🌤 عصرنوشت 🌤
🔴 با چه استدلالی میگوییم که «ما قوی هستیم»؟
❇️ پاسخ:
هرگاه دشمنتان به جای رویارویی مستقیم با شما، به فکر ورود از در پشتی و «نفوذ» افتاد، یقین بدانید که شما قوی هستید و دشمنتان میداند که در مواجههی مستقیم با شما شکست خواهد خورد.
✍ #ابرشاگرد
🔴 نشنال اینترست: جنگ نخواهد شد
🔻نشریه نشنال اینترست آمریکا در یادداشتی به قلم دیوید الیسون نوشته که پس از هدف قرار گرفتن تاسیسات نفتی عربستان، به پنج دلیل جنگی بین ایران و آمریکان رخ نخواهد داد.
1⃣ طبق نظرسنجی ها ملت آمریکا با۸ جنگ مخالف است.
2⃣ ترامپ مذاکره را بر جنگ با ایران ترجیح می دهد. تجربه لفاظی های ترامپ و عقب نشینی او در چند سال اخیر موید این نکته است.
3⃣ شیطان انسی، (جان بولتون) از کاخ سفید اخراج شد. جان بولتون یکی از سه ضلع گروه"B" بود که با رفتنش در کاخ سفید از ایده جنگ حمایت نمی شود.
4⃣ ارتش آمریکا با جنگ با ایران مخالف است. طبق نظر فرماندهان نظامی ورود آمریکا به جنگ با ایران، ارتش های قدرتمند مانند چین و روسیه را قوی تر خواهد کرد.
5⃣ ایران نمی خواهد با آمریکا جنگ کند. اظهار نظر مسوولان و فرمانده هان نظامی ایران حاکی از آن است که ایرانی ها چنانچه اقدامی علیه آنها شود از خود دفاع خواهند کرد.
#موسی_سلیمانی «کارشناس زمانه»
🇮🇷 #زمانه
6.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴همه اتهامات حسین فریدون در یک نگاه
یکم؛ 226 نماینده در گفت وگو با فارس گفتند با شفافیت آرا موافقند و تنها 16 نماینده مخالفند...
دوم؛ این درحالی است که حدود یک ماه پیش در رد دو فوریت این طرح 103 رای مخالف و 69 رای موافق ثبت شد....
همین دوگزاره یعنی نگرانی جدی درباره #صداقت؛ یعنی ضرورت جدی درباره #شفافیت_آرا !!
💬 #محسن_مهدیان
#دانستن_حق_مردم_است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹پیش بینی استادِ حکیم، حسن عباسی درباره ی پسابرجام
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
گویا خانم #پروانه_سلحشوری ماجرای #آقازاده_ماساژور را از اساس تکذیب کردهاند و ضمن جانباز خواندن براد
انتشار خبر دروغ مربوط به برادرزاده #پروانه_سلحشوری قطعاً کار زشتی بوده است (البته بهترین راه برای اثبات دروغ بودنِ آن، شکایت قانونی این خانم نماینده از منتشرکنندگان آن میباشد تا مظلوم نمایی، هوچیگری و...) اما دقیقاً به مانند اتهام زنندگان در ماجرای قتل #میترا_استاد و برهم زنندگان جو جامعه در قضیه #دروغ_دختر_آبی، با کسانی نیز که در ماجرای اخیر #آقازاده_ماساژور احیاناً بد اخلاقی کردهاند باید برخورد قانونی شود وگرنه نمیتوان در این فضایِ بیدر و پیکرِ مجازی، خود به خود انتظار بهبود شرایط را داشت؛ نباید اجازه داد عدهای براحتی دست به اقدامات "لاشخورانه" بزنند، چه با انتشار اکاذیب و شایعات و به اسم افشاگری، چه با تکذیبِ آنها و به اسم اخلاقگرایی!!
#تدبیرم_آرزوست
#مهدی_قاسم_زاده
🔹امروز دستور خوبی روی #کاغذ درباره فسخ قرارداد سهام دار عمده #هپکو توسط رئیس جمهور دیدیم؛ ولی ما #کارگران شرکت هپکو نگرانیم و ترس از این داریم که مثل دوسال قبل شود که دستور خلع ید ایشان صادر شد و رسانهای هم شد، ولی در عمل هیچ اتفاقی نیوفتاد!
💬 سید امین ناصری
🔸استاندار مرکزی از دستور فوری رئیسجمهور در خصوص حل مشکل تعیین تکلیف سهامداری شرکت #هپکو اراک خبر داد؛ تا حالا کجا بودند؟!
حتما کار باید به زد و خورد برسد تا دستور بدهند، دستگاه نظارتی و امنیتی کجا هستند؛ اصلا شرکتهایی که کارشان مثل هپکو و #هفتتپه به رسانه نکشیده چی؟!
💬 حامد هادیان
✅مخالفان شگفت انگیز طرح شفافیت
1⃣یکم. خبرگزاری فارس با کلیه نمایندگان مجلس مصاحبه کرده و نظر صریح آنها درباره طرح شفافیت را جویا شده است. نتایج جالب است.
227 نفر موافق. 16 نفر مخالف که بعد از انتشار گزارش نظرشان برگشت و شدند 14 نفر. باقی هم یا ممتنع یا تلفن جواب ندادند.
2⃣دوم. سال 97 یک فوریت طرح شفافیت با حداقل 160 امضا در صحن علنی مطرح و البته با رای قاطع کنار گذاشته می شود.
مخالفان یک فوریت 108 رای. موافقان 59 رای و 5 رای هم ممتنع. یعنی همان ها که علنی امضا کرده بودند در خفا رای ندادند.
3⃣سوم. سال 98 دو فوریت طرح دیگری با 190 امضا به رای گذاشته شد که در نهایت با 103 رای مخالف و 69 رای موافق و 8 رای ممتنع رد شد. یعنی حدود نیمی از کسانی که طرح را امضا کردند، وقتی رای گیری غیرعلنی شد، حرف شان را پس گرفتند.
جالب اینکه مجلس با رای گیری "علنی" همین فوریت نیز با 110 مخالف و 57 موافق، مخالفت می کند.
واقعا چرا؟
✅چند نکته در این رابطه حائز اهمیت است.
در نگاه اول و خوشبینانه ممکن است گفته شود مخالفت با فوریت به معنی مخالفت با طرح نیست. حرف خوبی است. اما در این رابطه چند ملاحظه وجود دارد.
اول اینکه حذف فوریت یعنی بررسی طرح به مجلس بعدی حواله می شود. آیا موضوع شفافیت در مجلس انقدر بی اهمیت است؟ آیا غیر این است که ریشه بسیاری از آسیب های تصمیم گیری و فساد ها در عدم شفافیت است؟ اساسا چرا حواله به مجلس بعد؟
دوم اینکه وقتی یک فوریت در سال 97 رد شد برخی گفتند این طرح باید کارشناسی شود. مرکز پژوهش ها و دیگر نهادهای مدنی مثل "اندیشکده شفافیت برای ایران" روی موضوع کار کردند. پس چرا مجدد رای ندادند؟
سوم و مهمتر اینکه کافی است نظر مخالفان طرح در مجلس را یک بار مرور کنید. هیچ استدلال قابل اعتنایی در رد فوریت نیست. اتفاقا اغلب مخالفان وارد محتوا شدند که شاهد ماجرا نیز تذکر پیاپی رئیس مجلس است. مخالفان اغلب معتقدند شفاف سازی موجب پوپولیسم می شود و دیگر اینکه مردم ما بلوغ لازم برای آرای شفاف را ندارند.
این تناقض در امضای علنی و رای غیرعلنی، از مخالفت با اصل طرح به مراتب بدتر است. این نوع مخفی کاری و بی صداقتی و رفتار متظاهرانه با هیچ منطقی توجیه ندارد. به تعبیر دقیق تر نماینده ای که صریح اعلام می کند مخالف است حتما نسبت به این چند ده نماینده پنهان کار، ارجح است.
✅حال سوال اینست که این نماینده ها از چه چیز هراس دارند که حاضرند برای عدم شفافیت رفتار و تصمیم شان، این چنین بی صداقت رفتار کنند؟
#محسن_مهدیان
🔴 #شفافیت_آراء_نمایندگان، یک مطالبه ی مردمی و منطقی
🔹مخالفان شفافیت آراء تلاش بسیاری می کنند که این مطالبه را اقلیتی، جناحی، غیر منطقی، بی اساس و سیاسی معرفی کنند. بهترین راه مقابله، به رخ کشیدن تهی بودن ادعای آنان و پر بودن دست ما از دلیل و مبناست.
🔹سهیلا جلودارزاده نماینده مجلس در مصاحبه با فارس تلاش بسیاری برای تخریب مطالبه گران شفافیت کرد که رسانه های مخالف شفافیت با ذوق آن را پوشش دادند. قضاوت درباره سطح استدلالات با شما!
1⃣جلودار زاده: با توجه به اینکه برخی جناحهای ما همه چیز مانند اصحاب رسانه و رسانه ملی در دستشان است، این (شفافیت آراء) نمیتواند عادلانه و به نفع ملت باشد.
🔺پاسخ
سوالی که با شنیدن این جمله پیش می آید: منظور ایشان کدام جناح است؟ در حال حاضر دولت و اکثریت مجلس و رسانه های وابسته و حامی این دو همه از یک تفکر سیاسی همسو هستند! «همه چیز» دقیقا چیست؟ چیزی به جز بودجه و رسانه و اختیارات و مصونیت ها...؟! اینگونه حرف زدن و انگ سیاسی زدن بیشتر به ادبیات کسانی می ماند که استدلالی برای مدعای شان ندارند. مطالبه شفافیت آراء یک مطالبه ی عمومی است که از میان مردم هیچ مخالفی نمي توان برایش پیدا کرد.
2⃣جلودار زاده: امروز همه (نمایندگان) نظراتشان را اعلام میکنند... [و]از بیان نظراتش نمیترسند، امروز من ندیدم نمایندهای رای خود را مخفی کند.
🔺پاسخ:
بارها پیش آمده که نمایندگان طرحی را امضا می کنند و بعد بخاطر تهدید یا تطمیع امضای خود را پس می گیرند! همچنین نمونه هایی که طرحی را امضا می کنند و بعد هنگام رای گیری پای امضای خود نایستاده رای دیگری می دهند.
نمونه ی آشکارش تفاوت فاحش عدد امضاهای موافقت با شفافیت با تعداد آراء؛
این رفتارها نشانه ترس نداشتن از افشای رای است؟
3⃣جلودارزاده: اگر یک منطقه تبدیل به استان شود ممکن است به نفع آن منطقه باشد اما به ضرر کشور میشود یا برعکس؛ اینجا اگر نمایندهای قسم خورده مصلحت ملی را در نظر بگیرد، اگر رای منفی دهد آنگاه گروههای فشار ایجاد شده و او را اذیت میکنند، حال یا باید به سوگند خود عمل کند یا اینکه باید به منافع شخصی خود و جانش فکر کند که این واقعا برای نماینده تضاد بزرگی ایجاد میکند و اینجاست که تشخیص میدهد رای منفی باشد
🔺پاسخ:
نماینده ای که توان توجیه مردم درباره رأیش را ندارد و نمی تواند از نظرش دفاع کند و یا حاضر نیست برای نظر و عقیده اش هزینه دهد و شجاعت ندارد، بهتر است نماینده نشود. هر مسأله ای موافقان و مخالفانی در بیرون مجلس دارد. در همه دنیا چنین مساله ای وجود هست و برای نمایندگان امری حل شده است. ضمن اینکه شفافیت آراء به مرور موجب رشد جامعه، آشنایی مردم با وظایف نماینده و کم شدن تبعات این چنینی ست.
4⃣جلودارزاده: به صورت کلی با کمپین شفافیت آراء مخالفم، چرا که در حال حاضر به قدری مشکل داریم که این یکی در آن گم است.
🔺پاسخ:
اولا می بینیم موضوعاتی به اولویت نمایندگان تبديل شده که اولویت دهم مردم هم نیست؛ مثل ورزشگاه رفتن بانوان، کودک همسری، حجاب اجباری، کنسرت،حصر سران فتنه،...
ثانیا طرح شفافیت خود مادر حل بسیاری از مشکلات است. مخفی بودن رای نمایندگان باعث شده به راحتی و بدون ترس از بازخواست حرف و عمل نماینده دو تا شود و تصمیمات اساسی کشور گرفتار لابی گری، امتیاز گیری و جایجایی منافع ملی شود. این یک عامل فسادزا در قلب مهم ترین نهاد تصمیم گیر کشور است. اهمیت این امر از ورزشگاه رفتن بانوان کمتر است؟
وقتی گزارش می شود به صورت میانگین یک چهارم نمایندگان مجلس در سال گذشته در جلسات بررسی طرحها و لوایح در صحن علنی غیبت داشته و ۳۵ نماینده هم با آنکه در صحن علنی حضور داشتند اما گویا ترجیح دادهاند در آرا مشارکتی نداشته باشند، اهمیت و ضرورت شفافیت آراء و بطور کلی در دسترس مردم بودن عملکرد نمایندگان بیشتر مشخص می شود.
📝 #رها_عبداللهی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅بیش از 40 سال مشورت!
📍این روزها سعودی ها بسیار متحیر و سردرگمند، واقعا باور نمیکنند چنین ضربه ای خورده اند و مهم اینجا است علاوه بر این که قدرتی برای پاسخ به چنین حمله ای را نداشته، بدون اجازه آمریکایی ها حق ندارند کلامی اضافه بر زبان جاری کنند،همانطور که در سخنان عادل الجبیر هم خواندید سعودی ها در حال بررسی و مشورت با متحدان هستند.....البته سه ماه پیش و در قضیه هدف قرار گرفتن نفتکش ها هم مشورتی با متحدان برای سعودی ها پیش آمده بود که هنوز بعد از سه ماه این مشورت و بررسی به نتیجه نرسیده و نخواهد رسید!
🔰ترجمه کلیپ، مصاحبه عادل الجبیر در 25 خرداد 98 و بعد از هدف قرارگرفتن نفتکشی که نفت سعودی ها را حمل می کرد:
⬅️مجری:سخنان محکمی از وزیرخارجه آمریکا شنیدیم، توقع چه نوع پاسخی را از آمریکا برای آنچه اتفاق افتاد دارید؟
🔸عادل الجبیر:ما الان در حال مشورت با متحدین خود همچون آمریکا و... هستیم
🔹میخواهیم مطمئن شویم هر قدمی که قرار است برداشته شود تاثیر گذار باشد
🔸و میخواهیم مطمئن شویم ایران میفهمد که در مقابل رفتار این کشور سکوت ممکن نیست.
✍مهدی حاجتی