: آیا براستی همانگونه که مدافعان و حامیان توافق وین
🔴 #خلاف_گویی های برجامی
#قسمت_پنجم
🔺 طرح مسئله:
۱. آیا براستی همانگونه که آقای رئیس جمهور و مذاکرهکنندگان با شدت و حدت مدعی هستند، به موجب برجام و قطعنامهی ۲۲۳۱، ایران از ذیل فصل ۷ منشور ملل متحد خارج شده است؟ (خبرگزاری ایلنا - ۲۴ دی ۹۷ - کد خبر: ۷۱۵۵۵۰)
۲. آیا میتوان برجام و قطعنامهی ۲۲۳۱ را به عنوان خط پایان جنجال طولانیمدت هستهای ایران تلقی کرد؟
❇️ پاسخ مسئلهی ۱:
با مطالعهی متن قطعنامههای ششگانهی شورای امنیت علیه برنامه ی صلحآمیز هستهای کشورمان، بهوضوح عیان میشود که هیچیک از ۶ قطعنامهی مذکور ذیل کلیت فصل ۷ منشور صادر نشده است. به بیان روشنتر، ج.ا.ایران هیچگاه ذیل کلیت فصل ۷ (من جمله بند ۴۲) نبوده است که اکنون خارج شده باشد، بلکه تنها ذیل دو بند از این فصل یعنی بندهای ۴۰ (اقدامات موقت به منظور جلوگیری از وخامت وضعیت) و ۴۱ (تحریم اقتصادی و دیپلماتیک) بوده است.
⬅️ در بند ۱۰ از قطعنامهی ۱۶۹۶ آمده است:
Acting under Article 40 of Chapter VII of the Charter of the United Nations ...
⬅️ و در بند ۱۰ از قطعنامههای ۱۷۳۷ و ۱۷۴۷، بند ۱۳ از قطعنامهی ۱۸۰۳ و بند ۲۴ از قطعنامهی ۱۹۲۹ نیز میخوانیم:
Acting under Article 41 of Chapter VII of the Charter of the United Nations ...
🎯 نتیجه: مدعای خروج کشورمان از ذیل فصل ۷ منشور، سالبه به انتفاء موضوع و اساسا بلاوجه میباشد.
❇️ پاسخ مسئلهی ۲:
دانستیم که براساس قطعنامههای صادر شده، کشور ما در بدترینِ حالات ذیل بند ۴۱ از فصل ۷ گنجانده شده است، نه کلیت آن.
اکنون میخواهیم دریابیم که پس از سپری شدن مذاکرات درازمدت و ملالآوری که به سندهای برجام و قطعنامهی ۲۲۳۱ و اعطای امتیازات گسترده و فراوان و بعضا بیسابقه به طرفهای غربی منتهی و مختوم گشت، پروندهی غیرحقوقی و ظالمانهای که برای ایران ما تشکیل شده است، در حال حاضر در چه وضعیتی به سر میبرد؟ به بیان سادهتر، آیا از ذیل بند ۴۱ خارج شدهایم یا خیر؟
مطالعه و تدقیقی نه چندان خستهکننده، ما را به این نکتهی تأسفبار واقف میسازد که پس از ۲۲ ماه مذاکره و حصول برجام و قطعنامهی ۲۲۳۱، پروندهی ما کماکان نیز «حداقل» تا ۱۰ سال پس از صدور قطعنامهی ۲۲۳۱ ذیل این بند باقی خواهد ماند؛ یعنی حتی با فرضِ بودنِ ایران ذیل فصل ۷، باز هم تغییری در وضعیت ایران پس از برجام ایجاد نشده است.
در متن قطعنامهی ۲۲۳۱ - که با اصرار و مذاکرهی دیپلماتهای کشورمان تهیه و صادر شد - مکررا به بند ۴۱ استناد شده و عدم تغییر در وضعیت ایران را در نقاط مختلف متن به ما گوشزد نموده است. به عنوان نمونه میتوان به بند ۱۲ این قطعنامه اشاره کرد که به موجب آن، بازگشت خودکار تحریمها (مکانیسم ماشه) صریحا ذیل بند ۴۱ نگاشته و صادر شده است.
