اینجا هر چیزی بگویی باور میکنند!
متأسفانه با ظهور فضای مجازی، فرهنگ کشور بیش از گذشته مورد تاخت و تاز دشمنان قرار گرفت و تا مسئولان و دلسوزان به خود آمدند، سنگرهای متعدد فرهنگی به دست دشمن فتح شد و ما همچنان مشغولیم برای بازپسگیری آن... مثلاً برخی رفتارها و اقبالها را از مردم میبینیم که فقط میتوانیم به آن نسبت کنجکاوی برای برخی اتفاقات جامعه دهیم وگرنه نه سودی برای مردم دارد، نه علمی میآورد و نه فرهنگسازی ایجاد میکند.
گزاره خبری: مهاجرت یک خواننده و یک بازیگر به خارج از کشور و خبرها و واکنشهای بسیار در فضای مجازی به اتفاقات پیرامون این مهاجرتها و درگیریهای لفظی میان برخی هنرمندان از اخبار هفته گذشته است که تأسفبار و تأثرآور بود.
گزاره تحلیلی: اتفاقات شرمآور هفته گذشته که هنوز هم ادامه دارد، نشان از عدم سیر فکری، فرهنگی، علمی و اخلاقی میان برخی هنرمندان کشورمان دارد که هیچ فرد یا گروه یا مسئولی نمیتواند آن را علاج کند، جز خود هنرمندان. رعایت احترام فیمابین، الگوبودن و محترم بودن و دخالت نکردن در اموری که آنها را حقیر میکند از توقعات مردم از هنرمندان است.
خانم بازیگری مهاجرت میکند، در چند گفتوگو خود را به نمایش گذاشته و سخنانی میگوید که درست و غلطش مشخص نیست. او از فشارهایی میگوید که او را وادار به خروج از کشور کرد. متأسفانه رفتار برخی مسئولان در سالهای اخیر طوری بوده که هر کسی هر ادعایی میکند، مردم باور میکنند و آن را دور از واقعیت نمیدانند. اعتدال در رفتار و عمل کردن به مرّ قانون و بکارگیری اخلاق اسلامی لازمه برخورد مسئولان در قوه قهریه است. افراط مسئولان کمتر از تهمتهای خارجنشینان به نظام و مردم و فاسد خواندن آنان اثر ندارد. غفلت مسئولان فرهنگی و گاهی افراط آنها باعث شده وقتی سخن از فشار روحی بر یک بازیگر به دلیل یک غفلت یا یک رفتار کودکانه به میان میآید، همه مردم آن را باور میکنند و حس میکنند در جهنمی به نام ایران زندگی میکنند که با هر اشتباه حکم زندانی برای آنها بریده میشود، به شدت محدودند و هیچ فرد با استعدادی نمیتواند در آن زندگی کند! (نویسنده: سیدحسین خاتمی)
دموکراسی به سبک آمریکایی
آنچه به نام انتخابات در آمریکا برگزار شد، درواقع یکی دیگر از نشانگان افول آمریکا را در برابر چشم جهانیان قرار داد؛ چراکه این انتخابات، ترجمان واقعی دموکراسی آمریکایی را بهعنوان سرمایه معنوی هژمونی آمریکا به نمایش گذاشت؛ امری که از چشم تحلیلگران و ناظران انتخابات آمریکا مخفی نماند و در تحلیلهای خود چگونگی ارتباط افول آمریکا با این انتخابات را بیان داشتند، ازجمله: 1- کشوری که ادعای مدیریت جهان را دارد، از برگزاری یک انتخابات آبرومندانه در کشور خود عاجز است و وجود تنشها و اعلام وضع فوقالعاده در برخی از ایالتها و ناتوانی سیستم آمریکا در این بههمریختگی نشان داد آمریکا کشوری نیست که بتواند با اجماع در داخل، ازاینپس با خیال آسوده در نقاط مختلف دنیا حضوری مانند گذشته داشته باشد. 2- رقابتها و بهاصطلاح بهتر مبارزات انتخاباتی آمریکا بیشتر از گذشته واقعیات آمریکا را نشان داد؛ واقعیاتی که در پشتصحنه بوق تبلیغاتی بزک میشد؛ چه در قالب افشاگریهایی که از دل مناظرات بیرون آمد و ضعفهایی که توسط نامزدها بیان شد و هم در نوع رقابتهای انتخاباتی و رفتاری که ترامپ و بایدن در مناظرات داشتند و از هر روشی برای چنگ زدن به قدرت استفاده کردند. 3- واقعیت دیگری که گرچه فرا انتخاباتی است اما شعلههای آن در این انتخابات بیش از هر زمان دیگری برافروخته شد، جدالی است داخلی؛ جدال نژادپرستی؛ این جدال ناشی از برهم خوردن ترکیب جمعیتی در آمریکا میان سفیدپوستان آمریکایی و رنگینپوستان مهاجر از کشورهای مختلف است و ترس نژادپرستان از تحت کنترل قرار گرفتن آمریکا توسط این رنگینپوستان است. به همین دلیل بسیاری از کارشناسان معتقدند که اگر حتی ناآرامیهای پس از این انتخابات برای مدت کوتاهی آرام شود، این جدال تازه شروع شده و یکی از شکافهای فعال اجتماعی در آینده این کشور خواهد بود!
