.
♻️ وزیر اقتصاد دولت شهید رییسی: خزانه را بدون بدهی بانک مرکزی تحویل دولت بعد میدهیم
🔹درحالی که در ابتدای دولت سیزدهم خزانه را با ۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی و تنخواه بانک مرکزی تحویل گرفتیم، اکنون بدون تنخواه بانک مرکزی تحویل دولت چهاردهم میدهیم.
🔹بودجۀ عمومی دولت را بدون استقراض از بانکمرکزی تامین کردیم و با پرداخت حقوق تیر کارمندان دولت، اوایل مرداد ۱۴۰۳ گزارشی از جزئیات عدد و رقم خزانه را برای تحویل به دولت چهاردهم اعلام میکنیم.
#دلم_برای_رییسی_سوخت
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
افشای اسامی متهمان پرونده کرسنت
🔹مالک شریعتی نماینده مجلس، اسامی متهمان پرونده کرسنت را افشا کرد. نام بیژن زنگنه و مهدی هاشمی رفسنجانی در میان متهمان دیده میشود.
ایتا
http://eitaa.com/nabavian
ویراستی
https://virasty.com/nabavian_mahmud
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
پذیرش fatf یعنی تعهد به ارائه کامل اطلاعات مالی مردم ایران به اسرائیل و آمریکا و قبول تروریست بودن نیروی قدس سپاه و فرماندهان آن و تحویل دادن آنها به دشمنان ایران
طرفداران داخلی fatf احتمالا بدون غرض و بی اطلاع از متن آن، حتی نمیدانند fatf چیست و مخفف چه کلماتی است
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
19.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 حجتالاسلام دکتر نبویان : تیم مذاکره کننده هیچ کدوم برجام رو نخونده بودند!
🔸 آقای عراقچی به عنوان مذاکره کنندهی هستهای نمیدانست تعهداتی که به ما دادند ثمره ی عملیش چیه...
🔸اعضای اصلی تیم مذاکره کننده یک بار برجام رو با دقت نخوندن؛ این اعضا شامل ظریف، صالحی، کمالوندی و عراقچی/آرشیو
📌 کانالهای رسمی حجتالاسلام دکتر سیّد محمود نبویان نماینده مردم محترم تهران
📡 ایتا
eitaa.com/nabavian
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
🔴به دلایل مختلف بیایید اسراف نکنیم
1⃣ اول اینکه در ایام بحرانی گرما هستیم و مصرف برق بهشدت بالاس، و در تأمین برق چندهزار مگاوات کمبود داریم. اگه هرخونه یه برق اضافی رو خاموش کنه، یه وسیله برقی اضافی از برق بکشه و حواسش به این مسأله باشه. تاحد زیادی کمبود برق جبران میشه
اگه کولر گازی و آبی دارید، از کولر آبی استفاده کنید. درشهرهای بزرگ و آلوده کولر گازی بسیار برای ریه مضره. کولر آبی و رطوبتش مثل بخور عمل میکنه و خیلی خوبه.
اگه کولرگازی دارید، در ساعاتی از روز که قابل تحمله خاموش کنید
برق اتاقها، دستشویی، حمام و هرجا که نیازی نداریم خاموش کنیم.
چه معنی داره برخی میوهفروشیها برای هرمیوه یه نورافکن روشن کردن؟ چه نیازی هست؟ همچنین برخی سوپرمارکتها. اینها اگه حذف بشه، شاید قطعی برق دیگه نداشته باشیم. اگه همچین موردی دیدید خیلی دوستانه بهشون تذکر بدید.
2⃣ دلیل دوم برای صرفهجویی، جلوگیری از اسرافه. اسراف از لحاظ شرعی حرامه. چه تو اون چیز کمبود داشته باشیم چه نداشته باشیم
3⃣ به عینه دیدم کسانی که توجه به اسراف ندارن، برکت از زندگیشون میره. مشکلات زیادی پیدا میکنن. شاید بشه این بیت شعرو اینجا به کار برد
شکر نعمت، نعمتت افزون کند
کفر نعمت، از کفت بیرون کند
شکر نعمت، نعمت رو زیاد میکنه و کفر نعمت، نعمت و برکت رو میبره. یکی از مولفههای شکر نعمت، درست مصرف کردنه. اسراف نکردنه. یکی از مصادیق کفر نعمت هم اسرافه.
این فقط برای برق هم نیست. برق مثال بود آب و گاز و انرژی و همه چیز مثلا غذا، لباس و...
بحث اسراف مفصله. مثلا شما اگه با کفش مهمونی بری کوه، اسراف کردی
✅از همین الان از توی خونه خودمون شروع کنیم اسراف نکردن رو و چون اوضاع برق بحرانیه، روی این مسأله بیشتر تمرکز کنیم. خیلیم سادهس. توجه کنیم به وسایل برقی، لامپها و...
