eitaa logo
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیل‌سیاسی
6.1هزار دنبال‌کننده
53هزار عکس
57.9هزار ویدیو
677 فایل
کانال رسانه تحلیلی سیاسی جهت مطالبه‌گری‌ اجتماعی_سیاسی با رویکرد تمدن سازی اسلامی با حضور بیش از ۳۰۰۰ استاد حوزه و دانشگاه ارتباط با ادمین: @aboozar58 @m_davoodi @ZAREIR @ansar_mgh ♨️ تحلیل سیاسی https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
مشاهده در ایتا
دانلود
سخنگوی نیروهای مسلح یمن: با پهپاد جدید «یافا»، تل‌آویو را هدف عملیات موفقی قرار دادیم تل‌آویو را منطقه‌ای ناامن اعلام می‌کنیم و هدف حملات ما خواهد بود. پهپاد «یافا» قابلیت عبور از سامانه‌های رهگیر را دارد و رادارها نمی‌توانند آن را شناسایی کنند.
فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون 🔹«روشنی صبحدم» ساعت ۰۸:۵۵ از شبکه دو 🔹«بازگشت پاندا به خانه» ساعت ۹ از شبکه تهران 🔹«اسب» ساعت ۰۹:۳۰ از شبکه سه 🔹«مامور بازی» ساعت ۱۰ از شبکه افق 🔹«میناماتا» ساعت ۱۱ از شبکه سلامت 🔹«دست‌های خالی» ساعت ۱۳:۳۰ از شبکه تهران 🔹«سایه بر خورشید» ساعت ۱۶ از شبکه یک 🔹«حماسه مجنون» ساعت ۱۷ از شبکه افق 🔹«شکارچی شنبه» ساعت ۱۷:۴۵ از شبکه دو 🔹«من دیوید هستم» ساعت ۱۸ از شبکه امید 🔹«باران ساز» ساعت ۱۹ از شبکه نمایش 🔹«گل‌های فراموشی» ساعت ۲۰:۳۰ از شبکه چهار 🔹«کاغذ» ساعت ۲۱ از شبکه نمایش
شهادت یک افسر پلیس در سراوان دیشب سرنشینان یک دستگاه سواری پژو پارس مسلح به سلاح گرم به واحد گشت پلیس شهرستان سراوان تیراندازی کردند که سروان «علی مطهری» به شهادت رسید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درپی انفجار تل‌آویو نتانیاهو سفر خود به آمریکا را تعویق انداخت
خبرنگار روزنامه یدیعوت آحارونوت با انتشار مختصات محل انفجار نوشت: پهپاد فقط چند ده متر دورتر از سفارت آمریکا در تل‌آویو منفجر شده است.
احسان ارکانی عضو هیئت تحقیق و تفحص مجلس از بانکها: پولشویی مصاف کذب بود/ افرادی در داخل مجلس به اسناد دسترسی داشتند/ اتهام زنندگان باید در دادگاه پاسخگو باشند احسان ارکانی گفت: بعداز توضیحاتی که مؤسسۀ مصاف در مورد عملیات بانکی مربوط به ارسال وجوهات و نذورات و کمک‌های مردمی، بررسی‌های تکمیلی هیئت نشان داد، آنچه که در رسانه‌ها با عنوان پول‌شویی یا هر اقدام مجرمانۀ دیگری از آن یاد می‌شود، به چشم نمی‌خورد. گروه سیاست-رجانیوز: انتشار تراکنش‌های حساب‌های یک موسسه خیریه، تبلیغی، سیاسی در حوزه مهدویت در آستانه انتخابات مجلس مورد توجه بسیاری از رسانه‌ها قرار گرفت. در آن روزها لیست واریزها و برداشت‌های موسسه مصاف ایرانیان یا همان حساب‌های علی‌اکبر رائفی‌پور و اعضای خانواده‌اش جنجال به پا کرده و بسیاری از خود می‌پرسیدند که این تراکنش‌ها با چه مجوزی در فضای مجازی پخش‌شده و از آن مهم‌تر آن‌که این پول‌های میلیاردی در کجا و با چه اهدافی خرج شده است؟ ازجمله آنکه یک فعال رسانه‌ای و سیاسی با انتشار این اسناد خطاب به گرداننده موسسه مصاف از او سؤال کرد که ده‌ها میلیارد تومان پول به‌حساب این موسسه آمده و خیلی زود نیز برداشت‌شده است، این پرداختی‌ها بر اساس کدام معیار و طبق چه فاکتورهایی صورت گرفته است؟
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیل‌سیاسی
احسان ارکانی عضو هیئت تحقیق و تفحص مجلس از بانکها: پولشویی مصاف کذب بود/ افرادی در داخل مجلس به اسنا
احسان ارکانی، عضو کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس از بانک های دولتی در پاسخ به سوالی درباره جزییات ماجرای پولشویی منتسب به موسسه مصاف گفت: در پی سؤالات افراد متعددی که درخصوص گزارش هیئت تحقیق و تفحص از بانک‌های دولتی در مجلس یازدهم در واقع دربارۀ مؤسسۀ مصاف و آقای علی‌اکبر رائفی‌پور و همچنین متأسفانه انتشار آن در رسانه‌ها که به‌نوعی خلاف قانون و خلاف خواست و ارادۀ تنظیم‌کننده‌های آن گزارش اتفاق افتاد، به‌عنوان یک عضو از این هیئت تحقیق و تفحص که در تنظیم این گزارش مورد اشاره و همچنین نامه‌ای که به‌هرحال منتسب به هیئت هست، برای ریاست محترم قوۀ قضائیه دخیل بودم، چند تا نکته را لازم است من عرض کنم، که در واقع جواب سؤالات شما در این چند تا نکته خواهد بود. هرگونه اظهارنظر یا ادعا یا گزارش، صرفاً در صلاحیت قوۀ قضائیه است ارکانی در پاسخ به این پرسش که در نامه و گزارش مذکور از بانک ها به ماجرای جابه جایی پول از یک حساب به چند حساب مشخص وجود دارد و آیا این موضوع پولشویی نیست گفت: آن چیزی که در نامه و گزارش مذکور با عنوان تحلیل یا شبهۀ پول‌شویی درج شده، صرفاً برداشت و شبهۀ تیم گزارش‌دهنده بوده، که حالا این تیم گزارش‌دهنده یک چند نفر از افرادی بودند که در حوزۀ موضوعات مالی‌بانکی با هیئت‌های تحقیق و تفحص مجلس همکاری می‌کردند. و لذا گزارش مذکور و تحلیل‌هایی که حالا در آن گزارش درج شده، که این تیم گزارش‌دهنده تنظیم کرده بوده، صرفاً هیچ‌گونه ماهیت حقوقی یا قضایی و قطعی ندارد، و اساساً این نکته مهم است که هیئت تحقیق و تفحص مجلس، امکان صدور حکم مُجرمیت یا تخلف در مورد هیچ مجموعه یا شخصی را ندارد، و فقط یک گزارش‌دهنده به قوۀ قضائیه است. و رسیدگی و اثبات یا عدم اثبات هرگونه اظهارنظر یا ادعا یا گزارش، صرفاً در صلاحیت قوۀ قضائیه است. این عضو کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس در موضوع بانک های دولتی گفت: پولشویی اتفاق نیفتاده است.ببینید آن گزارش اصلاً بنا به انتشارش نبوده، و این چیزی هم که من دیدم گزارش هیچ‌جا با امضا منتشر نشده است.اتهام زنندگان باید در دادگاه پاسخگو باشند. تراکنش‌های مالی مصاف قانونی و اصولی بوده و پولشویی محسوب نمی شود نماینده مجلس دوازدهم خاطرنشان کرد: بعداز توضیحاتی که مؤسسۀ مصاف در مورد عملیات بانکی مربوط به ارسال وجوهات و نذورات و کمک‌های مردمی، و همچنین بررسی‌های تکمیلی هیئت نشان داد، برداشت‌های تکمیلی هیئت این بود که تراکنش‌های مالی مصاف قانونی و اصولی بوده و در واقع بحثی از آنچه که در رسانه‌ها با عنوان پول‌شویی یا هر اقدام مجرمانۀ دیگری از آن یاد می‌شود، به چشم نمی‌خورد و در واقع این شیطنت‌های رسانه‌ای ناشی از انتشار برخی تراکنش‌های مالی مؤسسه، خب که به‌هرحال یک مؤسسۀ با شهرت و مقبولیت قابل توجه مردمی در سطح کشور است، در واقع نتیجۀ تقطیع و تحریف فحوای گزارش و محتوای گزارش در همان ایام بحبوحۀ انتخابات و کشمکش‌های سیاسی و البته به‌نوعی اشتباه منتشرکنندگان گزارش تحقیق بوده که آمدند اظهارنظر در واقع قضایی و غیرکارشناسی‌ای را طبق این گزارش در واقع اظهار کردند و منتشر کردند که باید افراد دقت داشته باشند که هرگونه اظهارنظر خلاف قانون و اخلاق حول محور آن گزارش ذکرشده و انتساب جرم یا تخلف به این مؤسسه از حسب تشخیص مرجع صالح قضایی می‌تواند خودش مصداق جرم چه باشد؟ نشر اکاذیب و افترا و هتک حیثیت باشد. لذا شاید حتی خیلی از این افراد هم بدانند که واقعاً اظهارنظراتشان، درباره گزارش تحقیق و تفحص عادی است، تا اظهارنظر قانونی.
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیل‌سیاسی
احسان ارکانی، عضو کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس از بانک های دولتی در پاسخ به سوالی درباره جزییات ماجرای
ارکانی خاطرنشان کرد: ایام، ایام تاسوعا و عاشورای حسینی است که به‌هرحال همۀ ما شیعیان، مسلمین و آزادگان جهان وظیفۀ شرعی خودمان می‌دانیم در این شب‌ها و روزهای سوگواری سرور شهیدان حضرت اباعبدالله‌الحسین علیه‌السلام، بیاییم براساس عدل و انصاف و تقوا مسائل را مطرح کنیم و لذا این مواردی هم که من خدمت شما عرض کردم مطالبی در همین راستا بود که ان‌شاءالله ذهنیت نامناسب و غلطی علیه هیچ فرد خدوم، هیچ مجموعۀ خدومی در کشور شکل نگیره و ان‌شاءالله ما هرچه که اظهارنظر می‌کنیم یا می‌نویسیم صرفاً براساس مُرّ قانون باشد، حداقل این را بدانیم که اگر چیزی خلاف قانون نوشتیم، فردا در مقابل آن فردی که ما به او مطلبی را نسبت دادیم باید برویم، اگر او مدعی باشد، از خودمان در مراجع قضایی و حقوقی دفاع کنیم، پس بهتر است که اگر حرفی زده می‌شود، حرف مستند حقوقی باشد که در فضای سیاسی متأسفانه این بی‌اخلاقی‌ها زیاد است. این نماینده مجلس دوازدهم و عضو هیئت تحقیق و تفحص از بانک ها در پاسخ به پرسشی درباره روند تهیه گزارش ها در هیئت‌های تحقیق و تفحصو نحوه انتشار آن به دیده بان ایران گفت:ببینید قاعدتاً اگر گزارش رسمی‌ای باشد که خود هیئت تحقیق و تفحص ازطریق مجلس این را در واقع اطلاع‌رسانی می‌کند، اما غیر از این نه. این گزارش را هیات تحقیق و تفحص منتشر نکرده است. این نماینده مجلس درباره امضا و مهر نداشتن گزارش منتشر شده در رسانه ها گفت: آن گزارشی که من خودم هم در واقع تعجب کردم و در رسانه‌ها دیدم، گزارشی است که حتی امضا ندارد، یعنی حتی در حد یک سندیت یک نامۀ معمولی هم که حداقل یک اسم و امضا داشته باشد در آن وجود ندارد. وی در پاسخ به این پرسش که چه کسی یا نهادی از دسترسی‌ ها سو استفاده کرده است گفت: ببینید شما آشنایی سازوکار اداری دارید. مثلاً می‌گویم در شهرداری تهران، یک، یک مسئولی در شهرداری یک مکاتبه‌ای می‌کند، با یک مجموعۀ دیگر، با یک مسئول دیگر، آیا این قابل دسترسی نیست برای افراد مختلف؟ حالا اینکه چه افرادی دسترسی دارند، قاعدتاً من که اطلاعی ندارم، من به‌عنوان مثلاً یک نماینده، سیستم آی‌تی... کلیتش می‌دانم سیستم آی‌تی، فناوری اطلاعات، دبیرخانه، نمی‌دانم معاونت‌های مختلف مجلس، مثل نظارت و اجرایی و قوانین و حراست و بازرسی و عرض شود که دبیرخانه و امور اداری و حوزه‌های مختلف، خب، حالا قاعدتاً در این سیکل شاید مشکلی داشته باشد. دسترسی به گزارش تحقیق و تفحص از داخل مجلس بوده است ارکانی در پاسخ به این پرسش که بالغ بر ده‌ها نفر دسترسی داشته اند، آیا این دسترسی ها تعریف شده هستند گفت: چون‌ به‌هرحال این کسی که این دسترسی را داشته که خب طبیعتاً باید در ساختار مجلس تعریف شده باشد جایگاهش، وگرنه بیرون... این‌هایی که حالا عرض کردم، این‌ها همه ساختار داخل مجلس هستند.
برگزاری بزرگترین تعزیه میدانی کشور در شوش دزفول- ایرنا- بزرگترین تعزیه میدانی کشور عصر دوشنبه همزمان با تاسوعای حسینی در میدان امام حسین (ع) شهر حر شوش استان خوزستان برگزار شد. به گزارش ایرنا، شهر شوش به عنوان کانون عزاداران و عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی، محل برگزاری بزرگترین تعزیه و شبیه‌خوانی کشور است. در این آیین واقعه کربلا به صورت تعزیه و شبیه‌خوانی با حضور هزاران نفر از عزاداران و سوگواران حسینی از نقاط مختلف استان خوزستان و دیگر استان‌ها به تصویر کشیده شد. این تعزیه که قدمت آن ۲۴۰ سال برآورد شده است در سال ۱۳۸۷ به عنوان میراث فرهنگی معنوی به ثبت ﻣﻠﯽ رسید. در این آیین، تعزیه‌خوانان در قالب اشعار فصیح فارسی و عربی به بیان وقایع عاشورای سال ۶۱ هجری می‌پردارند. اجرای این تعزیه به زبان عربی بیش از هفت ساعت طول کشید. صبح عاشورا نیز این تعزیه به زبان فارسی با حضور هزاران نفر از شیفتگان مکتب عاشورا برگزار می‌شود. رییس شورای شهر حر شوش در حاشیه این آیین به ایرنا گفت: «شیخ غافل» موسس این حرکت بزرگ فرهنگی در شهر حر شوش است که با سفر به نجف و حله از تشبیهات اجرا شده در این شهرهای اقتباس و بنیان تعزیه شهر حر را پایه‌گذاری کرد.
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیل‌سیاسی
برگزاری بزرگترین تعزیه میدانی کشور در شوش دزفول- ایرنا- بزرگترین تعزیه میدانی کشور عصر دوشنبه همزما
عیسی ساعدی ادامه داد: تعزیه شهر حر شوش پس از شیخ غافل توسط شیخ خلف حیدر ادامه یافت و پس از انقلاب نیز این تعزیه توسط ستاد تشبیهات امام حسین(ع) استمرار یافت. وی افزود: اوایل انقلاب اصلاح، تکمیل و تطبیق اشعار این تعزیه بر اساس روایات و واقعه کربلا و بهترین تشبیهات جهان اسلام توسط آیت الله محسن حیدری عضو فعلی خبرگان رهبری انجام شد. رییس شورای شهر حر شوش ادامه داد: موسس و کارگردان این تعزیه به شیوه کنونی شادروان مرحوم سیدحمید حرم شاهی است و هم اکنون کارگردانی این تعزیه توسط سیداحمد موسویان حرم شاهی انجام می‌شود. وی با اشاره به حضور بیش از ۴۰ هزار نفر برای تماشای این تعزیه گفت: پیگیری برای ثبت جهانی این تعزیه در دستور کار است که تحقق این موضوع نقش مهمی در معرفی بیشتر این آیین دارد. به گزارش ایرنا، آیین تعزیه بزرگ شهر حر شوش روز عاشورای حسینی از ساعت ۴.۳۰ صبح آغاز شده و تا ساعت ۱۳ ادامه دارد.
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیل‌سیاسی
عیسی ساعدی ادامه داد: تعزیه شهر حر شوش پس از شیخ غافل توسط شیخ خلف حیدر ادامه یافت و پس از انقلاب نی
تعزیه یکی از قدیمی‌ترین هنرهای نمایشی آیینی و مذهبی ایرانیان است که نقطه اوج این هنر به دوره ناصری باز می‌گردد. این هنر پس از دوره ناصری با فراز و فرود و محدودیت‌هایی همراه بوده است اما همچنان جایگاه مذهبی آن از تکیه دولت گرفته تا اجرا در نقاط مختلف کشور به ویژه در ایام شهادت سومین امام شیعیان حفظ شده است. تعزیه در سال ۱۳۸۹ و به همت هنرمندان شناخته شده عرصه هنرهای نمایشی به عنوان چهارمین پرونده میراث ناملموس ایران در فهرست جهانی یونسکو ثبت شده است. در حال حاضر شهر شوش در استان خوزستان میزبان بزرگ‌ترین تعزیه میدانی کشور به شمار می‌آید که هر سال میزبان بیش از ۴۰ هزار نفر تماشاگر عزاداری است که از شهرهای دور و نزدیک برای حضور در این مراسم به این شهر می‌آیند. تعزیه‌ای که به گفته بانیان آن از سال ۱۲۸۵ خورشیدی در شهر حر شوش توسط شیخ غافل با اقتباس از تشبیهاتِ اجرا شده در شهرهای نجف و حله آغاز شده است و اکنون نزدیک به ۲۴۰ سال از اجرای آن می‌گذرد. این نمایش آیینی-سنتی در سال ۱۳۸۷ به عنوان میراث فرهنگی معنوی به ثبت ملی رسیده است و بانیان آن در تلاش هستند تا این مراسم را به ثبت جهانی برسانند. تعزیه میدانی شوش هر سال در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی از ساعت ۴:۳۰ صبح تا ساعت ۱۳ ظهر به دو زبان عربی و فارسی اجرا می‌شود. وقایع این تعزیه از ورود امام حسین (ع) و اصحاب او به کربلا در روز دوم محرم شروع می‌شود و با صحنه‌های عصر عاشورا و اسارت اهل بیت سومین امام شیعیان به پایان می‌رسد.
گورباچف ایران با توجه به وعده های پزشکیان، تصور میشد که شورای راهبری، افراد معتدل و عملگرا باشند ولی این شورا ترکیبی از اصلاح‌طلبان جوان و مسن صاحب ایدئولوژی غلیظ اصلاح طلبی است. (اکثرا تئوریسین هستند) با توجه به این ترکیب، دو نتیجه می توان گرفت: ۱. هدف، شکلگیری دولتی قوی و منسجم است که حرکت به سوی تحقق همه اهداف حداکثری اصلاح‌طلبان را ریل‌گذاری کند. ۲. پزشکیان، هیچ اراده ای از خود نداشته و فقط عروسک خیمه شب بازی است. حالا معنای لقب گورباچف که اصلاح طلبان به پزشکیان دادند روشن میشود. هم باید به شورای نگهبان، تبریک گفت که سازوکارش چنین رئیس جمهور ضعیفی را نتیجه داده و هم به بزرگان اصولگرایی که منافع گروهی و باندی خود را بر منافع ملی ترجیح داده و به سمت همگرایی نرفتند. البته شکلگیری ایرانی قوی با تم اصلاح‌طلبی، حالت خوشبینانه هست، حالت بدبینانه آن هست که حسین دهباشی گفت؛ تجزیه ایران. با توجه به نقش گورباچف در تجزیه شوروی و دادن این لقب به پزشکیان، باید احتمال دوم را نیز جدی گرفت. ✍ محمد میرزائی ـــــــــــــــــــــــ ✍کانال تحلیل سیاسی https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
توسط شرکت چاپ و نشر بین الملل؛ بسته مطالعاتی «معین اللبکاء» منتشر و روانه بازار نشر شد بسته مطالعاتی «معین اللبکاء» به مناسبت ماه محرم توسط انتشارات چاپ و نشر بین الملل منتشر و راهی بازار نشر شد. عناوین این بسته مطالعاتی شامل آینه داران آفتاب، آینه شکنان، آهی سوزان بر مزار شهدا، کوفه و نقش آن در قرون نخستین اسلامی، عاشورا و آشوب‌ها، تحریف شناسی عاشورا و تاریخ امام حسین (ع)، تندیس شکیبایی، خون‌هایش، ارزیابی سوگواره‌های نمایشی می‌شود. معرفی و بررسی این‌آثار در ادامه می‌آید؛
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیل‌سیاسی
توسط شرکت چاپ و نشر بین الملل؛ بسته مطالعاتی «معین اللبکاء» منتشر و روانه بازار نشر شد بسته مطالعات
* کتاب «آینه داران آفتاب»: نوشته محمدرضا سنگری در دو جلد به روایت اصحاب اباعبدالله پرداخته است. کتاب شامل ۴ فصل است که در فصل اول با عنوان مباحث تحلیلی، جایگاه و فضائل اصحاب حسین (ع) به فضیلت‌ها و ویژگی‌های یاران امام حسین (ع) پرداخته شده است. در فصل دوم به شهیدان پیشاهنگ و در فصل سوم به شهیدان نبرد نخستین و فصل چهارم به شهیدان نبرد تن به تن اختصاص یافته است. در جلد دوم این کتاب و در فصل پنجم دو تن از شهیدان نماز معرفی شده اند، در فصل ششم نه تن از شهدای پس از نماز شناسانده شده و در فصل هفتم که از گسترده‌ترین فصول کتاب است توضیحاتی درباره بیست و چهار تن از شهیدان بنی هاشم آورده شده است. در آخرین فصل نیز به شهیدان پس از امام (ع) پرداخته می‌شود. این کتاب در دو جلد با هزار و ۴۷۰ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۹۸۰ هزار تومان عرضه شده است. * کتاب «آینه شکنان»: کتاب درباره زمینه‌سازان و تبهکاران عاشورا بوده که در چهار فصل نوشته شده است. در این کتاب پی می‌بریم که زمینه‌سازان کربلا و عاشورا در صحنه‌های کربلا چه فجایعی به بار آوردند. مطالعهٔ زندگی آینه‌شکنان ما را به رفت وآمد میان گذشته و امروز می‌کشاند؛ اینکه چگونه ممکن است انقلابی یا جبهه‌رفته دیروز، تبهکار امروز می‌شود؟ کتاب براساس چند منبع پیش می‌رود. منبع اول، منابع تاریخی و مقاتلی است که به جزئیات رفتار و اعمال افراد اشاره کرده است. منبع دوم، نامه‌ها، خطابه‌ها و گفت‌وگوهای خود امام حسین (ع) است. منبع سوم، رجزهای یاران امام یا سخنانی است که دربارهٔ برخی از دشمنان بر زبان آورده‌اند. منبع چهارم، شناسایی دشمنان است که این شناسایی، گاهی از سخنان خود آن‌ها دریافت می‌شود.منبع پنجم، خطبه‌ها و سخنان بازماندگان کربلا است. مانند سخنان حضرت امام سجاد (ع) و زینب کبری (ع) یا شرکت‌کنندگان در اردوگاه حسینی که زنده ماندند. مجموع این منابع ما را در شناخت اصحاب و یاران امام، همچنین در شناخت شخصیت‌های منفی کربلا کمک می‌کند. این کتاب با ۱۷۲ صفحه، شمارگان هزار و قیمت ۴۰۰ هزار تومان عرضه شده است. * کتاب «آهی سوزان بر مزار شهدا»: «آهی سوزان بر مزار شهیدان» ترجمه کتاب «اللهوف علی قتلی الطفوف» نوشته سیدالجلیل علی بن طاووس است. روایت در سه بخش است: در بیان امور پیش از جنگ، در توصیف احوال جنگ و در بیان امور پس از شهادت امام حسین (ع). آهی سوزان با ۲۷۹ صفحه، شمارگان دوهزار نسخه و قیمت ۱۸۵ هزار تومان عرضه شده است.
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیل‌سیاسی
* کتاب «آینه داران آفتاب»: نوشته محمدرضا سنگری در دو جلد به روایت اصحاب اباعبدالله پرداخته است. کتاب
کتاب «کوفه و نقش آن در قرون نخستین اسلامی»: ممکن است که این سوال پیش بیاید که چرا امیرالمومنین علیه‌السلام کوفه را بعنوان مرکز خلافت انتخاب کرد با وجود اینکه ایشان از ناسازگاری و بی وفایی مردم آنجا، امیدوار کاملاً باخبر بودند؟ کتاب «کوفه و نقش آن در قرون نخستین اسلامی» سعی کرده تا نگاهی همه‌جانبه این پرسش مهم را پاسخ دهد. کتاب «کوفه و نقش آن در قرون نخستین اسلامی» به بررسی دقیق نقاط ضعف و قوت کوفیان، ظهور خلافت عباسیان و آخرین تلاش‌های امام علی (ع) برای بسیج کوفیان به منظور مقابله با معاویه، نگرش کوفیان پس از انعقاد صلح تا تأسیس حوزه علمیه نجف و پایان حیات علمی کوفیان می‌پردازد. این کتاب با ۵۹۹ صفحه، شمارگان سه هزار و قیمت ۴۰۰ هزار تومان عرضه شده است. * کتاب «عاشورا و آشوب ها»: کتاب عاشورا و آشوب‌ها در هشت فصل تنظیم شده است که به موضوعات زیر می‌پردازد: فصل اول: ضرورت و ارزش پاسخگویی؛،فصل دوم: شبهات دربارهٔ اهداف قیام امام حسین (ع)،فصل سوم: شبهات درباره عوامل زمینه‌ساز حادثهٔ عاشورا، فصل چهارم: شبهات ناظر بر دفاع از اعمال زوار، فصل پنجم: شبهات دربارهٔ رابطهٔ آل علی با قاتلان و عامهٔ حادثهٔ عاشورا، فصل ششم: شبهات عزاداری، فصل هفتم: شبهات مربوط به انکار واقع ته‌ای عاشورا، فصل هشتم شبهات مرتبط با احکام و اعمال شرعی و عبادی دههٔ محرم و روز عاشورا این کتاب با ۵۳۶ صفحه، شمارگان هزار و قیمت ۲۷۰ هزار تومان عرضه شده است. * کتاب «تحریف شناسی عاشورا و تاریخ امام حسین»: نویسنده با استفاده از منابع تاریخی مختلف، به بررسی تحریفاتی که در طول تاریخ بر تاریخ عاشورا و زندگی امام حسین (ع) اعمال شده‌اند، می‌پردازد.کتاب «تحریف شناسی عاشورا و تاریخ امام حسین (ع)»در دو بخش تنظیم شده است: بخش اول کتاب: به بررسی تحریفاتی که در منابع تاریخی درباره تاریخ عاشورا و زندگی امام حسین (ع) اعمال شده است، می‌پردازد. در بخش دوم کتاب، به بررسی تحریفاتی که در منابع غیر تاریخی درباره تاریخ عاشورا و زندگی امام حسین (ع) اعمال شده است، پرداخته شده است. این کتاب با ۳۷۶ صفحه، شمارگان هزار و قیمت ۱۸۸ هزار تومان عرضه شده است. * کتاب «تندیس شکیبایی»: ترجمه‌ای ست از کتاب «زینب اکبری من المهد الی اللحد» تألیف مرحوم آیت الله محمدکاظم قزوینی. کتاب تندیس شکیبایی، زندگی‌نامه حضرت زینب (س) از ولادت تا شهادت را به صورت جامع و کامل روایت می‌کند. فصل اول: تولد حضرت زینب (س)، فصل دوم: حضرت زینب در دوران پیامیر (ص)، فصل سوم: ازدواج حضرت زینب (س)، فصل چهارم فرزندان حضرت زینب (س)،فصل پنجم: زندگی حضرت زینب (س)، فصل ششم: زینب و فاجعه کربلا، فصل هفتم: اما در سرزمین کربلا، فصل هشتم: شب عاشورا، فصل نهم روز عاشورا، فصل دهم: وداع امام حسین (ع) با فرزندان بیمار خود، فصل یازدهم: یورش به خیمیه ها برای غارت اموال زنان، فصل دوازدهم: شهر کوفه، فصل سیزدهم: سخرانی زینب در کوفه، فصل چهارده: دارالاماره، فصل پانزدهم: کوچ اهل بیت به شام، فصل شانزدهم: علت خطبه خوانی زینب (س) در مجلس یزید، فصل هفدهم: فرزندان پیامبر در خرابه شام، فصل هجدهم: روز اربعین، فصل نوزدهم: پاره‌ای از روایات نقل شده از حضرت زینب (س)، فصل بیستم: وفات حضرت زینب (س) این کتاب با ۴۰۲ صفحه، شمارگان هزار و قیمت ۲۶۰ هزار تومان عرضه شده است.
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیل‌سیاسی
کتاب «کوفه و نقش آن در قرون نخستین اسلامی»: ممکن است که این سوال پیش بیاید که چرا امیرالمومنین علیه‌
* کتاب «خون هایش»: روایت اول شخص همیشه جزو مؤثرترین نوع روایت هاست. به خصوص که آن از زبان بزرگان مؤثر در یک واقعه باشد. خون‌هایش روایتی است درباره ی کربلا و امام حسین از زبان حضرت زینب.نویسنده واقعه را به صورت داستانی از زبان عقیله العرب بیان داشته و در تلاش بوده که مخاطب از نثری روان به محتوایی غنی دست پیدا کند. این کتاب ۷ محور اصلی دارد: قبل از واقعه عاشورا، شهادت سید الشهدا (ع) در ظهر عاشورا، خیمه سوزان در عصر عاشورابازگشت کاروان اسرا به کوفه، کاروان اسرا در راه شام، حضور اسرا در کاخ یزید، دوران پس از امام حسین (ع) است. این کتاب با ۸۳ صفحه، شمارگان هزار و قیمت ۶۰ هزار تومان عرضه شده است. * کتاب «ارزیابی سوگواره‌های نمایشی»: ارزیابی سوگواری‌های نمایشی به پیدایش و شروع عزاداری در ایران پرداخته است.شروع عزاداری از قرن چهارم هجری در عصر دیلمیان شروع شده و در عصر صفوی به اوج شکوه خود رسید. از آن زمان، پایه‌های سوگواری مذهبی و به تصویر کشیدن حوادث کربلا بنا شد و سوگواری نمایشی یا تغزیه تبدیل به یک سنت مذهبی در ایران شد. این کتاب نیز با ۲۸۲ صفحه، شمارگان هزار و قیمت ۱۸۰ هزار تومان عرضه شده است.
هدایت شده از ابوذر
«وطن امروز» برخی شاخص‌های اصلی اقتصاد را پیش از پایان دولت سیزدهم بررسی می‌کند روی ریل پیشرفت گروه اقتصادی: چند هفته دیگر عمر دولت سیزدهم به پایان می‌رسد و دولت چهاردهم به صورت رسمی کار خود را آغاز می‌کند. با توجه به اهمیت مقوله اقتصاد در شرایط کنونی، این موضوع (شرایط اقتصادی کشور) باید به صورت خاص دیده شود، زیرا دولت سیزدهم در حالی کشور را تحویل گرفت که اقتصاد درگیر انواع ناترازی‌ها بود ولی امروز اقتصاد کشور در شرایطی متعادل و آماده جهش به پزشکیان تحویل می‌شود. در این میان باید مد نظر داشت که رشد اقتصادی به عنوان یکی از شاخص‌های اساسی رونق اقتصادی در کشور بویژه در زمان فعالیت دولت سیزدهم بهبود قابل ملاحظه‌ای یافت و آخرین گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۲ رشد 5.7 درصدی با نفت و 3.4 درصدی بدون نفت را ثبت کرده که بالاترین نرخ رشد از سال ۹۶ تاکنون بوده است. این اتفاق مثبت در اقتصاد در حالی رخ داد که میانگین رشد اقتصادی در 3 سال پایانی دولت دوازدهم منفی 2.05 درصد بود اما رشد اقتصادی کشور با یک جهش چشمگیر در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب به 5.6، 5 و 5.7 درصد رسید. تحلیل رشد اقتصادی از سوی اقتصاددانان نشان از کیفیت خوب سیاست‌های به کار گرفته شده دارد. متوسط نرخ رشد سرمایه‌گذاری کل یا تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در طول سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ منفی 13.8درصد بود. این نرخ در سال ۱۴۰۰ به 4.1 درصد، در سال ۱۴۰۱ به 2.5 درصد و در سال ۱۴۰۲ به 4.8 درصد رسید به طوری که متوسط آن در طول دولت سیزدهم 3.7 درصد بود. کارشناسان اقتصاد و مسؤولان دولت سیزدهم خزانه خالی را از تدبیر و امیدی‌ها تحویل گرفتند. دولت دوازدهم به وضوح بارها اعلام کرده بود از بهمن ۱۳۹۹ به بعد توان پرداخت حقوق کارمندان را ندارد و هم خزانه ریالی و هم خزانه کالاهای اساسی کشور خالی است. دولت روحانی حتی بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان تنخواه بودجه سال ۱۴۰۰ را سال ۱۳۹۹ هزینه کرد و در واقع خزانه با بدهی به دولت جدید رسیده بود اما با تلاش شبانه‌روزی دولت شهید رئیسی امروز وضعیت ارزی مناسب با ذخایر کامل کالاهای اساسی به دولت چهاردهم تحویل می‌شود. حالا فرصت برای رئیس‌جمهور جدید مهیاست تا اقتصاد کشور را جهش دهد. این دستاوردها با تلاش شبانه‌روزی رئیس‌جمهور شهید و دولت ایشان به دست آمده و مردم در انتظارات خود بارها اشاره داشتند امید دارند این روند ادامه داشته باشد و دوباره داشته‌های کشور در سبد مذاکره هزینه نشود. اینکه اقتصاد کشور در حال حاضر در چه شرایطی به رئیس‌جمهور منتخب پزشکیان سپرده می‌شود، موضوعی است که در سرفصل‌های مجزا آن را بررسی خواهیم کرد. افزایش تولید نفت با اتکا به توان داخلی و بدون وابستگی به برجام در دولت روحانی، تولید و فروش نفت با چالش‌های عمده‌ای مواجه بود، تا جایی که صادرات این محصول به روزی کمتر از ۳۰۰ هزار بشکه نیز رسیده بود و با توجه به اینکه اقتصاد ایران یک اقتصاد نفتی محسوب می‌شود، کاهش درآمدهای حاصل از فروش نفت کسری‌های زیادی را در درآمدهای دولت ایجاد کرده بود، تا جایی که این مشکلات منجر به عملیاتی شدن بخش کمی از برنامه بودجه شده بود. وزیر نفت در آخرین گزارش خود اعلام کرد: در بخش تولید شاهد تحولات قابل توجهی بودیم؛ در آغاز به کار دولت سیزدهم تولید نفت ایران روزانه ۲ میلیون و ۱۰۷ هزار بشکه بود اما این حجم تولید در شرایطی به دولت چهاردهم سپرده می‌شود که روزانه ۳ میلیون و ۵۷۰ هزار بشکه تولید داریم؛ بنابراین تولید نفت در 3 سال اخیر ۶۰ درصد افزایش داشته است. تمرکز بر بهبود سبد معیشت با حذف ارز رانتی ۴۲۰۰ ل دولت سیزدهم در همان ابتدای مشروع به کار اعلام کرد قصد دارد با یک جراحی اقتصادی بساط ارز ۴۲۰۰ تومانی را که سرمنشأ فسادهای بسیار گسترده‌ای شده بود، جمع کند. در همین راستا نیز دولت بتدریج شروع به حذف این ارز از گروه‌های کالایی کرد تا در نهایت به صورت کلی ارز ۴۲۰۰ تومانی از ادبیات اقتصادی ایرانل حذف شد. با توجه به تفاوت نرخ‌های ارز، افزایش هزینه تامین نهاده بر اثر حذف ارز ترجیحی و...، افزایش قیمت کالاهایی که ارز ترجیحی می‌گرفتند اجتناب‌ناپذیر بود اما با وجود همه این اتفاقات، نه تنها قیمت کالاهای خوراکی آنطور که کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند افزایش نیافت، بلکه بتدریج روند ثبات نیز به خود گرفت؛ به عنوان نمونه قیمت گوشت قرمز و مرغ به عنوان 2 کالای مهم در سبد مصرفی خانوار در روزهای پایانی دولت سیزدهم به ترتیب ۶۲۰ هزار تومان و ۸۳ هزار تومان است.
هدایت شده از ابوذر
کنترل نسبی متغیرهای اقتصاد کلان اقتصاد ایران بیش از ۵۰ سال است با معضل تورم دست و پنجه نرم می‌کند، به شکلی که می‌توان گفت یکی از بزرگ‌ترین مصائب اقتصاد کشور همین تورم بالاست. در دولت سیزدهم اگرچه ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شد اما با اقداماتی که شد تورم به صورت نسبی کنترل شد و روند کاهشی به خود گرفت. گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد رشد پایه پولی با کاهش ۱۵ واحد درصدی، از ۴۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۲۷ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است. رشد نقدینگی نیز از ۳۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۲۴ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده که حاکی از کاهش ۶ واحد درصدی رشد نقدینگی در سال ۱۴۰۲ است. در بخش تورم نیز دولت سیزدهم تلاش کرد با سیاست‌های تنظیم بازار و سیاست‌های اطمینان‌بخشی و پیش‌بینی‌پذیر‌سازی بازار و کنترل فضای انتظارات تورمی، این مؤلفه را تا حدودی کنترل کند؛ در این راستا نیز نرخ تورم سالانه از ابتدای دولت یعنی مرداد ۱۴۰۰ از ۴۵ درصد به ۳۶ درصد در خرداد ۱۴۰۳ کاهش یافته است. رشد تورم نقطه به نقطه تولیدکننده نیز که در زمان شروع به کار دولت حدود ۷۰ درصد بود، فروردین امسال به ۲۳ درصد کاهش یافت. همچنین در حوزه تورم تولیدکننده نیز در خرداد امسال نسبت به فروردین سال گذشته، نرخ تورم نقطه به نقطه از ۴۰ درصد به ۲۵ درصد و نرخ تورم سالانه از ۳۷ درصد به ۲۹ درصد رسیده و این برای نخستین‌بار است که بعد از ۶۷ ماه نرخ شاخص بهای تولیدکننده وارد کانال ۲۰ درصدی شده است. سرمایه‌گذاری خارجی در ۳۳ ماه در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی رکورد جذب سرمایه‌گذاری ۱۶ساله با 5.5 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری رسمی واقعی در سال گذشته شکسته شد. همچنین در مجموع از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳، تعداد ۶۹۰ طرح سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش سرمایه‌گذاری خارجی مصوب معتبر 11 میلیارد دلار به تصویب هیات سرمایه‌گذاری خارجی رسیده است. کاهش نرخ بیکاری متوسط نرخ بیکاری افراد ۱۵ساله و بیشتر در طول سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ برابر ۱۰ درصد بود اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم متوسط نرخ بیکاری بتدریج روند کاهشی به خود گرفت و از ۹ درصد در سال ۱۳۹۹ به ۸ درصد در سال ۱۴۰۲ رسید. همچنین خالص اشتغال ایجاد شده (تغییرات شاغلان) از منفی یک میلیون نفر در سال ۱۳۹۹ به ۷۷۴ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ رسید. نکته مهم اینکه در پاییز سال گذشته نرخ بیکاری فصلی به عدد تاریخی ۷ درصد رسید. استقراض دولت از بانک مرکزی صفر شد در حوزه خزانه‌داری از ۷۶ هزار حساب بانکی دستگاه‌های دولتی به ۱۴ هزار حساب کاملا تجمیع‌شده تحت کنترل خزانه و نزد بانک مرکزی رسیدیم و از این محل از رسوب ۱۰۰ هزار میلیارد تومان منابع نزد دستگاه‌های دولتی جلوگیری شد؛ این اقدام استقراض دولت از بانک مرکزی را به صفر رساند و علاوه بر این با حساب واحد خزانه، امکان فساد و زد و بند کاهش یافته است. همچنین ابتدای دولت ۵۳۵ هزار فقره املاک دولت در سامانه سادا شناسایی شده بود که در دولت سیزدهم این عدد به یک میلیون و ۱۰۰ هزار فقره دارایی دولت افزایش یافت. افزایش ۵۷ درصدی تجارت غیرنفتی تجارت بدون نفت ایران (واردات و صادرات) از ۷۴ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۹ با ۵۷ درصد افزایش به ۱۱۶ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ رسید. در این راستا، ارزش صادرات غیرنفتی در سال ۱۳۹۹ به میزان ۳۵ میلیارد دلار بود که در سال ۱۴۰۲ با ۴۰ درصد افزایش نسبت به سال ۱۳۹۹ به رقم ۴۹ میلیارد دلار رسید. همچنین سال ۱۴۰۲ حجم تجارت خارجی ایران با کشورهای همسایه با ۱۰ درصد افزایش به بیش از ۶۱ میلیارد دلار رسید. سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۷ میلیون تن کالا از مسیر ایران ترانزیت خارجی شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۵۴ درصد افزایش نشان می‌دهد. در مجموع میزان درآمدهای وصولی گمرک در سال ۱۳۹۹ به میزان ۲۷ هزار میلیارد تومان بوده که این رقم با افزایش ۹ برابری در سال ۱۴۰۲ به ۲۴۷ هزار میلیارد تومان رسید. همچنین ایران به صورت رسمی عضو سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس شد. کنترل نسبی ناترازی بنزین تأمین و توزیع روزانه ۲۴ میلیون متر مکعب سوخت سی‌ان‌جی در کشور برای جلوگیری از ناترازی بنزین و تنوع در سبد سوخت خانوار و تبدیل ۲۴۰ هزار خودروی عمومی به دوگانه‌سوز به صورت کاملاً رایگان با فعالیت ۳۳۰ کارگاه تبدیل در کشور از جمله اقدامات دولت سیزدهم برای کنترل ناترازی بنزین است. همچنین اجرای طرح‌های مختلف مانند سپهتن که برای کنترل و جلوگیری از انحراف و قاچاق سوخت در ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای به بهره‌برداری رسید نیز از دیگر اقدامات در مدیریت مصرف سوخت بوده است. در ایام سرد سال نیز با ارسال روزانه ۱۰۰ میلیون لیتر فرآورده‌های نفتی به نیروگاه‌ها که معادل ۳ میلیارد لیتر در یک ماه است، از بروز مشکلات اساسی در کشور جلوگیری به عمل آمد. همچنین در 3 سال گذشته ۳ میلیون لیتر بنزین با کارت سوخت توزیع و در عمل ۵ میلیون لیتر بنزین روزانه به ظرفیت کشور اضافه شد.
هدایت شده از ابوذر
افزایش درآمدهای مالیاتی گزارش‌ها نشان از این دارد که افزایش درآمدهای مالیاتی از طریق شناسایی مؤدیان جدید، تمرکز بر پایه‌های جدید مالیاتی و مقابله بیش از پیش با فرار مالیاتی با تکیه بر هوشمندسازی نظام مالیاتی و تقویت مالیات‌ستانی عادلانه رخ داده است. احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در این رابطه می‌گوید: در شروع دولت سیزدهم حدود 4 میلیون مؤدی در کشور داشتیم که با حقوق‌بگیران این رقم به 5.5 میلیون مؤدی می‌رسید؛ یعنی بار مالیاتی روی دوش این 5.5 میلیون نفر تقسیم می‌شد. با اقداماتی که در ۳ سال گذشته انجام شد و شناسایی فراریان مالیاتی، این رقم با افزایش بیش از 2 برابری به ۱۲,۵ میلیون مؤدی رسید. بنا به تأکید اسناد بالادست، اقتصاد ایران باید از سیطره درآمدهای نفتی خارج و درآمدهای قابل ‌اتکاتری همچون مالیات را جایگزین کند. در همین راستا نیز دولت سیزدهم تلاش کرد از طرق مختلف و بدون ایجاد فشار بر بخش مولد کشور، درآمدهای مالیاتی را افزایش دهد به گونه‌ای که میزان اخذ مالیات از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ سیر صعودی محسوسی داشته است و از مالیات ۱۰۹ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۳۹۷ به مالیات حدود ۸۰۶ هزار میلیارد تومانی رسیده که بیانگر افزایش ۷۴۰ درصدی است. وضعیت بازارهای مالی در 8 سال دولت تدبیر و امید با جهش قیمت دلار از ۳ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان و سپس بازگشت به حدود ۲۷ هزار تومان در پایان دولت، همه بخش‌های اقتصاد متأثر شد. از جمله قیمت مسکن از متری حدود 3 میلیون تومان به ۳۲ میلیون تومان جهش کرد. تیر ۱۴۰۳ در پایان کار دولت سیزدهم، میانگین قیمت مسکن در تهران حدودا متری ۸۱ میلیون تومان، سکه تمام بهار آزادی حدود ۴۰ میلیون تومان، نرخ دلار غیررسمی حدود ۶۰ هزار تومان و نرخ دلار نیمایی حدود ۴۳ هزار تومان است. قیمت خودرو ۲۰۷ دنده‌ای این روزها در بازار غیررسمی حدود ۷۵۰ میلیون تومان است که با توجه به مجوز واردات خودرو در سال جاری، زمینه کاهش قیمت‌ها در این بازار هم فراهم شده است. همچنین شاخص کل بورس که زمان شروع به کار دولت سیزدهم در کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی بود و تجربه سیاه ریزش سال ۹۹ و زیان سنگین، بی‌اعتمادی و قهر مردم را در کارنامه داشت، در روزهای پایانی دولت سیزدهم در کانال 2 میلیون و ۱۰۰ هزار واحد قرار گرفته است.
آل اسحاق: سیاسیون اقتصاد را به دست متخصصان بسپارند یک فعال اقتصادی با تأکید بر اینکه سیاسیون باید اقتصاد را رها کنند و کار را به دست متخصصان بسپارند گفت: ما باید از حاشیه به متن اصلی اقتصاد برویم و کار را به افراد حرفه‌ای تحویل دهیم. یحیی آل‌اسحاق درباره چگونگی تقویت فرصت‌های اقتصادی فراسرزمینی در کشورمان اظهار کرد: موضوع صادرات همیشه به عنوان اولین نکته مهم در زوایای مختلف مطرح می‌شود و در اصل قضیه هم هیچ شکی نیست. این فعال اقتصادی افزود: با توجه به جایگاهمان در تجارت جهانی الان حدأقل 3 درصد از تجارت جهانی باید متعلق به کشور ما باشد اما یک صدم آن هم نیست. دلیلش این است که برخوردهای ما عمدتاً حاشیه‌ای است تا متن و فقط حاشیه‌ها را بزرگ می‌کنیم و به اصل قضیه نمی‌پردازیم. آل اسحاق تصریح کرد: صادرات یک اصولی دارد و اصل اول هم این است که بازارهای دنیا صاحب دارند که رقیب ما هستند و اینطور نیست که بازارهای دنیا بی صاحب باشند. مجموعه زنجیره ارزش شامل بازاریابی و منافع شرکت حمل و نقل و منافع خریدار و فروشنده باید طوری باشند که همه نیازهای بازارهای دنیا را پوشش دهند. وی گفت: مشکل اساسی ما این است که عموم سیاست گذاران، تصمیم سازان، فعالان اقتصادی و صادرکنندگان و بازاریاب‌ها تا 90 درصد در کار خودشان حرفه‌ای نیستند و کار به دست سیاسی‌ها افتاده درحالیکه کار تجارت یک کار کاملاً حرفه‌ای است. آل اسحاق تأکید کرد: تا زمانی که کار کشور در هر حوزه‌ای از جمله اقتصاد و صادرات تحت تأثیر مسائل سیاسی باشد و بحث حرفه‌ای کار کردن مطرح نباشد مسلماً وضعیت اقتصاد کشور هیچ تغییری نخواهد کرد. وی بیان کرد: تولیدکنندگان ما باید محصولات صادراتی بسازند که از نظر کیفیت و قیمت و خدمات پس از فروش و بازاریابی به جنگ مشابه همان محصولات در منطقه و جهان بروند. نکته دوم این است که برای انجام این کار مهم باید یک فرد حرفه‌ای با دانش کافی انتخاب شود تا بتواند قیمت تمام شده و بسته بندی را با دقت برنامه ریزی کند. این فعال اقتصادی با تأکید بر اینکه تولیدکننده باید تولید صادرات محور داشته باشد افزود: تا زمانی که الزامات صادرات شامل کیفیت و قیمت و خدمات پس از فروش و بازاریابی را در داخل کشور فراهم نکنیم مصرف کننده آنگونه که باید و شاید تمایلی به مصرف کالای ایرانی پیدا نخواهد کرد. آل اسحاق اضافه کرد: نظارت کننده بر این روند باید ابزار نظارتی و همت کافی و انضباط لازم و اقتدار اعمال نفوذ را داشته باشد نه اینکه یک فرد بی خاصیت و چهار کارمند بی خاصیت بر کارها نظارت کنند. وی با تأکید بر اینکه سیاسیون باید اقتصاد را رها کنند و کار را به دست متخصصان بسپارند گفت: ما باید از حاشیه به متن اصلی اقتصاد برویم و کار را به افراد حرفه‌ای تحویل دهیم.
اختلال سایبری جهانی دردسرساز شد/ واکنش ایلان ماسک در پی اختلالات سایبری جهانی، فعالیت خطوط هوایی، بانک‌ها، شرکت‌های مخابراتی و بورس لندن در روز جمعه مختل شد. اولین اشکالات فنی در اواخر روز پنجشنبه در آمریکا دیده شد که علت آن اختلال در خدمات مایکروسافت از جمله آزور و ۳۶۵ بود. خطوط هوایی فرونتیر که در دنور مستقر است، پروازها را به مدت بیش از دو ساعت متوقف کرد و مشکلات مربوط به خدمات آنلاین مایکروسافت را مقصر خواند. این شرکت هواپیمایی توقف پروازهای سراسری را لغو کرد و روند از سرگیری پروازها را از ساعت ۱۱ شب به وقت نیویورک آغاز کرد. گروه LSE که بازار بورس لندن را اداره می کند، اعلام کرد با یک مشکل فنی جهانی مواجه است که از انتشار اخبار جلوگیری می‌کند. در آسیا، کاربران ژاپنی در بعدازظهر، گزارش اشکالاتی در سرویس‌هایی از جمله مجموعه نرم‌افزار اداری مبتنی بر اینترنت مایکروسافت ۳۶۵ را آغاز کردند. خطوط هوایی در فرودگاه های بمبئی و هنگ کنگ به بررسی دستی اطلاعات مسافران روی آوردند. خطوط هوایی بزرگ آمریکا روز جمعه با اشاره به مشکلات ارتباطی، زمین گیر شدند. همزمان، شرکتهای رسانه ای، بانک‌ها و شرکتهای مخابراتی در سراسر جهان، اختلال فعالیتهای خود را گزارش کردند. جدیدترین اختلالات درست پس از آن رخ داد که مایکروسافت اعلام کرد که قطعی سرویس ابری آزور را حل کرده است. صفحات وضعیت این شرکت قبلا نشان داده بود که آزور و مایکروسافت ۳۶۵ برای چندین ساعت با مشکل مواجه شده بودند. بر اساس گزارش بلومبرگ، یکی از سخنگویان مایکروسافت اعلام کرد این شرکت در حال بررسی اشکالات فنی و مشکلات گزارش شده است.
کاهش قیمت دلار ادامه دارد قیمت دلار در بازار آزاد از ابتدای صبح امروز روند کاهشی در پیش گرفته و از قیمت ۵۷ هزار و ۵۰۰ تومان به ۵۷ هزار و ۳۵۰ هزار تومان رسیده است. کاهش ۴ هزار تومانی قیمت دلار در روزهای اخیر بازار ارز را در یک رکود نسبی فرو برده است. درحالی که قبل از اعلام نتایج انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری قیمت دلار بیش از ۶۱ هزار تومان بود، ساعاتی پیش دلار در بازار ارز حوالی ۵۷ هزار و ۳۰۰ قیمت‌گذاری شد. به اعتقاد کارشناسان سیگنال‌های مثبت سیاسی و بین‌المللی باعث کاهش قیمت دلار شده و صحبت‌های سرپرست وزارت خارجه در رابطه با موضع ایران در برابر بازگشت آمریکا به برجام نوید آرامش در بازار ارز را می‌دهد. کارشناسان معتقدند از سوی دیگر واکنش رسانه‌ها و جوامع بین‌المللی به انتخاب مسعود پزشکیان مثبت ارزیابی شده به گونه‌ای که نشریه نیویورک تایمز با چاپ عکس پزشکیان در صفحه اول به مواضع بین‌المللی او پرداخت و آن را مثبت ارزیابی کرد.
روایت رضایی از جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس؛ اسلامی: ایران در موضوع هسته ای طبق پادمان و NPT عمل می‌کند تهران - ایرنا - سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: طبق گفته رئیس سازمان انرژی اتمی، موضع ایران در مواجهه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طبق پادمان و NPT است. ابراهیم رضایی در گفت‌وگو با ایرنا، درباره دومین روز سفر اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به مشهدمقدس و برگزاری جلسات این کمیسیون به خبرنگاران گفت: در نشست امروز «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی میهمان اعضای کمیسیون بود و گزارشی از فعالیت‌ها و اقدامات این سازمان در جهت فعال‌سازی صنعت هسته‌ای برای بهره‌مندی کشور ارائه داد. وی افزود: رئیس سازمان انرژی اتمی توضیح داد در نخستین اقدام، سند راهبردی انرژی اتمی تهیه شد و این سند مبنای ریل‌گذاری برای پیشبرد سازمان شد. در مرحله بعد برای این سند، نهادسازی و قابلیت‌سازی لازم انجام شد. نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: رئیس سازمان انرژی اتمی درباره قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها که در مجلس یازدهم به تصویب رسید، گفت که این قانون کمک کرد تا سازمان انرژی اتمی با قوت بیشتری حرکت کند. همچنین او گزارشی در ارتباط با اکتشاف معادن جدید به منظور تهیه سوخت مورد نیاز هسته‌ای کشور ارائه داد و به فعال شدن نقاط معدنی جدید اشاره کرد. رضایی با اشاره به سخنان اسلامی مبنی بر اینکه این سازمان در حال برنامه‌ریزی برای تامین سوخت نیروگاه بوشهر به صورت بومی است، افزود: طبق گفته رئیس سازمان انرژی اتمی، مشکل بدهی نیروگاه بوشهر حل شده است و نگهداری آن کاملا به صورت بومی است. وی درباره بخش دیگر سخنان اسلامی، توضیح داد: در این جلسه مطرح شد که نیروگاه اتمی بوشهر در ردیف اول انجمن نیروگاه‌های دنیا قرار گرفته و تا به امروز به اندازه ۱۰۴ میلیون بشکه نفت صرفه‌جویی شده است و دو برابر هزینه‌ای که برای آن صرف شده، درآمد داشته است. همچنین واحد ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر هم فعال است و ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در آن مشغول به کار هستند. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش رئیس سازمان انرژی اتمی درباره توسعه سامانه‌های پرتودهی، گفت: این سامانه‌ها در حوزه صنایع کشاورزی، موادغذایی، درمانی و رادیوداروها کاربرد دارند و تاکنون هم اثر موفقی داشتند. رضایی تاکید کرد: آقای اسلامی درباره مواجهه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که چارچوب جمهوری اسلامی در مواجهه با آژانس، پادمان و NPT است و بخشی از مسائل کشور با آژانس هم حل شده است. وی درباره توضیحات دیگر اسلامی درباره تولید آثار فاخر هنری در ارتباط با صنعت هسته‌ای، تامین امنیت مراکز هسته‌ای و سیاست‌های هسته‌ای اظهار کرد: او تاکید کرد سازمان انرژی اتمی در حال برنامه‌ریزی برای حرکت به سمت تامین ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای است. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در جلسه صبح امروز نحوه شکل‌گیری کمیته‌های کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز بررسی شد.
هدایت شده از حبیب‌اله بابائی
🔰 چند نکته ظریف به دکتر ظریف! ایشان بعنوان سخنگوی شورای راهبردی کابینه دکتر پزشکیان در رسانه ملی گفتند: "اگر از اکثریت -حالا ما که در ایران اکثریت اقلیت نداریم[!] ما همه مجموعه هایی هستیم از چیزهای مختلف- [باشند امتیازی ندارند] اگر از ادیان و مذاهب رسمی[!] باشید امتیازی می گیرید؛ اگر از مذهب رسمی(مسلمان شیعی) باشید امتیازی نمی گیرید! بخاطر اینکه می خواهیم امتیازی دهیم تا از اقوام و گروه هایی که امتیاز کمتر داشته اند..." 1⃣ بر اساس قانون اساسی و مذاکرات آن، ادیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی "تنها های دینی شناخته شده اند"(اصل۱۳) و مذاهب دیگر اسلامی(حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی و زیدی) "دارای احترام کامل" می باشند ولی فقط اسلام و مذهب جعفری اثنی عشری، است(اصل۱۲) سر کلمه "رسمی" در مشروح مذاکرات بسیار بحث شد و حتی بعضی مختص شیعه دانستن آنرا، انحصار طلبی خواندند!(ص۴۵۹) اما پاسخ گرفتند که: "مساله نوشتن مذهب رسمی شیعه، امتیازی برای شیعه نیست؛ بلکه واقعیتی برای جلوگیری از هرج و مرج است"(ص۴۶۴) منظور از رسمی بودن را توضیح دادند که قانون گذاری و مطابقت و عدم مغایرت با اسلام بر اساس یک مذهب می تواند باشد. در جایی که اختلاف بین مذاهب هست یک ضابطه لازم است چون قانون متضاد نمی توانیم تنظیم کنیم، یک قانون واحد باید باشد و الگو هم از اکثریت گرفته شده است به همان دلیلی که شما می گویید نظام ما جمهوری اسلامی است برای اینکه اکثریت به آن رای داده اند و غیر مسلمان، اقلیتی است محترم؛ اما نظام جمهوری "اسلامی" است؛ اگر آن اکثریت احترام دارد این اکثریت(شیعه) هم احترام دارد. در آنجاهایی که تفاوتی بین مذاهب هست بعنوان یک ضابطه بعد از بیان اسلام نوشته می شود: مذهب شیعه اثنی عشری است(ر.ک: ص۴۶۲) • البته همانجا رسمیت مذاهب دیگر فقط در آزادیِ انجام مراسم مذهبی و تعلیم و تربیت دینی بیان می شود. فقه این مذاهب در "احوال شخصیه" (ازدواج و طلاق و ارث و وصیت) و دعاوی مربوط به آن در دادگاه ها رسمیت دارند. در هر منطقه ای که پیروان هریک از این مذاهب اکثریت داشته باشند، "مقررات محلی" در حدود اختیارات شوراها بر طبق مذهب خواهد بود با حفظ حقوق پیروان سایر مذاهب(اصل۱۲) ⬅️ آقای ظریف به این میزان رسمیت محدود توجه نکرده و همه را رسمی می خواند و حتی منکر بودن اکثریت و اقلیت می شود! 2⃣ پیش نویس اصل۱۱۵ قانون اساسی از جمله شرایط رئیس جمهور را "معتقد به مذهب رسمی و آن" بیان می کرد. قید مروج مذهب تشیع در قانون اساسی قبل از جمهوری اسلامی هم بود. مخالفین این قید از جمله کسانی بودند که قید را زاید و تحصیل حاصل می خواندند و می گفتند وقتی اکثریت مردم ایران شیعه اند واضح است رئیس جمهور از آنها و مروج مذهب رسمی خواهد بود (ص۴۶۴و۴۶۵و ۴۶۶/ص۱۷۷۰) آنها فکر نمی کردند روزی رئیس جمهوری با تظاهر بیشتر به تشیع و نهج البلاغه و امام حسین(ع) و محرم سرکار بیاید که سخنگوی شورای راهبردی او جای مروج مذهب بودن، امتیاز نداشتن شیعه برای عضو کابینه شدن را طرح کند! • مقصود از این سنجه را به نفع اقوام و مذاهبی که کمتر امتیاز داشته اند طرح می کند. تبعیض مثبت به نفع اقوام و مذاهب(غیر رسمی)، وقتی عادلانه است که اندازه نسبتشان به اکثریت باشد نه اینکه در شرایط مساوی تخصص و تعهد، فرد منتسب به اکثریت(شیعه) مطلقا فاقد امتیاز و اقلیت دارای امتیاز مثبت باشند! این در تقابل روشن با ترویج مذهب تشیع است که حتی شرط شاهان ایران در قانون اساسی از مشروطه به بعد بوده است. 📝 محسن قنبریان ۱۴۰۳/۴/۲۹ ☑️ @m_ghanbarian