♦️در تنشهای فعلی سوریه، داعش کجاست؟
◼️المركز المصري للفكر و الدراسات الاستراتيجيه_مصر
📝تقی نجار
#رویة_العربیة
🔹سوریه از تاریخ ۲۷ نوامبر شاهد تحولی غیر منتظره بوده است، زیرا شبهنظامیان تحت رهبری «هیئة تحریر الشام» اعلام کردند که یک عملیات نظامی گسترده علیه نیروهای ارتش سوریه و شبهنظامیان حامی آغاز کرد و بسیاری از مناطق سوریه از جمله ادلب، حلب و حماه را تحت سیطره خود درآوردند.
🔹تحلیلهای مختلفی به بررسی تشدید تنشها در سوریه پرداختهاند. برخی آن را به درگیر شدن روسیه و ایران در مسائل دیگر مانند جنگ اوکراین و لبنان نسبت میدهند. برخی دیگر آن را اقدامی پیشگیرانه علیه حملات احتمالی ارتش سوریه میدانند. همچنین، برخی این تحولات را جزئی از مناسبات یک سال اخیر خاورمیانه میبینند. در این میان، نقش داعش اهمیت ویژهای دارد که باید از دو جنبه بررسی شود: نخست ویژگیهای فعالیت داعش در سوریه و دوم ارتباط آن با هیئت تحریر الشام. این عوامل میتوانند به پیشبینی تحولات آتی کمک کنند.
💢ویژگیهای احیای فعالیت داعش در سوریه
🔹پس از شکست جغرافیایی داعش در سوریه، این گروه موفق شده است برخی سلولهای فعال خود را حفظ کرده و شبکههایش را در بیابان سوریه تقویت کند. از سال ۲۰۲۳، داعش با استفاده از اختلافات منطقهای و کاهش تلاشهای مبارزه با تروریسم حملات خود را در سوریه و عراق افزایش داد. در ۱۶ ژوئیه ۲۰۲۴، فرماندهی مرکزی ایالاتمتحده اعلام کرد که داعش حملات خود را افزایش داده و در حال بازسازی توانمندیهایش است، بیشتر حملات در سوریه به هدف قرار دادن مکانهای نظامی دولت سوریه متمرکز بود.
🔹داعش استراتژی انتخاب مؤثر را دنبال میکند و به انجام حملاتی با کمترین تلفات و بیشترین تأثیر میپردازد. میدان سوریه برای این گروه اهمیت استراتژیک زیادی دارد، زیرا هم بهعنوان نماد مقر خلافت خودخوانده داعش است و هم به دلیل موقعیت جغرافیاییاش که ارتباط مرزی با عراق و امکان تأمین منابع مالی و لجستیکی داعش را فراهم میکند
💢رابطه داعش و هیئة تحریر الشام
🔹پیش از جنگ داخلی سوریه در ۲۰۱۱، گروه «دولت اسلامی عراق» تحت رهبری ابوبکر البغدادی قصد داشت شعبهای از «القاعده» در سوریه ایجاد کند و برای این منظور، «ابومحمد الجولانی» را برای تشکیل «جبهه النصره» فرستاد. این گروه از ژانویه ۲۰۱۲ فعالیت خود را آغاز کرد و بهسرعت در سوریه گسترش یافت. در آوریل ۲۰۱۳، البغدادی اعلام کرد که «دولت اسلامی عراق» و «جبهه النصره» با هم ادغام شده و «دولت اسلامی در عراق و شام» تشکیل میدهند، اما الجولانی بیعت خود را با ایمن الظواهری اعلام کرد.
🔹این موضوع منجر به درگیریهای خونین بین داعش و جبهه النصره از ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ شد. پسازآن، جبهه النصره با تغییر نام به هیئت تحریر الشام و قطع ارتباط با القاعده، خود را بهعنوان یک بازیگر سیاسی مستقل معرفی کرد. این گروه از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۳، ۵۹ عملیات برای دستگیری اعضای داعش در ادلب انجام داد و خود را بهعنوان حکومت محلی با رویکرد مقابله با تروریسم معرفی کرد.
💢داعش و تشدید تنشها در سوریه
🔹در پرتو آنچه گفته شد، احتمالاً سازمان داعش از تحولات جاری در صحنه سوریه برای تقویت نفوذ خود استفاده خواهد کرد که میتوان آن را به شکل زیر بررسی کرد:
1️⃣تشدید فعالیت عملیاتی: داعش با تشدید حملات در سوریه از فشارهای وارده به ارتش این کشور بهره میبرد. طبق گزارش دیدهبان حقوق بشر سوریه، درحالیکه جامعه بینالمللی بر بحرانهایی مانند جنگ غزه و اوکراین تمرکز دارد، این گروه در نوامبر گذشته 27 عملیات در مناطق تحت کنترل «قسد» و ارتش سوریه انجام داده که منجر به کشته شدن 14 نفر، ازجمله 5 غیرنظامی، شده است.
2️⃣هدف قرار دادن زندانها و اردوگاهها: پیشبینی میشود که داعش از تشدید اوضاع در سوریه برای اجرای استراتژی ویران کردن زندانها و آزادسازی اعضای خود استفاده کند. در مناطق تحت کنترل «نیروهای دموکراتیک سوریه»، 9 زندان وجود دارد که هزاران زندانی داعش در آنها نگهداری میشوند.
3️⃣افزایش توانمندیهای انسانی: پیشبینی میشود که داعش تواناییهای انسانی خود را افزایش دهد، بهویژه با توجه بهاحتمال افزایش جریان «جنگجویان خارجی» در سوریه به دلیل ارتباطاتشان با عوامل منطقهای و بینالمللی که دارای دستور کارهای سیاسی هستند و قصد دارند از طریق بهرهبرداری از آنها به اهداف خود دست یابند.
4️⃣هماهنگی عملیاتی موقت: احتمال هماهنگی موقت بین داعش و هیئة تحریر الشام یا «حافظان دین» گروهی از القاعده برای فشار بر شبهنظامیان ایرانی و رژیم سوریه وجود دارد.
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️ عملکرد دوازده ساله ایران در سوریه
1️⃣ در داخل و خارج از ایران و بسیاری از دوستان و دشمنان میگویند چرا ایران نتوانست دولت سوریه را حفظ کند؟ پاسخ به این سوال در ساعات گذشته متعدد داده شده ولی این پرسش یک فرامتن مهم دارد و آن اینکه انتظار و محاسبه درباره جمهوری اسلامی در داخل و خارج از ایران این است که این توان وجود داشت که بتواند کیلومترها دورتر از خودش یک نظام سیاسی را حفظ کند. بنابراین در دل این سوال و یا حتی به نوعی انتقاد، در واقع اعتراف به قدرتمندی ایران وجود دارد. کشوری که تنها چهار دهه قبل بخشی از شهرهای خودش توسط ارتش بعثی عراق تسخیر شده بود اینک از سقوط شهرهای کشور متحدش، مورد سوال قرار می گیرد. با این وجود اگر در داخل سوریه عزم نظامی و مردمی بیشتری وجود داشت، ایران همانند سالهای گذشته اجازه نمیداد، دولت سوریه سقوط کند.
2️⃣ ایران در حالیکه چندین نظام عربی در تونس، مصر، یمن، لیبی و... در اواخر دهه هشتاد بر اثر اعتراضات سقوط یا به شدت متزلزل شده بودند، نه تنها با حضور در شام، نظام سوریه را حفظ کرد بلکه خطر بین المللی داعش را از خودش و دیگر کشورهای منطقه نیز دفع کرد. ایران در میانه حوادث سوریه، به محور نظامی مقاومت چندین ملیت دیگر را همانند فاطمیون افغانستان و یا زینبیون پاکستان و همچین بسیج وطنی در سوریه به صورت سازمانی اضافه کرد. تقویت لجستیکی و افزایش تجربه و توان عملیاتی حزب الله در همین مقطع به قدری افزایش پیدا کرد که در شرایط سخت جنگ 55 روزه که بسیاری از ارتشهای ملی کشورهای منطقه هم نمی توانند، آن را تحمل کنند، به خوبی میزان موفقیت خودش را نشان داد.
3️⃣ در حوزه مباحث فرهنگی، ایران با حضور در سوریه یکبار دیگر ارزشهای دفاع مقدس را با طرح گفتمان مدافعان حرم زنده کرد و الگوی فرهنگ جهادی خود را با سرعت و در گستره وسیعی در منطقه تکثیر و افزایش داد. ایران اینک در سوریه ریشه دارد و با سقوط دولت در سوریه دچار سختی و ضعف شده ولی قابل حذف شدن کامل نیست و چه بسا فرصت احیا و تقویت نفوذ سیاسی، اجتماعی و امنیتی مجدد آن نیز به روشهای دیگر در فاصله نه چندان دور دوباره فرآهم و یا لاجرم اتفاق بیافتد.
4️⃣ اگر ضعفها و محدودیتهای اقتصادی ایران و سنگ اندازیهای متعدد دول خارجی نبود، شاید ایران در حوزه اقتصادی نیز به مراتب کارنامه قابل بیان تری در سوریه داشت. میتوانستیم با عزم بیشتر و عدم برخی غفلتها، کارنامه بزرگتر و درخشان تری به خصوص در مسایل اقتصادی و اجتماعی در سوریه داشته باشیم و حتی میشود گفت که اگر در این دو حوزه قویتر بودیم، شاید امروز دولت سوریه نیز به راحتی سقوط نمیکرد، هرچند محدودیتهای ما و ضعف های داخلی سوریه نیز در اینباره بسیار جدی بوده و نمی شود در قضاوتها از کنار آنها به راحتی گذشت. جمع بندی کلام اینکه با همه ضعفها و سرعت غافلگیرکننده سقوط ارتش و دولت سوریه، ایران هیچگاه در نیم قرن گذشته خود در منطقه شام بهرهبرداریهای راهبردی نظامی و سیاسی به اندازه دوازده سال گذشته نداشته و با توجه به سوابق دیرینه دو کشور در پنجاه سال اخیر بینظیر بوده و توانسته ذخایر پنهان و آشکار بزرگی برای آینده کشور و منطقه ایجاد کند.
🖌مهدی جهان تیغی
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️فراتر از یک جنگ تجاری
🔹تنها چند هفته پیش از انتقال کامل قدرت در واشنگتن به ترامپ و در روزهای گذشته، دولت بایدن که در حال آمادهسازی برای انتقال قدرت است، اقداماتی را برای محدود کردن صادرات فناوری نیمههادی به چین انجام داد و چین نیز بلافاصله به این اقدامات پاسخ داد.چین در تاریخ ۳ دسامبر اعلام کرد که صادرات چندین ماده معدنی کلیدی همچون ژرمانیم، گالیوم و ... با کاربرد نظامی و فناوری به آمریکا را ممنوع کرده است. این اقدام در واکنش به محدودیتهای جدید بایدن برای صادرات فناوری و تراشه های پیشرفته به چین صورت گرفت که بخشی از تلاشها برای ضربه زدن به صنعت نیمههادی چین است.
🔸از طرفی دیگر، ترامپ چهارشنبه گذشته اعلام کرد که پیتر ناوارو را به عنوان مشاور ارشد خود در مسائل تجاری و تولیدی منصوب کرده است. ناوارو در دور اول ریاست جمهوری ترامپ، یکی از مشاوران اصلی او در راهاندازی جنگ تجاری با چین بود و به دلیل سیاستهای سختگیرانهاش شهرت دارد.به گفته ترامپ، ناوارو وظیفه دارد سیاستهای تجاری و تعرفهای دولت جدید را پیش ببرد و از تجارب و مهارتهایش برای این منظور استفاده کند.
یکی از مسائل مطرحشده در آمریکا، لغو وضعیت "کاملاً مطلوب" تجاری چین در حوزه سیاست خارجی آمریکا است که در سه دهه گذشته به رشد اقتصادی این کشور کمک شایانی کرده است.مقالهای در سایت وزارت امورخارجه آمریکا نشان میدهد که این اقدام نه فقط برای چین، بلکه برای آمریکا نیز تأثیرات ملموس اقتصادی خواهد داشت.
🔹طبق مدلسازی مؤسسه اقتصاد بینالمللی پیترسون، این تغییر باعث کاهش ۰.۶ درصدی تولید ناخالص داخلی چین و ۰.۱ درصدی در آمریکا تا سال ۲۰۲۵ خواهد شد. همچنین، این اقدام میتواند منجر به افزایش تورم در آمریکا شود.
🔸از سوی دیگر، چین نیز از زمان نخستین دوره ریاست جمهوری ترامپ، قوانین جامعی را وضع کرده است که امکان واکنش به اقدامات کشورهای دیگر را فراهم میکند. این قوانین شامل قرار دادن شرکتهای خارجی در فهرست سیاه، اعمال تحریمها و قطع دسترسی آمریکا به زنجیرههای تأمین کلیدی است.با وجود تلاشهای شرکتهای چندملیتی برای انتقال تولیدات خود به کشورهای دیگر به خصوص کشور های جنوب شرق آسیا، اما هنوز چین به دلیل زیرساختهای صنعتی و فناوریاش نقش غیرقابل جایگزینی دارد؛ بطوری که شرکتهای بزرگی مانند فاکسکان که از تأمینکنندگان اپل هستند، همچنان وابستگی شدیدی به نیروی کار و امکانات چین دارند. به گفته کارشناسان، آمریکا و چین به دلیل درگیری مستقیم در این تنش، با کاهش رشد اقتصادی، افزایش تورم و اختلال در زنجیرههای تأمین مواد اولیه و محصولات نهایی این زنجیره ها مواجه خواهند شد و هر دوطرف هزینه سنگینی برای این زورآزمایی خواهند پرداخت. از طرفی اتحادیه اروپا و شرکتهای اروپایی به دلیل وابستگی به زنجیرههای تأمین چین و قوانین سختگیرانه آمریکا نیز از تحمل خسارت های ناشی از این جنگ تجاری در امان نخواهند بود.در سوی دیگر، کشورهای آسیای جنوب شرقی، بهویژه ویتنام و تایلند که میتوانند از فرصت جابهجایی تولیدات و سرمایهگذاریهای جدید به دلیل محدودیت های اعمال شده بر صنایع چین بهرهمند شوند؛ و همچنین هند به عنوان یک کشور با جمعیت بالا، با تقویت تولیدات داخلی، بهویژه در صنایع پیشرفته، می توانند جایگاه خود را در زنجیرههای تأمین جهانی تقویت کند.
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️بشار اسد؛ نه آنچنان سیاه، نه آنقدرها سفید!
🔹به نظرم بشار اسد آنقدر خوب، و سزاوار آن بود که حتی اگر قرار بود کنار گذاشته شود نیز، با عزت و احترام کنار میرفت؛ او مقاومت را دوست داشت، استقلال را میخواست، عزت را بر ذلت ترجیح میداد، غرور ملی را میپسندید و سر سازگاری با ظلم و خصوصا صهیونیسم هم نداشت، و دم از آرمان هم میزد؛ مثل خیلی از ماها که هر کداممان میتوانیم برای خودمان یک بشار اسد باشیم؛ بشار اسدی که همه این خوبی ها را دارد، اما خوی دیکتاتوری اش را هنوز ترک نکرده، دنیا در نظرش بزرگ است، لاکچری بودن را دوست دارد، ادعای بزرگ بودن میکند، اما وقتی بازی به خطوط پایانی و حساسش میرسد، از یک جایی، دیگر میبُرد و نمیتواند ادامه دهد؛ انسانی با ظرفیت محدود؛ مثل خیلی از ماها، که مناسب جایگاه خودمان و آدم آرمانی که از آن دم میزنیم نیستیم!
🔸بشار اسد و امثال او فقط میتوانند بخشی از مسیر مقاومت را بپیمایند؛ آنجا که باید بین مرگ و زندگی یکی را انتخاب کند، همه آنچه را که ارزش می پندارد کنار میگذارد و به حیات دنیوی چنگ میزند. من آقای اسد را سرزنش نمیکنم؛ او فقط همینقدر میتوانست مقاوم باشد؛ او سطحش در اندازه سطح مورد نیاز مقاومت واقعیِ اسلامی نبود؛ و مقاومت مجبور بود با همین ظرفیت و داشته ها، ممنون او هم باشد که تا اینجا همکاری و همراهی کرده است؛ تحلیلِ همه تحلیلگران، محترم؛ اما من معتقدم ترس از مرگ، بشار را کنار زد؛ جنگ داشت به مراحل حساسی میرسید و سطح مقاومت نیز همسطح با جنگ بالا میگرفت؛ اما وقتی دید دشمن به دیوانگی افتاده، حلقه اول فرماندهی حزب الله را ترور کرده، نصرالله را به شهادت رسانده، و حتی رهبری ایران را تهدید میکند، وقتی خودش نیز با چنین تهدیدی مواجه میشود و رسانه های صهیونیستی هر روز خبری در این خصوص کار میکنند، کم می آورد؛ او همزمان در معرض وسوسه ها و وعده های دروغین برخی حکام عرب هم بوده است.
🔹این معادله را جلوی حاج قاسم اگر بگذارند به پیشوازش میرود: خجالت بکشید من را از چندتا گلوله میترسانید؟ با نصرالله وقتی مطرح میکنند میگوید: خودم میدانم من را میکشند لیکن قطعا سننتصر، و باز مسیر را ادامه میدهد! این معادله را آیت الله سید علی حسینی خامنه ای هم به سخره میگیرد و آنگونه، با صلابت در نماز جمعه نصر حاضر میشود؛ قالیباف هم، عراقچی هم، و حتی پزشکیان نیز با این معادله شوخی میکند و صد البته که قاآنی ها و حاجی زاده ها و خلاصه هر آنکه در میدان جمهوری اسلامی قدم میزند با آن رفتار مشابهی خواهد داشت؛ اما آیا جهانبینی اسد نیز مانند جهانبینی افراد فوق الاشاره است؟
🔸آیا اسد نیز نگاهش به مرگ از دریچه شهادت و رستگاری است؟ آیا دنیا در نگاه اسد نیز به همان اندازه بی ارزش است و او نیز برای مرگِ فی سبیل الله لحظه شماری میکند؟! یقینا خیر! او مقاومت را برای خود تا قبل از ترور تعریف کرده بود! اسد امروز سنگ محکی برای انقلابیونی است که دم از مقاومت میزنند، مقداری از مسیر را هم میروند، اما شاید هنوز به مراحل حساس نرسیده اند که بفهمند چند مَرده حلاج اند؛ انقلابیونی از جنس آنها که خوب بودن را دوست دارند، اما نمیتوانند در زندگی پیاده کنند؛ همانها که احتمالا از زندگی لاکچری بدشان نمی آید، برای خواستگار دخترشان شروط آنچنانی میگذارند، مستاجر را اذیت میکنند، در کار کم فروشی میکنند و حتی ممکن است کاسبی گران فروش باشند؛ بگذریم..!
🔹بشار اسد اما همانگونه که در ابتدا نوشتم، حالا که قرار بود به پایان خط برسد، میتوانست عزتمندانه از دور خارج شود؛ میتوانست آواره نباشد؛ میتوانست این دنیا را بدهد و عقبا را بخرد! او فرصت این را داشت که برای آزادسازی خاک وطنش به جولان حمله کند و [چه پیروز شود و چه شکست بخورد] به یک قهرمان ملی تبدیل شود؛ او میتوانست دموکراسی را بپذیرد و در صورت عدم انتخاب، آبرومندانه گوشه ای از کشورش بنشیند و باز فرصت اثرگذاری داشته باشد؛ میتوانست دست رد به سینه مقاومت نزند و حداقل اجازه دهد مقاومت کارش را پیش ببرد؛ هر کدام از این کارها را کرده بود وضعی بهتر از آنچه اکنون دارد میداشت و عزیز تر و عزتمند تر میبود، حتی اگر از قدرت حذف میشد!
🔸در پایان لازم است بگویم ما فقط واقعیت ها درباره او را مینویسیم، قصد آن را نداریم او را تخریب کنیم؛ چرا که او در حد بضاعت و ظرفیتش خدمات بزرگی به مقاومت داد، لیکن نتوانست وصیت پدر مرحومش را تا پایان حفظ کند؛ وصیتی که به او گفته بود تا زمانی که با ایران هستی، هستی؛ و هر وقت ایران را رها کردی دیگر نخواهی بود؛ و اسد دیگر نیست!
🖌عبدالرحیم_انصاری
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥قبلا سلاحهایشان بلند بود، حالا گوشیهایشان. کار رسانهای یعنی همین
🔹ابومحمد الجولانی رئیس گروهک تروریستی تحریرالشام نشان داد که چگونه رسانهها میتوانند با #تغییر_روایتها، یک عده تروریست و آدمکش حرفهای و خشک مغز را به عنوان آزادیخواه!! و دمکراسیطلب!! نشان دهد و به مردم قالب کند.
🔸در جنگ رسانهای از طرف دیگر با تغییر چهره تحریرالشام از یک گروه تندروی تکفیری سلفی به یک گروه مسلح که با برگه تزویر قصد اصلاح حاکمیت را دارند، مردم را مجاب به همراهی با آنان کرد.
🔹اما ما هنوز عمق جنگ رسانهای و تاثیرات آن را نشناختهایم.
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️داستان سوریه
🔹با تصرف دمشق به دست تحریر الشام، عملاً حکومت بعث سوریه به پایان رسید؛ اما سؤال اینجاست که ناگهان چه رخ داد که آنها با سرعتی باورنکردنی توانستند دمشق را نیز فتح کنند؟
🔸پاسخ این پرسش را باید در حوادث منطقه در ماههای گذشته جستوجو کنیم. وقتی رژیم صهیونی با وجود نسلکشی و ویرانهسازی غزه با پشتیبانی سنگین آمریکا و اروپا حتی به یکی از اهداف اعلامی خود نرسید و نتوانست اسرای صهیونیست را آزاد کند، سعی کرد با گشودن آتش جنگ به لبنان بحران خود را علاج کند، اما در لبنان نیز با وجود اقدام تروریستی پیجرها که یک عملیات پیچیده و عجیب بود و میتوانست ارتش و کشوری را از هم فرو بپاشد و با وجود ترور رهبران درجه یک حزبالله و در رأس آنها شهید عزیز «سید حسن نصرالله» و تحمیل جنگ دو ماهه به لبنان در تحقق اهداف خود ناکام بود و درنهایت به آتشبس، بدون دستاورد راهبردی تن داد.
🔹در جنگ برای بقا، رژیم صهیونی به ناچار باید برگ تازهای رو میکرد و در همین زمینه بلافاصله پس از آتشبس در لبنان، گروههای تروریست را از ادلب به سمت سایر شهرهای سوریه گسیل داشتند تا به خیال خام خود با برهم زدن ثبات و امنیت در سوریه خط پشتیبانی مقاومت را قطع کنند! تروریستهایی که از نظر ماهیت هیچ تفاوتی با گذشته سیاه خود نداشته، ولی با آموزشهای دقیق ظاهر و رفتار خود را تغییر دادند تا ضمن پذیرش داخلی، بتوانند همراهی بینالمللی را در آینده برای خود هموار کنند. جنگ طولانی سوریه با گروههای تروریستی، از بین رفتن زیرساختها، تحریمهای پیچیده آمریکا علیه سوریه موسوم به سزار، تصرف مناطق گازی و نفتخیز سوریه به دست ارتش آمریکا، تصرف ادلب به دست تروریستها و حملات متناوب هوایی رژیم صهیونی، وضعیت اقتصادی و اجتماعی سوریه را به شدت تضعیف و شکننده کرده بود. در این وضعیت سخت مردم و ارتش، توان و انگیزه جنگ دیگری را نداشته و خسته از وضع موجود به امید آیندهای جدید و روشن، از حکومت اسد دل کنده و در برابر تحریر الشام ایستادگی نکردند.
🔸در این میان، سیاست جمهوری اسلامی مانند گذشته احترام به استقلال، تمامیت ارضی، نظر مردم و عدم دخالت خارجی در سوریه است، از سوی دیگر مردم سوریه و کشورهای منطقه باید در برابر دخالت و تجاوزات خارجی در سوریه، به ویژه اشغالگری بیشتر رژیم صهیونی هوشیار بوده و شرایط را برای بازگشت آرامش و امنیت به این کشور مهیا کنند که در غیر این صورت باید منتظر پیادهسازی سناریوهای مشابه در سایر کشورهای منطقه باشیم.
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️این تحلیل را بخوانید و درباره اش فکر کنید!
🔹حکایت سوریه هر روز جالبتر میشود؛ پس از پیروزی معارضین، اسرائیل ضمن حمله به نقاط مختلفی در سوریه، اشغال مناطق بیشتری از آن، و تخریب تجهیزات نظامی این کشور، از کردهای مستقر در شمال و شرق سوریه حمایت کرده است؛ ترکیه حامی انقلابیون شورشی است؛ حماس هم به حکومت جدید تبریک گفته است؛ حماس، ترکیه و انقلابیون مسلح رویکرد اخوان المسلمینی دارند؛ دولت کنونی مصر با اخوانی ها در تضاد است؛ عراقی ها به هیچکدام اعتمادی ندارند؛ قطری ها احتمالا به حاکمان جدید سوریه متمایل خواهند شد؛ امارات و عربستان هم قطعا نمیخواهند از بازیگران فعلی عقب بمانند.
🔸آمریکا اسم جولانی را برای روز مبادا از لیست ترور خارج نکرده، اما در عین حال تلاش میکند جایگاه بالانس تمام طرف ها را داشته باشد؛ ایالات متحده البته ذاتا به اسرائیل متمایل است، همچنان که کردها از سوی آمریکا ساپورت میشوند! اینجا یک پرسش پیش خواهد آمد! آیا جولانی و یارانش در برپایی حکومت مصمم هستند، قصد ماندن دارند و به زعم خود میخواهند سوریه را بازسازی کنند، یا اینکه بازیچه دست اسرائیل و آمریکا هستند؟
🔹شرایط خیلی پیچیده است؛ ولی اگر قصد ماندن داشته باشند که این احتمال خیلی زیاد است، حمایت از حماس میتواند یکی از اهرم هایشان برای مهار زیاده خواهی های اسرائیل باشد؛ ضمن اینکه احتمال درگیری های قریب الوقوع شان با کردها نیز دور از ذهن نیست؛ اینجا ترکیه را نیز در کنار خود دارند، اما کردها نیز آمریکا و اسرائیل را پشتیبان خود میبینند؛ اوضاع مقداری پیچیده است، نه؟! این تحلیل را میتوانید نپذیرید، اما اگر یک روز شنیدید حکومت جولانی دستش را سوی ایران و حزب الله و حشدالشعبی نیز دراز کرد اصلا تعجب نکنید چون هیچ چیز بعید نیست!
🔸نشانه هایی هم البته وجود دارد؛ اینکه در یکی دو روز پس از تصرف دمشق امنیت حرم حضرت زینب(س) دست نخورده باقی مانده، و تلویزیون ایران نیز در خطاب قرار دادن نام اعضای هیئت تحریر شام از القاب ملایم تری چون مسلحین استفاده میکند، خود میتواند محل بحث باشد! درباره دو مورد آخر همین را بگویم که اگر بجای اعزام نیرو به سوریه با تغییر عبارات "تروریست ها" به "مسلحین" توانسته ایم از حرم دفاع کنیم، این هنر جمهوری اسلامی است و به جای طعنه به صدا و سیما باید به این سیاست آفرین گفت! و نکته پایانی اینکه به نظر میرسد هنوز مانده تا عده ای سطح هوشمندی جمهوری اسلامی را درک کنند، و ظاهرا اسرائیل هم میداند سرنگونی دولت بشار اسد لزوما پایان تهدیدات علیه موجودیت جعلی اش نیست؛ باید منتظر ماند و دید چه میشود!
🖌#عبدالرحیم_انصاری
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️تانکهای دموکراسی!
🔹بیایید ماجرا را با یک فرض محال شروع کنیم، فرض کنیم که آنچه در سوریه رخ داد، یک انقلاب مردمی بود، مسلحان و معارضان امروز یا همان تروریستهای تحریر الشام، یا هر اسم دیگری که رویشان میگذارند، سوریهایی هستند که از جور یک حکومت فاسد و ناکارآمد و دیکتاتور و هر صفت دیگری که رسانههای غربی ردیف میکنند، به خیابانها آمدند و توانستند با رهبر آزادیخواه خود، یعنی محمد جولانی، (همان عضو سابق القاعده در واقعیت) پیروز بشوند و اکنون به تعبیر رسانههای غربی یا برخی سادهدلان و سادهلوحان همین منطقه غرب آسیا صبح پیروزی فرا رسیده است.
🔸پذیرش این فرض محال و این روایت سوررئال که آمریکا و متمایلان به آمریکا و خوشباوران به آن سعی دارند به افکار عمومی القا کنند، مانند هر روایت دیگری توقعات و الزاماتی را به همراه دارد!
🔹اگر این روایت را بپذیریم، واضح است که باید انتظار داشته باشیم واکنش دیگر کشورها، به ویژه رژیم صهیونی، بزرگترین همپیمان آمریکا که سازنده این قصه است، احترام به ملت سوریه، رفتن به سمت دموکراسی، پایان استبداد و تعیین تکلیف آینده با رأی و نظر مردم و البته احترام به تمامیت ارضی سوریه باشد. آیا این انتظارات برآورده شده است؟
🔸تمام رسانههای جهان و اظهارات مقامات آمریکایی و صهیونی را زیر و رو کنید! تمام پیامهای تبریک دیکتاتورها و شبه دیکتاتورهای منطقه را خط به خط بگردید. حتی یک جمله پیدا نخواهید کرد که گفته باشند باید صندوق رأی و اصول دموکراسی، آینده و نظام و دولت بعدی سوریه را مشخص کند!
🔹فراتر از آن مگر کشور سوریه از دست یک حکومت مستبد خارج نشده است و این کشور نباید در مسیر توسعه و آبادانی و پیشرفت قرار بگیرد؟ مگر آمریکاییها مدعی نیستند که برای آزادی سوریه سالها تلاش کردهاند؟ پس معنای سکوت سران واشنگتن و همین همسایگان خیرخواه مردم سوریه در برابر بمباران زیرساختهای این کشور که متعلق به مردم سوریه است، چیست؟ در سایه همین سکوت است که آخرین خبرها نشان میدهد، رژیم صهیونی تانکهای خود را در حال حرکت دادن به عمق خاک سوریه است. آنچه به سوی دمشق روانه شده است، نه دموکراسی، که تانکهای اشغالگری است. تانکهای ارتش غاصبان قدس بعد از عبور از استان «قنیطره»، به مرزهای اداری استان دمشق و 40 کیلومتری شهر دمشق رسیدهاند. تردید نداشته باشید که به زودی خواهید شنید آمریکاییها اقدامات صهیونیستها در سوریه را دفاع مشروع خواهند خواند و از آن حمایت خواهند کرد! روزی که مردم سوریه و افسران ارتش این کشور پشیمان خواهند بود که چرا در برابر تحریر الشام نایستادند؟ پشیمانیای که بسیار دیر خواهد بود.
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️ثمره خون حججیها، صدرزادهها و همدانیها
🔹پس از سقوط سوریه یک ادعا از سوی 3گروه مطرح شده است و آن اینکه سقوط اسد یعنی شکست سیاستهای ایران در سوریه.
🔸گروه اول براندازها هستند. تکلیف دسته اول روشن است؛ مواجب میگیرند تا بگویند روز، شب است. دسته دوم جمعی از غربزدههای داخلی هستند؛ میگویند سقوط سوریه یعنی محاسبات غلط ما در گذشته. به تصورشان امروز غرب در سوریه پیروز میدان است و معتقدند از همان ابتدا باید با برنده میبستیم و به اشتباه هزینه کردیم. اما دسته سوم جمعی از متدینین هستند؛ کسانی که میگویند سقوط سوریه و بازگشت تروریستها یعنی هدر رفتن خون شهدای مدافع حرم.
🔹این متن پاسخ به گروه دوم و سوم است؛ واقعا ثمره خون شهدای مدافع حرم، شهید حججیها، شهید همدانیها و شهید صدرزادهها چه بود؟
1️⃣مهمترین دلیل همان است که بارها رهبرانقلاب بدان اشاره کردهاند؛ اینکه جریان داعش بهعنوان تروریستهای تکفیری و ضدشیعی اگر از سوریه حذف نمیشدند باید در کرمانشاه، همدان و تهران با آنها مواجه میشدیم؛ لذا مهمترین ثمره خون شهدای مدافع حرم حفظ امنیت ملی، خاک و نوامیس کشور بود. امروز داعش تکفیری و خونریز تبدیل به القاعده یا جریان تروریست ریبرند شده است که دریوزگی غرب و اسرائیل را میکند.
2️⃣ سوریه همواره محل درگیری کردها، ترکیه، عربستان و رژیم صهیونیستی بوده است. ورود ایران به سوریه باعث شد موازنه قدرت در سوریه و بلکه منطقه بههم بخورد. این موضوع عمق راهبردی ما در منطقه را تقویت و از نفوذ بیشتر آمریکا جلوگیری کرد. در آن مقطع محور واشنگتن – تلآویو سعی در اجراییسازی نقشه خاورمیانه بزرگ داشتند که با نقشآفرینی ایران، ناکام ماندند.
3️⃣ سوریه نقطه استراتژیک اتصال ایران به مدیترانه و غرب آسیا بود. بنادر سوریه از این جهت یک فرصت استثنایی برای ایران محسوب میشد تا نفت، گاز و کالای خود را به اروپا صادر کند و از سوی دیگر بتواند از طریق سوریه و با تهاتر کالا بخشی از تحریمهای ظالمانه غرب را دور بزند. صادرات نفت ایران به سوریه و ساخت نیروگاه گازی و برقی و اکتشافات و بهرهبرداری نفتی در سوریه که همه این موارد طی سالهای گذشته به قرارداد میان 2کشور تبدیل شده بود، ثمره حضور مستشاری ایران در سوریه بود. همه این فرصتها متکی به حضور اسد در قدرت بود.
4️⃣ از همه مهمتر سهم حضور ایران در تقویت محور مقاومت بود. این نیز هم وجه راهبردی داشت و هم ضروری از جهت دفاع از امنیت ملی. اساسا حضور ایران در سوریه کمک کرد محور مقاومت در بخشهای مختلف به یک حلقه منسجم تبدیل شود که امروز ثمرهاش را میبینیم و رژیم صهیونیستی با یک گروه چریکی و البته سازمانیافته زمینگیر شده است. اگر شرارت رژیم صهیونیستی در همان سالها از طریق حضور ایران در سوریه کنترل نمیشد، نهتنها محور مقاومت قدرت نمیگرفت، بلکه امنیت ایران نیز به خطر میافتاد.
🔸همه این موارد به غیراز ماموریت ایدئولوژیک جمهوری اسلامی است که با دعوت دولت سوریه زمینه تحقق پیدا کرد و از حفظ حرمین شریف تا دفاع از مظلوم و ایستادن مقابل غاصب را در بر میگرفت.
🔹خلاصه اینکه؛ برکت خون شهدای مدافع حرم جاری است و از همان برکت است که امروز درباره ثمرات حضور مستشاری ایران حرف میزنیم وگرنه باید از پشیمانی درباره یک غفلت بزرگ تاریخی مینوشتیم.
🖌 محسن مهدیان
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️ آخرین استراتژیها و ارزیابیهای رژیم صهیونیستی درباره سوریه و حزب الله لبنان
۱. رژیم صهیونیستی با استفاده از شرایط بیدولتی و هرج و مرج فراگیر در سوریه در حال از بین بردن همه زیرساختهای اطلاعاتی، امنیتی، نظامی و علمی سوریه است.
۲. این اقدام با هماهنگی برخی گروههای تکفیری و مسلحین انجام میشود به طوری که تاکنون هیچ اعتراضی به این موضوع نکردهاند.
۳. هدف رژیم آن است که هر حکومتی در سوریه فاقد حداقل توان نظامی و امنیتی برای تهدید آن در آینده باشد.
۴. رژیم صهیونیستی مانند همه کشورهای ساقط شده دیگر، ترور هدفمند دانشمندان دفاعی و هستهای سوریه را آغاز کرده است.
۵. رژیم صهیونیستی با تصرف بخشهایی از خاک سوریه درصدد ایجاد منطقه حائل جدید است.
ارزیابی اسراییل از آخرین وضعیت حزبالله
1. ارزیابی امنیتی اسرائیل نشان میدهد که حزبالله با حمایت نرم افزاری و سخت افزاری ایران به سرعت بهبود خواهد یافت. حزب الله در ۴۰ سال اخیر، هر زمان که از مخمصه ای سربلند بیرون آمده، مجددا قویتر باز میگردد.
2. حزبالله میتواند طرح اولیه خود برای تصرف بخشهایی از الجلیل در رویارویی آینده را احیا کند.
3. حزبالله توان آن را دارد که به تاکتیکهایی مانند اقدام مستقیم علیه امریکا روی آورد.
4. حزب الله از نظر نظامی تقریبا دست نخورده باقی مانده و شبکه فرماندهان به سرعت بازسازی شده است.
5. زمانی که فشار نظامی اسرائیل کاهش یابد، انتظار میرود حزبالله به سرعت بهبود یابد.
6. اسرایل عقیده دارد حفظ امنیت طولانی مدت شهرکنشینان شمالی غیرممکن است و بازگشت آنها مخاطره دارد.
7. اسراییل در پی ادامه ترورهای هدفمند شخصیتهای ارشد حزبالله است.
8. اسراییل ضربه به ایران را لازمه مهار حزب الله میداند.
9. اسراییل بر بستن خطوط تدارکاتی حزبالله از طریق سوریه تمرکز کرده است و با فروپاشی دولت سوریه، قصد جلوگیری از تشکیل مسیر جایگزین دارد.
10. اسراییل ناامیدانه به اجرای منطقه حائل در لبنان دل بسته است.
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️مقاومت جدید در سوریه؛ چیزی فراتر از حزب الله؟!
▫️لطفا به این فرازها از بیانات روز چهارشنبه رهبری دقت کنید:
1️⃣همۀ امکانات برای کمک به سوریه فراهم بود اما راه آسمان و زمین توسط رژیم صهیونیستی و آمریکا بسته شده بود.[معنای کلام رهبری: ایران آمادگی ارسال هر نوع امکانات و تجهیزاتی برای کمک به سوری ها را داشته و هنوز هم دارد].
2️⃣انگیزهها اگر چنانچه در داخل آن کشور به حال خود باقی میماند و میتوانستند در مقابل دشمن حرفی داشته باشند دشمن آسمانشان را هم نمیتوانست ببندد، راه زمینی را هم نمیتوانست ببندد. میشد به آنها کمک کرد. [یعنی: اگر گروهی باشد که بر خلاف دولت اسد انگیزه دفاع داشته باشد، هم میتواند راه آسمان را باز کند و هم قادر به باز کردن راه زمین خواهد بود؛ مشاوره، کمک، امکانات و تجهیزاتش هم با ما].
3️⃣ مناطق تصرف شدۀ سوریه به وسیلۀ جوانان غیور سوری آزاد خواهد شد؛ شک نکنید این اتفاق خواهد افتاد. [یعنی: برای این سناریو تدابیر لازم اندیشیده شده و گروه های مورد نظر هم انتخاب شده اند؛ ما معطل نخواهیم ماند، اهداف جبهه مقاومت را پیگیری میکنیم و موفق هم خواهیم شد؛ لیکن با توجه به آیتم های ۱ و ۲ این باب برای همه آنهایی که قصد مبارزه با آمریکا و اسرائیل، آزادسازی سوریه و مشارکت در ساختن این کشور را دارند باز خواهد بود و میتوانند روی حمایت جمهوری اسلامی حساب کنند].
4️⃣ دامنه جبهه مقاومت گسترده تر میشود. [به این معنا که در سوریه با توجه به شناخت ایران از جغرافیای این کشور، کمک به آزادی خواهان، ناتوانی معارضین در جلب رضایت عمومی، تجاوز رژیم صهیونیستی و ایجاد انگیزه برای مقاومت و رهایی از ذلت، احتمالا یک هسته مقاومتی شکل خواهد گرفت که این بار بر خلاف لبنان گستردگی بیشتر و حتی جمعیت بزرگتری خواهد داشت؛ مقاومتی که میتواند هم با حشد الشعبی در عراق و هم با حزب الله در لبنان ارتباط بگیرد؛ شاید چیزی بزرگتر از تشکیلات حزب الله].
🖌 عبدالرحیم_انصاری
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️وقتی قاتل، خونخواه میشود!
🔹دشمن در پس هر حادثهای میدان جنگ ترکیبی و شناختی خود برابر ملت ایران را رها نمیکند و با هر حادثهای تلاش میکند با انداختن گرهها و سؤالاتی ایرانیان را نسبت به مقاومت و به مجاهدت در راه حق دچار تردید کند. تازهترین بهانه دشمن سقوط دولت بعث سوری است! در پس این حادثه با پمپاژ این انگاره که اگر قرار بود سوریه سقوط کند؛ چرا به سوریه رفتیم و خون فرماندهان و جوانان ایران در این مسیر ریخته شد؟ به دنبال پوچ نشان دادن مقاومت است! همان کسانی که دستشان به خون فرماندهان ما و جوانان ما آغشته است و قاتل آنها هستند، در جایگاه خونخواهی مینشینند؛ اما پاسخ این شبهه بسیار ساده است.
1️⃣حضور نظامی ایران در سوریه که با آغاز دهه نود شروع شد، وقایع امروز سوریه را بیش از یک دهه عقب انداخت تا اینکه به امروز رسید. این اتفاقات میتوانست یک دهه پیش رخ دهد؛ لذا سقوط سوریه در آن روزها در مقایسه با امروز، آسیبپذیری ایران را به عنوان علمدار جبهه مقاومت چندین برابر میکرد.
2️⃣بیش از ده سال در کنار دولت سوریه با تروریستها جنگیدیم و در این مدت توانستیم توان رزمی حزبالله را که تازه از جنگ 33 روزه برگشته بود، چند برابر افزایش دهیم. تا جایی که حزبالله از یک گروه مبارز شیعه به یک سازمان نظامی تبدیل شد. به عبارت بهتر، در این سیزده سال قدرت مقاومت تثبیت شد.
3️⃣بزرگترین پروژه ایران در سوریه، نابودی سرزمینی داعش و ضربه به پیکره انسانی و رزمی آن بود. رویکرد ضدشیعی و خونریز داعش که برآمده از اندیشه تکفیری آن بود، بزرگترین خطری بود که ایران و متحدانش را تهدید میکرد. نابودی داعش در عراق و سوریه، فارغ از اینکه کانون تهدید وجودی مقاومت را از بین برد، میلیاردها دلار هزینههای آمریکا برای ساخت و تجهیز این گروه را بر باد داد.
4️⃣اکنون که شاهد تغییر رفتار تروریستهای سوری و کنار گذاشتن اقدامات خشونتآمیز آنها نسبت به مردم سوریه، اقلیتهای مذهبی و حرمهای مطهر هستیم؛ فارغ از اینکه این تغییر رفتارها، بر پایه دستورالعملهای ارسالی از سوی آمریکا، رژیم صهیونیستی و ترکیه بود، مشت محکم ایران به تروریستها نیز عامل مهمی در این چرخش رفتاری بوده است.
5️⃣برکات خون شهدا همواره برای مقاومت جاری است. همانطور که شهدای دفاع مقدس، یار و یاور شهید سلیمانی، همدانی، شاطری، زاهدی، اسکندری و... بود، شهدای مدافع حرم نیز دستگیر رزمندگان مقاومت در رویاروییهای آینده با رژیم صهیونی خواهند بود. اساساً خون شهید هدررفتنی نیست؛ بلکه کمککننده به رزمندگان در عبور از فراز و نشیبهای جنگ حق و باطل و رسیدن به مقصود نهایی است.
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️صیدنایا؛ رمز فراموشی غزه!
🔹«زندانیان صیدنایا» پرتکرارترین عبارت این روزهای فضای مجازی جهان است! زندانی که بیشتر محبوسان آن به جرم اقدامات تروریستی، اقدامات علیه حاکمیت و ملت سوریه دستگیر، محاکمه و زندانی شده بودند. مسلحان هیئت «تحریرالشام» و بازیگردانان پس پرده حوادث سوریه با برجستهسازی و بزرگنمایی آنچه در این زندان گذشته و ساخت اخبار و تصاویر جعلی با عنوان جنایت در صیدنایا در پی جلب توجهات بینالمللی برای مشروعیت بخشیدن به حوادث این روزهای سوریه هستند. اگرچه رژیم بعث سوریه باید درباره آنچه در صیدنایا گذشته، خود پاسخ دهد؛ اما نمیتوان نادیده گرفت بشار اسد از سال ۲۰۱۱ با پیچیدهترین و بزرگترین عملیات تروریستی و جنگ داخلی مواجه بوده و توانسته بود تروریستهای سازمانیافته غربی ـ عبری را کنترل کرده و عقب براند.
🔸در مسیر مقابله با تروریستهای وابسته به غرب و رژیم صهیونیستی، حبس سرکردگان و عاملان آشوبهای داخلی و تروریستی شاید کمترین مجازات باشد؛ اما اینکه امروز غولهای رسانهای غرب در تلاش هستند اعضای گروههای داعش و جبهه النصره به عنوان نسخه قدیمی هیئت تحریرالشام را بیگناهان محبوس در زندادنهای سوریه جا بزنند، نشان از یک جنگ تمامعیار رسانهای دارد! تروریستهایی که از سال ۲۰۱۱ جنایات زیادی را علیه غیرنظامیان در سوریه انجام دادند و هنوز هم بسیاری از مردم سوریه تصاویر و فیلمهای این جنایات را طی یک دهه گذشته به یاد دارند و خاطرات بسیار بد آن زمان در ذهنهایشان حک شده است؛ اما عجیبتر از این بازی رسانهای، این است که این جنگ رسانهای را صاحبان زندانهای مخوفی، همچون ابو غریب، گوانتانامو و ریکرز و ... هدایت میکنند!
🔹البته این شگرد دوام زیادی نیاورد و با روشن شدن انتشار اخبار جعلی و دروغین درباره زندانیان، سازمان موسوم به «دفاع مدنی سوریه» که با نام «کلاهسفیدها» نیز شناخته میشود، گفت، به جستوجوهای خود برای یافتن زندانیان احتمالی در زندان «صیدنایا» استان دمشق پایان داده است؛ چراکه هیچ سلول یا زیرزمین مخفی که در آن زندانی وجود داشته باشد، نیافته است.
🔸البته خطاب به غربیها و مدعیان حقوق بشر که امروز نگران سلولهای زیر زمینی در سوریه هستند باید گفت، نیازی به حفاری و تلاش برای پیدا کردن زندانهای مخفی در سوریه برای حمایت از حقوق بشر نیست. با اندکی توجه و دقت میتوان به وضوح بزرگترین زندان و قتلگاه بشری بر روی کره زمین در نوار غزه را مشاهده کرد. رژیم صهیونیستی از یک سو شبانهروز در حال ظلم و جنایت در غزه است و از سوی دیگر نام زندانی در سوریه را بر سر زبانها میاندازد تا به جای غزه تیتر یک رسانههای جهان شود.
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️ریشههای سقوط سریع نظام سیاسی سوریه و چشم انداز آینده در کلام رهبری
▫️دو هفته پس از آغاز دومینوی سقوط نظام سیاسی در سوریه، رهبر معظم انقلاب در یکی از مهمترین سخنرانیهای خود ضمن تبیین علل این سقوط، وابسته بودن مقاومت به اشخاص و دولتها و نیز ادعای تضعیف آن را سادهانگاری دانستند. بیانات رهبری در این دیدار را میتوان در چهار بند مورد بررسی قرار داد.
🔹الف) غرب زمین بازی را فراهم کرد: رهبر معظم انقلاب در سخنان امروز در تشریح نقش آمریکا و رژیم صهیونیستی در سقوط نظام سوریه به دو فَکت مشخص در میدان اشاره کردند: حملات مکرر رژیم صهیونیستی به زیرساختها و تسلیحات نظامی سوریه، ممانعت از امدادرسانی به مردم سوریه به ویژه در مناطقی از زینبیه دمشق.
🔸واقعیت آن است که آمریکا گرچه در ظاهر گروه تحریرالشام را تروریسیتی اعلام کرده اما به نظر میرسد آرام آرام پردهها کنار رفته و کاخ سفید تعارفات ظاهری را هم کنار گذاشته و این گروه را از فهرست مورد اشاره خارج کند؛ به ویژه آنکه شبکه «انبیسی» خبر داده که «دولت جو بایدن در حال بررسی حذف گروه تحریر الشام از فهرست گروههای تروریستی است.»
🔹ب) چرا ایران در سوریه حضور داشت؟ برخی با بهرهگیری از شرایط امروز سوریه، حضور مستشاری ایران را زیر سوال برده و سعی در شبههافکنی در این زمینه داشتند. رهبری در شفافسازی این موضوع به سه دلیل مشخص اشاره کردند: ۱-حمایت از ایران در جنگ تحمیلی ۲-مقابله با فتنه داعش. ۳- حضور ایران در سوریه و عراق به معنی اعزام لشکرهایی از ارتش و سپاه برای جنگیدن به جای ارتش آنها نبود.
🔸پ) سوریها به خود باختند: رهبر معظم انقلاب یکی دیگر از عوامل سقوط نظام سیاسی را ضعف موجود در ارتش این کشور دانستند و با تأکید بر اینکه جنگ اصلی باید به وسیله ارتش سوریه انجام میشد، افزودند: در کنار ارتش نیروهای بسیجی دیگر کشورها امکان جنگ دارند اما اگر ارتش، ضعف و بیهمتی نشان دهد، کاری از نیروهای بسیجی برنمیآید که متأسفانه همین اتفاق در سوریه رخ داد.
🔹ت) مقاومت وابسته نیست: «همه بدانند قضایا اینگونه باقی نخواهد ماند» این جمله حضرت آیتالله خامنهای را میتوان مهمترین بخش از تبیین آینده در منطقه دانست. جملهای که نوید آغاز برنامهریزی برای دوران تازه در منطقه است. جملهای که آینده محور مقاومت را هم مشخص خواهد کرد.
🔸رهبر انقلاب درباره آینده مقاومت در منطقه و در پاسخ به شبهاتی که ادعای نابودی و یا ضعف مقاومت را دارند، به چند اصل بدیهی در نظام فکری و سیاسی جمهوری اسلامی ایران و دیگر اضلاع محور مقاومت اشاره کردند:
۱-مدعیان اصولاً درک درستی از مقاومت و جبهه مقاومت ندارند.
۲- مقاومت نه یک سختافزارِ قابل شکستن و فرو ریختن، بلکه یک ایمان، تفکر، مکتب اعتقادی و تصمیم قلبی است.
۳- مقاومت واقعیتی ریشهدار در ایمان و باور ملتهاست.
