▪️صحبتهای رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا چند نکته قابل توجه و مهم در بر دارد که خیلی جالب است. نخستین مسئله آن که چه کسی یا چه کشوری گفته که آمریکا باید آسیای غربی را ترک کند که این ژنرال ارشد آمریکایی که تا چندی دیگر بازنشسته خواهد شد مانند دیگر مقامات سیاسی آمریکایی تأکید چندین و چند باره میکنند که این منطقه را ترک نخواهند کرد! اینکه طرف آمریکایی آیا آمده بود که منطقه را ترک کند یا اینکه از ابتدا آمده بود تا در این منطقه بماند دو موضوع جداگانه است ولی از زمانی که ایران اعلام کرد در تلافی ترور فرمانده ارشد نظامی خود توسط تروریستهای آمریکایی چنین رویکردی را در پیش خواهد گرفت آمریکاییها نیز سالی چند بار میگویند خواهند ماند و برنامهای برای ترک این منطقه ندارند.
▪️اما آخرین باری که ایران اعلام کرد حتماً آمریکاییها را از منطقه اخراج خواهد کرد در سخنان فرمانده کل سپاه در دیدار با فرماندهی کل قوا بود که آنجا سرلشکر سلامی با تاکید مؤکد اعلام کرد حتما آمریکاییها را از منطقه بیرون خواهیم کرد و بدون شک طرف آمریکایی نشانهها و علائم این تصمیم جدید ایران و محور مقاومت را دیده است. برنامهریزی برای اخراج آمریکاییها از منطقه وجود دارد و اشاره ژنرال میلی به این مسئله حکایت از این مهم دارد که کشورهای میزبان او در این مورد از وی سوال کردند که آیا برنامهای برای ترک منطقه دارند یا اینکه میخواهند همچنان در منطقه بمانند؟
▪️آمریکاییها هیچ وقت فکر نمیکردند روزی برسد که مدام اعلام کنند که میخواهند در منطقه بمانند و اینجا را ترک نکنند؛ آنها آن اندازه متکبر و خود بزرگبین هستند و اعتماد به نفس عجیبی در اینگونه مسائل دارند و عملاً برای خود این حق را قائل هستند که اگر در جایی حضور دارند آنجا را ترک نکنند! این موضوع در مورد آسیای غربی نیز بیش از همه جا صادق است ولی در این چند سال بارها تکرار کردند که برنامهای برای ترک منطقه ندارند و این پیامی است به نظر از طرف آنها به متحدانشان که نیم قرن پس از ترک شرق سوئز توسط انگلیسیها حالا باید با ترک این منطقه توسط آمریکاییها نیز کنار بیایند.
▪️آمریکا بیش از ۷۰۰۰ میلیارد دلار در غرب آسیا هزینه کرد اما این هزینهها باعث نشد که وجود نظامی و اقتصادی آنها در غرب آسیا تثبیت شود. همین که رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا بارها تاکید کرده که برنامه برای ترک منطقه ندارند یعنی آنکه در سطوح سیاسی و نظامی این کشور این موضوع بارها بررسی شده و در کشورهای مختلف منطقه از آنها در این مورد سوال شده است. بنابراین باید گفت آمریکا واقعاً در مورد تداوم حضور در غرب آسیا دچار تردید جدی شده است نمیداند که این حضور میتواند چه تبعاتی برای این کشور داشته باشد.
▪️در حالی که عربستان و امارات عملاً در حال دور شدن از مربع امنیتی آمریکا هستند، یمن، عراق و سوریه نیز خودد را خارج از چارچوبهای امنیتی واشنگتن تعریف کرده و بقیه کشورها نیز اهمیت چندانی ندارند. قطر، کویت، عمان و مجمع الجزایر دیلمون در کنار اردن نه جمعیت و نه ظرفیت کافی برای یک حضور نظامی در حجم و اندازه آمریکا را ندارند. تنها رژیمی که از این حضور در این شرایط میتواند سود ببرد رژیم صهیونیستی است که هیچ متحد واقعی و حقیقی در منطقه نداشته و هر بلایی که سر این رژیم در بیاید هیچ کدام از کشورهای منطقه حاضر به کمک به این رژیم نیستند و تنها کسی که میتواند در روزهای بحرانی و درگیری به داد این رژیم برسد آمریکا است.
