فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کره شمالی اندکی پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، چندین موشک بالستیک کوتاهبرد را به سمت شرق شبهجزیره کره شلیک کرد.
@tahririeh
🔴رسانه های عبری:
این یک زلزله سیاسی است، زمان آن فرا رسیده که نتانیاهو را مانند گذشته به صفحات تاریخ بیاندازیم.
همین حالا به خیابان ها بیاید.
@tahririeh
بن گویر: به نتانیاهو به خاطر تصمیم برکناری گالانت تبریک می گویم، زیرا با وجود او نمیتوانستیم به پیروزی کامل برسیم.
@tahririeh
آخرین پیشبینی نشریه اکونومیست از انتخابات آمریکا
کامالا هریس با ٢٧۶ رای الکترال در برابر ٢۶٢ رای پیروز خواهد شد.
@tahririeh
🔰ترامپ یا هریس؟ و سرنوشت وعده صادق 3 در فضای تردید داخلی در گفتگو با ابوالفضل ظهره وند
🔸اخیرا مسعود پزشکیان درباره وعده صادق 3 نکاتی را گفت که در فضای مجازی بر سر آن بسیار جنجال شد. در کنار عملی شدن یا نشدن وعده صادق 3 و یا شدت عمل آن انتخابات آمریکا را داریم که تحت الشعاع جنگ غزه قرار گرفته است. برای بررسی این مسائل با ابوالفضل ظهره وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به گفتگو نشستیم.
https://youtu.be/vQnZPQTEgHY
https://aparat.com/v/xwa8z85
@tahririeh
اتابک: نباید در بورس خودرو عرضه کنیم
وزیر صنعت، معدن و تجارت:
🔹نباید در بورس خودرو عرضه کنیم. خودرو باید به صورت رقابتی عرضه شود. در کجای دنیا می بینید که خودرو در بورس عرضه شود؟
🔹بیش از ۴-۵ برابر گذشته خودرو وارد می شود و تولید خودرو نیز در حال افزایش است امیدواریم بازار خودرو رقابتی شود.
@tahririeh
🔺خوشحالی بنیامین نتانیاهو از پیروزی ترامپ/پیام تبریک خانوادگی
🔹دونالد و ملانیا ترامپ عزیز
تبریک به خاطر بزرگ ترین بازگشت تاریخ!
🔹بازگشت تاریخی شما به کاخ سفید آغازی جدید برای آمریکا و تعهد مجدد قدرتمندی به اتحاد بزرگ بین اسرائیل و آمریکا است.
این یک پیروزی بزرگ است!
بنیامین و سارا نتانیاهو
@tahririeh
فرزین: ارز نیما به بازار ارز توافقی منتقل میشود/نرخ ارز فقط در این بازار تعیین خواهد شد
رئیس کل بانک مرکزی:
🔹 آنچه هم اکنون در قالب ارز توافقی در جریان است حاصل توافق میان دو نفر است که با چانه زنی به توافق میرسند ولی در سامانه طراحی شده در بازار، حراج صورت میگیرد و نرخ تعیین می شود؛ تلاش بانک مرکزی نیز براین است که «بازار نیما به بازار ارز توافقی منتقل شود» و نرخ نیز در این بازار تعیین شود.
🔹نرخ ارز در بازار توافقی بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا شکل می گیرد و بانک مرکزی هم بخشی از ارز خود را در آنجا عرضه خواهد کرد و تلاش می کنیم تا نرخ در یک کانال حرکت کند.
🔹بانک مرکزی نقش ناظر را در این بازار ایفا خواهد کرد و تنها در صورت نیاز، اقدامات سیاستی خود را با ورود به بازار به عنوان عرضهکننده ارز در این بازار اجرا خواهد کرد.
@tahririeh
واکنش مدودف به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری
معاون شورای امنیت ملی روسیه:
🔹ترامپ دست کم یک ویژگی دارد که برای ما مفید است؛ او بهعنوان یک تاجر تا حد زیادی از پول خرج کردن برای افراد مختلف، برای متحدان احمق، در پروژههای خیریه احمقانه و سازمانهای بینالمللی پر خور متنفر است.