حسین_دارابی
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ مستندساز آمریکایی:
روزی یک صهیونیست بودم اما امروز به ذات اسرائیل پی برده و به حق بودن آرمان فلسطین اعتقاد دارم...
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یزله در گرمای 50 درجه (پایکوبی عربی) مردم شوش دانیال نبی!
🏴مراسم «یوم العباس»همه ساله هفتم ماه محرم طبق سنت دیرینه مردم عرب خوزستان، به یاد حماسهآفرینی علمدار کربلا، حضرت ابوالفضل العباس (ع) انجام میشود.
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
🔻بازی یاران قالیباف در شورای شهر/ علت جنجال های این روزهای شورای شهر چیست؟
🔹تبعات ناکامی لیست قالیباف در انتخابات مجلس دوازدهم و شکست او در انتخابات ریاست جمهوری، این روزها در صحن شورای شهر تهران نمایان شده است. به حدی که پس از انتخابات مجلس در سال اسفند ۱۴۰۲ و ریاست جمهوری ۱۴۰۳، شورای شهر تهران با چالش های زیادی روبرو شده است.
🔹امروز پس از اظهارات نرجس سلیمانی از اعضای طیف قالیباف در شورای شهر تهران، درباره عملکرد زاکانی و پاسخ حجت الاسلام آقامیری فضای شورا به تشنج کشیده شد.
🔹نرجس سلیمانی بدون اشاره به مرخصی زاکانی در زمان انتخابات گفت: پرسنل شهرداری با تلاش خود کارهای خوبی را رقم زدند، بهتر از زمان حضور مدیران ارشد شهرداری، شهر را اداره کردند.
🔹این اظهارات با واکنش محمد آقامیری مواجه شد و به دفاع از عملکرد سه ساله مدیریت شهری پرداخت. اما مهدی اقراریان از دیگر اعضا طیف قالیباف در شورای شهر تهران، اجازه نطق به آقامیری را نداد و با صدای بلند آقامیری را متهم می کند که به شهید سلیمانی توهین کرده و جلوی سخنرانی او را می گیرد و لحظاتی جو شورای شهر به تشنج کشیده می شود.
🔹اقراریان برای حاشیه سازی های خود حتی پای برادر آقامیری را هم به وسط می کشد. سخنانی که نشان می دهد نه از سر دلسوزی که صرفا برای شانتاژ و شلوغ کاری بیان می شود.
⬅️ ادامه این گزارش را در سایت رجانیوز بخوانید:
🌐 http://rajanews.com/node/381819
28.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥دفاع عضو شورای شهر تهران از عملکرد زاکانی
🔹آقامیری خطاب به نرجس سلیمانی: چشمتان را به روی واقعیت بستهاید
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
31.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آه پسرم
🔹️ نوحهخوانی محمدرضا طاهری و حسین طاهری به مناسبت شهادت حضرت علیاکبر (ع)
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
📸 رسانههای اصلاحات ماشین تولید دروغ علیه پزشکیان!/ حاشیهسازی رسانههای اصلاحطلب ادامه دارد
🔹 روز گذشته رسانه های زنجیره ای اصلاح طلب به صورت هماهنگ خبری را با تیتر "پزشکیان نیامده اولین قول خود را عملی کرد" منتشر کردند. در این خبر ادعا شده بود پزشکیان با رهبر انقلاب توافق کرده که دولت جدید لایحه حجاب را باز پس بگیرد و به جای آن لایحه ای با عنوان آزادی پوشش، فرهنگ و قومیت را به مجلس ارسال کند.
🔹 یک روز پس از این خبر انصاف نیوز از رسانه های نزدیک به پزشکیان نوشت: خبر منتشرشده دربارهی توافق رئیسجمهور منتخب و رهبری برای بازپسگیری لایحه حجاب کذب بوده و برای اهداف ناصوابی منتشر شده است.
🔹 انصاف نیوز در حالی مدعی است که خبر بازپس گیری لایحه حجاب بنابر اهداف ناصواب منتشر شده که رسانه های اصلاح طلب چون عصر ایران و انتخاب برای اولین بار این خبر را منتشر کردند البته پس از این خبر انصاف نیوز این رسانه ها نیز دستاوردتراشی برای پزشکیان را از خروجی خود حذف کردند.
🔹 پیش از این نیز رسانه های حامی پزشکیان مدعی بودند طرح نور فراجا متوقف شده که مشاهدات میدانی نشان می داد این خبر نیز کذب است.
ـــــــــــــــــــــــ
✍کانال تحلیل سیاسی
https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
💠 از کربلا به مدینه🕊
آخرین نامهی حسین بن علی(ع)، به محمد بن حنفیه؛ در آستانهی مرگ، کوتاه و ژرف.