نکته راهبردی: در حقیقت این انتخابات برای مردم و سیستم آمریکا نهتنها کسب آبرو نکرده بلکه ناکارآمدی سیستم بهاصطلاح دموکراسی آمریکایی را زیر سؤال برد، سیستمی که به اعتراف ترامپ، رئیسجمهور جنگطلب آن، مذهب و اخلاق در آن قربانی مطامع دنیایی سرمایهداران شده است. این همان دموکراسی آرمانی است که آمریکا سعی داشت بهعنوان آخرین بدیل حکومتی برای کشورهای دنیا تجویز کند؛ یا از طریق ارائه پیشنهادهای وسوسه کننده و یا حتی انقلابهای رنگین و مخملین و یا حتی جنگ! (نویسنده: مصطفی برزکار)
چگونه به انتخابات امریکا بپردازیم؟
پرداختن به انتخابات آمریکا و نحوه مواجهه با آن در میان نیروهای انقلابی و نخبگان کشورمان با اماواگرها و انتقاداتی مواجه شده است. یک نگاه تصریح میکند که باید از کنار این پدیده، بدون توجه عبور کرد و نباید نسبت به آن در افکار عمومی پرداخت. نگاه دوم به تحلیل دادههای اطلاعاتی و رصد آن تأکید دارد.
گزاره خبری: بر اساس خبری منتشر شده، رتبه جستجو و دنبال کردن انتخابات آمریکا در سال (۲۰۲۰) در کشورهای مختلف جهان به این صورت است که ایران در رتبه ۳ و خود آمریکا در رتبه ۹ قرار دارد.
گزارههای تحلیلی: در این خصوص چند نکته حائز اهمیت است: ۱- اگر توجه به انتخابات آمریکا با این نگاه صورت گیرد که اقتصاد ما به انتخابات آمریکا گره خورده و آمدن یک رئیسجمهور و رفتن دیگری در تغییر وضع موجود مؤثر است، قطعاً این مسیر، مسیری اشتباه است. ۲- اما با این فرض که حوزه مسائل سیاسی و مرتبط با آن نزد افکار عمومی ایران نسبت به سایر کشورها از اهمیت بیشتری برخوردار است، این مسئله نهتنها دارای اشکال نیست بلکه یک ویژگی و مزیت برای ملت ایران محسوب میشود.۳- تبیین چالشهای درونی و ناکارآمدی نظام انتخاباتی غیردموکراتیک آمریکا که امروز محل جدال انتخاباتی میان دموکراتها و جمهوریخواهان شده، فرصتی استثنایی برای نشان دادن چهره واقعی لیبرال دموکراسی آمریکایی توسط نیروهای انقلابی و نخبگان ایجاد نموده است. ۴- نبود استقلال در رسانههای آمریکایی، زیر سؤال بردن نظام انتخاباتی غیرمستقیم، هزینههای سنگین و نحوه رقابتهای انتخاباتی، نبود اخلاق در مناظرات، شکاف عظیم و بیسابقه در سطح سیاسی و اجتماعی، نافرمانیهای مدنی، سازوکار پر ابهام شمارش رأی فدرالی و تحولات امنیتی احتمالی در دوران پساانتخابات، همگی گواهی بر ناکارآمدی ساختارهای درونی آمریکا و شکلگیری جامعه چندپاره در این کشور حکایت دارد. این واقعیات غیرقابلانکار که باعث تنزل، بیاعتباری و افول آمریکا در نظام بینالملل شده، فرصتی است که باید با دقت ابعاد آن نزد افکار عمومی تبیین گردد؛ چراکه غربگرایان در ایران تا پیشازاین از روی غفلت یا از روی غرض به لیبرال دموکراسی بهعنوان کعبه آمال خود نگریسته و نسخههای آن را در داخل برای توسعه کشور میپیچیدند که متأسفانه باید گفت بخشی از وضع موجود نشانه اجرای همان اندیشه در کشور است. (نویسنده: احمد بنافی)
تفاوت بایدن و ترامپ برای ایران
پیروزی بایدن لزوماً به نفع ایران و محور مقاومت نیست. بایدن برخلاف ترامپ -که با تکروی و رفتارهای غیرمتعارف امکان اجماع سازی جهانی را از خود سلب میکرد- قادر به این کار بهویژه با متحدان اروپایی است. برخی قائل به آناند که ترامپ بهرغم سیاستهای رادیکال، ازجمله حمایت بیحد از رژیم اسرائیل و فشار حداکثری بر ایران، اصطلاحاً رو بازی میکرد، لذا مواجهه با او آسانتر بود. بایدن اما چنین نیست و همانند سلف خود اوباما، مشت چدنی را زیر دستکش مخملی پنهان میکند. آنچه مسلم است بایدن در چهارچوب استراتژی کلان یعنی حفظ هژمونی آمریکا در جهان و خصوصاً غرب آسیا حرکت خواهد کرد و البته شیوههای نرم و دیپلماسی را ترجیح خواهد داد، هرچند پرونده دموکراتها نشان میدهد از ابزار تحریم و حتی جنگ و بحرانسازی رویگردان نیستند. درهرحال ماهیت آمریکا با تغییر روسای جمهور دچار تحول نمیشود و به همین دلیل رهبر انقلاب فرمودند سیاست ما در قبال آمریکا سیاست مشخص و حسابشده است و با رفتوآمد افراد تغییر نمیکند. (فرزان شهیدی)
▼ اخبار
◀️◀️ شباهتهای رفتار انتخاباتی «ترامپ» با «میرحسین موسوی»
در روزهای اخیر شاهد هستیم ترامپ ادعای تقلب در انتخابات آمریکا را مطرح و پیش از آنکه شمارش آرا به پایان برسد، خود را پیروز انتخابات نامید. در سوی مقابل، از باراک اوبامای دموکرات تا همحزبیهای جمهوریخواه ترامپ و از توئیتر و فیسبوک تا بیبیسی فارسی، این اقدام را محکوم و آن را مصداق دیکتاتوری، حمله به دموکراسی، اقدامی مستبدانه و خطرناک نامیدند. این در حالی است که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در ایران، «میرحسین موسوی» نیز دقیقاً همین اقدام را داد. در آن سال، در شرایطی که هنوز انتخابات تمام نشده بود، میرحسین ادعا کرد: «برابر اطلاعاتی که ما از ستادهایمان داریم، در سطح کشور، برنده قطعی با نسبت آراء بسیار زیاد اینجانب هستم»! همانطور که مقامات و رسانههای آمریکایی در این روزها تأکید میکنند، این اقدام میرحسین و کروبی مصداق دیکتاتوری و قانونشکنی و حمله به دموکراسی بود؛ اما در آن مقطع از اوبامای دموکرات تا بولتون جمهوریخواه و از توئیتر و صدای آمریکا تا فیسبوک و بیبیسی فارسی همگی به تشویق و تمجید از میرحسین و کروبی پرداخته و بر آتش فتنه ۸۸ دمیدند و مردم ایران را ماهها درگیر آشوب و التهاب کردند. در روزهای گذشته، همحزبیهای ترامپ، ادعای وی را محکوم کردند، اما چهرههای اصلی جریان اصلاحطلبی در ایام فتنه تمامقد از رفتار غیرقانونی همحزبیهای خویش حمایت کردند و منافع زودگذر جریان خویش را بر امنیت کشور ترجیح دادند!
◀️◀️ شروع جنگ داخلی در آمریکا
به گزارش «اسپوتنیک»، معترضان نیویورکی در اعتراض به اعلام پیروزی زودهنگام دونالد ترامپ و مطرح کردن بحث تقلب در انتخابات از طرف او، برای دومین شب متوالی به خیابانها آمدند. هماکنون اعتراضات مردمی در بسیاری از شهرهای آمریکا در جریان است. در دومین شب متشنج نیویورک ۱۸ نفر از معترضانی که در یک راهپیمایی شرکت کرده بودند، توسط پلیس دستگیر شدند. در جریان اعتراضات چهارشنبه شب هم پلیس نیویورک حداقل ۲۵ نفر را در این شهر دستگیر کرده بود. در پی ناآرامیهای شهر پورتلند هم مقامات ایالت اورگان نیروهای گارد ملی را در این شهر به حالت آمادهباش درآوردند. در ایالت مینیاپولیس هم پلیس بیش از ۶۰۰ نفر را در جریان اعتراضات دو روز گذشته بازداشت کرده است. «نیویورکتایمز» دیگر رسانه آمریکایی نیز نوشت: «ترامپ چه پیروز شود چه بازنده، یکچیز مشخص است، او بهآسانی کنار نخواهد رفت». پسر ترامپ در آخرین توئیتش با تشویق پدر به جنگ داخلی، نوشت: «بهترین چیز برای آینده آمریکا این است که به جنگی تمامعیار علیه این انتخابات برود تا تمام تقلبها، کلاهبرداریها و آرای افراد فوت شده و کسانی که در ایالتی دیگر رأی دادهاند که در آن زندگی نمیکنند برملا شود».
◀️◀️ سه اقدام مؤثر برای کنترل کرونا
کشوری مانند تایوان ۲۰۰ روز را بدون حتی یک مورد جدید از ابتلا به کووید ۱۹ پشت سر گذاشته است و کشوری مثل چین نیز که بیش از یک میلیارد و دویست میلیون جمعیت دارد توانسته است این ویروس را کنترل کند! چطور است که کشورهای اروپایی و آمریکا مشغول دستوپنجه نرم کردن با این همهگیری مرگبار هستند، درحالیکه برخی مناطق دیگر دنیا شیوع بیماری را متوقف کردهاند؟ کارشناسان میگویند که با انجام سه اقدام کلی میتوان همهگیری را در هر کشوری متوقف کرد. بر اساس نظر کارشناسان سلامت عمومی، اولین اقدام هر دولتی برای کنترل پاندمی کرونا به صورت کامل، اعمال برنامههای پیوسته(پروتکلهای بهداشتی) به همراه اطلاعرسانیهای دائمی است. از طرف دیگر اقدام دوم وادار کردن تمامی شهروندان به پوشیدن ماسک و وسایل محافظتی بوده و از طرف دیگر، اعضای جوامع هم باید به صورت گسترده مورد آزمایش قرار گرفته و افراد در ارتباط با مبتلایان به صورت صحیح و دقیق ردیابی شوند. این کارشناسان میگویند که هر کشور ناموفقی که هماکنون با همهگیری دستوپنجه نرم میکند، در یکی از این سه اصل کلی دچار مشکل بوده است.
▼ اخبار کوتاه
◄ توئیت معنادار «حسین امیرعبداللهیان» درباره انتخابات آمریکا/ دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «ما با حزب دموکرات و جمهوریخواه ایالاتمتحده مذاکره داشتیم. برجام از زمان اوباما نقض آمریکایی را آغاز کرد. ذوقزدگی از آمدن یکی و رفتن دیگری همان یافتن سراب آرزوها در آمریکاست. واقعیت آنجا همین است که میبینیم. بیتردید ایران قوی است و با اقتصادی قوی بیمه خواهد شد. با جهان رابطه عزتمند داریم».
◄ مردم فریب جریان تحریف را نخورند!/ ابراهیم رضایی، عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: از پیروزی انقلاب تا تابستان ۹۵، جمعاً ۲۹ قانون و مقررات تحریمی از طرف آمریکا علیه ایران وضع شده که ۲۲تای آن از طرف دموکراتها و ۷ تحریم از طرف جمهوریخواهان بوده است. دولت اوباما به معاونت بایدن با ۱۳ مورد رکورددار تحریمهاست. مردم فریب جریان تحریف که هدفش بزک کردن آمریکاست را نمیخورند.
◄ رونمایی سپاه از سامانه «رگبار موشکی»/ نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در آخرین نوآوری شگفتانگیز خود، جدیدترین سامانه موشکی خود را رونمایی کرد که با بهکارگیری آن میتوان تعداد زیادی از موشکها را در فواصل بسیار کم و اصطلاحاً به شکل رگباری و مداوم به سمت هدف شلیک کرد. این سامانه با هدف پرتاب موشکهای بالستیک دوربرد ساخته شده و در فیلم منتشر شده از آن نیز موشکهای عماد با برد 1700 کیلومتر و مجهز به سر جنگیهای هدایتپذیر نشان داده شد. موشکهای سپاه از برد 300 کیلومتر در کمتر از یک دهه به برد 1350 و کمی بعد به برد 2000 کیلومتر رسید.
