انتخابات دوم اسفند
چرا یک پیروزی بزرگ است؟ - ۱
انتخابات در بسیاری از کشورهای غربی، معارض ندارد. اما در مقابل انتخابات الهامبخش ایران، سنگاندازیهای فراوانی از سوی مستکبران انجام میشود.
وقتی عملیات ضد انتخابات با برخی همپوشانیهای داخلی همراه شد، موجب کارشکنی سنگین میشود. مانند سال 82 که میخواستند انتخابات مجلس را تعطیل کنند. ما در سوئیس و نروژ انتخابات برگزار نمیکنیم، بلکه در قلب منطقهای آشوبزده و پر از دشمنانی عنود، پرچم برگزاری انتخابات را بالا بردهایم.
تفاوت ماجرا مانند تفاوت حرکت در یک اتوبان هموار، با عبور از یک گردنه پر پیچ و خم در کولاک زمستانی است. بله، اگر گردنه و کولاک نبود و برخی همراهان ناهمدل، کژتابی نمیکردند، میشد آسانتر عبور کرد، اما با وجود همه بد عملیهای برخی همراهان، به سلامت و موفقیت از چنان گردنهای گذشتن، یک موفقیت بزرگ ارزیابی میشود.
برای فهم واقعیت، باید کمی عمیقتر در برخی روندهای مدیریتی ناراضی تراش مطالعه کرد. قبلا از قول سایت دولتی خبر آن لاین و نشریه حزب اتحاد ملت نوشتیم که تحقیر و توهین نهفته در ماجرای توزیع سبد کالا در بهمن 92 و همچنین شوک غافلگیرانه سه برابر کردن قیمت بنزین در آبان 96، سهوی نبود. نشریه صدا در این باره نوشت «روحانی وقتی دید چیزی دستش ندارد، بنزین را گران کرد تا جامعه به شرایط اقتصادی واکنش نشان دهد؛ فشار از پایین اتفاق بیفتد تا در بالا چانهزنی کنند که مذاکره انجام شود. میگویند وزیر اطلاعات در جلسه دولت هشدار داده اگر بنزین را گران کنید، جامعه به هم میریزد و روحانی خندیده است. از نظر روحانی، تصمیم هم کارشناسی بوده و هم نحوه اطلاع رسانی- در واقع اطلاع نرسانی- درست بوده تا جامعه بیشتر عصبانی شود.»
صادق خرازی (معاون وزیرخارجه در دولت اصلاحات) از حامیان جدی دولت و برجام بود. اما هم او درباره ماجرای تلخ بنزین به خبر آنلاین گفت:
«حقیقتا در ماجرای بنزین، بیخردی حاکم بود. مگر میشود بنزین را سه برابر کنید و قبلش هیچ آگاهی نداده باشید!؟... گاهی به شوخی میگویم مسئولین ما صبح به صبح که بیدار میشوند برنامهریزی و بخشنامه صادر میکنند که انقلاب را از بین ببرند و این مردمند که آن را حفظ میکنند(!)...
انتخابات آینده، انتخابات پیچیدهای است. فکر میکنم با فضایی که در آن قرار داریم، مشارکت در شهرستانها بالای ۴۰-۵۰ درصد و در تهران حدود ۲۵ تا۳۰ درصد باشد که خودش رقم قابل توجهی است، هرچند که ایدهآل نیست».
به دفعات شاهد بودیم هر وقت طیف خوشبین به غرب در دولت و مجلس بر سر کار آمدند، امید و اعتماد عمومی آسیب خورد، نارضایتی افزون شد و میزان مشارکت مردم پایین آمد. کارکرد دولتهای شبهلیبرال، تزریق نارضایتی و نا امیدی بوده است.
روزنامه غربگرای شرق چند هفته قبل، با اذعان به اینکه عمده اعتراضات در دولت هاشمی و روحانی رخ داده، نوشت «مطمئنا گستردهترین اعتراضها مربوط به مردم حاشیهنشین بوده؛ مانند آنچه آبان 98 رقم خورد. تا قبل از آبان 98، گستردهترین تظاهرات خرداد 1371 در مشهد و پُرتلفاتترین حادثه فروردین 1374 در اسلامشهر رقم خورد.
نخستین اعتراضها از جنس نارضایتی مردم از برنامههای اقتصادی دولت، در کوی طلاب مشهد شروع شد و تا شیراز و اراک رفت. موج اعتراضات، برآمده از تورم 50 درصدی در دولت سازندگی بود. هاشمی در جریان برنامه پنج ساله توسعه، طرح تعدیل ساختاری را اجرا کرد و نتیجه آن، کوچک شدن سفره مردم بود».