🔹جنگ اوکراین نیز شامل این رویکرد ترامپ میشود که باید دید تا چه حد او را مجبور خواهند کرد تا برای این جنگ پول بدهد.
@tahririeh
🔰سرعت غیرمجاز دولت در بدهکارکردن آیندگان
🔸استقراض دولت از طریق فروش اوراق بدهی که از سال ۱۳۹۴ با فروش ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان شروع شد و در سال ۱۳۹۵ با ۴۸ هزار میلیارد تومان دیگر، دولت لذت آن را چشید، طی ۱۰ سال به ۱۴۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده و تا کنون ۸۳۲ هزار میلیارد تومان آن تسویه شده است.
بر اساس آمارهای منتشر شده، دولت از بابت انتشار اوراق بدهی تا تاریخ ۹ آبان حدود ۶۰۸ هزار میلیارد تومان تعهد دارد که چنانچه ۵۰ هزار میلیارد تومان طلب گندمکاران نیز به آن افزوده شود این عدد به ۶۵۸ همت افزایش می یابد.
دولت تنها در دو سال اخیر ۶۰۶ هزار میلیارد تومان اوراق منتشر نموده که ۳۵۱ همت مربوط به سال قبل و ۲۵۵ همت ( به جز طلب گندمکاران) مربوط به سالجاری می باشد.
با محاسبه اوراق منتشر شده و سررسید تا سال ۱۴۰۶ مانده کل تعهدات دولت تا این سال به ۱۰۱۲ هزار میلیارد تومان خواهد رسید که ۸۲۸ هزار میلیارد تومان آن مربوط به اصل بدهی و ۱۸۴ هزار میلیارد تومان مربوط به سود این اوراق خواهد بود. این ارقام در حالیست که انتشار ۷۰۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده در لایحه بودجه سال۱۴۰۴ و سال های پس از آن نیز در محاسبات گنجانده نشده است.
سوال اصلی این است که دولت تا چه زمانی قصد دارد، اوراق بدهی را در سبد منابع مالی خود حفظ نماید؟
یکی از پاسخ های کلیشه ای سال های اخیر به این پرسش همواره آن بوده که نیمی از اوراق منتشر شده برای بازپرداخت بدهی دولت قبل بوده و به نظر می رسد که این دور باطل و این پاسخ تکراری در دولت های آینده نیز تکرار بشود.
از سال ۱۳۹۴ و با تصویب انتشار اوراق به عنوان روشی برای تامین مالی دولت، نرخ رشد فروش اوراق بدهی و تامین مالی دولت از این طریق نسبت به سایر منابع درآمدی دولت بسیار بیشتر و سریع تر بوده و انتظار نمی رود که دولت انتخاب مسیرهای درآمدی دیگری را جایگزین این مسیر کم زحمت نماید.
به نظر می رسد که ضرورت دارد تا گلوله برفی بدهی های دولت به بهمن تبدیل نشده، دولت حسابداری دقیق تری در انتشار اوراق جدید و سررسید و بازپرداخت اوراق و منافع دولت ها و نسل های آینده را در نظر بگیرد.
تجربه دولت های بدهیمحور در دنیا نشان می دهد که اگر چه اوراق بدهی با پشتوانه دولتی جزو کم ریسک ترین دارایی های مالی به شمار می رود اما این وضعیت تا زمانی است که مردم، دولت ها را در بازپرداخت اصل و فرع بدهی توانا و دارای قدرت مالی کافی ارزیابی می کنند و با مشخص شدن حجم عظیم بدهی و رویکرد دولت در پرداخت بدهی با بدهی جدید، این ابزار نه تنها کارایی خود را از دست می دهد بلکه خود به یکی از چالش های اصلی اقتصادی – اجتماعی کشورها تبدیل خواهد شد.
