👤 توییت استاد #رائفی_پور
✍️ یک کلام بفرمایید مفسدین اقتصادی هیچ نگرانی بابت زندان رفتن نداشته باشند!
کما اینکه فی الحال هم با وجود امکانات ویژه ثروتمندان و مرخصیهای پی در پی، زندان به هتل شبیهتر است تا محبس!
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
دو دوزه بازی افراطیون مدعی اصلاحات با لاریجانی
🔹بازی هر چند وقت یک بار غربگرایان و افراطیون مدعی اصلاحات با سوژه «علی لاریجانی»، در نهایت بیصداقتی انجام میشود.
♦️اخیرا نامه محرمانه شورای نگهبان به آقای لاریجانی (درباره دلایل عدم احراز صلاحیت وی در انتخابات ریاست جمهوری) و پاسخ وی به این نامه، در فضای مجازی منتشر شد. گفته میشود منتشرکننده نامه محرمانه و پاسخ آن، همان فرد (سعید. آ / از عناصر فراری مقیم فنلاند) و شبکهای است که پیش از این، فایل صوتی و محرمانه مصاحبه آقای ظریف با مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری را درز داده و منتشر کرده بود.
🔹البته جای سؤال است که نامه محرمانه شورای نگهبان به یک نامزد، چرا و چگونه از رسانههای بیگانه سر در میآورد؟ اما پرسش مهم تر این است که افراطیون غربگرا و مدعیان دروغین اصلاحات و اعتدال، از پنهان شدن پشت سوژه آقای لاریجانی کدام مقاصد را دنبال میکنند؟
♦️آنها همان طیفی هستند که پس از پخش برنامههای روشنگرانهای مثل هویت و کنفرانس برلین و...، در مجلس وقت و کف خیابان شعار میدادند «سیمای لاریجانی، تعطیل باید گردد». لاریجانی ضمنا همان کسی بود که در انتقاد به توافق نامتوازن روحانی با تروئیکای اروپایی در قالب توافقات سعدآباد و پاریس و بروکس (دولت اصلاحات) گفته بود «دُرّ غلتان دادیم و آب نبات گرفتیم».
🔹افراطیون مدعی اعتدال و اصلاحات به همین دلایل، کینه لاریجانی را در دل داشتند او اما به تدریج از میانه دهه 80 احساس کردند میتوانند به لاریجانی نزدیک شده و از ظرفیت وی استفاده کنند.
♦️در چنین فرآیندی بود کهکرباسچی دبیرکل کارگزاران آذر 94 در مصاحبه با شرق، ضمن نام بردن از لاریجانی گفت: "ما بعد از پیروزی در انتخابات 92 روش نامعقولی به کار نگرفتیم. دولت از طرف مقابل یارگیری کرده، مثلا در سیاست خارجی و برجام. در مجموع بازی طرفداران دولت در گروههای سیاسی به واسطه همین سربازگیری از جبهه مقابل بوده و در مجلس هم میتواند اتفاق بیفتد".
🔹اگر کرباسچی سال 94 مدعی یارگیری (سربازگیری از امثال لاریجانی) بود، چهار سال بعد، حسین مرعشی سخنگوی کارگزاران (دبیرکل فعلی حزب) درباره احتمال حمایت انتخاباتی از آقای لاریجانی به روزنامه اعتماد گفت «چه لزومی دارد به سمت اصولگرایان معتدل برویم؟ در دنیا مرسوم است که روی اسب برنده شرط میبندند. کارگزاران هم روی اسب بازنده شرط بندی نمیکند. آنها بازارشان را از دست دادهاند».
♦️اما چرایی پنهان شدن طیف مذکور پشت سوژه آقای لاریجانی را باید در ناکامی مطلق این طیف در انتخابات امسال جست و جو کرد. این طیف (از خاتمی و کروبی و جهانگیری و... گرفته تا 16 گروه اصلاحطلب، در انتخابات اخیر از آقای همتی حمایت کردند، اما نتوانستند بیش از ۲.۴۴۳.۳۸۷ رأی (حدود 8 درصد کل آراء ماخوذه) را در مقابل ۱۸.۰۲۱.۹۴۵ رای آقای رئیسی، به خود جلب کنند. این یک آزمون جدی بر سر مقبولیت آنها نزد مردم بود.
🔹در عین حال باید توجه داشت که فارغ از تصمیم شورای نگهبان، بر اساس اغلب نظرسنجیها، آقای لاریجانی هم فاقد رای چشمگیر بود. چنانکه طبق نظرسنجی مرکز افکارسنجی ایسپا (نزدیک به دولت و اصلاحطلبان) که 25 اردیبهشت انجام شد، 7 درصد گفته بودند قطعا و به احتمال زیاد، و 16 درصد تا حدودی احتمال دارد به آقای لاریجانی رای بدهند. آنها هم که اصلا به او رای نمیدادند (رای منفی)، بالای 41 درصد بود.
