🔶علت اخلال در جایگاهای سوخت چه بود؟
در آستانه آبان ماه و از چند روز قبل شایعه رشد نجومی قیمت بنزین را طرح کردند و امروز سامانه هوشمند توزیع بنزین مختل شد.هدف این اقدامات ایجاد ارتباط بین الاذهانی بین حال و سال٩٨ و القای این همانی است.
وقتی شبکه ملی اطلاعات نداشته باشی، وقتی تو فضای مجازی مستقل نباشی خیلی راحت تمام پمپبنزینهای کشورت هک میشه در حالی که هنوز داری درباره لزوم یا عدم لزوم طرح_صیانت و سایر بدیهیات، دعوا میکنی...!
جنگ های سایبری، همه کشورهای آینده نگر و هوشیار را بر آن داشته که تا می توانند از میزان وابستگی به شبکه های ارتباطی و اطلاعاتی عاریتی بکاهند.
البته حمله امروز به سیستم هوشمند سوخت شاید بخاطر حمله دوهفته پیش به سایت دفاعی آمریکا و اسرائیل هم باشد ، دوهفته پیش مایکروسافت از دسترسی هکرهای ایرانی به اطلاعات شرکتهای دفاعی آمریکا و اسرائیل خبر داده بودند که البته در ایران به این خبر پرداخته نشد! هک امروز در مقابل آن هک، مضحک است! مانند قدرت پوشالی شان ، آمریکا در منطقه نتیجه ای نگرفته و بخاطر حفظ آبروی از دست رفته اش با سگ زنجیری اش اسرائیل دست به هر کاری می زند .
منبع: کانال پرسمان سیاسی
@tahlilrahbordi
♨️ فراز و نشیب بازار سرمایه
✍ علی محمدی
بازار بورس تهران بعد از یک دوره کوتاه صعود در تیر و اوایل مرداد، وارد فاز جدیدی از نزول شده است. اگرچه جبران زیان سهامداران و بهبود وضعیت بورس از وعدههای دولت منتخب بوده؛ اما روند خروج پول از این بازار همچنان ادامه دارد و باوجود شرایط بنیادین مناسب بازار سرمایه، آینده دلار، انتظارات تورمی و گزارش مناسب شرکتها، همچنان بازار دچار کرختی و عدم تعادل است!
1⃣ بورس تهران از حیث قوانین معاملاتی بهشدت نیازمند اصلاح است. شرایط فعلی دست حقوقیها، صندوقها، بازارگردانها و سهامداران بزرگ را باز گذاشته تا در سایه ضعف قوانین، به ایجاد صفهای کاذب فروش یا خرید بپردازند و یا اینکه از طریق عملیاتهای کد به کد یا نوسان گیری، منافع حداکثری خود را تأمین و سرمایه سهامداران خرد را به یغما ببرند؛ امری که در تابلوی سهام برخی شرکتها بهویژه در گروه خودرویی و پالایشی کاملاً مشهود است. مصیبت بیشتر آنجا است که صندوقهای بازارگردان و صندوق توسعه بازار نیز به وظیفه ذاتی خود در رونق دادن به معاملات و جلوگیری از ایجاد صفهای سنگین عمل نمیکنند.
2⃣ برای تحلیل درست وضعیت کنونی بورس، ابهامات بنیادین در اقتصاد مثل تعیین تکلیف ارز ترجیحی، وضعیت کسری بودجه امسال و گمانهزنیها در خصوص نرخهای دستوری در بازار را نیز نباید نادیده گرفت. ضمن اینکه تغییر در مدیریت سازمان بورس نیز مزید علت شده و جهتگیری کارشناسی و منطقی لازم بر سازمان تثبیت نشده است.
3⃣ بیاعتمادی متأثر از ریزش سال ۹۹ به این راحتی از بازار دل بر نمیکند؛ سهامداران همچنان ترجیح میدهند با ریسکپذیری کمتر، در مقاومتها بیشتر نقد شوند و نگاه کوتاهمدت سرمایهگذاری را دنبال کنند که این موضوع سبب میشود تا بازار برای برگشت به حالت تعادل، چند ماهی زمان ببرد.
4⃣ عرضه زیاد اوراق دولتی در بازار نیز مزید علت شده تا معاملات سهام شرکتها از رونق خارج شوند؛ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این خصوص از دولت گلایه کردهاند.
🔚امروزه بورس جزئی از زندگی مردم شده است و با احتساب سهام عدالت، قریب به ۵۰ میلیون سهامدار در کشور وجود دارد؛ لذا هرگونه فراز و نشیب در این بازار، مستقیماً بر وجهه نظام و اعتماد مردم به کارگزاران دولت تأثیرگذار است. دولت میبایست از طریق اصلاح قوانین بازار سرمایه و نظارت بر ارکان آن، شرایطی را فراهم کند تا قطار بورس بر ریل اصلی خود قرار گیرد که در این صورت منافع اقتصادی زیادی را متوجه دولت و مردم خواهد نمود.
@tahlilrahbordi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 هفت آبان، روز کوروش؟
❓ اولین بار چه کسی ادعا کرد که این روز، روز کوروش است؟
❓ چرا ۷ آبان از لحاظ تاریخی، برای اسراییل یک روز مقدس و اسرار آمیز است؟
@tahlilrahbordi
🔶صورت مسئله را پاک نکنید!
✅این روز ها که بحث ارز ترجیحی داغ شده است، یک نکته ای را عرض کنم...
اصولا اگر بخواهند مریضی را به اتاق جراحی ببرند ابتدا در یک دوره کوتاه، وی را تحت نظر قرار می دهند تا علائم حیاتی او را تنظیم کنند و بعد جراحی را شروع می نمایند.
وجود ارز ترجیحی اگر چه حکم یک بیماری است برای اقتصاد ایران که هر روز ابعاد حادتری پیدا می کند ولکن جراحی اقتصاد در نظام یارانه ها مستلزم طی کردن یک دوره کوتاه است که بتوان شاخص های اقتصادی ( نرخ ارز ، تورم، نقدینگی، کسری بودجه،...) را تثبیت نمود. مضافا اینکه برداشتن ارز ترجیحی با این دلیل که منافع آن دست مصرف کننده نمی رسد، پاک کردن صورت مسئله است؛ حالا با هر راهکاری ( مثل کارت اعتباری یا واریز نقدی یا....) می خواهد باشد.
در شرایط فعلی باید کنترل و نظارت را در حوزه تخصیص ها و توزیع تقویت کرد. اینکه چند ملیون تن کالا در گمرک فاسد می شود و یا کالاهای اساسی قاچاق می شوند ، نشان از ساختار فسادزا و رانتی در اقتصاد است. در ابتدا این بخش باید اصلاح شود و بعد از آن که شاخص های حیاتی اقتصاد تثبیت شد، جراحی را انجام داد.