بِسمِ اللّه الرَّحمنِ الرَّحيمِ
أمّا بَعدُ
فَكَأَنَّ الدُّنيا لَم تَكُن
وكَأَنَّ الآخِرَةَ لَم تَزَل
وَالسَّلامُ
...دنيا چنان است كه گويى هرگز نبوده است
و آخرت چنان است كه گويى همواره بوده است! والسلام.
📗 کاملالزیارات، ص۱۵۸.
هدایت شده از ابوذر
وزیر اسبق صهیونیست:
شکست حماس تخیل است/کارشکنی نتانیاهو در مذاکرات به خاطر ناکامی ارتش در غزه
وزیر اسبق دادگستری رژیم صهیونیستی گفت که گزارش های منتشر شده درباره شکست جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) ادعایی بیش نیست و تخیل و بر اساس تبلیغات رسانه ای مقامات نظامی این رژیم است.
«حاییم رامون» در مقاله ای در روزنامه «معاریو» نوشت: ادعای شکست حماس، تبلیغات رسانه ای از سوی وزیر جنگ (یوآو گالانت) و رئیس ستاد ارتش (هرتزی هالیوی) است که می خواهند جنگ را به پایان برسانند.
وی اضافه کرد: «نیر دبوری» خبرنگار نظامی شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل در گزارشی اعلام کرده که جنبش حماس شکست خورده، نوار غزه خلع سلاح شده و این جنبش توانایی فرماندهی خود را از دست داده است.
رامون افزود: اگر قدرت حماس از بین رفته است، چرا ارتش اسرائیل پس از آنکه اعلام کرد که ۸۵ درصد از گردان «الشجاعیه» را از بین برده، دوباره به این منطقه بازگشته است؟
هدایت شده از ابوذر
این مقام اسبق صهیونیست ادامه داد: اگر نوار غزه خلع سلاح شده، پس چرا رئیس ستاد ارتش، هفته گذشته یک تیپ کامل را به داخل شهر غزه فرستاد، درحالی که این شهر پیشتر به طور کامل اشغال شده بود؟
رامون در پاسخ به این سوال ها گفت: «عمیت سگال» تحلیلگر شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل پیشتر پاسخ این سوالات را داده و اعلام کرده که حماس همچنان حضور دارد، به سرعت خود را بازسازی می کند در شهر غزه که ارتش اسرائیل بیشترین توان خود را در آنجا به خرج داد و بیشتر تونل های حماس همچنان قابل استفاده است.
وی اظهار داشت: حماس در اردوگاه های مرکز نوار غزه، توان عملیات از زیر و روی زمین را داراست و در خان یونس بیشتر تونل ها را بازسازی و کارگاه های بتن سازی را برای ساخت و ترمیم تونل ها فعال کرده است.
رامون اضافه کرد: ارتش اسرائیل با نابود کردن زیرساخت هایی که حماس از آن برای استتار، نبرد و پناه گرفتن استفاده می کند، بسیار فاصله دارد.
این مقام اسبق صهیونیست تصریح کرد: گزارش های خیالی برخی رسانه ها، پیامی از سوی وزیر جنگ و رئیس ستاد ارتش برای قانع کردن صهیونیست ها نسبت به پذیرش شکست حماس است.
وی گفت که عامل اصلی تلاش های «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای به شکست کشاندن توافق آتش بس و جلوگیری از پایان یافتن جنگ، عمق شکست و ناکامی ارتش این رژیم در نوار غزه است.
خلیل الحیه نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس شنبه شب در سخنانی نتانیاهو را مسؤول شکست مذاکرات و عدم دستیابی به توافق دانست.
در همین راستا، خبرگزاری رویترز نیز شنبه شب به نقل از دو مقام مصری اعلام کرد که مذاکرات آتشبس غزه متوقف شده تا رژیم صهیونیستی جدیت خود را برای پیشبرد مذاکرات و دستیابی به توافق نشان دهد.
پیش از این معاون دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین روز جمعه از بینتیجه بودن مذاکرات دوحه به دلیل تعلل، کارشکنی و وقتکشی نخست وزیر رژیم صهیونیستی خبر داده و تاکید کرده بود که تیم گفتوگو کننده نتانیاهو اختیاراتی از خود ندارد.
«محمد الهندی» اعلام کرد: مذاکرات دوحه بدون هیچ گونه نتیجه ای به پایان رسید.
وی افزود: اولویت نتانیاهو و کابینه او، تداوم جنگ در غزه است و بازگردانیدن اسیران برای او مهم نیست.
به گفته معاون دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، تیم گفتوگوکننده اسرائیلی تعلل می کند و به میانجی گران اعلام کرده که به سرزمین های اشغالی بازمی گردد تا پاسخ را بگیرد.
هدایت شده از ابوذر
من حتی بهخاطر دارم که آقای ظریف به بهانه اینکه قرار است در نشست لایحه بودجه شرکت کند، سفر خود را به قفقاز جنوبی کنسل کرد. من اطلاع دارم که این سفر از سوی باکو کنسل شد و این نیز به دلیل کمکاری و انفعال دولتهای یازدهم و دوازدهم در حوزه آسیای مرکزی بود.