♦️همچنین اصلاحطلبان متعددی مثل آقای زیباکلام بارها گفتهاند «مردم دیگر به اصلاحطلبان رای نمیدهند. لاریجانی تایید صلاحیت هم میشد، رای نداشت. دلم میخواست از لاریجانی بپرسیم به چه امیدی نامزد شده است؟».
💢روزنامه کیهان
#محمد_ایمانی
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔺ادعای بامزه محمد هاشمی:
⚠️لاریجانی به خاطر محبوبیت رد صلاحیت شد!
👈همین اتفاق برای آیت الله هاشمی هم افتاد
جزئیات و ارسال نظر در👇
https://www.jahannews.com/report/785778/
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
یادمه یه موقعی یه کلیپ پخش شد از یه تصادف. خانم پورشه سوار که زده بود افرادی رو کشته بود با پررویی میگفت: کشتم که کشتم. دیه رو میدم.
✍ دکتر #حمیدرضا_مقصودی
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
بورس از کجا ضربه خورد؟
چگونه احیا میشود؟ - ۱
🔹یکی از جفاهایی که برخی مدیران در دولت سابق مرتکب شدند، خلافگویی و خلافنمایی واقعیات بود. وهم و خیال، «واقعیت» جا زده شد و رونماهای اقتصاد آراسته شد، بیآنکه پایههای آن تقویت شود. در شرایطی که زنجیره سوءتدبیرها، تیشه به ریشه اقتصاد میزد، وانمود میشد اقتصاد رونق گرفته است.
🔹یکی از شعبده بازیهای پر هزینه، درباره بورس اتفاق افتاد. قاعده همهجایی بورس این است که رونق یا رکود آن، نسبت مستقیمی با رونق و رکود اقتصادی دارد. اما سال 98، در حالی که اقتصاد ایران به اعتبار معطلی چندین ساله در مذاکرات و برجام، دچار رکود شدید شده بود، بورس هیجانی شد.
🔹دولت با تزریق برخی حمایتها و آراستن بورس، مردم را تشویق میکرد همهچیز خود را به بورس بسپارند؛ و حال آنکه سازوکار بورس و شرکتهای زیرمجموعه آن، فاقد شفافیت لازم بود. دولت میخواست بیآنکه به اقتصاد سامان بدهد، رونق بورس را بازنمایی کند(!)
🔹در اوج رکود اقتصادی، بورس از زمین و سکه و طلا و ارز هم جلو زد و سودآورترین بازارها شد. بخشی از مردم هم بیتوجه به هشدار کارشناسان و براساس دعوتهای پیاپی دولتمردان، به خیال کسب سود بیشتر، اقدام به فروش همه مایملک خود و خرید سهام کردند. حبابی بزرگ شکل گرفت و در عرض یک سال ترکید. آنچه میخوانید، روایتی از این ماجراست:
۱) اظهارنظرهای آقای روحانی و برخی دولتمردان در دو مقطع رشد بورس و سقوط آن، کاملاً متفاوت است. یکی تشویق علیالاطلاق مردم به سرمایهگذاری در بورس است و دومی، پس از آنکه سرمایهگذاران متضرر شدند، دادن هشدار دیرهنگام است.
روحانی حتی ۱۶ مرداد ۹۹ (چند روز قبل از آغاز سقوط بورس) گفته بود: «با شرایطی که بورس نشان می دهد، اوضاع بهتر خواهد شد؛ مردم باید همهچیز را به بورس بسپارند»!
او حتی پس از شروع ریزش، رفتاری پرخاشگرانه در قبال هشدارها داشت، چنانکه 30 شهریور 1399 گفت «اینکه آمار تورم نشان داد علیرغم مشکلاتی که در اسفند و فروردین داشتیم، تورم ما کاهشی بود ، دومرتبه عصبانی میشوند و میگویند چرا در دنیا همه بدبخت شدند، وضع شما خوب شد؟ خوب شد، چه کار کنیم؟ شما اگر ناراحت هستید، گوش نکنید و راهش این است که در گوشتان یک پنبه بگذارید، این حرفهای خوب را نشنوید. بورس ما خوب شده، عصبانی هستند و میگویند بورس تمام دنیا بههمریخته، چرا بورس ایران خوب است؟».
۲) در نتیجه ورود نقدینگی ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی، شاخص بورس تا رقم ۲ میلیون واحد هم صعود کرد. طبق آمار رسمی، بازدهی بورس در ده سال گذشته، (به اعتبار جهش در ابتدای سال 99)، رشد 967 واحدی را نشان میداد. بورس، تبدیل به پرسودترین بازار شده بود؛ حتی بالاتر از بازار سکه، ارز، مسکن، خودرو و سپرده بانکی. این اتفاق خوبی بود، مشروط بر اینکه در خدمت حمایت از تولید درمیآمد.
خبرگزاری دولتی ایرنا تیر ماه 99، در گزارشی درباره رونق بورس نوشته بود: «رشد ۹۶۷ درصدی شاخص بورس در دولت تدبیر و امید نمایان است. شاخص ضریب نفوذ بازار سرمایه از نزدیک به ۶.۵ میلیون نفر در سال ۱۳۹۲، به بیش از ۱۱ میلیون نفر تا پایان فروردین۱۳۹۶ رسید. این عدد در سال ۱۳۹۹ با اجرایی شدن آزادسازی سهام عدالت، به حدود ۶۰ میلیون نفر رسیده است».
💢ادامه دارد💢
#محمد_ایمانی
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
بورس از کجا ضربه خورد؟
چگونه احیا میشود؟ - ۲
۳) اما روایتهای دیگری هم از واقعیت ماجرا منتشر شده است. خیلیها مانند روزنامه «تعادل» (دو قلوی اقتصادی "اعتماد") معتقدند:
«دولت روحانی پس از تامین مالی از بورس، تیر خلاص را به سرمایه مردم زد. از ابتدای سال ۱۳۹۹ شاخص بورس رو به افزایش بود. شاخص کل از ۵۰۸ هزار واحد در ابتدای ۹۹، به ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد در نیمه مرداد افزایش یافت و باعث روی آوردن عده زیادی از مردم به بورس شد. بعد از استقبال قابل توجه مردم، دولت از میانه راه با توجه به منفی شدن تراز اقتصادی و کسری بودجه، اقدام به فروش بخشی از سهام خود کرد.
استقبال مردم و ورود حجم عظیمی از نقدینگی، در صورت برنامهریزی درست و هدایت آن، میتوانست موقعیت مناسبی را در جهت حمایت از تولید فراهم کند؛ اما متأسفانه برنامهریزی نشد... اختلاف بین دو وزارت نفت و اقتصاد که باعث اعلام خبر عدم عرضه دارا دوم شد، و همچنین اختلاف وزارت صمت و اقتصاد بر سر قیمتگذاری دستوری فولاد، به سرعت بر جریان نقدینگی و رفتار سهامداران تأثیر گذاشت و بسیاری را متضررکرد... کار دولت با بازار سرمایه، پس از مرتفع کردن نیازهای مالی، به اتمام رسیده بود و تیر خلاص را به قلب این بازار نشانه رفت، طوری که ریزش تاریخی بی سابقه طی ۵۳ سال گذشته رقم خورد. مجموع تامین مالی دولت در سال ۹۹ از بازار سرمایه، حدود ۲۳۰ هزار میلیارد تومان بوده است».
۴) از سوی دیگر، آقای همتی رئیس بانک مرکزی روحانی، 30 اردیبهشت امسال در جمع عدهای از مدیران بازار سرمایه خبر داد: «رشد پایه پولی از اول ۹۸ تا بهمن ۹۸، حدود ۱۰ واحد درصد بود؛ اما در بهمن و اسفند ۹۸، به ۲۰ درصد رسید. در بهار ۹۹، معادل ۸۰ هزار میلیارد تومان عرضه مازاد پول ایجاد شد و اقتصاد تاب تحمل چنین نقدینگی فاقد پشتوانهای را نداشت».
او همچنین 26 خرداد 1400 گفت: «باید صادقانه به مردم گفت که دو عامل، باعث افزایش بیرویه شاخص بورس شد. عامل اول، رکود شدید که باعث شده بود همه به دنبال مفری برای ایجاد درآمد باشند. ایجاد انتظارات تورمی شدید و تحریک آن با مطالبی که از زبان حتی برخی اقتصاددانان گفته شد، آتش تهیه این رشد کذایی بود.
عامل دوم، بیتدبیری و کجفهمی برخی دولتمردان از رشد بورس، که بر تحریک روزانه مردم برای سرمایه گذاری در بورس تأکید کردند. شاخص سهام در طول نیمه دوم ۱۳۹۸ و چهار ماه ابتدای ۱۳۹۹، روندی را شروع کرد که با هیچ عامل بنیادی اقتصادی (رشد نقدینگی و نرخ تورم، نرخ ارز، رشد اقتصادی و...) سازگاری نداشت و مصداق بارز شکلگیری حباب بود و با ترکیدن آن، زیان سختی به بخش از سرمایهگذاران وارد شد.
دو عامل انتظارات تورمی و دعوت دولت برای ورود به بورس که نوعی حمایت ضمنی (به قول استادان مالی نوعی اختیار معامله ضمنی برای خرید سهام به آخرین قیمت معامله شده) تلقی میشد، به همراه رفتار گلهای در معاملات بازار سهام، میتوانست قیمت سهام را شدیدا و بهصورت حبابی افزایش دهد و انفجار ابرحباب آن بسیار محتمل بود. این، امری مسلّم و اجتنابناپذیر بود... اگر کسی تصور میکرد که ابرحباب بورس نمیترکد، از مطالعه تاریخ حبابها و مطالعه اقتصاد کلان محروم بوده است».
۵) حالا یکبار دیگر نقل قولهای ذکر شده از آقای روحانی در ابتدای این روایت را بخوانید! او حتی 29 اردیبهشت 1400 - روزی که شاخص کل، یکی از سنگینترین ریزشها را شاهد بود و به محدوده یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد سقوط کرده بود- مدعی شد «بازار سرمایه را به اوج رساندیم، حالا یک فراز و نشیبی دارد!
روحانی فقط 17 تیر ماه 1400، یعنی یک ماه مانده به پایان دولتش، حرفی را گفت که باید در ابتدای دعوتش از مردم میگفت: «بورس امروز یک بازار مهمی است، البته مردم وقتی میخواهند در بورس وارد شوند، همه سرمایه خود را نباید در بورس بیاورند، باید در حدی بیاورند که فراز و نشیب بورس زندگی آنها را به هم نزند».
۶) بورس مانند هر بازار دیگری نوسان دارد و نمیتواند فقط سودآور باشد. بورس در عین حال میتواند به جذب نقدینگی سرگردان در خدمت حمایت از تولید کمک کند، مشروط بر اینکه سازوکارهای آن به علاوه سود و زیان واقعی شرکتها شفاف شود، راه دستکاری توسط برخی رندهای بازار مسدود گردد، و ضمنا دولت، نگاه قبلی به این بازار را تغییر دهد.
این تلقی که میشود به موازات زیان سهامداران سود کرد، نگرش خسارتباری است که به اعتماد ضروری مردم به «نهاد دولت» آسیب زد. ضمنا در منطق اقتصادی درست، دولت قرار نیست تضمینکننده سود دائمی سهامداران، از جیب بقیه مردم (به قیمت نابودی آینده) باشد. آنچه برعهده دولت است، برقراری سلامت و شفافیت در سازوکارها در جهت رونق اقتصاد کشور است، چنانکه دادوستدی رشددهنده و «بُرد- بُرد» میان اقتصاد ملی و بورس شکل بگیرد.
✍ #محمد_ایمانی
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔺وقتی طبق قانون خانم آذر منصوری (به دلیل داشتن حکم قطعی محکومیت) گویا حتی حق عضویت در یک حزب را نیز ندارند، اصرار بر معرفی ایشان بعنوان دبیرکل حزب اتحاد ملت را باید ناشی از علاقهی مفرط اصلاح طلبان بر قانون شکنی و نوعی استفاده ابزاری از ایشان بعنوان یک زن در جهت مظلوم نمایی بیشتر دانست!
#همینقدر_تباه
#سرطان_اصلاحات
✍#مهدی_قاسم_زاده
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
21.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖥 نماهنگ کوتاه #سخنرانی(نقدی علمی بر #گرگیج)
ویژه مخاطب #جوان
🎞 موضوع: فضائل اهل بیت(ع) در منابع اهل سنت.
🎙سخنران: محمد رضا #هاشمی
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
🔺طرف نماز نمیخوند، بهش گفتن چرا نماز نمیخونی؟
گفت قرآن گفته!
گفتن کجای قرآن؟
گفت یا ایها الذین آمنوا لاتقربوا الصلاة
گفتن بزرگوار! بقیهش رو هم بخون! خدا گفته وقتی مستی نخون!
حالا شده حکایت محمد مهاجری! بقیهشو بخون بزرگوار! زاکانی گفته برای آشنایی با شهدا و مفاخر، تور برگزار بشه...
💬محمد پاداش
#همینقدر_تباه
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi
امروز شرایط فروش محصولات ایرانخودرو برای فروش فوری منتشر شد.قیمت هیچ خودرویی زیر ۲۲۰ میلیون نیست .خودروسازها به تنهایی بیشتر از دشمنان توانسته اند علیه انقلاب در میان مردم جنگ روانی و نارضایتی ایجاد کنند.
✍️سیدهادی
✅ تحلیل سیاسی و جنگ نرم
@tahlile_siasi
@tahlile_siasi