📱نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات وعده صادق
🔹هفتهنامه «خط حزبالله» در شماره اخیر خود نوشت:
▫️رهبرانقلاب اسلامی اخیراً در جریان یک دیدار، با اشاره به اعترافات اندیشمندان غربی در خصوص اهمیت تاریخی و راهبردی عملیات تنبیهی ایران علیه رژیم صهونیستی تاکید کردند که
📝تاریخ منطقه غرب آسیا را باید به دو بخش قبل و بعد از عملیات وعده صادق تقسیم کرد.
▪️کارشناسان منطقهای و بینالمللی در تحلیل پاسخ تاریخی و بیسابقه ایران، آن را فصل جدیدی در معادلات و قواعد منطقه میدانند؛ از جمله مرشایمر، نظریهپرداز و اندیشمند آمریکایی حوزه روابط بینالملل که هفته گذشته درباره عملیات وعده صادق گفته بود: این اولین بار است که کشوری قادر شده از سرزمین خود به اسرائیل حمله کند. این از منظر اسرائیل، واقعا شوکهکننده است. بعد از ۱۴ آوریل بازدارندگی رژیم صهیونیستی به شدت آسیب دید.
@tahlilrahbordi
🔶آخرین برآورد انتخابات ریاست جمهوری امریکا
📝دکتر صارمی
کمتر از شش ماه دیگر به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مانده است و هرچه به زمان انتخابات آبان ماه نزدیک می شویم رقابت کاندیدا های حزب دمکرات و جمهوری خواه فشرده تر می شود تقریبا وضعیت دو رقیب مشخص است و به احتمال زیاد جو بایدن رئیس جمهور فعلی کاندید حزب دمکرات و دنالد ترامپ کاندیدای حزب جمهوری خواه است. در نظر سنجی های دو ماه گذشته در ایالت های خاکستری که شامل شش ایالت آریزونا، ویسکانسین، میشیگان، پنسیلوانیا و جورجیا هستند، ترامپ بین دو تا شش درصد از بایدن جلو تر بوده است لازم به توضیح است که ایالت های خاکستری ایالت هایی هستند که مشخص نیست به کدام حزب رای می دهند ولی در نظرسنجی های اخیر این اختلاف کمتر شده است و به حدود یک درصد رسیده است. کارشناسان معتقد هستند کاهش اختلاف بایدن و ترامپ به دو دلیل است یکی اینکه ترامپ به شدت درگیر شکایت های پیاپی و برگزاری دادگاه های گوناگون است و دلیل دیگر، وجود یک نامزد سوم به نام رابرت اف کندی است، وی وکیل محیط زیست و فعال جنبش ضد واکسن کرونا است همچنین او برادر زاده جان اف کندی رئیس جمهور آمریکا است که در سال 1961 ترور شد پدر او هم دادستان کل آمریکا بود که جهت انتخابات سال 1968 کاندیدا بود که ترور شد. رابرت کندی در این دوره سعی کرد که به عنوان رقیب بایدن از حزب دمکرات در انتخابات حضور پیدا کند بخشی از بدنه حزب دمکرات هم از او حمایت کرد ولی در نظرسنجی های اولیه آرا او به زحمت به ده درصد میرسید و به همین دلیل از انتخابات مقدماتی حزب دمکرات انصراف داد ولی مدتی بعد خود را به عنوان نامزد مستقل در انتخابات معرفی کرد آن بخشی از جامعه آمریکا که از عملکرد دو حزب دمکرات و جمهوری خواه ناامید بودند از این کاندیدا استقبال کردند سخنرانی های وی در مخالفت با اقدامات نظامی آمریکا و پر هزینه دانستن آن برای مردم آمریکا وضعیت او را در نظرسنجی ها بهبود داده است از انتخابات سال ۲۰۰۰ این اولین بار است که انتخابات با سه کاندیدا در این سطح برگذار میگردد حضور کندی با استقبال ترامپ روبرو گردید و ترامپ در یکی از سخنرانی هایش گفت حضور کندی در انتخابات با توجه به اینکه او قبلا عضو حزب دمکرات بوده است باعث ریزش آرا بایدن می گردد ولی ظاهرا بنظر می رسد که آغاز فعالیت های کندی باعث ریزش آرا ترامپ در نظرسنجی ها شده است. البته حضور کندی مورد استقبال خانواده و اقوام او قرار نگرفته است و بعضی از اقوام درجه یک وی از جمله خواهرش از حضور او در رقابت ها انتقاد کرده اند. طی روز های گذشته حدود سی نفر از خانواده و اقوام کندی در کاخ سفید حضور پیدا کرده و ضمن ملاقات با جو بایدن حمایت خود را از او در انتخابات 2024 اعلام کرده اند البته کندی فعلا مجوز حضور در انتخابات یک ایالت را به دست آورده است لازم بذکر است اعضای ستاد انتخاباتی او اعلام کرده اند ظرف روز های آینده تعداد این ایالت ها به چهار عدد می رسد که نکته حایز اهمیت این است که سه ایالت از این چهار ایالت از ایالت های خاکستری هستند با این وضعیت شاید انتخابات 2024 هم مانند انتخابات های سال های 2000 و 1992 نامزد سوم سرنوشت نفر پیروز را مشخص کند، باید منتظر ماند و دید که ظرف روزهای اینده چه اتفاقات دیگری رخ میدهد.
@tahlilrahbirdi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مروری بر نقشههای تاریخی و مشهور جهان که نام خلیج فارس بر تارکشان میدرخشد
◀️ دهم اردیبهشت یادآور بیرون راندن نیروهای متجاوز پرتغالی از این دریای نامور در تاریخ جهان است، روز ملی خلیج فارس مبارک❤️
@tahlilrahbordi
هدایت شده از تحلیل اقتصادی. علی محمدی
از توقیف نفتکش رزماری(توسط انگلیس۱۳۳۱ به بهانه ملیشدن نفت) رسیدیم به توقیف نفتکش انگلیسیstena impero(۱۳۹۸در واکنش به توقیف گریس۱)، و از جنگ نفتکشها در دهه شصت رسیدم به حضور اقتصادی و نظامی در حیات خلوت امریکا. این سیادت دریایی محصول ایمان ب ه#وعده_صادق شهداء است.
روز ملی #خلیج_فارس مبارک.
@tahlileghtesadi
🔸طرفداران نه به اعدام برای اعدام به خط شده اند... .
📝گرای انقلاب
@tahlilrahbordi
هدایت شده از تحلیل اقتصادی. علی محمدی
♨️همتی و حنایی که رنگ باخته...
🎙آقای همتی در آخرین افادهی خود به سه نکته اشاره داشته اند:
۱_ با درآمد ۳۵ میلیارد دلاری نفت، ثبت تورم ۵۰-۴۸ درصدی در سال ۱۴۰۲ قابل قبول نمی باشد و دولت نمی تواند ژست مبارزه با تورم بگیرد.
۲_این دولت ۶۰۰ همت پول چاپ کرده، یعنی در ۳۰ماه، ۱۱۵ درصد افزایش داشته است!
۳_ از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰، جمع این رقم، ۵۱۹ همت بوده است.
______________________________
📣آقای همتی؛! با استناد به آمار جدول بالا که عملکرد شما را در زمینه پولی و مالی نشان می دهد، از زمان هوخشتره تا شروع ریاست شما بر بانک مرکزی، ۲۲۰همت و در زمان ۳۵ ماه رياست شما، ۲۸۱ همت چاپ پول شده است. یعنی۱۲۷درصد رشد. جمعا( ۵۰۱همت). و این غیر از سه برابر شدن نرخ ارز و رشد۷۷درصدی نقدینگی است.
📣 آقای همتی،القای آمار دروغ چه دستاوردی برای شما دارد؟ چرا تورمی که دراسفند، ۴۰درصد و در ماه گذشته وارد کانال ۳۰درصد (۳۸درصد) شده را، ۵۰درصد بیان میکنید؟!
📣آقای همتی؛ آن۳۵م دلار فروش نفت که غالبا محصول جربزه و درایت همین دولت بوده (بدون رفع تحریم ) که البته شما هم می توانستید بدون توسل به برجام و انتظار به رفع تحریم، کسب کنید، صرف:
🔺بدهی های حاصل از فروش۴۷۰همت اوراق در زمان شما
🔺کنترل ناترازی های پولی و مالی بر جای مانده از عملکرد شما، برای کاهش نقدینگی از ۴۴درصد به ۲۴درصد.
🔺 تامین کالاهای اساسی که میزان تخصیص ارز آن، دوبرابر سال۱۳۹۹ بوده.
شده است.
🔸آقای همتی نگاه سیاسی و انتقام گیری شما در تقابل با دولت شاید برای رسانه هایتان نان و آبی دارد وگرنه حنای شما برای مردم رنگ باخته است.
@tahlileghtesadi
هدایت شده از تحلیل اقتصادی. علی محمدی
🔶جنگ کریدورها
با مسدود شدن کریدور شمالی( چین روسیه اوکراین اروپا)، بار تجارتِ شرق به غرب بر روی کریدور میانی افتاده، و در این بین، میان برخی دول غرب آسیا یک رقابت سهمگینی برای قرار گرفتن در کانون این کریدورها شکل گرفته است.
ایران در یک دهه گذشته، فرصت داشت کریدور شمال-جنوب را تکمیل کند و از سالهای ۹۴ این فرصت به وجود آمد تا کریدور شرق- غرب را برقرار کند. زیرا در آن زمان تهران نخستین گزینه پکن برای تکمیل این کریدور محسوب می شد. متأسفانه در این زمینه تعلل شد و این تعللهای داخلی برای کشور بیهزینه نماند. هزینه این تعللها امروز خود را به نمایش گذاشته و ژئوپلتیک ایران در حصار کریدورهای رقیب قرار گرفته و این کریدورها روز به روز مزیتهای جغرافیایی ایران را به سمت خود میمکند.
دوره زمانی که اکنون در آن قرار داریم، دوره زمانی طرح ریزی کریدورهای رقیب به شمار میرود.
به بیانی دیگر ما فرصت طلایی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰ را از دست دادیم و اکنون رقابت در منطقه سختتر و پیچیدهتر شدهاست.
با این حال نمیتوان گفت که پنجره فرصت بسته شده است و نباید فرصت باقیمانده را از دست بدهیم. در حال حاضر باید تمرکز کشور در عرصه ژئوپلتیک و دیپلماسی اقتصادی به این سمت حرکت کند که جریان ترانزیت را در خاک و قلمروی ایران روزبهروز تقویت و تثبیت کند، مخصوصا که اولا همچنان مزیتهای ایران نسبت به رقبا بیشتر است و ثانیا روسیه تمایل بیشتری به سرمایهگذاری ترانزیتی در ایران دارد.
به هر حال این را به عنوان هشدار ببینیم که دول همسایه دیپلماسی قویای را برای تثبیت کریدورهای رقیب ایران بهکارگرفتهاند.
@tahlileghtesadi
#یادداشت
🎥 چه دنیای عجیب و وحشتناکی است!
وقتی مرحوم نادر طالبزاده و مهدی نصیری در خیابانهای اروپا با هم قدم میزدند، چه کسی فکرش را میکرد نادر طالبزاده از میان آن برهوت به این حقیقت برسد و مهدی نصیری که روزی در لباس روحانیت بود، از میان این حقیقت به آن برهوت برگردد!
چه سرّیست که آوینی و طالبزاده اینگونه از دل تاریکی به اوج نور میرسند و امثال نصیری از نور به ظلمت؟
به فرمودهٔ قرآن، آنان که به ولایت الله دل میسپارند، خدا آنان را از ظلماتِ کفر و شرک به نور ایمان رَهسپار میکند؛ و آنان که به ذلّت اطاعت از طاغوت تن میدهند، از نور به ظلمات سقوط میکنند.
با دیدن این دو فیلم حرفی نمیماند جز اینکه با تمام وجود از خدا عاقبت بخیری خود را التماس کنیم.
@tahlilrahbordi
✅️اسرائیل، پادشاه لخت بود!
🔹️«فارن پالیسی» در شماره اخیر خود طی یادداشتی نوشت: «آریل شارون»، نخستوزیر وقت [رژیم] اسرائیل میگفت که «بازدارندگی سلاح اصلی اسرائیل است یعنی ترس از اسرائیل». بر همین اساس بعد از عملیات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ [عملیات طوفان الاقصی] اسرائیل در موقعیتی قرار گرفت که باید قدرت بازدارندگی خود را احیا میکرد
🔹️دلیل اصلی شکست اسرائیل در احیای بازدارندگی خود این است که هنوز از پیروزی نظامی بزرگ مقابل حماس و واردکردن ضربه کاری به این جنبش بسیار دور است.
🔹️[رژیم] اسرائیل همچنین نتوانست پیام قدرت خود را به دشمنانش بهویژه حزبالله برساند و برعکس این موضوع اتفاق افتاد؛ جایی که ضعف اسرائیل و فرسایش بازدارندگی آن آشکار شد.
🔹️«بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر اسرائیل با هدف قرار دادن کنسولگری ایران در دمشق به دنبال تشدید فشارها و قدرتنمایی بود و تصور میکرد که اسرائیل همچنان مصون از مجازات است و پاسخی به خاطر این تجاوز خود دریافت نخواهد کرد، اما برعکس این اتفاق افتاد.
🔹️به این ترتیب بعد از گذشت دههها میبینیم که دکترین استراتژیک اسرائیل تحت سیطره مفهوم «بازدارندگی منحصر به فرد» یا آنچه که شارون آن را «ترس منطقه از اسرائیل» توصیف میکرد، از بین رفته است و بعد از پرواز پهپادها و موشکهای ایرانی بر فراز اسرائیل [فلسطین اشغالی] تلآویو دیگر نمیتواند مفهوم «ترس منطقه از اسرائیل» را حفظ کند.
@tahlilrahbordi
🔸در خصوص تصویب عضویت فلسطین در سازمان ملل...
🔺فرایند تشکیل دولت مستقل فلسطین تاکنون تحولات مختلفی را پشت سر گذاشته؛ از جمله اینکه مجمع عمومی سازمان ملل به صورت دوفاکتو تشکیل دولت فلسطین را تأیید کرده بود.
🔺در ۲۹ نوامبر ۲۰۱۲ میلادی مجمع عمومی سازمان ملل در قطعنامه ۱۹۶۷، با ۱۳۸ رأی موافق و ۹ رأی مخالف فلسطین را به صورت دوفاکتو به منزله کشور به رسمیت شناخت و موقعیت آن را از نهاد ناظر غیرعضو به دولت ناظر غیرعضو تغییر داد. حال آنکه هنوز سرزمینهای فلسطینی در اشغال نظامی قرار داشتند. مجمع عمومی در ۱۸ دسامبر ۲۰۱۴ میلادی با تصویب قطعنامهای با ۱۸۰ رأی موافق حق تشکیل کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت شناخته بود و از همه کشورها خواست به کمکهای خود برای عملی شدن سریعتر حق تعیین سرنوشت این مردم ادامه دهند. در قطعنامهای دیگر نیز در ۱۹ دسامبر همان سال بر حاکمیت دائمی مردم فلسطین بر سرزمین اشغالی فلسطین از جمله بیتالمقدس شرقی مجدداً تاکید نمود.
🔺اولویت شورای امنیت و لزوم گذر از فرایند تصویب این شورا، به سدی محکم برای عضویت کامل دولت فلسطینی در سازمان ملل تبدیل شده است. سالهاست که شورای امنیت بیش از یک نهاد حقوقی، نهاد سیاسی محسوب میشود که مبنای عمل آن منافع اعضای دائم است. سازوکار داخلی شورا نیز که بر مبنای اکثریت کیفی است، آن را به ابزاری در میان ابزارهای متعدد آمریکا برای حمایت از منافع رژیم صهیونیستی تبدیل کرده است.
🔺در رایگیری امروز مجمع عمومی ۱۴۳ کشور به قطعنامه عضویت کامل فلسطین رای مثبت دادند و ۹ کشور شامل اسرائيل و ایالات متحده با آن مخالفت کردند. ضمن اینکه ۲۵ رای ممتنع هم به ثبت رسید.
🔺با تصویب این قطعنامه فلسطین به عنوان کشوری واجد شرایط برای عضویت کامل به رسمیت شناخته شده است. قطعنامه امروز مجمع عمومی سازمان ملل متحد، حقوق بیشتری به فلسطین در این نهاد جهانی اعطا میکند و به فلسطین اجازه میدهد تا به طور کامل در بحث ها شرکت، موارد دستور کار را پیشنهاد و نمایندگان خود را در کمیتهها انتخاب نماید.همچنین امکان پیوستن به سازمانها و نهادهای مختلف سازمان ملل که فلسطین هم اکنون قادر به انجام آن نیست، را به فلسطین می دهد.
🔺با این حال، هنوز هم این کشور حق رأی دادن نخواهد داشت چرا که مجمع عمومی قدرت اعطای آن را ندارد و باید توسط شورای امنیت تایید شود.
🔺احتمالا آمریکا بار دیگر این پیشنهاد را در شورای امنیت وتو خواهد کرد اما رای قاطعانه کشورهای جهان در حمایت از تشکیل کشور مستقل فلسطین و عضویت آن در این نهاد بینالمللی میتواند از نظر سیاسی و تبلیغاتی حائز اهمیت باشد.
محمد محمدی
@tahlilrahbordi
🔖 «عبرتهایی برای جریان آقای رائفیپور»
1⃣ سرلیست اختصاصی آقای رائفیپور که مورد شدیدترین حمایتهایشان قرار گرفت؛ نفر آخر شد.
2⃣ کسیکه مورد شدیدترین توهینها و تهمتها واقع شد نفر چهارم شد.
3⃣ جوان دانشمند و شایستهای (آقای مهدی عسگری) را که از لیست حذف کردند ۶۲٪ بیشتر از سرلیستشان رای آورد.
۴.هیچ آدم اختصاصیِ لیست آقای رائفیپور وارد مجلس نشد.
📍برادرانه میگویم اگر آقایان سعید محمد و رائفیپور عبرت نگیرند و به همین فیوهای توییتر(که رای سرلیستشان بسیار کمتر از آن شده) دلخوش کنند و با مشاورهها و حمایتهای افرادی کوتاهقامت و هوچیگر بخواهند سیاستورزی کنند؛ در بلندمدت هیچ فرد «محترم و شایستهای» با آنها همراه نمیشود.
@tahlilrahbordi