تحلیل سیاسی و جنگ نرم
ملاحظات و موفقیتها در کارنامه اقتصادی دولت -۱ 1) یکی از گزاره های اصلی دولت قبل هنگام آغاز کار، ای
ملاحظات و موفقیتها
در کارنامه اقتصادی دولت -۲
5) ریشه چالش دوگانه "کسری بودجه/ افزایش نقدینگی" که تاثیر تصاعدی منفی بر یکدیگ دارند، در آرزو اندیشی برخی دولتمردان گذشته بود. در حالی که زنجیره ای از تحریم های پسا برجامی مانند ویزا، آیسا و سیسادا در همان دوره اوباما، خبر از تشدید تدریجی مضیقه ها می داد، برخی دولتمردان، دست و دلبازانه با درآمدهای محدود ارزی رفتار کردند و ضمن ارزپاشی دولتی، دروازه واردات را به قیمت تحمیل رکود به تولید کنندگان داخلی گشودند.
آنها ناسال 98 بود که چشم گشودند و خود را گرفتار کمبود شدید منابع مالی یافتند و آن شوک بنزینی را وارد کردند. اما با این همه، و در حالی که صادرات نفت به زیر چند صد هزار بشکه رسیده بود، هزینه ها را در بودجه سال 1400 بر مبنای رقم موهوم فروش 3/2 میلیون بشکه در روز افزایش دادند! نوزاد این روند، کسری بودجه 480 هزار میلیاردی بود!
6) دولت رئیسی، با وجود کسری کمر شکن، بالغ بر ۱۱۰ هزار میلیارد تومان از بدهی های دولت قبل را تسویه کرد؛ و ضمنا برخی تکالیف قانونی دشوار مانند متناسب سازی حقوق معلمان (و بازنشستگان و کارمندان) را به اجرا گذاشت. بار مالی این تکالیف، بیش از 60 هزار میلیارد تومان بود و برخی کارشناسان، آن را یکی از عوامل کسری بودجه امسال و دارای آثار تورمی می دانند. دولت در عین حال تلاش کرده، رویه تورم ساز استقراض از بانک مرکزی را به حداقل برساند و منابع درآمدی دیگری (مانند گسترش تجارت خارجی و..) را جایگزین کند.
با این اوصاف، روشن است که روند کاهش نرخ تورم از 60 به 40 درصد در یک سال اخیر، به آسانی و در مسیری هموار اتفاق نیفتاده است. بلکه اگر بنا بود روند دو سه سال قبل ادامه پیدا کند، "تورم سه رقمی" قریب الوقوع می نمود. شگفت و تاسف بار این که شش ماه قبل، برخی نشریات زنجیره ای و کارشناس نماهای وابسته به ستاد های انتخاباتی دولت قبل، هشدار درباره تورم سه رقمی را به جای نسبت دادن به محصول عملکرد دولت مورد حمایت خویش، به دولت رئیسی نسبت دادند، اما به مدد الهی و تدابیر دولتمردان، این مین اقتصادی هم تا حدود زیادی خنثی شد.
7) یک گرفتاری راهبردی دیگر، که دولت جدید سعی کرده پیامد ها و آثار آن را تدریجا مهار کند، رویکرد وارونه "نکاشت و نساخت" بود که به عقبگرد در زمینه پالایشگاه سازی و نیروگاه سازی انجامید و چالش هایی مانند مشکل تامین برق و گاز را در چند سال گذشته به دنبال داشت. سطح چالش به این حد مبتذل رسیده بود که مردم و فعالان اقتصادی از دولت می خواستند جدول خاموشی ها را اعلام کند تا بتوانند برنامه ریزی کنند، اما همین هم دریغ می شد.
این، خروجی مدیریتی بود که در حوزه نفت می گفت «پالایشگاه سازی، کثافت کاری است»، در حوزه نیرو ادعا می کرد «ساخت نیروگاه برای ۲۰۰ ساعت، توجیه اقتصادی ندارد و زیر بار فشار مافیای نیروگاه سازی نمی روم»؛ در حوزه ساخت و ساز مسکن افتخار می کرد حتی یک واحد مسکونی نساخته؛ و در حوزه کشاورزی مدعی بود «تاکید بر خودکفایی در تولید گندم اشتباه است»!