▪️این پیام در حالی توسط رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام میشود که او یک موضوع دومی را هم مطرح میکند و آن نیز حضور در سوریه است؛ استدلال قدیمی و همیشگی مقامات سیاسی و نظامی آمریکا برای تداوم حضور در سوریه که یک حضور غیرقانونی و اشغالگرانه است به تداوم فعالیتهای گروه تروریستی داعش پیوند خورده که همه منابع امنیتی و سیاسی بر این باور هستند که خود آمریکاییها این تروریستها را تقویت کرده و زنده نگه داشتهاند. اینکه ژنرال میلی میگوید ما قصد افزایش نیروها در سوریه را نداریم پیامی برای نیروهای متحد است که آمریکا قصد هیچگونه برنامه تهاجمی در این کشور را ندارند.
▪️در همین زمینه او یک موضوع دیگر را هم به میان میآورد و آن مبحث حضور اشغالگران آمریکایی است که به گفته وی، یک تصمیم سیاسی است که توسط مقامات سیاسی آمریکا گرفته میشود. این یعنی آنکه ارتش آمریکا تمایل چندانی برای تداوم حضور نظامی در سوریه را ندارد. به عبارت دیگر ژنرال میلی میگوید مسئله حضور نظامیان آمریکایی در سوریه باید از طریق سیاسی حل شود نه از طریق نظامی و این هم پیامی است که توسط او از اردن در همسایگی سوریه صادر میشود و البته امیدوار است که دولت سوریه، ایران و روسیه این پیام را متوجه شوند؟!
@syriankhabar
ژنرالهای بلندپایه ارتش گابن هم با حضور در صفحه تلویزیون اعلام کردند که دولت را برکنار و قدرت را به دست گرفتند. در مورد اهمیت گابن در پستهای بعد خواهم نوشت. اما پیش از این عرض کرده بودم که آنچه در نیجر روی داد برای کشورهای استعاری بسیار بد است...
@syriankhabar
🔴 فرانسه یک تولیدکننده بزرگ اورانیوم را از دست داد
گابُن با نام رسمی جمهوری گابُن کشوری است واقع در غرب آفریقای مرکزی، که در کنار خلیج گینه و در سواحل شرقی اقیانوس اطلس قرار گرفتهاست و با کشورهای جمهوری کنگو، کامرون و گینه استوائی همسایه است. شهر «لیبرویل» (به معنای آزادشهر)، پایتخت گابُن است و از دیگر مراکز پرجمعیت آن میتوان به «پُرژانتی» و «فرانسویل» اشاره کرد.
زبان رسمی مردم گابُن فرانسوی (بخاطر استعمار خونین فرانسه بر این کشور) میباشد، زبانهای بومی و قبیلهای نیز در این کشور رایج است.جمعیت گابُن ۲٬۲۲۶٬۰۰۰ نفر است که از این لحاظ در رتبهٔ صد و چهل و ششمین کشور جهان جای میگیرد.
مساحت این کشور برابر ۲۶۷٬۷۴۵ کیلومتر مربع است که از این بابت هفتاد و ششمین کشور جهان بهشمار میآید. از مهمترین شهرهای گابُن، پُرژانتی، فرانسویل، اویم، و موآندا را میتوان نام برد.
گابن عضو اوپک و یکی از مهمترین تامین کنندگان اورانیوم با تولید سالانه ۱۷۵۰ تن است و فرانسه هم بیش از ۱۵۰۰ نظامی در این کشور ثروتمند اما فقیر دارد. چندین دهه است که در این کشور با حمایت فرانسه پدر و پسر حکومت میکردند.
@syriankhabar
✍وضعیت کشورهای غربی بعد از اینکه کشورهای زیر سلطه ی خود را از دست بدهند حسابی دیدنی خواهد بود تا الان با غارت منابع کشورهای دیگر وضعیت اقتصادی خود را سامان داده اند با از دست رفتن این منابع وضعیت اقتصادی آن ها هم دچار تحولات جدی خواهد شد.
#آفریقا
#فرانسه
#استعمار
#نیجر
#گابن
#نظم_جدید
اصفهان یک سال دیگر به دریای عمان وصل میشود
🔹وزیر صمت: پروژۀ انتقال آب از دریای عمان به اصفهان برای تامین نیاز صنایع با سرمایهگذاری شرکتهای فولاد و ذوبآهن و... یک سال دیگر به بهرهبرداری خواهد رسید.
🔹۲۰۰ کیلومتر از مسیر ۵۰۰ کیلومتری این پروژه در فاز اول لولهگذاری شده و در مبدأ و مقصد نیز مخازن بزرگ در حال احداث است.
🔹قول میدهم با همۀ توان این پروژه را تا بهرهبرداری کامل پیگیری کنم.
@Farsna
#تقویت_زیرساخت
#اقتصادی
#راهبردی
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 رهبر انقلاب، صبح امروز: بعضی از دولتها طبیعتشان این است که فردا را قربانی امروز میکنند؛ این دولت این کار را نکرد / متاسفانه زبان دولت در بیان آنچه که انجام گرفته زبان رسایی نیست / دولت سیزدهم کارهای بزرگ و زیربنایی انجام داده که اثرش ممکن است به طور کامل امروز ظاهر نشود اما بالاخره ظاهر خواهد شد
✏️ رهبر انقلاب اسلامی، صبح امروز در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت: متأسفانه زبان دولت در بیان آنچه که انجام گرفته زبان رسایی نیست؛ اتفاقاتی که افتاده اتفاقات خوب، به آن اندازهای که شایسته و حقش هست به آن اندازه در نظر مردم و ذهن مردم منعکس نشده. بنده میخواهم یک مقداری بگویم شاید کمک بشود به اینکه حقایق و واقعیتهایی که در مورد دولت هست برای آحاد مردم و افرادی که نظر و غرضی ندارند بیشتر آشکار بشود.
✏️ آنچه که من میخواهم تکیه کنم این است که تعداد قابل توجهی از شاخصهای اقتصاد کلان رشد را نشان میدهد، پیشرفت را نشان میدهد.
✏️ بعضی از دولتها طبیعتشان این است که فردا را قربان امروز میکنند این دولت نکرده این کار را. کارهای بزرگ و زیربنایی را انجام داده که اثرش ممکن است امروز ظاهر نشود به طور کامل اما بالاخره ظاهر خواهد شد. ۱۴۰۲/۶/۸
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📩 تقدیر رهبر انقلاب از تحرک دولت در عرصه سیاست خارجی:
سیاست ارتباط با همسایگان و ارتباط متعدد و متنوع با کشورهای مختلف سیاست بسیار خوبی است / عضویت در دو پیمان مهم بینالمللی در فاصلهی کوتاهی موفقیت خیلی خوبی بود و حکایت از حقایقی داشت
✏️ حضرت آیتالله خامنهای، صبح امروز در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت:
در بخش سیاست خارجی. تحرک دولت تحرک بسیار خوبی است. این سیاستی که شما اتخاذ کردید که عبارت است از ارتباط با همسایگان، این بسیار سیاست خوبی است. این را باید دنبال کرد. ما باید با هیچ یک از همسایگانمان مناقشه نداشته باشیم.
هرچه مناقشه هست، تبدیل بشود به همکاری. این کاری است ممکن و یک مقداری هم انجام گرفته و بعد از این هم باید انجام بگیرد.
✏️ یا ارتباط با همهی دولتهای در دنیا که مایل به ارتباط با ما هستند با یک استثنای محدودی که حالا مشخص است. ما ارتباط با قارههای مختلف، آمریکای جنوبی، آفریقا، آسیا، شرق آسیا، همه جا، این سیاست ارتباط متعدد و متنوع با کشورهای مختلف، با خصوصیاتی که دارند از لحاظ سیاسی، از لحاظ اقلیمی، از لحاظ امکانات اقتصادی و غیره، فرهنگی، این کار درستی است.
✏️ عضویت در دو پیمان مهم بینالمللی در فاصلهی کوتاه، موفقیت خیلی خوبی بود. خود این اتفاق نه فقط مفید برای کشور هست، بلکه حکایت از یک حقایقی هم واقعیاتی هم میکند و نشان دهندهی این است که کشور در وضع و حدی قرار دارد که مشترکان و مؤسسان این پیمانهای بینالمللی راغب و مایلند و بلکه گاهی مصرّند که کشور عزیزمان جزو آنها بشود. ۱۴۰۲/۶/۸
🖼 #بسته_خبری
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از خبرگزاری فارس
دوست خوب و وطندوست ما جناب احمد کاظمی توضیحات مبسوطی در مورد تحولات قفقاز و جدیدترین ماجراجویی علیف - اردوغان به تحریک صهیونیستها داده است. این توضیحات که در خبرگزاری ایسنا منتشر شده، به دلیل داشتن محتوای خوب و حقوقی در اینجا بازنشر میشود.
از شما اعضای خوب کانال و ادمینهای سایر کانالها (با هر گرایش و نگرشی) خواهش دارم که با قدرت در عرصه فضای مجازی و رسانهای با اقتدار کامل حضور پیدا کرده و برای دفاع از منافع ملی کشورمان و آینده فرزندان و میهن عزیزمان یکدست و یکپارچه به عنوان بازوی تبلیغاتی و جنگ نرم نیروهای مسلح ایران عزیز و بزرگ عمل کنید. این میدان، میدان عمل و اعمال قدرت و اثبات شایستگی است.
@syriankhabar
https://telegra.ph/%D9%81%D8%AA%D9%86%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%86%D8%A7%DA%A9%D8%A7%D9%85-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%AF-09-09
چند نکته پیرامون تحولات آذربایجان_ارمنستان
۱)جمهوری اسلامی ایران بنای درگیری با همسایگان خود را ندارد و ترجیح می دهد مسائل را از طرق دیگری حل و فصل کند تا نیاز به درگیری نظامی نباشد هرچند در صورت نیاز گزینه نظامی را هم در اختیار دارد.
۲) دشمنان جمهوری ایران به خصوص محور عبری به شدت دنبال این هستند که درگیری را به مرزهای کشور بکشانند.
بنابراین این پوشش رسانه ای گسترده بیشتر جنبه ی عملیات روانی دارد تا این چالش به صورت مسالمت آمیز حل شود
و نیاز به اقدامات تکمیلی نباشد.
سخنگوی وزارت خارجه: با آذربایجان و ارمنستان در تماس هستیم
🔹مقامات ارمنستان برای احتمال درگیری اظهار نگرانی کردند اما مقامات آذربایجانی پیام دادند که قصدی را برای درگیری ندارند و نقل و انتقالات اخیر یک اقدام متعارف نظامی قبل از فصل زمستانی است.
🔹این ماحصل گفتوگوهای ماست و ایران تحولات را با جدیت دنبال میکند و ما اطمینان میدهیم که مرزهای ایران مرزهای امنی است و ما از امنیت مرزها حمایت میکنیم.
✍جنگ فعلا منتفی شد.
📩 رهبر انقلاب در دیدار مردم سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی خطوط اصلی حاکم بر تحول بزرگِ امروزِ دنیا را ترسیم کردند:
قدرت استکباری آمریکا و اروپا ضعیف شده و قدرتهای جدید در حال برآمدن هستند / نباید در مقابل نقشههای دشمن غافل بشویم
✏️ امروز تحول بزرگی در دنیا یا دارد آغاز میشود یا آغاز شده است. امروز روزی است که ملتهای منطقه نباید دچار غفلتی بشوند که در دوران استعمار شدند، یا بعد از جنگ اول جهانی شدند.
خطوط اصلی این تحول چند چیز است: در درجهی اول ضعیف شدن قدرتهای استکباری دنیا. قدرت استکباری آمریکا ضعیف شده است و دارد ضعیفتر میشود.
یکی دیگر از خطوط اصلی این تحول، برآمدن قدرتهای جدید منطقهای و جهانی است.
🔹 خود آنها میگویند شاخصهای اقتدار آمریکا در دنیا رو به تنزل است. مثل چه؟ مثل اقتصاد. یکی از مهمترین شاخصهای اقتدار آمریکا اقتصاد قوی آمریکا بود؛ میگویند رو به تنزل است. یکی مسئلهی امکان دخالت در دولتها. آمریکا در دولتهای گوناگون دخالت میکرد. امروز این حالت رو به افول است. امروز آمریکا مجبور است برای ضربه زدن به دولتهایی که میخواهد به آنها ضربه بزند جنگ ترکیبیای ایجاد کند که جنگ ترکیبی برای او بسیار هزینهزاست آخرش هم به نتیجه نمیرسد.
🔹 در مورد افول اروپا هم وضع بهتر از این نیست. شما خب میشنوید این روزها مسائل آفریقا را، کشورهایی که تحت نفوذ فرانسه بودند یکی پس از دیگری دارند علیه فرانسه قیام میکنند. قدرتهای غربی که در رأسشان آمریکاست و بعد هم اروپا امروز آن قدرت سابق را ندارند، رو به ضعفند این ضعف بیشتر میشود. روز به روز قدرتهای جدیدی هم دارند سر بلند میکنند این تحول بزرگ جهانی است.
🔹 اینی که میگوییم دشمن ضعیف میشود معنایش این نیست که نمیتواند مکر کند، نمیتواند دشمنی کند، نمیتواند ضربه بزند، میتواند. مشغول نقشهکشیاند ما باید خوابمان نبرد، ما باید غافل نشویم. ۱۴۰۲/۶/۲۰
🖼 #بسته_خبری | #ایران_عزیز
#نظم_جدید
#جنگ_جهانی_اول
#سایکس_پیکو
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
🔹 اما ایران چکار کرد؟ جمهوری اسلامی در شمال آفریقا مطلقا ورود پیدا نکرد، نه در لیبی، نه در سودان نه
🔴 فرانسه: سپاه قدس عامل کودتا در آفریقا علیه غرب است.
▪️سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه:
سپاه قدس ایران پشت صحنه کودتاهای غرب آفریقا قرار دارد و سردار قاآنی روز کودتا ارتش در مالی، در پایتخت این کشور حضور داشته است.