✍علی محمدی
@tahlilrahbordi
♨ اما و اگرهای ادامه سیاست ارز ترجیحی
✍علی محمدی
🔰فلسفه ایجاد ارز ترجیحی، ممانعت از سرایت التهابات ارزی به نیازهای اساسی مردم و منتفع کردن دهکهای پایین جامعه بود، بهگونهای که بتوان ثروت ملی را بهصورت برابر میان مردم توزیع کرد؛ اما نهتنها اهداف آن محقق نشد بلکه تبدیل به سیاستی ضد خودش شده است. توزیع رانت، باز صادرات، قاچاق، کاهش بهرهوری، خلق پایه پولی، تضعیف تولید داخلی و ... همگی نتیجه این سیاست بوده است.
1⃣ تردیدی نیست که اتخاذ سیاست تثبیت قیمت و تضمین قیمت (قیمت دستوری) بلای جان اقتصاد است؛ چه اینکه اولی بازار سیاه تولید میکند و دومی نظام یارانهای. پرهیز از اتخاذ این دو سیاست اقتصادی، مستلزم داشتن نظام اقتصادی سالم است، نه اقتصادی که به دو مصیبت بیتدبیری و تحریم دچار شده باشد.
2⃣ تصمیم ارز ترجیحی برای بهبود معیشت دهکهای پایین جامعه بود که متأسفانه در شیوه اجرا با نواقص عدیدهای همراه شد و باعث گردید، این سیاست به یک بیماری برای اقتصاد تبدیل شود. عدهای برای درمان این بیماری تجویز میکنند که کلاً ارز ترجیحی برداشته شود و قیمتها به نرخ آزاد محاسبه شود؛ اما این افراد از دو نکته غفلت میکنند: اول، تورم فزایندهای که متأثر از این تصمیم ایجاد میشود. کالاهای اساسی پایه محاسبه تورم و تأثیرگذار مستقیم بر بخش زیادی از کالاها است، بهطوریکه گرانی آنها به کل زنجیره کالاها تأثیر میگذارد. این تورم هم بهگونهای خواهد بود که با کارت اعتباری یا واریز نقدی جبران نخواهد شد. ضمن اینکه خود این شیوه جبران، موجب خلق نقدینگی و درنتیجه تورم بیشتر میشود. دوم اینکه جراحی اقتصاد در بخش یارانهها مستلزم این هست که شاخصهای اقتصادی (تورم، نقدینگی و...) تثبیت شده باشد، وگرنه چالشهای اقتصادی بیشتر شده و حتی منجر به بحرانهای امنیتی خواهد شد.
3⃣ در شرایط فعلی باید کنترل و نظارت را در حوزه تخصیصها و توزیع تقویت کرد. اینکه چند میلیون تن کالا در گمرک فاسد میشود یا معاون وزیر صمت در یک دولت با شبکه دلالان ارز ترجیحی مرتبط بوده است، نشان از ساختار فسادزا و وجود رانت در اقتصاد میباشد که ابتدا باید این موارد اصلاح شود.
👈 نکته پایانی
ناظر به شرایط اقتصادی کشور، سیاست ارز ترجیحی علیرغم همه معایب و هزینههایش، فعلاً باید ادامه یابد؛ اما باید با نظارت و کنترل بر تخصیص و توزیع ارز، فسادها را در این زمینه از بین برد تا انتفاع آن به جامعه هدف برسد. در ادامه باید با تثبیت شاخصهای اقتصادی و با راهکار کارشناسی شده آن را حذف کرد.
@tahlilrahbordi
🔶یک تیر و هفت نشان
✍سعد الله زارعی
🔶عملیات نیروی دریایی سپاه در آزادسازی نفت ایران و توقیف کشتی متجاوز از اهمیت بالایی برخوردار است بخصوص در ماه آبان که سالگرد تسخیر لانه جاسوسی آمریکاست .
1⃣ اولین نکته در این اقدام این است که نظامیان امریکایی حداکثر تلاش خود برای متوقف کردن پاسداران دریا انجام دادند ولی ناگزیر و ناکام میدان را ترک کردند ؛
2⃣ تو دهنی به سعودی بود که گمان می کرد می تواند در پناه نیروی دریایی امریکا ، موفقیتی بدست اورد و بر شکست های سریالی این روزهایش از پابرهنگان دلاور یمن سرپوش بگذارد . حالا با این شکست ، یمنی ها روحیه تازه ای پیدا می کنند ؛
3⃣این واقعه در آستانه اجلاس وین ، روحیه تیم امریکا را ضعیف تر می کند چرا که باید در مقابل " قدرت تهاجمی" --ایران- صدایش را پایین بیاورد ؛
4⃣ با توجه به دلخوری چین از امریکا بابت زیر دریایی های اتمی فروخته شده به استرالیا ، پکن را به ایران نزدیک تر می کند و موضع تهاجمی آن در برابر امریکا تقویت می کند ؛
5⃣ با توجه به شکاف اخیر بین فرانسه و امریکا ؛ اقدام نظامی ایران ، فرانسه را در وین از امریکا دورتر می کند ؛
6⃣ با توجه به رجزخوانی های رژیم صهیونیستی علیه ایران ، اقدام تهاجمی سپاه علیه ارباب اسرائیل ، توخالی بودن ادعاهای این رژیم را بیشتر برملا می نماید ؛
7⃣ با توجه به تحرک جدید ایران در صادرات ، اقدام سپاه ، ضریب امنیت دریایی صادرات ایران را افزایش داده و به "نقطه اطمینان" رسانده است .
🔺تا حالا یک تیر و هفت نشان را دیده اید ؟
و اعدوا لهم مااستطعتم من قوه ترهبون به عدوالله و عدوکم
@tahlilrahbordi
♨ زمان حساس برای بازار ارز
✍گروه اقتصادی
*دلار در هفته جاری، افزایش قیمت جدیدی را تجربه میکند و کانال 28 هزارتومانی را مجدداً تجربه کرد. آخرین دفعهای که دلار وارد این کانال شده بود، مهرماه سال جاری بود. بر اساس اظهارات فعالان، بازار ارز در مقطع مهمی قرار گرفته است؛ چراکه اگر دلار در این کانال ثابت بماند، احتمال ورود خریداران بیشتر به بازار وجود دارد.
👈 گزاره تحلیلی
1⃣ تلاطم نرخ ارز اثرات روانی و عملی مستقیم در نظام اقتصاد دارد؛ علاوه بر آن اثر افزایش قیمت ارز در زندگی مردم، افزایش تورم و گران شدن قیمت کالاها و خدمات است. ضمن اینکه نظام تولید را با مشکلات عدیده مواجه میکند. از این منظر نظارت و کنترل بر این بازار بسیار حائز اهمیت است و دولت باید یک نگاه و برنامه مدون و فوقالعاده نسبت به آن داشته باشد.
2⃣ علت اصلی نوسان نرخ ارز طی روزهای گذشته، حساسیت بازار به مذاکرات هستهای و نتایج آن است. هرچند دولت سیزدهم با اعلام آغاز دور جدید مذاکرات با کشورهای عضو برجام در 8 آذرماه، سیاست خود را قطع تأثیرپذیری اقتصاد از روند مذاکرات و نتایج آن اعلام کرده است؛ اما واقعیت کنونی کشور خلاف این اراده است؛ دولت روحانی طی هشت سال عمر خویش، بهجای توجه به توان داخلی، با کانالیزه کردن افکار عمومی نسبت به حل مشکلات اقتصادی و برداشته شدن تحریمها با مذاکره و همچنین شرطیسازی بازار به برجام و پسابرجام، عملاً ریل جهش اقتصادی کشور را در مسیر مذاکره و نگاه یکسویه به بیرون از مرزها انداخت و اکنون دولت رئیسی راه آسانی برای تغییر این ریل در پیش ندارد.
3⃣ بازارساز ارزی در هفتههای اخیر سعی کرده است با عرضه ارز مانع از نوسانات سنگین در بازار شود و در این زمینه نیز تا حدودی موفق عمل کرده است. علاوه بر این خبرهایی از افزایش صادرات نفتی و وصول بیشتر درآمدهای ارزی دولت نیز شنیده میشود که اینها علاوه بر نشان دادن تصویری روشن و مثبت از وضعیت اقتصادی کشور در آینده نزدیک، در ثبات بازار ارز نیز میتواند مؤثر واقع شود.
👈 نکته پایانی
نرخ ارز در مقطع فعلی تا حد زیادی متأثر از تحولات سیاسی و اثرات روانی این تحولات میباشد؛ بنابراین هر تحول سیاسی و یا تحریم جدید، صرفاً در بخش روانی میتواند منجر به بههمریختگی بازار ارز شود. با توجه به دورنمای مذاکرات هستهای، دولت باید اقدامات پیشدستانهای برای تحت کنترل قرار دادن بازار انجام دهد تا مانع از بروز چنین وضعی شود. اقدامات پیشگیرانه دولت علاوه بر هدایت و کنترل افکار، میبایست بر تنظیم بازار کالا و افزایش درآمدهای ارزی متمرکز شود.
@tahlilrahbordi
🔰وضعیت سنجی از تورم در ماه های آتی
✍علی محمدی
🔶بررسی روند قیمت ها در کشور حکایت از رشد سطح قیمت برخی از کالاها و تداوم وجود تورم بالای ۴۰ درصد دارد. تورم موجود در بازار که تبدیل به دغدغه اصلی مردم هم شده است متاثر از وضعیت منفی برخی شاخص های اقتصادی در اواخر دولت دوازدهم است، که در یک دوره باید تثبیت شود تا در نهایت اثر آن بر مهار تورم تعلق گیرد. نگاهی آماری به سه عامل مهم تورم زا، دورنمایی مثبت را در این زمینه تداعی می کند.
1⃣_هرچند تورم در ایران صرفا یک پدیده پولی نیست ولکن از بین عوامل تولید کننده تورم، بالاترین سهم را رشد نقدینگی با رقم تاثیرگذاری ۵۸ درصد دارد. یکی از مهمترین دلیل رشد نقدینگی استفاده مستقیم دولت از پایه پولی بانکی است. آمارها نشان از آن دارد که دولت رئیسی در ماه های شروع به کارش، شاخص تورمزای چاپ پول را متوقف کرده است. بر این اساس متوسط رشد ماهانه پایه پولی در ماههای مرداد و شهریور به ۰/۱۵ درصد سقوط کرده که ۱۲ برابر کمتر از متوسط رشد ماهانه پولی در دولت سابق ( ۱/۸۱)است. همچنین رشد ۱۲ ماهه پول از 61.7 درصد در پایان سال 99 به 35.9 درصد در پایان شهریورماه سال 1400 کاهش یافته است.
2⃣-دومین شاخص تاثیرگذار بر تورم، کسری بودجه دولت و بی انظباتی مالی در زمینه دخل و خرج هزینه ها و درآمدها است. اهمیت کسری بودجه در ایجاد تورم به این اندازه است که با یک درصد افزایش کسری بودجه، تورم ۱۲ درصد افزایش می یابد. اگرچه در همه دولت ها کسری بودجه وجود داشته ولی در سال آخر دولت دوازدهم، رشد بی حساب و کتاب هزینه ها و دستمزدها ، به شکل حادترین نمایان شد و در نهایت با استقراض از بانک مرکزی به صورت تورم کنونی ظاهر شده است. اما دولت رئیسی در بدو شروع کار، علاوه بر اینکه هزینه های دولت را بدون استقراض، تامین نموده، برآیند تزریق ها و برداشت های اوراق خزانه در بازار سرمایه را نیز( تا بیستم مهر ماه) برابر «صفر» نگه داشته است. همچنین دولت به گونه در حال برنامه ریزی است که سند بودجه ۱۴۰۱ را با تحول گسترده طرح ریزی کند که این موضوع نیز می تواند آینده ی مثبتی را برای کنترل تورم تداعی کند.
3⃣_ گام سوم در کنترل تورم، ایجاد منابع درآمدی جدید برای افزایش تولیدات داخلی می باشد که از طریق دیپلوماسی اقتصادی و نظارت بر تخصیص ها و توزیع منابع حاصل می شود. در این زمینه ، افزایش فروش نفت و آزاد سازی بخشی از منابع ارزی، و ایجاد پیمان های راهبردی بلند مدت با برخی کشورها و عضویت در سازمانهای بین المللی مهم( همچون شانگهای) شکل گرفته است. البته در زمینه تخصیص ها و نظارت بر بازار باید تلاش بیشتری صورت گیرد.
@tahlilrahbordi
تحلیل راهبردی
🔰وضعیت سنجی از تورم در ماه های آتی ✍علی محمدی 🔶بررسی روند قیمت ها در کشور حکایت از رشد سطح قیمت ب
🔹تازهترین گزارش مرکز آمار از وضعیت تورم حکایت از آن دارد که نرخ تورم نقطهای در آبان ماه برابر ۳۵.۷ درصد بوده است که در مقایسه با آبان سال گذشته ۳.۵ واحد درصد کاهش داشته است.
🔹نرخ تورم نقطهای برای خانوارهای شهری ۳۵.۳ درصد بوده است که نسبت به ماه قبل ۳.۱ واحد درصد کاهش داشته است. همچنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ۳۷.۴ درصد بوده که که نسبت به ماه قبل ۶.۵ واحد درصد کاهش داشته است.
@tahlilrahbordi
🔰تغییر موازنه در جنگ یمن
✍محمدرضا فرهادی
🔶تحولات میدانی در یمن بهقدری سریع شده است که هرروز اخبار مختلفی از آن مخابره میشود. پیشرویهای انصارالله در مأرب و عقبنشینی عربستان از حدیده و حملات موشکی یمنیها به عربستان از مهمترین اتفاقات اخیر است. صرفنظر از پرداختن به تحولات میدانی هر حوزه، ذکر چند نکته پیرامون تحولات اخیر یمن قابلذکر است؛
1- تحالف تحت رهبری عربستان سعودی به این نتیجه رسیده است که پیروز جنگ یمن نخواهد بود و مترصد عقبنشینی تدریجی از مناطق تحت تصرف خود است. عقبنشینی ۷۰ کیلومتری عربستان از حدیده، شرایط را برای اتصال صنعا به حدیده و دسترسی انصارالله به ساحل فراهم کرده است. این امر از دو جهت برای انصارالله دارای دستاورد است: الف) از وجود جبهههای مختلف علیه انصارالله و فشار بر این گروه خواهد کاست؛ ب) دسترسی انصارالله به ساحل و دریای آزاد را فراهم خواهد کرد.
2- از نظر عربستان، قبل از هزینههای سنگین در جنگ، باید از طریق روشی قابلاتکا، به دنبال خروج از یمن بود. اکنون عربستان از سه طریق به دنبال دستاورد از جنگ یمن است: الف) تشدید حملات به یمن که این روش تاکنون جواب نداده است؛ زیرا در مقابل حملات، انصارالله متقابلاً جواب داده است و طی روزهای گذشته فرودگاه ملک خالد و مناطق مهم دیگر در داخل عربستان موردحمله قرار گرفته است. ب) از طریق سازمان ملل که به دنبال تحمیل طرح شورای همکاری بر انصارالله است؛ بر اساس این طرح انصارالله باید به مناطق قبلی بازگردد و منصور هادی دوباره رئیسجمهور شود. هرچند این طرح بارها از جانب انصارالله رد شده اما اکنون عربستان به دنبال طرح تعدیل شدهای مبتنی بر یک دولت فراگیر با حضور سایر گروهها اما با محوریت نیروهای طرفدار خود بهویژه منصورهادی است. ج) از طریق مذاکرات مستقیم که با توجه به زیادهخواهیهای عربستان و عدم به رسمیت شناخته شدن انصارالله توسط ریاض، بر روی آن خیلی تمرکز نشده است. درنتیجه عربستان اکنون یک گزاره تلفیقی از تشدید حملات در کنار تشدید فشارهای بینالمللی در پیش گرفته است تا از این طریق بتواند به نتیجه مطلوبی برسد.
3- جنگ در یمن اثبات کرد که عربستان و سایر کشورهای همپیمانش، باید انصارالله را بهعنوان بازیگر اصلی در یمن به رسمیت بشناسند و همین از منظر تحالف سعودی بسیار هزینه زا است. از سوی دیگر انصارالله اکنون در موضعی برتر نسبت به گذشته قرار دارد و اعلام کرده که راهبرد این جنبش مبتنی بر خروج کشورهای اشغالگر از یمن است.
@tahlilrahbordi
♨ تله اقتصادی مذاکرات وین!
✍علی محمدی
*آنچه در روند مذاکرات هستهای در دولت قبل شاهد بودیم، در هم تنیدگی بیشازاندازه مؤلفههای اقتصادی به مذاکرات بود. طبیعتاً تحریمها بر تراز تجاری، تولید درآمد و جذب سرمایهگذاری برای اقتصاد ایران مؤثر است؛ اما جالب اینجا است که طی هشت سال گذشته، مذاکره برای رفع تحریمها از خود تحریمها اثرات بیشتری بر اقتصاد کشور گذاشته است. درواقع رویکردهای گذشته باعث شده تا کوچکترین خبر در میز مذاکره، تأثیرات غیرواقعی در بازار پول و نظام ارزی ایران ایجاد نماید.
1⃣ بدیهی است که طرف غربی از حیث رسانه، قدرت بیشتری دارد؛ اما نکتهای که قابلتأمل است، هماهنگی آنها با رسانههایشان برای کنترل افکار عمومی و فشار بر دولت ایران است.
2⃣ اگرچه شرطیسازی اقتصاد ایران با برجام از مهمترین اهداف طرف غربی است، ولیکن نقش دولت گذشته در جلوگیری از این فرآیند، تا حد زیادی انفعالی بوده است. در این زمینه، تلاش دولت سیزدهم در جهت اصلاح رویه گذشته است، اما گویا پیوست رسانهای آن بهخوبی طرحریزی و اجرا نمیشود. لذا در کنار کارگروههای فنی تحریم، بانک، نفت و ... در تیم مذاکرهکننده جدید، جای یک تیم رسانهای قوی خالی است؛ تیمی که بتواند اهرم شکلدهی به افکار عمومی در ایران را از دست طرف غربی خارج کند.
3⃣ ایده توافق موقت یا توافق گامبهگام، قطع بهیقین حوزه اقتصادی را از هر حوزه دیگر بیشتر متأثر خواهد ساخت و سبب خواهد شد تا در بر همان پاشنه خواست طرف غربی بچرخد، یعنی شرطیسازی محیط داخلی ایران به مذاکرات. لذا توافق موقت مخاطراتی منفی در حوزه انتظارات تورمی و سرمایهگذاری خواهد داشت که میبایست از انعقاد آن خودداری شود.
🔚به نظر میرسد طرحریزی و اجرای پیوست رسانهای مذاکرات برای کنترل بازخوردهای اقتصادی در جامعه بسیار اهمیت دارد. آنچه باید در موضعگیریهای اعلامی و اعمالی دولت، بر هر موضوع دیگری غلبه پیدا کند، این است که دولت اقتصاد و معیشت را به مذاکره گره نخواهد زد. تأکید فزاینده بر رفع تحریمها در مذاکرات، بدون اشاره به سایر ظرفیتهای موجود برای توسعه اقتصادی کشور، مؤثر افتادن تحریمها بر اقتصاد را به افکار عمومی القا میکند و بیشک کمک به هدف دشمن در شرطیسازی اقتصاد ایران است. لازمه نیفتادن در این دام غربی، تهیه پیوست رسانهای گامبهگام و هماهنگ با هر مرحله از مذاکرات پیش رو است.
@tahlilrahbordi
🔰ماجرای درگیری امروز میان نیروهای مرزی ارتش و طالبان چه بوده؟
امروز و در پی سوتفاهم مرزی، بین نیروهای نظامی ایران و طالبان، در منطقه هیرمند تبادل آتش رخ داده است.
در سالهای گذشته، دیوار امنیتی کنار مرز ایران با افغانستان احداث و به دلایل مختلف مانند جادهسازی مقداری از آن طرف دیوار باقی مانده است.
مرزبانان افغانستانی معتقدند که مرز همان دیوار است و اگر کشاورزی یا ماموری آن طرف دیوار تردد میکرد بعضا اقدام به تیراندازی می کردند که این اتفاق امروز نیز رخ داد اما با پاسخ کوبنده نیروهای ارتش مواجه شد.
گفته شده ارتش در این عملیات از توپ ۱۰۶ و تانک استفاده کرده است.
منابع محلی میگویند این اتفاق در دولت گذشته افغانستان نیز رخ داده اما بیتدبیری باعث شد تا رخداد امروز بزرگ و رسانهای شود.
اتفاقات امروز همچنین باعث آسیب به یکی پاسگاههای مرزی به نام جانبازان شده است.
بلافاصله پس از آغاز درگیریها، شورای تامین استان تشکیل و موضوع به بحث گذاشته شد و تمام نیروهای نظامی به حالت آمادهباش قرار گرفتهاند.
مقرر شد اخبار این حادثه صرفا از طریق سخنگوی ناجا عنوان و رسانهای شود.
🌐کانال پرسمان سیاسی
@tahlilrahbordi
ابتکار عمل ایران در وین‼️
✍احمد بنافی
🔴🔵 دور جدید مذاکرات وین بعد از سه روز جلسات فشرده و ارائه دو سند پیشنهادی از سوی کشورمان، روز جمعه پایان یافت. «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پایان نشست مشترک برجام اعلام کرد، طرفهای مقابل برای ارائه پاسخهای مستدل و مستند و منطقی به پیشنهاد ایران، به پایتختها میروند و بهزودی در هفته آینده گفتوگوها در وین ادامه خواهد یافت.در این خصوص گفتنیهایی وجود دارد.
🔹🔹 جمهوری اسلامی در این دور از مذاکرات نشان داده که ابتکار عمل را در اختیار گرفته و با حسن نیت به دنبال مذاکره جدی و نتیجه محور به وین رفته است. نکته حائز اهمیت این است که دستور کار مذاکره در این دور هر چند با دستور کار مذاکرات قبلی تفاوت اساسی نداشت و طرفین عملاً بر مبنای آنچه در مذاکرات قبلی ریل گذاری کرده بودند وارد گفت و گو شدند؛ اما با ابتکار عمل تیم مذاکره کننده ایران که با هدف گشایش در مسیر مسدود شده مذاکرات گذشته صورت گرفته بود، روند گفتگوها جدیتر گردیده است. ارائه دو سند اقدام در حوزه رفع تحریمها و مسائل هستهای دقیقاً چشمانداز ترسیم شده ایران برای رفع ابهامهای موجود و تامین منافع طرفین صورت گرفته است. ابتکار عمل ایران در واقع منفعل و خلع سلاح کننده طرفهای مدعی جمهوری اسلامی بوده و تمامی بهانهها را از آنان میگیرد؛ چراکه محتوای این سند مستدل و منطقی با رویکرد فنی و حقوقی تهیه شده و آنچه طرفین از مذاکره میخواهند را تامین میکند.
🔸🔸 بیتردید در شرایط کنونی توپ در زمین آمریکاست و گردانندگان کنونی کاخ سفید باید تصمیم بگیرند که میخواهند سیاسی و مغرضانه با پرونده هستهای ایران برخورد کنند یا فنی و حقوقی. در این خصوص جمهوری اسلامی نشان داده است که هم حسن نیت لازم را داشته و هم اراده جدی در مذاکرات برای دستیابی به یک توافق مطلوب از آنچه طرفین میخواهند را دارد. آنچه مسلّم است در این دور از مذاکرات جمهوری اسلامی سنجیدهتر و با دستان پر وارد گفتگو با ۱+۴ شده، به صورتی که برای هر بخش از موارد ادعایی طرف مقابل، راهکار عملی ارائه داده تا جائیکه طرف غربی اکنون نمیتواند با غوغا سالاری رسانهای دست به عملیات روانی علیه ایران بزند؛ خصوصاً که چین و روسیه نیز قدم به قدم با ایران در این زمینه همراه بودند. بر همین مبنا اگر طرف مقابل اراده، انگیزه و جدیت لازم را داشته باشد، توافق محتمل خواهد بود؛ در غیر این صورت بر هم زدن بازی و زمین آن، شگرد آمریکاییها برای خارج شدن از این مسیر جهت باز کردن مسیر دیگر و به عبارتی آغاز پلن بعدی خواهد بود.
@tahlilrahbordi
♨ دلایل افزایش نرخ ارز و راهکار کنترل آن
✍علی محمدی
⏮افزایش نرخ ارز در بازار آزاد نگرانیهایی را در بین تولیدکنندگان و مردم نسبت به آینده قدرت ریال و افزایش تورم در بازار ایجاد کرده است. از این حیث گمانهزنیهای منفی نسبت به آینده نرخ ارز در ماههای پیش رو بیشتر شده است.
⬅ اگرچه در تعیین نرخ ارز عوامل سیاسی و اقتصادی نقش اصلی دارد، ولیکن موضوعات مربوط به تکنیکال نیز در تعادل عرضه و تقاضای ارز مؤثر است. در ماه گذشته دولت با رسانهای کردن مباحث فنی مربوط به حذف ارز ترجیحی، تقاضای ارز را در بازار افزایش داد و مقاومت تکنیکالی ۲۸۲۰۰ شکسته شد؛ مقاومتی که برای چند ماه سقف نرخ ارز بود. این اولین گام در افزایش قیمت دلار بود.
⬅ دوم، در اقتصاد ایران نظام ارزی منسجم وجود ندارد؛ نظام ارزی که در آن بانک مرکزی بهعنوان بازیگر قدرتمند، ناظر، هدایتگر و کنترلکننده، ایفای نقش کند. بدیهی است که بانک مرکزی برای ایفای این نقش، نیازمند داشتن بازوهای قدرتمند در بازار ارز و پشتیبانی نهادهای امنیتی است؛ وجود بازارهای چندگانه ارزی یکی از موانع تشکیل این نظام ارزی است.
⬅ سوم، انتظارات سیاسی است که بخش زیادی از آن توسط رسانههای غربی القا میشود و موجبات سفتهبازی و سوداگری را به وجود آورده است. این گروه از سوداگران که از طریق فضای مجازی مبادرت به افزایش نرخ ارز میکنند، عمدتاً از کانالهای امنیتی و اقتصادی بیرون جهتدهی میشوند. این گروه نقش پیادهنظام غرب در ایران را بازی میکنند و هدف اصلیشان عینیتبخشی به القای رسانههای غربی برونمرزی و رسانههای غربزده داخلی در خصوص شرطیسازی اقتصاد به مذاکره است. باوجوداینکه اکثر بازار کالا از طریق ارز نیما، سنا و ترجیحی تأمین میشود؛ نرخ بازار آزاد باوجود ناچیزترین میزان مبادله، همچنان بیشترین تأثیر هیجانی و تورمی را بر بازار کالا دارد.
🔚در شرایطی که اقتصاد کشور در وضعیت خاصی از حیث انتظارات منفی نسبت به آینده قرار گرفته است باید تصمیمات اقتصادی در حوزه سیاستهای پولی، مالی و نظام ارزی با حساسیت بیشتری اتخاذ و رسانهای شود. اگرچه متأثر از اقدامات دولت گذشته، نرخ ارز وابستگی فزاینده و کاذبی نسبت به انتظارات سیاسی پیدا کرده است، اما باید با اصلاح نظام ارزی، نقش بانک مرکزی را در کنترل بازار ارز پررنگ کرد و در این زمینه نهادهای امنیتی نیز باید سرشاخههای سوداگری و سفتهبازیها پیرامون دلار را کنترل و مهار کنند.
@tahlilrahbordi
🔰حیله امریکایی
✍دکتر زارعی
آمریکایی ها بر اساس توافق با کاظمی تعدادی از نیروهای خود را از عراق خارج خواهند کرد و سپس می گویند بقیه نیروها با تغییر ماموریت - از جنگی به آموزشی - در عراق باقی می مانند .
کاظمی عدد این نیروهای باقی مانده در عراق را ۵۰۰ نفر و سنتکام - فرماندهی مرکزی نیروهای نظامی آمریکا در منطقه - تعداد نیروهایی که باقی خواهند ماند را ۲۵۰۰ نفر اعلام کرده است .
در خصوص این موضوع ملاحظاتی وجود دارد :
۱ - دولت عراق واقعا" نمی داند تعداد نیروهای نظامی آمریکا در عراق - که عمدتا" در دو پادگان عین الاسد در الانبار و الحریر در اربیل مستقر می باشند - چقدر است . چون ورود نظامیان امریکایی هیچگاه به اطلاع دولت عراق نرسیده است .
۲ - تغییر ماموریت نظامی از جنگی به آموزشی قابل تشخیص نخواهد بود . ضمن آنکه در ذیل توافق امریکا با دولت عراق نوشته شده است در صورت ضرورت نیروی رزمی به نیروهای آموزشی و پشتیبانی اضافه خواهند شد !
مرجع تشخیص ضرورت هم خود آمریکایی ها هستند .
۳- نیروهای موسوم به آموزشی زیر نظر سنتکام عمل کرده و دولت عراق نظارتی بر کار آنان نخواهد داشت .
۴ - جنگنده های هوایی آمریکا در عراق باقی می مانند و اجازه دارند بصورت غیر مشروط از آسمان عراق استفاده نمایند بدون هماهنگی با دولت و ارتش عراق .
۵ - مقاومت عراق اعلام کرده است تفکیک نیروهای نظامی آمریکا به جنگی و آموزشی را قبول نداشته و باید همه نظامیان امریکایی در پایان سال جاری میلادی - تا ۲۰ روز دیگر - خاک عراق را ترک کنند .
@tahlilrahbordi
♨ سرطان بودجه!
✍علی محمدی
*قریب به اتفاق بحثها در مورد بودجه که رسانهها به آن میپردازند و اکثراً هم جهتگیریهای حزبی دارد و نه ملی، پیرامون ۴۵ درصد بودجه کل کشور است. این در حالی است که از بخش بزرگتر بودجه که معروف به بودجه شرکتها، بانکها و مؤسسات دولتی است، همواره غفلت میشود!
1⃣ در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، میزان بودجه تخصیصیافته به شرکتهای دولتی، با قریب ۲۰ درصد افزایش نسبت به سال جاری، یک هزار و ۹۳۱ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. از میان ۳۷۷ شرکت دولتی مندرج در بودجه ۱۴۰۱، ۷ شرکت دولتی ۵۰ درصد هزینههای بودجهای شرکتهای دولتی را به خود اختصاص دادهاند و جالب اینکه ۳۲۳ بنگاه از این شرکتها زیان ده هستند!
2⃣ شرکتها، بانکها و مؤسسات دولتی در اقتصاد عمدتاً به خاطر عدم نظارت و کنترل بر آنها منشأ بسیاری از معضلات همچون هزینههای بالا، رانت، انحصار، حقوق نجومی، سفتهبازی، سوداگری و ... هستند و غالب آنها نیز صورت مالی شفافی ندارند و به جایی هم پاسخگو نیستند و به همین لحاظ به غده سرطانی در اقتصاد کشور تبدیل شدهاند که هرساله بزرگتر میشود. شرکت دولتی درنهایت یا به قیمتگذاری دستوری ختم میشود و یا به نظام یارانهای، که هر دوی اینها باعث توزیع نابرابر عدالت و ثروت میشود.
3⃣ قسمت اعظمی از هزینههای شرکتهای دولتی در ردیفهای حقوق و مزایا و قالبهای غیرضروری دیده میشود که ناشی از عدم بهرهوری است. این در حالی است که تنها با ده درصد کاهش این هزینهها و ارتقای بهرهوری، درآمد ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی در سال نصیب دولت میشود که با آن میتواند کسری بودجه را پوشش دهد.
4⃣ از مهمترین موضوعات در اصلاح نظام بودجهریزی کشور، اصلاح فرایند تخصیص بودجه است. این موضوع در خصوص بودجه شرکتهای دولتی اهمیت بیشتری دارد. چرا که این بخش در سازمان برنامهوبودجه تدوین میشود. این درحالی است که، قوه مقننه باید از اهرم نظارت و کنترل خود در روند بودجهریزی، بررسی عملکرد دورهای و سالانه این شرکتها و مراحل واگذاری آنها به بخش خصوصی، بهتر استفاده کند.
🔚طی سالهای متمادی شرکتهای دولتی، قسمت اعظمی از بودجه را به خود اختصاص دادهاند. ساماندهی آنها میتواند گام مهمی در بهبود شاخصهای اقتصادی همچون تورم و بیکاری در کشور باشد. این ساماندهی باید از نظام بودجهریزی شروع شود.
@tahlilrahbordi
✅بی صداقتی پیرزن و عبای پیرمرد
#سوادرسانه
کار به قمار براندازها روی بی صداقتی یک پیرزن ندارم. از طعنه ها و زخم زبان های اهل فرصت نیز بگذریم. ای کاش حداقل به خاطر این چند روز اتهامی که به جمهوری اسلامی زدند عذرخواهی کنند. خود خانم گوهرعشقی نیز محل بحث نیست. معتقدم همان لاشخورهایی که عبا از روی دوش پدر روح الله زم برداشتند و برای عمامه زمین زدنش سوت و کف زدند، همان ها پای این پیرزن نشستند که خلاف صداقت بگوید تا سکه کاسبی شان شود.
اما مساله ما و شمائیم. مساله سوادرسانه است.
چه میشود که باور می کنیم؟ چرا باید از سر برانگیختگی قضاوت کنیم؟ چرا اجازه می دهیم خناسان روی خطای هیجانی ما حساب باز کنند؟
زخم روی صورت پیرزن جای سرانگشت لاشخورها داشت. اما باور کردیم چون هیجان زده ایم. چون قضاوت های اجتماعی ما از سر تائید اجتماعی دیگران است نه استدلال های منطقی. یک حرف را رسانه اهریمن تکرار می کند و ما نیز به تکرار می افتیم تا از ترند روز عقب نمانیم. ماجرا پیچیده نبود. به راست و دروغش علم نداشتیم اما به سناریوهای راهزن های رسانه ای نیز سوظن نداشتیم؟ با سابقه این غدارهای مکار آشنا نبودیم؟
اینها قاتلی چون نوید افکاری را قهرمان مبارزه نکردند؟ از قاتل غزاله یک کودک معصوم نساختند؟ از صاحب آمد نیوز که علنا آموزش آدم کشی می داد و ثمره اش شهادت محمدحسین حدادیان بود اسطوره نساختند؟ اینها از نجفی همسرکش، قربانی مبارزه با پرستو روایت نکردند؟ اینها جلادهایی که 11 زن و کودک را در مراسم نیروی مسلح مهاباد کشتند، تبدیل به قهرمان قیام نکردند؟ سعید ملک پور طراح سایت های مستهجن و منتشر کننده فیلم و عکس های تجاوز به دختران ایرانی را فعال حقوق بشر نام نگذاشتند؟ از محمدثلاث درویش داعشی که جنون وار با اتوبوس به مردم حمله کرد، پیرعرفان نساختند؟ اینها سر قبر خالی ترانه موسوی ها در فتنه 88 ننشستند و مویه نکردند؟
باز هم فهرست کنیم؟ سابقه این جریان در جلادستایی و نشاندن اوباش جای شهید روشن نبود و نیست؟
مساله اینست که هوشیار در رسانه نیستیم. رفتار کاملا غیرارادی در رسانه داریم. با کمترین تکانه احساسی و عاطفی از سوی رسانه ها دچار خطای شناختی می شویم. زود باور می کنیم و زودتر از آن برای عقب نماندن از بازار مکاره لایک و فیو، دست به انشای به حکم می بریم.