گفتوگوی رجانیوز با دکتر مهدی خورسند پیرامون عملکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم را در حوزه آسیای مرکزی:
دولت سیزدهم دروازههای آسیای مرکزی را به روی ایران باز کرد/ با ابتکارات دولت شهید رئیسی، جمهوری اسلامی بهعنوان یکی از تعیینکنندگان معادلات منطقه و جنگ قرهباغ معرفی شد
من حتی بهخاطر دارم که آقای ظریف به بهانه اینکه قرار است در نشست لایحه بودجه شرکت کند، سفر خود را به قفقاز جنوبی کنسل کرد. من اطلاع دارم که این سفر از سوی باکو کنسل شد و این نیز به دلیل کمکاری و انفعال دولتهای یازدهم و دوازدهم در حوزه آسیای مرکزی بود.
گروه بینالملل-رجانیوز: دولت شهید سید ابراهیم رئیسی از اولین روزهای انتخاب توسط مردم، گفتمان سیاست خارجی خود را، سیاست همسایگی معرفی کرد. این گفتمان باعث شد خیلی زود اثرات مثبتی در ارتباط با کشورهای همسایه مخصوصا کشورهای حوزه آسیای مرکزی پدید آید. حالا و پس از نزدیک شدن به روزهای پایانی دولت سیزدهم، رجانیوز در گفتوگو با مهدی خورسند، کارشناس مسائل بینالملل، به بررسی عملکرد سیاست خارجی دولت شهید رئیسی در حوزه آسیای مرکزی پرداخته است.
هدایت شده از ابوذر
مشروح این گفتوگو بدین شرح است:
شما عملکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم را در حوزه آسیای مرکزی و قفقاز و بهطورکلی با همسایگان شمالی چگونه ارزیابی میکنید؟
بسیاری معتقدند که در دولت سیزدهم دروازههای آسیای مرکزی بر روی ایران باز شد و بسیاری از مناقشات با کشورهای منطقه برطرف شد. به نظر شما این گزاره صحیح است؟
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان دولت سیزدهم دروازههای آسیای مرکزی را به روی ایران باز کرد. من ابتدا یک سبقه تاریخی را مطرح کنم. آسیای مرکزی و قفقاز جزو حوزه تمدنی ایران باستان بهحساب میآید. رهبر معظم انقلاب نیز بهدرستی در سال ۹۵ و در دیدار با رئیسجمهور ترکمنستان فرمودند که روابط ما همسایگی نیست؛ بلکه خویشاوندی است. تا قبل از دولت سیزدهم فضا به سمتی پیش رفته بود که ظرفیتها مغفول مانده بود. ما جزو اولین کشورهایی بودیم که استقلال جمهوریهای منطقه از شوروی سابق را پذیرفتیم و در طول ۲۰ سال گذشته تقریباً حدود ۲۵ هزار مهندس فنی در کشورهای حوزه آسیای مرکزی داشتهایم و کارهای فنی و مهندسی را به این کشورها صادر کردیم.
متأسفانه در طول سالهای گذشته این اتفاقات دستخوش یکسری پارامترهای منفی قرار گرفته بود و باعث شد هم رقبای منطقهای ما و هم دشمنان بینالمللی ما در این منطقه حاضر شده و بازیگری کنند تا روابط را به سمت سردی و بعد از آن بهسوی تیرگی بکشانند. تا جایی که سوءتفاهمهای به وجود آمده در دولتهایی که هیچ توجهی به ظرفیتهای موجود در روابط با این حوزه نداشتند، سبب شده بود تا با برخی از این کشورهای در مسیر تخاصم قرار بگیریم. بهعنوانمثال کشور تاجیکستان از عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای جلوگیری میکرد. طبق قانون سازمان همکاری شانگهای کشورها باید این فضای عضویت کشور جدید را تأیید میکردند و تاجیکستان مخالف عضویت ایران بود. این مسئله برای عضویت دائم ما در سازمان همکاری شانگهای دردسرساز شده بود.
در سمت دیگر ترکمنستان بهعنوان همسایه ما به این دلیل که پول گاز را پرداخت نکرده بودیم جلوی تردد کامیونهای ما را گرفته بود و تجارت ما با این کشورها بهشدت کاهشیافته بود. در دولت سیزدهم اولین سفر خارجی به حوزه آسیای مرکزی بود و به تاجیکستان هم بود که قلب تمدن فرهنگی ما در آسیای مرکزی بهحساب میآید. به دلیل قرابتهای فرهنگی که با این کشور داریم شهید رئیسی به این کشور رفت و قراردادهایی را امضا کرد که نظر تاجیکستان را جلب کرد و مسیر عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای هموار شد. از سمت دیگر ما شاهد آن بودیم که یکبهیک موانع ارتباط ما با کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز برچیده شد. در طول این مدت تجار و سیاسیون این کشورها رفتوآمد داشتند و ما شاهد بهبود روابط با کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز بودیم.
تنش امنیتی مهمی که در طول دولت سیزدهم در مرزهای شمال غربی کشور رخ داد، جنگ قرهباغ بود. به نظر شما عملکرد دستگاه سیاست خارجی دولت سیزدهم در حفظ خطقرمز مقام معظم رهبری در مورد تغییر مرزها و کنترل تنش روابط تهران و باکو چگونه بود؟
این تنش در حوزه مدیریت سیاست خارجی ما که دوباره در تعامل بین میدان و دیپلماسی رخداده بود در دولت سیزدهم مدیریت شد. در جنگ قرهباغ که در سال ۲۰۲۰ میلادی رخ داد جمهوری اسلامی ایران به دلیل عدم توجه دولت دوازدهم به ظرفیتهای این منطقه بهطورکلی و تعلل بسیار از معادلات جنگ کنار گذاشته شده بود. بارها کارشناسان هشدار دادند نسبت به تحولات جبهه و دولت وقت توجهی به این هشدارها نداد. این اتفاقات در حالی رخ داد که طبق معاهدات بینالمللی ما توانایی این را داشتیم که به تنش مرزی در همسایگی خود ورود کنیم. این ورود میتوانست در راستای ایجاد صلح یا حفظ کیان و امنیت مرزی محقق شود؛ اما متأسفانه این اتفاق در دولت دوازدهم رخ نداد.
من حتی بهخاطر دارم که آقای ظریف به بهانه اینکه قرار است در نشست لایحه بودجه در جلسه هیئت دولت شرکت کند، سفر خود را به قفقاز جنوبی کنسل کرد. تا جایی که من اطلاع دارم این سفر از سوی باکو کنسل شد و آنها اجازه سفر را نداده بودند و این نیز به دلیل کمکاری و انفعال دولتهای یازدهم و دوازدهم در حوزه آسیای مرکزی بود. با ابتکاراتی که دولت سیزدهم در منطقه نشان داد فضای امنیتی کنارگذاشتن جمهوری اسلامی ایران دقیقاً برعکس شده و جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یکی از تعیینکنندگان معادلات این منطقه و تنش قرهباغ تبدیل شد. پس از آن بهسوی حل تنش و راهکار ۳+۳ پیش رفتیم و جمهوری اسلامی ایران به کانون معادلات منطقه بازگشت.
هدایت شده از ابوذر
یکی از مسائل مطرح در انتهای دولت دوازدهم شکایت و محکومیت ایران در پرونده گازی با ترکمنستان بود که در دولت سیزدهم و با پیگیری رئیسجمهور شهید به توافق با دولت ترکمنستان منتهی شد. دولت شهید رئیسی چگونه ارتباط دو کشور را بهبود بخشیده و سطح همکاری را ارتقا داد؟
من پیش از نیز اشاره به این موضوع داشتم. همانطور که رهبر معظم انقلاب بیان کردند ما متأسفانه اصلاً توجهی به ظرفیت عظیمی در همگرایی فرهنگی کشورهای آسیای مرکزی در تعامل با ایران نداریم. حداقل در بیست سال گذشته این نگاه را نداشتیم. من معتقدم که تأکید بر اشتراکات فرهنگی و توسعه روابط میتواند سوءتفاهم سیاسی بین کشورهای این منطقه را برطرف کند. ترکمنستان که شما نیز در سؤال به آن اشاره کردید یک مثال است. روابط اقتصادی ما با این کشور به یکدهم قبل از دولت دوازدهم در ابتدای دولت سیزدهم رسیده بود. در دولت سیزدهم در ابتدای امر تلاش شهید رئیسی بر حلوفصل پرونده گازی با ترکمنستان بود و در شرایطی این اتفاق افتاد که تردد کامیونهای ما از خاک ترکمنستان ممنوع شده بود که الحمدلله با پیگیریهای دولت سیزدهم این مسئله ختم به خیر شد.
اخیراً لایحهای تحت عنوان تجارت آزاد بین ایران و کشورهای منطقه اوراسیا به مجلس فرستاده شد. به نظر شما این لایحه که ثمره تلاش دستگاه دیپلماسی دولت سیزدهم است چه فرصتهایی را برای دولت بعد و کشومان محیا میکند؟
ما باید از لحاظ اقتصادی و تجاری نسبت به نهادهای منطقهای و بینالمللی واقعبین باشیم. من اعتقاد بر این دارم که صرف عضویت و امضای تجارت آزاد و روابطی که بتواند توسعه اقتصادی و تجاری را رقم بزند شرط لازم هست؛ اما کافی نیست. شرط لزوم آن را تا کنون رعایت کردهایم و اکنون برای کفایت قضیه باید واقعبین باشیم. ما نباید از اتحادیه اقتصادی اوراسیا انتظار معجزه داشته باشیم. خود این اتحادیه از نظر اقتصادی ضعیف است و ما با اکثر کشورهای این اتحادیه ارتباط جداگانه داریم؛ اما باید به این نکته دقت کنیم که امضای تجارت آزاد با اعضای این اتحادیه سبب میشود که بتوانیم تحریمهای اقتصادی را دور بزنیم. تحریمها در مبادلات دوطرفه خیلی قابلیت پیگیری دارند؛ اما در مبادلات درون منطقهای خیلی قابلیت پیگیری ندارد.
ایران با روسیه که کشور غالب این منطقه است اخیراً قراردادی را اجرایی کردند که اتصال شبکه شتاب به میر روسیه را به همراه دارد و بسیار در گسترش روابط با کشورهای حوزه اوراسیا مؤثر خواهد بود. پس ما میتوانیم برای احیای اقتصاد خود با کشورهای آسیای مرکزی از فرصت امضای قرارداد تجارت آزاد استفاده کنیم اما نیاز به رعایت چندین نکته وجود دارد. نخست بایستی اتحادیه را بشناسیم. هنوز تجار ما این اتحادیه را نمیشناسند و اصلاً نمیدانند که تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا یعنی چه؟
سازمان توسعه تجارت ما و وزارت صمت و معاونت دیپلماسی اقتصادی کشور ما هنوز برای معرفی این اتحادیه و همچنین معاهده شانگهای و بریکس راه درازی در پیش دارند. ما شرط لازم در این سازمانها را رعایت کردیم و تا رسیدن بهشرط کافی راه درازی در پیش داریم. متأسفانه هنوز در معرفی و نشاندادن فرصتی که دولت سیزدهم از طریق عضویت در این معاهدات و سازمانها برای تجار و مردم ما فراهم کرده است کوتاهی وجود دارد و به نظر من اصل این ماجرا را بایستی از سازمان تجارت و توسعه پیگیری کرد که تجار ما را با این ظرفیتهای عظیم آشنا نکرده است. برای مثال ویزای گروهی برای سفر به روسیه اتفاق افتاده است. سازمان توسعه تجارت چند تور آشنایی با فرصتهای اقتصادی را فراهم کرده است؟ این مطالبات را بایستی برای به ثمر رساندن ظرفیتهایی که دولت سیزدهم فراهم نموده، مطرح کرد.
هدایت شده از ابوذر
یکی از گشایشهای دولت سیزدهم افزایش روابط با کشور روسیه بهعنوان ابرقدرت جهانی است که از نظر تکنولوژی، نظامی، امنیتی، بینالمللی و سیاسی و اقتصادی ثمرات فراوانی برای کشور دارد. به نظر شما سیاست خارجی دولت چهاردهم در مواجهه با ثمرات ایجاد شده در روابط تهران و مسکو باید چگونه باشد؟
رویکرد دولت چهاردهم و نگاهش به مسائل داخلی و بینالملل هنوز مشخص نیست. من معتقدم که رویکرد دولت چهاردهم ممکن است که برخلاف دولت سیزدهم باشد که البته مردم رای دادند و باید احترام گذاشت به این رویکرد و قطعاً به حاکمیت جمهوری اسلامی لطمهای وارد نمیشود و قطعاً دولت چهاردهم در مسیر دستیافتن به بهترینها برای مردم عزیز ما حرکت خواهد کرد. در حوزه روسیه اما من معتقدم که در رویکرد نگاه به شرق در دولت سیزدهم روابط ما با روسیه دارای چارچوب و معنای خاصی شد. ما توانستیم جذب سرمایه خوب و حتی تجارت تسلیحات خوبی داشته باشیم. من معتقدم برای دولت چهاردهم ظرفیت خوبی فراهم شده است که از آن استفاده کامل ببرد و تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا از جمله آنهاست. روسیه به دلیل تنشی که با غرب دارد وضعیتی را سپری میکند که ما در روابط با آنها دست برتر را داریم و علت آن را نیز میتوان تسلیحاتی دانست که قبل از جنگ اوکراین در اختیار روسیه قرار دادیم و معادلات جنگ را به نفع آنها تغییر داد. از لحاظ تجاری و اقتصادی به کریدور امنی از چه لحاظ انرژی و چه ترانزیت نیاز دارند. این امر نیز به دلیل جغرافیای ایران عزیز ماست و میتوانیم این جایگاه را تثبیت کنیم. این تثبیت میتواند از طریق سایر نهادها همچون بریکس و شانگهای ادامه یابد و این استفادهکردن از فاکتورها و بازیکردن با تمامی ظرفیتهای تعاملی که جمهوری اسلامی ایران میتواند داشته باشد مؤثر است. از جمله این ظرفیتها هند و چین و حضور آنها در بریکس کنار روسیه است که میتواند ظرفیت ما را حداکثری کند. به نظر من در دولت چهاردهم باستی به گفتمان اصیل جمهوری اسلامی ایران که همان نه شرقی و نه غربی، جمهوری اسلامی است توجه کنیم و هم شرق و هم غرب را در نظر بگیریم و از افراط در شرقگرایی پرهیز کنیم. در همین چارچوب به نظر بنده کارشناس ارتباط با روسیه بایستی ادامه یابد. با چین بایستی به یک چارچوب متناسبی دست پیدا کنیم و با هند نیز بایستی تکلیف خود را مشخص کنیم. با غرب نیز به اعتقاد بنده بایستی از موضع قدرت و از موضع کسب منافع وارد مذاکرات شویم.
بسیاری از کشورهای منطقه نسبت به ریاستجمهوری آقای پزشکیان واکنش نشان داده و بر ترکزبان بودن رئیسجمهور بعدی ایران مانور دادند. به نظر شما مواجهه سیاست خارجی دولت چهاردهم با منطقه آسیای مرکزی و قفقاز چگونه خواهد بود؟
نظام جمهوری اسلامی ایران یک نظام سیاسی متکثر از اقوام و زبانهای متعدد است که در این جغرافیا در حال زندگی هستند و همواره قومیتها و حتی اقلیتهای مذهبی جایگاه ویژهای در جمهوری اسلامی ایران داشتهاند. با انتخاب جناب آقای پزشکیان در ساعات اولیه مواضعی از سوی برخی کشورهای منطقه گرفته شد که شیطنتآمیز بود؛ اما مواضع قاطعی که رئیسجمهور منتخب ما در گفتگو با نخستوزیر ارمنستان داشتند و تأکید مجددی که بر مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در مورد مرزهای بینالمللی داشتند آب سردی بر پیکره این شیطنتها بود. سیاست خارجی و مواضع جمهوری اسلامی ایران چیزی نیست که با این مواضع سطحی و نابخردانه دستخوش تغییر یا مشکلاتی شود که منافع ما دچار مشکلاتی شود.
هدایت شده از زمـانـه مـدیـا🎞
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حرف دقیق و درست از یک ایرانی ساکن آمریکا!👌
@Zamaneh_at_ra_beshnas
هدایت شده از ابوذر
خطری که بیخ گوش دولت است!
این روزها و پس از پیروزی قابلتوجه مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری اخباری به گوش میرسد که نگرانکننده بوده و حکایت از آن دارد که خطری بزرگ بیخ گوش آقای رئیسجمهور است.
در برخی محافل اصلاحطلب این روزها شنیده میشود که افرادی تندرو مانند دبیر کل حزب رادیکال اتحاد ملت مدام این نکته را مطرح میکنند که پزشکیان مدیون اصلاحطلبان رادیکال بوده و دولت را باید آنگونه که آنها میخواهند اداره کند! این جمله چنان مطرحشده است که آذر منصوری خود را اولین زنی خوانده که «رئیسجمهور ساز» است.
این ادعاهای عجیب گرچه حکایت از توهم اصلاحطلبان رادیکال دارد اما در دل خود هشدارهایی نیز خواهد داشت، دوره کردن رئیسجمهور برای تحمیل کابینه و راهاندازی طرحی چون «کابینه موازی» برای دولت ازجمله این موارد است.
اصلاحطلبان رادیکال در جلسات محفلی روی این موضوع تأکیددارند که پزشکیان باید دوکابینه مجزا از هم داشته باشد، یک دولت که به مجلس معرفیشده و رأی اعتماد خواهد گرفت و دولتی دیگر که بهصورت موازی امور کشور را بر عهده خواهد داشت، راهاندازی این طرح بهطور حتم عواقبی دارد که کشور را درگیر بحرانهای متعدد سیاسی و فتنههایی میکند که آمریکاییها برای آن نقشههایی در سردارند.
هدایت شده از ابوذر
البته روحیات رئیسجمهور عزیز مسعود پزشکیان نشان داده که حاضر نیست در زمینی بازی کند که بازیگر آن نباشد، معروف است که پزشکیان اهل بازی فوتسال است ازاینرو بهخوبی میداند که اگر پیش و پس یک دولت باهم هماهنگ نباشد و تیم اصلی بیرون زمین نشسته و مربیگری کند عاقبت خوشی آن بازی نخواهد داشت، به خصوص آنکه تیم بیرونی اهل بازی به هم زدن و خروج از زمین نیز باشد!
استفاده از بازیکنان بازی پس داده از یکسو و نیز عدم توجه به علائم راهنما ممکن است یک تیم را به یک شکست بیآبرو کننده رهنمون سازد ازاینرو برادرانه باید به رئیسجمهور گفت که در استفاده از رادیکالها باید با احتیاط بیشتری عمل کند.
