همراهان گرامی باسلام
با توجه به اینکه در این کانال تبلیغ و تبادل نداریم لذا هر چه قدر به مطالب این کانال علاقه و اعتماد دارید، برای دیگران هم، تحلیل ها و مطالب را به صورت #فوروارد به اشتراک گذاشته و #کانال_را_به_دیگران_معرفی_نمایید.
🙏از اینکه ما را همراهی می کنید بسیار سپاسگزارم💐💐💐
الهی که در غروب روز عرفه همه عاقبت بخیر بشیم ان شاءاله 🤲
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@seraat_tahlil_siyasi
@tahlilisiyasiseraat
۱۶ مهر ۱۴۰۱
چرا اساتید اقتصاد، تبعات نظریاتشان را نمیپذیرند؟
✍داود_مدرسی_یان
💥اخیراً بیانیهای با عنوان بیانیه ۵ اقتصاددان کشور درباره ریشه اعتراضات اخیر، منتشر شده است.
🔹مخاطب مجازی دنبال تحقیق، پژوهش و تحلیل دقیق اخبار و اتفاقات نیست. تیتروار به اخبار نگاه میکند و میگذرد: "بیانیه ۵ اقتصاددان کشور درباره #ریشه اعتراضات اخیر".
🔸جوانان و مردم ناراضی از وضعیت موجود، با دیدن این تیتر به وجد میآیند. صدای بهبه و چهچه بلند میشود که ببینید اساتید دانشگاه کشور سالهاست که چه میگویند و متاسفانه کسی به آنان گوش نمیدهد و ای وای!
👇اما آنانکه اهل تامل و تحلیلند، کمی درنگ میکنند. اول به اسامی نگاه میکنند: مسعود نیلی، محمد طبیبیان، موسی غنی نژاد، محمد مهدی بهکیش و حسن درگاهی. اینها چه کسانیاند؟ نظریاتشان چیست؟ طرح و برنامهشان چیست؟ آیا مسئولیت هم داشتهاند؟ و ... .
1⃣ اول، #مسعود_نیلی: استاد دانشگاه صنعتی شریف، مشاور رئیس جمهور روحانی در امور اقتصادی، دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی کشور، معاونت سازمان برنامه و بودجه در زمان هاشمی را در کارنامه دارد.
2⃣ دوم، #محمد_طبیبیان: استاد سابق دانشگاه صنعتی اصفهان،رئیس دفتر کلان سازمان برنامه و بودجه از سال۶۰ تا ۶۲، معاون اقتصادی سازمان برنامه از ۷۰ تا ۷۴، تهیه برنامه دوم پنجساله توسعه کشور، رئیس موسسه عالی بانکداری کشور از ۸۲تا۸۵ و از مدافعان اقتصاد بازار آزاد. سالها استراتژیست فعال در دولت.
3⃣ سوم، #موسی_غنینژاد: استاد دانشگاه صنعت نفت، دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه صنعتی شریف، از مدافعان سخت اقتصاد لیبرال و بازار آزاد، نظریات وی نیز در مراکز تصمیمگیری اقتصاد کشور خاصه اتاق بازرگانی ایران استفاده میشود.
4⃣ چهارم، #محمدمهدی_بهکیش: سالها استاد دانشگاه علامه طباطبایی بوده، رئیس اتاق ایران-ایتالیا، دبیر کمیته اتاق بازرگانی بینالمللی ایران و رئیس شورای روسای اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا در کارنامه وی وجود دارد. وی هم جزو حامیان جدی اقتصاد بازار آزاد است.
5⃣ پنجم، #حسن_درگاهی: از اساتید دانشگاه شهید بهشتی، استاد مدعو دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف. از سوابق وی میتوان به مشارکت فعال در تدوین و تنظیم برنامههای پنج ساله اول و سوم توسعه اقتصادی کشور و عضو کارگروه تخصصی ستاد هماهنگی امور اقتصادی کشور در دوره روحانی.
🔹این اساتید محترم، طی سهچهار دهه اخیر، اولاً که کرسیهای علم اقتصاد در دانشگاهها را که انحصاری در اختیار داشتند و به طیفهای علمی مخالف اجازه تنفس نمیدادند؛ ثانیاً خودشان در مصادر مراکز اقتصادی کشور حضور داشتند، یا هم دوستان و همکاران همسو و یا شاگردانشان! همواره در دولتها خصوصاً سه دولت سازندگی، اصلاحات واعتدال بعنوان استراتژیست حضور فعالانه داشتند و نظرات اقتصاد لیبرال آنها سرلوحه کار دولتها بوده است!
🔸در بیانیه اخیرشان به وضعیت ضعیف اقتصاد کشور در دهه ۹۰ پرداخته و ریشه اعتراضات اخیر را نیز این نارضایتیها میدانند که البته حرف کاملاً درستی است. اما سوال این است که چه کسی باید امروز پاسخگو باشد؟ چه کسانی امروز در محضر ملت شریف ایران باید عذرخواهی کرده و از نظرات خود بازگردند؟
🔹آنان پاسخ دهند: نظریات اقتصاد لیبرال آنها که در سه دهه اخیر مانیفست برنامهریزی اقتصاد کشور بوده؛ خود و همکاران و شاگردانشان نیز در مصادر امور بودند و ماشین اقتصاد کشور را به لبه پرتگاه بردند، حالا چرا تبعات کار خود را نمیپذیرند؟
📌 واما... چرا دولتمردان عبرت نمیگیرند؟!! چرا در دولت انقلابی هم هنوز نظریات و تئوریهای #بچههای_شیکاگو مبنای سیاستگذاریها قرار گرفته است که در سیاستهای چندماه اخیر به وضوح مشهود بوده؟(این اعتراف در بیانیه چندماه پیش سازمان برنامه بودجه آمده) آیا نمیبینید نتیجه این نظریات را؟ و آیا فکر میکنید تبعات این نظریات به پایان رسیده؟
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام و #ایتا و #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
۱۷ مهر ۱۴۰۱
سایه روشن مجازی اغتشاشات
از حضور مجازی مردم ایران تا حضور میدانی آنها چقدر فاصله است⁉️
✍️ مهدی جهان تیغی
💥شاید در این روزها گفتن این مطلب که جامعه ایران برخلاف نظر، پیش بینی و تحیقات بسیاری از کارشناسان رسانه و فضای مجازی به یک پیروزی تاریخی در جنگ رسانهای رسیده، کمی سخت باشد ولی واقعیتی است که در صحنه میدان اتفاق افتاده است.
1️⃣ در حوادث اخیر بالاترین سطح جنگ رسانهای با تلفیق احساسات، پیشداوریهای قبلی القا شده درباره گشت ارشاد، آدرس اولیه غلط برخی خواص، نقش کاتالیزروی برخی سلبریتیها و نقش محوری تولید و وایرال میلیونها ویدیوهای کوچک چند ثانیهای به خوبی نمایان است. البته سلبریتیها و خواص سیاسی در مراحل اولیه نقش محرک و کاتالیزور داشتند و از آن به بعد رسانه اصلیترین نقش را داشته و در ادامه نیز نقش آن بیشتر از همه عوامل دیگر است. بگونهای که میتوان گفت اساس این حوادث بر مرکزیت رسانه قرار گرفته و دیگر عوامل نقش کمککننده دارند.
2️⃣ حوادث اخیر بهانه ظاهری آن بر جدیترین چالش فرهنگی سالهای اخیر یعنی حجاب بنا شده است. موضوع چالش برانگیزی که نحوه مواجه، حراست، تبلیغ، تعریف و حتی چگونگی شکل عرفی آن بیش از بسیاری از قوانین اجتماعی اسلام در جامعه مورد بحث و اختلاف نظر شده است. به این مساله چالش شیوه اجرای گشت ارشاد که نظر اکثریت قالبی درباره آن نه در جامعه بلکه حتی در میان مذهبیها نیز وجود ندارد، باید اضافه کرد.
3️⃣ یکی از مهمترین ویژگیهای اغتشاشات اخیر نقش دهه هشتادی ها در آن بود. این نقش البته به معنای پیشران، هسته شکلدهنده یا پشت صحنه نیست بلکه به این معناست که حضور جوانان کم سن و سال هیجانی و حتی دارای ذهینت بسیار منفی به بخشی اعتقادات دینی در آن برجسته و پررنگ هست. یعنی شما با قشری روبه رو هستید که تربیتش، اخلاقش و کنش اجتماعی و سیاسی و حتی مذهبیاش در فضای مجازی غیر عرف ایرانی شکل گرفته و انگار در مراکز حقیقی آموزشی و فرهنگی جامعه بسیار بسیار کم حضور داشته است.
4️⃣ نقش مخرب برخی خواص و تعدادی از فعالین رسانهای در دامن زدن و تکمیل پازل شبهه آفرینی و زمینهسازی اعتراض غیر معقول و همچنین خود ابعاد شخصیتی مهسا امینی اعم از زن بودن، کرد بودن، شهرستانی بودن،اهل سنت بودن سبب خاص شدن سوژه وفات او و پیچیدهتر شدن حوادث و سخت شدن مدیریت افکار عمومی شد.
🔸حال تعریف حوادث اخیر چگونه می شود؟ حوادث اخیر مثل 88 یک اقدام دسته جمعی که مشروعیت سیاسی را هدف قرار داد، نبود. مثل آشوبهای 98 نیز که دال مرکزی آن معیشت بود، نیست، بلکه اینبار پوستهای به ظاهر فرهنگی و رسانهای و عملکردی کاملا آشوب طلبانه و براندازانه داشت و البته از رسوب ظرفیت تمامی فتنههای گذشته نیز بهره برد.
🔸با این وجود وقتی حجم انبوه استفاده و تاثیر افکار عمومی در ایران از اینستاگرام و خواص در توییتر را در سالهای اخیر ملاحظه میکنیم، این سوال پیش میآید که مردم ایران چگونه از یک جنگ رسانهای با این عظمت و ابعاد غیر رسانهای گفته شده، بیرون آمدند؟! و حتی در همان روزهای اول واکنش دقیق نشان دادند و زمان زیادی میان فاصله گذاری اکثریت مردم با اقلیت بسیار کوچک اغتشاشگر طی نشد.
🔸بنابراین اگر همه مولفههای بالا یکجا در نظر بگیریم و عملکرد مردم را متناسب با آن مورد ارزیابی قرار میدهیم، نمره واقعی بصیرت و حتی سواد رسانهای مردم ایران معلوم می شود.
۱۸ مهر ۱۴۰۱
🔻اما میتوان دلایلی زیر را هم در این پیروزی بزرگ بصیرتی موثر دانست:
1️⃣ مردم در این سالها فتنههای متعددی را پشت سر گذاشتهاند، عملکرد جمهوری اسلامی را هم دیدهاند و مهمتر از همه اقدامات دشمن را هم در این بزنگاهها تجربه کردهاند و البته نباید منکر بود که سطح سواد رسانه جامعه ایران قطعا نسبت به گذشته رشد داشته که توانست از این فتنه رسانهای عبور کند ولو اینکه با نقاط مطلوب عملکرد رسانهای بخشهای زیادی از افکار عمومی فاصله نگرانکننده داشته باشد.
2️⃣ اما تاثیر جامعه ایران از فضای مجازی را در بدترین و بدبینانهترین وضعیت ممکن در حوادث اخیر فرض کنیم، به این معنا که مثلا قتل را به جای مرگ طبیعی مهسا باور کرده، نیروی انتظامی را نیروی سرکوبگر درک کرده و حتی فهمش از باطن حوادث موضوع ظاهری مبارزه برای انتخاب نحوه پوشش و حجاب بوده باشد، با وجود همه این فرضیهها، بازهم اکثریت قاطع جامعه در کف میدان عاقلانه با موضوع برخورد کرده است. آنهم با این همه تولید نفرت و تحریک احساسات کاذبی که دشمن علیه نیروی انتظامی و حاکمیت در فضای مجازی شکل دادند. با وجود موارد گفته شده، بازهم جامعه امنیت میخواهد و بی نظمی نمی خواهد، ضمن اینکه در همین فضا نیز از کلیت حاکمیت و جمهوری اسلامی نمیخواهد عبور کند.
این بدترین حالت ممکن بود که گفته شد، پس بازهم میتوانیم بگوییم جامعه ایران بر یکی از بزرگترین جنگهای رسانه ای و شناختی سالهای اخیر در جهان و ایضا در همین فضای ول مجازی کشور، پیروز شده است.
🔸🔸پی نوشت: بخش قابل توجهی از جامعه ایران ممکن است در فضای مجازی عملکرد مطلوبی نداشته باشند ولی بسیاری از همانها در کف میدان متفاوت عمل کردند. این نکته مهمی است که بین عملکرد کاذب مجازی و میدانی مردم فاصله زیادی وجود دارد و قبل از آنکه دشمن با فریبکاری مجاز کاذب را به واقعیت تبدیل کند باید فکر چاره بود.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام و #ایتا و #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
۱۸ مهر ۱۴۰۱
فرمانده جدید نیروهای روسیه در اوکراین کیست؟
🔻سوابق سرگئی سوروویکین، فرمانده جدید نیروهای روسیه در اوکراین:
1️⃣ ریاست ارتش شرقی روسیه
2️⃣ فرماندهی نیروهای روسیه در سوریه
3️⃣ شرکت در جنگ داخلی تاجیکستان در دهه 90 میلادی
4️⃣ شرکت در جنگ دوم چچن
سوابق این شخص در جنگ های شهری نشان از تغییر دکترین نظامی روسیه در اوکراین می باشد و جنگ فرسایشی تر خواهد شد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام و #ایتا و #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
۱۹ مهر ۱۴۰۱
آیا چهره نزدیک به ایران رئیس جمهور عراق می شود ؟
✍علیرضا تقوی نیا
💥المیادین ادعا کرد عبداللطیف جمال رشید عضو اتحادیه میهنی کردستان (حزب متمایل به ایران و رقیب حزب دموکرات کردستان) و مشاور جلال طالبانی مورد توافق گروههای کردی برای ریاست جمهوری عراق قرار گرفته است.