🔹بیانات روز چهارشنبه رهبر معظم انقلاب از یک سو عبرتآموز برای دشمنان و از سوی دیگر امیدبخش برای دوستان مقاومت بود. این سخنان بسیاری از شبهات مطرح شده در روزها و هفتههای اخیر را پاسخ و نقشه راه تازه محور مقاومت را نوید داد.
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️صحنهگردانی مردم سوریه
🔹این کشور از سال۲۰۱۱ صحنه بحران و جنگ داخلی بوده و بازیگران منطقهای و بینالمللی را به شکل جدی درگیر کرده است؛ با این حال، سوریه بهعنوان یکی از اضلاع کلیدی محور مقاومت، همواره جایگاه ویژهای در معادلات ژئوپلیتیکی ایران داشته است. ایران با وجود فشارهای متعدد، در بحرانهای حساس حمایت خود را از دولت سوریه و محور مقاومت حفظ کرد و تحولات جدید در این کشور نیز خدشهای به این رویکرد وارد نکرد. ایران، محور مقاومت را ستون امنیت منطقهای و مقابله با نفوذ رژیم صهیونیستی و سیاستهای سلطهجویانه غرب میداند و از ابتدای بحران سوریه، ایران با هدف حفظ ثبات، تمامیت ارضی و استقلال این کشور در کنار دولت بشار اسد ایستاد و این حمایت نهتنها در قالب کمکهای نظامی و مستشاری بلکه از طریق دیپلماسی فعال در مذاکرات آستانه و نشستهای صلحمحور نیز جلوهگر شد. در چارچوب محور مقاومت، ایران همواره بر لزوم حفظ انسجام و هماهنگی میان اعضای این محور تأکید داشته است. محور مقاومت بهعنوان یک جریان ضدسلطهگرایی با هدف ایستادگی در برابر نفوذ رژیم صهیونیستی و سیاستهای مداخلهجویانه آمریکا در منطقه شکل گرفته است و تحولات جدید سوریه نیز نمیتواند این رویکرد را تغییر دهد؛ چرا که حمایت ایران از این محور براساس اصول و اهداف بلندمدتی است که امنیت و ثبات منطقه را تضمین میکند.
🔸در پی تحولات چند روز اخیر در سوریه، ایران بر این باور است که مردم سوریه باید نقشی اساسی در تصمیمگیریهای سیاسی کشورشان داشته باشند. هیچ راهحلی برای بحران سوریه نمیتواند پایدار باشد، مگر اینکه حقوق و خواستههای مردم این کشور در مرکز توجه قرار گیرد. مشارکت مردمی در فرایندهای سیاسی ازجمله تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات آزاد، میتواند پایههای یک دولت مستقل و پایدار را تقویت کند و ایران بر این امر تأکید دارد که آینده سوریه تنها باید توسط مردم این کشور تعیین شود و دخالتهای خارجی نمیتواند جایگزین اراده ملی شود.
🔹در همین راستا سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر اصول انقلاب اسلامی و 3اصل عزت، حکمت و مصلحت، همواره با درنظر گرفتن شرایط منطقهای، بهترین تصمیمها را اتخاذ کرده است. مسئولان نظام همواره با بهرهگیری از این اصول تلاش کردهاند تا ضمن حمایت از محور مقاومت ثبات و امنیت منطقه را نیز حفظ کنند. ایران ثابت کرده است که حتی در شرایط تهدید و تحریمهای شدید میتواند از این تهدیدها فرصت بسازد و در جهت منافع ملی و منطقهای گام بردارد.
🖌بهنام سعیدی
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️هزینههای سازش را برای مردم تشریح کنیم.
🔹 در سال ۱۳۹۸ فرمودند:« مقاومت هزینه دارد اما هزینهی سازش و تسلیم، از هزینهی #مقاومت به مراتب بیشتر است»
🔸در آن دوران، متأسفانه کمتر کسی بود که به ترسیم هزینه های سازش بپردازد. اما در مقابل، از همان تاریخ تا امروز ، مصادیق بسیاری برای ترسیم هزینه های مقاومت جلوی چشم مردم قرار گرفت.
🔹تحولات اخیر سوریه یکی از برهه هایی است که ما به عنوان جریان انقلاب می توانیم از آن برای انگاره سازی هزینه های سازش برای ملت خودمان استفاده و درس ها و عبرت های این اتفاق را بیان کنیم. موارد زیر برخی از هزینه های سازش در سوریه است که به عنوان نمونه بیان می شود:
🔥 انهدام زیرساخت های کشور
🌍تصرف سرزمین توسط بیکانگان
🚦از بین رفتن نظم و انضباط عمومی و ایجاد هرج و مرج
🔪جنایت و قتل عام مردم
🛢سرقت منابع نفتی کشور توسط بیگانگان
💵از بین رفتن پایه پولی کشور
🕯خاموشی های گسترده
⛽️ایجاد مشکلات سوخت
✈️ از بین رفتن صنعت گردشگری
🚑 مرگ و میر مردم به واسطه بیماری های واگیردار احتمالی
🌴از بین رفتن هزاران هکتار زمین های کشاورزی
📚اختلال در شبکه آموزشی
🍚اختلال در صنعت غذایی
🚰اختلال در شبکه آبرسانی
💣افزایش بمب گذاری
🔦افزایش دزدی و غارت
🔫ترور دانشمندان و اندیشمندان
👣اسارت و بردگی و از بین رفتن عزت ملی و استقلال کشور
🔎 اینها مواردی بود که اگر ملتی مقاومت نداشته باشد ، در اثر سازش بدان دچار خواهد شد. لذا بهترین راه جلوگیری از این لطمات و هزینه های گزاف ، مقاومت است.
🖌 سعید میرزایی
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️انگاره های غلطی که ابطال شد!
🔹انگارههایی که در بیانات ۲۱آذر رهبر معظم انقلاب ابطال شد:
✔️ابطال مشروعیت حکومت برخاسته از مسلحین
✔️ ابطال محکم شدن جاپای آمریکا با سقوط نظام #سوریه
✔️ ابطال کنار آمدن جوانان غیور سوریه با اشغال کشورشان
✔️ابطال محافظهکار شدن فرماندهان ارشد #ارتش و #سپاه
✔️ ابطال نابود شدن جبهه #مقاومت
✔️ابطال ضعیف شدن ایران قوی مقتدر
✔️ابطال بیثمر بودن خون شهدای مدافع حرم و زحمات ۱۳ ساله در سوریه
✔️ ابطال شروع همکاری از سوی ایران نه سوریه
✔️ ابطال بیتأثیر بودن سقوط حکومت سوریه (در تضعیف مقاومت)
✔️ ابطال نقش اول بودن ترکیه در اتفاقات اخیر و ندیدن آمریکا و اسرائیل
✔️ابطال ضعیف یا محدود شدن دامنه مقاومت با افزایش خباثت و جنایت دشمن
✔️ ابطال صحت عملیات مستقل و غیر مستشاری نیروهای مسلح در کشوری دیگر
✔️ابطال ترک یاری اسد از سوی ایران در ماههای اخیر
✔️ابطال تسلیم شدن جمهوری اسلامی ایران
✔️ ابطال دشمنی اسراییل و آمریکا صرفاً با دولتهای مقاومت نه ملتها و کشورهای آنها
✔️ابطال کماهمیت بودن ترساندن مردم
🖌سعید صلح میرزایی
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️ اهمیت کوه جبل الشيخ برای سوریه، لبنان و اسرائیل
کوه جبل الشيخ، با ارتفاع 2814 متر، مرتفعترین نقطه سوریه و یکی از نقاط استراتژیک و حساس در منطقه است. این کوه به دلیل موقعیت جغرافیایی و منابع آبی که در دل خود جای داده، همواره مورد توجه کشورهای همسایه بوده و برای هر یک از آنها اهمیت ویژهای دارد.
🔻اهمیت برای سوریه:
🔸️ منبع حیاتی آب: کوه جبل الشيخ منبع اصلی رود اردن است که نقش بسیار مهمی در تأمین آب کشاورزی و آشامیدنی مناطق جنوبی سوریه دارد.
🔸️ مرز طبیعی و دفاعی: این کوه به عنوان یک مرز طبیعی عمل کرده و در طول تاریخ به عنوان یک منطقه دفاعی برای سوریه محسوب میشده است.
🔸️ اهمیت فرهنگی و تاریخی: کوه جبل الشيخ در فرهنگ و تاریخ سوریه جایگاه ویژهای دارد و بسیاری از روایات مذهبی و تاریخی به آن اشاره دارند.
🔻اهمیت برای لبنان:
🔸️ منبع آب: کوه جبل الشيخ همچنین منبع مهمی از آب برای لبنان به شمار میآید و بسیاری از رودخانههای لبنان از این کوه سرچشمه میگیرند.
🔸️گردشگری: ارتفاعات و طبیعت زیبای کوه جبل الشيخ، این منطقه را به یک مقصد گردشگری محبوب تبدیل کرده است.
🔸️ اهمیت فرهنگی: کوه جبل الشيخ در فرهنگ و اسطورههای لبنان نیز جایگاه ویژهای دارد.
🔻اهمیت برای رژیم غاصب صهیونیستی :
🔸️ امنیت و دفاع: از زمان جنگ شش روزه، اسرائیل بخشهایی از بلندیهای جولان را که در دامنه جنوبی کوه جبل الشيخ قرار دارد، اشغال کرده است. این منطقه به دلیل دید گستردهای که به دشتهای سوریه دارد، از اهمیت استراتژیک بالایی برای اسرائیل برخوردار است.
🔸️ منبع آب: اسرائیل بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز خود را از منابع آبی کوه جبل الشيخ تأمین میکند.
🔸️کشاورزی: دامنههای جنوبی کوه جبل الشيخ در اختیار اسرائیل است و برای کشاورزی و پرورش دام استفاده میشود.
عوامل تشدید کننده اهمیت کوه جبل الشيخ:
🔸️تغییرات اقلیمی: با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگی در منطقه، اهمیت منابع آبی کوه جبل الشيخ بیش از پیش افزایش یافته است.
🔸️ درگیریهای منطقهای: درگیریهای طولانی مدت در منطقه خاورمیانه و رقابت بر سر منابع آب، بر اهمیت استراتژیک کوه جبل الشيخ افزوده است.