🔻ادامه دارد🔻
#محمد_ايمانی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
انتخابات دوم اسفند چرا یک پیروزی بزرگ است؟ - ۱ انتخابات در بسیاری از کشورهای غربی، معارض ندارد. اما
انتخابات دوم اسفند
چرا یک پیروزی بزرگ است؟ - ۲
توجیه آقای روحانی برای کمقدر نمایاندن برنامه هستهای و سپس توقف 95 درصد آن، به چرخش درآوردن چرخ اقتصاد و رونق معیشت مردم در حد بینیاز کردن از یارانه بود. اما ثمره مدیریت وی، کاهش ارزش پول ملی، افزایش چشمگیر شکاف طبقاتی، پنج برابر شدن نقدینگی ویرانگر، و تحمیل رکود اقتصادی سنگین در کنار تورم 52 درصدی بود.
همه این تلخیها در وضعیت تعلیق و انتظار دیپلماتیک، در حالی رخ میداد که 2200 هزار میلیارد تومان نقدینگی، میلیونها مهندس و کارگر آماده کار، و هزاران کارخانه مهیای فعالیت، معطل تسهیل فضای سرمایهگذاری و تولید و کسب و کار و ایجاد اشتغال در تیراژ چند میلیونی بودند و فقط یک هماهنگکننده با تدبیر را که آنها را به هم برساند، انتظار میکشیدند.
فرصتی شش ساله (عمر یک برنامه توسعه) در این رکودزدگی مدیریتی سپری شد و به امید بخشهایی از جامعه آسیب زد.
عملیات ضدانتخابات، از دشمنانی که کودتای سوم اسفند 1299 و 28 مرداد 1332 را طراحی کردند تا استبداد را جایگزین جمهوریت و مردمسالاری کنند، عجیب نبود. اما بیاعتبار کردن انتخابات از سوی برخی محافل داخلی و مدیریتی چه؟ تصادف بود؟ نتیجه نفوذ بود؟ کتمان خطا و کمکاری با جفایی بزرگتر یا...؟ به یاد داریم وزیر محترم اطلاعات دو سال قبل، از فعالیت «ناتوی اطلاعاتی» علیه ایران خبر داد. نیما زم مدیر آمدنیوز، سال 97 ضمن گفتوگو با یکی از شبکههای ضد انقلاب، از تحلیل ضدامنیتی کارفرمایان خود درباره حمایت انتخاباتی از روحانی پرده برداشت:
«ما در انتخابات ریاستجمهوری تحلیل داشتیم. این جوری نبود که راه بیفتیم و بگوییم اصلاحطلبیم یا عاشق روحانی هستیم. مجموعه ما، تحلیل امنیتی داشت. میخواهم بازش نکنم تا قضایای دیگر اتفاق بیفتد تا بنشینیم و مفصلتر با هم صحبت بکنیم. آیا اگر رئیسی یا قالیباف سر کار بود، این مشکلاتی که در کشور وجود دارد، الان بود؟ این تظاهراتی که ایجاد شد، آیا بود؟ ما بر اساس تحلیل امنیتی...
(مجری: میشود این طور تعبیر کرد که شما خواستید روحانی بیاید، تضاد درونی حاکمیت و عدم تدبیر و مدیریت روحانی، سبب این بشود که مردم معترض شوند؟ تدبیر شما این بود؟) میشود اینجوری هم تعبیر کرد و یکسری سناریوها را کنارش گذاشت. با توجه به شرایط سیاسی داخلی و خارجی، ما به این نتیجه رسیدیم که باید برویم پشت سر یک فردی مثل روحانی. ما شیفته و دلباخته کسی نبودیم. من همین الان هم از کاری که آمدنیوز در انتخابات 96 کرد، دفاع میکنم. چون ما با تحلیل این کار را کردیم. کشور باید به نقطه جوش میرسید و اگر آدمی مثل رئیسی یا قالیباف سر کار میآمد، کار به نقطه جوش نمیرسید. آن وقت روند چهل سال ادامه پیدا میکرد».
🔻ادامه دارد🔻
#محمد_ايمانی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
انتخابات دوم اسفند چرا یک پیروزی بزرگ است؟ - ۲ توجیه آقای روحانی برای کمقدر نمایاندن برنامه هسته
انتخابات دوم اسفند
چرا یک پیروزی بزرگ است؟ - ۳
ما در این دوره با سه جفای بزرگ مواجه شدیم: نخست، سوء مدیریت اقتصادی و فشار سنگین بر مردم. دوم، تقلا برای لکهدار کردن انتخابات و انداختن آن از چشم مردم با این ارزیابی که طیف ائتلافی همسو با این مدیریت، یقینا بازنده انتخابات خواهند بود؛
به قول معروف، دیگی که برای ما نجوشد، همان بهتر که نجوشد! (مقبولیت این طیف به زیر هفت درصد رسیده بود و در رای 90 تا 30 هزار نفری نامزدهای آن در تهران پیداست).