🔸️وی ۲ دوره سمت وزیر امور آبی عراق را برعهده داشت و باجناق و مشاور ارشد جلال طالبانی اولین رئیس جمهور این کشور بود.
🔸️جلال طلبانی و عبداللطیف رشید هر ۲ داماد ابراهیم احمد نویسنده مشهور کرد بودند ؛ مام جلال با هیرو ازدواج کرد و لطیف رشید با شهناز.
🔸️شهناز ابراهیم احمد همسر لطیف رشید ، عضو کمیته مرکزی اتحادیه میهنی است و دشمنی عمیقی با مسعود بارزانی دارد.
🔸️همچنین مظهر خالقی خواننده مشهور کرد ایرانی، شوهر خاله همسر لطیف رشید است.
🔸️لازم به ذکر است که نامزدی لطیف رشید برای سمت ریاست جمهوری، ابتدا مورد مخالفت جدی حزب دموکرات کردستان بود اما احتمالا با استعفای جریان صدر و تقویت جایگاه چهارچوب هماهنگی گروههای شیعه در پارلمان عراق ، در نهایت بارزانی از روی ناچاری به ریاست وی رضایت داده است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
۲۰ مهر ۱۴۰۱
تاملی در نوع موضع گیری رهبر انقلاب پیرامون ناآرامی های اخیر
✍ امیر حسین ثابتی
💥چند هفته قبل که تازه ناآرامی ها داشت اوج می گرفت، نوشتم که «برای کسانی که فتنه 88 را از نزدیک دیدند، اتفاقات چند روز گذشته شوخی است.»
و حالا که زمان بیشتری می گذرد، قرائن بیشتری برای آن ادعا دارم. از جمله مقایسه روند موضع گیری های کمرنگ رهبر معظم انقلاب نسبت به ناآرامی های اخیر در مقایسه با موضع گیری های پررنگ ایشان در فتنه سال 88.
فتنه سال 88 که از خرداد ماه آغاز و تا دی ماه (مجموعا 8 ماه) ادامه داشت فتنه سنگین، فراگیر و پیچیده ای بود. به قدری که از همان فردای انتخابات تا 8 ماه بعد از آن رهبر معظم انقلاب بارها و بارها درباره آن صحبت کردند. تقریبا در هر دیداری و به هر مناسبتی ایشان چند دقیقه ای را به صحبت درباره اتفاقات آن سال و حواشی بعد از انتخابات اختصاص می دادند و از ابعاد مختلف آن فتنه صحبت می کردند به طوری که بعدا مجموعه بیانات ایشان فقط در سال 88 درباره فتنه تبدیل به یک کتاب جداگانه شد.
اما درباره ناآرامی های اخیر تا به امروز ایشان چگونه موضع گیری کردند؟
اولین سخنرانی ایشان بعد از شروع ناآرامی ها در 30 شهریور 1401 در دیدار با پیشکسوتان دفاع مقدس بود. جایی که خیلی ها انتظار داشتند رهبر انقلاب مفصل یا حداقل به صورت جزیی اشاره ای به آشوبها داشته باشند اما ایشان حتی یک کلمه در این باره صحبت نکردند. چرا؟ چون هرچقدر صدای این اتفاقات در رسانه های خارجی و ماهواره ای بلند بود در بین توده های مردم ضریب کمتری داشت.
تقریبا دو هفته بعد نیز (11 مهر 1401 ) در مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری، رهبر انقلاب به سخنرانی پرداختند و تنها در بخشهایی از سخنانشان به این غائله اشاره کرده و ضمن اشاره به نقشه های خارجی برای ایجاد ناامنی در کشور تاکید کردند که مواضع «برخی چهرههای ورزشی و هنری هیچ اهمّیّت ندارد؛ روی این نباید حسّاسیّت به خرج داد.»
