🔴شب 22 بهمن ساواکی نشوید
✍ محمد زعیم زاده
1️⃣ نکته اول این است که امروز دو جریان هستند که سعی در القای یک فضای واحد به جامعه دارند، پیشفرض این دو جریان هم این است که اعتراضات دیماه بستر امتیازگیری از حاکمیت را فراهم آورده است و میتوان با ابزار فشار اجتماعی و رسانهای منویات سیاسی را پیگیری کرد؛ اصلاحطلبان رادیکال و حامیان محمود احمدینژاد، نمادهای اصلی این دو جریان هستند.
2️⃣ نکته دوم اینکه اگر فکر میکنید فرصتطلبی تنها ویژگی مشترک این دو جریان است اشتباه میکنید، ویژگی مشترک بعدی این دو جریان اخلال در دستگاه محاسباتی است.
3️⃣ نکته سوم در اشتراک نظری و عملی این دو جریان در ایده جایگزینی است که به مردم معرفی میکنند، هر دو با زبان بیزبانی و به انحای مختلف میگویند آلترناتیو وضع موجود ما هستیم، اما از بد حادثه نهتنها هیچکدام دیکته نانوشته نیستند بلکه در وضع موجود اگر مدعی خرابی هستند بیشترین نقش را داشتهاند.
4️⃣ نکته چهارم اشتراک در روش است، هر دوی این جریانها برای پیشبردن هدف سیاسی، اسب رادیکالیسم را زین کردهاند و بر طبل تند کردن فضا میزنند، روش و طریقی که ایدهای تکرای برای کنشگری سیاسی است.
5️⃣ نکته پنجم اشتراک این است که گویا هیچکدام از این دو جریان نمیخواهند از تجربیات قبل درس بگیرند، مسیری که عدهای امروز ترسیم کردهاند و برایش با ادبیاتهای مختلف نسخه میپیچند یکبار توسط جریان اصلاحات در دوره دوم خرداد تجربه شده است آنهم در شرایطی که هم حاکمیت در موضع اقتدار کنونی نبود و هم ابزارها برای فشار بیشتر وسیعتر و متنوعتر بود و هم تجربه خطای راهبردی 88 در کار نبود، اما حتی در آن شرایط هم در درازمدت برای بقای سیاسی نتیجهای جز گردش به راست و مستمسک شدن به حسن روحانی و علی لاریجانی در پی نداشت.
6️⃣ نکته ششم این است که هر دوی این جریانها در گفتمانی که سعی کردهاند برای خود انحصاری تبلیغ کنند صادق نیستند، هم جریان اصلاحات با عدم تحمل منتقد و تمسخر مخالف نمره بالایی در آزادی نمیگیرد و هم حامیان محمود احمدینژاد اگر ژرفتر به عملکرد مرادشان فکر کنند میبینند عدالتی که خطقرمزش کابینه است و عدالتخواهی که تنها پس از برخورد قضایی با حامیانش غلیان میکند و میتواند با فردی مثل مرتضوی ساخت و پاخت کند، صادقانه نیست. اما خب این دو جریان تفاوتهایی هم با هم دارند، واقعیت این است که جریان حامی احمدینژاد در مسیر رادیکالیسم نوسفر و کمتجربه است، آنها خوب است به عاقبت رادیکالیسم در جریان اصلاحات نگاه کنند.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرامی ما به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و در کانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
✍ مهدی محمدی
درک اینکه ‘این کشور تحت حمله قرار دارد’ یکی از فوری ترین نیازهای جامعه امروز ایران است خصوصا که حمله کنندگان قصد خود را پنهان هم نمی کنند. تهاجمسایبری دیشب صرف نظر از ابعاد فنی آن، اگر این حس را منتقل کند، سرجمع ضرر نکرده ایم. این حمله از طریق نفوذ در سويیچ های سیسکو صورت گرفته که عموما به عنوان یکی از اجزای ضروری زیرساخت سایبری کشور شناخته می شود. همین هم خود دارای پیام است. وقتی یکی از اجزاء زیرساخت خود را به طور ‘وابسته’ تعریف می کنید، آن جزء اسیب پذیرترین جزء سیستمتان خواهد بود. حالا تصور کنید که کسانی به نام اصلاحات، می خواستند کل سیستم بانکی کشور را توسط پیمانکار خارجی ‘بازسازی’ کنند؛ شاید هم تا حدی جلو رفته بودند. این حمله یک هشدار است. کسانی در جهان سرکار آمده اند که بنای کوتاه آمدن ندارند حتی اگر بنشینید و تماشایشان کنید. در یک نبرد، وقتی یک طرف نجنگد، جنگ متوقف نمی شود بلکه این اوست که ‘شکست’ می خورد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرامی ما به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
در کانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و در کانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
⚡️۳ جریان حامی دلار ۶ هزارتومانی
✍ محسن مهدیان
جهش قیمتی دلار منشا #روانی دارد و ناشی از پیش بینی بازار از دورنمای سیاسی کشور است. فارغ از ارزیابی پیشبینیها، مردم نسبت به #تدبیر مسوولین در شرایط پیشرو #بیاعتمادند.
طبیعی است که این بیاعتمادی، تلاش ها برای آرامیدنِ "تلاطم ارز" را ناکام گذارد.
اما سه جریان نیز مقوم و سمپات وضع موجودند و به یقین در مقابل هرگونه آرامش بازار، مقاومت و از "یله گی ارز" حمایت می کنند.
شناخت این ۳ جریان که پیوند #دلالان_سیاسی با #سوداگران_اقتصادی و با همراهی علمی #نئولیبرالهای_وطنی است بسیار ضروریست.
⚡️《جریان اول》؛ #ژنرالهای_بازارمسلک و متصل به قدرتند که از ابتدای دولت یازدهم، نقش #دولت_سایه را در اقتصاد بازی کردند.
این جریان از ارز ۶ هزارتومان و فراتر از آن به حکم #ظاهرگرایی_اقتصادنئوکلاسیک و #قشریگرایی_بازارآزاد دفاع می کند و در یک "توهم پیچیده اقتصادی" معتقدست راه نجات اقتصاد و رشد عملکرد تجاری در #کاهش_ارزش_پول_ملی است.
⚡️《جریان دوم》 #لجنه_سرمایهداری در محافل رسمی وتجاری کشورست که نفع شان در ارز گران و خاک مال شدن پول ملیست. این گروه همان تجار سنتی اند که فرمان صادرات و منافع انحصاری خام فروشی را بدست دارند و با تقویت دلار، سوداگری شان شدت می یابد.
⚡️و اما 《جریان سوم》 "دلالان سیاسی" اند. دلالان سیاسی مستقر در دولت با همراهی طرفداران شان در محافل حزبی، پروژه "تشویش در اقتصاد" و "هراس در بازار" را با هدف #چانه_زنی برای تعدیل و تنزیل تصمیمات راهبردی نظام دنبال می کنند.
تحرکات این جریان سابقه دارست؛ چه آنکه در روزهای پایانی دولت دهم نیز در شرایط مشابه این روزها، خدمت رهبری رسیدند و با ترسیم شرایط "اغمای اقتصادی" و "بهم ریختگی بازار"، خواهان کوتاه آمدن از مواضع راهبردی انقلاب شدند.
این سه جریان یعنی پیوند #نئولیبرالهای_وطنی_مستقر_در_دولت به علاوه #لجنه_سرمایهداران_حاکمبر_صادرات و با میدان داری #دلالان_قدرتو_جناح_لابیگر حامیان اصلی دلار ۶ هزارتومانی و بلکه فراتر از آن هستند.
برای هرگونه ثبات باید مقاومت این جریان را شکست.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
💠 چرا دلار گران میشود؟
✍مصطفی ظاهری
گرانی دلار امروز نتیجه عملکرد مرکز "میانهروی" (المرکز العالمی لمکافحة الفکر المتطرف أو مرکز إعتدال) یا همان براندازی حکومت ایران است که ترامپ در سفر خود به عربستان آن را افتتاح نمود. توافق برای تأسیس این مرکز در ۲۱ مه ۲۰۱۷ در دیدار ملک سلمان بن عبدالعزیز، شاه عربستان با دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در خلال برگزاری کنفرانس سران ریاض ۲۰۱۷ اعلام شد.
➕ سوال: دولت روحانی در این مدت چه کرد؟
➖ جواب: آقایان مشغول طرح ریزی دسیسههای انتخاباتی ۹۶ برای کسب رای بودند و بعد آن نیز هیچ نکردند.
🔺 اولین کاری که این مرکز کرد، تصویب و اجرای مالیات بر ارزش افزوده در ۶ کشور حاشیه خلیج فارس بود. ۵ کشور در ابتدای سال میلادی جاری آن را اجرا کردند و عمان قرار شد از سال آینده میلادی اجرا کند.
دعوای قطر هم از همینجا شروع شد. طرح اخذ مالیات ارزش افزوده برای اولین بار در این کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از روز اول ژانویه سال ۲۰۱۸ اجرا شد. برای بسیاری از کالاها و خدمات این مالیات ۵ درصد اعلام شده است. اخذ این مالیات درحالی آغاز شده که بسیاری از سرمایهگذاران خارجی برای سالها از معافیت مالیاتی در کشورهای حاشیه خلیج فارس برخوردار بودند. ورای افزایش درآمد بودن برای این کشورها، این طرح افزایش شفافیت اطلاعات اقتصادی را نیز در پی داشته است.
🔻 وقتی مالیات بر ارزش افزوده در امارت اجرایی شد، فعالیت صرافیهای غیر رسمی همکار با بانک مرکزی در دبی مختل شد، چرا که خدمات ارزی آنها برای بانک مرکزی ایران غیر شفاف و خلاف قوانین جاری امارات متحده عربی بود و امکان سندسازی برای این حجم انبوه فعالیت ارزی امکان پذیر نمی باشد. در نتیجه درهم امارات افزایش قیمت داشت و به طبع آن قیمت دلار نیز بالا رفت. الان هم زمان گزارش سه ماهه اول به سازمان مالیاتی است و این شرکت های تجارت عامه اماراتی جانب احتیاط را در پیش گرفته اند و این احتیاط دستان بانک مرکزی برای تامین ارز را خالی کرده و در نتیجه دلار به ۵۷۰۰ تومان رسانده است و احتمالا بیشتر هم خواهد شد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
فشار از پایین چانه زنی از بالا
✍حسین شمسیان
در سال های حاکمیت مطلق جریان اصلاحات در دهه هفتاد، پروژه قتل های زنجیره ای،پروژه روزنامه سلام،پروژه کوی دانشگاه و چندین وچند پروژه مهم و ویرانگر دیگر رقم خورد و کشور توسط تیمی از درون دولت،دائما دستخوش آشوب و درگیری بود.
🔴آن روزها کسی به سادگی قبول نمی کرد که دولت پشت خیلی از ماجراهای بنیان برافکن و ضد ملی باشد، اما بیان استراتژی «فشار از پایین چانه زنی از بالا» از سوی سعید حجاریان ،آخرِ ماجرا را نشان داد.
🔴آنها بعد از به خیابان کشیدن دانشجویان در کوی و تلاش ناکام برای کشته سازی از آنها ، در یکی از جلسات شورای تامین، صراحتا اعلام کردند که مقصد حرکت بعدی اوباش(که به دروغ دانشجو معرفی می شدند) فلان جاست و بعد مزورانه گفتند تنها راه توقف دانشجویان،تسلیم دربرابر فلان موضوع است و ...!
این یعنی دقیقا فشار از کف خیابان برای امتیاز گیری سیاسیون در اتاق های در بسته!
✅البته جواب هوشمندانه و قاطع آن روز باعث شد که شخص مطرح کننده تهدید،عقب نشینی کرده و خودش را با موتور به جماعت اوباش برساند و فرمان عقب نشینی بدهد ...
🔺اکنون همان سناریو در حال تکرار است .
🔴دانشجویی در کار نیست اما دلار قرار است همان کار را با همه مردم بکند!
سناریو سازان آن روز،بیست سال بعد از آن ماجرا،مار خورده و افعی شده اند!
🔴آنها به جای دست گذاشتن روی نقطه تحریک یک قشر جامعه، سلسله اعصاب کل کشور را با دلار متشنج کرده اند و مردم را به صورت لحظه ای با کاهش ارزش زندگیشان مواجه کرده اند!
⚫️به نظرتان الان در کدام اتاق و مرکز «چانه زنی» در جریان است!؟ به نظرتان بر سر چه چیزی!؟
⚫️آیا پروژه تسلیم دیگری همانند برجام درکار نیست!؟آیا قرار نیست بازی نا تمام آمریکا در به زانو درآوردن ایران،3 سال بعد از گام اول،با فلج اقتصادی ایران تکمیل شود!؟
🔺رئیس جمهور در پستو است،نوبخت و سیف هم کاری نمی کنند.
🔺زنجیره ای ها عکس جشن نمی گذارند ، آنها مشغول تحریک آستانه تحمل مردمند.
انتظار دارند پیامد این فشار شدید تسلیم باشد نه به راه افتادن یک نه دی دیگر یا 23 تیر دیگر!
آیا کسی هست مانند جلسه آن روز قاطعانه جلوی جنگ خیابانی را بگیرد یا بازی دلار جام زهر دیگری را رقم خواهد زد!؟
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
تغییر استراتژی الزامی است
✍مهدی محمدی
اردیبهشت و خرداد، 2 ماه مینگذاری شده در سال 97 است. برجام، ارز، منطقه (با تمرکز بر سوریه) و تحریم، 4 حوزهای است که تلاش خواهد شد در آنها بحران ایجاد شود. تبدیل مساله به بحران، غیرقابل حل نشان دادن موضوعات، ایجاد تبعات امنیت ملی برای موضوعات و در نهایت روی میز گذاشتن راهحلهایی از جنس سازش، مهمترین پدیدههایی است که با آنها مواجه خواهیم بود. در همه این موارد مساله اصلی از دید کسانی که بیرون از ایران درصدد تجمیع بحرانها در ماههای اولیه سال هستند، گروگان گرفتن افکار عمومی ایران و ایجاد حس بنبست، تهدید و فروپاشی است. جنگی که در هفتههای آینده با آن مواجه خواهیم بود جنگ روایتهاست، به این معنا که خود مسائل، به میزان روایتی که از آنها خواهد شد مهم نیستند. به تعبیر دیگر، منازعه ذهنی و ادراکی که در راه است، بسیار مهمتر از منازعه راهبردی، اقتصادی یا سیاسی خواهد بود.
اگر بخواهیم موضوع را کمی روشنتر کنیم میتوان مورد به مورد بحث کرد که چگونه یک نبرد ادراکی جدید در حال آغاز شدن است. درباره برجام و تحریمها مساله اصلی این نیست که ترامپ تصمیم گرفته از طریق عدم تعلیق تحریمهای برجامی یا اعمال تحریمهای جدید (یا هر دو) از برجام خارج شود، بلکه مساله اصلی این است که ترامپ قصد دارد ایران و به طور مشخص تامینکنندگان امنیت را به عنوان مقصر به هم خوردن برجام معرفی کند. در مساله ارز هم باز منازعه اصلی بر سر این است که نزاع دولت و مخالفان آن به عنوان ریشه اصلی بحران معرفی شود.
ادامه در پست بعد ...
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
⬆️ادامه پست بالا..
درباره منطقه هم روشن است که آمریکاییها به طرز ناشیانهای تصور میکنند میتوانند پیروزیهای منطقهای ایران را به موضوع مجادله و اختلاف در داخل ایران تبدیل کنند و به این ترتیب حداقل از سرعت برنامه منطقهای ایران بکاهند. ملاحظه میکنید که در تمام موارد آنچه در اصل هدف گرفته شده، افکار عمومی جامعه ایرانی است و آمریکا تلاش میکند از طریق وارد کردن افکار عمومی ایران در دوقطبیهای جدید، تهدیدهایی مانند پیشرویهای منطقهای ایران را به فرصتی تازه برای خود بدل کند.
2 عامل هست که بسادگی میتوان ادعا کرد طرف خارجی بشدت روی آن حساب کرده است؛ عامل اول ناکارآمدی، کارنابلدی و سردرگمی دولت در مدیریت بحرانهاست. نگاه سیاسی به بحرانها و با ابزارهای دستوری و امنیتی درصدد حل آنها بودن و چسبیدن به یک سلسله راهحلهای قدیمی، نپخته و مبتنی بر ایدئولوژی لیبرال، به همراه جدی نگرفتن هشدارها و خیرخواهیها، دولت را بشدت در مقابل بحرانسازیهای دشمن بویژه در حوزه تحریمها و اقتصاد آسیبپذیر کرده است. دولت آقای روحانی باید درک کند که اکنون نیاز به تجمیع همه ظرفیتهای کشور برای مقابله با بحرانها دارد و این مسلما از طریق صحنهسازی و اتهامزنی حاصل نخواهد شد. کنترل کسانی درون دولت که همچنان تصور میکنند دولتداری مساوی عملیات روانی است، نخستین گامی است که دولت باید برای بهبود اوضاع خود بردارد. دوره این هم که تصور کنند با هیولاسازی از رقیب و فرافکنی مشکلات همچنان میتوانند از پذیرش مسؤولیت وضع موجود فرار کنند، گذشته است. حتی اگر رقیب آسیبپذیر باشد، افکار عمومی هوشمندانه به هر کس سهمی را که سزاوار آن است خواهد داد و آسیبپذیری رقبا را به عنوان توجیه کارنابلدی دولت در نظر نخواهد گرفت. اکنون البته زمان گروکشی هم نیست و ضرورت ندارد سر این بحث باز شود که بسیاری از این بحرانها و تهدیدها با جزئیات در ماههای گذشته پیشبینی و به دولت اطلاعرسانی شده بود و دولت یکسره به همه آنها بیاعتنایی کرد اما این هم پذیرفته نیست که دولت بیمحابا شروع به متهم کردن کسانی کند که همه هشدارهای لازم را خیرخواهانه به آن داده بودند. کاملا روشن است که آمریکاییها روی ناکارآمدی داخلی دولت حساب کردهاند و به میزانی که دولت از راهحلهای واقعی و ابتکاری دوری کند و به سیاسی کردن مسائل علاقه نشان دهد، انگیزه دشمن برای فشار نیز تقویت خواهد شد.
عامل دومی که آمریکاییها روی آن حساب کردهاند، شبکه همکار غرب در ایران و مشخصا اصلاحطلبان رادیکالی هستند که اخیرا همه مرزها میان خود و نتانیاهو، بنسلمان و ترامپ را برداشتهاند و همان حرفهای آمریکا را عینا در داخل تکرار میکنند. آمریکا بشدت به این شبکه همکار نیاز دارد تا فشار خارجی را به مطالبه سازش و تسلیم در داخل ترجمه کند. بخشی از این شبکه در میان مرتبطان دولت و مشخصا افراد فعال در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری و بخشی هم در بیرون دولت، سازمان پیدا کرده است. تجربه پرونده هستهای هم بخوبی نشان میدهد فشارها از زمانی «اثر» کرد که یک جریان داخلی شروع به خلق همان دوقطبیهایی در داخل کرد که آمریکا میخواست.
ادامه در پست بعد ....
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
⬆️ ادامه پست بالا ...
اکنون آمریکا نیاز به کسانی دارد که خطر کنند و برنامه موشکی و منطقهای ایران را زیر سوال ببرند و از آن مهمتر در برنامه موشکی و منطقهای به جای ایران حق را به ترامپ و نتانیاهو بدهند. با تاسف باید گفت کسانی در ایران پیدا شدهاند که این نقش را بازی کنند و تا زمانی که به این خیانت آشکار پایان داده نشود، جلوی برنامه آمریکا در ایران را نمیتوان گرفت. تحریم و فشار اکنون جاده صافکنهایی در داخل ایران دارد که اگر لازم باشد حاضرند در تانک آمریکایی بنشینند و وارد تهران شوند. اجماع ملی در طرد این خائنان و قاطعیت در مقابله با آنها عنصر ضروری هرگونه برنامهریزی برای کنترل بحران در آینده است. مرور مولفههای این فضا تردیدی باقی نمیگذارد که دولت آقای روحانی اگر واقعا خواهان مدیریت بحرانهاست باید تغییر پارادایم دهد. پارادایمهای پیشین که به موضوعات امنیت ملی به عنوان ابزار چانهزنی سیاسی نگاه میکرد و همه شرکا را در غرب و همه فرمولها را در برجام خلاصه میکرد به بن بست رسیده است. اگر دولت یک بار دیگر گزینههای خود را مرور کند خواهد دید امید به گرفتن نتیجه از فشار، مهمترین عامل بحرانهای جدیدی است که آمریکا در تدارک آن است و اگر این امید کنترل یا زایل شود، زیرساخت تئوری جدید فشار فروخواهد پاشید. دولت اکنون باید قبل از هر کار در شرکای داخلی و خارجی خود تجدید نظر کند و پارادایمهای غیربرجامی در طرح سیاست خارجی خود را جدی بگیرد. آن زمان است که خواهد دید مسائل چندان هم غامض نیست. و در نهایت اینکه اکنون زمان اجماع ملی است و اجماع ملی رخ نخواهد داد مگر اینکه مرزها با دشمن شفاف شود و مدعیان وحدت ملی دست از نمایندگی سخنان آمریکا درون کشور بردارند. اگر آمریکا از ایجاد شکاف در ایران ناامید شود، گزینههای فشار و تحریم دچار بحران راهبردی خواهد شد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
🔹ملاحظات پاسخ دهی فوری به رژیم صهیونیستی
✍️#تحلیل_کوتاه
📌رژیم صهیونیستی با سوء استفاده از فضای تنشآلود روسیه و آمریکا در پی ادعای واهی حمله شیمیایی دولت سوریه به دوما، پایگاه هوایی T4 را مورد هدف قرار داد که منجر به شهادت چند مستشار نظامی ایرانی شد. در این راستا آنچه مسلم است لزوم پاسخدهی و معاقبه رژیم کودککش، حداقل در همان سطحی است که به T4 حمله شده است. اما سوال دیگر این است که زمان پاسخدهی چه وقتی باید باشد. هرچند پاسخدهی فوری عمدتا میزان بازدارندگی را افزایش میدهد اما در حال حاضر ملاحظاتی برای آن نیز وجود دارد:
1️⃣دولت سوریه و متحدانش بر ریل پیروزی بر تروریستها در حال حرکت هستند و آمریکا و متحدانش بخشی از ابزارهای خود در سوریه را از دست دادهاند. لذا حرکت شتابزده در فضایی که سطح تنش میان روسیه و آمریکا بالاست «احتمال» شروع جنگ بزرگتری را برای سوریه رقم خواهد زد که ممکن است دستاوردهای گذشته را از بین ببرد یا شرایط را برای کسب دستاوردهای بیشتر، وخیم سازد.
2️⃣در پیروزیهای غوطهی شرقی دمشق ایران مشارکت جدی و سطح بالا نداشت و به همین دلیل دامن ایران از اتهام حملهی شیمیایی مبرا ماند. این باعث شد سوی اتهامات متوجه روسیه و سوریه باشد، حال اگر ایران به عنوان مهمترین دولت مقاومت در منطقه، حملهای شتابزده انجام دهد، امکان دارد خود را کانون توجهات دولتهای مستکبر قرار دهد و در نتیجه مشکلات عدیدهای برای محور مقاومت به وجود آید.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
✔️در کجای تاریخ ایستاده ایم ❓❗
صورت مسئله غلط!! و جوابهای ما؟
✍ دکتر موسی نجفی
🔻🔺🔻وقتی از تقابل و جبهه بندی و یا حتی کمتر از آن از نوعی رقابت و زور آزمایی بین ما و غرب مدرن سخن گفته میشود ، بایستی بگوئیم همه این موارد به درجات و با شدت و ضعف میتواند به دو نوع مواجهه و یا رقابت "آشکار و پنهان" و یا "سریع و فرسایشی " تقسیم گردند ۰ اینکه یک انقلاب دینی غیر غربی (شما بخوانید ضد غربی) در مراحل رشد خود در کدام منزل ایستاده است ؟ و منازل قبلی و بعدیش کجاست ؟و در ارتباط و حتی مواجهه با غیر خودش چه نسبتی میخواهد برقرار کند ، پرسش و یا پرسش هایی است که برنامه ریزان استراتژیست و مدیران ارشد، لااقل دورنمایی از آن را بایستی ترسیم کنند۰
🔻🔺🔻متاسفانه در انتخابات سال گذشته برای تعیین عالی ترین سطوح اجرایی کشور کسی حتی زحمت ترسیم چنین خط مش و افقی را هم بخود راه نداد؛ شاید بیشترین عدم توجه به این امر مهم از اینجا ناشی می شود که برخی مسئولین کشور فراموش می کنند ، مدیران کشوری هستند که پرچم دار انقلابی بزرگ است و این تحول در مراحل رشد خود کشور را در شرایطی ویژه قرار داده است۰
🔻🔺🔻علیرغم این دورنما ، متاسفانه برای این شرایط جنگ فرسایشی نه برنامه ای دارند ، نه به الزامات چنین جنگی واقفتد ، نه استعداد سازماندهی استعدادها و تواناها را دارند ، نه هوش فهم شرایط و مدیریت کارآمد را ؛ از طرفی میدانیم به موازات بر نامه های اصلی که لازمه چنین شرایطی هست عملا توجهی ندارند ؛ اهم این برنامه ها عبارتتد از : انقلاب فرهنگی ، اقتصاد مقاومتی ، تحول علوم انسانی و تمدن نوین اسلامی ، سبک زندگی اسلامی ، هویت ملی و نسبت ما با ابعاد مختلف تجدد و غرب و تمدن ناشی از آن ۰
🔻🔺🔻مدیران اجرایی و حتی برنامه ریزان ارشد ایران معاصر، آیا صرفا با داشتن یک خط ریش و یک یقه بسته و چند آداب ظاهری ساده میتوانند از پرسش های مهم مطرح شده خود را جدا ببینند ؟!
✳️🔰🔰راستی از نظر برنامه ریزان ارشد ، ما در کجای تاریخ ایستاده ایم؟ و آیا چنین پرسش و یا پرسش هایی اصولا برای آنها معنا و مفهومی دارد؟ ختم کلام آنکه بسیار تفاوت می کند دیدگاه و عملکرد کسانی که دوره و زمانه را دوران "اعتلا و تمدن" می دانند با کسانی که فکر می کنند در عصر "انحطاط و اضمحلال " زندگی می کنند۰
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
♦️آمریکا؛ همچنان در پی ناامن سازی فضای تجارت با ایران
📝سیگال مندلکر (معاون وزارت خزانهداری ایالاتمتحده در امور تروریسم و اطلاعات تجاری) طی سخنانی در لندن، بار دیگر بنگاههای تجاری و اقتصادی را از تجارت با ایران یا هرگونه سرمایهگذاری در این کشور، بر حذر داشت.
#تحلیل_کوتاه
💡تحلیل و ارزیابی:
1️⃣ مطابق بندهای 26، 28 و 29 برجام، ایالاتمتحده موظف است:
🔸نهایت تلاش خود را برای پیشگیری از ایجاد تداخل در انتفاع ایران از لغو تحریمها به عمل آورد،
🔸از ارتکاب هر اقدام مغایر با روح، نص و هدف برجام خودداری نماید؛
🔸از هرگونه سیاست با هدف خاص تأثیرگذاری خصمانه و مستقیم بر عادیسازی تجارت و روابط اقتصادی با ایران خودداری کند.
2️⃣ لذا، با توجه به بندهای مذکور، ایالاتمتحده صراحتاً و مکرراً مرتکب نقض برجام شده است.
3️⃣ مطابق بند 36، ایران حق دارد این نقض را در چارچوب کمیسیون مشترک برجام پیگیری کرده و در نهایت در صورت عدم حل این موضوع از سوی طرف مقابل، آن را مبنایی جهت توقف کلی یا جزئی اجرای تعهدات خویش تلقی نماید.
4️⃣ استفادهی ایران از اهرم توقف اجرای جزئی یا کلی تعهدات، میتواند نوعی بازدارندگی نسبی در قبال نقضهای مکرر از سوی طرف مقابل ایجاد نماید.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
✍تحلیل حمله به سوریه
🔸سوریه به ساعت صفر حمله ائتلاف آمریکا _ فرانسه _ انگلیس نزدیک می شود. هرچند تحلیل چرائی حمله و به دنبال آن، پیش بینی اقدامات دشوار است اما نظر به اهمیت موضوع به چند نکته اشاره می شود:
🔻 ۱. دلایل احتمالی حمله ائتلاف آمریکا _ فرانسه _ انگلیس عبارتند از:
💠 الف. احتمالا حمله آمریکا اقدامی پیشگیرانه برای مقابله با پاسخ احتمالی ایران به حمله چند روز قبل اسرائیل به پایگاه هوایی حمص است که به شهادت تعدادی از مستشاران نظامی ایران انجامید.
💠 ب. حمله آمریکا می تواند در ادامه برنامه مقابله با روسیه باشد که از مدتی پیش با اخراج صدها دیپلمات روسیه از اروپا و آمریکا آغاز شد و حمله به سوریه حلقه تکمیلی آن راهبرد است.
💠 ج. با شکست تروریست ها در غوطه شرقی، محور آمریکا _ اروپا _ سعودی عملا خود را بازنده میدانی سوریه می دانند و با این تهدیدات و حمله به دنبال اخذ امتیازات مهمی از طرف های درگیر در سوریه هستند.
💠 د. این اقدام نتیجه فشار عبری _ عربی (سعودی) است.
🔻 ۲. این حملات یک تقابل آمریکایی _ روسی است و نه آمریکایی _ سوری و یا ایرانی.
🔻 ۳. علی رغم تهدیدات و رجزخوانی های تند آمریکایی ها ، اما باید دانست آمریکایی با موانع و محدودیت های جدی مواجه هستند از جمله:
💠 الف. آمریکا دارای حدود ۲۰ پایگاه در سوریه است از جمله التنف ، منبج ، رقه و ... . نگرانی از حمله به این پایگاه ها خود عامل بازدارنده ای برای حمله گسترده آمریکایی هاست.
💠 ب. اروپایی ها و بطور خاص فرانسوی ها، بر خلاف مواضع اولیه ، از امروز از شدت و تندی مواضع خود کاسته اند.
💠 ج. آمریکا امکان حضور و عملیات زمینی ندارد.
💠 د. تروریست ها بشدت در موضع ضعف هستند.
🔻 ۴. با توجه به این ملاحظات، موارد زیر با ضریب بالایی قابل پیش بینی است:
💠 الف. این حملات گسترده و سراسری نخواهد بود. احتمالا حملاتی نقطه ای و محدود به برخی مراکز نظامی سوریه خواهد بود.
💠 ب. با توجه به عدم امکان حمله زمینی توسط آمریکا، فرانسه و انگلیس در سوریه، این حملات هرچند خسارت هایی را به دنبال خواهد داشت اما هیچ تاثیری بر وضعیت برتر میدانی نخواهد گذاشت. برتری میدانی محور مقاومت و هم پیمانان سوریه، کاملا حفظ خواهد شد.
💠 ج. در این حمله مواضع و پایگاه های روس ها و ایرانی ها مورد هدف قرار نخواهد گرفت.
💠 د. هرچند نباید نقش واسطه ها و پیام ها برای کاهش تنش و آرام سازی فضا بین روسیه و آمریکا را نادیده انگاشت.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
علت حمله به سوریه چه نسبتی با ایران داشت؟
✍دکترعبدالله گنجی
ترامپ در صحبتهای خود در شروع حملات مثلث استکبار به سوریه گفت:ایران نباید از منافع نابودی داعش منتفع شود.معنی این حرف ناراحتی از ایران به خاطر نابودی داعش است
تبلیغات روزهای قبل حمله غیر طبیعی بود و ایران و سوریه محلهای احتمالی را تخلیه کرده بودند واما آنان برای حفظ آبروی خود دست به این اقدام زدند.
ترامپ از روزانتخاب تا کنون متهم به حمایت روسیه از وی در انتخابات بوده است.علت اصلی چنگ و دندان نشان دادن به روسیه ایجاد فاصله در اذهان مردم آمریکا و رفع اتهام از خویش است
سناریوی شیمیایی اخیر را MI6انگلیس
طراحی کرده بود و مردمی که دیروز در دوما از دست تروریستها رهایی یافتند، گفتند از ما می خواستند در مقابل دوربین حالت مجروح شیمیایی به خود بگیریم.
سناریو مذکور با هدف بالا بردن امنیت اسرائیل و تحقیر روسیه صورت گرفت.روسیه باید خود را ثابت کند.
استکبار می تواند بدون اجازه شورای امنیت سازمان ملل هر کار خواست بکند و تشریفاتی بودن این سازمان را اثبات نمایند
البته انتخاب روز مبعث پیامبر برای حمله به سرزمین مسلمانان را نباید صرفا تصادفی دید
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
هدایت شده از KHAMENEI.IR
4_5949761127918338834.mp3
8.93M
🎙بشنوید| صوت کامل سخنرانی امروز رهبرانقلاب در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی. ۹۷/۱/۲۵
☑️ @Khamenei_ir
♦️ترامپ و بازگشت به ترانس-پاسفیک
#تحلیل_کوتاه
📝 دونالد ترامپ در یکی از اولین اقدامات خود بهعنوان رئیسجمهور ایالاتمتحده آمریکا، دستور داد تا این کشور از پیمان ترانس-پاسفیک یا TPP خارج شود. TPP یک پیمان تجاری است که بین 12 کشور دارنده 40درصد از اقتصاد جهانی ایجاد و مذاکرات مربوط به آن در فوریه 2016 نهایی شده است.
📌 بعد از اعمال تعرفه بر کالاهای چینی و اقدام متقابل چین در برابر آمریکا، ترامپ دستور بررسی مجدد پیوستن آمریکا به TPP را صادر کرده است.
💡تحلیل و ارزیابی
1️⃣ ترامپ در تبوتاب رقابتهای انتخاباتی و در ادامه سلسله حملاتش به باراک اوباما، پیمان ترانس-پاسیفیک را که با محوریت برجسته رئیسجمهور سابق آمریکا منعقد شده بود، یک پیمان ناعادلانه معرفی کرد و وعده خروج از آن را بهعنوان یک شعار انتخاباتی مطرح کرد. او این شعار را در روزهای اولیه حضورش در کاخ سفید عملی کرد.
2️⃣ اقدامات اخیر ترامپ در اعمال تعرفههای سنگین بر واردات کالاهای چینی، و اعلان عملی جنگ تجاری با چین، نگرانیهایی را در آمریکا ایجاد کرده است. ازجمله سیاستمدارانی از هر دو حزب دمکرات و جمهوریخواه معتقدند ترامپ باید بجای ورود به جنگ تجاری با چین، با رقبای این کشور به تجارت بپردازد.
3️⃣ اجتماع رقبای تجاری چین مانند ژاپن، استرالیا، کانادا، مالزی و مکزیک در TPP و لزوم تجارت با آنها برای انزوای اقتصادی چین، باعث شده است تا ترامپ به فکر پیوستن مجدد به پیمان ترانس-پاسفیک باشد.
4️⃣ نگرانی از اقدامات تلافیجویانه چین در چارچوب جنگ اقتصادی و اعمال تعرفه بر کالاهای آمریکایی باعث شده است تا ترامپ دستور بازبینی در تصمیم اتخاذ شده خود را صادر کند.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
🔴 دومینوی جمعه سیاه
✍ در واپسین ماههای دوران ریاستجمهوری بوش پسر، جهان شاهد یک اتفاق بزرگ در تاریخ اقتصادی خود بود که از آن به #جمعه_سیاه یاد میشود. حباب قیمتی به وجود آمده، به دلایلی چون بورسبازی در اقتصاد آمریکا و ضعف مدیران اقتصاد آن شکسته شد و بازارهای مالی که به دلیل ایجاد رونقی کاذب در بازار وام رهنی مسکن رشد کرده بودند، به ناگاه #سقوط کردند. به طبع آن، وابستگی اقتصاد خیلی از کشورها به سیستم بانکی آمریکا و تجارت آنها به #دلار، با سقوط ارزش بازارهای مالی و کاهش ارزش آن، تا حد زیادی به مردم و دولتهای کشورهای وابسته آسیب وارد کرد و عملا بحران مالی آمریکا مانند دومینویی به کشورهای وابسته به سیستم آمریکا انتقال پیدا کرد.
🔰 از همان سال، بعضی از کشورها به سمت #ایمن کردن اقتصاد خود از طریق پیمانهای دو یا چندجانبه روی آوردند. منطق اصلی در این پیمانها این است که به جای استفاده از ارز واسطی مانند دلار، از ارز خود دو کشور مبادلهکننده استفاده شود. مثلا کشور چین بهعنوان دومین قدرت اقتصادی جهان تاکنون با ۴۱ کشور، پیمان پولی دوجانبه بسته است. اقتصادهای بزرگ دیگر مانند کره و ژاپن نیز چنین کردهاند.
👈 در روزهای اخیر نیز در کشور، شاهد آشفتگی بازار ارزی بودهایم که یقینا بخشی از این آشفتگی، بهدلیل وابستگی اقتصاد کشور به دلار و تأثیرپذیری آن از فضای روانی جامعه و وقایع سیاسی بین المللی است. شاید یکی از بهترین راهکارهای حفظ ارزش پول ملی و تقویت آن، استفاده از پیمانهای پولی دوجانبه و چندجانبه، جهت خنثی کردن ابزار سلطه پولی آمریکا یعنی دلار باشد. امری که رهبر انقلاب چندین بار دربارهی آن به مسئولین تذکر دادهاند و متأسفانه اتفاق چندانی نیفتاده است.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
بنیان گذاران چپ وعضویت در نیروهای مسلح
✍دکتر عبدالله گنجی
گروه گرایی و ورود به احزاب و گروههای سیاسی از موانع اعضای نیروهای مسلح است و در وصیت نامه امام هم ذکر شده است. اصلاح طلبان برجسته ترین بخش وصیت امام را که همیشه یادآوری می کنند همین بخش است.اگر یک نفر سی سال پیش از درب سپاه رد شده باشد رهایش نمی کنند.
اگر یک نظامی بخواهد کاندیدا شود قانون معلوم کرده است که باید استعفا کند و وارد سیاست شود و... اما علیرغم این مسیر تعریف شده، به محض اظهار نظر و بدسلیقگی الله کرم، چند روز است به این پیشنهاد با حیرت و تعجب نگریسته می شود و حتی در یک روزنامه اصلاح طلب از دو قطبی نظامیان و روحانیت به عنوان دو قطبی خطرناک یاد شده است. همگان می دانند وصیت امام در سال 1361 نوشته شده و در سال 1366 نیز منع ورود نظامیان به احزاب و گروهها وجود داشته است.اما در اواخر سال1366 اتفاق جالبی برای مدعیان غیر سیاسی ماندن نیروهای مسلح افتاده است.
آیا می دانید برخی از بنیان گزاران جریان چپ همزمان عضو نیروهای مسلح بوده اند؟و نامه تشکیل تشکل سیاسی را به امام امضا نموده اند؟آیا می دانید نمایندگان وقت امام در کیهان و اطلاعات هر دو عضو موسس یک جریان سیاسی هستند ؟اما امروزه تلاش می شود نقد های شریعتمداری را با هویت نماینده رهبری در کیهان برجسته و محکوم کنند؟
آیا می دانید یکی از اعضای موسس جریان چپ دیروز و اصلاحات امروز بعداز امضا نامه ایجاد تشکل سیاسی ،از امام حکم نمایندگی ایشان در شهربانی کل کشور را گرفته است؟و عضو نیروهای مسلح شده است.
آیا ایجاد تشکل سیاسی توسط افراد حقوقی زیر خلاف نبوده است؟
سید سراج الدین موسوی مسئول حفاظت منطقۀ جماران و فرمانده کل کمیتۀ انقلاب اسلامی
علی اکبر آشتیانی، نمایندۀ امام و مسئول عقیدتی ـ سیاسی ژاندارمری جمهوری اسلامی ایران
محمدعلی رحمانی فرمانده بسیج مستضعفان
رسول منتجب نیا نماینده امام در شهربانی(پس از عضویت در تشکل سیاسی)
دو نماینده امام در دوقلوی کیهان و اطلاعات و موسس جریان سیاسی:
سید محمود دعایی، نمایندۀ امام و سرپرست روزنامۀ اطلاعات
سید محمد خاتمی، نمایندۀ امام و سرپرست مؤسسۀ کیهان
عضویت در تشکل سیاسی با مسئولیت قضایی:
مجید انصاری، رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور و نمایندۀ شورایعالی قضایی
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
http://sapp.ir/yasini.m
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
#انتقال
#فوری/تلگرام رفتنی است؟
👈شنیده ها از منابع موثق حاکی است که فیلتر تلگرام نه تنها شایعه نیست بلکه بسیار جدی است و حتی مشخصا مقطع زمانی آن نیز تعیین شده است.
به گزارش اصلاحات پرس طی ابلاغ هایی به دستگاه های دولتی و عمومی همه بخش هایی که با تلگرام در ارتباط هستند در حال فراهم کردن شرایط برای روزهای بدون تلگرام هستند.
همچنین در روزهای گذشته جلساتی با مدیران کانال های تلگرامی برگزار شده و به آنها اعلام شده که تلگرام اردیبهشت ایران را نمی بیند و باید خود را برای شرایط جدید آماده کنند.
در این میان شرکت های خصوصی و کسب و کارهای مرتبط نیز باید خود را برای روزهای بدون تلگرام آماده کنند چون گویا فیلترینگ به نحوی است که دسترسی با فیلترشکن هم احتمالاً به آن امکان پذیر نباشد.
در این صورت میتوانید کانال خودتان را در اپلیکشن سروش به آدرسِ
https://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
و در ایتا به آدرس زیر دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
♦️رسواییهای داخلی ترامپ و حمله به سوریه
📝سه روز پیش، ایالاتمتحده با همراهی انگلیس و فرانسه، به بهانهی ساخت و استفادهی دولت سوریه از تسلیحات شیمیایی، بیش از 100 فروند موشک به سمت پایگاهها و برخی اماکن راهبردی سوریه شلیک کرد.
بااینحال، مقیاس و نتیجهی عملیات موشکی آمریکا که پرسروصدا و عملاً بینتیجه بود، بسیاری از تحلیلگران را با پرسشهایی جدی در قبال اهداف اصلی و پشت پردهی این عملیات روبرو ساخته است.
#تحلیل_کوتاه
💡تحلیل و ارزیابی:
1️⃣ دونالد ترامپ، بیشک یکی از پرچالشترین روسای جمهور ایالاتمتحده در طول تاریخ چند صدسالهی این کشور بوده است. رسواییهای اخلاقی و بعضاً اقتصادی و امنیتی وی، او را به حاشیهسازترین چهرهی بینالمللی حال حاضر تبدیل کرده است.
2️⃣ وی هماکنون درصحنهی داخلی با رسواییهای متعددی روبروست که حداقل چهار مورد از مهمترین آنها عبارتاند از:
🔸اتهامات متعدد فساد جنسی و روابط نامشروع (که بازیگر مشهور فیلمهای ضداخلاقی، یکی از پرسروصداترین نمونههای اخیر آن بوده است)
🔸ارتباط ستاد انتخاباتی وی با روسیه
🔸ارتباط وکیل ترامپ (مایکل کوهن) با عناصر روس.
🔸ارتباط ترامپ و فرزندانش با مافیای مالی نیویورک
3️⃣ برخلاف این باور عمومی که مسائل امنیت ملی از سیاسیکاری جداست، رفتارهای رئیسجمهور آمریکا نشاندهندهی حقیقتی دیگر است.
4️⃣ به نظر میرسد یکی از مهمترین اهداف حملهی موشکی به برخی تأسیسات سوری، انحراف افکار عمومی از انحرافات و رسواییهایی بوده که کاخ سفید ترامپ را احاطه کرده است.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
https://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
ماموریت واقعا چه بود؟
مهدی محمدی
بخش اول
یکم- هر بحثی درباره سوریه را باید از اینجا آغاز کرد که در این کشور نه یک جنگ بلکه چندین جنگ در جریان است. جنگ اول میان سوریه، ایران، روسیه و حزب الله است با تروریست ها. دومین جنگ، جنگ درونی گروه های تروریستی با یکدیگر است. جنگ سوم، نزاع راهبردی است که میان روسیه و امریکا در جریان است. چهارمین جنگ میان ترکیه و دولت سوریه در جریان است. پنجمین جنگ منازعه دشواری است که میان کردها و ترکیه وجود دارد. جنگ ششم هم میان اسراییل از یک سو و ایران و حزب الله درگرفته است. واپسین جنگ هم میان دولت سوریه و ائتلافی از کشورهای غربی و عربی در جریان است. وقتی از راهبرد بازیگران مختلف در نبرد سوریه سخن گفته می شود باید به دقت پرسید که درباره استراتژی کدام بازیگر در کدام جنگ سخن می گوییم. در اینجاست که پیچیدگی های فراوانی وجود دارد و اساسا همین موضوع صحنه سوریه را چنین آشوبناک کرده است. به عنوان مثال، در نبردی که میان ترکیه و کردها وجود دارد، امریکا سمت کردها ایستاده است اما هم زمان در جنگ میان ترکیه و دولت اسد، جانب ترکیه را می گیرد. یا در جنگ میان حزب الله و تروریست ها، روسیه یک متحد قدرتمند برای مقاومت است لیکن وقتی پای نزاع مقاومت با اسراییل به میان می آید، موضع روس ها پیچیدگی فراوان پیدا می کند. اگر منازعه سوریه در وضعیتی قرار گیرد که یک طرف مثلا دولت سوریه یا مقاومت بتواند ادعا کند جنگ را برده است، از حیث راهبردی دستاورد درخشانی محسوب خواهد شد چرا که این پیروزی در بیش از حداقل 7 جنگ رخ داده است.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
https://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
ماموریت واقعا چه بود؟
✍مهدی محمدی
بخش دوم
دوم- امریکا در سوریه فاقد سیاست (policy) است. اگر فقط یک حقیقت مهم درباره نحوه حضور امریکا در صحنه سوریه وجود داشته باشد، همین است. سال هاست دولت امریکا تلاش می کند یک سیاست منسجم درباره سوریه تدوین کند اما این کار روز به روز بیشتر غیرممکن به نظر می رسد. مسئله در دوران ترامپ غامض تر هم شده است. حمله اخیر به سوریه این وضعیت بی سیاستی را تشدید کرده است. از چند ساعت پس از این حمله، این پرسش با بسامد بسیار بالا در محافل راهبردی غرب در حال طرح است که هدف این حمله واقعا چه بود؟ و وقتی ترامپ می گوید «ماموریت انجام شد» دقیقا مقصودش چیست؟ در حالی که سعودی و ترکیه امید بسته بودند که امریکا یک ضربه کاری به دولت سوریه وارد خواهد کرد، اکنون شوکه هستند که حتی ارزش تبلیغاتی حمله اخیر هم خیلی بالا نبوده است. امریکا در این تهاجم، نه گامی به سوی براندازی دولت اسد برداشت، نه توانست موازنه قوا را به نفع معارضه تغییر بدهد، نه به یک تاسیسات یا توانمندی کلیدی سوریه یا مقاومت ضربه زد، نه پیام قاطعی که فی المثل نشان دهنده هزینه بالای تکرار عملیات هایی نظیر عملیات غوطه باشد ارسال کرد و نه حتی در به راه انداختن یک آتش بازی خیره کننده موفق بود. آزاردهنده تر از اینکه حمله شکست خورده، این است که امریکا اساسا هدافی نداشته و هنوز هم نمی داند در سوریه دنبال چیست. به تعبیر دقیق تر، امریکا جرئت انتخاب یک سیاست قاطع در سوریه را ندارد. آشکار شدن این موضوع خود دستاورد مهمی برای مقاومت است. جهان به انتظار ایستاده بود که ببیند آیا امریکا موفق شده یک سیاست روشن درباره سوریه تدوین کرده و گامی قاطع برای اجرای آن بردارد؟ اکنون روشن است که امریکا فاقد هرگونه گزینه نظامی موثر در سوریه است و تهدید به حمله نظامی به عنوان آخرین گزینه غرب، عملا کارایی و اعتبار خود را به طور کامل از دست داده است.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
https://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
🔸هو الحکیم🔸
✍دکترعلیرضا زاکانی
✅ پیرو نامه ارسالی جمعی از دانشجویان و طلاب عزیز به رهبری معظم انقلاب اسلامی امام خامنه ای(مد ظله العالی) به عنوان کوچکترین عضو جنبش دانشجویی ادوار بر آن شدم تا پس از فروکش کردن جار و جنجالهای رسانهای، در فضایی به دور از مواجهه هیجانی و با محور قرار دادن عقل و استدلال وارد گفت و گو شده و به سهم خود نکاتی را در چند قسمت با ملت شریف ایران به ویژه دانشجویان و نگارندگان نامه که برادران دینی و ایمانی یکدیگر به شمار میرویم، بیان دارم.
✅ پیش از ورود به اصل نامه جای دارد بدین نکته اشاره کنم که به نظر بنده آنچه که امروز در عرصهی سیاسی کشور با آن مواجه هستیم نه رقابت سالم جناحها، بلکه دعوای زرگری افرادی است که بعضاً رویهی آنان نشان میدهد بیش از آنکه نگران آینده نهضت اسلامی و مکتب امام(ره) باشند نگران حیات و قدرت سیاسی خود میباشند.
✅ بیشک و با قاطعیت میتوان اثبات کرد رفتار و گفتار متناقض امثال آقایان حسن روحانی، علی لاریجانی، سید محمد خاتمی، سید حسن خمینی و محمود احمدی نژاد و اسلاف و اخلاف آنان بخواهند یا نخواهند آنها را از منصب یاری نهضت امام(ره) به جایگاه رقابت با مکتب امام(ره) کشانده است و موجب گردیده به جای سیاست ورزی بر مبنا و محور دین، دین آنان سیاسیکاری شود.
✅ با این حساب دیگر نمیتوان به دستهبندیهای رایج جریانات کشور اعتماد کرد و صرفاً انقلابی بودن افراد در گذشته و یا قرار گرفتن اسمشان در یک جریان سیاسی را ملاک قرار داد. امروز باید با شاخصههای مکتب امام(ره) افراد و جریانات را سنجید و از سویی پیگیری کرد تا آنکه دایهی اصولگرایی دارد در مقام حرف و عمل نشان دهد به چه اصولی پایبند است؛ آنکه دایهی اصلاح طلبی دارد روشن سازد چه چیز را و چگونه میخواهد اصلاح کند؛ کسی که دغدغه خود را مهرورزی و عدالت میشمارد تعریف دقیق آن را بیان کرده و تجلی عملی آن را به نمایش گذارد تا مشخص شود مهرورزی و عدالت او پیوسته با معنویت و عقلانیت است یا دکان داریست و آنکه نام خود را اعتدال میگذارد تعریف خود را از افراط و تفریط مشخص ساخته و در عمل پایبندی خویش را به آن اثبات نماید. در یک جمله باید نیک نگریست که اصولگرایی، اصلاح طلبی، مهرورزی و اعتدال برخواسته از اسلام ناب محمدی(ص) است یا برخواسته از هواهای نفسانی!
✅ نامه مد نظر نیز بیش از آنکه جلوهگر دغدغهمندی جمعی از دانشجویان و طلاب باشد تکمیل کننده این دعواهای زرگری است و در نگاه کلان نشان میدهد که دوستان امضاء کننده نامه هر چند ان شاءالله دغدغه اصلاح کشور را دارند اما دارای اشکالاتی جدی هستند که موجب گردیده این دغدغه مندی در مسیر اعتلای انقلاب اسلامی قرار نگیرد.
✅ بر اساس آنچه که ذکر گردید، به خواست الهی در قسمتهای بعد به ریشه ها و نتایج این نامه و توضیحات پیرامون آن خواهم پرداخت.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
https://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
از رهبران جوان جهان چه خبر؟
✍دکتر عبدالله گنجی
خبر #کاوه_مدنی که پس از سفر نوروزی باز نگشت شاید خبر خوبی نبود؛ گرچه ما نفهمیدیم در مدت حضورش در ایران چه آورده مشخصی برای محیط زیست ایران داشت، اما اگر بخواهیم معذوریت او در بازگشت را بدون ملاحظه بفهمیم باید بگوییم او قربانی #تلگرام شد که تصاویر رقص او با #خانمهای_پلنگی_پوش را منتشر کردند.
شاید ملاحظاتی در پرونده جاسوسی و محیط زیست هم باشد اما اگر برای آن مساله قصد خروج داشت باید زودتر خارج می شد و به خانوادهاش هم اجازه خروج نمیدادند تا برگردد.
اما دو روز است BBC با دهها پست اینستاگرامی و برنامه تلویزیونی و گزارش برای این خروج عزا گرفته و ناراحت است که نظام جمهوری اسلامی از خدمات "پژوهشگر برجسته محیط زیست!" محروم شد.
حجم ناراحتی غربیها از نبود او در ایران تردیدی باقی نمیگذارد که باید او را در پروژه "رهبران جوان جهانی YOUNG GLOBAL LEADERS" تعریف کنیم که تعدادی از ماموران حوزه ایران آن اکنون در زندان هستند.
تربیت مدیر با استانداردهای حیات غربی برای شرق راهبرد اصلی پروژه"یانگ لیدر" است.
بی پروایی یک مدیر منتسب به جمهوری اسلامی در چنین رقصی شاخصی از این تربیت ناهمسو با بوم اولیه این افراد است که تحت فشار فرهنگی محیط پدری خروج را تنها راه رهایی از فشار می دانند؛ گرچه غرب هزینه آن را از جیب حاکمیت بوم او میپردازد.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
https://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat
✅این جمله امام را خواندید؟!
✍محسن مهدیان
برای انقلابی ها... برای اصولگرا و نواصولگرا و اصلاح طلب....
حضرت امام در نامه ای به سیداحمدآقای خمینی، تعبیری درباره مردم دارند که شاید ندیده باشید. می نویسند:
"...و ملت انقلابی ایران که جانم فدای یک یک آنها..."
جان امام فدای یک یک مردم؟ امام که اهل غلو نیستند. "فقیه" و "عارف" و "ولی امت" که خدای نکرده حرف ذوقی نمی زنند؛ پس این جمله یعنی چی؟ جانم فدای تک تک؟ یعنی خلافکار و دزد و ضدانقلاب هم؟
رهبر انقلاب هم چنین تعبیری دارند:
"... بنده به تک تک این ملت اعتماد دارم..."
به تک تک شان؟
اصولگراها نسبت شان را با این شعارها دیده اند؟ اصولگرایی که تمام شد؛ انقلابی ها چطور؟
این جملات را متوجه نباشیم، نمی شود کار انقلابی در تراز امام و رهبری کرد.
این جملات اشاره به حقیقت انسانی این مردم دارد که با انقلاب رشد کرده است. جان امام فدای "منِ" حقیقی مردم است. آن "من" ی که آغشته به فطرت الهی و مشحون از توحیدست. این "من" اشتباه نمی کند؛ این "من" میزان است.
انقلاب این جان حقیقی مردم را رشد داده و متوجه فطرتش کرده است. انقلاب به مردم قدرت تفکر و عزت نفس و کرامت داده است؛ این مردم ولو اشتباه کنند بازهم در پازل نقشه خمینی اند. در زمین اسلام اند ولو با خطای در تشخیص.
چرا؟
✅بدترین اخبار سیاسی را با این نگاه تحلیل کنید.
#اغتشاشات دی ماه خیلی تلخ بود. اما این مردم معترض چه کسانی بودند؟ مردمی که احساس می کردند باید برسرنوشت خود مسلط باشند؛ این یعنی احساس کرامت نفس. چنین مردمی در پازل انقلاب قرار ندارند؟
امام اول انقلاب فرمود "شما مردمی بودید که از یک پاسبان در بازار فراری بودید". اما امروز به مدد انقلاب، چنان عزتی دارند که برای سرنوشت خود می جنگند.
کسی که یقین یافت سرنوشت اش دست خود اوست، اگر مصداق را درست تشخیص دهد قدرت قیام برای خدا دارد. واگرنه عابد منکوب مقابل طاغوت که خودش را مسلوب الاراده مقابل ظالم می بیند که قدری ندارد.
این رشد عزت نفس با انقلاب نبود؟
عده ای امروز رهبری را نقد می کنند. ممکن است در نقدشان ادب هم نکنند. تندی هم داشته باشند. اما چه می گویند؟ رهبری را با چه محکی نقد می کنند؟ می گویند عدالت ندارد، مقابل آزادی است، با فساد مبارزه نمی کندو غیره...
این مردم منتقد رهبری هم رشد کرده اند. هدف شان از نقد رهبری تعالی است؛ هرچند به جهت کم کاری امثال من در تشخیص مصداق دچار اشتباه اند.
امام می گفت "این ها که انقلاب کردند روزگاری در کاباره ها بودند."
این مردم همان ها بودند که سرخوشی شان دیدن شاه مملکت در جشن هنر شیراز بود. اما امروز ولی شان را با معیارهای اسلامی نقد می کنند؛ ولو با خطای دید.
اینها نیز در پازل و نقشه انقلاب خمینی اند. نیستند؟
اگر با این معیار مردم را تحلیل کنیم و "من" واقعی این مردم را مخاطب اصلی بدانیم، خواهیم دید که دختر خیابان انقلاب نیز در پازل انقلاب است.
تا اینجا حرف تمام است. روشن است که منکر خطاها نیستم. اما مهم است که خطا را به تشخیص مصداق ها حواله کنیم یا دل و قلب شان.
اگر با امام و رهبری میان مردم رویم و دست مان در دست نظام اندیشه آنها باشد، جز روشنائی و پیشرفت مردم و حرکت معنوی انقلاب نخواهیم دید. آنوقت در کوران تلخی و سیاهی های ظاهری، افسردگی نمی گیریم...
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تلگرام به آدرسِ
http://Telegram.me/tahlili_siyasi_seraat
درکانال سروش به آدرس
https://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
و درکانال ایتا به آدرس دنبال نمایید.
https://eitaa.com/tahlisiyasiseraat