عملیاتهای مهم حزبالله طی امروز: 5 پایگاه مهم را هدف حملات موشکی خود قرار داریم
🔹 رزمندگان مقاومت اسلامی در راستای دفاع از مردم مقاوم فلسطین در نوار غزه و مقاومت شجاع آن و دفاع از لبنان و مردم آن و در چارچوب عملیات خیبر و با ندای لبیک یا نصرالله با موشکهای منحصر به فردی، تعدادی از پایگاههای نظامی رژیم صهیونیستی را در حیفای اشغالی و منطقه کرمل به شرح زیر هدف قرار دادند:
1-پایگاه فناوی حیفا وابسته به نیروی هوایی رژیم صهیونیستی شامل دانشکده آموزش برای آماده سازی تکنیسین های نیروی هوایی که در 35 کیلومتری مرز لبنان و فلسطین اشغالی قرار دارد.
2-پایگاه دریایی حیفا وابسته نیروی دریایی ارتش رژیم صهیونیستی شامل ناوگانی از قایقها و زیردریایی ها در 35 کیلومتری مرز لبنان و فلسطین
3-پایگاه استیلاماریس، پایگاه راهبردی شناسایی و نظارت دریای در سطح ساحل شمالی
4-پایگاه طیره کرمل که یگان و گردان منطقه شمالی و پایگاه لجستیکی دریایی است، و در 40 کیلومتری مرز لبنان و فلسطین اشغالی قرار دارد
5-برای اولین بار پایگاه نیشر، نیروگاه گازی وابسته به ارتش رژیم صهیونیستی در 40 کیلومتری جنوب شرقی حیفای اشغالی هدف قرار گرفت.
@tahririeh
توافق چین و آمریکا برای عدم استفاده از هوش مصنوعی در سلاحهای هستهای
🔹«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید با اشاره به دیدار «جو بایدن» و «شی جینگ پینگ» در حاشیه اجلاس همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (APEC) در پایتخت پرو، گفت که دو طرف توافق کردند که کنترل سلاحهای هستهای تنها باید به دست انسان باشد نه هوش مصنوعی.
🔹رؤسای جمهور آمریکا و چین همچنین تأکید کردند که نیاز به تفکر بیشتری در خصوص استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در صنایع نظامی وجود دارد.
@tahririeh
هشدار وزیر خارجه سابق اوکراین درباره «فروپاشی داخلی» کشورش
وزیر امور خارجه سابق اوکراین:
🔹️کییف نگران است که واشنگتن به کمکهای مالی و نظامی پایان بدهد.
🔹️اگر پول تمام شود، پویایی جدیدی وارد عمل میشود و همه آن در میدان جنگ نیست.
🔹️اوکراین بدون بودجه ممکن است کاملا میدان نبرد را از دست بدهد.
🔹️اگر ایالات متحده، اوکراین را مجبور به امضای یک «توافقنامه صلح بد» کند، ممکن است اوکراین وارد یک درگیری داخلی شود.
🔹️چنین تحول چشمگیری به پوتین، آن پیروزیای را میدهد که او مدتها آرزویش را داشت و اوکراین را بهعنوان یک کشور شکستخورده ترسیم میکرد.
@tahririeh
اندونزی هم رسماً به گروه «بریکس» پیوست
🔺«الکساندر بانکین» معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که کشور اندونزی از اعضای کشورهای «اَپِک» به یکی از شرکای اصلی «بریکس» تبدیل شده و در این زمینه مجموعه توافقاتی بین دو طرف در زمینه تجارت، سرمایهگذاری، انرژی، هوش مصنوعی و تغییرات آبوهوایی حاصل شده است.
🔺همزمان وزارت خارجه اندونزی هم با انتشار بیانیهای اعلام کرد که این کشور پیش از این درخواست رسمی پیوستن به بریکس را ارائه داده است.
@tahririeh
بازداشت سه مظنون حمله به منزل نتانیاهو
🔹 عامیت سگال خبرنگار اسرائیلی گزارش کرد، در ارتباط با شلیک دو منور به منزل بنیامین نتانیاهو در قیساریه، سه مظنون بازداشت شدهاند.