سوم، ترویج فضای مجازی لجامگسیخته و بیپشت و پناه واگذاشتن معیشت و روح و روان مردم در برابر تروریستهای رسانهای. بخشی از خسارتها، از طریق همین فضا و با رضایت ضمنی برخی دولتمردان به زیست عمومی تزریق شد.
برخی مدیران و شبکه سیاسی همپوشان آنها، برای لاپوشانی سوء مدیریت آزاردهنده خود، در چند ماهه اخیر، اقدام به مسموم کردن فضای افکار عمومی علیه انتخابات کردند، به نحوی که اگر نام گویندگان حذف میشد، انسان تصور میکرد از طرف مقامات عنود آمریکایی یا گروهکهای معاند ادا شده است.
انتخابات، با وجود همه این ناملایمات، و در حالی برگزار شد که دشمن، حتی در شب و روز انتخابات هم از آتشباران (چه با شوک رسانهای معطوف به شیوع کرونا و چه با اعلام رفتن ایران به لیست سیاه FATF) دریغ نکرد.
بنابراین باید گفت کشور از یک گردنه سخت و ناهموار، با موفقیتی بسیار بالا عبور کرده و گامی بزرگ در پویش پیشرفت برداشته است. این موفقیت، با خانهتکانی ملت در مجلس و انتخاب نمایندگانی غالبا انقلابی و با انگیزه، همراه شده است.
مجلس جدید، راه ناهمواری را با بازگرداندن مدیریت به ریل درست در پیش دارد؛ اما میتوان امیدوار بود به فضل الهی و همت نیروهای انقلابی، مجلسی قوی، شجاع و با برنامه تشکیل شود.
لازمه چنین اقتداری، انسجام و همدلی و همافزایی و داشتن راهبرد و جدیت پایدار است. کمکاری نیروهای انقلاب در قبل از انتخابات، باید به واسطه همدلی و همفکری منتخبان جدید و تدوین برنامههای امیدبخش جبران شود. منتخبان نباید منتظر افتتاح مجلس جدید در خرداد 99 باشند، بلکه باید از همین حالا اهتمام برای برنامهریزی و تغییرات سازنده را به نمایش بگذارند؛ شبیه حس مثبتی که در دستگاه قضایی ایجاد شد.
تدبیر و تلاش جهادی، لازمه افزایش امید و اعتماد مردم، و تابآوری در مقابل خباثت دشمن است. جریان انقلابی باید کمکاریهای خود را در دوره پس از پیروزی جبران کند نه اینکه خدای ناکرده دچار مستی و سستی پس از ظفر شود.
غرور، تشتت و تفرقه، خراشیدن همدیگر، پرداختن به دلخوریها، همفرسایی به جای همافزایی، و غفلت از نفوذ و سربازگیری بدخواهان، موانع اهتمام به مسئولیت سنگین مجلس است. فرصتها را باید مغتنم شمرد و درست هزینه کرد.
این، مبارکترین رسم شکرگزاری نسبت به اعتماد مردم و توفیق الهی است. انتخابات دوم اسفند، یک حماسه بزرگ بود و ثمرات آن میتواند چالشهای بسیاری را از پیش روی کشور بردارد، انشاءالله.
🔺یادداشت روز کیهان🔺
#محمد_ايمانی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
وقتی از یکسو جناب کواکبیان افزایش نرخ ارز و سکه را متوجه منتقدین #FATF میکند (و اتفاقاً توییتش مورد پسند جناب آشنا نیز قرار میگیرد) و از سوی دیگر روزنامه رسمی دولت به نقل از جناب روحانی تیتر میزند که منتقدین FATF بهانه به دست آمریکاییها دادهاند (آنهم درحالیکه در چند وقت اخیر لااقل رییس کل بانک مرکزی چندین بار مصاحبه نموده و صراحتاً اعلام کرده که باتوجه به شرایط تحریمی کنونی مخالف پیوستن به FATF است)، ناخودآگاه این شائبه بوجود میآید که نکند باز هم به مانند زمان تصویب برجام قرارست معیشت مردم به گروگان گرفته شود و یا از این طریق از خودشان سلب مسئولیت کنند و همه مشکلات (ناشی از بیتدبیریها و کمکاری هایشان) را بر گردن منتقدین FATF بیاندازند!!
➕ البته امروز اگر قرار بر پاسخگویی به مردم نیز باشد فعلاً باید امثال جناب کواکبیان و دولت محترم (بخاطر معطل کردن چندین سالهی کشور با برجام، شرطی کردن اقتصاد کشور و کارنامهی خالیشان) دست به اینکار بزنند تا دیگران!
