کومله و دموکرات سوسیالیست و همکاری با امپریالیسم
✍علیرضا تقوی نیا
📍چه عواملی باعث شد گروهکهای تجزیهطلب کرد بهخصوص حزب کومله و حزب دموکرات کردستان به همکاری و تعامل با رژیمصهیونیستی پرداخته و رویکردهای تنشزایی را در مواجهه با ایران اتخاذ کنند؟
💥در ابتدا لازم است به این نکته اشاره کنیم که سابقه ارتباط احزاب کردی با رژیمصهیونیستی، امر پوشیدهای نیست. منتها از آنجا که حزب کومله و حزب دموکرات سابقه دشمنی و جنگ مسلحانه با جمهوری اسلامی دارند، این برای موساد و سازمان سیا فرصتی است تا بتوانند با همکاری این احزاب، نیات مغرضانه و شوم خود نسبت به جمهوری اسلامی ایران را عملی کنند. اما نکته قابلتوجهی که باید بر آن تاکید داشته باشیم، این است که حزب کومله و حزب دموکرات (بهطور کمرنگتر) احزاب سوسیالیستی چپ هستند. ایدئولوژی اینها، ایدئولوژی سوسیالیستی است اما برای رسیدن به اهدافشان با امپریالیسم آمریکا و اشغالگران صهیونیست همکاری میکنند. این نکته خیلی مهمی است که باید به آن اشاره شود. نشاندهنده نیات منافقانه این احزاب در ادعاها و اعمالشان است.
🔻همانطور که طی سالهای اخیر شاهد بودهایم، جمهوری اسلامی ایران همواره همزمان با تلاش برای تامین امنیت مناطق مرزی خود، تنشزدایی در این سرزمینها را هم دنبال کرده است. اما در مقاطعی شاهد بودهایم که با حمایت، پشتیبانی و تحریک دولت آمریکا و مقامات رژیمصهیونیستی، گروهکهای تجزیهطلب رویکرد افزایش تنش با جمهوری اسلامی ایران را دنبال کردهاند. مقامات کشورمان بارها تاکید داشتهاند که حضور رژیمصهیونیستی در نزدیکی مرزهای ایران را تحمل نخواهند کرد، درعینحال این مساله را که رویکرد مدارای حداکثری ایران باعث شده گروهکهای تجزیهطلب با سوءاستفاده از این وضعیت با رژیمصهیونیستی ارتباط برقرار کرده و احساس کنند از جانب ایران خطری تهدیدشان نخواهد کرد را چقدر درست میدانید؟
🔸️ اینکه احساس میکنند خطری از جانب ایران تهدیدشان نخواهد کرد، گزاره درستی نیست. در سال 1375 سردار سرتیپ شهیداحمد کاظمی از فرماندهان نیروی زمینی سپاه، در عملیاتی متهورانه و غافلگیرکننده به عمق 150 کیلومتری خاک اقلیم کردستان وارد شد و اقدام به محاصره مقر حزب دموکرات کرد. بعد از محاصره، در پیامی به آنان گفت تحرکاتی که شما دارید علیه ایران انجام میدهید نشاندهنده جنگطلبی شماست. اگر قصد دارید بجنگید ما آمادهایم، توپخانهمان مستقر است، نیروهایمان هم شما را محاصره کردهاند؛ با هم میجنگیم. اگر قصد دارید صلح کنید هم ما آمادهایم. حزب دموکرات که در آن مقطع متوجه شده بود عزم جمهوری اسلامی ایران برای مقابله کاملا جزم است و قرار است با آنان برخورد شود به صلح تن داد و این قرارداد صلح نیز تا سالها پابرجا بود و آنها این قرارداد را نقض نکردند. تا اینکه بالاخره بعد از خروج ترامپ از برجام، تحت فشار دولت آمریکا یکسری تحرکات را کلید زدند. البته از قبل تحرکاتی در کردستان وجود داشت که بیشتر از سوی پژاک انجام میشد. پژاک هم در سال 90، 91 تقریبا سرکوب شد. آن ارتفاعات مهم توسط تیپ 48 یاسوج تصرف شد و سرکوب شدید پژاک بهواسطه آن عملیاتها صورت گرفت. در ادامه اما با ورود ترامپ به کاخ سفید و استراتژی جدید آمریکا علیه ایران، آنها تحرکاتی داشتند که نیروی هوافضای سپاه در واکنش به آن تحرکات مقر این گروهک را با موشکهای قدرتمند خود هدف قرار داد. آنجا بود که مشخص شد شاهد ادامهدار بودن تنش از سوی آنان خواهیم بود اما نیروهای مسلح ایران از اقدامات متقابل دست برنداشتند و درنتیجه طی سالهای اخیر شاهد بودهایم که سپاه پاسداران در چندین مرحله علیه آنان عملیات انجام داد. افزایش تحرکات این گروهکها نشان از آن داشت که با روی کاری آمدن ترامپ، گروههای کردی تهییج و تحریک شدهاند خصوصا وقتی که تحریمها علیه ایران شدت گرفت و فشار اقتصادی بر مردم زیاد شد آنها احساس کردند میتوانند تحرکاتی داشته باشند که البته این تحرکات همانطور که اشاره شد، تا امروز با واکنش قاطع نظامی سپاه مواجه شده است.
👇ادامه...
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3787
چرا جلال طالبانی مخالف تشکیل کشور کردی بود ؟
💥این توهم گروهکهای تجزیهطلب مبنیبر اینکه میتوانند به هدفشان برسند که تجزیه ایران باشد، از کجا سرچشمه میگیرد؟
🔸️آنها توهمی ندارند بلکه منفعتشان در مبارزه است، یعنی اگر مبارزه نکنند حیات آنها دچار ناکامی و نابودی خواهد شد. بنابراین برای آنکه علائم حیاتی از خود نشان داده و اعلام کنند ما هنوز هستیم، و با این هدف که کمکهای نظامی و اقتصادی کشورهای منطقه به آنها ادامه پیدا کند، سعی میکنند رفتارهای خودشان را اینطور و در این قالبها بروز دهند.
گرچه آنان میدانند خوابشان برای تجزیه ایران تا زمانی که یک دولت مرکزی قدرتمند و مقتدر در تهران استقرار داشته باشد تعبیر نمیشود و آنها نخواهند توانست ایران را تجزیه کنند. اما بالاخره حیاتشان در این است و اگر بخواهند پول بگیرند، باید مبارزه کنند باید اقداماتی انجام دهند تا از سوی آمریکا و کشورهای معارض با ایران به آنان کمکهایی برسد. اگر مبارزه نکنند حیات آنان دچار فروپاشی خواهد شد.
🔻تصوری که این گروهکها از مردم کردستان ایران و عراق دارند آن است که پشتوانه مبارزاتشان اقبال مردم بومی این مناطق است. این تصورشان را تا چه میزان به واقعیت نزدیک میدانید؟
🔸️در اینکه عدهای از مردم کرد موافق جداییطلبی هستند، شکی نیست اما اینطور نیست که در اکثریت باشند. ما کردهای وطنپرستی داریم. اصالتا ایرانی هستند و اینطور نیست که جداییطلبها دست برتر را داشته باشند و اکثریت از آن آنها باشد. اما بههرحال عدهای هم هستند که فریب این تجزیهطلبها را خوردهاند و با سیاستهای تفرقهافکنانه دشمنان دارند همکاری میکنند. نمیتوان این را منکر شد که آنها بههیچعنوان از پشتیبانی مردمی برخوردار نیستند اما بههرحال این آرزوی آنها درباره آینده ایران هیچگاه محقق نخواهد شد. آقای جلال طالبانی در این باره جملهای بیان کرده و آن اینکه ما کردها نباید کشور تشکیل دهیم، چون کافی است ایران، ترکیه، سوریه و عراق مرزهایشان را روی ما ببندند؛ در آن صورت ما از گرسنگی خواهیم مرد، چون نه به دریا متصل هستیم، نه به کشوری دیگر، بنابراین نباید بهدنبال تجزیهطلبی باشیم، باید دنبال احقاق حقوقمان باشیم، دنبال نوعی خودمختاری باشیم نه تجزیه.
🔻حملات گسترده سپاه به مواضع تجزیهطلبها چه پیامی برای دستگاههای اطلاعاتی آمریکا و رژیمصهیونیستی خواهد داشت؟
🔸️پیام این حملات اخیر آن است که جمهوری اسلامی، هیچگونه مسامحهای با ناامنی در مرزهای خود ندارد. هرگونه اقدامی که امنیت ملی او را دچار خدشه کند با قدرت و قاطعیت پاسخ داده میشود و آنها نخواهند توانست در اطراف کشور جای پای مستحکم و ایمنی برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران پیدا کنند.
🔻این گروهکهای جداییطلب چه افقی پیشروی خود و مناسباتشان با مردم بومی منطقه، جمهوری اسلامی ایران و دیگر دولتها همچون عراق و ترکیه میبینند؟
🔸️بهاعتقاد من حرکات مسلحانه هیچ افق روشنی ندارد که بخواهیم تصور کنیم نتیجه خاصی را برای آنان به ارمغان خواهد آورد. هیچگونه نتیجهای برای آنان نخواهد داشت جز آنکه کشتههای بیشتری بدهند ولی باید توجه داشته باشیم که دشمن دارد کارش را انجام میدهد. نکته قابلتوجه آنکه عدهای هستند که برای رقمی مثل ماهانه 500 دلار حاضرند به این گروهکها بپیوندند. بالاخره وضعیت مردم این مناطق، وضعیت خوبی نیست و ممکن است برای 500 دلار هم با آنان همکاری داشته باشند، این را نمیشود منکر شد و آمریکا از همین استفاده میکند. بهنظرم راهکار ما باید این باشد که تا حد ممکن در مناطق کردستان و دیگر مناطق مرزیمان از لحاظ اقتصادی نسبت به رفاه مردم جدیت داشته باشیم. وقتی آنها رفاه پیدا کنند بدونتردید از پیوستن به این گروهها خودداری میکنند و این گروهها نیز خودبهخود از حیز انتفاع ساقط خواهند شد.
نکته پایانی آنکه ما باید در این مناطق با تمام نیرو امنیت برقرار کرده و همزمان با آن، در آنجا رفاه برقرار کنیم، اگر شرایط اقتصادی را بهبود ببخشیم گروهکهای جداییطلب و اقدامات مسلحانه هم از بین خواهند رفت.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
ضمن عرض سلام
به اطلاع همراهان همیشگی کانال تحلیلی سیاسی صراط می رساند؛ با توجه به قطعی اینترنت در برخی از ساعات در این ایام و عدم دسترسی به تلگرام و پیام رسان های خارجی، فعالیت #کانال ما علاوه بر #ایتا در پیام رسان ایرانی #روبیکا هم به نشانی ذکر شده آغاز شد.
🌹از همراهی و حمایت همیشگی شما عزیزان بسیار بسیار خرسندم .
یا علی مدد.
#یداله_یاسینی
👇«روبیکا» در بازار اندروید :
http://cafebazaar.ir/app/?id=app.rbmain.a&ref=share
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#روبیکا 👇
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi
#ایتا👇
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
تاوان وظیفه شناسی و هوشمندی
✍ دکتر محمد صادق کوشکی
💥در حالی که تعداد کشته شدگان یک مسابقه فوتبال در اندونزی از مرز ٢٠٠ نفر گذشته است، وظیفه شناسی و عملکرد معقول نیروهای انتظامی و امنیتی ( فراجا، اطلاعات سپاه، واجا و یگانهای امنیتی سپاه و بسیج) باعث شد تا شورشی گسترده و خشونت آمیز در ابعاد کشوری با کمترین تلفات ممکن( بسیارکمتر از تلفات حادثه فوتبال در اندونزی) مهار شود!
▪️و این در حالی است که رسانه های لندنی و جاهلان و ستون پنجم دشمن در داخل کشور با ناله و شیون فریاد «نکشید! نکشید!» سر داده و حافظان نظم و امنیت را به کشتار آشوبگران متهم میکنند! ( والبته برخی خودیهای نادان هم تحت تاثیر همین فضای مسموم، به تکرار ادعاهای دروغ دشمن مشغولند)
🔹 روشهای شناسایی و موارد بازداشتیها در آشوبهای اخیر ( بازداشت سرحلقه ها و افراد موثر، دستگیری محرکین آشوب و رها سازی جوانان و نوجوانان فریب خورده و جاهل) نشان می دهد نیروهای امنیتی و انتظامی با هوشمندی، رعایت حداکثری قانون و بدون شتابزدگی و برخورد احساسی، وظایف قانونی خود در مواجهه با «موج وحشت و خشونت» ایجاد شده در کشور را به درستی انجام داده و شایسته تقدیر و تکریمند.
▪️اما متاسفانه این وظیفه شناسی و درایت نه تنها با تقدیر و تکریم روبرو نشده بلکه حافظان امنیت به «جرم» قانونمندی و قاطعیت، مورد تهاجم رسانه ای و تبلیغی دشمنان خبیث خارجی و ستون پنجم رذل داخلی قرار گرفته و کمتر کسی از اهالی رسانه و اصحاب فرهنگ و هنر در جبهه خودی برای دفاع از این سربازان بی ادعا و جان برکف، قدمی برداشته است!
❇️ در این شرایط ظالمانه و مخرب، رسانه ملی و سایر رسانه های وابسته به نظام باید وسط میدان آمده و با تبیین خدمات و تشریح وظیفه شناسی و دقت دستگاههای امنیتی و انتظامی در مهار آشوبهای اخیر ، مانع تخریب و تضعیف این نیروها شوند. نیروهایی که اگر در چند روز اخیر وارد عمل نمی شدند، جوجه ماشینی های آشوبگر کومله و دموکرات و نوادگان بی حجاب هند جگر خوار، هزاران زن و دختر عفیف این ملت را به جرم پاکی و حیا، گردن زده و به خاک و خون کشیده بودند !
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
#ایتا 🔻
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
#روبیکا 🔻
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi
چرا و چگونه هنرمندان پازل رسانهای دشمن را تکمیل میکنند؟
💥در این راستا ۳ اثر در واکاوی رفتار جریان سلبریتیهای داخلی و خارجی معرفی میگردند:
1⃣باشگاه شهرت:
مستند #باشگاه_شهرت به چرخه تولید چهرههای مشهور و نقش اهل قدرت در آن میپردازد.
آشنایی بیشتر:
🌐 b2n.ir/x95859
2⃣ سلبریتی:
تماشای مستند #سلبریتی برای واکاوی نقش مستقیم سلبریتیها در زندگی روزانه مردم خالی از لطف نیست.
آشنایی بیشتر:
🌐 b2n.ir/m22140
3⃣ سلبریتیسم:
مستند #سلبریتیسم، به بررسی نقش سلبریتیها در انتخابات و اقدامات آنها در جریانات سیاسی میپردازد.
👇تماشای مستندها:
🔴 b2n.ir/celeb
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام و #ایتا و #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
156901122_-1863649338.mp3
18.81M
🎙 بشنوید | بیانات رهبر انقلاب در مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح. ۱۴۰۱/۰۷/۱۱
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام و #ایتا و #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
فرامتن سخنان رهبری در ماجرای اخیر
✍محسن مهدیان
💥سخنان اخیر رهبری از چند منظر قابل تحلیل است؛ اما به این فهم سبک تحلیل و زاویه نگاه مهمترین وجه است.
عمدتا چهار شاخص در سبک تحلیل رهبری از مسائل روز، پربسامد است.
🔻یکم تعیین اصل و فرع ماجرا.
🔻دوم ضریب دهی دقیق.
🔻سوم سهم دهی متناسب عوامل.
🔻چهارم اشاره به نقش خواص در تبیین و روشنگری.
👇از این جهت فرامتن سخنان رهبری را با این چهار شاخص مرور کنیم.
1⃣یکم اصل و فرع.
اگر اصل و فرع هر حادثه روشن نشود، مخاطب دچار گیجی می شود؛ اینکه بالاخره چه کسی درست می گوید؟ در بین طرفین ممکن است وجهی از حق و باطل نمایان باشد؛ اما بالاخره چطور باید برآیند گرفت؟
رهبرانقلاب در این سخنرانی به صراحت و روشنی اصل و فرع ماجرا را از هم جدا کردند. اصل، تقابل با بنیان ایران قوی است و نه حتی جمهوری اسلامی. پشت پرده نیز دست عیان آمریکا و رژیم صهیونیستی است. آنچه در داخل نیز رقم می خورد هیجان جاهلی و مزدوری جریان نفاق است. خط قرمز نیز امنیت مردم است و در این رابطه هیچ جای مسامحه نیست. با این توضیح باقی مباحث فرع ماجراست. حجاب و گشت ارشاد و حادثه مرحوم مهسا امینی و غیره.
از این جهت هر تحلیلی که باعث شود مخاطب در فهم اصل و فرع ماجرا دچار خطای تشخیص شود ناقص است. برخی در این چند روز چنان مغشوش موضع گرفتند که در نهایت مخاطب متوجه نشد چطور باید حق و باطل را جمع بزند.
2⃣دوم ضریب دهی
بعد از اینکه اصل و فرع مشخص شد باید لحن اعتراض به اندازه اهمیت موضوع باشد. برخی از خواص در مورد اخیر، درست موضع گرفتند اما کلام شان ضریب متناسب نداشت. این خطا باعث چه اشکالی می شود؟ مخاطب ممکن است حق و باطل را تشخیص دهد اما اهمیت و عمق و وسعت زشتی موضوع را دقیق نشود. فرض کنید جلوی چشم یک نفر آدم بکشند و فرد ناظر به آرامی بگوید این کار خطاست. طبیعی است که مضحک است.
رهبری انقلاب در این سخنرانی با لحنی متناسب، زشتی و تلخی ماجرا را ضریب دادند و در حد یک خط قرمز غیرقابل گذشت به چشم آوردند.
3⃣سوم تعیین سهم نقش ها.
خیلی موارد اصل و فرع و ضریب ها درست تشخیص داده می شود اما در سهم عادلانه نقش ها، خطای برآورد وجود دارد.
در تحلیل رهبر انقلاب سهم هرکس به اندازه خودش تصریح شد؛ خاصه وقتی خطا آگاهانه است.
در ابتدا سهم دشمن اصلی مشخص شد. سپس به حلقه میانی و جریان مزدور و متصل به دشمن نیز توجه شد. به سکوت و خطای خواص نیز اشاره و حتی بر جبران خطا نیز تاکید شد. همچنین تصریح شد که جرم های کف خیابان را باید دسته بندی کرد و با هرکس متناسب با خودش برخورد شود. حتی آنکه خطائی از سر هیجان داشته است، باید متنبه شود.
اندازه سلبریتی ها نیز مشخص شد؛ اول اینکه قاطبه هنرمندان انقلابی اند. دوم اینکه برخی مواضع دشمن شاد کن از جهت تاثیر عمومی بی ارزش است و سوم اینکه تعیین مجرمانه بودن مواضع با عدلیه است.
4⃣چهارم. تاکید بر نقش خواص
اگر اصل و فرع وضریب ها و سهم ها مشخص شود، بازهم روشنگری نیازمند مشارکت خواص است. اهمیت خواص از این جهت است که در شرایط فتنه، حرف زدن یا نزدن شان بر روشن شدن موضوع موثر است. واگرنه روشنگری ها هر میزان هم دقیق باشد، شنیده نمی شود و به گوش مخاطب نمی رسد.
اما به این فهم نکته متفاوت ماجرا این است که رهبری برخلاف موارد مشابه، حوادث اخیر را عاری از هرگونه فتنه دانستند؛ به این معنا که مرزبندی حق وباطل کاملا عیان و روشن است. به همین دلیل از کسری تحلیل خواص دو جا گلایه می کنند.
📌 یکی مقاوت در دیدن دست دشمن خارجی. رهبرانقلاب اظهار شگفتی از کسانی می کنند که دست عیان دشمن را در قضایای اخیر نمی بینند.
📌دوم خطای آنهایی که در ابتدا به ناجا و نظام افترا و تهمت ناروا زدند و لذا تاکید دارند که جبران کنند.
این چهارشاخص قابل تعمیم و بهره برداری در موارد مشابه است؛ خاصه در شرایط سکوت خواص.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام و #ایتا و #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
زلنسکی رئیس جمهور یهودی اوکراین به عنوان تاثیرگذارترین یهودی(صهیونیست) سال 2022 انتخاب شد!
💥بدون شک انتخاب یک شومن و دلقک یهودی به عنوان رئیس جمهور اوکراین و تحریک روس ها با بازیگردانی آمریکا و ناتو اتفاقی نبوده زیرا صهیونیستها چشم طمع حریصانه ای به جمعیت یهودی و منابع عظیم اوکراین داشته و زلنسکی یهودی نقش ویژه ای در این پروژه برعهده دارد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام و #ایتا و #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
چه کسی رئیس جمهور لبنان خواهد شد ؟
✍علیرضا تقوی نیا
💥با اتمام مهلت ریاست جمهوری میشل عون و عدم تمایل وی به ادامه ریاست جمهوری ، گروههای سیاسی لبنانی در حال بحث و رایزنی برای انتخاب رئیس جمهور جدید هستند .
🔸️پارلمان لبنان در اولین استمزاجی که برای سمت ریاست جمهوری انجام داد ، به میشل معوض (فرزند رینیه معوض رئیس جمهور ترور شده در سال ۱۹۸۹ ) تنها ۳۶ رای داد و نمایندگان وابسته به مقاومت به این شخص رای مثبت ندادند.
🔸️این رای گیری در واقع یک محک از سوی جریان ۱۴ مارس بود تا ببیند که چه میزان آرا دارد و مشخص شد وابستگان به سمیر جعجع تا چه حد در انزوا هستند .
🔸️حال رایزنی های جدی برای انتخاب رئیس جمهور آغاز شده و با توجه به اکثریت پارلمان که در اختیار جریان ۸ مارس است ، به احتمال زیاد گزینه نهایی توسط این ائتلاف تعیین خواهد شد.
🔸️در حال حاضر ۲ گزینه جدی در حال رقابت برای در اختیار گرفتن صندلی ریاست جمهوری (که بر اساس قانون باید مسیحی باشد ) هستند ؛ ابتدا جبران باسیل (داماد میشل عون و رهبر جریان ملی آزاد ) و سلیمان فرنجیه ( نوه رئیس جمهور اسبق که پدرش تونی فرنجیه توسط سمیر جعجع در زغرتا کشته شد) .
🔸️جبران باسیل کار سخت تری برای اقناع پارلمان دارد زیرا جریان امل و سوسیالیست ترقی خواه با وی مخالف اند و ایضا در زمان انتخاب میشل عون (سال ۲۰۱۶) ، رقیبش سلیمان فرنجیه به احترام سید حسن نصرالله از رقابت کنار کشید.
🔸️در آن سال دبیرکل حزب الله اعلام کرد : سلیمان فرنجیه نور چشم و دوست عزیز ماست اما گزینه ما برای ریاست جمهوری میشل عون است .
🔸️پس به احتمال بسیار زیاد از خودگذشتگی دوره گذشته سلیمان فرنجیه به کمک او در این دوره خواهد آمد و شانس وی پررنگ تر است.
🔸️البته دولت سوریه نیز تمایل بیشتری نسبت به سلیمان فرنجیه دارد و جبران باسیل را به دلایل مختلف نمی پسندد .
🔸️فرنجیه با توجه به این که اهل زغرتا بوده ، می تواند روی آرای اهل سنت استان طرابلس حساب کند و همچنین حزب الله و امل نیز نسبت به او دید مثبتی دارند بسیاری از سنی های مناطق دیگر نیز موافق وی هستند .
🔸️ این نکته نیز نباید فراموش گردد که جبران باسیل به عنوان رهبر جریان ملی آزاد که بخش قابل توجهی از جریان ۸ مارس را تشکیل می دهد ، به آسانی کوتاه نخواهد آمد اما بعید است که تا آخر مقاومت کند .
🔸️بر اساس اعلام رسانه های لبنانی، خود باسیل نیز در حال رایزنی است اما دور از ذهن خواهد بود که اینبار رئیس جمهور از جریان ملی آزاد انتخاب گردد و به احتمال زیاد گزینه نهایی ۸ مارس سلیمان فرنجیه باشد.
🔸️همچنین احتمال سومی نیز هست که جریان ملی آزاد کوتاه نیاید و اجماعی در ۸ مارس ایجاد نشود که در آنصورت شانس ژوزف عون (فرمانده ارتش) برای سمت ریاست جمهوری افزایش خواهد داشت.