از سر غلیان و واکنش های احساسی قضاوت می کنیم و بعد با استدلال تلاش می کنیم این قضاوت را برای دیگران توضیح دهیم. حال آنکه باید ماجرا برعکس باشد.
جائی اگر علم نداریم، به منبع پیام توجه کنیم. هرجا که جای پای فراعنه رسانه ای بود سوظن داشته باشیم و صبر کنیم تا حقیقت روشن شود. این سوظن یک اصل راهبردی است.
@mahdian_mohsen
@tahlilrahbordi
🔶رئیس سازمان بورس:"جلوی افزایش هزینه صنایع را میگیریم.صندوق تثبیت تقویت میشود و علاوه بر ردیف بودجه ۱۴۰۱، نزدیک ۵۰ هزار میلیارد تومان منابع به صندوق تثبیت به شکل نقد و سهم تزریق میشود."
🔸تحلیل کانال:
⚠️ هر گونه اعتبار ریالی یا ارزی برای کمک به بورس، به منزله پر کردن جیب مسببان وضع فعلی در این بازار است.
🔸مشکل بورس کمبود نقدینگی نیست!!
🔺بورس گرفتار ریسک سرمایه گذاری متاثر از نرخ بهره، بودجه، انتظارات سیاسی و فساد است.
@tahlilrahbordi
♦️ مذاکره مستقیم با ایالات متحده
🔹 پس از سفر وزیر خارجه عراق به تهران و طرح صریح مذاکره مستقیم ایران و ایالات متحده در کنفرانس خبری، فضایی ایجاد شد تا برخی اینگونه القا کنند که راه برونرفت از وضعیت کنونی توافق هستهای و حتی مشکلات کشور مذاکره مستقیم است. در این رابطه نکاتی چند قابل ذکر است:
1️⃣ یکی از استدلالهای مطرحشده توسط حامیان ایده مذاکره مستقیم، حصول یک توافق بلندمدت و پایدار است. در حالی که توافق با ثبات در حداقلیترین حالت نیاز به تصویب کنگره آمریکا دارد تا مانع از نقض آسان آن شود و مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم تأثیری در نظر کنگره ندارد.
2️⃣ مذاکره مستقیم با ایران همان چیزی است که دونالد ترامپ نیز به دنبال آن بود. انگیزه این اقدام هم نه حل مشکلات بلکه دستاوردنمایی در حوزه سیاست خارجی است. مذاکره مستقیم میتواند به داخل و خارج ایالات متحده پیام اقتدار و پیروزی ارسال کند، در حالی که چشماندازی برای انتفاع عملی ایران وجود ندارد.
3️⃣ در حالی که ایالات متحده هدف خود را بصورت آشکار محدودسازی ایران اعلام میکند، مذاکره مستقیم بجای تعامل از موضع برابر، تصور سازش، تسلیم و پذیرش خواستههای جاهطلبانه طرف مقابل را ایجاد میکند که میتواند وجهه ایران به ویژه در حوزه محور مقاومت را مخدوش کند.
✅ در شرایط کنونی که بصورت نسبی زمان به ضرر ایالات متحده است، به نظر میرسد که طرح و ترویج ایده مذاکره مستقیم برای دستاوردسازی و حصول یک توافق سریع و محدودساز با ایران است. لذا بهینهترین مسیر برای ایران پیگیری مذاکرات چندجانبه محدود به موضوع هستهای است.
اندیشکده تبیین
@talilrahbordi
♨ سناریوهای محتمل برای مذاکرات!
*دور هشتم مذاکرات معروف به «احیای برجام» فردا در وین از سر گرفته خواهد شد. ماحصل چند دور مذاکره گذشته ارائه دو سند از سوی ایران برای لغو تحریمها و موضوعات هستهای بهمثابه پیشنویس مذاکرات بود که دیدگاههای غیرمنعطف تیم غربی برجام، یعنی آمریکاییها و اروپاییها علت اصلی کُندی مذاکرات و درنهایت به بنبست کشاندن آن بود؛ چراکه آنها همان خواستهای را تکرار میکردند که ترامپ با خروجش از برجام و اعمال فشار حداکثری دنبال میکرد. ازاینرو، تحلیلگران بهطورکلی چهار سناریو برای نتیجه مذاکرات آتی متصورند.
1⃣ احیای برجام؛ در این سناریو دو طرف اصلی مذاکرات یعنی ایران و آمریکا با قبول شروط طرفین، به سمت احیاء مجدد توافق هستهای برجام حرکت میکنند. درواقع، در این سناریو واشنگتن با پذیرش شروط چهارگانه کلیدی ایران، یعنی لغو تحریمها، دادن تضمین به عدم خروج دولت بعدی از برجام، راستیآزمایی اجرای لغو تحریمها و جبران خسارات ناشی از خروج آمریکا از برجام، متعهد به احیا و اجرای آن میشود و ایران نیز به سمت اجرای کامل تعهدات برجامیاش و عقبنشینی از گامهای هستهای حرکت میکند. به نظر میرسد با توجه به نظرات مثلث حاکم بر تیم مذاکرهکننده آمریکا یعنی آنتونی بلینکن- رابرت مالی- جیک سالیوان از یکسو و پایبندی جدی تیم ایران به اجرای راهبردهای رهبر معظم انقلاب، این سناریو از شانس زیادی برای اجراییشدن برخوردار نیست.
2⃣ توافق موقت؛ در این سناریو دو طرف ضمن حفظ مواضع خود، در راستای عبور از بنبست کنونی به سمت توافق موقت و اجرای گامبهگام برخی تعهدات حرکت خواهند کرد. بهعنوانمثال توقف غنیسازی 60 درصد از سوی ایران در قبال آزادسازی اموال بلوکهشده ایران از سوی آمریکا یکی از این گامهاست. این سناریو امکان تحققش بیشتر از اولی است؛ اما به توجه به شرایط ایران در خصوص لغو یکباره تحریمها و مخالفت آمریکا با آن، با موانعی روبرو است.