#مهدی_قاسم_زاده
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
20.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴اولین ویدئوی دکتر قالیباف بعد از اعلام نتایج انتخابات:
🔻انتخابات مجلس با همهی فراز و نشیبها به پایان رسید. از همه مردم عزیز ایران برای مشارکت در انتخابات تشکر میکنم. شما مردم عزیز با اعتمادتان بار سنگینی روی دوش ما گذاشتید. از خداوند متعال درخواست به ما توفیق دهد تا شرمنده ملت شریف ایران نباشیم؛ تا شرمنده خون شهدا نباشیم. باید با همه توان تلاش کنیم تا فشارها را از روی دوش مردم برداریم. من به شما تعهد دادم که با تمام توانم کار کنم، مطمئن باشید که به عهدم پایبندم إن شاء الله..
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 این فیلم برسد به دست روحانی!
👈همتی، رئیس کل بانک مرکزی : در شرایط تحریمی کنونی، مخالف پیوستن به FATF هستم؛ اصلا در حال حاضر کاملا تحریم هستیم و تجارت ما بر اساس FATF نیست که ورود ایران به لیست سیاه FATF بخواهد برای ما مشکلی ایجاد کند
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔹برای روزنامه کارگزاران هیچ خط قرمزی وجود ندارد؛
از ابراهیم رییسی تا قالیباف
از احمدی نژاد تا حداد عادل
از سعید جلیلی تا ولایتی
ولی آدرس غلط میدهند، عامل وضعیت امروز نه این ۲۰ نفر که شخص حسن روحانی و غربگراهایی هستند که کرباسچی و حزبش بر کرسی قدرت نشاندند!
#علی_قلهکی
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
در بیتدبیری برخی مسئولین محترم و اینکه ویروس کرونا میتواند تاثیرات زیادی بر اقتصاد کشور داشته باشد هیچ شکی نیست اما وقتی یک نفر اینچنین (در بحبوحهی ماجرای کرونا) به اسم دلسوزی برای منافع ملی و همصدا با رسانههای معاند، همهی ارکان نظام را متهم به اهمال، کمکاری و حتی مصلحت اندیشی و مخفیکاری میکند باید یک خسته نباشید جانانه به کسانی گفت که در طول این چند سال به این فرد در صداوسیما تریبون دادند و چنان وجاهتی به او دادند که حتی در نزد افکار عمومی تا سرحدِ سخنگوییِ جمهوری اسلامی در بیرون مرزها نیز جایگاه یافت!!
#از_ماست_که_بر_ماست
#مهدی_قاسم_زاده
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به دشمنت فرصت بدهی و بخواهی از در صلح وارد شوی و خودت را قوی نکنی، اینگونه جوانانت را میکشند و با بولدوزر جمع میکنند.
حاج قاسم های مقاومت انتقام این جنایت را خوهند گرفت...
#امید_حاجی_زاده
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
هرچند مشاور وزیر بهداشت رسما اعلام کرده که تا به امروز فقط ۱۲ مورد مرگ برای مبتلایان به کرونا ثبت شده است و برای بیان آمار مهم جوابِ تستِ کرونا میباشد، نه شرایط بالینی که تماما با آنفلوانزا یکسان است اما کاش جناب امیرابادی که مدعی بالاتر بودن این آمار شدهاند اولا اسناد مربوط به ادعایشان را منتشر کنند و درثانی لااقل سعی کنند با بیان آمار مبتنی بر مشاهدات ناقصشان بیش از این امنیت روانی جامعه را مخدوش نکنند، آنهم درحالیکه رسانههای معاند به دنبال این هستند تا با پروبال دادن به اینگونه آمار مخدوش، هم بر افزایش شکاف بین جامعه و حاکمیت دامن بزنند و هم بر اقتصاد ایران شوک بیشتری را وارد نمایند!!
➕البته این کاهش اعتماد عمومی به رسانههای معتبر و رسمی و رشد فیک نیوزها را باید محصولِ تناقض گوییهای قبلی برخی مدیران کشورمان و تلاش آنها برای انداختنِ مشکلات ناشی از کمکاری و بیتدبیریشان بر گردنِ رسانهها (برای فرارشان از پاسخگویی) دانست!
#مهدی_قاسم_زاده
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔴 یقینیات
مردم ایران!
شبهات را با یقینیات مرتفع کنید.
نمیدانیم چه کسی و چطور به هواپیمای اوکراینی، در ساعات انتقام موشکی اجازه پرواز داد، اما میدانیم دولت با وجود فرصت بسیط تصمیمگیری، عامدانه از لغو پروازهای چین سربازمیزند.
نامه وزیر بهداشت افاقه نکرده، موضوع را علنی طرح نموده!
#احمدقدیری
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi