𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیلسیاسی
📝 خبر خوش امروز‼️
▪️◾️▪️
▪️روزنامه ها و رسانه هایی که همواره از ناامیدی و تحریم #انتخابات میگفتند و مینوشتند، امروز تیترهای متفاوتی زدند و همه از #مشارکت و رای دادن به فلان نامزد گفتند و نوشتند.
▪️این امر بی نهایت خوشحال کننده است و میتواند شور و نشاط سیاسی را که مایه #امید ملت و یاس و سرخوردگی بدخواهان ایران است را به دنبال داشته باشد.
▪️از این رو چند نکته را مرور کنیم:
1⃣ مشارکت حداکثری همواره مورد تاکید رهبری بوده و تضمین کننده منافع ملی کشور است، لذا این شور و نشاط را به فال نیک گرفته و در جهت تعمیق رفتارهای عقلانی در این فضا بکوشیم
2⃣ دو رویکردی آری اما دو قطبی خیر؛ در فضای پر هیجان انتخاباتی برخی ها به دنبال ایجاد دو قطبی های موهوم خواهند رفت در حالی که در میان نامزدهای موجود ما شاهد رویکردهای متفاوت و چندگانه هستیم نه دو یا چند قطبی
3⃣ تخریب گرایی ممنوع؛ هر دوره ای که از انتخابات می گذرد هم سیاسیون و هم جامعه باید در مشق سیاسی یک پله رشد کنند، در این دوره همه باید مطالبه اخلاق سیاسی را داشته و خود نیز به آن ملتزم باشیم؛ نه تخریبگر باشیم و نه برای تخریبگران کف بزنیم
4⃣ کارآمدی ذیل سیاست های کلی نظام؛ مطالبه ما از نامزدها بایدمبتنی بر حل مشکلات اساسی و اولویت دارجامعه باشد و این نمیشود مگر با تداوم ریل درونزایی همراه با برونگرایی دولت شهید رئیسی و البته تشخیص آن درنامزدها نه برمبنای شعارهای آنها که با بررسی سوابق عملکردی آنها قابل تشخیص است
✍ دکتر قاسم حبیب زاده
#انتخابات | #روشنگری
ـــــــــــــــــــــــ
🗳️ اخبار آنلاین انتخابات ریاست جمهوری
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
✍️ همه باید از قانون تمکین کنند
دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۳-
شورای نگهبان در مهلت قانونی از میان ۸۰ نفر نامزد ثبت نام کرده برای ریاستجمهوری چهاردهم، صلاحیت شش نفر از آنان را احراز و به وزارت کشور اعلام کرد. خوشبختانه بلافاصله پس از اعلام نتیجه احراز صلاحیت ها، اغلب نامزدهای احراز صلاحیت نشده، رسماً تمکین و تبعیت خود را از نظر و رأی شورای نگهبان اعلام کردند، که در این میان تمکیننامهی یکی از آنان باید سرمشق و الگوی همگان قرار گیرد: «من شورای نگهبان را از نظر جایگاه قانونی و شرعی و همچنین به لحاظ دین مداری و ترس از خدا و آخرتِ اعضاء آن، و نیز دسترسی به اطلاعات و شناخت آن از اشخاص، اصلح، صاحب اختیار و ذی حق برای اظهار نظر و تصمیم گیری در خصوص کاندیداهای ریاست جمهوری میدانم».
در این باره ذکر چند نکته ضروری است:
۱- عدم احراز صلاحیت نامزدها (به استثنای برخی از نامزدها که به دلایل مختلف از جمله عدم التزام به قبول و اجرای قانون اساسی، رد صلاحیت آنان قطعی بوده است) به معنی رد صلاحیت و یا ناتوانی آنان نبوده و هر یک از آنان می توانند در سایر مناصب و پستهای اجرایی و مدیریتی نظام بر اساس توانمندی و صلاحیت های مدیریتی انجام وظیفه کنند.
۲- نتیجه احراز صلاحیتها به خوبی نشان می دهد که شورای نگهبان مثل همیشه تحت تأثیر فشارهای افراد و احزاب سیاسی قرار نگرفته و صرفاً بر اساس جایگاه قانونی و شرعی خود عمل نموده است.
۳- افراد احراز صلاحیت شده، سلائق گوناگون را پوشش می دهند و عملاً جریانات سیاسی، هیچ بهانه ای برای حاشیه سازی و تلخ کردن کام مردم ندارند.
۴- نامزدهای انتخاباتی و مردم به خوبی می دانند که تبعیت بی چون و چرای آنان از رأی و نظر شورای نگهبان، بلوغ سیاسی نخبگان کشور را به رخ جهانیان کشیده و نقشه و برنامهریزی دشمنان بیرونی برای تأثیرگذاری بر انتخابات و دخالت در امور داخلی کشور ایران را خنثی می کند.
۵- جایگاه و نظر شورای محترم نگهبان در باره احراز صلاحیت ها برای همگان بویژه آنان که احراز صلاحیت نشده اند، طبق قانون اساسی فصل الخطاب و لازم الاجرا بوده و احدی حق ندارد جایگاه قانونی شورای نگهبان را تخریب کرده و یا تضعیف کند.
۶- یادآوری نظر مبارک امام راحل به نامزدهایی که ممکن است دیدگاه و نظری متفاوت با شورای نگهبان داشته و بخواهند برای کشور حاشیه سازی کرده و هزینه تولید کنند، راهگشا است. حضرت امام مخالفت با جایگاه و نظر شورای نگهبان را در حکم افساد فی الارض دانسته و فرمودهاند: «نمی شود از شما پذیرفت که ما قانون را قبول نداریم غلط می کنی قانون را قبول نداری، قانون تو را قبول ندارد. بعد از این که یک چیزی قانونی شد دیگر نق زدن در او اگر بخواهد مردم را تحریک بکند مفسد فی الارض است و باید با او دادگاه ها عمل مفسد فی الارض بکنند».
۷- آرامش جامعه و امنیت روانی مردم اقتضا دارد که نخبگان، احزاب سیاسی، نامزدهای احراز صلاحیت نشده و آحاد مردم تابع نظر شورای نگهبان باشند و آرامش جامعه را به دلیل عدم تایید یک نفر به هم بریزند.
۸- قانون شکنی و اقدامات تحریک آمیز احتمالی برخی نامزدهای احراز صلاحیت نشده دقیقاً مهر تأییدی بر ضرورت عدم احراز آنان تلقی میگردد. این افراد اگر میدانند چه میکنند و توجه داشتند کجا ثبتنام میکنند باید پایبند بودنشان به قانون احراز بشود و امروز به طرفدارانشان نشان بدهند که تابع قانون هستند، این افراد به طرفدارانشان بگویند قانون اساسی براساس اصول ۹۸، ۹۹، ۱۱۱، ۱۲۰ و ۱۲۱ به ما اجازه نمیدهد در انتخابات وارد شویم.
۹- حال که مردم داغدار ایران اسلامی پس از خلق حماسه بدرقه خادمان جمهور و در رأس آنان شهید مظلوم آیتالله رئیسی عزیز، میروند تا در عرصه انتخاب فردی شایسته برای ادامه دادن راه سیدالشهدای خدمت، حماسه دیگری بیافرینند، سخنان مقام معظم رهبری درباره انتخابات اصلح را به عنوان حسن ختام این یادداشت یادآوری می کنیم: «انتخاباتی که پیش روی ماست، کار بزرگی است؛ این انتخابات یک انتخابات پردستاورد است... بعد از این حادثه تلخ، مردم جمع شوند با آرای بالا مسئول بعدی را انتخاب کنند؛ این در دنیا انعکاسش انعکاس فوق العاده ای است... این حماسه انتخابات مکمل حماسه بدرقه شهیدان است،... ملت ایران برای اینکه بتواند در معادلات پیچیده بین المللی منافع خودش را حفظ کند و عمق راهبردی خود را تثبیت کند و ظرفیت ها و استعدادهای طبیعی و انسانی خود را به مرحله و بروز و ظهور برساند و کام مردم را شیرین کند و همچنین بتواند حفره ها و رخنه های اقتصادی و فرهنگی را پر کند، به یک رئیس جمهور فعال، پُرکار، آگاه و معتقد به مبانی انقلاب احتیاج دارد.»
سید عبداله متولیان
🔗 آدرس اینترنتی مقاله 👇
http://www.javann.ir/1233371
ـــــــــــــــــــــــ
🗳️ اخبار آنلاین انتخابات ریاست جمهوری
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ورود ۸۲ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی
#حج_تمتع
ـــــــــــــــــــــــ
🌐 پایگاه اطلاع رسانی دکتر سعید جلیلی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
قوطی خالی کمپوت
وﻗﺘﯽ تو جبهه ﻫﺪﺍﯾﺎﯼ ﻣﺮﺩﻣﯽ ﺭﺍ ﺑﺎﺯ ﻣﯽﮐﺮﺩﯾﻢ، ﺩﺭ ﻧﺎﯾﻠﻮﻥ ﺭﻭ ﺑﺎﺯ ﮐﺮﺩﻡ و ﺩﯾﺪﻡ ﮐﻪ ﯾﮏ ﻗﻮﻃﯽ خالی ﮐﻤﭙﻮﺗﻪ ﮐﻪ ﺩﺍﺧﻠﺶ ﯾﮏ ﻧﺎﻣﻪ ﺍﺳﺖ. ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺑﻮﺩ: «ﺑﺮﺍﺩﺭ ﺭﺯﻣﻨﺪﻩ ﺳﻼﻡ، ﻣﻦ ﯾﮏ ﺩﺍﻧﺶ ﺁﻣﻮﺯ ﺩﺑﺴﺘﺎﻧﯽ ﻫﺴﺘﻢ. ﺧﺎﻧﻢ ﻣﻌﻠﻢ ﮔﻔﺘﻪ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﮐﻤﮏ ﺑﻪ ﺭﺯﻣﻨﺪﮔﺎﻥ ﺟﺒﻬﻪﻫﺎﯼ ﺣﻖ ﻋﻠﯿﻪ ﺑﺎﻃﻞ ﻧﻔﺮﯼ ﯾﮏ ﮐﻤﭙﻮﺕ ﻫﺪﯾﻪ ﺑﻔﺮﺳﺘﯿﻢ. ﺑﺎ ﻣﺎﺩﺭﻡ ﺭﻓﺘﻢ ﺍﺯ ﻣﻐﺎﺯﻩ ﺑﻘﺎﻟﯽ ﮐﻤﭙﻮﺕ ﺑﺨﺮﻡ. ﻗﯿﻤﺖ ﻫﺮ ﮐﺪﺍﻡ ﺍﺯ ﮐﻤﭙﻮﺕﻫﺎ ﺭﻭ ﭘﺮﺳﯿﺪﻡ ﺍﻣﺎ ﻗﯿﻤﺖ ﺁﻧﻬﺎ ﺧﯿﻠﯽ ﮔﺮﺍﻥ ﺑﻮﺩ. ﺣﺘﯽ ﮐﻤﭙﻮﺕ ﮔﻼﺑﯽ ﮐﻪ ﻗﯿﻤﺘﺶ ۲۵ ﺗﻮﻣﺎﻥ ﺑﻮﺩ ﻭ ﺍﺯ ﻫﻤﻪ ﺍﺭﺯﺍﻥ ﺗﺮ ﺑﻮﺩ ﺭﺍ ﻧﻤﯽﺗﻮﺍﻧﺴﺘﻢ ﺑﺨﺮﻡ. ﺁﺧﺮ ﭘﻮﻝ ﻣﺎ ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﺳﯿﺮﮐﺮﺩﻥ ﺷﮑﻢ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﻫﻢ ﻧﯿﺴﺖ. ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺑﺮﮔﺸﺖ ﮐﻨﺎﺭ ﺧﯿﺎﺑﺎﻥ ﺍﯾﻦ ﻗﻮﻃﯽ ﺧﺎﻟﯽ ﮐﻤﭙﻮﺕ ﺭﺍ ﺩﯾﺪﻡ و ﺑﺮﺩﺍﺷﺘﻢ ﻭ ﭼﻨﺪ ﺑﺎﺭ ﺑﺎ ﺩﻗﺖ آﻥ ﺭﺍ ﺷﺴﺘﻢ ﺗﺎ ﺗﻤﯿﺰ ﺗﻤﯿﺰ ﺷﺪ. ﺣﺎﻻ ﯾﮏ ﺧﻮﺍﻫﺶ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺑﺮﺍﺩﺭ ﺭﺯﻣﻨﺪﻩ ﺩﺍﺭﻡ، ﻫﺮ ﻭﻗﺖ ﮐﻪ ﺗﺸﻨﻪ ﺷﺪﯾﺪ ﺑﺎ ﺍﯾﻦ ﻗﻮﻃﯽ ﺁﺏ ﺑﺨﻮﺭﯾﺪ ﺗﺎ ﻣﻦ ﻫﻢ ﺧﻮﺷﺤﺎﻝ ﺑﺸﻮﻡ ﻭ ﻓﮑﺮ ﮐﻨﻢ ﮐﻪ ﺗﻮﺍﻧﺴﺘﻢ ﺑﻪ ﺟﺒﻬﻪﻫﺎ ﮐﻤﮑﯽ ﮐﻨﻢ.»
ﺑﭽﻪﻫﺎ ﺗﻮ ﺳﻨﮕﺮ ﺑﺮﺍﯼ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺁﺏ ﺗﻮﯼ ﺍﯾﻦ ﻗﻮﻃﯽ ﻧﻮﺑﺖ ﻣﯽﮔﺮﻓﺘﻨﺪ، ﺁﺏ ﺧﻮﺭﺩﻧﯽ ﮐﻪ ﻫﻤﺮﺍﻫﺶ ﺭﯾﺨﺘﻦ ﭼﻨﺪ ﻗﻄﺮﻩ ﺍﺷﮏ ﺑﻮﺩ.
نقل از شهید حسین خرازی
ـــــــــــــــــــــــ
🗳️ اخبار آنلاین انتخابات ریاست جمهوری
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e