امروز هم که ایشان با اعضای دوره جدید مجمع تشخیص دیدار کردند، ضمن بیان نکاتی درباره جایگاه و وظایف مجمع تشخیص جمله ای مهم را خطاب به مسئولان یادآورد شدند: «مراقب باشید این مسائل حواس شما را پرت نکند و از کارهای اصلی و اساسی باز نمانید.»
آنالیز سخنان رهبر انقلاب درباره ناآرامی های اخیر در سه دیدار اخیرشان نشان میدهد که در مجموع نوع موضع گیری و جملاتی که ایشان درباره این اتفاقات بیان کرده اند، کاملا متفاوت با فضای سال 88 است. تفاوت اصلی نیز در اینجاست که در اتفاقات سال 88 بخش زیادی از مردم دچار شبهه شده بودند و به همین خاطر حداقل در روزهای اول پس از برگزاری انتخابات، یک جریان قابل توجه هم در خیابان حضور داشت اما در جریان اغتشاشات اخیر هرچقدر جنگ رسانه ای جهانی قوی و محکمی علیه جمهوری اسلامی وجود دارد اما جریان اجتماعی قابل توجهی با افراد حاضر در کف خیابان همراهی نمی کند و به جز هسته های آشوب چند ده نفره پراکنده، اثری از همراهی مردم با آنها وجود ندارد.
این شاید مهمترین تفاوت آشوبهای اخیر با حوادث سال 88 است که هم مشاهدات عینی و خیابانی آن را تایید می کند و هم نوع موضع گیری رهبر انقلاب درباره آن.
رهبر انقلاب درباره آشوب های سال 88 همان ابتدا از لفظ «فتنه» استفاده کردند چون حق و باطل به شدت به هم ممزوج بود و افراد زیادی از توده های مردم دچار سوال بودند اما در ناآرامی های اخیر ایشان از لفظ «اغتشاش» استفاده کردند چرا که از همان ابتدا مرز بین حق و باطل مشخص بود و به همین خاطر هیچ بخش قابل توجهی از مردم دچار شبهه نبودند. به همین خاطر با گذشت 20 روز از شروع ناآرامی ها علیرغم اینکه مردم از موضوعات مختلف اقتصادی و معیشتی گلایه دارند اما روی خوشی به این مدل تجمعات نشان نمی دهند زیرا می دانند شورش های بی سر و بی هدف، نه تنها امکان بهتر کردن اوضاع را ندارد بلکه سرنوشت قطعی آن از بین بردن محسنات فعلی است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
۲۰ مهر ۱۴۰۱
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
17.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#بدون_شرح❗️
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
۲۱ مهر ۱۴۰۱
کانال تحلیلی سیاسی صراط
آیا چهره نزدیک به ایران رئیس جمهور عراق می شود ؟ ✍علیرضا تقوی نیا 💥المیادین ادعا کرد عبداللطیف جم
.
#پیروزی بزرگ #حامیان_محور_مقاومت در #عراق
✍علیرضا تقوی نیا
💥پس از چند سال تسلط نیروهای متمایل به آمریکا در سمت های ریاست جمهوری و نخست وزیری عراق، پارلمان این کشور با تغییر برهم صالح و روی کار آوردن عبداللطیف رشید و متعاقب آن معرفی محمد شیاع السودانی به عنوان نخست وزیر ، نشان داد که تلاش های ایالات متحده ، سعودی و امارات در عراق با شکست مواجه شده است.
🔻البته هنوز انتخاب شیاع السودانی قطعی نشده اما رئیس جمهور جدید موظف است او را مامور تشکیل کابینه کند و با توجه به ترکیب پارلمان، احتمال قوی وجود دارد که شیاع السودانی نخست وزیر عراق شود.
👇در خصوص این تحولات ذکر چند نکته لازم است.
1️⃣ برای اولین بار از آپریل ۲۰۲۰، جناح غرب گرای عراق با یک شکست جدی مواجه شد و برهم صالح که پس از شهادت سردار سلیمانی مواضع بسیار منفی اتخاذ کرده بود ، برکنار شد و یک فرد متمایل به محور مقاومت رئیس جمهور عراق گردید.
2️⃣ عبداللطیف رشید عضو اتحادیه میهنی است که باجناق جلال طالبانی بود و از دوستان جمهوری اسلامی ایران ، متحد چهارچوب هماهنگی گروههای شیعه و از مخالفان تجزیه عراق و تشکیل کشور جعلی کردستان به شمار می رود .