🔸️شایان ذکر است که برای انتخاب رئیس جمهور موافقت دوسوم (۸۶ از ۱۲۸ کرسی) پارلمان نیاز است و اگر این میزان حاصل نشود ، انتخابات به دور دوم می رود و اینبار نصف بعلاوه یک (۶۵ رای) برای برگزیدن رئیس جمهور کفایت می کند که با عطف به میزان کرسی های جریان ۸ مارس، بدون تردید این جریان تعیین کننده رئیس جمهور خواهد بود .
🔸️خاطرنشان می گردد در سال ۲۰۱۶ ، میشل عون در دور اول ۸۴ کرسی کسب کرد و نتوانست دوسوم مجلس را با خود همراه کند و انتخابات به دور دوم رفت و در نهایت با ۸۳ رای رئیس جمهور لبنان شد .
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام و #ایتا و #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
راهبرد مذاکره برای رفع تحریم❗️
✍ مسعود براتی
💥یکی از دلایل روشن درجا زدن اقتصاد ایران در دهه نود، انتخاب اشتباه «راهبرد مذاکره برای رفع تحریم» به عنوان اولویت اول بود، که نه تنها رفع تحریم پایدار حاصل نکرد، بلکه نتیجهاش #معطلی اقتصاد و تشدید تحریمها بود که ضربه بیشتری به اقتصاد ایران وارد کرد.
این راهبرد، مطلوب آمریکا بود که به درون ایران منتقل شد و در دهه ۹۰ و با انتخاب روحانی به راهبرد حاکم در سیاست خارجی و اقتصاد ایران تبدیل شد.
حتما اگر این راهبرد اشتباه انتخاب نمیشد و از همان ابتدا راهبرد خنثیسازی تحریم دنبال میشد و معطل مذاکره و توافق نمیشدیم، رشد اقتصادی ایران یک دهه درجا نمیزد.
حالا آنهایی که از روی نادانی، عمد و یا هرچیز دیگری بر درست بودن آن مسیر اشتباه تاکید میکردند، صحبت از ناامیدی طبقه متوسط جامعه میکنند و به دنبال منافع خود هستند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام و #ایتا و #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI
#جنبشهای_اجتماعی که سر از #سطل_زباله در می آورند!
✍دکتر_ناصحی
💥در بیست و پنج سال گذشته عاقبت تقریبا همه جنبش های اجتماعی در ایران به سطل زباله ختم شده است! هیچکدام از حرکتهای اجتماعی بعد از دوم خرداد به دلایلی که ذکر می شود، نه تنها #ماهیت_اصلاحی پیدا نکردند بلکه به #تخریب و آتش زدن و #فحاشی و #توهین ختم شده اند.
🔹🔸نه #مبارزه_بافساد، نه #مطالبات_ملی گرایانه و نه #طلب_پیشرفت و تعالی در شعارهای آنها دیده نشد. #ته_آرمان این جنبشها عمدتا آزادی #لخت_شدن و رابطه با #جنس_مخالف و زدن و #رقصیدن بوده، حتی مطالبات اقتصادی هم عمدتا محور نبوده است؛ یعنی #نازلترین مطالبه اجتماعی ممکن!
🔹🔸خاستگاه این جنبش ها #طبقه_متوسط_جدیدی است که اصلاح طلبان ایرانی از اوایل دهه 70 باز تولیدش کردند. یک #جریان_اجتماعی که نه شناخت و درک درستی از #مبانی_اندیشه_اسلامی دارد، نه #عرق_ملی و آرمان اجتماعی دارد و نه #دغدغه_پیشرفت و تعالی.
🔹🔸آموزش و پروش، دانشگاه، رسانه، سینما، ورزش و اساسا هرآنچه را که می توانست نسل جدید را تربیت دینی و ملی کند به #قربانگاه یک #سکولاریسم_لیبرال بردند و شد آنچه نباید می شد. این وضعیت علت العلل بود اما با طراحی های خارجی و در کنارش سوءعملکرد جریان به اصطلاح اصولگرا در تصویرسازی نامطلوب این وضعیت تکمیل شد!
حالا جامعه ایرانی گرفتار جنبش هایی است که ته اش سر از سطل زباله درمی آورد..! چه باید کرد⁉️
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین موضوعات سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
#تلگرام و #ایتا و #روبیکا
https://t.me/seraat_tahlil_siyasi
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
https://rubika.ir/seraat_tahlil_siyasi/CIGIGFEIICACAEI