8) یک موضوع قابل مطالعه، مسیر زیگزاگ در حوزه مهار مصرف (و قاچاق) بنزین پس از تحریم هاست که اهتمام برای تولید و صادرات و ارز آوری انجامید، اما متاسفانه سوء تدبیر فاحش دولت قبل، موجب عقبگرد شد. اکنون به خاطر افزایش چشمگیر مصرف، بنزین تولیدی عمدتا تکافوی مصرف داخلی را می کند و امکان تداوم صادرات آن فراهم نیست.
مدیریت مصرف در کنار صادرات، می توانست میلیارد ها دلار منابع جدید برای سرمایه گذاری تامین کند و مقدمه ایجاد اشتغال برای مردم باشد. قیمت بنزین تا قبل از تصمیم سال 94 دولت روحانی برای حذف سهمیه بندی و ثابت نگه داشتن نرخ، غالبا سالانه طبق قوانین بودجه افزایش تدریجی پیدا می کرد. اما با این تصمیم غلط که برای گل و بلبل نمایی شرایط اقتصادی پسا برجام اتخاذ شد، مصرف بنزین به رکورد بالای 100 میلیون لیتر در روز رسید.
💢ادامه دارد💢
✍ #محمد_ایمانی
🇮🇷 تحلیل سیاسی و جنگ نرم
http://eitaa.com/joinchat/1560084480C6ad9c44032
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
ملاحظات و موفقیتها در کارنامه اقتصادی دولت -۲ 5) ریشه چالش دوگانه "کسری بودجه/ افزایش نقدینگی" که
ملاحظات و موفقیتها
در کارنامه اقتصادی دولت -۳
دولت روحانی چهار سال بعد (1298)، خزانه را خالی یافت و در اقدامی غافلگیرانه، قیمت را 300 درصد افزایش داد که بهانه ای برای شبیخون دشمن در آبان 98 شد. در چهار ساله پس از آن ماجرای تلخ، قیمت بنزین در حالی ثابت مانده، که میراث دولت روحانی، تورم 60 درصدی بوده است. (قیمت هر لیتر بنزین، را با قیمت سه تا پنج هزار تومانی هر بطری نیم لیتری آب معدنی مقایسه کنید).
بدین ترتیب، دولت در چهار سال گذشته، ناچار شده بالغ بر چند صد هزار میلیارد تومان را از بودجه های عمرانی و سرمایه گذاری و اشتغال کسر کند و به یارانه پنهان بنزین اختصاص دهد. برآورد روزنامه ایران در دولت سابق این بود که هزینه قاچاق سوخت در فاصله سال های 94 تا 98، بالغ بر 144 هزار میلیارد تومان بوده است. هزینه افزایش روزانه 14 میلیون لیتری مصرف بنزین ظرف چهار سال اخیر را اهل فن باید محاسبه کنند. آیا اگر فقط در همین زمینه، تدبیر درست و عادلانه برای مدیریت مصرف در کنار حمایت از طبقات پایین انجام می شد، بحران کسری بودجه یا کمبود منابع سرمایه گذاری، به شدت چند سال اخیر بود؟!
9) تامین امنیت غذایی کشور، افزایش تقریبا دو برابری خرید تضمینی گندم با قیمتی امیدوار کننده و تسویه به موقع با کشاورزان، یکی از موفقیت های مهم در وضعیت بحران جهانی مواد غذایی و افزایش سرسام آور قیمت ها -به ویژه پس از جنگ اوکراین- است. شرح ماجرای "واگذاری ده ها میلیارد دلار به نرخ رانتی 4200 تومان"، خارج از مجال این نوشتار است. دولت سابق، پس از سه سال واگذاری و جارو شدن خزانه، بی سر و صدا، ارز بیست قلم کالا را حذف کرد. ادامه این روند ممکن نبود و عقلانیتی پشت سر تصمیم رانت ساز وجود نداشت.