3️⃣ مسعود بارزانی با کمک مالی امارات نهایت تلاش خود را انجام داد تا با کمک صدر و حلبوسی، هشیار زیباری (دایی اش) و یا ریبر احمد (فرد نزدیک به اسرائیل) را به عنوان رئیس جمهور عراق منصوب کند که با ایستادگی قاطع چهارچوب هماهنگی و اتحادیه میهنی ناکام ماند.
4️⃣ معرفی محمد شیاع السودانی از اعضای اسبق حزب الدعوه و وابسته به نوری مالکی به سمت نخست وزیری ، به طور کلی ورق معادلات عراق را به نفع محور مقاومت و مرجعیت شیعه نجف تغییر خواهد داد (البته به یک شرط که در انتهای این وجیزه بدان پرداخته می شود).
5️⃣ هزینه های بسیار هنگفت امارات و سعودی (نزدیک به یک میلیارد دلار فقط در انتخابات سال گذشته ) در حمایت از مقتدی صدر ، حلبوسی و بارزانی نتیجه عکس داد .
6️⃣ خرج پول های کلان و تلاش های سفارت آمریکا با کمک جوکرها و افراد تشرینی (معترضان اکتبر ۲۰۱۹) با هدف تغییر کلی در اوضاع عراق به نفع غرب و اسرائیل، با شکست جدی مواجه شد.
7️⃣ ترامپ و مجموعه حاکمیت آمریکا گمان می کردند با حذف فیزیکی سردار قاسم سلیمانی ، موقعیت جناح متمایل به حشدالشعبی و جریانات وابسته به مرجعیت شیعه نجف تضعیف می گردد ، اما ترکیب اخیر پارلمان و انتخاب رئیس جمهور و احتمالا نخست وزیر نشان خواهد داد که حاکمیت وقت آمریکا دچار اشتباه محاسباتی جدی شده بود .
8️⃣ مقتدی صدر بازنده بزرگ این میدان است و مطمئنا سعی دارد با اقدامات آشوبگرانه و غیرقانونی و تظاهرات خشونت آمیز مجددا به سان دوران دولت عادل عبدالمهدی ، دولت جدید را سرنگون سازد .
9️⃣ غرب و کشورهای عربی تلاش بسیاری کردند تا نخست وزیری مصطفی الکاظمی تمدید گردد ؛ در روزهای اخیر نیز تلاش آنها و متحدانشان در عراق ، انحلال پارلمان بود و حتی تا ساعاتی پیش نیز کوشش آنان بدین منظور ادامه داشت.
اما برکناری کاظمی، به شکل جدی موجب تضعیف راهبردهای آمریکا در عراق می گردد.
🔟 اما شرط اصلی تحقق موارد فوق ، موفقیت شیاع السودانی در انتخاب وزرای غیرفاسد، مبارزه جدی با فساد ، حل مشکلات معیشتی و رفاهی مردم عراق و در نتیجه ایجاد رضایت عمومی و کسب اعتماد مردم است.
📌در غیر اینصورت باز سرزمین رافدین شاهد آشوب و بلوا و سرنگونی دولت خواهد بود.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
۲۱ مهر ۱۴۰۱
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
14010722_42798_1281k.mp3
18.49M
🎙صوت کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار مسئولان نظام و میهمانان کنفرانس وحدت اسلامى. امروز ۱۴۰۱/۷/۲۲
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
۲۲ مهر ۱۴۰۱
آیا «دیکتاتور» اینگونه است؟!
✍ مهدی جمشیدی
۱. بسیار اندک بودند، امّا میخواستند «وانمود» کنند که فراونند. میخواستند «گروهکهای مجازی» را به «لشکرهای خیابانی» تبدیل کنند. بااینحال، نتوانستند «مردم» را با خود همراه کنند. تصوّر میکردند که «جامعۀ ایران»، چونان «انبار کاه»، فقط محتاج یک «جرقۀ کوچک» است تا شعلهور شود. نهفقط «جرقه»، بلکه «آتشها» برافروختند امّا جامعه نخروشید و با آنها همصدا و همداستان نشد. این اقلیّت محض و مطلق، نعرههای بلند سر دادند، امّا جامعه به راهی رفت و اینان به راهی دیگر. «اقلیّت مطلق» بودند و «اقلیّت مطلق» ماندند. هرچه که دستوپا زدند و هوچیگری و روایتسازی و بازیپردازی کردند، نشد که نشد. و چون ناکام ماندند، در پی جبران برآمدند؛ با «آتش» و «خون» و «دروغ» و «فریب» در خیاباهای فضای مجازی و خیابانهای ایران. و تلختر و سوزانندهتر از همه، روایتهای دروغین بود. و از این جمله، متهمساختن آیتالله خامنهای به «دیکتاتوری».