3⃣ تداوم وضع موجود؛ با توجه به مواضع محکم طرفین و تأکید اروپا و چین و روسیه بر ضرورت تداوم مذاکره، احتمال این سناریو با موکول شدن حصول نتیجه به دورهای آتی مذاکرات از سایر گزینهها بیشتر است.
4⃣ شکست مذاکرات؛ این سناریو روی صریحتر گزینه سوم است که طرفین به دلیل عدم رسیدن به نقطه مشترک و توافق برای احیای برجام به مذاکرات پایان داده همدیگر به گزینهها دیگر تهدید خواهند کرد.
👈به نظر آنچه در این شرایط جنگ ارادهها از یکسو و جنگ روایتها از سوی دیگر تعیینکننده است، تبیین واقعیات صحنه و ضرورت ایستادگی و تابآوری مسئولان و مردم بر مواضع به حقی است که تیم جدید اختیار کرده است.
✍ فتحالله پریشان
@tahlilrahbordi
🚀 رزمایش سپاه زمین بازی را عوض کرد
📝 یعقوب ربیعی
🔰 مبنای ذهنی برخی سیاستمداران آمریکایی و رژیم صهیونسیتی در مذاکرات فعلی بر معتبرسازی تهدیدات نظامی استوار است. برای مثال دنیس راس مشاور سابق اوباما می گوید برای اینکه به دیپلماسی شانس بدهیم باید ترس ایران از خودمان را برگردانیم.
🔰 لذا مطرح کردن پلن بی از سوی صهیونیست ها و تاکید بر اینکه درصورت شکست مذاکرات، احتمال حمله نظامی به تاسیسات هستهای وجود دارد دقیقاً بر این اساس استوار است. به زبان ساده «بترسان و امتیاز بگیر».
🔰 بر این اساس دنیس راس در یادداشتی مشترک با فرماندهان سابق نظامی، وزرای سابق دفاع و رؤسای موساد، پیشنهاد یک رزمایش مشترک با برخی شرکای منطقه ای آمریکا را داده و نوشت که وظیفه این رزمایش «شبیه سازی حملات هوا به زمین علیه اهداف مستحکم ایران و نابودی آتشبارهای موشکی آن» است. حرفی که ایران در عمل عکس آن را نشان داد.
🔰 در این شاخه و شانه کشیدن های صهیونیست ها و آمریکایی ها رزمایش سپاه زمین بازی را عوض کرد. یک پیام رزمایش این بود دیگر مذاکره زیر سایه تهدید وجود ندارد. ایران در قبال امنیتش با هیچ کسی شوخی ندارد.
👌 این حرف درستی است که پلن بی صهیونیست ها و توهم حمله به ایران به پلن زد تبدیل شده است؛ آنها باید به فکر قصه ای دیگر باشند.
Eitaa.com/tahlilrahbordi
۹دی .pdf
476.8K
📝 سوالات سیاسی | ویژه حماسه ۹دی
┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈
پاسخ های کوتاه به مهمترین پرسش های سیاسی روز
@tahlilrahbordi
♨ آمريكا مرده است!
✍حسین عباسیان
* «دوال رودی» نماینده مجمع جهانی حمایت از مقاومت از آمریکا روز گذشته (11/10/1400) اظهار داشت: «من به دو دلیل هست که او (حاج قاسم) ایمان دارم؛ یکی اینکه کشور من مسئول این هست که شما حاج قاسم را از دست دادید و دیگر اینکه آینده از آن کشور شما است و آمریکا مرده است و من در آینده به شما میپیوندم». مرگ نظام استكباري آمريكا از جنس تعابيري است كه بعد از مرحله احتضار و افول ایالاتمتحده به كار میرود. برای پاسخ به چرايي شکلگیری این کلیدواژه و درک اهمیت آن، ضروري است از تريبون انديشمندان و انديشكدههاي خود آمريكا اين مسئله را جستجو و تبيين كرد.
1⃣ «کریستوفرلین» استاد دانشگاه تگزاس آمريكا میگوید: «افول موریانهای آمريكا به این معنی است که یک وقتی یک شیء ظاهر خوبی دارد، یعنی به ظاهرش که نگاه میکنید، خیلی مشکلدار نیست؛ ولی موریانه، از درون دارد این میزی که مجلل است را میخورد و پوک میشود و در یک بازهی زمانی کوتاهی از بین میرود. زمانی که میگویند «افول موریانهای» است یعنی از داخل، آمریکا دارد پوک میشود».
2⃣ «شیرین هانتر» از كارشناسان و تحليل گران سياسي كنگره آمريكا مطرح كرده است كه: «قبلاً ناو آمریکا روشن میشد، چند کشور سقوط میکردند؛ الآن ناو آمریکا و افسران زبده آن از ناوهای ایران، حتی از قایقهای موتوری ایران فرار میکنند».
3⃣ «ریچارد هاس» از برجستگان و كارشناسان اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا اظهار داشته است: «ما در عصر بیقطبی و چندقطبی به سر میبریم. آمریکا دیگر ابرقدرت نیست. آمریکا یک قدرت است و ما شاهد قدرتهای نوظهوری خواهیم بود که ایران یکی از آنهاست. ایران یک قدرت جهانی خواهد شد».
4⃣ «استفان والت» استاد روابط بینالملل دانشگاه هاروارد آمريكا در مجله خبری سیاسی «فارین پالیسی» نوشت: «آمریکا در تاریخ معاصر یکی از خوششانسترین کشورها بود و توانست به قدرت برتر جهان دست یابد، اما روندها نشان از پایان این برتری میدهد».
5⃣ پروفسور ساشادینا از اساتید دانشگاه ویرجینیای آمریکا نیز گفته است: «در بیست سال گذشته اسلامشناسی در آمریکا فقط در بعضی از دانشگاههای بزرگ تدریس میشد ولی در حال حاضر تمام دانشگاههای کوچک و بزرگ درس اسلامشناسی دارند و این نشاندهنده تأثیر انقلاب اسلامی ایران است».
🔚آمریکاییها دیگر نباید تصور کنند که موفقیت و برتری، حق ذاتی آنهاست. واقعیتهای نزديك شدن به مرگ آمریکا بويژه بعد از شهادت حاج قاسم سليماني یادآور این بيان ناب امام راحل (ره) است که فرمودند: «خداوند وعده نصرت به شما داده است، [اِن تَنصِرُوا اللهَ یَنصُرکُم] مادامیکه شما هم نصرت خدا را بکنید. نصرت خدا و نصرت دین خدا، نصرت بندگان مؤمن خداست. شما به این عهد باقی باشید و خدای تبارکوتعالی عهد خود را عمل خواهد کرد».
@tahlilrahbordi
📖.... إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِينَ مُنتَقِمُونَ
📝 ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﻣﺎ ﺍﺯ ﻣﺠﺮﻣﺎﻥ ﺍﻧﺘﻘﺎم ﻣﻰ ﮔﻴﺮﻳﻢ
@tahlilrahbordi