Sedayeenghelab 184.mp3
3.33M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 184
💠 تشریحی بر بیانات راهبردی مقام معظم رهبری در 13 آبان
🎙 دکتر یدالله جوانی
#مذاکره
#آمریکا
#سردار_جوانی
#بین_الملل
#سیاسی
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#انتخابات_آمریکا
4_5956148414302389867.mp3
1.58M
✅ "نقشه راه"
💬سلسله سخنرانی های موضوعی
❇️ با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب
💢موضوع: تقابل نظریه محافظه کاری با نظریه انقلاب اسلامی
🇮🇷دکتر سید جلال حسینی/ کارشناس مسائل سیاسی
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
#افول_آمریکا
#تبعیض_نژادی
🔺گفتگوی زنده
🔺سردار دکتر یدالله جوانی
سه شنبه ۲۰ آبان
✅کانال بصیرت
را به بهترین دوستان و همکاران خود سفارش کنید.💐
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷www.basirat.ir
یادداشت..pdf
357.1K
🌀#یادداشت/
🔰نسخه pdf
✅موضوع: شکست آمریکا و تولد جریان سوم
✍️سعدالله زارعی - کارشناس مسایل سیاسی
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#شکست_آمریکا
💢اگر فقط یکی از معاونان وزیر کار می کردند؟
نکته: دولت ما ۱۹ وزارت خانه دارد،اگر فقط یکی از معاونان وزارت جهاد و کشاورزی خوب کار کند ،اقتصاد ایران از هلند جلو می زند.
ما در اینجا وضعیت خود را با کشور هلند مقایسه می کنیم:
۱.هلند در پرورش و تجارتِ گُل مقام اول را در جهان داراست.دامداری و کشاورزی نیز از پایههای اقتصاد هلند محسوب میشود.
۲.دومین صادرکننده جهانی عمده کالاهای کشاورزی، بعد از آمریکا (البته مساحت آمریکا ۲۷۰برابر بزرگتر از هلند است)
۳.هلند دارای مساحتی کمتر از مساحت سه استان شمالی ماست و از نظر آب و هوایی نیز از شرایط آب و هوایی سه استان شمالی ما برخوردار نیست و همچنین جمعیت بیشتری را نیز دارا میباشد.
۴. کشور هلند با مساحت ۴۱۰۰۰ کیلومتر مربع دارای جمعیت ۱۷ میلیون نفر میباشد. اما سه استان شمالی کشور ما با جمعیت حدود ۷.۵میلیون نفر، مساحتی حدود ۵۷۰۰۰کیلومتر مربع دارا میباشند.
۵.اگر بخواهیم میانگین بارش را در استانهای شمالی به خصوص استان مازندران و گیلان حساب کنیم، مقدار آن چیزی در حدود ۷۰۰میلیمتر در سال میباشد که این مقدار برای کشور هلند چیزی در حدود ۶۰۰ میلیمتر خواهد بود.
۶. رقم کل صادرات کشاورزی ایران در حدود ۵میلیارد دلار است که ۱۲/۷ درصد از صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده است، اما این رقم (صادرات کشاورزی) برای کشور گلها (هلند) در طول چند سال اخیر به طور میانگین ۹۰ میلیارد دلار بوده است.
۷. هلندتوانسته است که تا از طریق درآمد صادراتی از بخش کشاورزی، ۴ برابر درآمدهای نفتی ما در طول سال را به دست آورد.(درامد نفتی ایران از ۸.۵ تا ۲۰ میلیارد دلار اعلام شده)
۸. ما در دنیا مقام هفدهم تولید گل و گیاه را داریم ولی در صادرات آن در مقام ۱۰۷ قرار گرفتهایم و کشورمان در ۳ ماهه اول سال جاری اقدام به صادرات بیش از ۲ هزار و۳۵۶ تن گل و گیاه و انواع نباتات به ارزش ۵ میلیون و۳۳۳ هزار و۶۶۰ دلار به ۲۳ کشور جهان کرده است. این ظرفیت وجود دارد و دنیا هم خریدار گل ایرانی است.
🌱حال خودتان جواب بدهید
اگر فقط یکی از معاونان وزارت جهاد و کشاورزی کار می کرد آیا در انتظار نتیجه انتخابات آمریکا می ماندیم؟!
⁉️چه کسی نمی گذارد دولت کار کند؟
✍فرهاد مهدوی