هدایت شده از ابوذر
ادعای دولت موازی از سوی رادیکالها البته بدون شاهد هم نیست، روز گذشته محمدعلی ابطحی که روزگاری در دو ماجرای بنبست سازی در کشور در سال ۸۱ و راهاندازی فتنه تقلب در سال ۸۸ خود دستی بر آتش داشته نوشته است که تا وقتی ما تندروها (در زمان ریاستجمهوری خاتمی) اصرار بر رودررو کردن نهادهای وابسته به رهبری و رئیسجمهور نداشتیم، حمایت خوبی از نهادهای انتصابی پشت سر آقای خاتمی بود.
این اعتراف گرچه دیرهنگام است اما در خود درسهای مهمی برای رئیسجمهور منتخب دارد، واقعیت آن است که آغوش حاکمیت بهسوی مسعود پزشکیان باز بوده و همه امکانات کشور برای حمایت از او آماده فعال شدن است، این آمادگی را حتی دولتهای متخاصم و نیز دشمنان نیز درک کرده و سیگنال آن را نیز ارسال کردهاند.
در این وضعیت رئیسجمهور باید باهوش بالا ظرافتهای سیاسی را درک کرده و مقهور عملیات رادیکالها نشود. در روزهایی که برخی به دنبال خاتمی سازی از پزشکیان بوده و برخی دیگر تمایل دارند از او بنیصدری دیگر ساخته و کشور را دچار انسداد سیاسی کنند، رئیسجمهور باید هوشمندانه عمل کند، در این بازی درخشان جریان انقلابی حامی آقای رئیسجمهور است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میگن که عزاداری و روضه خونی رو آخوندا درست کردن و ریشه قرآنی و روایی نداره ...
بریم واقعیت رو در کلیپ بالا ببینیم
🎤حجة الاسلام محسن قرائتی
☑️
مصطفی هاشمی طبا، فعال سیاسی:
🔸️باید نگران چهرههای تکراری بود! اما آنچه از طرف ظریف به نمایندگی از پزشکیان اعلام شده گویای قدرت گرفتن پیرمردها نیست.
خبرماندگار
⸤ 🌙 ⸣ ↷
_ فقط یه لحظه چشماتونو ببندید
بیایید برگردیم به محرم پارسال
نمی دونم هر کدومتون در طول این یه سال چیکار کردید
بیایید چند ثانیه هر کسی یک سال خودشو مرور کنه خوبیا و بدی هایی که کردیم مثل یه فیلم فشرده پخش کنیم.
بیایید به این فکر کنیم اگه پارسال یه عهدی بستیم اونو انجام دادیم یا نه
اگه کاری می کردیم که خودمونو داشتیم آزار می دادیم گفتیم تا محرم سال دیگه انجام نمی دم انجام دادی یا نه؟
اگه زدیم زیر قولمون یادمون باشه هر کاری کردیم بازم امام حسین با آغوش باز منتظرمونه 🫠
خب دیگه بسه
گذشته تموم شده
بیایید حواسمون باشه محرم ساله دیگه یه تغییری کرده باشیم شده یه درصد بهتر شده باشیم نه بدتر
محرم فقط سینه زنی نیس
محرم ماه خودسازیه
محرم ماه حُر شدنه ... !
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غوغای باشکوه اردبیلیها در حسینیه معلی شبکه سه
کرباسچی: احزاب در انتخابات برای اداره کشور برنامه ارائه ندادند
دبیرکل سابق حزب کارگزاران سازندگی با طرح این موضوع که احزاب فقط در فضای تبلیغات انتخاباتی فعالیت کردند، گفت: احزاب برای اداره کشور در انتخابات برنامهای ارائه نکردند.
غلامحسین کرباسچی، دبیرکل سابق حزب کارگزاران سازندگی ایران در گفتوگو با خبرنگار مهر در رابطه با عملکرد احزاب در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: زمانی میتوانیم بگوییم احزاب در انتخابات فعال بودند که برنامهای برای اداره کشور ارائه دهند، این را اعلام کنند که قرار است در کشور چه اتفاقی را در اقتصاد، فرهنگ، سیاست داخلی و سیاست خارجی رقم بزنند. همچنین افرادی را معرفی کنند که قرار است این برنامهها را محقق کنند.
وی افزود: احزاب اصلاح طلب با اتکای بر شخص آقای پزشکیان ایشان را معرفی کردند، متأسفانه احزاب در این رابطه برنامهای را اعلام نکردند؛ از آن طرف نیز برای آقایان قالیباف و جلیلی که مدعی بودند برنامه داشتند؛ به نظرم برنامهای نداشتند و فقط شعار و حرفهای خوبی داشتند.
کرباسچی در ادامه، تصریح کرد: برنامه یعنی اینکه بگویند قرار است شعارهایشان را چگونه اجرا کنند، از کجا شروع کنند و با چه منابعی و به چه صورت محقق کنند. گفتن حرفهای کلی و شعاری فایدهای ندارد.