دولت جدید ناچار شد یکی از سخت ترین تصمیمات را بگیرد؛ به ویژه این که پیامد های جنگ اوکراین، در حال تشدید بحران جهانی امنیت غذایی بود. کشور ما در حالی توانست این بحران را با کمترین چالش ممکن سپری کند، که کشورهای بسیاری از جمله در غرب اروپا، با بحران گرسنگی دست و پنجه نرم می کنند. بر اساس گزارش "گلوبال هانگر ایندکس"، ایران رتبه سی و پنجمین کشور دارای کمترین گرسنه را در بین دویست کشور دارد و شاخص گرسنگی در محدود Low قرار گرفته است. دولت در عین حال باید، برای کاهش شکاف طبقاتی، باز توزیع هدفمند یارانه ها (پرداخت عادلانه و نا مساوی، در خدمت دهک های پایین درآمدی) را در اولویت قرار دهد.
10) رونق دیپلماسی اقتصادی، رشد 31 درصدی تجارت خارجی و مثبت شدن تراز تجاری، رشد 40 درصدی صادرات غیر نفتی، افزایش یازده برابری صادرات نفت که در مقطعی، به حدود صد هزار بشکه افول کرده بود، و کمک برای احیای برخی واحدهای تولیدی در معرض تعطیلی، از دیگر اقدامات مثبتی است که در یک سال گذشته اتفاق افتاده و بخشی از آثار جنگ اقتصادی دشمن (به علاوه سوء مدیریت داخلی) را مهار کرده است. طبیعی است فهرست این اقدامات که بعضا اشاره شد، برای رونق اقتصاد و رفع مشکلات معیشتی کفایت نمی کند؛ اما نشان می دهد که روند فعالیت ها، امیدوار کننده است.
یکی از چند علت دستپاچه شدن دشمن برای دامن زدن به بی ثباتی و نا آرامی نیز، رصد مجموعه این موفقیت هاست. رادیو فردا ارگان سازمان سیا دو هفته قبل، گزارش هایی با عنوان "جهش ۱۶ درصدی نرخ دلار از آغاز اعتراضات" و "رکود ۸۰ تا ۹۰ درصدی بازار لوازم خانگی؛ اعتراضات اخیر بر رکود بازار دامن زد" را منتشر کرد و از این که برخی کسب و کارها و واحد های تولیدی دچار رکود شدند، ابراز خوشحالی کرده بود. دشمن در کنار راهبرد تحریف و نا امید سازی مردم، از تمرکز مسئولان بر روی اولویت ها نگران است و می خواهد این تمرکز را به هم بزند.
💢یادداشت روز کیهان💢
✍ #محمد_ایمانی
🇮🇷 تحلیل سیاسی و جنگ نرم
http://eitaa.com/joinchat/1560084480C6ad9c44032
🔴 نقشه ای برای امروز!
ماهها و سالها قبل وقتی شبکه های رسانه ای غرب در داخل و خارج نرم و بی صدا با ابزارهای مختلف هنری و...زندگی سگی را تبلیغ میکردند و با شعار من هم یک سگم
سگ ها را نکشید
من یک بی ناموسم و...
باید می دانستیم پازل و نقشه کلی چیست؟
نقشه ای برای امروز !
زنِ بی هویت برای زندگیِ حیوانی آزادی داشته باشد!
البته طبق میلِ حیوان هایِ انسان نما
⚫️ وقتی ارتباط مساله زن با ناموس و غیرت و حیا را با انواع ابزارها در سینما و کتاب ها و اشعار و قصه و انیمیشن و کارتون های بچه ها و حتی بازی های کامپیوتری قطع کردند
باید می دانستیم که از سالها پیش نقشه ای برای امروز ایران دارند!
💠 ایرانی که با تکیه بر تمدن و فرهنگ درخشان چند هزار ساله خود به استقبال اسلام و فرامین حیات بخش و زندگی ساز آن رفته و با ترکیب این دو
تبدیل به دژی مستحکم در برابر همه ایسم های شیطانی شده است!
اینک تنها گفتمان تمدنی جهان که در برابر طوفان سهمگین و همه جانبه قوای شیطانی حرفی برای گفتن دارد گفتمان تمدنی ایران اسلامی است که در بستر انقلاب اسلامی شکل گرفته است.
دعوای اصلی همین است و همین !
زن بهانه نیست!!
