✳️سوال یا شبهه:
✳️چرا رهبری مسئولیت هایی را به عهده دارد که در آنها تخصص ندارد؟!
مثلاً حقوق نخوانده اما عالی ترین مقام قضائی است!.
تخصصی در جنگ هم ندارد اما فرمانده کل قواست!.
پاسخ:
مطلب اول:
برای اداره یک نهاد، سازمان، وزارتخانه، قوّه و یا کل حاکمیت، «تخصص در مدیریت» بیش از هر چیز دیگری ضرورت دارد. آگاهی از مقتضیات یک سازمان با مشاوره متخصصین به دست می آید اما هر متخصصی توان مدیریت ندارد. بنابراین، توان و تخصص مدیریت، برای رئیس هر سازمان و اداره و حتی رهبری کل حکومت تا حد زیادی کفایت می کند. یک مدیر خوب، آگاهی های لازم را از مشاورانش دریافت می کند و با توان مدیریتی خود، امور آن سازمان را سامان می بخشد.
مطلب دوم:
اساساً «مقام رهبری» در جمهوری اسلامی ایران، «وظیفه راه بَری» کل ارکان نظام را به عهده دارد. رهبری قرار نیست به نیروهای نظامی تحت امر خود، بگوید با چه تاکتیک و با چه ابزاری بجنگید. بلکه صرفاً سیاستهای کلی نیروهای نظامی در حمله و دفاع را مشخص میکند.
او قرار نیست در پرونده های قضائی، قضاوت کند، او فقط سیاستهای کلی دستگاه عدلیه را مشخص می کند.
و ... .
«مقام رهبری» باید شخصی با درایت، آگاه به زمانه، شجاع و اسلام شناس باشد تا بتواند نظام را در حرکت کلی اش به سمت ارزشها و آرمانهای اسلام و انقلاب حفظ کند.
مطلب سوم:
در همه دنیا
قریب به بیست وزارت خانه و سازمان، در حوزه های تخصصی مختلف زیر نظر رئیس جمهوری هستند که شاید تنها در یک رشته تخصص داشته باشد.
ده ها رشته پزشکی و ده ها بیمارستان و درمانگاه تخصصی، زیر نظر وزیر بهداشتی هستند که نهایتاً در یک رشته پزشکی تخصص دارد.
ده ها رشته ورزشی و فدراسیون هایشان، زیر نظر وزیر ورزشی هستند که در هیچ ورزشی تخصص ندارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت هم همینطور. طبیعتاً کسی نیست که هم در همه صنایع متخصص باشد هم در معدن و هم در تجارت.
اینها نشانه ضعف ساختار حکومت ها نیست، بلکه امری طبیعی و پذیرفته شده است.
زیرا حوزه های تخصصی آنقدر فراوان اند که هیچ انسانی را نمی توان یافت که در همه آنها متخصص باشد.
مدل جایگزین برای حاکمیت می تواند این باشد که تمام اجزای حکومت و دولت را به اجزای بسیار ریز و کاملاً تخصصی تقسیم کنیم.
مثلا به جای اینکه یک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشته باشیم، اینگونه ریز ریزش کنیم:
وزارت آموزش پزشکی عمومی
وزارت آموزش پزشک متخصص اطفال
وزارت آموزش پزشک متخصص مغز و اعصاب
.
وزارت درمان عمومی
وزارت درمان بیماری های اطفال
وزارت درمان بیماری های مغز و اعصاب
و ...
بعد شخصی که متخصص در امر آموزش یا درمان اطفال است را در رأس وزارت خانه مروبطه قرار دهیم...
اگر بخواهیم به تخصص گرایی پایبند باشیم، هیچ شخصی را نمی توانیم به عنوان مدیر کل این وزارتخانه ها قرار دهیم. و نتیجه این خواهد شد که در یک حکومت، صدها هزار سازمان ریز تشکیل خواهد شد که هیچ مدیریت واحدی بر آنها وجود ندارد!
خلاصه اینکه: از لحاظ طبیعی، هیچ شخصی را نمی توان یافت که در حوزه های متعدد متخصص باشد.
همچنین به لحاظ عقلی، امکان ندارد که ساختار یک حکومت را به مجموعه ای از صدها سازمان ریز بدون مدیریت واحد تبدیل کرد.
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
🎥سردار حاجیزاده پاسخ داد: چرا سپاه به صنعت خودرو ورود نمیکند؟ فرمانده نیروی هوافضای سپاه در دانشگ
✳️تحلیل مهم «الجزیره» از وضعیت «خودروسازی» در ایران
🔹شبکه الجزیره طی گزارشی گفت: تحریمهای آمریکا انگیزهای برای ایران جهت پیشبرد بخش خودرو به سمت دستیابی به خودکفایی بود.
🔹آخرین دادههای سازمان بینالمللی خودروسازان (OICA) نشان میدهد که صنعت خودروسازی ایران با تولید ۹۴۹ هزار و ۸۱۷ دستگاه خودروی سواری با ۳ مرکز در سطح جهانی پیشرفت کرده و رتبه دهم را در بین کشورهای توسعهیافته در صنعت خودرو در ۹ ماهه نخست سال جاری میلادی به خود اختصاص داده است.
🔹بر اساس دادههای سازمان بین المللی خودروسازان، چین با تولید بیش از ۱۶ میلیون خودرو در رتبه اول قرار دارد و پس از آن ایالات متحده با بیش از ۵ میلیون خودرو، ژاپن سوم، هند چهارم و کره جنوبی در رتبه پنجم قرار دارند.
#صنعت_مادر
#خودروسازی
هدایت شده از مطالعات یمن
💢یونسکو وارد طرح آموزشی یمن میشود
🔹مؤسسۀ بینالمللی برنامهریزی آموزشی یونسکو که بهتازگی تهیه و توسعۀ یک طرح آموزشی ششساله برای یمن در سالهای ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۹ را تصویب کرده بود، طرح بررسی جامع آموزشی در این دوره را نیز تصویب کرد.
🔹این مؤسسه که طرح ابتدایی آن در ۶ آبان در قاهره تکمیل شده، همزمان با راهاندازی این طرح، تهیه منشوری برای مشارکت به منظور حمایت و پشتیبانی از سیستم آموزشی یمن را نیز تصویب کرد.
🔹علی العباب، معاون وزیر آموزش و پرورش دولت مورد حمایت ائتلاف در یمن بر لزوم جامع و پایدار بودن این پروژهها برای آموزگاران، دانشآموزان، سرفصلهای درسی، و کل فرآیند آموزش تأکید کرد.
✍️دولت مورد حمایت ائتلاف به طور کامل در حال حرکت به سمت اجرای سند 2030 در مناطق تحت کنترل خود است.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
هدایت شده از علی بهادری جهرمی
💢شعار دولت ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال بود و ما پای وعده خودمان هستیم. تاکنون نزدیک یک و نیم میلیون مسکن در مراحل ساخت قرار گرفته است.
🔹https://eitaa.com/alibahadorijahromi
🔹https://ble.ir/alibahadorijahromi
🔹https://rubika.ir/Alibahadorijahromi
شارل میشل، رییس شورای اروپا:
تاثیر جنگ اوکراین بر امریکا و اروپا یکسان نیست.
امریکا انرژی صادر میکند و اروپا باید هزینهای بالایی برای آن پرداخت کند. تجار اروپایی که هزینهی بالایی برای انرژی پرداخت میکنند باید با تجار امریکایی رقابت کنند
اروپا در آستانهی رکود قرار دارد
#حذف_رقبا
#خود_تحریمی
#تضعیف_اروپا
https://telegra.ph/%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%81-%D8%B1%DB%8C%DA%86%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D9%87%D8%A7%D8%B3-%D8%A8%D9%87-%D8%B6%D8%B9%D9%81-%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-12-03
اعتراف ریچارد هاس به ضعف جایگاه امریکا در آینده جهان
#افول_آمریکا
#نظم_جدید
8.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#زن_زندگی_آزادگی
کمی زیبایی ببینید.
امروز هم که خب الحمدلله همهی شما خیلی خوب صحبت کردید؛ لکن گاهی اوقات مسئولین میآیند در دانشگاهها یا در مجامع دانشجویی و مجامع جوانی شرکت می کنند برای گفت و شنود لکن تخریب میشوند. اینکه شما حالا اعتراض کردید که فلانی و فلانی و فلانی نیامدند در محیط دانشگاهی با اینکه دعوت شدند، بله، بنده هم مکرّر به مسئولین توصیه کردهام که بروند با [دانشجویان در] دانشگاهها صحبت کنند، توجیه کنند، حرف بزنند؛ عقیدهی من هم همین است منتها آنها در جواب میگویند که وقتی ما میرویم، هدف این جوانهایی که آنجا جمع میشوند، فهمیدن مسائل و روشن شدن مسائل نیست، هدفشان تخریب کردن است؛ به خاطر همین نمیآیند. من خواهش میکنم که فضای گفتگو را مسدود نکنید؛ یعنی وقتی که بحث تخریب و اهانت و بدگویی و مانند اینها پیش آمد، طبعاً فضای گفتگو مسدود میشود؛ نگذارید که این جوری بشود. مستدل و با منطق صحبت بکنید. البتّه ممکن است بعضی از حرفها تند باشد؛ اشکالی هم ندارد؛ حرف تند زدن منافات ندارد با اینکه آن، پرخاش و اهانت و مانند این چیزها وجود نداشته باشد.
