هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
معادله جدید: قیمتهای جهانی را در دلار ۲۸۵۰۰ ضرب میکردند، منبعد در دلار ۳۷۵۰۰ ضرب خواهند کرد.
سیاست تثبیت رسما کنار گذاشته شد و مسئولیت تورم و دیگر تحولات آتی، برعهده کسانی است که در جهت منافعشان به سیاستگذاران جهت دادند.
#پایان_تثبیت
👌به همین بهانه، بد نیست این پست که در سوم تیر در کانال بارگذاری شده را یکبار دیگر ببینید و پی نوشت هاش هم بخونید!👇
https://eitaa.com/hamraah_ba_tahlil/198
کانال تحلیلی سیاسی صراط
معادله جدید: قیمتهای جهانی را در دلار ۲۸۵۰۰ ضرب میکردند، منبعد در دلار ۳۷۵۰۰ ضرب خواهند کرد. سیا
.
جهانی سازی قیمت ها
✍همت قلی زاده
💥ما طوری رهاسازی بنگاهها و جهانی سازی قیمتها را انجام داده ایم که اختیار سیاستهای مالی و پولی سالهاست دیگر در دست دولت نیست بلکه در اختیار مالکان جدید بنگاهها و بانکهای خصوصی که در پشت صحنه دست در دست هم دارند، می باشد. چاره ای نیندیشیم در چاره اندیشی آنها به دام خواهیم افتاد!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
✍سید نیما موسوی
💥از مهمترین خبرهای جبهه اوکراین در روزهای اخیر استعفای «آلکسی رزنیکف» وزیر دفاع اوکراین و همینطور دستگیری «ایگور کولومویسکی» از مشهورترین الیگارشهای اوکراینی است که افکار عمومی وی را با «پرایوت بانک» اوکراین میشناسند؛ فردی که از مهمترین حامیان کارزار انتخاباتی زلینسکی در سال ۲۰۱۹ بود.
استعفای رزنیکف جزئی از رسوایی بابت خرید ژاکتهای نظامی در وزارت دفاع بود که طی آن برخی از مدیران ارشد وزارت دفاع نیز درگیر بودند. حال استعفای او که به درخواست زلینسکی انجام شد نوعی سیگنال مثبت به غرب برای افزایش کمکهای نظامی است؛ زیرا آنچه که در برخی رسانههای جریان بدیل منتشر میشود حاکی از آن است که کمکهای غرب با توجه به فساد ساختاری در اوکراین خرج بروکراتهای این کشور میشود که در حال حاضر با توجه به شکست نسبی زلینسکی در ضد حمله احتیاج به کمکهای بیشتر از سوی غرب دارد. از سوی دیگر زلینسکی با توجه به اینکه از مهمترین شعارهای انتخاباتی او مقابله با فساد در این کشور است بدنبال چنین سیاستی برای ترغیب اروپا به عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا میباشد. گفته میشود رزنیکف پس از این استعفا بعنوان سفیر اوکراین در لندن به کار خود ادامه خواهد داد. روابط خوب با غربیها و دریافت سلاحهای مهم همچون هیمارس، استورم شدو، تانکهای چلنجر و لئوپارد و حتی دریافت F16 از جمله موفقیتهای رزنیکف بود.
حال بکارگیری «رستم عمروف» در پست وزارت دفاع یک پالس مثبت به غرب و همینطور ترکیه است.رستم عمروف رییس املاک دولتی اوکراین در حالی به وزارت دفاع منصوب میشود که او و برادرش «رسلان» در کییف به فرزندان آمریکا معروف هستند. در مجموع ریاست پست مدیریت املاک دولتی که مجری سیاستهای خصوصیسازی است عموما در اختیار الیگارشی نزدیک به غرب میباشد. از سوی دیگر وی از تاتارهای کریمه است که زلینسکی در دیدار آخر خود با اردوغان قول همکاری برای ارتقای جایگاه ایشان را داده بود. وی روابط خوبی با ترکیه دارد و از مذاکره کنندگان کییف در زمینه کانال غلات دریای سیاه با دولت اردوغان بود و در آزادسازی چندتن از نیروهای آزوف از خاک ترکیه ایفای نقش کرد. انتصاب چنین فردی همزمان با مذاکرات پوتین و اردوغان در سوچی حائز اهمیت خواهد بود.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
حجاب در گذار از عهد نهضت به نهاد
✍مهدی جمشیدی
💥کسانی معتقدند همچنان که در جریان «انقلاب»، امام خمینی وارد جزئیات ظاهری و رفتاری نشدند و یک جبهۀ مشترک بر ضد پهلوی تشکیل دادند و حتی از زنان بیحجاب نیز برای مبارزه، استقبال کردند، باید در روند «حکومت» نیز همان تجربه در پیش گرفته میشد و حاکمیت، جامعه را از این نظر، گرفتار شکاف و اختلاف نمیکرد و بخشهایی از جامعه را در مقابل خودش قرار نمیداد. اگر در آن دورۀ تاریخی، حجاب یک امر فرعی بوده است، امروز نیز باید منزلتی بیش از گذشته نیابد و ملاک جبههبندی و صفآرایی قرار نگیرد؛ چنانکه انقلاب بر اساس همین منطق عام و تکثّرگرایانه به پیروزی رسید. این منطق، خاص انقلابکردن نیست، بلکه حکومتکردن نیز باید بر مدار آن باشد و حکومت در مقام تدبیر جامعه، از ارزشهای آغازین انقلاب فاصله نگیرد.
👇در این باره باید به نکاتی پرداخت.
۱. نباید انتظار داشت که در دورۀ نهضت، امام خمینی بگویند حجاب، الزامی است؛ چون ایشان در آن دوره، «فقیه مبسوطالید» نبوده است و نمیتوانسته جامعه را تدبیر کند. ساختارهای رسمی و قانون و تصمیمگیری حاکمیتی در اختیار دیگران بود و ایشان از این نظر در حاشیه بوده است. عزم به سوی ایجاد انقلاب نیز به همین سبب بود که چرخش ایجاد شود و نگاه دینی، صدرنشین گردد. سبک دینداری مردم و تعریف آن در اختیار امام خمینی نبوده که بتوان وضع آن دوره را به تصمیم امام نسبت داد. ازاینرو، نمیتوان همۀ احکام و اوصاف «دورۀ نهضت» را به «دورۀ نهاد»، نسبت داد و از هر دو، توقع یکسان داشت. رسول اکرم در «مکه»، سخنی از منع برهنگی و شراب و ... نگفت اما در «مدینه»، شرع را جرعهجرعه به کام جامعه ریخت. امام خمینی نیز پس از تحقق انقلاب، اجرای احکام شرع را طلبید و از آن جمله، حجاب را. مسألۀ اصلی در دورۀ نهضت، تحقق انقلاب است؛ چراکه اگر انقلاب پیروی شود، هدفها و آرمانهای اسلامی نیز در قالب ساختارهای رسمی و حاکمیتی، واقعیت عینی خواهند یافت. بدینجهت، باید در این دورۀ خاص که هنوز بسترها و مقدمات فراهم نشده است، زمینۀ انقلاب را آماده کرد و اجرای ارزشها را به دورۀ بعدی واگذار نمود.
۲. اینکه امام خمینی، آشکارا در همان دوران به کشف حجاب و ولنگاری در مناسبات و پوشش زنان اعتراض میکند، چه معنایی دارد؟ جز این است که موضع امام حتی در همان دوران نیز، پذیرش کشف حجاب و برهنگی نیست؟! یکی از قویترین دلایل امام خمینی برای راهاندازی نهضت، همین سبک زندگیِ تجددی بود که ایشان به صراحت از آن به فساد و فحشا و برهنگی تعبیر میکرد. بنابراین امام خمینی، این سبک از دینداریِ آغشته به تجدد را برنتافت و به رسمیّت نشناخت، بلکه در گفتارها و بیانیههای انقلابی خویش، آن را محکوم کرد و یکی از ریشههای نهضت برشمرد. تعارض امام خمینی با حکومت پهلوی، تعارض سیاسیِ محض نبود که معطوف به شخص شاه یا نوع حکومت باشد، بلکه ایشان به این امور به عنوان مقدمهای برای برپایی جامعۀ توحیدی مینگریست. هدف امام خمینی از کسب قدرت سیاسی، ایجاد تحول قدسی در جامعه بود.