در نگاه تمدنی ما انسان خلیفه خدا در زمین است و
زن کانون اصلی و بستر تحقق اجتماع الهی است
ودر نگاه آنها
انسان میتواند همچون سگ باشد
و سگانه زندگی کند.
در سبک زندگی شیطانی نه غیرت معنایی دارد
نه ناموس
و نه حیا و عفت و حجاب و...
و زن به عنوان مهمترین ابزار، باید بستر زندگی حیوانی سگانه باشد!!
🔰 راهبرد ما برای مقابله با این پازل تاکید بیشتر و عمیق تر بر جایگاه و هویت زن در اسلام و تعریف و تبیین جایگاه انسان در نظام هستی است.
هنرمندان متعهد و انقلابی افسران این جنگ اند
بسم الله
#زن_زندگی_حیا
#من_حیوان_نیستم!
#آرمان_روح_الله
✍ احمدی پرتو
🇮🇷 تحلیل سیاسی و جنگ نرم
http://eitaa.com/joinchat/1560084480C6ad9c44032
22.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🤫❌هیس؛ فقط خانمها ببینند!
♨️محتوای این کلیپ ممکن است موجب شکلگیری جنبشهای #مردانه علیه اسلام و جمهوریاسلامی شود!
زنزندگیآزادیغربی یعنی: فیفتی_فیفتی
📍جایی که زنان موظفند همدوش مردان کار کنند؛ مخارج خود و سهم زندگی مشترک را ۵۰_۵۰ بپردازند!
📍جایی که زنان ممکن است صرفا بخاطر بیکاری موقتی، از سوی شوهرشان براحتی مطلقه شوند!
📍جایی که حتی پسرها، پول غذا و رستوران دوستدخترشان را هم حساب نمیکنند!
✍این کلیپ را تمام زنان ایرانزمین ببینند، شاید قدر زن بودن خود و کرامتهایی که دین اسلام برای آنها قائل شده است را بیشتر بدانند؛ یا کمتر اسیر پروپاگاندای دشمنان غربی و مزدورانشان شوند!
🖌محمد جوانی
🇮🇷 تحلیل سیاسی و جنگ نرم
http://eitaa.com/joinchat/1560084480C6ad9c44032
هدایت شده از نگاشته
✏️گاهی آدم به جایی میرسد که پاسخِ سؤالاتش را دارد؛ امّا باورش را نه...
🔹#اطمینان_خاطر
🔸#تفکر
✍️#محمدجوادمحمودی
@negashteh | نگاشته
⛔️ممانعت قطر از ورود تروریستهای «سعودی اینترنشنال»
🔷 براساس گزارشهای منتشر شده، دولت قطر از ورود اعضای سازمان تروریستی "سعودی اینترنشنال" به خاک این کشور جلوگیری کرده و تا کنون آی دی کارت برای افراد معرفیشده از سوی اینترنشنال صادر نشده است.
🔷 به نظر میرسد با توجه به عملکرد شبکه اینترنشنال در تشویق به آشوب و اغتشاش در ایران، مقامات قطری تصمیم گرفتهاند برای برگزاری هرچه آرامتر و تامین امنیت بهتر جام جهانی، اعضای این رسانه وابسته عربستان سعودی و سرویس موساد را به قطر راه ندهند!
لازم بذکر است برابر توافقات صورت گرفنه مسئولان ج.ا.ا با دولت قطر و براساس قوانین حق پخش زنده بازی ها فقط در اختیار صدا و سیمای ج.ا.ا است.
🇮🇷 تحلیل سیاسی و جنگ نرم
http://eitaa.com/joinchat/1560084480C6ad9c44032
10.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️دستگیری اغتشاشگر مرتبط با سرویس های جاسوسی توسط سازمان اطلاعات سپاه.
🇮🇷 تحلیل سیاسی و جنگ نرم
http://eitaa.com/joinchat/1560084480C6ad9c44032
اینترنشنال سعودی میخواست که ایران رو از جام جهانی قطر حذف کنه ولی خودش از پوشش جام جهانی محروم شد، خودشونم گفتند به دلیل نفوذ ایران بوده😂😂😂
🗣 منصف
🇮🇷 تحلیل سیاسی و جنگ نرم
http://eitaa.com/joinchat/1560084480C6ad9c44032
9.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دستگیری اغتشاشگر مرتبط با سرویس های جاسوسی توسط سازمان اطلاعات سپاه
🔺ارتباط وقایع اخیر با فاجعههایی که صهیونسیم پشت سر گذاشته!!!!!
🔺سرباز گیری اسرائیل به راحتی آب خوردن!!!!
🇮🇷 تحلیل سیاسی و جنگ نرم
http://eitaa.com/joinchat/1560084480C6ad9c44032
امام على عليه السلام:
📖هر كس با كتاب ها آرام گيرد، هيچ آرامشى را از دست نداده است
مَن تَسَلّى بِالكُتُبِ لَم تَفُتهُ سَلوَةٌ
غررالحكم حدیث 8126
🌹 ۲۴ آبان روز کتاب و کتابخوانی را گرامی می داریم🌹
🇮🇷 تحلیل سیاسی و جنگ نرم
http://eitaa.com/joinchat/1560084480C6ad9c44032
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مناظره جالب درباره توان پهپادی ایران در شبکه صهیونیستی "i24"
🔺 "دکتر «نصیر العمری» تحلیلگر آمریکایی ضد ایرانی: اساسِ نبرد، زیرکی است؛ آنها [اوکراین] از غرب تسلیحات پیشرفته میگیرند و شما [روسیه] تسلیحات پیش پا افتاده و قراضه از کره شمالی و ایران گرفتید!"
🔺 "دکتر «محمود الافندی» تحلیلگر مسائل مربوط به روسیه: هیچ سامانه ضد هوایی نتوانسته یکی از این پهپادها را سرنگون کند و این پهپادها اوکراین را در تاریکی فرو بردهاند؛ 40 درصد انرژی برق اوکراین به وسیله همین پهپادهایی که دکتر العمری قراضه توصیف میکند، از بین رفته است."
🇮🇷 تحلیل سیاسی و جنگ نرم
http://eitaa.com/joinchat/1560084480C6ad9c44032
💠 صدور زن زندگی آزادی به کرهجنوبی
🇺🇸 "خانه میمون" برای خوشگذرانی سربازان آمریکایی!
🔻 زیادهروی #سربازان_آمریکایی در خوشگذرانی و #تجاوز_به_زنان #کره_جنوبی که در کمپهای اطراف پادگانهای نظامی مستقر بودند باعث رواج شدید #بیماریهای_مقاربتی نظیر VD در میان آنها شد.
🔻 نتایج مطالعه ارتش ایالات متحده نشان داد که از هر هزار سرباز در کره، ۵۶۸ نفر به VD مبتلا هستند، در حالی که استاندارد ابتلا به این بیماری در جهان ۱۱۱ نفر در هر هزار نفر بود.
🔻 پنتاگون و دولت کره جنوبی در سال ۱۹۶۰ تصمیم گرفتند برای تضمین بهداشت جنسی سربازان آمریکایی مکانهایی را ایجاد کنند تا بهداشت زنان راحتی را کنترل و در صورت لزوم آنها را درمان کنند.
🔻 زنها پس از انتقال به این مکانها مورد بازرسی پزشکی قرار میگرفتند، و به آنهایی که دچار بیماری بودند پنیسیلین تهیه شده توسط ارتش ایالات متحده تزریق میشد و تا زمانی بهبودی در آن مکان به خصوص محبوس میماندند. و در صورت بهبودی برای خدمات رسانی به مشتریان آمریکایی خود بازگردانده میشدند.
📛این مکانها بعدها به #خانه_میمون معروف شد؛ «چوی هی شین»، فعال اجتماعی چینی میگوید: بدن زنان و دختران آنقدر پر از آنتیبیوتیک میشد که دستهایشان آویزان شده بود، و مثل میمونهای در قفس راه میرفتند! این زنان اغلب اوردُز میکردند و عدهای جان میباختند و در قبرستانی که مخصوص کارگران جنسی بود دفن میشدند.
🌐 https://newrepublic.com/article/155707/united-states-military-prostitution-south-korea-monkey-house
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
http://eitaa.com/joinchat/1560084480C6ad9c49