افزایش استقراض دولت ها زمانی با منطق اقتصادی متعارض می گردد که استقراض به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در راستای افزایش یارانه های آشکار و پنهان در اقتصاد و به مصرف اختصاص می یابد و گروه های درآمدی قلیلی از منافع آن منتفع و اکثریت جامعه هزینه آن را پرداخت می نماید.
در هفته ۵ تا ۹ آبان ماه ۱۴۰۳ صندوق ها حدود ۷۶۰۰ میلیارد تومان و اشخاص بیش از ۳۷۰۰ میلیارد تومان از اوراق مالی اخزا و آراد و سایر اوراق بدهی های عرضه شده را خریداری نمودند. در همین بازه زمانی صندوق ها حدود ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و اشخاص حدود ۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اوراق در این بازار به فروش رساندند. پیش بینی می شود که با ریزش شاخص بورس و افزایش التهابات منطقه ای در هفته پیش رو اقبال به خرید اوراق بدهی در میان صندوق ها و اشخاص افزایش یابد.
www.tahririeh.com/news/30998/
@tahririeh
🔰ترامپ و بحران مشروعیت نظام آمریکا
🔸براساس نتایج اولیه انتخابات آمریکا دونالد ترامپ چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا انتخاب شده است اما کماکان بسیاری از تحلیلگران نسبت به مشکلات ساختاری در دولت و قانون انتخابات این کشور هشدار می دهند.
فارن افیرز در این رابطه نوشت، «بحران مشروعیت» مشکلی نیست که با انتخابات ریاست جمهوری حل شود و حتی ممکن است در ماهها و سالهای آینده منجر به سیاستهایجنجالی و خشونتآمیز بیشتری در آمریکا شود.
فارن افرز افزود: سیاست ایالات متحده وارد عصر پوپولیسم(عوام گرایی) خشونت آمیز شده و این موضوع با سطوح بالای تاریخی خشونت سیاسی در هر دو جناح راست و چپ شدت بیشتری پیدا کرده است. این روند تا حد زیادی ناشی از گذار مداوم این کشور از جامعه با اکثریت سفیدپوست به جامعه اقلیت سفیدپوست است. هراس و نارضایتی (واقعی و خیالی) که با این تغییر جمعیتی همراه شده است، با حضور سیاسی دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان و رئیس جمهوری سابق آمریکا و همچنین تمرکز بیشتر هر دو طرف بر مهاجرت شدت بیشتری گرفته است.
در ادامه این تحلیل، فصل انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴(۱۴۰۳) به عنوان خشونت آمیزترین فصل پس از سال ۱۹۶۸(۱۳۴۷) توصیف وآمده است: عصر پوپولیسم(عوام گر ایی) خشونتآمیز احتمالاً با دوقطبیسازی فزاینده، تعارض در تصمیمگیری در واشنگتن و افزایش خطرات تحولات سیاسی ادامه خواهد یافت و حتی بدتر از گذشته نیز خواهد شد. ایالت های مختلف در این کشور ممکن است تلاش کنند تا از اجرای سیاستهای ملی که با دیدگاههای رای دهندگان آنها در تضاد است، ممانعت به عمل آورند. از سوی دیگر آشفتگی سیاسی داخلی این کشور توانایی واشنگتن را برای ارائه رهبری در صحنه جهانی نیز به خطر خواهد انداخت.
فارن افرز در تشریح چگونگی ایجاد و گسترش «بحران مشروعیت» در آمریکا نوشت: همانطور که دیوید ایستمن نظریهپرداز دموکرات در سال ۱۹۶۵(۱۳۴۳) توضیح داد، مشروعیت مستلزم چیزی بیش از آن است که توسط فرآیندهای دولتی اعمال شوند. این شامل «اعتقاد درونی قوی به اعتبار اخلاقی» مقام حاکم است. یک حکومت زمانی مشروع است که شهروندانش بپذیرند که قدرت به درستی در اختیار آن بوده و اعمال می شود، زمانی که نهادهای عمومی عاری از فساد باشند و زمانی که مقامات دولتی از هنجارهای دموکراتیک تبعیت کنند.
این تحلیل افزود: ایالات متحده پیش از انتخابات ۲۰۲۴ نیز در آستانه بحران مشروعیت بود. طبق نظرسنجیهای ملی «پروژه امنیت و تهدیدات» دانشگاه شیکاگو، اعتماد عمومی به دموکراسی آمریکایی در طول سال ۲۰۲۴ در سطوح نگرانکنندهای بوده است. تقریباً نیمی از مردم (۴۵ درصد دموکراتها و ۴۹ درصد جمهوریخواهان) معتقدند که «حل مشکلات اساسی سیاسی و اجتماعی آمریکا، با انتخابات حل نخواهد شد». تقریباً به همین تعداد (۴۲ درصد از دموکراتها و ۵۵ درصد از جمهوریخواهان) فکر می کنند که "نخبگان سیاسی دموکرات و جمهوریخواه، بداخلاقترین و فاسدترین افراد در آمریکا هستند. "
فارن افرز در پایان نوشت: بسیاری از آمریکاییها نه تنها در مورد سیاستهای کوتاهمدت مرتبط با اقتصاد، مهاجرت و مراقبتهای بهداشتی، بلکه در مورد دوام خود دموکراسی آمریکایی نیز نگران هستند. بسیاری به شدت نگران سلامت نهادهای عمومی هستند و بسیاری تردید دارند که نتایج این انتخابات بیان واقعی اراده مردم باشد.
تارنمای «The Conversation» نیز در تحلیلی نوشت که ضعفهای سیستم انتخاباتی آمریکا، سیاسی بودن نهادها و نبود پیامد مناسب برای متخلفان باعث شده است تا «دونالد ترامپ» با وجود ادعاهایش در مورد تقلب، بار دیگر نامزدی جمهوریخواهان را در انتخابات به دست بیاورد.در بخشی از این گزارش با عنوان «فقدان پیامدها» با اشاره به ضعف قانونی و حقوقی در قانون انتخاباتی آمریکا تاکید دارد: پیامدهای اندکی برای برخی ها (پس از ۶ ژانویه) وجود داشت. مجلس نمایندگان ایالات متحده برای بار دوم ترامپ را به خاطر نقشش در تحریک حمله به کنگره استیضاح کرد. با این حال، سنا که تحت کنترل جمهوریخواهان بود، در نهایت از محکومیت او خودداری کرد.
این گزارش افزود: ترامپ همچنین به دلیل طراحی نقشه برای عوض کردن نتایج انتخابات به اتهام توطئه تحت پیگرد قرار گرفت که تا به امروز نتیجهای نداشته است. با توجه به تفسیر گسترده دیوان عالی ایالات متحده از مصونیت ریاستجمهوری در یک پرونده پرحاشیه تابستان گذشته، اکنون این سؤال مطرح است که آیا پرونده علیه رئیسجمهور پیشین موفق خواهد شد یا خیر.
این گزارش مدعی شد که کنگره آمریکا پس از رویدادهای ۶ ژانویه، اصلاحاتی را برای رفع ضعفهای سیستمهای انتخاباتی آمریکا تصویب کرد تا از سیاسیشدن و اخلال در تایید نتایج انتخابات ریاستجمهوری جلوگیری کند. اما در بسیاری از جهات، آسیبها قبلاً وارد شده است. اینکه ترامپ بار دیگر نامزدی ریاستجمهوری را از سوی جمهوریخواهان به دست آورد، نشان میدهد که بسیاری از افراد چقدر آمادهاند تا ادعاهای تقلب انتخاباتی او را نادیده بگیرند یا حتی بپذیرند.
در پایان تصریح شده است: اینکه ترامپ هنوز ادعا دارد که انتخابات ۲۰۲۰ دزدیده شده است، این واقعیت را آشکار میکند که پاسخهای قانونی و سیاسی به این مساله چقدر ضعیف بوده اند.
www.tahririeh.com/news/31010/
@tahririeh