۲. آیتالله خامنهای چه کرده است که چنین اتهامی را بر او روا داشتند؟! او در هیچ انتخاباتی دخالت نکرده است و همچون یک شهروند عادی، «یک رأی» به صندوق انداخته و سپس نظارهگر کنشگریِ آزادانۀ مردم بوده است. او رأی مردم را «محترم» دانسته است و در منطق حکمرانی، «دخالت مستقیم و جدّی» داده است. او همواره به «مشارکت حداکثریِ مردم در انتخابات»، توصیه کرده است و نتیجه را فرع بر حضور دانسته است. حتّی آنگاه که «گزینههای زاویهدار با او» به قدرت رسیدهاند، منطق مردمسالاری را کنار ننهاده و انتخابات را «ابطال» نکرده است. او در برابر این گزینهها، «کارشکنی» و «سنگاندازی» نکرده و جهتگیریهای شخصیاش را مبنای تعاملاتش قرار نداده است. همۀ تعاملات او بر اساس «اخلاق» و در چهارچوب «قانون» بوده است. آیا «دیکتاتور» اینگونه است؟!
۳. آیتالله خامنهای در وظایف قوا و نهادها دخالت نکرده و از مدیران و کارگزاران، «مترسک بیعمل» و «عروسکهای خیمهشببازی» نساخته است. او به جای «قانون»، به «خود» ارجاع نداده است و در دورۀ حاکمیّت، نظرش جایگزین قانون نشده است. او سلیقه و پسند خود را بر قانون ترجیح نداده است. هرچه که توانسته، کمتروکمتر مداخله کرده و حضور داشته است تا جریان امور، بهصورت طبیعی و در امتداد قانون پیش برود. او نه آشکارا و نه پنهانی، هیچ امری را از «مدار قانون»، خارج نکرده و «بدعت» نساخته است. حکومت ایران در چهارچوب قانون پیش میرود نه خواستههای شخص او. حضور و قدرت و عظمت او، کمترین سایهای بر سرِ قانون نیفکنده است. آیا «دیکتاتور» اینگونه است؟!
۴. آیتالله خامنهای، بسیار بر «فرهنگ» و «سبک زندگی» اصرار میورزد، امّا در پی «تحمیل» و «تحکّم» نبوده است. با اینکه «حاکم» و «در قدرت» است، امّا به زبان «زور» و «اجبار» سخن نگفته و «امر» و «فرمان» صادر نکرده است، بلکه همچون یک «عالِم دینی»، دردها و نگرانیهای فرهنگیاش را شفاف و صمیمانه بازگفته و «استدلال» کرده است. آری، «استدلال»! او برای اصلاح سبک زندگی، «بخشنامههای فاشیستی» صادر نکرده و از «موضع بالا» به جامعه نگاه نکرده است. او همواره خود را «از جامعه» و «در کنار جامعه»، انگاشته است. او «از مردم» بوده است نه «بر مردم». او «تربیت» و «فهم» و «اخلاق» و «گفتگو» و «تبیین» و «گفتمانسازی» را کنار نزده و «تحکّم» و «تحمیل» و «زور» و «خشونت» و «تعدّی» و «جبر» را حاکم نکرده است. زبان او، «زبان استدلال» بوده است؛ همچون تمام گذشتۀ فکریاش. «آیتالله خامنهایِ نظام جمهوری اسلامی»، همان «حجتالاسلام خامنهایِ طرح کلّیِ اندیشۀ اسلامی در قرآن» است؛ با همان حوصلۀ گفتگویی و اهتمام تبیینی و منطق تبلیغی. پس از پنجاه سال، و با وجود صدرنشینی در قدرت سیاسی، حالوهوای او دگرگون نشده است. آیا «دیکتاتور» اینگونه است؟!
۵. عدّهای از یک «اعتراض جزئی»، شعار ساختارشکنانۀ «مرگ بر دیکتاتور» ساختند و در خیابان، حرمت او را شکستند و حریمش را درنوردیدند، امّا او هیچ واکنشی نشان نداد. نهفقط توپ و تانک به خیابان نیاورد و چوبۀ دار برپا نکرد، بلکه گفت حساب «هیجانزدگانِ بازیخورده» را از «غرضورزانِ بازیساز» جدا کنید و همه را به یک چوب نرانید. او هیچ سخنی در دفاع از خود نگفت و زبان به انتقاد نگشود. او مرز میان «منتقد» و «معارض» را شعار «مرگ بر دیکتاتور» ندانست و خویش را محور و مبنای حقّ معرفی نکرد. آیا «دیکتاتور» اینگونه است؟!
۶. نه، او «دیکتاتور» نیست، او «مقتدرِ مظلوم» است. و مگر حاجقاسم سلیمانی در وصیّتنامهاش، آیتالله خامنهای را «مظلوم» نخواند؟! چه خوندلها که نخورده است در این سالها، و چه دردها و رنجها که پنهان نساخته است در عمق سینهاش ... . از چشمانِ قلمم، اشک میچکد و از حنجرهاش، فریاد برمیآید.
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
۲۲ مهر ۱۴۰۱
قدرت نمایی خیره کننده
و چیرگی تدریجی اراده مقاومت
✍محمد ایمانی
💥قدرت سخت و نرم جبهه مقاومت اسلامی، در حال غلبه دادن تدریجی اراده خود بر اراده جبهه استکبار است:
🔻در یمن، جنگ نیابتی رژیم عربستان برای غرب را با مقاومتی شگفت، در هم شکست.
🔻در مرز دریایی لبنان و فلسطین اشغالی، صهیونیست ها را بر سر میدان گازی وادار به عقب نشینی کرد و حال آن که صهیونیست ها تهدید به جنگ می کردند. پیش از آن، نقشه آمریکا و اسرائیل، برای تحریم و فشار بر مردم لبنان و تحمیل جنگ داخلی را نقش بر آب کرد. ارسال سوخت به لبنان، نقطه عطف تحریم شکنی بود.
🔻در عراق، فتنه انگیزی های آمریکا و اسرائیل، برای برگزار نشدن انتخابات، و یا تشکیل دولتی تابع غرب از درون نتایج انتخابات پارلمانی را با خویشتنداری پشت سر گذاشت و موفق شد خلاف اراده آمریکا، کار را تا معرفی نخست وزیر مکلف به جای نخست وزیر موقت فعلی (کاظمی) پیش ببرد.
🔻ترمز آمریکا و اسرائیل را با به میدان آوردن روسیه، در جنگ نیابتی و مهم "سوریه" کشید. روسیه از همان جا بود که جرئت پیدا کرد مقابل پیشروی ناتو در مرزهای غربی اش بایستد و ترمز آمریکای مهاجم را در اوکراین بکشد.
📍حالا پهپادهای ویژه بودند که پنتاگون و ناتو را با همه قدرت نظامی اش، درمانده وانگشت به دهان می کردند و ورق معادلات را بر می گرداندند. پنتاگون و محافل اطلاعاتی و پژوهشی همسو چند بار اقرار کردند پهپاد های فوق مدرن ایران، برتری هوایی هفتاد ساله آمریکا را به چالش کشیده اند و آن برتری را از بین برده اند.
🔻جبهه مقاومت، در آمریکای لاتین (ونزوئلا)، اراده قاهر آمریکا برای سرنگونی دولت مردمی مادورو (توسط مزدوری به نام خوان گوایدو) را شکست؛ توان فنی و مهندسی خود را گسیل کرد و ضمنا با زیر پا گذاشتن تحریم های نفتی، به احیای صنعت نفت ونزوئلا همت گماشت. حالا غرب درمانده در اوکراین، از مادورو نفت التماس می کند.
🔻در دنیایی که جادوی فرهنگ و رسانه غرب می کوشد همه کشورها را به تسخیر خود درآورد و برده داری نوین را برپا سازد، راهپیمایی چند ده میلیونی اربعین، اقدامی شالوده شکن بوده است.
🔻در دنیایی که موسیقی و هنر غرب، می کوشد از انسان، حیوانی شهوت طلب و بی آینده و رام بسازد، ناگهان سرود "سلام فرمانده" از شرق تا غرب عالم جاری شد و با زبان های مختلف، از کشمیر و هند و پاکستان و افغانستان و جمهوری آذربایجان و ترکیه تا عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن و بحرین و نیجریه و سنگال و انگلیس و فرانسه و استرالیا و آمریکای لاتین، دهان به دهان خوانده شد.
✔️اینها هنوز از نتایج سحر "بیداری و مقاومت اسلامی" است، تا به مدد الهی، صبح دولت کریمه بدمد و مستضعفان را امامان و وارثان روی زمین قرار دهد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام / #ایتا / #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
۲۳ مهر ۱۴۰۱