#چهار_نکته_و_4_تبیین
✍راهی که باید رفت
🔴# یکم
✅یک نکته اساسی در ماجرای #تحریمهای جدید ایران وجود داره !
😊امریکا ممکنه #دیوانه باشه اما به قول استاد فاطمی نیا #خر نیست !!!
👈اون بخوبی از اموال رهبری خبر داره !
😊می دونه آقامون نه اموالی داره و نه خارج می ره و ....
🔹امریکا بخوبی می دونه تحریم #سرداران سپاه حرف #مفته !
▪️چرا که اساسا نظامی ها خصوصا بچه های سپاه حضور #رسمی در خارج از کشور ندارن !!!
☝️اما اصل ماجرا جای دیگه ای هست !
⚠️لطفا دقت کنید !!!
🔹امریکا به صورت غیر مستقیم مسئولین #ارشد مملکت رو تهدید کرد که تحریمشون می کنه !!!
👈اول از همه ظریف !!!
☝️اما چرا ظریف رو همراه رهبری و سرداران سپاه تحریم نکرد !؟
😊نکته مهم همینجاست !!!!
👈ظریف رو گذاشت تا در این یکهفته هرچه #توان داره بذاره !
😊آخه برای مثال آقازاده ظریف اونجا گیره !!!
🔹اما نکته مهمتری هم وجود داره !
👈اگه تحریم مسئولین #ارشد اتفاق بیافته کیا تو #تله هستن !!؟
👈خانواده های اینا اغلبشون با #ثروت های کلان اونور آب هستن !!!
👈تصور کنید امریکا بخواد در مراحل بعد #اموال اینا رو #مصادره کنه !!!
👈و این شاه کلید ماجرای تحریم و تهدید #غیر مستقیم مسئولان ما هست !!!
🔹نکته #انحرافی هم تحریم رهبر و سرداران سپاه هست !!!!
🔹حالا باید منتظر بود و دید در روزهای آینده سرنوشت اف ای تی اف و اینستکس و ... به کجا می رسه !!!
😊باید دید پدران آقا زاده های #گروگان در امریکا و انگلیس و ... چگونه می تونن منافع ملی رو در بحران منافع شخصی حفظ کنن !!؟
🔴#دوم
✅فرض کنیم #اینستکس اجرا شود !
✋🏻آنوقت چه اتفاقی می افتد !!؟
👈اینهمه رفت و آمد و مهلت مذاکره با اروپا برای عملیاتی شدن اینستکس همه و همه یک #پروسه برای #مهار ایران در چهارچوب برجام است !
▪️اروپا با یک #شگرد بسیار زیرکانه کاری کرده که دولتمردان ما از آنهمه وعده و وعید برجام و گل و بلبل آن به یک راهکار #خفت باری تن در دهند که نتیجه اش می شود این 👇👇👇👇
👈اگر موفق شدی #نفتت را بفروشی باید #پولش را در حساب شرکتی که اروپا تاسیس کرده واریز کنی و در مقابل آن #دارو و #غذا تهیه کنی و بهای ان را زیر نظر ما از حساب ان شرکت بپردازی !!!
😊همه هیاهوی این روزهای دیپلماتهای کاربلد ایران به خاطر رسیدن به همین مقصد است !
🔴#سوم
✅دختر مدیر عامل #هوآوی را که از مدیران ارشد آن بود به دستور آمریکا در #کانادا به جرم همکاری با #ایران و دور زدن تحریم ها بازداشت کردند و بعد هم کلا گوشی های هوآوی را #آمریکا و شرکت های وابسته مثل گوگل تحریم کردند.
👇👇👇👇👇👇👇
🌐چین هم دیپلمات های #کانادایی را به جرم #جاسوسی دستگیر کرد و هوآوی تلاش در جهت استقلال کامل را آغاز کرد و ..
😊حالا بعد از کمتر از ۶ ماه در اجلاس G20 تحریم هوآوی تمام شد!!
🔴#چهارم
✅واشنگتن پست و سی ان ان مدعی شدند :ارتش آمریکا ۱۲ جنگنده رادارگریز اف ۲۲ به #العدید قطر اعزام کرد.
👈اف ۲۲ جنگنده تاکتیکی نسل پنجم تک سرنشین دوموتوره و رادارگریز ساخت شرکتهای لاکهید و بوئینگ است!!!
☄️☄️واما دو نکته مهم :
1️⃣اول اینکه تجهیزات #رادارگریزی پهباد گرانقیمت MQ-4 گلوبال هاوک که یک پرنده کاملا جاسوسی بحساب میاد اگه از f22 بیشتر نباشه کمتر نیست !
😊حالا دیگه ثابت شد که آسمان ایران با رادارهای پر قدرت و شیوه های بسیار پیچیده جنگ الکترونیک برای هر هواپیمای رادار گریزی نا امن هست !
2️⃣اما نکته دوم
👈پایگاه اصلی امریکا در قطر #العدید است منطقهای #استراتژیک که قلب فرماندهی هوایی نیروهای #سنتکام بوده و اگر خطایی از امریکاییها سر بزند این نقطه از اولین مکانهایی هست که حکم #گوشت_زیر_دندان موشک های ایران رو داره !!!
✅پس فریب جنگ روانی دشمن رو نخورید !
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
#پایان_فرصت_شرارت_برای_امارات
✍دکتر سعدالله زارعی
💥امارات متحده عربی، طی نزدیک به ده سال اخیر به یک نام پر سر و صدا تبدیل شده است. این کشور در بسیاری از تحولات منطقه از #غرب_آسیا تا #شمال_آفریقا حضور پیدا کرده است. یک سر امارات در #فتنه آمریکایی - اسرائیلی علیه جمهوری اسلامی بند است. یک سر آن در قضیه «#معامله_قرن» و محو فلسطین دیده میشود به گونهای که میگویند، ابوظبی یک ضلع اصلی #مالی این طرح میباشد، دست امارات در جنایات #یمن بسیار آشکار است و کم نیستند کارشناسانی که معتقدند نقش امارات در این جنایات حتی از نقش آلسعود #پر_رنگتر است. امارات در تحمیل شورای نظامی بر مردم #سودان و کشتار دهها نفر از انقلابیون آن هم نقش بارزی داشت. امارات در تحولات #الجزایر تلاش زیادی کرد تا مانع قدرت گرفتن اسلامگراهای اخوانی و غیر اخوانی شود و در انحراف حرکت مردم نقش داشت. امارات در بحران #لیبی هم ایفای نقش میکند و عامل بسیاری از کشتارهایی است که به دست «خلیفه حفتر» صورت میگیرد. امارات در خود شبه جزیره نقش برجستهای در تضعیف موقعیت دو کشور عربی #قطر و #عمان دارد. در مسایل مرتبط با ایران نیز مکرر شنیدیم که پیش از اسقاط پهپاد آمریکایی RQ4C توسط پدافند نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اماراتیها یک پای #تحریک آمریکاییها برای اقدام شرورانه نظامی علیه ایران بودند و همین دو روز پیش اعتراف هم کردند که پهپاد ساقط شده در آبهای ایران از یک #پایگاه زمینی در #امارات تجهیز شده و به پرواز درآمده است که این عدم رعایت حسن همجواری است و از این رو کاردار این کشور به وزارت خارجه ایران فرا خوانده شد.
گرچه این روزها امارات تحت تأثیر حوادث امنیتی اخیر خلیج فارس و دریای عمان به عینه میزان شکنندگی امنیت خود را متوجه شده و در لاک خود فرو رفته است اما وقتی به حجم تحرک و مداخلات مخرب امارات در حوادثی که بر شمردیم نگاه میکنیم این سؤال برایمان پیش میآید که این مداخلات چه تناسبی با وضع و وزن امارات دارد❓ و در مقابل آن چه باید کرد❓
👌در این خصوص گفتنیهایی وجود دارد:
#یکم
✅«امارات عربی متحده» در سال 1350 از بهم پیوستن هفت امیرنشین ⚡️ابوظبی، ⚡️دبی، ⚡️شارجه، ⚡️عجمان، ⚡️فجیره،⚡️ رأس الخیمه و ⚡️امالقوین تشکیل شده و با این وجود مساحت مجموع آن 83600 کیلومتر مربع میباشد اما تنها 7 درصد از این مساحت یعنی فقط 5852 کیلومتر مربع آن آبادی به حساب آمده و قابلیت کشاورزی دارد. جمعیت این کشور 8/160/000 نفر است اما تنها 19 درصد یعنی فقط حدود 1/5 میلیون نفر از آنان اماراتیاند که اگر بین هفت امارت تقسیم شوند به هر امارت حدود 220 هزار نفر میرسد. با این وجود این کشور در طول ده سال گذشته، روزانه بین 2 تا 3 میلیون بشکه نفت صادر کرده و به جایگاه #چهارمین کشور صادرکننده نفت رسیده است. این را هم در نظر داشته باشیم که کشوری با این میزان از درآمد نفت از نظر فرهنگی در پایهای قرار دارد که سواحل آن تا پیش از این و در طول قرنهای متمادی به ساحل #دزدان، #قراصنه و #ساحل_بربریت شناخته میشده است و کاملا معلوم است در کشوری که 81 درصد ساکنان آن غیربومی هستند برگزاری انتخابات❗️ معنا و مفهومی ندارد کما اینکه در طول50 سالی که این کشور ادعای استقلال از انگلیس دارد تنها یک انتخابات❗️ در سال 1385 در آن برگزار شده ولی مجلس تشکیل شده حق هیچگونه مداخلهای در امور سیاسی، مالی و اجرایی کشور ندارد.
#دوم
✅تحرک امارات عربی متحده در امور منطقه، با شرحی که داده شد، تحرک اصیل و برخاسته از تمایلات داخلی مردم در این کشور #نیست چرا که 1/5 میلیون جمعیت نمیتواند چنین دخالتهایی را بپذیرد و در آن شریک باشد. عقبنشینی شیوخ امارات پس از ماجرای پهپاد و درز گرفتن ادبیاتی که ایران را متهم میکردند و حتی برای ایران شرط و شروط میگذاشتند، عدم اصالت مواضع اماراتیها را نشان داد. در واقع باید گفت، #عقبنشینی شیوخ امارات در این روزها در ادامه عقبنشینی دونالد #ترامپ و تیم او از تهدید جمهوری اسلامی و نیز در ادامه عقبنشینی بنیامین #نتانیاهو از توسل به آمریکاییها برای حمله نظامی به جمهوری اسلامی بود. با این وصف میتوان گفت، همانطور که مداخلات ابوظبی و دبی در شرارتهای غرب آسیا و آفریقا اصالت نداشت و در ادامه نقشآفرینی آمریکا و رژیم صهیونیستی بود، سکوت این روزهای آن هم اگر چه بهطور آشکار از #زبونی آن حکایت میکند، به اشاره آمریکا و رژیم اسرائیل صورت گرفته است.