به طور خلاصه، کوه جبل الشيخ به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، منابع آبی فراوان و اهمیت استراتژیک، همواره مورد توجه کشورهای سوریه، لبنان و اسرائیل بوده است. این کوه در عین حال که فرصتهای اقتصادی و گردشگری را فراهم میکند، یکی از عوامل اصلی تنش و درگیری در منطقه نیز محسوب میشود.
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️وقایع محتمل کوتاهمدت در سوریه پسا اسد
1️⃣آغاز نزاع ترکی-عربی در سوریه؛ پیروزی مسلحین نزدیک به ترکیه در سرزمینی که از پایههای ناسیونالیسم عرب بود، به همراه کاهش نقش ایران در منطقه باعث رقابت های بیش از پیش اعراب و ترکیه در آغاز عصر ترامپ خواهد شد و البته این شکاف می تواند فضای تنفسی برای ایران در منطقه باز کند.
2️⃣ تضعیف شدید نقش منطقهای ایران که باعث خواهد شد اسراییل بدون اهرم فشار بتواند با باقیمانده متحدین ایران تسویه حساب کند. آن چه که از گفتارهای مارک روبیو یا یسراییل کاتص قابل فهم است؛ حتی رسیدن شدت تعارض به سطح حمله به تاسیسات اتمی ایران یک امر غیرمحتمل نخواهد بود.
3️⃣ اسراییل دارای دو متحد مهم در شمال و جنوب سوریه است. دروزی ها در جنوب و کردهای YPG در شمال. متصل کردن این دو از طریق راهگذر التنف در امتداد مرزی سوریه با عراق و اردن یک سناریوی رویایی برای نتانیاهو خواهد بود. کشورهای عربی همچون امارات از ایجاد این محیط حائل جهت حفاظت از راهگذر هندوعربی(IMEC) استقبال خواهند کرد.
4️⃣ با توجه به بازتولید عنوان سیاسی مقتدی صدر ذیل «جریان ملی شیعی» و همین طور احتمال تشکیل «چارچوب هماهنگی سنی» حتی ممکن است شاهد بازگشت صدر به مرحله اعتراضات خیابانی علیه احزاب قدیمی شیعی همچون مقطع ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ باشیم.
5️⃣ چالش کردی-ترکی که از حمله به مرکز هوافضای ترکیه در ماه گذشته تشدید شد و حال با سقوط بشار اسد تداوم یافت؛ ممکن است به تقابل بیشتر هستههای PKK، HDP و YPG با دولت ترکیه بینجامد. در این میان بازیگران منطقهای هم ممکن است تقویت گروه های کُرد را برای تسویه حساب با اردوغان برگزینند. البته این نزاع از مدت ها پیش آغاز شدهاست و در روزهای آتی نیز بیشتر خواهد شد.
🖌سیدنیما موسوی
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️مقاومت؛ مرگ رنج
🔹در میان بیانات مهم رهبر معظم انقلاب پیرامون تحولات اخیر سوریه، مضمونی نویدبخش و واقعیتآفرین وجود داشت که پیامی گران و بلند را منتقل میکرد. این حقیقت که مقاومت با ستم و جنایت و تجاوز، زایلشدنی نیست، بلکه زیر چنین فشارهایی، مستحکمتر و گستردهتر میشود.
🔸اما منطق این بیان نویدبخش و افقساز چیست؟ بختیار علی رماننویس و نظریهپرداز مشهور عراقی، در کتاب «دریاس و جسدها» جملهای دارد که از نظر ارتباط با موضوع ما حائز اهمیت است. او مینویسد: «درد عمیق انسان این است که آن چه را با عشق به دست نمیآورد، میخواهد با قدرت کسب کند». این جمله حکایت از حسرت عمیقی دارد که گریبانگیر آدمی است. آدمی چیزهای باب میلش را دو گونه میجوید، یا با شدت علاقه و دوستداشتن به آن میرسد و یا اگر به این شیوه نرسد، با اعمال زور و قدرت آن را فراهم میکند. اما درد وقتی بروز میکند که بخواهیم چیزی را به زور به دست آوریم. چون بدون دوستداشتن و دوستداشتهشدن، انسان مجبور است با زور چیزی را نگاه دارد که فرسودگی و خستگی حاصل میکند و در نهایت با کاهش توان، آن چیز را از دست میدهد.
🔹بر این اساس متوجه میشویم، مقاومت در نگاه داشتن چیزی، بستگی به پذیرش درونی و گشودگی انفسی انسان نسبت به آن دارد. باید چیزی را دوست داشته باشیم که انگیزه لازم برای حفظش را داشته باشیم. آن وقت اگر حتی فشار زیادی تحمل کنیم و مجبورمان کنند دست از آن برداریم، این فشار هیچ گاه علاقه نهانی ما را کم نمیکند، بلکه به راههای بسیاری فکر میکنیم که چگونه این مانع را برداریم و دوباره به آن چیز برسیم.در این زمینه تاریخ شفاهی بسیار غنیای وجود دارد که چگونه اسرای ما در بند زندانهای عراق و در آن فشار و محدودیت مضاعف، راههای خلاقانه بسیاری علیه آن فشارها مییافتند و چه بسا در آن شرایط قدر زندگی را بیشتر پاس میداشتند و اکنون که در زمان آزادگی قرار دارند، حسرتش را میخورند. زندگی در شرایط سخت، مقاومت میخواهد، به بیان بهتر با مقاومت است که زندگی زیباتر میشود، دوستداشتنیتر میشود و اگر روزی سقف ظاهریاش فرو ریزد، بازسازیاش حتمی است.دشمنان زندگی از این نظر، بسیار کمتوان و بیرمق جلوه میکنند. کسانی هستند که منطق این زندگی را خوب میدانند، به خصوص اگر تجربهاش کرده باشند.
سختیکشیدهها، رنجدیدهها و خسارتخوردههایی که روی خوش آسانی بعد از رنج و به دست آوردن بعد از سختی را دیده باشند. سلاح دشمنان زندگی، نمایش باشکوه تخریب و اعمال افسارگسیخته درد و رنج است، غافل از آن که سالهاست منطقه رمز زندگی در رنج را فهمیده است.مقاومت رمز این گذار و عبور است، نیازی به ماندن و صبرکردن ندارد، بلکه در همان لحظه اعمال درد، فعال میشود، سختی را تاب میآورد و انگیزه به دست آوردن آن چه در بیرون از بین رفته، مضاعف میکند. مقاومت جواب داده، کارکرد دارد، حاج قاسم یکدهه جوانان غیور منطقه را با آن تمرین داده، این ممارست باور شده، فکر شده، مکتب شده، با طوفانهای مقطعی رنگ نمیبازد، بلکه میدان عمل مییابد. بله اینجوانان غیور سوریه هستند که مجدد طعم زندگی را به کام مردم دیار عمه سادات میچشانند و در بند این واقعیتهای تحمیلی نمیمانند.
🖌جعفر علیان نژادی
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️چشم نگران اعراب به ترکیه
🔹در سوریه پسا اسد، نگرانی کشورهای منطقه به مداخلات ترکیه در سوریه بسیار زیاد است. در واقع بسیاری در منطقه در این فکر هستند که آیا نئو عثمانیگرایی در حال بازگشت است یا خیر؟ سقوط دولت اسد در سوریه و نفوذ فزاینده ترکیه در میان شورشیان مسلح در سوریه هم بحث های زیادی را در مورد تجدید حیات ایدئولوژی سیاسی نئوعثمانی و پیامدهای آن بر پویایی قدرت منطقهای برانگیخته است.
🔸نفوذ فزاینده ترکیه، به ویژه از طریق حمایت از اسلام گرایان و جناح های وابسته به اخوان المسلمین، نگرانی کشورهای عربی مانند عربستان سعودی، امارات، مصر و اردن را برانگیخته است. این کشورها که از لحاظ تاریخی با جنبش های اسلام گرا در داخل مرزهای خود مخالف بوده اند و تا کنون اقدامات زیادی با هدف سرکوب گروههای اخوانی و اسلام گرا انجام دادهاند. پراکندگی گروههای شورشی از نظر عقیدتی میتواند تهدیدی برای کشورهای عربی باشد.
🔹از سوی دیگر فروپاشی دولت اسد می تواند آنکارا را قادر سازد تا یک دولت همسو با منافع خود را در سوریه روی کار بیاورد. با این حال، درگیری بین نیروهای مختلف شورشی که مشترکات کمی به جز دشمنی با دولت گذشته دارند، ممکن است به درگیری طولانی مدت در سوریه منجر شود و خطر تشدید تجزیه سوریه را به همراه داشته باشد. این وضعیت پیامدهای گسترده ای برای ثبات منطقه و امنیت داخلی ترکیه خواهد داشت و حتی برای ترکیه یک وضعیت تهدید کننده به شمار میرود.
🖌 مجید سهیلی مهر
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️سناریوی سوریه ضعیف
🔹منابع خبری گزارش دادند، ارتش رژیم صهیونیستی ۵۰۰ هدف نظامی در سوریه را با یک هزار و ۸۰۰ بمب منهدم کرده که به نابودی بخش زیادی از توان نظامی سوریه و از دست رفتن زیرساختهای این کشور منجر شد. رژیم صهیونیستی مهمترین پایگاههای نظامی سوریه، از جمله فرودگاهها و انبارها، اسکادرانهای هواپیما، رادارها، ایستگاههای سیگنال نظامی و بسیاری از انبارهای تسلیحات و مهمات را در مکانهای گوناگون از بین برده است. همچنین، بخشهای زیادی از سرزمین سوریه تا نزدیکی دمشق اشغال شد. عجیبتر، اما عکسالعمل مسئولان حاکم بر سوریه بود که گفتند در حال حاضر اولویت ما مقابله با رژیم صهیونیستی نیست! سوریه با همه ابهاماتی که دارد، یک احتمال جدیتر از سوی کارشناسان درباره آن مطرح هست و آن، شکلگیری حکومتی است که در چارچوب ائتلاف غرب عمل میکند. با این حال، رژيم صهيونيستی با حمله به تأسیسات زیربنایی و راهبردی سوریه ثابت کرد مشکل مقامات آمریکایی و صهیونیستی تنها ماهیت نظامهای سیاسی نیست، بلکه آنان اصولاً به دنبال شکلگیری دولتهای ضعیف و حتی دستنشانده در منطقه هستند.