@tahririeh
🔴 موج جدید دیپلماسی در آستانه تغییر دولت در آمریکا
🔹انتقال قدرت در آمریکا موجی از تحرکات دیپلماتیک در سطح بینالمللی به راه انداخته است. دونالد ترامپ پس از پیروزی در انتخابات 2024، تاکنون با حدود 70 رهبر جهان گفتگو کرده است. در میان این تماسها میتوان به گفتگو با ویکتور اوربان نخستوزیر مجارستان، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل و ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین اشاره کرد.
🔹نتانیاهو اعلام کرده که سه بار با ترامپ درباره تهدیدات ایران گفتگو داشته است. همچنین زلنسکی در تماسی 25 دقیقهای، در پی روشن شدن موضع آمریکا در قبال اوکراین بوده است، به ویژه با توجه به وعده ترامپ مبنی بر پایان دادن به جنگ با روسیه. در همین حال، دولت جو بایدن در آخرین ماههای خود، در تلاش است کمکی 9 میلیارد دلاری به اوکراین ارسال کند و روی توافق آتشبس در لبنان کار کند. دولت بایدن تاکنون بیش از 113 میلیارد دلار به اوکراین و 14.3 میلیارد دلار به اسرائیل از زمان آغاز درگیریها کمک کرده است.
🔹رویکرد غیررسمی ترامپ، از جمله مشارکت دادن ایلان ماسک در تماسهای دیپلماتیک، در تضاد آشکار با دیپلماسی بایدن قرار دارد. تیم انتقالی ترامپ با اشاره به مسیر جدید سیاست خارجی آمریکا، نگرانیهایی را درباره تغییرات احتمالی در سیاستهای این کشور برانگیخته است.
@tahririeh
🔺دیدار با ماسک؛ تایید یا تکذیب؟!
در حالی که چند روز از انتشار گسترده اخبار دیدار «محرمانه» ایلان ماسک و سعید ایروانی در نیویورک میگذرد، امروز وزارت خارجه ایران آن را تکذیب کرد. نظر به یادداشت دیروز درباره این ملاقات، طی ساعات گذشته تعداد زیادی پیام و سوال درباره حقیقت ماجرا دریافت کردهام که در قالب چند نکته پاسخ میدهم.
۱. در تاریخ دیپلماسی ایرانی سابقه داشته است که بعضا مسائلی و وقایعی تکذیب شده، و بعدا صحت آن روشن شده است؛ مانند ماجرای مک فارلین و مذاکرات محرمانه در عمان در سال 1390.
۲. در دنیای پیچیده سیاست و دیپلماسی تکذیب یا تایید وحی منزل نیست و هر دو در واقع ابزاری دیپلماتیک است که طرفهای مختلف برای رسیدن به اهداف خود به کار میگیرند و بعضی وقتها ربطی به واقعیات ندارد. این امر هم محدود به جمهوری اسلامی ایران نیست.
۳. با وجود تکذیب ملاقات ماسک و نماینده ایران در سازمان ملل، اما شواهد و قراینی در تایید آن را نمیتوان نادیده گرفت؛ از پرداختن به آن نه فقط در نیویورک تایمز بلکه چندین رسانه مشهور دیگر و سکوت تاییدگونه ماسک گرفته تا سکوت دو روزه ایران و واکنش برخی رسانههای داخلی مانند کیهان به این اتفاق «به عنوان یک فکت» با خائنانه یا سادهلوحانه توصیف کردن آن.
۴. با شرحی که رفت، به فرض ایرانی بودن طرفهای درزدهنده، چنان که نیویورک تایمز مدعی است، آیا هدف اولیه از درز خبر این بوده است که اولا فضای سنگین همراه با نوعی نگرانی پس از پیروزی ترامپ شکسته شود و ثانیا ترامپ در موضع ضعف به تصویر کشیده شود؟ زیرا گفته شد ماسک به عنوان چهرهای نزدیک به ترامپ، درخواست دیدار و گفتگو را داده و طرف ایرانی مکان دیدار را تعیین کرده است. اگر گمانه پیشگفته صحت داشته باشد که دیگر مهم نیست طرف ایرانی درزدهنده دولتی باشد یا غیردولتی.
۵. بعید هم نیست که جریانهای مخالف مذاکره و دیدار در ایران و آمریکا در لو دادن خبر با هدف بر هم زدن آن نقش داشته باشند. اما احتمال درز آن از جانب اسرائیل بیشتر از مخالفان ایرانی و آمریکایی چنین فرایندی است. هدف اسرائیل نیز روشن است؛ به شکست کشاندن زودهنگام این دیدار قبل از این که به فرایندی اثرگذار تبدیل شود. این احتمال نیز به صورت جد مطرح است.
اما درباره چرایی این تکذیب دیپلماتیک:
۱. برخی گفتهاند که احتمالا دولت مجوز نداشته است و بعد از لو رفتن دیدار، منکر اصل قضیه شده است. فکر نمیکنم این استدلال درست باشد و دولت بدون مجوز لازم اقدامی کرده باشد.
۲. احتمال دیگر این که پس از نتایج معکوس درز و تبعات آن و فعال شدن مخالفان این مساله در داخل ایران، آمریکا و اسرائیل، دولت برای کنترل این وضعیت و جلوگیری از شکست این فرایند در همین آغاز کار به سلاح تکذیب متوسل شده است. همین مواجهه نشان میدهد که بحث تعامل با آمریکا در ایران کما کان چنان پیچیده است که نمیتوان در این باره به تصمیم روشن و قاطعی رسید.
اما این موضع رسمی شاید در داخل ایران تا حدودی جواب دهد، ولی وقتی چنین دیداری صورت گرفته باشد، مخالفان اسرائیلی و آمریکایی از شروع چنین فرایندی حتما تاکنون اطلاع کافی پیدا کرده و بسیار بعید است که تحت تاثیر این تکذیبیه قرار گیرند.
۳. احتمال دیگر به فرض صحت ایرانی بودن طرف اصلی درز دهنده خبر، وجود یک «بازی مذاکراتی» است؛ با این فرض که ایران ممکن است با این تکذیب به دنبال تاثیرگذاری بر محاسبات طرف آمریکایی باشد که با درخواست این دیدار خود را متمایل به «کاهش تنش» نشان داده است.
به فرض صحت این گمانه، احتمالا هدف این بوده است که با این تکذیبیه، معذوریت و محدودیت دولت ایران برای گفتگو و مذاکره به طرف آمریکایی القا شود و این که دولت در فضای وجود مخالفت شدید دیگر طرفهای متنفذ داخلی برای دیدار و مذاکره اقدام کرده است و دستش زیاد باز نیست و اگر میخواهند کار پیش رود، باید این مساله را در نظر گرفته و از طرح خواستهها و شروط دشوار پرهیز کنند.
در هر صورت، انتشار خبر دیدار (در صورت انجام آن) به نفع آینده این گفتگوها و دیدارها نیست و از هم اکنون هم حاشیهها و اعتراضات مخالفان آن در داخل ایران و آمریکا در حال شکلگرفتن است و سنسورهای لابی اسرائیلی نیز به شدت فعال شده است.
صابرگل عنبری
@tahririeh
دست برنده روسیه در میدان نبرد قوی است
🔸مزیت روسیه در میدان نبرد، آماده شدن اوکراین برای یک ضد حمله احتمالی را غیرممکن می کند.
🔸نکات اصلی از گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان:
🔸اوکراین همچنان با اخبار بد روبروست. کییف به هر کجا که نگاه می کند، به نظر می رسد مسکو از مزیت همهجانبه برخوردار است.
🔸روسیه در حال پیشرفت در مناطق کلیدی در امتداد خط مقدم در شرق و جنوب شرق اوکراین است.
🔸روس ها اکنون در تمام خط مقدم ابتکار عمل را به دست گرفتهاند، آنها از موفقیت های تاکتیکی استفاده می کنند و آنها را تحکیم میبخشند.
🔸در اطراف کوپیانسک وضعیت بخصوص دشواری ایجاد شده است که خطر سقوط آن میرود. احتمال دارد این شهر کلیدی تحت کنترل روسیه قرار بگیرد.
🔸پیش از این، اکونومیست نوشته بود که ستاد کل اوکراین منفی ترین اخبار را سانسور می کند تا باعث وحشت بیشتر نشود.
@tahririeh
آشنایی با سامانههای پدافندی؛
موشکهای ایرانی چگونه تلآویو را به تکاپوی کمک از آمریکا انداخت؟
🔺با گسترش تهدیدات موشکی ایران و گروههای مقاومت، سامانههای دفاعی پیشرفته جهان با چالشهای جدیدی روبهرو شدهاند، که نیاز به توسعه فناوریهای نوین را بیشتر از پیش نمایان میکند.
🔺در شامگاه اول اکتبر گذشته، در حالی که ایران به واکنش موشکی خود به حملات صهیونیستها به اراضی خود پاسخ میداد، آژیرهای هشدار در سرتاسر اراضی اشغالی به صدا درآمدند.
🔺با وجود تلاشهای گسترده برای مقابله از سوی سامانه پدافندی رژیم صهیونیستی که از سوی آمریکا، پشتیبانی میشد، بیشتر موشکهای عملیات «وعده صادق ۲» به اهداف خود رسیدند.
🔺با وجود این پیشرفتهای چشمگیر در سامانههای دفاع موشکی، همچنان موشکهای تولید داخل، چه توسط کشورهای با منابع محدود و چه توسط مهندسان گروههای مقاومت، میتوانند به دشمنان خود آسیب وارد کنند.
🔺این امر به برتری کلی موشکها به عنوان یک سلاح منجر میشود، زیرا آنها به عنوان یک ابزار تهاجمی عمل میکنند، در حالی که سامانههای دفاع هوایی در جایگاه واکنشدهنده باقی میمانند.
@tahririeh
رسانه عبری: ارتش اسرائیل با بحران شدید در زمینه نیرو روبرو و به 10 هزار نیروی جدید نیازمند است
🔹هاآرتص: نتانیاهو برای پایان جنگ لبنان تلاش می کند تا فشار بر نیروهای ذخیره کاهش یافته و همچنان بتواند بدون نیاز به سربازگیری از حریدیم ها، به جنگ در غزه ادامه دهد.
🔹ارتش اسرائیل با بحران شدید نیروی انسانی روبرو است و به 10 هزار نظامی برای جبران تلفات از دست رفته نیاز دارد.
🔹نیروهای ذخیره با فشار بی سابقه روبرو هستند، 54 درصد از آنها به مدت بیش از 100 روز از ابتدای جنگ در ارتش خدمت کرده اند.
🔹یک سوم کشته های ارتش اسرائیل از نیروهای ذخیره هستند که سبب خشم گسترده میان نظامیان و خانواده هایشان شده است.
🔹تلفات در صفوف افسران جوان ارتش بر فرماندهی ارتش با توجه به کشته شدن دستکم 63 فرمانده گردان تاثیر گذاشته است.
🔹حزب الله در معرض ضربات کافی برای تحقق بازدارندگی طولانی مدت قرار نگرفته است.
@tahririeh
مرشایمر: بایدن میخواهد ترامپ را مقصر شکست اوکراین نشان دهد
🔹مرشایمر، استاد مشهور روابط بینالملل: اگر اوکراین پس از آنکه او (ترامپ) رئیسجمهور است فروبپاشد، او متهم به از دست دادن اوکراین خواهد شد. برای همین دموکراتها و دولت بایدن هر کار ممکن را برای حمایت از اوکراینیها انجام میدهند.
@tahririeh
♦️ نیویورک تایمز: احتمالا «بوریس اپستین»، مشاور حقوقی ترامپ که زاده روسیه است، بهعنوان میانجیگر جنگ اوکراین انتخاب شود
🔹 به نظر میرسد «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا قصد دارد بهتدریج برنامههای خود را برای حل وفصل جنگ اوکراین، طبق وعدهای که داده، انجام دهد اگرچه هنوز تیمی تشکیل نشده و صرفا گمانهزنیهایی در این خصوص عنوان میشوند. روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: «بوریس اپستین» مشاور حقوقی رئیسجمهور منتخب آمریکا که زاده روسیه است، احتمالا به عنوان فرستاده ویژه در امور اوکراین منصوب شود.»
@tahririeh