♦️ اما با چه استدلالی گفته شد که 👈حداقل👉 تا ۱۰ سال پس از صدور قطعنامهی مذکور ذیل بند ۴۱ باقی خواهیم ماند؟ آیا پس از اتمام دورهی ۱۰ ساله نیز ممکن است وضعیت فعلی ادامه یابد؟
♻️ پاسخ: با کمال تأسف باید گفت که علیرغم واگذار نمودن امتیازات بزرگ و بعضا ابدی به طرف مقابل در برجام، پروندهی ج.ا.ایران پس از ۱۰ سال نیز لزوما از ذیل بند ۴۱ خارج نخواهد شد؛ زیرا در بند ۸ از قطعنامهی ۲۲۳۱ به صراحت اعلام شده است که شورای امنیت متعهد میشود که پس از ۱۰ سال صرفا «جمعبندی» (concluded) خود را منتشر کند و هیچ تضمینی نسبت به «بستن» پروندهی ایران ارائه نمیکند؛ به این معنا که جمعبندی مذکور ممکن است به بسته شدن پروندهی ایران ختم شود و ممکن است که ختم نشود. البته باید به این موضوع، باز بودن ابعادی از پروندهی PMD ایران را نیز افزود که غرب به وسیله و بهانهی آن میتواند تا سالیان متمادی علیه فعالیتهای صلحآمیز هستهای کشورمان سنگاندازی نماید و باز همان آش و همان کاسه!
#ابرشاگرد
دیپلمات بلندیهای جولان!
حسین قدیانی: #محمدجواد_ظریف با اختلاف، بچهننهترین دولتمرد ایران است! یعنی ضمن معذرت از معصومیت دختربچهها بابت این قیاس، معتقدم #وزیر_خارجه دقیقا اخلاق دختربچهها را دارد! فکر میکنم گاهی میرود پیش #حضرت_آقا و...
ظریف: آآآآآقاااااا!
حضرت آقا: بله!
ظریف: یه چیز به این #حسین_شریعتمداری نمیگین؟ باز در #کیهان منو نقد کرده!
الغرض! مدام ایشان مایه از حمایتهای صدالبته مشروط #رهبر_انقلاب یا #سردار_سلیمانی یا حتی #سیدحسن_نصرالله از خود میگذارد، عوض آنکه با بهره از نعمتی به نام قدرت تکلم، مایه از زبان خود بگذارد و برای منتقد، دلیل اقامه کند! جوری این اخلاق ظریف، نخنما شده که انگار آقا یا آن ۲ عزیز نازنین دیگر که اسم بردم، فقط از مستر "J. Z" تعریف کردهاند! واقعا خوب است نصیحت کنم همین جا ظریف را که اندکی متکی به خود باشد و این همه پشت بزرگان، مخفی نشود! وانگهی! واضح است که حمایتهای بزرگان از ظریف، بیشتر بر مدار درایت، مصلحت و حکمت بوده و الا خود ظریف هم میداند که هیچ کدام از این حمایتها برگرفته از اعماق دل یا مبتنی بر رضایت کامل نیست و بیشتر به منش بزرگوارانهی متأثر از اخلاق #مالک_اشتر خامنهای و ۲ سردار داخلی و خارجیاش برمیگردد! در اینجا باید از ظریف پرسید؛ "مگر نگاه رهبر معظم یا حاجقاسم یا نصرالله به عناصر انقلابی نظیر مدیرمسئول کیهان، منفی است یا تا کنون تعریفی از انقلابیهای پیر و جوان نکردهاند که حضرتعالی مکرر با حمایتهایی که از خودتان میشود، قائم با شک بازی میکنید؟!" طرفه حکایت اینجاست؛ اگر ظریف، انتصاب روحانی بوده اما شریعتمداری منصوب شخص خامنهای است لیکن ما هرگز ندیدهایم که حاجحسین آقا در جواب امثال همین ظریف، پشت حکم رهبر مخفی شود! اینجا کاملا متوجه عمق تفاوت اخلاق مردان با نقزنیها و بلکه جرزنیهای کودکانهی ظریف میشوید! یعنی این بچهننه از بس پشت حمایتها پنهان شده که طریق دفاع از خودش را کامل از یاد برده! آنچه اخیرا ظریف به طعنه از "انقلابیهای زیر کولرنشین" یاد کرد، جوری زمخت و البته خندهدار بود کأنه خودش دیپلمات مستقر در بلندیهای جولان است! و همیشهی خدا کت و شلوارش خاکآلود بیابان! آقای ظریف! خیلی اگر به قاسم و نصرالله ارادت داری، جواب شعار "نه غزه، نه لبنان" را بده که همکیشانت حتی الان هم سر میدهند! قدرمسلم صرفنظر از دوستیهای خالهخرسهی بعضیها با مقاومت، نصرالله و سلیمانی به خوبی بلدند چگونه آن به آن سایهی خود را بر سر اسرائیل غاصب، سنگینتر کنند! خودت باش آقای ظریف! بزرگ شدهای...
#حسین_قدیانی
چند نکته درباره آینده مذاکرات ایران و غرب در باب برجام
اطلاعات موجود نشان می دهد هدف فرانسه از مذاکراتی که ایران را در آن درگیر کرده، یافتن راهی برای پای بندی غرب به برجام نیست. هدف 3 چیز است:
اول- جلوگیری از برداشته شدن گام سوم کاهش تعهدات از سوی ایران که باید روز 15 شهریور انجام شود و اگر مقدور بود، به عقب بازگرداندن دو گام پیشین.
دوم- نشاندن ایران پای میز مذاکرات یک توافق جدید به جای برجام که برنامه های دفاعی و منطقه ای ایران را در بر بگیرد و سقف های زمانی تعهدات برجامی ایران را بردارد.
سوم- نشاندن ایران پای میز مذاکره مستقیم، سطح بالا و فراهسته ای با امریکا.
نقش سوم در واقع مهم ترین کاری است که اکنون فرانسه در حال انجام آن است. از حدود یک سال قبل که اروپایی ها یک تلاش ظاهرا مستقل برای حفظ برجام را آغاز کردند هم هدف همین بود که نهایتا همه چیز به مذاکره مستقیم ایران و امریکا گره بخورد. اکنون اروپا به نقش واقعی خود، یعنی دلالی مذاکره ایران و امریکا بازگشته است.
دولت ایران باید به دقت 4 نکته را در مواجهه با این صحنه در نظر بگیرد:
1-یک خط اعتباری 15 میلیارد یورویی که تازه قرار است از طریق اینستکس صرفا برای معاملات غیرتحریمی هزینه شود، به هیچ وجه جایگزین تعهدات برجامی اروپا نیست.
2- هیچ توافقی با اروپا، نمی تواند مانع پاسخ مستقل ایران به راهبرد فشار حداکثری امریکا شود. داستان ایران و امریکا در منطقه، سوای چیزی است که در مذاکرات با اروپا می گذرد و ایران باید این نکته را اروپا تفهیم کند که مذاکره با آن، به معنای توقف کمپین تحمیل هزینه ایران به امریکا نیست.
3-آغاز هر نوع مذاکرات فراهسته ای به معنای رساندن امریکا به همان چیزی است که می خواهد. این مذاکرات برداشتن تحریم ها را موکول به توافقی چنان جامع می کند که دست پیدا کردن به آن عملا محال است.
4-ترامپ مذاکره با ایران را برای سیاست داخلی خود می خواهد نه برای حل مشکل تحریم ها. پس از آنکه ترامپ عکس دلخواهش را گرفت اساسا دلیلی برای برداشتن تحریم ها نخواهد داشت. برای گرفتن امتیاز باید نیاز طرف مقابل را گروگان گرفت نه اینکه پیشاپیش آن را برآورده کرد. ما به تعبیر آقای ظریف، به جای هتل های وین و ژنو، زیر کولر منزلمان هم که خوابیده باشیم، و به جای فروشگاه های نیویورک، از مغازه سر کوچه مان هم که خرید کرده باشیم، این مقدار را از منطق معامله فهمیده ایم.
#مهدی_محمدی