🔸ایران عزیز ما پیشتر این را تجربه کرده و به چشم خویش دیده بود؛ البته تجربههایی سخت و پرهزینه. «دکتر مصدق» نمونه خوبی برای بیان یک تجربه است. اولاً باورهای ایدئولوژیک در دکتر مصدق راه پیدا نکرده بود. جدای از این، مصدق از حیث سیاسی نیز متأثر از تحولات زمانه دل از انگلیس بریده و در آغوش آمریکا غلتیده بود. بر این اساس، قاعدتاً دولت مصدق باید مورد حمایت همهجانبه غرب باشد.
🔹اما آن خصلتی که مصدق داشت و همان هم کافی بود تا آمریکا با کودتا کار دولتش را یکسره کند و سرلشکر زاهدی را به جای او بنشاند،کوشش وی برای ملی کردن صنعت نفت کشور بود. در حقیقت، آمریکاییها اصولاً با ایران قوی، متحد و بزرگ مخالفند. بنابراین، بسیار مهم است که آگاه باشیم آمریکا پیش و بیش از اینکه دشمن نظام جمهوری اسلامی ایران باشد، با ایران قوی دشمنی دارد. حالا اما به نظر میآید طراحان توطئه علیه سوریه چنین خوابی دیدهاند. آنچه در ذهن آمریکاییها و صهیونیستها میگذرد و بیتردید بخشی از برنامه عمل آنان برای آينده سوریه خواهد بود، این است که نظام سیاسی آينده سوریه فاقد ارتش قوی و مجهز باشد. آنها به یک نیروی نظامی در حد پلیس ملی معتقدند. بر این اساس، درک این نکته نیز دشوار نخواهد بود که آمریکا و رژیم صهیونیستی، در سطحی کلانتر اصولاً با هر گونه دولت کارآمد و قوی در سوریه مخالف هستند. روند تحولات آتی مشخص میکند که سیاست طراحان پروژه اخیر در سوریه، به سمت بیثباتی و ناکارآمدی دائمی سوق پیدا خواهد کرد.
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️وعدهها بهانه، مراد چیز دیگری است
🔹یکی از اهداف جبهه مقاومت جلوگیری از منفعت طلبیهای استعماری غرب و دستنشانده های آن در منطقه زرخیز غرب آسیاست.
🔸به فرموده مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) طراح اصلی تغییر در حکومت سوریه و یورش گروههای تروریستی به داخل خاک این کشور، آمریکا و رژیم صهیونسیتی است که یکی از اهداف مهم آن را می توان موقعیت ممتاز ژئوپلتیکی و منابع غنی نفت و گاز آن کشور دانست.
🔹سوریه به علت موقعیت ویژهای که درغرب آسیا، سواحل دریای مدیترانه و شمال فلسطین اشغالی دارد عرصه بیشترین رقابتها میان قدرتها در سطح بینالمللی بوده و میباشد.
🔸در واقع سوریه با کشورهایی همچون ترکیه، عراق، اردن و لبنان هممرز است و به آبهای بین المللی دریای مدیترانه که ۲۲ کشور ۱۱۰ بندر در آن دارند، دسترسی مستقیم دارد. این موقعیت استراتژیک و ممتاز، سوریه را به یک نقطه عبور مهم برای کریدورهای حمل و نقل و تجارت به ویژه کریدور شرق-غرب تبدیل کرده است.
🔹بنابراین ریشه تحولات و ناآرامیهای سوریه به سالها قبل برمیگردد که آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و قطر به دنبال ایجاد خط لوله انتقال گاز به اروپا بودند که حاکمیت انرژی آمریکا را در برابر رقیب دیرینه خود یعنی روسیه تثبیت کنند اما بشاراسد بخاطر روابط نزدیک با روسیه و قرابت با ایران، عراق و جبهه مقاومت، مانع از این کار شد.
🔸در طول تاریخ ثابت شده که آمریکا و غرب برای رسیدن به منافع و مطامع خود هرگاه از طریق مذاکره و گفتگو به نتیجه نرسیدند با روشهایی همچون آشوب، تحریم، دخالت نظامی و جنگهای نیابتی وارد عمل میشدند که نمونه آن تجاوزات وحشیانه و غیرقانونی رژیم صهیونیستی از هوا و زمین به سوریه و بمباران زیرساختها و مراکز نظامی آن میباشد که میبینیم نه صدایی از الجولانی و عمالش در میآید و نه از کشورهای مرتجع عربی و آمریکا و حتی کشورهای اروپایی
🔹بنابراین دلسوزی دشمنان و دادن وعده آزادیهای سیاسی، اجتماعی و ...برای مردم منطقه از جمله سوریه بهانه است. مراد تامین منافع اقتصادی و ژئوپلیتیکی استکبار جهانی و صهیونیسم میباشد.
🖌 محسن صیاد قنبری
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️مهمتر از میدان نبرد
🔹در این جنگ، مهمتر از میدان و آنچه روی زمین از بُعد نظامی رخ میدهد، ادراکجمعی جامعه نسبت به وضعیت خود و منطقه است.
🔸ادارک اینکه ما همه در جنگ هستیم و اگر قرار است ایران از این گردنه به سلامت عبور کند باید احساس یا روح جمعی ایجاد شود. درست شبیه آنچه میشل فوکو در تحلیل وقوع انقلاب اسلامی می گفت و آن عامل را رمز پیروزی می دانست: روح جمعی. فوکو انقلاب ایران را از نزدیک مشاهده کرده بود و تهران حضور داشت یک مساله او را متعجب ساخته بود که در این انقلاب "روح جمعی"به معنای واقعی شکل گرفته است.
🔹همه احساس مشترک دارند و هیچ نیرویی نمی تواند مقابل این احساس مشترک جامعه ایستادگی کند. حال پرسش این است: در وضعیت کنونی جهان به ویژه منطقه که همه بازیگران با تمام توان مشغول نقش آفرینی هستند و همگی از مسائل داخلی رنج می برند، فی المثل همین ترکیه که نقش اصلی را در وقایع اخیر سوریه داشت تورمی بالاتر از تورم ما را تجربه کرده و مسائل متعددی دارند اما آیا ادراک و روحی جمعی بین دولت و مردم شان وجود دارد؟
🔸اینکه دولت و مجلس در تلاشند که ما آسیب کمتری متحمل شویم. اگر در ادراک جمعی جامعه نباشد، اینکه حل مسائل سرعت ندارد. اینکه مردم مدام خبر منفی و نه بشنوند، اینکه مدام از موضع نه نداریم، نه نمیشود، نه نمیتوانیم حرف بزنیم خطری بزرگتر از هر خطر دیگری است.
🔹ادراک و بصیرت داشتن فقط وظیفه مردم نیست، عملکرد مسولان مهمترین عامل ایجاد این ادراک است در غیراینصورت جامعه به نقطه ای می رسد که نسبت به هجوم تحریرالشام هم بی تفاوت خواهد بود.
سرعت حل مساله و انباشت مسائل ساده برای کشور هزینه است.
🖌 علیرضا_زادبر
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir
⭕️وقتی سلاح را زمین بگذاریم!
🔹تروریستهایی که از ۲۰۱۱ برای ۱۳ سال به دست مقاومت منزوی و تحقیر شده بودند و با همه حمایتهای جهانی و منطقهای حرفی برای گفتن نداشتند، در ۱۱ روز توانستند دمشق را فتح کنند و کنترل کشور سوریه را در دست گرفتند. پس از این مرحله، نوبت به رژیم صهیونیستی رسید که وارد این بلوا شود و در سه چهار روز همه زیرساختهای نظامی و... سوریه را خاکستر کند!
🔸اما این تنها یک طرف ماجراست، طرف دیگر آن عبرتی است که در این حوادث برای هر بیننده بصیری نهفته است. دولت و ارتش سوریه نه تنها غافلگیر شد، که اصلاً مقاومتی از خود نشان نداد و اسلحه را زمین گذاشت!
🔹نتیجه این تسلیم چه شد؟ تقدیم خاک کشور به تروریستها، آغاز اشغالگری رژیم آپارتاید، نابودی تمام زیرساختهای نظامی و دفاعی، آغاز ادعای همسایه که از صد دشمن بدتر است برای الحاق برخی شهرهای سوریه به کشورش و این مصیبتها که ادامهدار خواهد بود و آینده نشان خواهد داد که چه بلای عظیمی در انتظار مردم سوریه است.
🔸ماجرای سوریه، نمونه روشنی است از نتیجه تسلیم شدن برابر دشمن و زمین گذاشتن سلاح برابر دشمن! اقدامی که کشور سوریه را یکجا به سرعت برق به ویرانه بدون دفاع تبدیل کرد. این یعنی اگر به خاطر وعده، تهدید یا هر مسئله دیگر اسلحه را زمین بگذاری، دشمن اسلحه را زمین نمیگذارد. شما یک قدم پسروی کنید، آنها ده قدم پیش میآیند و ... . همان وعده و همان رؤیایی که برخی در داخل کشور سالهاست بر آن تکیه میکنند و در رسانههای خود در آن میدمند که سلاح را زمین بگذاریم و راه را برای رفاه و پیشرفت و آبادانی باز کنیم. زهی خیال باطل! در این شرایط و با این عبرت روشن پیش رو میتوان بار دیگر سخنان رهبر معظم انقلاب را به یاد آورد که سوریه در نتیجه مشکلات داخلی خود فرو ریخت. رهبر معظم انقلاب با مقایسه ضعف ارتش سوریه با روحیه بالای مسئولان ارشد نیروهای مسلح ایران و اصرار آنها برای کسب اجازه حضور در میدان و کمک به مقاومت گفتند: «امروز ملت ایران به ارتش و سپاه خود افتخار و مباهات میکند. البته در دوران طاغوت ارتش به قدری ضعیف بود که در مقابل تهاجم خارجی ایستادگی نکرد و در جنگ دوم، دشمن تا تهران پیشروی و آن را تصرف کرد... البته لازمه حضور در هر نقطهای، همراهی و موافقت دولت آنجا است همانطور که در عراق و سوریه به درخواست دولتهای آنها حاضر شدیم و اگر درخواستی نکنند راه بسته است و امکان کمک نخواهد بود.» افتخار کنیم به رهبر حکیمی که با درایت و روشنبینی دقیق راه را بر دشمن بستند و سپر دفاعی ایران را به دژی غیر قابل نفوذ تبدیل کردند.
📌جدید ترین #تحلیل های روز در👇🏻
✍️ کانال #تحلیل سیاسی و جنگ👇
🔰@tahlilesiasi_ir