۳. جریان تجددی در زمینۀ سبک زندگی - که از جمله ظهوراتش در دورۀ پیشاانقلابی، کشف حجاب بود - چارهای جز «همراهی با نهضت امام» نداشت؛ چون پیرامون هیچیک از شخصیتها و دعوتها و رویدادهایش، راهپیمایی شکل نمیگرفت. این جریان از نظر سیاسی با حکومت پهلوی سرِ سازگاری نداشت، اما در عین حال، نه شخصیتی داشت که بتواند پرچم رهبری را به دست بگیرد و نه بدنۀ اجتماعیِ جدی و گستردهای. ازاینرو، همواره در حاشیۀ راهپیماییها بود. آمدن و پیوستن اینان به جریان نهضت و انقلاب، به معنی تأیید و حمایت امام نبود، و اگر هم پس از استقرار نهاد و آغاز اجرای شریعت، سرخورده شدند و روی برتافتند، نباید اعتراض و اعراضشان را برآمده از خطای انقلاب دانست. واضح است که با گذار از «نهضت» به «نهاد» و کنار گذاشتهشدن دشمن مشترک، اختلافها سر بر میآورند و «فاصلههای فکری» نمایان میشوند. این امر، خصوصیت ذاتیِ انقلاب اجتماعی است. انقلاب از آغاز، آرمانهای خود را با صراحت اعلام کرد و همۀ خواستههای خویش را در سایۀ دین، معنا نمود. این تصور که انقلاب اسلامی، اجرای شریعت را در عرصۀ عمومی نخواهد طلبید و سبک زندگیِ تجددی را به رسمیت خواهد شناخت، توهم خودساختۀ نیروهای تجددی و بدنۀ اجتماعیشان بود.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
داستان شیب تند و قله۳
✍علی مهدیان
💥محرم و صفر دو ماه است که اسلام را زنده کرده. اسلام را زنده کرده یعنی چی؟ یعنی مسلمانها را زنده کرده؟ هر سال مثل یک قلب که خون پمپاژ میکند به کل بدن. زنده شدن نشانه دارد اولین نشانه اش چیست؟ امتحان، ابتلا، پیش آمدن فتنه و بلا
احسب الناس ان یترکوا ان یقولوا امنا و هم لایفتنون؟
👇👇پارسال داستان اغتشاشات مهسا بعد اربعین کلید خورد، اما سالهای قبل هم وقایع ایران را نگاه کنید. کی؟
فقط دو ماه های بعد محرم و صفر
🔹سال ۱۴۰۱ فتنه مهسا
🔹سال ۱۴۰۰ حمله سایبری به جایگاه های سوخت و قصه کشاورزان اصفهان
🔹سال ۱۳۹۹ ترور فخری زاده
🔹سال ۱۳۹۸ گرانی بنزین و اغتشاشات و یک ماه بعد رسید به ترور حاج قاسم
🔹سال ۱۳۹۷ حمله تروریستی به رژه نیروهای مسلح در اهواز
🔹سال۱۳۹۶ گسترش اعتراضات مردمی بعد سفر روحانی به مشهد
🔹سال۱۳۹۵فوت هاشمی، ماجرای پلاسکو
🔹سال۱۳۹۴ حمله به سفارت عربستان، پر شدن قلب رآکتور اراک با بتن
🔹سال۱۳۹۳ سوزاندن خلبان اردنی به دست داعش، حمله به نماینده مجلس در شیراز.
🔹سال ۱۳۹۲ ربودن پنج مرزبان توسط جیش العدل و اعدام یکی از آنها در اسارت توسط گروه مزبور
🔹سال ۱۳۹۱ یکشنبه سیاه در مجلس، حمله به رییس مجلس در قم،
🔹 سال ۱۳۹۰ ترور شهیداحمدی روشن، سوال مجلس از احمدی نژاد، کاهش دوبرابری ارزش ریال
🔹سال۱۳۸۹ پروژه سوریه سازی ایران توسط سران فتنه در بهمن ماه و آغاز حصر آنها
🔹سال۱۳۸۸ ادامه اغتشاشات فتنه سبز در بهمن و اسفند
🔹سال۱۳۸۷ اعلام حضور میرحسین، کمیته صیانت از آرا
🔹سال۱۳۸۶ انفجار حسینیه رهپویان وصال(۲۴ فروردین ۸۷ یعنی یک ماه بعد صفر)
🔹سال۱۳۸۵ قطعنامه شورای امنیت و تحریمهای تسلیحاتی ایران
🔹سال ۱۳۸۴ کمتر از دو ماه بعد از ماه صفر کاریکاتور نشریه ایران جمعه و تجمعات اعتراض آمیز آذری زبانها
🔹سال۱۳۸۳ غربیها زیر همه قول و قرارهایی که با جناب روحانی بسته بودند، زدند.
🔹سال۱۳۸۲ اغتشاشات دانشجویی تهران
🔹سالهای قبل هم همینطور میتوان دنبال کرد مثل غرق شدن شش دختر دانش آموز در سال ۸۱ و انتخابات ریاست جمهوری۸۰ و روزنامه های زنجیره ای و گرفتن روزنامه نگارها۷۹، قتلهای زنجیره ای و اغتشاشات کوی دانشگاه۷۸ و همینطور و همینطور
🌱حالا یک بار کل مسیر را ببینید. امتحان پس از امتحان و بلا پس از بلا و زخم پشت زخم. ثمره این بلاها و امتحانها چیست؟
و لقد فتنا الذین من قبلهم، فلیعلمن الله صدقوا . لیعلمن الکاذبین
این رشد حقیقی است.
ایران بعد هر محرم و صفر پای عهد و قرارش ایستاد و رشد کرد. مسیر پیشرفت از دل بلا میگذرد و اینگونه ایران به قله ها نزدیک شد.
اولئک علیهم صلوات من ربهم و رحمه و اولئک هم المهتدون
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
✍ابوقاسم
💥جمهوری باکو در سه منطقه مرزی با ارمنستان اعزام نیرو داشته است
در محور جنوب شرق دقیقا برای گرفتن سیونیک گام بر می دارند
الهام علیاف بدجوری مورد تحریک ناتو ،اسرائیل و ترکیه قرار گرفته است
اردوغان در محور کریدور شرق به غرب به کریدور تورانی ناتو یا همان زنگزور نیاز دارد تا بتواند مسیر کنونی گرجستان را تنوع ببخشد و از اهرم فشار روس ها در آبخازیا و اوستای جنوبی بکاهد
اما با توجه به بحث صلح محور ایران و عربستان و آغاز روابط عادی اعراب و سوریه و حمایت قدرت های عربی از نظام بشار اسد ،ترکیه وضعیت متزلزلی را در ادلب احساس می کند و آنها در موضع ضعف قرار گرفته اند.
هچنین سیگنال خط ریلی شلمچه بصره با مثلث ایران_عراق_سوریه ، ترکیه و اردوغان را نگران کرده است که مبادا کریدور شرق به غرب از دست آن ها خارج شود
ترکیه در سوریه و عراق سر درگم است که چگونه باید با سناریوی جدیدی که ایران به نمایش گذاشته مقابله کنند
بنابراین تحرکات الهام علیاف برآمده از ارزیابی ترکیه درباره توافقات ایران عراق و سوریه برای اتصال مدیترانه به اوراسیا و بالعکس است تا به شکل خاص خود به ایران سیگنال بدهند
محور عربی حوزه خلیج فارس نیز چنانچه به این خط ریلی شلمچه_بصره متصل شوند محور شرق به غرب ایرانی وزانت منطقه ای بیش تری پیدا خواهد کرد
این روز ها شاهد برخورد اراده ها هستیم و هر یک از قدرت ها در حال رو کردن کارت های خود هستند، باید دید کدام یک هوشمندانه تر بازی خواهد کرد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
آدرس غلط ندهیم؛ مشکل در آبشخور فکری و علم اقتصاد است!
✍داود_مدرسی_یان
💥برخی میگویند: دست از این نگاه مکتبی به اقتصاد بردارید؛ این نگاه اسلامی است که به اقتصاد ضربه زده. چرا اجازه نمیدهید اساتید و کارشناسان اقتصاد تصمیمگیری کنند؟ چرا از علوم دانشگاهی و اساتید اقتصاد استفاده نمیشود؟
🔸طرح این سوال و ادعا، آدرس غلط به مردم و ناشی از نشناختنِ فضای حکمرانی و بوروکراسی کارشناسی کشور است.
🔹کمی تامل و تفکر کافی است تا ببینیم این سهدهه نگاه مکتبی به اقتصاد در کشور حاکم نبوده. هرچه بوده همین علم متعارف اقتصاد بوده. در همه دولتها، این اقتصاددانان و کارشناسان دانشگاهی ما بودند که وزیر و مدیر اقتصاد شدند؛ همینها برنامه و بودجهها را نوشتند؛ لوایح و برنامههای بودجه را خروجی همین رشته اقتصادی دانشگاههای مملکتمان نوشتهاند.
🔸چرا آدرس غلط میدهیم؟ سیاستهای کلان اقتصادی، برنامههای مختلف توسعه، لوایح و برنامههای سالانه بودجه توسط ساختار کارشناسی کشور تدوین شدهاند. حتی سیاستهای اقتصادی اصل ۴۴ و سیاستهای اقتصاد مقاومتی که توسط رهبری ابلاغ شدهاند را هم کارشناسان دانشگاهی ما در سازمانهای مختلف تدوین و تقدیم کردهاند.
🔹این حرفها به معنای تقابل با دانشگاه و اساتید اقتصاد و کارشناسان این حوزه نیست. بلکه میخواهم بگویم که این نظریات و این نسخههای علمی، شاید در کشور دیگری، جواب داده اما در کشور ما جواب نمیدهد. اقتصاد کلاسیک و نظریات نئولیبرالیسم اگر هم نتیجهای داده باشد در همان جوامع غربی داده.
🔸بگذریم از اینکه صاحبنظرانی در همین کشورهای غربی هستند که مدعیاند اقتصاد لیبرال به بنبست خورده و بحرانهای پیش روی آمریکا و اروپا را هشدار میدهند. اما حرف این است که در کشور ما، اولاً طی سهدهه اخیر، سیاستهای اقتصادی یکپارچهای نداشتهایم؛ ثانیاً، جهتگیری ما به سمت سرمایهداری بوده.
📌براستی، کجا نگاه عدالتمحور مکتبی شهید صدر، شهیدان بهشتی و مطهری حاکم بوده؟ در کدام دولت؟ در کدام برنامه توسعه؟ در کدام لایحه بودجه؟ در کدام برنامه اجراییِ کدام رئیسجمهور؟
🔸اگر هم کسانی از افرادِ تصمیمگیر طی دو سه دهه، متدین و دلسوز نظام و انقلاب بودهاند، باز خروجی همین علم اقتصاد دانشگاهی بودند. معدودی مقابل این جریان ایستادهاند وگرنه همگان همانگونه فکر میکنند و طرح ارائه میکنند که در نظریات آدام اسمیت و کینز و میلتون فریدمن و آرنولد هاربرگر دیده میشود!
⚡️بهتر است بجای آدرس غلط به مردم، نقد درست را ارائه کرد؛ مسئله این نیست که از کارشناسان اقتصادی در مصادر و مناصب استفاده نمیشود؛ مسئله این است که آبشخور فکری و علمیِ کارشناسان و اساتید اقتصاد حاضر در دستگاههای تصمیمگیر و تصمیمساز، یکی است و آن هم علم متعارف اقتصاد دانشگاههای ماست. چه اصلاحطلبش چه اصولگرا؛ یکگونه میاندیشند؛ سیاستها و دستورالعملهایی که در کشور اجرا میشود، عموماً آموزههای همین علمی است که برای کشور منفعتی در عمل نداشته!
📍اگرچه بخشی از این کارشناسان، با این آموزهها مخالفند و منتقد این سیاستها و نظریات هستند اما در اقلیتند و جریان و گفتمان حاکم بر اقتصاد دانشگاه و دولت، لیبرالیسم است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
چرا ترکیه و باکو بر تصرف سیونیک ارمنستان اصرار دارند ؟
✍علیرضا تقوی نیا
💥بسیاری از تحلیلگران با توجه به نقل و انتقالات نظامی در قفقاز جنوبی، از نهایی شدن حمله همزمان ترکیه و باکو به استان سیونیک ارمنستان خبر می دهند.
📍احتمالا بهانه آنها عدم اجرایی شدن توافقات ۳ سال پیش و راه اندازی کریدور زنگزور باشد و قصد دارند استان سیونیک ارمنستان را به طور کامل اشغال کنند تا رویای راه اندازی "دالان تورانی" به واقعیت بپیوندد.
👇ترکیه از این اقدام چند هدف دارد :
1️⃣ اتصال زمینی به باکو و در نتیجه دریای کاسپین و ایجاد یک کریدور تجاری و دالان تورانی و اتصال کشورهای ترک نشین .
2️⃣ دراختیار گرفتن و کنترل کامل مسیر زمینی ایران به روسیه و اروپا الی الابد.
3️⃣ ایجاد خط لوله گاز از باکو و ترکمنستان تا ترکیه و همچنین بهره برداری از منابع گاز و نفت دریای کاسپین و انتقال آن به اروپا ؛ این اقدام بلندپروازانه باعث می شود تا آنکارا به یک هاب بزرگ گازی در دنیا تبدیل گردد.
🔸️همچنین با توجه به قطع شدن صادرات گاز روسیه به قاره سبز ، اروپایی ها مجبور به خرید گاز مایع (LNG) از آمریکا و قطر شده اند که هزینه ای بسیار بیشتر از CNG دارد و در نتیجه از ایجاد خطر لوله ترکیه به کشورهایشان کاملا استقبال می کنند .
🔸️ اردوغان و مشاورانش احتمالا اینطور محاسبه کرده اند که روسیه درگیر جنگ در اوکراین است و نیز رابطه پوتین و پاشینیان خوب نیست در نتیجه نمی تواند ابتکار عمل را در موضوع سیونیک بر عهده گیرد.
🔸️از طرفی آنان گمان می کنند جمهوری اسلامی نیز به دلیل مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم، درگیری با طالبان در شرق ، تمرکز بر کنترل اتفاقات احتمالی در سالگرد اغتشاشات سال ۱۴۰۱ و همچنین داشتن جمعیت بالای آذری زبان نخواهد توانست در برابر حمله مشترک ترکیه و باکو به سیونیک واکنش خاصی بروز دهد.
🔸️البته محاسبه ترکیه دقیق نیست زیرا ایران به هیچ وجه در این مورد کوتاه نمی آید و ولو با دادن هزینه سنگین، اجازه تغییر ژئوپلیتیک منطقه را نخواهد داد زیرا به کلی ارتباطش با اروپا و روسیه قطع و در کنترل کامل ترکیه و باکو قرار می گیرد و آنها در برابر تهران برتری محسوس ژئوپلیتیکی می یابند.
🔸️نکته دیگر اینست که ایران منتظر فرصتی است تا یک بهانه پیدا کند و با حضور اسرائیلی ها در مرزهایش برخورد جدی داشته باشد.
🔸️همچنین ایجاد خط لوله گازی از ترکمنستان و باکو به اروپا جایگاه گازی ترکیه را در دراز مدت در برابر جمهوری اسلامی تقویت می نماید.
🔸️از طرفی روسها نیز تمایل ندارند که مسیرشان به ایران تحت تسلط ترکیه و باکو قرار گیرد و ترکیه بعد از تبدیل به یک هاب انرژی، صادر کننده اول CNG به اروپا شود و جایگاه مسکو را تصاحب کند.
👇آمریکایی ها نیز موافق طرح ترکها نیستند زیرا :
1️⃣ ارمنستان یک کشور مسیحی بوده و به لحاظ هویتی یک پایگاه مسیحی در میان مناطق مسلمان نشین است که از نظر آنها باید حفظ و تقویت گردد .
2️⃣ لابی ارمنی به شدت در آمریکا قوی است و بعد از لابی یهودی ایپک بیشترین نفوذ را خصوصا بر دموکرات ها دارد و بی تردید حمایت دولتمردان ایالات متحده را جلب می کند.
3️⃣ آمریکایی ها (به ویژه حزب دموکرات) با سیاست های اسلامگرایی اردوغان مخالفند و طرح های بلندپروازانه نئوعثمانی گری او را بر نمی تابند.
4️⃣ انتقال گاز CNG از مسیر ترکیه به اروپا ، این قاره را از لحاظ انرژی به ترکیه وابسته کرده و جایگاه هژمونیک آمریکا را تضعیف می کند .
و مهمتر این که شرکت های تولید انرژی LNG آمریکایی بازار بزرگ انرژی اروپا را از دست می دهند .
📌بنابراین منفعتی موازی در میان ایران ، روسیه و آمریکا وجود دارد که اجازه ندهند به هیچ قیمتی اردوغان و علیف به اهدافشان دست یابند.
🔸️البته کیفیت مقابله این ۳ کشور احتمالا متفاوت باشد اما موضوع برای ایران و روسیه حیاتی و امنیتی است و با تمام توان از به ثمر رسیدن طرح های پان ترکیستی ممانعت بعمل خواهند آورد.
🔸️خاطرنشان می شود که روسیه با ارمنستان پیمان دفاعی مشترک دارد و پوتین هم اعلام کرده که تمامیت ارضی ارمنستان خطر قرمز اوست.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
آخر خط تحصیل رانتی #فریدون ماجرا از کجا آغاز و به کجا منتهی شد؟https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/02/15/2257071
جذب #بیژن_زنگنه بهعنوان عضو هیات علمی دانشگاه تهران غیرقانونی است. http://rajanews.com/node/253111
ماجرای شبهات هیئت علمی شدن #دختر_رئیسجمهور « #مریم_روحانی » اسناد پرداخت ۱۲۰ میلیاردی به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی. https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/07/24/2370270
ابهام درباره مدرک #فاطمه_هاشمی از دانشگاه لهستانی و جذب هیات علمی https://www.mehrnews.com/news/4419505@IMANI_mohammad
تخلف در جذب #فائزه_هاشمی به عنوان هیأت علمی دانشگاه آزاد + اسناد https://www.farsnews.ir/news/13970711001086
در اقدامی عجیب؛ دانشگاه شریف #پروفسور_مهدی_گلشنی، رئیس گروه فلسفه علم این دانشگاه را #بازنشسته کرد. https://snn.ir/fa/news/695312
ویرشت👇https://virasty.com/hamraah_ba_tahlil/1694329296574188324
به کانال همراه با تحلیل بپیوندید👇
@hamraah_ba_tahlil
#تحلیلی_از_زبان_یک_بیگانه!
✍ الخان شکورلو، کارشناس سیاسی آذربایجانی
💥 ایران امروز روی میز تقسیم است
آنها می خواهند به ایران حمله کنند. چه کسی می خواهد این کار را انجام دهد؟ اسرائیل بازیگر اصلی اینجاست. و اسرائیل خود یکی از اصلی ترین کشورهایی است که در جنگ 44 روزه از آذربایجان حمایت کرد. تسلیحات اسرائیل نقش بسیار زیادی در پیروزی ما داشت. ما نمی دانیم پشت پرده با دولت آذربایجان چه توافقاتی صورت گرفته است. یعنی ممکن است در پشت پرده اسرائیل در ازای حمایت در زمان جنگ قره باغ، روی استفاده از خاک ما علیه ایران حساب باز کند. ممکن است.
ضمناً این شکایت اصلی ایران از ماست که شما با اسرائیل قرارداد بسته اید. در جریان ساخت فرودگاه های فضولی و زنگیلان، ایران تهاجمی ترین واکنش را نشان داد. چرا؟ زیرا ایران بر این باور است که در آینده این فرودگاه ها به محل اصلی عملیات علیه ایران تبدیل خواهند شد.
رسانه های ایران فقط در زمان جنگ در این مورد صحبت کردند، بر این موضوع تاکید شد و به همین دلیل نیروها تشکیل شد. چرا؟ مهم نیست چه می گویند، به هر حال ایران یک کشور قدرتمند است. این نظر من نیست، این نظر خود دانشمندان آمریکایی است. آن را باز کنید و ببینید کیسینجر در مورد آن چه می گوید.
بزرگترین خطر برای منافع غرب در سراسر خاورمیانه، نظام ولایت فقیه در ایران است. ایالات متحده برای از بین بردن این سیستم، غیرقابل استفاده کردن آن و احیای حکومت شاه که قبل از 1979 وجود داشت، دست به هر کاری میزند.
ببینید چه کسی به کنفرانس مونیخ دعوت شده است؟ پسر شاه. خود ایران چطور؟ اگر غرب خواهان دموکراسی در ایران است، چرا پسر شاه را دعوت می کنند؟ آیا آنها دموکراسی می خواهند؟ نه! غرب از ایران می خواهد که نظام ولایت فقیه را نابود کند. این را رهبر معنوی ایران و ساختارهای رسمی می دانند.
آیا متوجه شده اید که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک سازمان تروریستی اعلام شده است؟ آنها به طور سیستماتیک علیه ایران کار می کنند. در طول یک سال گذشته، تمام دستگاه تبلیغاتی علیه ایران هدایت شده است. هدف چیست؟ همانطور که غرب از طریق جنگ در اوکراین میخواهد پوتین را از قدرت برکنار کند و دولت او را تضعیف کند، به همان شیوه از سپتامبر سال گذشته، میبینیم که چگونه سرویسهای اطلاعاتی غرب با مرگ مهسا امینی بر روی ایران کار میکنند. . ما می خواهیم از ما (آذربایجان) در این رویارویی استفاده نشود.
اگر در این موضوع ابزار شویم، دچار مشکل می شویم. اولا، ما هنوز جنگ بزرگ خود را با سه میلیون ارمنی به پایان نرسانده ایم. صلح حاصل نشده است. این مشکل ماست، باید حل شود. تا زمانی که این مشکل حل نشود، وضعیت جنگ با سایر همسایگان منجر به خصومت های مکرر و ضرر ما خواهد شد.»
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
💧 درباره آب سیستان خطاب به مردم مظلوم این منطقه!
✍علیرضا کمیلی
💥چنانچه وعده داده بودم درباره آب سیستان خواهم نوشت و حالا که رهبری در دیدار با مردم سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی بار دیگر به این مساله اشاره کردند فرصت را مغتتم شمردم تا مقداری صریح در این رابطه بنویسم تا مردم مظلوم این منطقه بدانند که نباید با این مساله متاثر از رسانه برخورد کنند و بدانند که برخی ظاهرا دلسوزان «خودمشما» در واقع جاده صاف کن مافیایی هستند که جیب ش را پر خواهد کرد ولی آبی برای شما نخواهد آورد!
آب مورد نیاز هر منطقه را می توان به سه بخش آب شرب، آب کشاورزی و آب محیط زیست تقسیم کرد که بر خلاف تصور برخی، آب مورد نیاز سیستان، آب شرب نیست. کل نیاز در این بخش حدود 20 میلیون مترمکعب است که هیچ وقت در تامین این حجم از آب معضلی وجود نداشته و نخواهد داشت. سوال این است که آیا می توان در منطقه ای که بخاطر ریزگردها آلودگی هوا دارد را فقط با رساندن آب شرب زنده نگه داشت؟ فرض کنیم شغل مردم را از کشاورزی تغییر دادیم، هوا را چه می کنیم؟ توسعه آسم را چه کنیم؟!
نیاز آبی حوزه محیط زیست بالاتر از یک میلیارد مترمکعب – تقریبا باندازه حقابه- و حدود سه میلیارد متر مکعب است تا به یک پایداری در حوزه ریزگرد برسیم و تالاب های خشک شده تا حدی احیا بشوند و جالب است بدانیم که این حجم از آب نه با پروژه شکست خورده چاههای ژرف و نه پروژه پرخرج انتقال آب عمان که نهایتا 100 میلیون مترمکعب آب بسیار گران قیمت به ارمغان خواهند آورد، تامین نخواهد شد!
نیم نگاهی به همین عددهای ساده که توسط خود وزارت نیرو هم منتشر شده نشان می دهد که مردم سیستان بعنوان کسانی که بیشترین ضرر را از مساله آب می کنند نباید فریب تبلیغات انتخاباتی نمایندگان یا سخنرانان را بخورند و باید به راه حل های واقعی تر و کارشناسانه فکر کنند! والا با وعده های توخالی آقایان از زمان اجرای پروژه شکست خورده «نیم لوله» و بعد هم پروژه بزرگ «46000 هکتار» مساله آب حل نخواهد شد.
همین ها که در آستانه انتخابات، ژست اپوزوسیونی به خود گرفته اند دیروز مسوولیت های مستقیم و غیرمستقیم در حوزه های مختلف این استان داشته اند و حق ندارند زندگی مردم را وجه المصالحه اهداف کوتاه مدت سیاسی خود کنند!
آری! رهبری معظم در پروژه های آب سیستان مستقیما حمایت ها و دستورات پرداخت مبالغ کلان را داشته اند که نشانگر اهمیت این منطقه برای ایشان است ولی اجرای درست آنها و نیز شناخت اینکه کدام راه حل ها عملا می تواند مساله «آب منجر به زندگی» را حل کنند چیزی است که متاسفانه توسط مافیا پوشانده می شود!
بنظر می رسد پیگیری سیاست منطقی و برادرانه – نه با تهدید و طعنه- با همسایه شرقی یعنی افغانستان درباره حقابه و نیز آبخیز داری برای کنترل سیلاب های فصلی راه حل هایی واقعی تر برای عبور از بحران آبی این منطقه باشند. در این فقره لازم است نخبگان و ریش سفیدان اولا به مساله اشراف پیدا کنند و ثانیا در آن نقش آفرینی داشته باشند و کار را به دست توییت های سیاسیون آگاه اصلاح طلب یا ناآگاهان اصولگرای وزارت خارجه که ساکتان دیروز در مقابل بندهای انحرافی کمال خان و... بوده اند نسپارند.
فقط برای اینکه بدانیم بند کمال خان که برخی آقایان مدعی امروز و ساکت دیروز، سیمان آن را هم از زابل تامین کردند چه تاثیری داشته خوب است بدانیم که این بند کوچک، فقط سال قبل، یک میلیارد مترمکعب آب ناشی از سیلاب ها را به شوره زار گودزره منتقل کرده است! همین یک عدد کافی است تا به توییت ها و نطق های این دیپلمات ها توجه نکنیم!
✔️مردم عزیز و مظلوم سیستان، نخبگان دلسوز استان سیستان و بلوچستان و کشور که می دانند تبعات تداوم خشکی این منطقه، گریبان خیلی از نقاط کشورمان را خواهد گرفت بیایید و با مساله آب حیات، متاثر از کمپین های مجازی برخورد نکنیم. دیگر فرصت آزمون و خطا نیست!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
دسترسی به بیانات امروز دوشنبه ۲۰شهریور۱۴۰۲ امام و رهبری انقلاب 👇
https://eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi/816
✍ محمد حق شناس
نئولیبرالیسم مردم را مقابل حکومت قرار می دهد!
💥دولت ها گاهی به اشتباه در ورطه ایده نئولیبرالیسم برای رشد اقتصادی می افتند یعنی به تصور خام خود اگر بر مدار #سرمایه_داری، حمایت بی چون چرا از #ثروتمندان، #خصوصی_سازی و کاهش خدمات عمومی حرکت کنند کشورشان گلستان می شود، تصور می کنند به یکباره چرخه سرمایه گذاری و تولید به حرکت در می آید، نیروی کار به خدمت گرفته شده و در کشور مربوطه خلق ثروت رخ خواهد داد اما زهی خیال باطل!
🔸هر کجا در کشورهای در حال توسعه به نئولیبرالیسم تکیه شده است تنها به #خروج_سرمایه، #شکاف_طبقاتی و کاهش سطح رفاه عمومی منجر شده است، منتهی الیه خصوصی سازی افراطی و کم شدن یارانه های دولتی، کشوری دو قطبی است که بخش اعظمی از آن در تامین حداقل های زندگی مانده اند و بخش کوچکی با ثروت بادآورده دور دنیا در حال هزینه کردن درآمدهای بادآورده هستند.
🔸کشور #سوریه تا قبل از جنگ و تخریب این کشور توسط عناصر داخلی و خارجی(2011) نمونه ای کوچکی از شروع پیاده سازی نئولیبرالیسم است، تا قبل از سال 2005 این کشور با ایجاد سطح رفاه متعارف، پرداخت یارانه، حمایت های دولتی مثل ایجاد مسکن برای عموم مردم و ... توانسته بود یک زندگی متعارف را برای مردم این کشور به ارمغان آورد؛ اما از روزی که به یکباره تحت تاثیر اندیشه های اقتصادی نئولیبرالیسم قرار گرفت و توهم توسعه از طریق یارانه زدایی، خصوصی سازی، کم کردن چتر حمایتی دولت از مردم با کاهش بودجه و مخارج دولت را در پیش گرفت به یکباره بخش اعظمی از جامعه دچار بحران رفاه شدند، بخش کوچکی که توانسته بودند از مزایای نئولیبرالیسم برخوردار شوند نیز در این کشور نماندند و با پول حاصل از سیاست های نئولیبرالی کشور را به مقصد اروپا و آمریکای شمالی ترک کردند، نتیجه این اتفاق افزایش نارضایتی عمومی و در نهایت ایجاد بستر برای ظهور داعش و توطئه غربی ها در این کشور شد
(مطالعه بیشتر)
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
.
گروه بحران!
✍یداله یاسینی
آخرین گزارش #گروه_بحران را بخوانید؛
به #خوزستان و ظرفیتهای اعتراضی در آن پرداخته است!
پس هدف مشخص شده!#هشدار_برای_ترمیم_چاله_های_امنیتی #فراخوان۲۵شهریور
#گروه_بحران
پ.ن : رهبر انقلاب در دیدار ۲۰شهریور۱۴۰۲با مردم سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی:
معلومات اطّلاعاتی ما به ما میگوید که دولت آمریکا در آمریکا یک مجموعهای را درست کرده است که اسم این مجموعه «گروه بحران» است.به این نتیجه رسیدهاند که در ایران چند نقطهی بحرانساز وجود دارد که باید آنها را تحریک کرد:
اختلافات قومی
تفاوتهای مذهبی
مسئلهی جنسیّت و مسئلهی زن
https://www.crisisgroup.org/middle-east-north-africa/gulf-and-arabian-peninsula/iran/241-irans-khuzestan-thirst-and-turmoil
به کانال همراه با تحلیل بپیوندید👇
@hamraah_ba_tahlil
ریشه های بحران کنونی در قفقاز جنوبی کدامند و چرا باکو رفتار تهاجمی دارد؟
بخش اول: تاریخ درگیری ها
✍سبحان محمدی؛ کارشناس روابط بین الملل
💥در 1921 جوزف استالین( که در آن تاریخ کمیسر خلق بود و بعدها رهبر اتحاد جماهیر شوروی شد) تصمیم گرفت که منطقه قره باغ کوهستانی - نوگورنو- به جای بخشی از حاکمیت ارمنستان با اکثریت مطلق مسیحی، منطقه ای خودمختار در قلمرو آذربایجان با اکثریت مسلمان باشد. در آن زمان 94 درصد جمعیت قره باغ ارمنی ( مسیحی) و آنها در تمام حیات شوروی به این اقدام معترض بودند. اما در 1988 و همزمان با اصلاحات سیاسی- اقتصادی میخائیل گورباچف در شوروی، ارمنی ها به تقاضای خود درباره وضعیت قره باغ شدت بخشیدند. پس از آن ارمنی های نوگورنو قره باغ تمایل خود را برای اتحاد با ارمنستان اعلام کردند. در این زمان ارمنی های ساکن قره باغ به کاهش اکثریت جمعیت ارمنی ها در این منطقه و اوضاع اقتصادیشان اعتراض کردند. در همین سال ارمنی های شوروی و ارمنی های ساکن قره باغ خواستار ادغام سرزمینی این دو منطقه به یکدیگر شدند و آرام آرام درگیری های قره باغ شکل آشکاری به خود گرفت و برخلاف انتظار دولت گورباچف گسترش یافت.
درگیری ها (جنگ اول قره باغ) از 1988 تا 1991 ادامه داشت و شوروی توانست تا این زمان نظم را در قره باغ حفظ و برقرار سازد. اما با انحلال شوروی در این تاریخ و استقلال جمهوری آذربایجان و ارمنستان، کشمکش و نزاع دوباره جرقه خورد. زمانیکه قره باغ کوهستانی در 1992 و پس از برگزاری رفراندوم اعلام استقلال کرد، جنگ (جنگ دوم)آغاز شد و نیروهای نظامی ارمنستان هم قره باغ کوهستانی و هم مناطق اطراف آن را تصرف کردند. در 1994 توافق آتش بس میان آذربایجان و ارمنستان اعلام شد و مذاکرات صلح میان دو کشور به رهبری گروه « مینسک» سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) صورت گرفت. در این برهه، ارمنستان کنترل قره باغ و مناطق حائل را به عنوان یک کریدور متصل کننده میان خاک اصلی ارمنستان و این منطقه به دست گرفته بود. پس از یک دوره نسبتا طولانی آتش بس شکننده، در آوریل 2016 درگیری بزرگی در قره باغ آغاز شد که 4 روز به طول انجامید و به سومین جنگ در قره باغ و تعلیق یکجانبه آتش بس از سمت جمهوری آذربایجان منجر شد. از این تاریخ تا سپتامبر 2020( شهریور 99) که نبرد چهارم در قره باغ رخ داد وهمراه با پیش روی ارتش باکو در نواحی جنوبی و مرکزی قره باغ و آرتساخ ( آرتساخ در شرق ارتفاعات کشور ارمنستان واقع شده و از زمان باستان به عنوان یکی از ایالات پادشاهی ارمنستان به حساب می آمده است. این قلمرو با قدمت چند هزار ساله مسیحی نیز همانند قره باغ توسط شوروی در چارچوب یک حکومت منطقه ای خودمختار با اکثریت مسلمان قرار گرفت) همراه بود، وضعیت در این منطقه تا کنون به صورت « نه جنگ؛ نه صلح» شناخته میشود.
🔻ادامه...
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/4368
بخش دوم: اوضاع پس از جنگ چگونه است و به کدام سو میرود؟
💥در سال 2010 و در دوره ریاست جمهوری الهام علی اف، آذربایجان دکترین نظامی و گفتمان جنگی خود را به صورت رسمی اعلام کرد. در بخشی از این دکترین اعلام شد که نیروی نظامی در چارچوب های موجود بین المللی قابل به کارگیری است. منطبق با این سند، آذربایجان یکی از اصلی ترین تهدید امنیت ملی علیه خود را، اقدام علیه زیرساخت های صنعت انرژی میداند (فرآورده های نفتی بیش از 90 درصد از صادرات آذربایجان را تشکیل میدهد. صنعت نفت و گاز بین 33 تا 50 درصد از تولید ناخالص داخلی آذربایجان را شکل داده است. به لطف همین درآمدهای نفتی است که باکو ظرفیت های نظامی و انگیزه های تهاجمی خود را در سالهای اخیر افزایش داده است که منجر به جنگ سپتامبر 2020 و تهاجم به قره باغ و آرتساخ شد) و به همین دلیل پایگاه و نیروهای خارجی میتوانند در صورت تهدید امنیت ملی این کشور، در خاک آذربایجان مستقر شوند. به علاوه در این دکترین تاکید شده است که اگر مساله مناقشه قره باغ از راه نظامی قابل حل باشد، آذربایجان این حق را برای خود محفوظ میدارد. این تعریف مفهوم امنیت توسط آذربایجان، پای اسرائیل را به منطقه قفقاز جنوبی باز کرد (مابین سالهای2014 تا 2018، 17 درصد کل صادرات نظامی رژیم صهیونیستی به مقصد باکو بوده است) و همچنین، منجر به امضای پیمان « مشارکت استراتژیک و حمایت متقابل » میان جمهوری آذربایجان و ترکیه در آگوست 2010 شد که دو کشور را در مقابل تهدید خارجی، متعهد به اتحاد میکند. برگزاری رزمایش های سالانه، همکاری های فنی و آموزشی و ارتقا سخت افزاری، روابط نظامی دو کشور را گسترش داده است.
آذربایجان از اهمیت ژئوپلیتیک خود آگاه بوده و طی سالهای پس از استقلال دریافت که به نسبت همسایگان و کشورهای مجاورش در منطقه قفقاز جنوبی مانند ارمنستان و گرجستان، در موقعیت اقتصادی، سیاسی و سرزمینی بهتر و مهمتری قرار دارد. اما برای تداوم، تحکیم و ارتقاء این موقعیت، نیاز به دستیابی به مزیت « تسلط » یا « کنترل» دارد. ادعای سرزمینی نه چندان قوی و مستدل این کشور نسبت به قره باغ ( که این ادعا بر اساس تصمیم تاریخی و با انگیزه های سیاسی از سوی رهبران وقت شوروی بود و بعدها توسط آذربایجان و پس از استقلال، رنگ و بوی ملی و قومی به خود گرفت)، انگیزه لازم را برای آذربایجان به منظور توجیه اهداف خود فراهم کرده و میکند. در نهایت، در سپتامبر 2020 این روند تبدیل به یک رویکرد تهاجمی در قبال مساله قره باغ شد و آذربایجان توانست به بخش از اهداف خود در قبال بحران ارضی تاریخی با ارمنستان برسد. هرچند رویارویی چهارم جمهوری آذربایجان و ارمنستان در نوامبر 2020 با نقش آفرینی سنتی روسیه به آتش بس ختم شد، اما وجود منافع سنتی متعارض قدرت های منطقه ای و بین المللی مانند روسیه و اتحادیه اروپا، و ورود متغیر های جدید و جدی تر مانند سیاست های قومی - منطقه ای ترکیه به حوزه قفقاز جنوبی که تهدیدهای ملموسی را هم برای امنیت ملی ایران پدید آورده است در کنار هم، نوید شکننده بودن آتش بس و تداوم بحران در حال حاضر و سالهای آتی را در این منطقه میدهد.
🔻ادامه...
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/4369
بخش سوم: دلایل نگرانی ایران از اوضاع متشنج قفقاز جنوبی چیست؟
💥نگرانی های جمهوری اسلامی ایران در پی بحران سالهلی اخیر قره باغ و تداوم کنونی آن را میتوان در چند مورد خلاصه کرد:
1- متاسفانه جریان های تجزیه طلب الاخصوص پان ترکیسم، فرصت را غنیمت شمرده و با طرح موضوعات کذایی، تلاش کردند بخشی از بحران را به داخل مرزها و استانهای آذری نشین ایران بکشانند. (لازم به ذکر است که قبلا هم آمریکاییها با علم به وجود اقوام آذری در دو طرف مرز ایران و جمهوری آذربایجان با ایده دستکاری حافظه تاریخی، ایجاد طرح " آذربایجان بزرگ یا آذربایجان جنوبی " را به عنوان یک طرح بی ثبات ساز در مقابل هر دو کشور در صورت نیاز، مدنظر داشته اند.
2- جمهوری آذربایجان کشوری با اکثریت شیعه اما دولتی سکولار است. احتمال دارد که این فهم در ذهن تصمیم گیرندگان ایران به وجود آمده باشد که در صورت تداوم بحران، قدرت های جهانی که عمدتا جامعه مسیحیت را هم شکل داده اند، در کنار هم کیشان خود یعنی ارمنی ها قرار بگیرند. پس حمایت سیاسی ضمنی ایران در گذشته از جمهوری آذربایجان در به رسمیت شناختن قره باغ به عنوان جزیی از خاک آن کشور، نوعی توجیه ایدئولوژیک ( نه واقعبینانه) دارد. امروزه رویکرد سلبی و نامشروع باکو علیه تهران بر همگان مبرهن است.
3- ظرفیت چالش زا جنگ قره باغ در درگیر کردن طیف متنوعی از گروه های مسلح رادیکال در کنار نیروهای نظامی متعارف دو طرف، میتواند زنگ خطر را برای امنیت ملی ایران به صدا در آورد.
4- پس از تیرگی روابط رژیم صهیونیستی و ترکیه، آذربایجان جایگاه بارزی برای اسرائیل پیدا کرد. این نکته را وزیر دفاع سابق اسرائیل، بنیامین بن الیزر در کنست به صراحت اعلام کرد. اخیرا اسرائیل فعالیت های خود را در منطقه قفقاز جنوبی تشدید کرده است.
5- حضور نیروهای تکفیری سوری در مناطق مجاور مرزهای ایران طی جنگ اخیر قره باغ که قبلا موضوع انتقال آنها توسط ترکیه در برخی منابع بررسی شده است، از اصلی ترین علل نگرانی ایران است. مضافا اینکه هم مسئولان ایرانی و هم مقامات کشورهای روسیه، فرانسه و آمریکا، حضور آنها را به صورت ضمنی در اظهارات خود تایید کرده بودند.
6- تغییر نقشه ژئوپلیتیکی منطقه با فشار برای احیای کریدور زنگزور توسط آذربایجان و ترکیه ( وهمچنین در راستای طرح کریدور میانی و اتصال زمینی کشور های ترک زبان؛ در کنار حضور آتی و خزنده ناتو در این منطقه!)
پایان
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام
برخی از پرسش و پاسخ های برگزیده پیرامون امام حسن علیه السلام ؛
١_ فلسفه صلح امام حسن علیه السلام با معاویه چه بوده است؟
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2149
٢_ آیا دریافت خراج و پول توسط امام حسن علیه السلام از معاویه در جریان صلحشان واقعیت دارد؟
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3277
٣_ آیا صحیح است که جعده به دستور معاویه به امام حسن مجتبی علیه السلام سم داده است؟
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2935
٤_ چرا امام حسن علیه السلام در انتخاب همسر توجه نکردند و با جعده ازدواج کردند مگر علم غیب نداشتند؟
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1328
٥ _ آیا روایاتی که می گوید امام حسن علیه السلام همسران زیادی می گرفت و طلاق می داد صحیح است؟
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4974
٦ _ آیا داستان ازدواج های متعدد امام حسن علیه السلام و طلاق آن ها قابل قبول است؟
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2120
٧ _ در قرآن آمده است که همه اموال خود را نباید بخشید تا به خانواده فشار آید چرا امام حسن سه مرتبه تمام اموال خود را به فقرا بخشید؟
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/700
٨ _ آیا جریان تیر باران شدن جنازه مطهر امام حسن علیه السلام توسط عایشه واقعیت دارد؟
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2935
٩ _ چرا امام حسن با وجود آگاهی غیبی از سم تهیه شده توسط جعده خورد؟ آیا این خود کشی محسوب نمی شود؟
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/3307
١٠ _ از روحانیون و مداحان زیاد شنیده ایم که می گویند وقتی امام حسن مسموم شد ، ایشان از شدت جراحت جگرشان را تکه تکه شده استفراغ کردند؟ چگونه می توان چنین سخنی را قبول کرد در حالی که جگر در مجرای گوارش انسان نیست که استفراغ شود؟
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/135
١١ _ یکی از کانال های ضد دین می گوید امام حسن و امام حسین مانند دختران در گوش خود گوشواره می کردند❗️آیا این مطلب واقعیت دارد ؟
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2535
١٢ _ اگر #رقص حرام است چگونه در روایات آمده است که حضرت زهرا امام حسن و امام حسین را می رقصانده است؟
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2536
١٣ _ این که در روایاتی آمده که وقتی امام حسن و امام حسین کشتی می گرفتند پیامبر امام حسن رو #تشویق می کرد چه معنایی دارد ❗️این یعنی امام حسن نزد پیامبر از امام حسین محبوب تر بوده؟
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2534
١٤ _ آیا امام حسن علیه السلام در فتوحات خلفا شرکت کردند؟
https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2559
١٥ _ امام حسن علیه السلام از دیدگاه معاصران و اندیشمندان و مورخان اهل سنت❗️
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/1144
١٦ _ مطلب زير بخشي از سخنان اقاي دکتر حسن روحاني هست که در تاريخ چهارشنبه 23 مهر 1399 به نقل از ايشان در پايگان اطلاع رساني رياست جمهوري بارگزاري شده است. وقتی برخی از اصحاب امام حسن آمدند با زبان معترضانه که چرا قبول کردید و چرا صلح کردید؟ چرا در برابر طرف مقابل پیمان را امضا کردید؟ حضرت فرمود: "انی رأیت هوی معظمالناس علی الصلح"، گفت؛ جامعه اسلامی که شما 10 نفر نیستید شما 20نفری که اینجا پیش من آمدید دنیای اسلام نیستید من در مسجد برای مردم سخنرانی کردم و دیدم اکثریت قاطع جامعه صلح میخواهند و وقتی مردم این را میخواهند صلح را انتخاب میکنم.... ❗️
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/3018
١٧ _ معاند می گوید امام حسن و امام حسین ع به شام رفتند و با معاویه بیعت کردند و رابطه آنان با معاویه خوب بوده است ❗️
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2838
١٨ _ ملحد می گوید ابن خلدون شیعی در تاریخش نقل کرده است که امام حسن و امام حسین علیهما السلام در لشکری که قصد فتح آفریقا را در زمان عثمان داشتند ، شرکت داشته اند ❗️
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/2788
١٩_ طبق روايت كتاب الامامة و التبصرة تأليف ابن بابويه القمى :
به علت صلح امام حسن (ع) با معاويه از طرف خداوند مقرر شد كه فرزندان امام حسن از امامت محروم شوند و امامت در نسل فرزندان امام حسين (ع) قرار گرفت ❗️❗️❗️
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/5103
٢٠ _ آیا مختار قصد داشت امام حسن ع را تحویل معاویه دهد !!!!
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/5260
٢١ _ چرایی تشبیه امام حسن و امام حسین ع به تین و زیتون !!!
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4903
٢٢ _ امام حسن می گوید : اگر من بدرستی جواب دهم پس این از طرف الله است و امیرالمومنین است و اگر خطا کردم پس از خودم است امیدوارم که خطا نکنم ان شاالله!!!
https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/4767
به کانال همراه با تحلیل بپیوندید👇
@hamraah_ba_tahlil
اروپا هم برجام را نقض کرد ولی دیگر نه ظریف هست و نه خبری از امضای کری!
✍عبدالرحیم_انصاری
💥تحریم موشکی لغو نشد! اصلاح طلبان میراث شومی بنام برجام را به کشور تحمیل کردند و از طرف جمهوری اسلامی تعهداتی دادند که هر دولتی بعد از خودشان هم می آمد مجبور بود کج دار و مریز با آن به پیش برود!
📍آنقدر منتقدین میگفتند چیزی امضا میکنید حداقل تضمینی بگیرید؛ با وقاحتِ آمیخته با ساده لوحی یا هرچیز دیگری پاسخ میدادند امضای کری تضمین است؛ خب بزرگوار! آمریکا که قبل از همه برجام را ترک کرد و تو هیچ کاری نتوانستی بکنی؛ حالا هم که مطابق با تعهدات برجامی، در سال هشتم میبایست تحریم های موشکی لغو میشد، سه کشور اروپایی اعلام کرده اند با لغو این تحریم ها مخالفند؛ چرا؟ الان نباید یکی از حسن روحانی و جواد ظریف بخواهد شما که نتوانستید یا نخواستید از غربیها تضمین بگیرید حالا باید پاسخگو باشید؟! مگر نه این بود که مذاکرات شما مو لای درزش نمیرفت؟ پس چه شد؟!
🔹وقتی آمریکا یک طرفه و بدون هیچ عواقبی به همه چیز پشت پا زد و از برجام خارج شد، جمهوری اسلامی به ناچار بر اساس بندهای ۲۶ و ۳۶ همین قراداد سخیف مقداری از تعهدات خود را کاهش داد و اروپایی ها همچنان در برجام ماندند تا شاید در آینده روزنه دیگری باز کنند.
🔹اما خوشبختانه این بار دیگر روحانی و ظریف نبودند که غربیها از ما باج از پس باج بگیرند؛ رئیسی آمد و با زیرکی برجام را کج دار و مریز در گوشه ای نگه داشت تا بهانه هایی که در پی ساده لوحی ظریف میتوانست گریبانگیر ایران باشد را از غربیها بگیرد و در عین حال سیاست خارجی کشور را از مسیرهای دیگری پیش برد.
🔹خدا را از این بابت شاکریم که دولت جدید دولتی نبود که مثل قبلی تمام تخم مرغ هایش را در سبد آمریکا و اروپا بگذارد، و اِلّا کلاهمان پس معرکه بود! با این وجود حالا که غربیها میبایست مطابق اندک تعهدات خود در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳ تحریم های موشکی ایران را بردارند، بار دیگر زیر همه چیز زده اند تا ثابت کنند به فرنگی جماعت نمیشود اعتماد کرد.
🔹حالا دیگر نه اثری از جواد ظریف است و نه خبری از امضای کری! خدا را صد هزار مرتبه شکر میکنیم که صنعت موشکی ما وابسته به جایی نیست و ایران را با این ادا و اطوارها نمیشود متوقف کرد، اما به هر جهت لازم است اصلاح طلبان بدانند چه گندی زده اند و تبعات این توافق ننگین چطور تا مدتها گریبان ملت بزرگ ایران را رها نمیکند. اینها قاعدتا باید عبرت مردم شوند تا بفهمند انتخاب گروهی خود ستیزِ غرب باور برای مدیریت کشور چگونه میتواند سبب عقبگرد و غصه های ناشی از تحقیر، سرخوردگی و تضعیف غرور مردمان یک مملکت گردند!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
اضلاع ششگانهٔ آشوب امروز در چه شرایطی قرار دارند
✍دکتر مکرمی پور
۱. ضلع اول: رسانه به محوریت اینترنشنال مجبور شد از شدت فشار و تهدیدات، انگلیس را رها کند و به امریکا برود. در حالیکه عابر بانکش یعنی عربستان با ایران وارد توافقهای جدیدی شد و برخی از زنان فعال و مؤثرشان چنان همکارانشان را افشا کردند که نه از زن نشانی ماند و نه از زندگی و آزادی!
۲. ضلع دوم: منافقین بودند. آنها جدا از دستگیریهای گسترده شبکه خرابکاریشان توسط سربازان گمنام در خیابانهای ایران، کیسهای رایانهشان هم از آلبانی به ایران رسید. دولت آلبانی رویهاش را در مقابل منافقین تغییر داد.
۳. ضلع سوم: تجزیهطلبان بودند. کومله و پژاک از همان روز اول اتفاقات وقتی قصد ورود نیروهایشان به درون ایران را داشتند هدف موشک و راکت سپاه قرار گرفتند و امروز ارتش عراق و حشدالشعبی، در حال اخراج آنها از این منطقه هستند.
۴. ضلع چهارم: اپوزیسیون خارج از کشور بود که بدنبال تشکیل شورای رهبری اپوزیسیون بودند تا اغتشاش را حول آن سامان بدهند. حالا آن فیل، موش زایید و از آن جمع، فقط پهلوی مانده که در تلآویو به دیدار کودک کشان برود!
۵. ضلع پنجم: آمریکا، سعودی، فرانسه و انگلیس بودند. رابرت مالی، مسئول میز ایران در امریکا از کار برکنار شد. امریکا بخشی از پول بلوکه ایران را برگرداند و وارد مذاکرات با ایران شد. سعودی، سفارتش را در ایران باز کرد و فرانسه که به قول مصی علینژاد، مکرون بهتر از پدرش بود، ناگهان وارد تعاملات جدی با ایران شد.
۶. ضلع ششم: رژیم صهیونیستی بعنوان مغز ماشین اغتشاش بود که از یک سو زیر ضربات انواع عملیاتهای مقاومت درون سرزمینهای اشغالی قرار گرفت و از طرف دیگر خود اشغالگران علیه مصونیت قضایی نتانیاهو درون اسراییل را بههم ریختهاند.
✅ پروژهٔ شش ضلعی آشوب با ضربات مقتدرانه جمهوری اسلامی روبرو شد تا دفع شر آنها، مسیر پیشرفت کشور و حل مشکلات اقتصادی را هموارتر و زندگی برای ملت بزرگ ایران شیرینتر شود.
📍ان شاءالله این ثمره مقاومت است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
✍سید نیما موسوی
💥از مهمترین وقایع پیرامون ایران در روزهای گذشته توافق امنیتی بین آمریکا و بحرین بود که این پیمان امنیتی را باید ذیل پیوستن رسمی بحرین به پیمان ابراهیم و تأسیس سفارتخانه اسراییل در منامه برشمرد. این توافق امنیتی در راستای طرح مهار ایران بوسیله دولت بایدن دنبال میشود. در یادداشت کوتاه زیر به بررسی چیستی این پیمان امنیتی از این جهت خواهیم پرداخت که آیا تأسیس سفارت اسراییل در منامه را باید بحساب زمینه چینی برای پیوستن عربستان به پیمان ابراهیم بررسی کرد و یا باید آن را ذیل توافق بحرین و آمریکا برای مهار ایران دانست.
بخش امنیتی بحرین و کشورهای حوزه خلیج فارس عمومأ پیوستگی بالایی با بریتانیا دارد بویژه بحرین که تا همین سه دهه پیش مسئول امنیتی آن یک افسر بریتانیایی بنام «ایان هندرسون» بود؛ پادشاه بحرین همچون بسیاری از پادشاهان جهان عرب درسخوانده مدرسه نظامی «ساندهرست» در بریتانیا میباشد. از سوی دیگر عربستان مهمترین نقطه تنفس اقتصادی بحرین میباشد و بین این دو کشور نوعی همبستگی اقتصادی و حتی امنیتی وجود دارد که حضور نیروهای سپر جزیره برای سرکوب بهار عربی در بحرین ذیل همین عنوان جای میگیرد؛ ضمن اینکه بخشی از ترتیبات امنیت داخلی در بحرین بر عهده افسران پاکستانی نزدیک به ISI میباشد. ولی آیا این به معنی همسویی تمام عیار سیاست خارجی بحرین با عربستان است؟
در مثال نقض برای این پرسش میتوان به دهه ۱۹۹۰ اشاره کرد که در دوره کلینتون با توجه به سیاست «مهار دوجانبه» او علیه ایران پایگاه پنجم دریایی آمریکا به بحرین منتقل شد و ایران هم با حمایت از حزب عمل اسلامی بحرین درصدد پاسخ برآمد. این در حالی بود که ایران در آن برهه ماه عسل خود را با عربستان پشت سر میگذاشت و ذیل دکترین «ام القرا» روابط هاشمی و ملک عبدالله حتی تا دیدارهای خانوادگی نیز پیش میرفت. و یا پس از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ با وجود اینکه ملک عبدالله همسویی خوبی با دولت جرج بوش در مورد جنگ عراق نداشت؛ بحرین از سوی بوش بعنوان متحد خارج از ناتوی آمریکا شناخته شد. این امر مصادف بود با برگزاری رقابتهای فرمول یک در بحرین و نیز برگزاری نشست امنیتی منامه از آغاز قرن ۲۱، این همکاری تا جایی بود که منجر به امضای توافق تجارت آزاد در ۲۰۰۶ بین دو کشور شد. این در حالی بود که عربستان و ایران تا مقطع سال ۲۰۰۵ و وقایعی چون ترور حریری و قدرت گرفتن نوری المالکی روابط نسبتا خوبی داشتند.