٢٨ اردیبهشت ٩٩
✍همه ی باید کمک کنیم تا جلسات گفتگو به خوبی برگزار شود و فضای عقلانی و منطقی بر این جلسات حاکم باشد تا بتوانیم خروجی های خوبی داشته باشیم و حل مسئله صورت بگیرد.
خروجی برخوردهای هیجانی و احساسی تعطیلی جلسات و فرار از پاسخگویی و حل نشدن مشکلات است.
رفتارهای این چنینی در محافل مختلف بارها مورد انتقاد مقام معظم رهبری قرار گرفته است و فرمودند بدانید بنده با این کارها مخالف هستم و نکنید.
#مطالبه_گری
#عقلانیت
#دانشگاه
#حوزه
#انقلاب
#دادستان
@tahlilrahbordi_mantaghe
⭕️ تحقق 311 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی
▪️فرهیختگان:
🔹نگاهی به جزئیات عملکرد درآمدهای مالیاتی در 8ماهه نشان میدهد در قانون بودجه 1401 رقم 532 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی پیشبینی شده است. از این مقدار، 79 هزار و 740 میلیارد تومان آن برای مالیات بر واردات درنظر گرفته شده که مسئول اخذ آن گمرک بوده و مسئولیت اخذ 452 هزار و 810 میلیارد تومان آن برعهده سازمان امور مالیاتی است.
🔹اگر درآمد مالیات بر واردات را درنظر نگیریم، در 8ماهه سال جاری از کل درآمد مالیاتی دولت بهطور میانگین باید نزدیک به 302 میلیارد تومان آن محقق شود. آمارهای سازمان امور مالیاتی نشان میدهد در 8ماهه امسال میزان درآمد مالیاتی محقق شده دولت 310 هزار و 969 میلیارد تومان بوده است.
🔹این رقم به معنی تحقق 103 درصدی در 8ماهه و تحقق 69 درصدی از کل درآمد مالیاتی 12 ماهه است.
✍یکی از راه های کم رنگ شدن اثر تحریم ها و کاهش وابستگی بودجه به نفت احیای درآمدهای مالیاتی است و تحقق این امر جز از مسیر ایجاد شفافیت ممکن نیست.
لذا مطالبه شفافیت اقتصادی باید در راس مطالبات ما از قوای سه گانه باشد.
#مطالبه_گری
#شفافیت
#مبارزه_با_فساد
#فرار_مالیاتی
#سفته_بازی
#نوسانات_لحظه_ای
@tahlilrahbordi_mantaghe
تئوریسین آشوب های خیابانی در صفحه ی اول روزنامه شرق
آصف بیات یکی از تئوریسین های مدل های جدید نافرمانی مدنی است، شما در کتاب های ایشان می توانید روند ادامه ی نافرمانی مدنی در مسئله ی حجاب را ببینید.
اینکه چطور بد حجابی و بی حجابی در خیابان ها عادی سازی شود را به خوبی اموزش می دهد.
این فرد از سال ها قبل اقداماتش را شروع کرده است و فرد شناخته شده ای است لذا اینکه به راحتی در صفحه ی اول روزنامه مطالبش درج می شود کمی عجیب است.
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
19مهر روزنامه اعتمادگفتگویی با آصف بیات،جامعهشناس و استاددانشگاه منتشرکرد که درآن میگویدمطرح شدن
این هم مصاحبه ی روزنامه اعتماد با آصف بیات
گفتمان سازی از طریق روزنامه های رسمی در پوشش مصاحبه و ... در آخر هم می گویند ما محتوای مصاحبه را تایید یا رد نمی کنیم و صرفا به اقتضای حرفه ی خود با افراد مختلف گفتگو می کنیم!!!