#سوم
✅اگر به نقشآفرینیهای مخرب امارات نظر بیفکنیم بهخوبی درمییابیم که شباهت زیادی با نقش صهیونیستها در جنایات و سفک دماء مسلمین دارد. #کشتار این روزهای مردم #یمن به دست نیروهای ارتش #امارات و مزدوران آمریکایی آن در یمن یادآور کشتار مردم در دو اردوگاه فلسطینی «صبرا» و «شتیلا» است.
ادامه در پست بعد..
@tahlilisiyasiseraat
💥در جریان کشتار مظلومین فلسطینی ساکن در این دو اردوگاه که در بیروت واقع شده، فالانژهای لبنانی و ارتش جنوب که تحت امر آریل شارون وزیر جنگ وقت رژیم اسرائیل بودند، مردم مظلوم فلسطین را قتل عام کردند، در جریان آن حمله صدها زن و کودک به شهادت رسیدند. در اینجا هم اماراتیها همین نقش را در یمن و سودان ولیبی و الجزایر و فلسطین در پیش گرفتهاند. این در حالی است که اگر روی گزینه مزدوری امارات برای رژیم صهیونیستی خط بزنیم، هیچ دلیل دیگری نمییابیم که با آن اقدامات خائنانه و جنایتکارانه امارات را توجیه کنیم. آنچه از عملکرد امارات گفته شد نه با وزن و اندازه آن میخواند و نه با منافع و مصالح آن سازگاری دارد. امارات در این صحنه به تناسب وضع فرهنگیاش نقش یک چاقوکش شرور را برعهده گرفته که توسط دیگران برای ارتکاب جنایت بهکار گرفته میشود و این در حالی است که خود این فرد شرور به این گمان عربده میکشد که- براساس آنچه به او گفتهاند- کوچه از مردان خالی است. حالا این شرور میبیند آنان که او را به وسط معرکه فرستادهاند، خود از ترس بر خود میلرزند و در حال فرار هستند.
امارات در این گمان است که اگر به محور مناقشات موردپسند آمریکاییها و اسرائیلیها در منطقه تبدیل شود، علاوه بر آنکه بهعنوان و اعتبار و قدرتی دست پیدا میکند، به یک پوشش محکم امنیتی هم دست پیدا میکند و میتواند ضمن حضور در صحنههای شرارت از تبعات آن ایمن باشد. مقامات امارات با این سابقه فرهنگی و جمعیت و مساحت در ماههای اخیر به آن درجه از گستاخی و در واقع حماقت رسیده بودند که فهرستی از مطالبات را متوجه ایران کردند که یکی از آنها این بود که ایران از بهکار بردن عنوان «خلیج فارس» خودداری کند!
#چهارم
✅اینکه امارات با این سعه محدود چه میکند یک طرف مسئله است اما طرف اصلی این است که امارات جدای از مباحث مرتبط با ایران که واقعاً کمترین اهمیتی ندارند، امروز به مرکز فتنه علیه اساسیترین مسایل جهان اسلام تبدیل شده است. امارات طی دو دهه اخیر و بهخصوص از زمانی که رژیم صهیونیستی دریافت، نمیتواند به توسعه اراضی مطابق الگوی از نیل تا فرات دست یابد و علناً از آن کنار کشید به فکر افتاد تا با استفاده از سلاطین و دربارهای خائن عربی در جنوب خلیج فارس عملاً و بهصورت نرمافزاری در حوزههای اقتصادی و اطلاعاتی نفوذ و ورود کند و به مرور روابط خود را علنی کرده و پروژه سیطره بر حوزه عربی را به سرانجام برساند. در این ماجرا امارات به دلیل اینکه بیریشه بود و حکام آن از خود هیچ ارادهای نداشتند، نقش کلیدی را بهعهده گرفتند. قرار مشترک اسرائیل و امارات این بود که اسرائیل به امارات برای انتقال از یک کشور کوچک و منزوی به کشوری با نقش اول در جنوب خلیج فارس کمک کند و در مقابل آن امارات همه توانایی خود را برای بسط قدرت و نفوذ اطلاعاتی، سیاسی و اقتصادی رژیم اسرائیل در جنوب خلیج فارس بهکار بگیرد. از اینرو اگر به رفتوآمد مقامات اسرائيلی طی دهه اخیر در جنوب خلیج فارس در قالبهای مختلف از اعزام تیمهای ورزشی تا هیاتهای اقتصادی نظر بیفکنیم در همه آنها از امارات تا عمان تا بحرین تا حتی رژیم سعودی روی پای مقامات اماراتی بهخصوص شیخ خلیفه بنزاید که در سال 83 بهجای شیخ زاید امارت ابوظبی را بهدست گرفت و نخستوزیر او شیخ حمدبن راشد، امیر دبی را میبینیم.
الان هم که ماجرای خائنانه «معامله قرن» - صفقهًْ القرن- مطرح است، اماراتیها وعده دادهاند که حدود نیمی از هزینههای آن را شخصاً برعهده میگیرند. امارات گمان میکند با کمک اسرائیل میتواند حتی جای دولتهای سمبلیک عربی نظیر مصر و سوریه را در بین عربها پر کند و از این طریق کوچکی سرزمین و حقارت فرهنگی و کمی جمعیت خود را بپوشاند.
#پنجم
✅امارات خود بهخود تهدیدی برای هیچکس نیست بلکه شرایط آن بهگونهای است که تهدید از هرسو آن را احاطهکرده است ولی از آنجا که مقامات این کشور کوچک ثابت کردهاند که ارزانترین و در دسترسترین ابزار برای صهیونیستهای جنایتکار میباشند، نمیتوان از کنار نیات پلید و اقدامات خائنانه آنان گذشت. ابوظبی و دبی فعلاً از ترس مواجهشدن با شرایط امنیتی که هیچکس نمیتواند آن را برای امارات کنترل کند، زبان فرو خوردهاند اما نباید گمان کرد که آنچه در نهانخانه آنان میگذرد همان است که در برون در ملاقات با پمپئو در ابوظبی و یا در ملاقات با پوتین در مسکو مطرح میکنند. واقعیت این است که امارات پلها را پشتسر خود خراب کرده است و به این آگاهی رسیده که شرایط منطقه به ضرر متجاوزین به یمن و مشارکتکنندگان در کشتار مردم سودان و لیبی و... پیش میرود. آنان ممکن است در این شرایط به خیانتهایی دست بزنند که تأدیب آنان لازم باشد. اینک باید به امارات گفت هرچه سریعتر پای خود را از پروندههای منطقهای بهخصوص دو پرونده یمن و سودان بیرون بکشد.
@tahlilisiyasiseraat
#قیمت_برجام؛
#یک_ششم_قیمت_یک_فوتبالیست؟
✍️محمد ایمانی
💥 آقای ظریف در مراسم «روز صنعت، معدن و تجارت» گفت «اینستکس اگرچه پاسخی به خواستهای ایران و تعهدات اروپاییها نیست، اما یک ارزش راهبردی و استراتژیک دارد و آن اینکه نزدیکترین متحدین آمریکا در روابط اقتصادی، از این کشور فاصله میگیرند».
✅کدام ارزش راهبردی؟ آیا واقعا رویکرد اروپا در 14 ماه گذشته، فاصله گرفتن از آمریکا بوده است؟ یعنی مثلا قراردادها و مبادلات مربوط به شرکتهای توتال، ایرباس، پژو و زیمنس، مرسک، انی، آلیانتس، ساگا، پیجینیگ، لویدز، دی زد و... را حفظ و توسعه دادهاند؟
✅یا اینکه قراردادها و مبادلات موجود را به هم زدهاند؟ آیا حجم تجارت چندمیلیارد یورویی، مثلا به 10 میلیارد یورو افزایش یافته تا نشانه جدایی راهبردی اروپا از آمریکا باشد یا تنزل فاحش کرده است؟
✅روزنامه وال استریت ژورنال میگوید خط اعتباری مدنظر اروپا شامل «چند میلیون یورو» است. وزیر نفت دیروز ضمن اعتراض به پیشنهاد اروپا که فاقد مکانیسم خرید نفت و پرداخت پول آن است، تصریح کرد کل این اعتبار «4 میلیون یورو» میباشد!
✅این رقم را مقایسه کنید مثلا با قرارداد 300 میلیون یورویی سایپا- پژو سیتروئن و قرارداد 4/8 میلیارد دلاری توتال که هر دو نیز توسط طرف اروپایی بدون پرداخت کمترین خسارت نقض شد. یا مقایسه کنید با قیمت 70 تا 400 میلیون یورویی یک هواپیما. در سطحی پایین تر، برای خرید یک بازیکن فوتبال در اروپا، ارقامی بین 25 تا 220 میلیون یورو پرداخت میشود.
✅اگر 4 میلیون یورو را میان 10 کشور اروپایی مدعی همکاری با اینستکس (ادعای موگرینی مقارن با واگذاری مسئولیت) تقسیم کنیم، متوسط سهم هر کشور برای تجارت با ایران 400 هزار یورو میشود؛ 4 میلیون یورو (60 میلیارد تومان)، یکششم قرارداد یک بازیکن فوتبال، یکبیستم پول یک هواپیما و یک هشتادم قرارداد سایپا- پژو!
✅شعبدهبازی INSTEX، برای رسمیت بخشیدن به ابطال تعهدات برجامی اروپاست. اروپا بدین ترتیب تصریح میکند تعهدات برجامی خود را پایانیافته میداند. هرکس از این اقدام بیارزش و موهن استقبال کند، عملا امضا کرده که اروپاییها دیگر تعهدی برگردنشان نباشد اما ما به اجرای یکطرفه تعهدات ادامه دهیم.
✅ما در طول این سالها به ویژه یک سال اخیر، معطل «اروپای غدّار اما فلج» بودهایم. آقای روحانی در کتاب «امنیت ملی و دیپلماسی هستهای»، ضمن مرور مذاکرات و توافقات سال 82-84 میگوید:
💥«برخی از مسئولین باور نمیکردند اروپا به تنهایی قادر به حل مسئله نیست. ما میگفتیم توان اروپا هم در آژانس و هم در شورای امنیت محدود است و حتی برای تضمین امنیت خودش نیز محتاج آمریکا است. اروپاییها حتی نتوانستند یک هواپیمای ایرباس را بدون هماهنگی با آمریکا به ما بفروشند. اروپا قادر نیست هواپیمای ساخت خودش را به ما بفروشد».
💥سند دوم، اظهارات چند هفته قبل امیرحسین زمانینیا معاون وزارت نفت (عضو تیم مذاکراتی روحانی) است که گفت «طرف اصلی ما در مذاکرات، آمریکا بود و حتی اروپاییها خرده میگرفتند که مذاکرات را تمام کردهاید و اکنون از ما میخواهید آن را تایید کنیم... اروپاییها متوجه شدند گروگان هستند و برای استقلال تلاش میکنند، اما این موضوع 50 - 60 سال طول میکشد»! آیا وزارت خارجه و آقای روحانی میتوانند شصت سال دیگر منتظر و معطل بمانند؟
ادامه در پست بعد...
@tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا ...
✅جک استراو وزیر خارجه وقت انگلیس، پس از توافق هستهای سعدآباد در سال 82 گفته بود «ما میوه جنگ و اشغال عراق را در مذاکرات سعدآباد چیدیم». اما 16 سال بعد، معادلات قدرت در منطقه زیرورو شده است.
✅هرچه آمریکا و متحدانش در عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و یمن گرفتار شکستهای راهبردی شدهاند، محور پیروز مقاومت بسط ید پیدا کرده و به حدی از اقتدار رسیده که دولت تندخوی ترامپ پس از سرنگونی پهپاد فوقپیشرفتهاش، مجبور است در کنار تهدید، از ایران سپاسگزاری کند که هواپیمای جاسوسی سرنشیندار را ساقط نکرده است.
✅آیا سزاوار است با وجود این جابهجایی بنیادین معادله قدرت، وزیر خارجه بیسروپای آلمان در ملاقات با روحانی و ظریف بگوید اگر درخت برجام میوه نداده (یا میوهاش را مانند 16 سال قبل به یغما بردهایم)، شما از سایهاش استفاده کنید؟!
✅چرا بر دهان او نزدند؟ یعنی بنا بوده به فاصله 16 سال، دو بار از سرمایههای ملی هزینههای گزاف کنیم و گونهای از درختهای بیثمر و پرهزینه را بکاریم که عایدات آن برای غرب و خساراتش برای ایران است؟ اینکه ایستادن در موضع اتهام است.
✅یکشنبه آینده، سررسید ضرب الاجل دو ماهه ایران به اروپاست. تصمیم راهبردی را نمیتوان و نباید بهخاطر رفتار تاکتیکی و عملیات تاخیری حریف، معطل گذاشت. ما پس از خروج آمریکا از برجام، 12 ماه صبر پیشه کردیم. صبر دولت ما، آمریکا و اروپا را گستاختر کرد، بهجای آنکه به عقل و عهد برگرداند. آمریکا در این مدت، در حال بازگرداندن تحریمها بود.
✅اما قریب دو ماه است ورق برگشته است. از یکسو ضربات محور مقاومت به مراکز مهم اقتصادی و نظامی دو رژیم خیانتکار در منطقه شدت گرفته است. از طرف دیگر، جمهوری اسلامی با سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا نشان داد زدن ضربات متقابل را با جدیت در دستور کار قرار داده است.
✅مجموعه نظام همچنین 18 اردیبهشت ماه، بازنگری در راهبرد خود نسبت به برجام را آشکار کرد و به شکل اجماعی در سطح شورای عالی امنیت ملی تصمیم گرفت فقط دو ماه دیگر، به طرف اروپایی برای جبران کوتاهیهایش مهلت دهد.
✅دولت در اثر تراکم عهدشکنی و خباثت طرف مقابل و فشار افکار عمومی، از اردیبهشت ماه اعلام کرد کاهش تعهدات برجامی را بهعنوان اهرم بازدارنده، در دستور کار قرار میدهد. حریف کمترین تردیدی نکند که این تصمیم راهبردی، جز با بازگشت او به تعهداتش تغییر نخواهد کرد. برجام، به خودی خود نمیتوانست راهبرد دولت باشد اما اگر هم به خطا چنین شد؛ مشروط به پایبندی غرب بود.
✅استحاله تدریجی «برجام» (برنامه جامع اقدام مشترک) به «برجای» (برنامه جامع اقدام یکطرفه ایران!) به عنوان راهبردی برای در جا زدن ایران و بازداشتن آن از پیشرفت، به مفهوم پایان عمر برجام است؛ همچنان که توافقات 16 سال قبل سعدآباد و بروکسل و پاریس، به دست غرب نابود شد. با این تفاوت که امروز، ایران و متحدان راهبردی آن، دست برتر را در منطقه دارند.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 علی باقری
💥تحلیل احتمال وقوع جنگ بین ایران و آمریکا
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@tahlilisiyasiseraat
#اینستکس_به_مثابه_یک_نشانه
✍مهدی محمدی
💥راهبرد حدودا 3 ماهه ایران در مقابل امریکا و کشورهای شریک آن، که هدف از آن رسیدن به «موازنه فشار» با آنها بوده، اکنون در حال پشت سر گذاشتن مرحله موازنه و رسیدن به وضعیتی است که می تواند نوعی دست برتر برای ایران ایجاد کند.
تا چند ماه قبل ارزیابی امریکا این بود که
#اولا
⚡️ایران تحت فشارهای پی در پی ضعیف شده و اعتماد بنفس لازم برای اقدام علیه امریکا را از دست داده است، #ثانیا
⚡️ در ایران، حمایت اجتماعی و اجماع سیاسی لازم برای پاسخ دادن به فشارهای امریکا وجود ندارد و
#ثالثا
⚡️تشدید بی امان فشارها ایران را چنان درگیر مسئله بقا کرده که به رویارویی با امریکا هم نمی اندیشد چه رسد به اینکه بخواهد تنش ها را با آن موازنه کند یا در موضع برتر قرار بگیرد.
✅ گذار از صبر به اقدام، از اقدام به موازنه فشار و از موازنه فشار به برتری راهبردی، مسیری است که ایران ظرف کمتر از 3 ماه است وارد آن شده و در این زمان کوتاه بخش مهمی از آن را پیموده است.
👌مهم ترین نشانه اینکه مسیر فعلی درست است، همین است که اکنون متوقف کردن و خارج کردن ایران از ریلی که در آن قرار گرفته، تبدیل به مهم ترین اولویت امریکا شده است.
✅اعلام کاهش تعهدات برجامی که در واقع مهم ترین اقدام ایران برای موزانه تنش با امریکا بود به سرعت معادلات را تغییر داد.
✅ایجاد تهدید معتبر کاهش تعهدات قبل از هر چیز به دیپلماسی جان داد. اروپایی ها که تا قبل از این یک سال تمام را به معطل کردن ایران، ترساندن آن از تبعات ترک تعهدات و تلاش برای نشاندن ایران پای میز مذاکره با امریکا گذرانده بودند، به سرعت و در زمانی کوتاه سعی کردند به سازوکاری که ادعا می کنند هدف از آن کمک به ایران برای بهرمندی از عواید اقتصادی برجام است سرو شکلی داده و آن را به زعم خودشان نهایی کنند.
✅تهدید به کاهش تعهدات برجامی، نگه داشتن ایران در برجام را به مهم ترین اولویت غرب تبدیل کرد و بر خلاف نظر کسانی که این اقدام را ماجراجویی و مسدود کردن راه دیپلماسی می دانستند، نشان داد اتفاقا تولید فشار، به #باز_شدن مسیر دیپلماسی و موثر شدن آن می انجامد. اگر همان شب که ترامپ از برجام خارج شد، تحلیل های گمراه کننده راهزنی نمی کرد و ایران از همان زمان تعهدات خود را متناسب با کاهش پای بندی تعهدات طرف مقابل #کاهش می داد، بسیاری از مشکلات و تنگناهایی که اکنون ایجاد شده، اساسا به شکل فعلی ایجاد نمی شد و خیلی وقت پیش غربی ها #مجبور می شدند میان از بین رفتن برجام یا اقدامات موثر برای مرزبندی با امریکا انتخاب کنند.
با این حال اروپا نشان داد به اندازه کافی آماده نیست. مرور تحولات دو هفته گذشته درباره اینستکس نشان می دهد اروپا هنوز آماده دیپلماسی واقعی که از دید ایران چیزی جز ایستادگی پایدار و واقعی در مقابل امریکا نیست، #نشده است.
✅فرمول فعلی اینستکس که اروپا روی میز گذاشته
🔴اولا
به معنای مدیریت بخش اعظم درآمد ملی ایران در حساب های متعلق به اتحادیه اروپا است که در واقع محقق کننده یکی از اهدف اصلی تحریم های امریکا در باب خارج کردن اختیار هزینه کرد پول های ایران از دست آن و کنترل محل مصرف پولی است که ایران در اختیار دارد. این بی معناست که ایران به زحمت درآمد کسب کند و آن را با اجازه اروپا در محلی که اروپا «مشروع» می داند مصرف نماید.
🔴ثانیا
این فرمول یک مکانیسم پنهان برای تحمیل استانداردهای FATF به بخش های خصوصی و دولتی در ایران ایجاد می کند که مستقیما بر خلاف سیاست ملی ایران در این زمینه است.
🔴ثالثا
مهم ترین مسئله ایران یعنی خرید کالاهای تحریم شده توسط امریکا در این مکانیسم هیچ راه حلی نیافته و بنابراین ایران مجبور خواهد بود تامین بخش بسیار کوچکی از نیازهای خود در حوزه غذا و دارو به قیمت بسیار گران از اروپا را معادل همه تعهدات گسترده ای قرار بدهد که اروپا در برجام داشته. و
🔴رابعا
در حالی که اروپا خرید نفت از ایران را به تبعیت از تحریم های امریکا صفر کرده، اساسا پول یا اعتباری در اینستکس وجود نخواهد داشت که به درخواست های وارداتی ایران تخصیص پیدا کند.
ادامه در پست بعد..
@tahlilisiyasiseraat
ادامه پست بالا..
💥اروپا می گوید یک خط اعتباری 3 میلیون یورویی برای اینستکس فعال خواهد کرد. اگر دقت کنیم که مثلا در سال 97 ایران چیزی حدود 10 میلیارد دلار صرف واردات 25 قلم کالای اساسی کرده و در این میان فقط بیش از 5 میلیارد دلار به واردات به خوراک دام و طیور اختصاص یافته، معلوم می شود که خط اعتباری 3 میلیون یورویی حتی یک #شوخی_بی_مزه! هم نیست.
✅ارائه این نسخه از اینستکس تردیدی برای ایران باقی نگذاشته که هدف واقعی اروپا نه جبران خسارت اقتصادی تحریم ها برای ایران بلکه #نگه_داشتن ایران در برجام با #حداقل_امتیاز ممکن و منصرف کردن ایران از تداوم مسیر کاهش تعهدات است. اروپا اگر واقعا خواهان حفظ برجام است راه بلندی برای رفتن در پیش دارد که باید آن را در زمانی بسیار کوتاه و فشرده طی کند و #اینستکس در این مسیر طولانی حتی یک گام کوچک هم #محسوب_نمیشود. با این حال، ایران به اینستکس نه نگفته بلکه
#اولا
👌خواهان آن شده که این مکانیسم اصلاح شود و
#ثانیا
👌 اعلام کرده این حد از تعهد اروپا مانع کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران نخواهد بود.
✅ تا زمانی که اروپا نمی تواند به همه تعهدات خود طبق برجام عمل کند طبعا ایران هم به همه تعهدات خود عمل نخواهد کرد و سطح پای بندی خود را با سطح تعهدات طرف مقابل تنظیم می کند.
✅با این تغییر راهبرد از سوی ایران، نشان های تغییر معادلات هم آشکار شده. در حالی که غربگرایان ایرانی تصور می کردند به محض اینکه ایران تعهدات برجامی خود را کاهش بدهد اروپا به طور کامل به امریکا ملحق خواهد شد، می بینیم که نیاز جایگزین ناپذیر اروپا و حتی امریکا به برجام، بیش از گذشته در حال آشکار شدن است و به تدریج روشن می شود هدف امریکایی «توسعه دادن برجام به حوزه های موشکی و منطقه ای از طریق فشار همه جانبه» نه فقط محقق شدنی نیست بلکه #نتیجه_عکس داده؛ و غرب مجبور است به جای این رویای محقق نشدنی، به فکر بازگرداندن ایران به تعهدات برجامی اش باشد.
✅از مدت ها قبل روشن بود دیپلماسی واقعی تنها وقتی آغاز خواهد شد که غرب از بیم تخریب کامل برجام و درگیری نامتقارن منطقه ای با ایران، ناچار به محاسبه مجدد درباره تبعات فشار به ایران بشود.
واضح است محاسباتی که در زمانی طولانی در ذهن امریکا شکل گرفته به سادگی تغییر نخواهد کرد اما مسیر چند هفته گذشته دورنمای تغییر محاسبات امریکا را ایجاد کرده و این دورنما ارزش ریسک بیشتر را دارد.
@tahlilisiyasiseraat
#به_بهانه_روز_دختر
✍رها_عبداللهی
💥رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله بارها فرموده اند «دختران گل های خوشبو هستند» شاید از اسرار این تعبیر مطلبی باشد که می خواهم بگویم...
✅من با دختران نوجوان زیادی روبرو و مرتبط بوده ام. آنان را سرشار از نیاز و خواستن یافتم. این سرتا پا خواستن گاهی چنان طغیان می کند که آنان را به قول ناظم مدرسه گستاخ و غیر قابل کنترل می نمایاند. اما واقعیت چیست؟
👌دختران سرتاپا نیازند.
👌 باید در خانه آن ها را دید و شنید؛
👌در آغوش گرفت و بوسید و بویید؛
👌باید تحسینشان کرد... از آنان نظر و کمک خواست... خطاهایشان را بخشید... در خانه باید به این موجود خواستنیِ سرتا پا خواستن توجه کرد...
✅درعمل دختران تا کوچکند، بوسیده می شوند؛ جایشان روی پای پدر است و آغوش مادر. اما کمی که بزرگتر شدند، دیگر خبری از این روابط گرم نیست. کمتر پدر و مادری حوصله شنیدن حرف های دختر ده دوازده ساله اش را دارد. می گویند او ورّاج است. اما وقتی ۱۴_۱۵ ساله شد،
مدام سین جیمش می کنند تا سر از کارش در بیاورند.⚠️
به این دست پدر و مادرهای عزیز میگویم متاسفم❗️😔
شما فرصت گوش بودن برای دخترتان را از دست داده اید❗️⚠️
✅یک روز سر کلاس، موضوع صحبتم با دختران ارتباط بود و پای بحث به رابطه با والدین کشیده شد. از آنان خواستم بیشتر با مادرانشان هم صحبت شوند. آنان شکایت داشتند که خیلی بین مان فاصله افتاده و خیلی وقت ها کارمان به جر و بحث و کنترل می کشد. بعضی بچه ها از من خواستند جلسه ای با مادرانشان داشته باشم و به آنان شیوه ارتباط با دخترانشان را آموزش دهم که مثلا اینقدر گیر ندهند و کنترل نکنند!
یکی از آنان هم گفت لطفا به مادرانمان نگویید گوشی موبایل را از ما بگیرند(ظاهرا در جلسات قبلی با والدین مهمترین توصیه به والدین همین امر بوده!)
من به او گفتم: می دانی من از مادرانتان چه خواهم خواست؟
👌 به آنان خواهم گفت لطفا گوشی تلفن و موبایلتان را کنار بگذارید و بیشتر با دخترانتان وقت بگذارید و حرف بزنید!
دخترها با کف و سوت بلبلی و من را تشویق کردند.
👌البته برایشان توضیح دادم که خودشان هم چگونه می توانند موانع این ارتباط را تسهیل کنند.
⚠️غرض این بود که بگویم نیاز به دیده شدن، شنیده شدن و تماس عاطفی قوی اگر در خانه تامین نشود، بی شک در بیرون از خانه دنبال آن خواهد بود.
👌 تامین این نیازها درباره خانه به حفظ گوهر وجودی حیا و عفت دخترانمان کمک بسیاری خواهد کرد.
💥این گل خوشبو، این موجود نازنین سراپا نیاز، امانت خداوند در دستان شماست. او را دریابید؛ قبل از اینکه ناکامی ها و بی توجهی ها پژمرده اش کند.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ما برای درک بهتر مسائل سیاسی، اقتصادی،فرهنگیِ ایران وجهان به قلم اساتید ِ برجستِه علومِ #سیاسی #تاریخی #اقتصادی #اجتماعی_فرهنگی -رویدادهای روزِ ایران و جهان را برای شما #تبیین و #تحلیل می نماییم .
با افتخار در خدمت شما خواهیم بود .
آدرسِ ما در #سروش_ایتا👇
@tahlilisiyasiseraat
👌پاسخ هتاکی انگلیس چه باید باشد❓
https://twitter.com/tahlilisiyasis1/status/1146995409610563584?s=09
#دهن_کجی_انگلیس_به_برجام
#فراموشی_ضرب_شست_سال86
✍️محمد ایمانی
💥نیروی دریایی انگلیس، دیروز یک نفتکش حامل نفت ایران را در سواحل تنگه جبل الطارق توقیف کرد. بهانه این اقدام، نقض تحریم های اروپا علیه سوریه عنوان شده است. وزیر خارجه اسپانیا اعلام کرد این اقدام انگلیس به درخواست آمریکا بوده است.
✅در بیانیه دولت محلی جبلالطارق آمده «نفتکش گریس ۱، محموله نفت خام را به پالایشگاه بانیاس در سوریه میبرد.». این نفتکش در مالکیت یک شرکت مستقر در سنگاپور بوده و با پرچم پاناما حرکت میکرد. به گزارش بیبیسی، ۲۰ تفنگدار و ۴۲ کماندوی نیروی دریایی انگلیس در عملیات توقیف نفتکش شرکت کردند!
✅این اقدام را باید شلیک دیگری بر پیکر برجام توصیف کرد. سه دولت اروپایی از جمله انگلیس، در برجام متعهد شده بودند ضمن مقابله با تحریم های بانکی و مالی، از ایران نفت بخرند اما نه تنها به این تعهد خود اقدام نکردند، بلکه انگلیس حتی علیه صادرات و فروش نفت ایران به دیگر کشور ها نیز کارشکنی می کند.
✅این البته یک خبط آشکار است. چه این که نمی شود بزن در رویی عمل کنند. بله اگر انگلیسی ها دیگر کاری با خلیج فارس و تنگه هرمز و نفت تجارت آن کاری نداشتند، می توانستند در تنگه جبل الطارق (که بر سر آن هم با اسپانیا اختلاف دارند) گردنه گیری کنند. اما طبیعتا گذر پوست به دباغ خانه می افتد و دست انگلیسی ها زیر ساطور ما در خلیج فارس است.
👌حداقل واکنش، مقابله به مثل و توقیف کشتی های تجاری و نفتکش های متعلق به انگلیس یا حامل نفت برای آن در خلیج فارس است. اما الزامی ندارد که پاسخ، متقارن و مساوی و به اندازه باشد. ضمن این که تولید نا امنی برای تردد امن کشتی های غیر نظامی می تواند دامن انگلیسی ها را دریای عمان و غیر آن بگیرد؛ شبیه بلایی که سر برخی نفتکش ها در سواحل امارات آمد.
✅و بالاخره این که گویا دولت انگلیس فراموشکار شده و تحقیر مارس ۲۰۰۷ را از یاد برده است. سوم فروردین ۱۳۸۸ پانزده تفنگدار نظامی انگلیس که وارد آب های سرزمینی ایران شده بودند، توسط مرزبانان نیروی دریایی سپاه دستگیر شدند. http://fi9.ir/8ku85k
✅آنها ۱۱ روز در بازداشت بودند و پس از عذرخواهی دولت انگلیس، در حالی که به جای لباس نظامی کت و شلوار هدیه شده را بر تن داشتند، آزاد شدند. اما این بار می تواند اتفاقات تلخ تر و تحقیر آمیز تری برای نیروها و کشتی های انگلیس در منطقه بیفتد.
#صادرات_نفت_ایران
#قبل_و_بعد_از_برجام_تا_امروز
💥ایران قبل از برجام، روزانه بین 1/2 میلیون تا 1/5 میلیون بشکه نفت می فروخت و قیمت به خاطر شرایط ملتهب، تا 100 دلار هم صعود کرد.
✅اما اکنون با برجام و به خاطر کارشکنی اروپایی ها و همراهی با آمریکا، همین میزان به زیر 500 هزار بشکه و قیمتی زیر 60 دلار رسیده است.
✅بدتر این که انگلیسی ها به عنوان طرف مدعی ماندن در برجام، اقدام به کارشکنی علیه صادرات و فروش نفت ایران در تنگه جبل الطارق کرده اند.
✅این نقض برجام است و ثابت می کند در عمل و در حالی که التماس می کنند ایران از برجام خارج نشود، چیزی جز لاشه مرده برجام باقی نگذاشته اند.
✅تلخ تر این که ما قبل از برجام، شاهد این قبیل راهزنی ها و گردنه گیری ها از سوی دولت انگلیس نبودیم.
✅باید باور کنیم که تحریمها جز با مقاومت، تحمیل هزینه به دشمن و نرفتن در مسیرهای از پیش طراحی شده دشمن شکسته نمی شود.
@tahlilisiyasiseraat
⚠️پوتینِ نظامیان انگلیس روی نفتکش کشورمان، برای من یعنی تجاوز به خاک سرزمینم؛ توقیف نفت ما یعنی تجاوز به ثروت کشورم و تهدید امنیت خدمهی نفتکش یعنی تجاوز به امنیت ۸۰ میلیون ایرانی. شورای عالی امنیت ملی که معلوم نیست چه میکند، اما اگر جبلالطارق دست بریتانیاست، هرمز هم دست ایران است.
✍کبری آسوپار
#تلگرام_تویتر_ایتا_سروش👇
@tahlilsiyasiseraat
https://twitter.com/tahlilisiyasis1/status/1146599189561978880?s=09
@tahlilisiyasiseraat
👌شش نکته #مهم در مورد اقدام انگلستان در #توقیف کشتی نفتی
✍تبیین
💥توقیف محموله نفتی ایران در آبهای ناحیه جبل الطارق توسط انگلستان حاوی نکات قابل تاملی است:
#یکم
✅انگلیس میخواهد #اروپا را در تقابل با ایران به آمریکا نزدیک کند و با اجماعسازی، فضای موجود را که به نفع ایران است، تغییر دهد.
#دوم
✅اقدام انگلستان نوعی پاسخ مثبت به کشورهایی هم چون #سعودی است. انگلستان تلاش میکند اقتدار نظامی ایران را بشکند یا لااقل وانمود کند تمام قد در خدمت محور ارتجاعی منطقه هست.
#سوم
✅مداخله کمتر در خاورمیانه، سیاست مورد قبول همه طیفهای آمریکا است و به هیچ وجه مطلوب انگلستان نیست. بدون آمریکا، انگلستان ابزار و توان لازم برای مواجهه با ایران را ندارد. از این جهت گرچه گفته میشود با هماهنگی آمریکا، انگلستان این اقدام را انجام داده است اما میتواند موضوع این باشد که انگلستان #آمریکا را تهییج و تشجیع میکند.
#چهارم
✅این اقدام ایجاد فشار برای اکتفا کردن ایران به #اینستکس و پیگیری نکردن خروج مرحلهای ایران از برجام است.
#پنجم
✅به طور تلویحی این اقدام نشان میدهد فشار آمریکا و اروپا برای #تحمیل_مذاکره به ایران جواب نداده است.
#ششم
✅از لحاظ #عملیاتی این کار نشان دهنده ضعف محور خبیث آمریکا_ انگلستان است. چرا که جرات ندارند در مجاورت آبهای ایران، اقدامی انجام دهند.
#ایتا_و_سروش👇
@tahlilisiyasiseraat
#ارزیابی_ویژه
⭕️طراحی ضد امنیتی جدید آمریکا در جنوب شرق
⭕️پشت پرده قرار گرفتن جیش العدل در فهرست گروه های تروریستی آمریکا
✍مهدی جهان تیغی
💥جریان تروریستی در جنوب شرق، با تشکیل گروهک جندالله – جندالشیطان- توسط عبدالمالک ریگی، در اویل دهه هشتاد وارد مرحله تازه ای شد. این گروه با پشتیبانی آمریکا و اسرائیل روندهای ضدامنیتی در بلوچستان ایران را دچار تحولاتی کرد و اولین عملیات های مستمر انتحاری و حمله هدفمند به مراکز مذهبی شیعیان و کشار مردم سنی به جرم همراهی با جمهوری اسلامی در آن سالها توسط این گروه انجام شد. این گروه بعدها با پیوستن به فتنه سبز و حتی تغییر نام خود، به جبهه اتحاد اپوزسیون که تحت نظارت آمریکا در زمان فتنه 88 گردهم آمده بودند، پیوست. از 88 به بعد عملا می توان گفت این گروه پس از منافقین، نیروی مسلح رسمی اپوزسیون خارج نشین شد. اما پس از دستگیری تاریخی عبدالمالک ریگی در آسمان ایران و فروپاشی گروه او؛ چند ماه بعد! آمریکا گروهک جندالشیطان را که نزدیک به چهارصد شهید و زخمی از مردم شیعه و سنی سیستان و بلوچستان را در کارنامه داشت، با تاخیر خبیثانه ای در سال 2010 به لیست گروه های تروریستی خود اضافه کرد.
❇️در فاصله کوتاهی بعد از فروپاشی جندالشیطان، نفر دوم نظامی این گروه – محمد ظاهر- گروه جیش العدل را تشکیل و تاکنون خون صدها شیعه و سنی، زن و کودک بی گناه و بی دفاع و همچنین تعدادی از حافظان امنیت کشور را بر زمین ریخته است. با این وجود پس از چندسال جنایت مستمر، وزارت خارجه آمریکا این گروه را با تاخیر زمانی بسیار معنادار در لیست گروه های تروریستی قرار داده اند.
⚠ اما واقعا ماجرا چیست؟! آمریکایی ها در پشت صحنه چه چیزی را دنبال می کنند؟!
🔴الف:
✅همچنانکه اشاره شد آمریکایی ها، گروهک جندالشیطان را عملابعد از فروپاشی این گروه، در لیست گروه های تروریستی قرار دادند و پس از آن نیز هیچ اقدام عملی علیه افراد این گروه تاکنون نکرده اند. ضمن اینکه باقیمانده گروهک جندالشیطان عملا با نظارت و هدایت آمریکایی ها موفق به تشکیل گروه جدید شدند! ماحصل این نظارت و هدایت، تاسیس گروهک جیش العدل شد. گروه ای که آمریکایی ها توسط منافقین، تشکیلات ، آموزش های جاسوسی، تسلیحات جدید و حتی محتوا و سبک بیانیه های شان را هم تغییر دادند. بنابراین پس از این هم قرار نیست برای اعضای گروه جیش العدل از طرف آمریکا اتفاقی بیافتد. و این اقدام اخیر، نیز نمادین باقی خواهد ماند. ضمن اینکه عمق جنایات ضدبشری جیش العدل هم به گونه ای است که آمریکایی ها مجبور به ظاهرسازی شده اند و اجبارا باید در پشت صحنه ارتباطات خود را حفظ کنند. در صوری بودن اقدام اخیر وزارت خارجه آمریکا همین بس که جیش العدل پس از قرار گرفتن رسمی در لیست گروه های تروریستی، لازم ندیده حتی اظهارنظر ظاهری و واکنش معمولی هم داشته باشد.
ادامه در پست بعد...
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ادامه پست بالا..
🔴 ب:
✅آمریکایی ها با صرف دلارهای زیاد – که بخشی از آن نیز توسط پول مستقیم نفتی عربستان و امارات تامین می شود- تاکنون برای تشکیل گروه های متعدد تروریستی در جنوب شرق هزینه صرف کرده اند، ولی حتی به اهداف اولیه خود نیز نزدیک نشده اند. گروه های همچون جیش العدل قرار بود، همواره ابزار پروژه مشغول سازی امنیتی ایران در جنوب شرق باشند و همچنین طی چند سال به ارتشی برای استقلال بلوچستان ایران! تبدیل شوند. اما اکنون آمریکایی ها به هیچکدام از اهداف خود نرسیده و جیش العدل خواسته های آنها با وجود چندین سال زمان و فرصت، نتوانسته برآورده کند. این گروه مانند جندالشیطان پس از چند سال جنایت به یک گروه سوخته و با ارزش محدود به چند عملیات تروریستی برای ادامه حیاتش تبدیل شده اشت. بنابراین زمان بهم زدن روابط ظاهری با این گروه نیز رسیده و از این به بعد ارتباط با آن از طریق همان سرپل های پنتاگون و سازمان سیا به صورت مخفی و با همکاری افسران اطلاعاتی عربستان و امارات باقی خواهد ماند. در حقیقت آمریکایی ها با قرار دادن جیش العدل به عنوان گروه تروریستی به شکست اهداف امنیتی و سیاسی خود در جنوب شرق ایران اعتراف کرده اند.
🔴 ج:
✅ اما آمریکا پس از مرحله جداسازی ظاهری خود از جیش العدل یک هدف خبیثانه دیگر را دنبال می کند. این گروه بعد از این مجوز خواهد داشت که عمق جنایات غیر انسانی خود را افزایش بدهد! به معنای دیگر، در لیست ترور آمریکا قرار گرفتن در حقیقت مجوز جنایت بیشتر برای این گروه توسط آمریکا است. آمریکایی ها پیشاپی برای جنایات غیرانسانی جیش العدل در آینده، به ظن خودشان راه فرار و انکار ارتباط با این گروه را باز کرده اند.
🔴 د:
✅یک گمانه امنیتی و اطلاعاتی دیگر نیز این است که آمریکا، گروه تروریستی جدیدی با قالب و ظاهری دیگر را جایگزین جیش العدل خواهد کرد. این گروه یا گروه های جدید نیز همچون جندالشیطان و جیش العدل سالها فرصت دارند تا قبل از اعلام ظاهری در لیست گروه های تروریستی آمریکا جنایات جدیدی را با خیال راحت و بدون مانع در جنوب شرقران راه بیااندازند. آمریکایی ها سالهاست آرزو دارند یک گروه نظامی در جنوب شرق داشته باشد که باوجود عملیات های ضدامنیتی، بدنه اجتماعی و هوادارمردمی داشته باشد و ظاهر جنایاتش هم تاحدی با حداقل معیارهای حقوق بشری قابل تطبیق باشد. تجربه نزدیک به دو دهه فعالیت های جندالشیطان و جیش الظلم نشان داد که سالها سرمایه گذاری بر این گروه ها نه تنها بدنه اجتماعی در جنوب شرق برای تفکرات وهابی و تجزیه طلب ایجاد نمی کند، بلکه آمریکایی ها را در عوض به علت شراکت در جنایات آنها در میان مردم شیعه و سنی سیستان و بلوچستان منفورتر کرده است. دولت آمریکا با قرار دادن جیش العدل در فهرست گروه های تروریستی این کشور در حقیقت افسران سازمان سیا را به خاطر ناکارآمدی و عدم موفقیت در اهداف راهبردی تنبیه کرده است.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
#تلگرام 👇
@tahlilsiyasiseraat
#تویتر👇
https://twitter.com/tahlilisiyasis1/status/1146599189561978880?s=09
#ایتا_و_سروش👇
@tahlilisiyasiseraat
#فعالیتهای_اقتصادی
#تشکیلات_بهائیت_در_ایران
✍فرق و ادیان
💥یکی از سیاستهای مهم و دائمی بهائیان در حوزه #اقتصادی این بوده است كه نبض سیستم اقتصادی كشور را در زمینههای مهم و بنیادی در اختیار داشته باشند. از زمان تشکیل بهائیت، این فرقه دو دوره طلایی در تسلط بر منابع اقتصادی و کسب سودهای کلان تجاری داشته است. در #دوران_پهلوی آنها به پست های مهم سیاسی، اقتصادی، نظامی و اداری دست یافتند.
✅ از شخصیت های مهم بهائی در آن دوران می توان به
✔️هویدا (که حدود 13 سال نخست وزیر بود)
✔️هژبر یزدانی
✔️کریم ایادی
✔️ حبیب ثابت و... اشاره نمود.
💥بهائیان در دوران سازندگی و اصلاحطلبی نیز تلاش بسیاری برای تسلط بر حوزه¬های مهم اقتصادی و افزایش پیروان خود داشتند. عمده فعالیت اقتصادی این فرقه در حوزه هایی نظیر:
☑️واردات لنز عینک
☑️صنایع اپتیک
☑️ بهداشتی و آرایشی
☑️صنایع شیمیایی و
☑️ سموم کشاورزی
☑️ساخت آسانسور
☑️دوربین مداربسته
☑️سیمان و
☑️شرکت های بزرگ ساخت چرخ خیاطی میباشد.
🔴از سیاست های اقتصادی دیگر بهائیان
می توان به
☑️تشکیل شرکت های هرمی اشاره نمود که سود سرشاری را نصیب آنها کرده است.
💥آنها با سود حاصل از اقدامات اقتصادی به #ترویج_بهائیت در سطح کشور و جذب پیروان جدید اقدام می نمایند. همچنین طبق احکام بهائی آنها باید بخشی از منابع مالی خود را در اختیار رأس تشکیلات که همان بیتالعدل در #اسرائیل می باشد، قرار دهند.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
#تلگرام 👇
@tahlilsiyasiseraat
#تویتر👇
https://twitter.com/tahlilisiyasis1/status/1146599189561978880?s=09
#ایتا_و_سروش👇
@tahlilisiyasiseraat
#فهرست_فراموش_شده
#تعهدات_اتحادیه_اروپا_در_برجام
✍️محمد ایمانی
💥آیا باور می کنید و یادتان می آید که اتحادیه اروپا در برجام #متعهد به #لغو تحریم ها و همکاری در حوزه های زیر شده است؟
✔️الف- نقل و انتقالات مالی بین اشخاص و نهادهای اروپایی، از جمله موسسات مالی، و اشخاص و نهادهای ایرانی از جمله موسسات مالی؛
✔️ب- فعالیتهای بانکی، شامل ایجاد روابط کارگزاری بانکی جدید و افتتاح شعب و بانکهای تابعه بانکهای ایرانی در قلمرو کشورهای عضو اتحادیه؛
✔️ج- ارائه خدمات بیمه و بیمه اتکائی؛
✔️د- ارائه خدمات پیام رسانی مالی (از جمله سوئیفت) برای بانک مرکزی و موسسات مالی ایران؛
✔️ه- حمایت مالی از تجارت با ایران (اعتبارات صادراتی، تضامین، یا بیمه)؛
✔️و- تعهد به پرداخت وام های بلاعوض، خدمات مالی و وام های ترجیحی به دولت ایران؛
✔️ز- معاملات راجع به اوراق مشارکت دولت ایران و اوراق تضمین شده توسط دولت؛
✔️ح- واردات و حمل نفت، فراورده های نفتی، گاز و فرآورده های پتروشیمی ایران؛
✔️ط- صادرات تجهیزات یا تکنولوژی کلیدی برای بخش های نفت، گاز و پتروشیمی؛
✔️ی- سرمایه گذاری در حوزه های نفت و گاز و پتروشیمی؛
✔️ک- صادرات تجهیزات و تکنولوژی کلیدی صنایع دریایی؛
✔️ل- طراحی و ساخت کشتی های باری و تانکرهای نفتی؛
✔️م- ارائه خدمات پرچم و تعیین وضعیت (classification)؛
✔️و ... http://fi9.ir/ho75be
💥اکنون اروپایی ها همه این تعهدات را دربه وعده اینستکس (مبادله غذا و دارو با پول نفت فروخته شده ایران به کشورهای غیر اروپایی) فروکاسته اند؛ چیزی که به تعبیر آقای #روحانی "توخالی است و به هیچ دردی نمی خورد".
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
#تلگرام 👇
@tahlilsiyasiseraat
#تویتر👇
https://twitter.com/tahlilisiyasis1/status/1146599189561978880?s=09
#ایتا_و_سروش👇
@tahlilisiyasiseraat
⚠️باز هم یک تلفن بدموقع؟!
#نقاط_ضعف_و_قوت_گام_دوم_هسته_ای
✍مهدی جهان تیغی
💥گام دوم هسته ای در حالی برداشته شده، که گرچه میتوانست با #قاطعیت_بیشتری برداشته شود ولی در همین حرکت آرام چون در بستر یک مسیر درست راهبردی قرار دارد، #بی_فایده_هم_نیست. اما در یک نگاه کلی چند نکته و ملاحظه راهبردی ذیل را برای گام دوم میتوان اشاره کرد:
#یکم
✅شاید مهمترین آورده گام هرچند کوتاه دوم هستهای در همین جملات اخیر #ریچارد_نفیو معمار تحریم ها در دولت اوباما نهفته است که گفته است: مسئله جالب توجه برای من درباره اقدام ایران در خصوص از سرگیری غنی سازی اورانیوم به بالاتر از 3.67 درصد و همینطور عبور آنها از محدودیت 300 کیلوگرم برای ذخائر اورانیوم آن آدم هایی هستند که به من اطمینان خاطر می دادند اگر برجام را نقص کرده و به ایرانی ها با بازاعمال تحریم ها فشار وارد کنیم آنها هم دست روی دست می گذارند.
#دوم
✅در جمعبندی تصور طرف غربی از ایران میتوان گفت که آنها معتقد بودند که نیروهای نظامی ایران در برابر تهدید به جنگ قاطع هستند ولی دولت در برابر تهدید بازگشت تحریمها بیدفاع و دستبسته باقی میماند، و بدترین ذهنیت درباره دولت ایران همین است. یعنی اگرچه معتبرسازی جنگ در برابر ایران به بن بست میخورد ولی معتبرسازی بازگشت تحریم ها، دولت ایران را به راحتی در منگنه روانی و عملی قرار میدهد. به همین دلیل کاهش گام دوم در وهله اول کمک به تصویر بسیار بدی است که در طرف غربی از روحانی و ظریف شکل گرفته است. البته دولت باید به طرف غربی نیز به مرور نشان بدهد که دل کندن از برجام نیز برایش به هیچ وجه سخت نیست. بنابراین دو گزینه
👌"نترسیدن از بازگشت تحریم"
و
👌 " تمایل ایران به آتش زدن برجام"
باید در رفتار دولت دیده شود.
این دو را در کنار 👇
"مهم نشمردن و دل نبستن اینستکس" و "منتفی دانستن هرنوع تمایل برای مذاکره با آمریکا"نیز باید با آن دو گزینه قبلی ترکیب شود.
بنابراین یکبار دیگر این نتیجه راهبردی تصدیق می شود که:
💥ادامه واکنش تهاجمی ایران، بزرگترین مساله راهبردی برای محاسبات طرف غربی در این روزهای حساس است. ذهنیتی که نزدیک به شش سال برای غربی ها تثبیت شده بود، #عدم_واکنش ایران در قبال نقص حقوقش بود. حالا شواهد بسیاری نشان می دهد که معتبرسازی واکنش های بزرگ از طرف ایران، متغییر اصلی برای تغییر رفتار اروپایی ها و آمریکایی ها می باشد. ایران بعد از این باید بر مسیر تهاجمی خود #اصرار داشته باشد. مسیر تهاجمی هم معنایش، تهدید به غنی سازی بیشتر با ترکیبی دیگر از ابزارهای فشار ایران برای عقب نشینی گام به گام اروپایی تا رفع تحریمها و تسهیل فروش نفت و معاملات بانکی ایران است.
#سوم
✅موکول کردن اعلام جزئیات گام سوم به 60 روز دیگر شاید یکی از ضعف های گام دوم هسته ای باشد. در اینباره عدم ترسیم جزئیات شفاف به نوعی برای دیپلماسی در شرایط فعلی به نوعی سبب نقصهای در مسیر راهبردی دیپلماتیک جدید ایران هست. شاید این محاسبه در ذهنیت وزارت خارجه کشورمان باشد که عدم اعلام جزییات گام سوم به نوعی ایجاد تردید و انفعال در کشورهای مقابل ایران ترسیم بکند و این در طول ادامه مذاکرات مفید باشد. اما به نظر می رسد که ترسیم شفاف گزینه های ایران بیش از همه چیز در حال حاضر #مفیدتر باشد. زیرا عدم ترسیم جزییات گام سوم این مساله را نیز در درون خود دارد که ایران همچنان به اروپایی ها امید گشایش دارد و یا از رفتن به سمت گزینههای قویتر کمی ابا دارد. ضمن اینکه سیاست انتظار تاکنون نشان داده که وضعیت اقتصادی ایران را همچنان بدون پیشرفت محسوس قرار می دهد. از سوی دیگر گرچه ایران تاکنون با واسطه ها قاطع برخورد کرده است ولی از #اثر_تلفن اخیر #مکرون به #روحانی نیز نباید غافل شد. مکرون علاوه بر اینکه به دنبال این بوده است که از زبان روحانی بشنود که ایران در گام دوم چه خواهد کرد، 👈به دنبال باز کردن پای آمریکاییها به مذاکرات با ایران نیز بوده است.
روحانی هم یکبار دیگر ظاهرا شرط برداشتن تحریم ها را در اینباره گذاشته است. برخی گمانه زنی ها نیز محدوده این در خواست را کاهش تحریم ها آنهم تحریم های که آمریکا ظالمانه و بی مورد پس از خروج از برجام انجام داده است، بیان کرده اند. اما اگر به قول آقای عراقچی برجام پروندهاش بسته شده، دیگر #مذاکرات_جدید با #آمریکا چه معنایی خواهد داشت⁉️
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
#تلگرام 👇
@tahlilsiyasiseraat
#تویتر👇
https://twitter.com/tahlilisiyasis1/status/1146599189561978880?s=09
#ایتا_و_سروش👇
@tahlilisiyasiseraat
#الگوهای_چهارگانه_مواجهه_آمریکا_با_دیگران
✍دکتر عبدالله گنجی
💥برای حل مسائل ایران و امریکا اندیشمندان و تحلیلگران داخلی و خارجی روشها و راهکارهای مختلفی را ارائه میکنند. عمده این راهکارها مبتنی بر نظریههای روابط بینالملل، انتخاب عقلایی یا تجربیات و الگوهای به وجود آمده در روابط بین قدرتها در دوران معاصر است. «میزان قدرت» مادی، نظامی و اقتصادی توسط بسیاری از تحلیلگران به عنوان اساس تنظیم روابط بین دول شناخته میشود که سهلگیری و سختگیری را با آن توجیه میکنند.
اما اختلاف ایران و امریکا بر سر تصاحب قدرت مادی در جهان نیست. حداقل ایران چنین نمیاندیشد که باید منافع مادی امریکا از آن ما شود و...، بلکه اختلاف ایران و امریکا از دو دستگاه جهانبینی نشئت میگیرد. به همین دلیل معتقد هستیم که مشکلات ایران و امریکا بر سر «حدود» یا چند مسئله نیست، بلکه بر سر #ماهیت و «#وجود» انقلاب اسلامی است و ماحصل رفتار غرب در برجام نیز ثابت کرد که مسئله بر سر حدود نیست.
اما الگوهایی که امریکا در جهان از آن بهره میبرد، چراغ راه نظام جمهوری اسلامی است و این تجربه ذیقیمت نباید در محاسبات ما مغفول بماند. امریکا از زمان فروپاشی رقیب قدرتمند شرقی خود تاکنون #چهار_الگو را درباره کشورهایی که بیشترین اختلاف یا اشتراک را داشته به کار گرفته است که هر چهار الگو میتواند مسیر پنجمی را به روی ما بگشاید.
#یکم
✅الگوی عراق- لیبی، #الگوی_ذی_قیمت و هوشمندساز برای نخبگان ایرانی است. اهمیت این مدل در آن است که پس از مذاکره و کسب رضایت امریکا و خاطرجمعی غرب از عدم قدرت کشور مربوطه، موعد رفاه و گشایش فرا نرسید، بلکه اطمینان امریکا برای حذف کمدردسرتر طرف فراهم شد. صدام و قذافی زمانی به پروسه حذف سپرده شدند که امریکا از نبود سلاحهای نامتعارف آنان مطمئن شد و پس از اطمینان به سمت گشایش برای آنان نرفت، بلکه حذف آنان را دنبال کرد که البته در عراق کلاه گشادی که با ورود یاران انقلاب اسلامی به قدرت بر سر امریکا رفت، هنوز و هنوز شوکزدایی نشده است؛ بنابراین تجربه الگوی مذکور برای ما آن است که پس از اطمینان آنان از عدم وجود سلاح هستهای در ایران سراغ موشک ما آمدند و پس از حذف آن، موعد خفگی ما فرامیرسد، نه شروع رفاه و آسایش.
#دوم
✅الگوی مصر – پاکستان نیز الگویی #قانع_کننده برای کسانی است که معتقدند اگر در ۴۰ سال گذشته رابطهای بدون تنش با امریکا داشتیم، امروز مرزهای توسعه را جلوتر برده بودیم و وضع اقتصادی و رفاهی بهتری داشتیم. دو کشور مذکور در همه دوران ۴۰ ساله پرتنش ما و امریکا، مشغول اخذ کمکهای بلاعوض از امریکا بودهاند و به دلایل متعدد همپیمان امریکا شدند.
✔️آیا میتوان ادعا کرد که مصر و پاکستانِ همپیمان امریکا امروز از ایران توسعه یافتهترند؟
✔️آیا اقتصاد و رفاه در مصر و پاکستان به دلیل همسویی و همپیمانی و کوتاه آمدن در مقابل امریکا بهتر از ایران است؟ مثال این دو کشور از آن جهت برای ما مهم است که ویژگیهای ژئوپلتیکی و فرهنگی و جمعیتی مشابه ایران دارند و مثالآوری از آن موجهتر از دیگر همپیمانان امریکاست.
#سوم
✅الگوی کره و کوبا نمونه دیگری است که تن به مذاکره و رفت و آمد دادند، اما کمکم متوجه شدند که #مذاکره_امریکا با آنان به مثابه #دستور_ارباب – #رعیتی است و قرار نیست امریکا در قبال مطالباتش امتیازی بدهد. امریکا در جادهای یک طرفه حرکت میکند و هیچ انعطاف و امتیازی تاکنون به کره و کوبا نداده است و هیچ چشمانداز مشخصی نیز وجود ندارد.
ادامه در پست بعد...
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
ادامه پست بالا...
#چهارم
✅الگوی عربستان سعودی نیز نشان میدهد که امریکا همپیمانان ثروتمند را نیز با ترساندن از رقبای منطقهای به مثابه گاوصندوق میبیند. در گاوصندوق که به روی امریکا باز شود، دیگر مهم نیست که دموکراسی و حقوق بشر و حقوق زنان رعایت میشود یا خیر؟ همینجا بود که ترامپ رسماً اعلام کرد: قتل خاشقجی بد بود، اما ما ۴۵۰ میلیارد دلار قرارداد داریم و نمیتوانیم از آن عدول کنیم. این الگو نشان میدهد که امریکا در بهترین حالت از روابط به دنبال چپاول ثروت طرف با استفاده از نقاط ضعف در حوزه حقوق بشر و دموکراسی است. از این دو به عنوان ابزار دوشیدن استفاده میکند و اعتقادی به رعایت آن ندارد. از قضا روشنفکران ایرانی که امریکا را مظهر دموکراسی و حقوق بشر میدانند، اینجا زبانشان کند میشود و به خودفریبی روی میآورند. چهار الگوی ذکر شده هیچ یک نمیتواند مدل جمهوری اسلامی در مواجهه با امریکا و غرب باشد، چراکه هیمنه و جایگاه دینی – تاریخی ایران اجازه عزتکشی را نمیدهد.
👌راه همان است که امام فرمود. در این ایستادن حذف هم پیروزی است و داستان کربلا الگوی این سبک است.
راه ایران ایستادن، عبوس ماندن و استفاده از همه ظرفیتهای بازدارندگی و یافتن دوستهای راهبردی در جهان برای حل مسائل خود با هدف تداوم مقاومت است. مقام معظم رهبری در دیدار رمضانیه با کارگزاران نظام فرمودند در این جنگ ارادهها، ما یک چیز اضافه و برتر داریم و آن ایمان و توکل است. نیروهای مؤمن به انقلاب اسلامی باید فراتر از کلمه لغزنده و تحریککننده «مذاکره» به محتوای مذاکره با امریکا ورود و آن را برای مردم تبیین کنند و الگوهای چهارگانه ذکر شده در این وجیزه را همچون آینهای تمامنما برای ملتی که میخواهد مستقل و آزاد زندگی کند، بازگو کنند و از پذیرش هزینههای چنین رویکردی نباید طفره رفت. اصولاً در مکتب ما عزت در سایه مبارزه تحصیل میشود و راه دیگری ندارد. اگر به نام مکتب انقلاب کرده ایم با الگوی مکتب نیز طی طریق خواهیم نمود.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
#تلگرام 👇
@tahlilsiyasiseraat
#تویتر👇
https://twitter.com/tahlilisiyasis1/status/1146599189561978880?s=09
#ایتا_و_سروش👇
@tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽نفوذ از منظر مقام معظم رهبری
✔️شبکه اختاپوسی #مافیای_پنهان مانع پیشرفت ایران اسلامی است.
✔️شبکه سه ضلعی پرستش کنندگان قدرت، ثروت و بیگانه.
✔️قدرت پرست هر جنایتی خواهد کرد.
✔️از ثروت پرست هر فسادی متصور است.
✔️از بیگانه پرست و نفوذی هر خیانتی را باید انتظار داشت.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
#تلگرام 👇
@tahlilsiyasiseraat
#تویتر👇
https://twitter.com/tahlilisiyasis1/status/1146599189561978880?s=09
#ایتا_و_سروش👇
@tahlilisiyasiseraat
🔴 #مذاکرات_ویتنام؛
#صلحی #تلخ_تر #از_جنگ
✍رها_عبداللهی
1⃣ویتنام مستعمره فرانسه بود و بعد از جنگ جهانی دوم خواهان استقلال و گرایش به کمونیست شد.
2⃣فرانسه تحمل نکرد و با کمک آمریکا به آنجا حمله کرد و #شکست خورد. غربی ها کار را به کنفرانس #ژنو کشاندند تا ویتنام دو پاره شود، انتخابات برگزار شود و #دموکراسی بگوید چه کسی حاکم بر ویتنام باشد. اما دولت آمریکا وقتی متوجه شد ۸۰ درصد مردم قصد دارند حکومت کمونیستی را انتخاب کنند، انتخابات را لغو کرد.
3⃣با دخالت آمریکا ابتدا جنگ و درگیری بین کمونیست ها و طرفداران غرب شکل گرفت و سپس، در اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی با روی کار آمدن جان اف کندی دموکرات، لشکر کشی ایالات متحده به ویتنام رسما آغاز شد و هرگونه رابطه اقتصادی و دیپلماتیک بین دو کشور از سوی آمریکا لغو گردید.
4⃣جنایات جنگی آمریکا و متحدانش نظير کره جنوبی در ویتنام هولناک بود. مواد منفجره به مقداری بیش از کل آنچه در ج ج دوم استفاده شد؛ مادۀ آتش زای ژلهای ناپالم، فسفر سفید که بدن را تا استخوان میسوزاند، بمبهای خوشهای که بلبرینگها و قطعات ریز فلزی را به همه طرف پرتاب میکردند؛ ۷۳ میلیون لیتر مواد شیمیایی سمی، شامل ۴۳ میلیون لیتر عامل نارنجی که بافت گیاهی را از بین برد و افرادی که در معرضش قرار گرفتند را بیمار کرد...
5⃣اما ورود در این جنگ علاوه بر نابودی ویتنام و کشتار گسترده مردمش، برای آمریکایی ها تلفات بالا و شکست های سنگین در پی داشت. این شکست ها و نیز شکل گیری افکار عمومی ضد جنگ در آمریکا دولت آمریکا را در زمان نیکسون مجبور به آغاز مذاکرات صلح کرد.
6⃣مذاکرات در پاریس شروع شد. اما آمریکایی ها حتی در ضمن مذاکرات صلح، بمباران های جهنمی شهرهای ویتنام را ترک نکردند. گفته می شود حین مذاکرات پاریس، در یک نوبت بمباران، چند صد هزار ویتنامی کشته شدند!
7⃣سرانجام در سال ۱۹۷۳ طی توافق پاریس جنگ رسما پایان یافت. جنگی که موجب کشته شدن قریب به ۴ میلیون نفر شده بود.
8⃣مجلس سنا توافق پاریس را تصویب نکرد و به همین دلیل تحریم ها لغو نشد.
9⃣در گفتوگوهای پاریس، آمریکا متعهد شد تا مبلغ ۳.۵ میلیارد دلار برای بازسازی زیربنایی ویتنام بپردازد. اما نه تنها یک سنت از این میزان پرداخت نشد، بلکه آمریکا از دولت کمونیست ویتنام خواست تا میلیونها دلار قرض گرفته شده رژیم سابق را پرداخت کند.
🔟بعد از جنگ رکود اقتصادی به مدت طولانی ادامه یافت. زندگی برای مردم عادی بسیار سخت و مشکل بود.
امریکاییها ویتنام را به یک ویرانه بدل ساخته بودند. زیرساخت ها، روستاها، مزارع... همه چیز نابود شده بود.
اوضاع اقتصادی بسیار آشفته بود؛ روزی که جنگ پایان یافت تورم به ۹۰۰ درصد رسید و ویتنام - کشوری سرتاسر شالیزار - مجبور به واردات برنج شد.
1⃣1⃣ویتنام به شدت به کمکهای جهانی احتیاج داشت تا با انجام معاملات تجاری به بهبود اوضاع اقتصادیاش کمک کنند. اما ایالات متحده تمام تلاشش را انجام داد تا جلوی این کمکها را بگیرد و مانع از آن شد که سازمانهای بینالمللی همچون بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول و یونسکو به ویتنام کمک کنند.
2⃣1⃣از دوران ریگان و بوش پدر (1980_1992) مذاکرات عادی سازی روابط آغاز شد؛ اما #بهانه_گیری های آمریکایی ها اجازه نداد به نتیجه ای برسند.
3⃣1⃣آمریکا در وضعیت فشار و مذاکره #طولانی و #فرسایشی ویتنامی ها را خسته کرد تا به هر امتیاز دادنی تن دهند. نه تنها در مذاکرات از غرامت گذشتند؛ بلکه حاضر شدند بدهی قدیمی خود به آمریکا را بپردازند.
4⃣1⃣نهایتا در سال ۱۹۹۴ کلینتون دستور لغو تحریم ها را صادر کرد. اما این دستور بی نتیجه بود و فقط منجر به آغاز #بررسی موضوع شد.
5⃣1⃣ دولت ویتنام برای فروش شرکت های دولتی به سرمایه گزاران خارجی مقاومت می کرد. اما در سال ۲۰۰۰ این مقاومت شکست و بالاخره اولین موافقت نامه تجاری بین دو کشور امضا شد. البته بسیاری اقلام تجاری با محدودیت صادرات و واردات روبرو بودند.
6⃣1⃣ پس از آن بود که در سال۲۰۰۷ (سیزده سال بعد از دستور کلینتون) ویتنام اجازه پیداکرده به عضویت سازمان تجارت جهانی درآید. تحلیل گران البته این موافقت آمریکا را در جهت رقابت با چین و کره شمالی و خارج ساختن بازار ویتنام از دست آنان قلمداد می کنند.
7⃣1⃣ویتنام امروز کشوری با صنعت عاریتی، با اقتصاد سوسیالیستی آمیخته به نئولیبرالیسم که #بیمار و #بی_ثبات است، با نابرابری اجتماعی شدید و فساد، اما یکی از بزرگترین خریداران سلاح، جنگنده و هلی کوپتر آمریکایی ست. مردم ویتنام اجازه ندارند تاریخ جنایات هولناک آمریکا و متحدانش را ثبت کنند و یا کسی را بابت ده ها سال جنگ و جنایت و ویرانی بازخواست نمایند.
⚠️آمریکا در #جنگ ویتنام را ویران کرد؛ ولی شکست خورد. سپس با صلح و #مذاکره این کشور را تسخیر کرد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@tahlilisiyasiseraat
#خریدار_این_ژست_فروشی_کیست؟
✍️محمد ایمانی
💥از اتفاقات مضحک روزگار، همین است که فرانسه بخواهد میان ما و آمریکا وساطت کند؛ و حال آن که باید برای اعتبار از دست رفته خود نزد ملت ایران فکری بکند.
⭕️فعلا به میزبانی کودتاچیان سلطنت طلب و جنایتکاران سازمان منافقین در پاریس نمی پردازیم؛ و خیانت هایی که دولت فرانسه در روزگار جنگ تحمیلی صدام علیه ایران مرتکب شد.
⭕️فرانسه در همین مذاکرات برجام، بیش از آمریکا و حتی پس از توافق آمریکا، در حال سخت گیری علیه ایران بود. اما از آن جا که دولت آقای روحانی و وزارت خارجه اش، کمتر قائل به عزت و تناسب در دیپلماسی هستند، امتیازات اقتصادی فراوانی در پسا برجام واگذار شد که قراردادهای توتال و ایرباس و پژو، از آن جمله بود.
✅فرانسوی های بی چشم و رو، با وجود این حسن ظن دولت روحانی، پس از تشدید فشارهای آمریکا، اقدام به بدعهدی کردند و شرکت توتال پس از جمع آوری اطلاعات سرّی مخزن پارس جنوبی، برای دومین بار زیر قرار داد زد. آنها از این طریق، از عربستان و برخی دولت های مرتجع رشوه گرفتند.
✅اکنون مشاور ماکرون برای دومین بار ظرف چند هفته گذشته به تهران آمده تا وعده و وعید بدهد؛ بفریبد و بترساند. دلالی ارعاب و تطمیع از طرف ترامپ بکند. چنان که خبرگزاری فرانسه از قول دیپلمات اروپایی نوشت "ما داریم #زمان_میخریم، لازم است ایران را در ازای #ژستهای_نمادین از طرف آمریکا با خودمان همراه کنیم".
✅همزمان لودریان وزیر خارجه فرانسه گفته است "آمریکایی ها، باوجود آنکه دیگر در برجام نیستند، می توانند #ژست_لازم برای دلجویی ازایران را از خود نشان دهند تا فضایی را برای مذاکره در جهت پیشگیری از تنش غیرقابل کنترل و یا حتی یک تصادف باز کنند".
⭕️آنها به این ژست نیاز دارند.
✔️آیا روحانی و ظریف هم به هم بازی شدن در ژست فرانسه و آمریکا نیاز دارند؟
✔️ اگر نه، چرا دست رد به تهدید و فریب فرانسوی ها نمی زنند؟
✔️ جرا باید اجازه وقت کشی به حریف بدهیم؟!
✔️چک چندبار برگشت خورده را برای چه باید خرید؟
⚠️بازگشت به تعهدات برجامی، حداقل وظیفه فرانسه و آمریکاست. غیر ازاین، باد هواست.
#تعصب_برجام_کجا_رفت⁉️
💥آقای روحانی در دیدار مشاور ماکرون، حتی یک کلمه هم به عهدشکنی دولت فرانسه اعتراض نکرد. او "ضمن قدردانی و استقبال از فعالیتهای آغاز شده توسط ماکرون" گفت "ایران کاملا راه دیپلماسی را باز نگه داشته است. هدف ما، اجرای کامل تعهدات طرفین در برجام است و از هر تلاشی در این جهت استقبال می کنیم".
✅انگار نه انگار که برجام زیر دست و پای اروپایی ها افتاده است. چرا رئیس جمهور ما زبانش برای مطالبه حداقل حقوق ایران و تعهدات طرف مقابل کوتاه است؟ مگر برجام، ناموس دولت محسوب نمی شد و به خاطر همان، منتقدان صاحب نظر را که نسبت به خلل و فُرَجش هشدار می دادند، به تیر توهین و تهمت و ترور شخصیت ندوختند؟! پس چرا اکنون، از همین برجام صیانت نمی کنند.
✅از طرف دیگر، ادعا می شد نباید دبیر شورای عالی امنیت ملی طرف مذاکره وزرای خارجه سه کشور و مسئول سیاست خارجی اروپا باشد و پرونده را به وزارت خارجه تنزل داده اند. اما اکنون به موقعیتی رسیده ایم که مشاور رئیس جمهور فرانسه، با رئیس جمهور و دبیر شورای عالی امنیت ملی ما طرف دیدار و مذاکره شده است.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
#تلگرام 👇
@tahlilsiyasiseraat
#تویتر👇
https://twitter.com/tahlilisiyasis1/status/1146599189561978880?s=09
#ایتا_و_سروش👇
@tahlilisiyasiseraat
#دو_جمله_دلسوزانه_با_آقای_رئیسی
✍محسن مهدیان
💥از رئیس عدلیه دلسوزانه و خیرخواهانه تقاضا می کنم اول به افکار عمومی رسیدگی کنند. به آنچه ذهن مردم را درگیر کرده است. به هرآنچه برای مردم دلمشغولی است.
💥دادگاه علنی محمدرضا خاتمی دست مریزاد داشت. کاش زودتر برگزار می شد. هرچند آثار مثبتش می توانست با علنی تر بودن، بیش تر باشد.
✔️علی مطهری مدتی پیش مدعی شد جمهوری اسلامی برای مخالفینش پرستو اعزام می کند.
👌چنین اتهام بی شرمانه ای رسیدگی نداشت؟
ذهن و قلب این مردم را بعد از چنین زشتی پراکنی چطور می توان التیام داد؟
💥فرمودید اولویت اصلی دستگاه قضائی، رسیدگی به حقوق عامه است. افکار عمومی راهم جزء حقوق عامه بدانید.
✅رئیس سابق دستگاه قضایی در واپسین اظهارت اعلام کرد که تهمت زدگان به دخترشان را حلال نمی کنند. این جمله نشانه یک #رویه_غلط در دستگاه قضایی بود. اتهام به دختر ایشان، یک مساله شخصی نیست که با حلال و حرام کردن حل وفصل شود.
✔️ سهم افکار عمومی چه می شود؟
آنها که تهمت نزدند و می خواهند رئیس عدلیه نظام اسلامی مبرا از اتهام باشد چه؟
👌ماجرای برادران آقای لاریجانی پاسخ می خواهد.
✔️بالاخره چه شد؟
اگر اتهامی متوجه پرونده آنهاست که رسیدگی و اگرنه با اتهام زدگان برخورد قانونی کنید.
✅هر روز یک افشاگری به سبک آمدنیوز و دیگر رسانه های ضدانقلاب منتشر می شود و یک مسوول متهم به فساد می شود. اگر درست است رسیدگی کنید و اگرنه اجازه ندهید مورد بی اعتنایی قرار گیرد. مساله تنها آبروی این و آن کارگزار نیست؛ مساله #اعتماد_عمومی است.
✅شایعاتی که تا سالها پیش در صف نان و شیر و در تاکسی ها و غیره مطرح می شد امروز به اسم عدالتخواهی دست به دست می شود. اجازه ندهید این رویه دامنگیر، افکار عمومی را نسبت به اصل نظام بدبین کند.
✅هربرخوردی کنید از سکوت بهتر است. با فساد برخورد کنید عدالت را پیش بردید و با اتهام زننده برخورد کنید باز هم حق را یاری دادید و از انقلاب اتهام زدایی کردید.
✅خودتان را جای مردم بگذارید؛ هر روز که از خواب بلند می شوند به اسم افشاگری مصداقی، اسم چند مسوول را می بینند که متهم به فساد اخلاقی و مالی شدند. بعد هم هیچ کس نیست بگوید این اتهامات درست بود یا غلط.
✔️این رویه نادرست اعتمادسوز نیست؟
🔴اگر گزارش رئیس دیوان محاسبات که اعلام کرد 98 درصد مسوولین جمهوری اسلامی پاک دستند باور نمی شود، به دلیل همین مماشات سابقه دارست.
👌 به اسم مردم اصلاح کنید.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
#تلگرام 👇
@tahlilsiyasiseraat
#تویتر👇
https://twitter.com/tahlilisiyasis1/status/1146599189561978880?s=09
#ایتا_و_سروش👇
@tahlilisiyasiseraat