از اینرو باید به این نکته توجه کرد که روابط با عربستان تنها شاخص سیاست خارجی بحرین نیست و از سال ۱۹۹۵ با توجه به تأسیس پایگاه پنجم دریایی آمریکا در بحرین، ترتیبات امنیتی این کشور تابعی از سیاستهای واشنگتن است. تنها در برهه بهار عربی بود که مسئولان وزارت خارجه آمریکا همچون «تام مالینفسکی» در تماس با رهبران حزب الوفاق از اپوزیسیون بحرین حمایت کردند. مگر نه بحرین در طول این ۲۵ سال دارای روابط عالی امنیتی با امریکا بوده است. از سوی دیگر شکست نسبی مذاکرات عربستان و آمریکا برای پیوستن به پیمان ابراهیم نیز این ظن را تقویت میکند که بهبود روابط بحرین و اسراییل نه از جهت مقدمه چینی برای پیوستن عربستان به پیمان ابراهیم بلکه از جهت سیاست مهار ایران معنا مییابد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
از تیلور تا رونالدو
✍محسن مهدیان
1⃣یکم. خبر شکست یزدانی مقابل تیلور را تبدیل کردند به پروژه تحقیر مردم ایران. چرا؟ چون جامعه ایرانی فارغ از برد و باخت احساس قدرت و غرور داشت. طبیعی هم بود. یک سو حریم ورزشکاران ایرانی برای پرچم ملی بود و یک سو تقدس و تبرک و توسل شان به ائمه اطهار. یک سوی دیگر رجز های شنیدنی برای باز کردن چشم و گوش خناسان بود و سوی دیگر نمایش پی در پی اخلاق و جوانمردی در میدان رقابت.
همه اینها باعث میشد مردم فراتر از برد و باخت، حس غرور و سرور داشته باشند. خوشی و شعف ناشی از ارج نهادن به یک هویت عمیق ایرانی - اسلامی. ضدانقلاب هم حق داشت عصبانی باشد.
2⃣دوم. هواداری طبیعی و استقبال از رونالدو نیز ضدانقلاب را عصبانی کرد. کسانی که تا دیروز میدان داران اصلی فرهنگ شهرت و سلبریتی سازی بودند امروز هواداری را بهانه تحقیر ملی کردند. هواداری جزء لاینفک دنیای جدید رسانه است. به بازیکن و بازیگر هم خلاصه نمی شود. تا شهرت هست، هواداری هم هست و چه بسا اصل و اساس آن در فرهنگ غیرایرانی و سبک زندگی غربی است. قابل نقد است اما هرچه هست در تاروپود زندگی امروز بشر است. برای امروز و دیروز هم نیست. برای ایرانی و غیرایرانی هم نیست.
اما سوال اینست که چه اتفاقی افتاده که ضدانقلاب برخلاف ذاتش، این واکنش طبیعی در استقبال از یک ستاره فوتبال را بهانه تحقیر ملی ساخته است؟
آیا جریانی که از شکست هیمنه ایران خوشحال می شوند، ممکن است دلسوز هویت ایرانی باشند؟ او عصبانی است؛ از شادی مردم روح و روانش بهم میریزد. خاصه وقتی این شادی مردمی همراه با بی اعتنایی و تحقیر ضدانقلاب در فراخوان 25 شهریور باشد. برای او فرقی نمی کند این شادی از آزادشدن پول های بلوکه شده باشد یا اخلاق و جوانمردی و ملی گرایی تیم کشتی یا استقبال از یک ستاره فوتبال. پروژه تحقیر ملی او برای هر سطحی از جامعه ایران برنامه دارد. از نخبه تا توده باید حس خودتحقیری پیدا کند. خط همین است و در نهایت اینکه مراقبت کنیم این خط را کامل نکنیم؛ به هر بهانه ولو نقد اجتماعی.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
تحلیل ساختاری تحریمهای غرب علیه روسیه
✍سید حامد ترابی - کارشناس تحریمشناسی
💥 آمریکا، اروپا و کشورهای عضو ائتلاف تحریم، از زمان به رسمیت شناختن دو جمهور مستقل دونتسک و لوهانسک توسط روسیه، استقرار نیروهای نظامی روسیه در این دو جمهوری و سپس حمله نظامی روسیه به اوکراین در سطوح مختلف تحریمهایی را علیه روسیه وضع کردند. بررسی ساختاری این تحریمها نشان میدهد که از فوریه سال ۲۰۲۲ تا کنون، این تحریمها اگرچه فراز و فرودهایی داشته، اما در نهایتا به دنبال جداسازی اقتصادی غرب از روسیه است. آمریکا با وضع تحریمهای جامع روابط تجاری خود با روسیه را به کمترین میزان طی دهههای اخیر رسانده است.
🔸 ایالات متحده با وضع تحریمهای جامع تجاری و سرمایهگذاری بین آمریکا و روسیه و همچنین وضع تحریمهای قاعدهمحور ثانویه بانکی، سعی کرد ضمن کاهش حداکثری روابط تجاری بین دو کشور به شناسایی شبکههای مختلف نهادهای مالی، نظامی، صنعتی و…روسیه بپردازد وبا قراردادن آنها در لیست تحریم، دسترسی روسیه و نهادهای وابسته به آن را به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به دلار آمریکا قطع کند. در این زمینه تنها استثنا استفاده غیرمستقیم از چرخه دلار برای معاملات حوزه انرژی آن هم برای صادرات به کشورهای دیگر بود. همچنین آمریکا براساس قانون پسا و قراردادن شرکت کارفرمای پروژه نورداستریم۲ در لیست تحریم همزمان با آلمان باعث توقف اجرایی شدن این خط لوله شد.
🔸 در مورد اتحادیه اروپا نیز تحریمهای تجاری و سرمایهگذاری و خدمات مرتبط به تدریج افزایش یافت. به طوری که از اواخر سال ۲۰۲۲ و اوایل سال ۲۰۲۳، علیرغم وابستگی شدید، واردات نفت و فرآوردههای نفتی دریایی روسیه نیز در ادامه ممنوعیت واردات بسیاری از کالاها از جمله فلزات و زغال سنگ و…به اروپا ممنوع شد. همچنین اتحادیه اروپا با وضع تحریمهایی، بسیاری از بخشهای معدنی و انرژی روسیه را شامل تحریمهای سرمایهگذاری و همچنین ارائه فناوری کرد. تحریمهایی که با تحریم خدمات مرتبط از جمله حملونقل و خدمات بندرگاهی و… همراه بود. این موضوع باعث تغییر نقشه تجاری روسیه شد، به طوری که براساس آمار، درحالی که از نظر مقاصد صادراتی روسیه، قبل از سال ۲۰۲۲، آلمان و هلند بعد از چین رتبههای دوم و سوم را داشتند، در سال ۲۰۲۲ بعد از چین، ترکیه و هند مقصد بیشترین صادرات روسیه بودهاند.
برای مطالعهی کامل گزارش👇
https://isacenter.ir/2140206271246/
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
توافق اخیر آمریکا با ایران به واسطه تقویت جایگاه ایران در عرصه بینالمللی رقم خورد
✍ مسعود براتی
💥در خصوص توافق صورت گرفته میان ایران و آمریکا در قالب آزادسازی اموال و داراییهای مسدود شده ایران و همچنین تبادل زندانیان میان یکدیگر،باید به این نکته توجه داشته باشیم که توافق هستهای برجام نتوانست تمام تحریم ها و موانع ناشی از آنها را بردارد.
🔹آنچه که ما شاهدش بودیم این بود که سرعت ایجاد منابع ارزی بیشتر از مصرف منابع ارزی بود و این موضوع در یک سالی که که ترامپ از برجام خارج شد (سال ۹۷ الی ۹۸) و تحریمهای نفتی را علیه ایران بازگرداند، برای ما تشدید شد.
🔹موضع ایران نسبت به گذشته متفاوت شده است، از یک موضع اضطرار و نیازمند به یک موضع بینیاز و مقتدر تبدیل شده است، لذا آمریکا گزینه دیگری را پیش روی خود نمیدید و توافق محدود با ایران بهترین گزینه آمریکا بود.
مشروح این گزارش 👇
https://irna.ir/xjNv2p
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi