قیمت نفت پس از افزایش ۶ درصدی هفته گذشته کاهش یافت
قیمت نفت با وجود تثبیت در بالاترین حد دو هفته اخیر بهدلیل تحولات ژئوپلیتیک کاهش یافت.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال با ۲۶ سنت یا ۰.۳۵ درصد کاهش به ۷۴.۹۱ دلار در هر بشکه تا ساعت ۴ و ۴۰ دقیقه بامداد روز دوشنبه به وقت گرینویچ رسید. نفت خام شاخص دبلیوتیآی آمریکا با ۲۷ سنت یا ۰.۳۸ درصد کاهش به ۷۰.۹۷ دلار به ازای هر بشکه رسید.
یپ ژان رونگ، استراتژیست بازار نفت در مؤسسه آیجی (IG) در این باره گفت: قیمتهای نفت هفته جدید را با اندکی کاهش آغاز میکنند، زیرا فعالان بازار منتظر نشانههای بیشتری از تحولات ژئوپلیتیک و چشمانداز سیاستهای بانک مرکزی آمریکا برای تغییر رویکرد درباره نرخ سود هستند.
@tahririeh
درخواست اتحادیه اروپا از شرکتهای چینی برای انتقال فناوری
بروکسل در حال برنامه ریزی برای وادار کردن شرکتهای چینی به انتقال مالکیت معنوی به همتایان اروپایی خود در قبال دریافت یارانههای اتحادیه اروپا برای فناوریهای پاک است.
دو مقام ارشد اتحادیه اروپا به روزنامه فایننشیال تایمز گفتند: معیارهای جدیدی که شرکتهای چینی را به داشتن کارخانههایی در اروپا و به اشتراک گذاشتن دانش فنی ملزم میکند، در هنگام دعوت بروکسل از شرکتها برای بهره مندی از یک میلیارد یورو کمک هزینه برای توسعه باتریها در دسامبر معرفی میشوند. این طرح آزمایشی ممکن است در سایر برنامههای یارانه اتحادیه اروپا نیز اجرا شود.
این طرحها بخشی از موضع سختگیرانه اروپا را در قبال چین را نشان میدهند تا شرکتهای اروپایی را که مشمول قوانین سختگیرانه زیست محیطی این بلوک قرار دارند، در برابر واردات ارزان و آلایندهتر محافظت کند.
@tahririeh
🔻ایران ACUMER را جایگزین سوئیفت کرد
رئیس بانک مرکزی:
🔹از ۱۰ مهر ماه، ایران ACUMER را جایگزین سوئیفت کرد، با هندوستان و پاکستان و سایر کشورهای عضو اتحادیه همکاری کنیم.
🔹با روسها پیمان روسی بستیم؛ کاملا دلار را حذف کردیم و ریال و روبل را جایگزین کردیم.
🔹در دو سال اخیر حملات سایبری به شبکه بانکی افزایش یافته است و مجبوریم پایداری شبکه را افزایش دهیم. اقداماتی انجام شده ولی کافی نیست.
@tahririeh
حداقل حقوق کارمندان ۱۳ میلیون تومان تعیین شد
جبار کوچکینژاد عضو کمیسیون تلفیق در گفتگو با مهر: به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق، حداقل مبلغ مندرج در حکم کارگزینی و قرارداد منعقده ماهانه حقوقبگیران شامل این تبصره به میزان ۱۳۰ میلیون ریال تعیین می شود.
@tahririeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوال رهبری از مجلس!
@tahririeh
درخواست چین از خودروسازان برای حفظ فناوری خودروهای برقی در داخل
چین به خودروسازان خود توصیه و تاکید کرده تا فناوری پیشرفته خودروهای برقی را در کشور حفظ کنند، حتی در شرایطی که کارخانههایی در سراسر جهان میسازند تا از تعرفههای تنبیهی بر صادرات چین بگریزند.
پکن خودروسازان چینی را تشویق میکند تا کیتهای موسوم به ناک-داون (knock-down) را به کارخانههای خارجی خود صادر کنند، به این ترتیب قطعات کلیدی یک خودرو در داخل تولید و سپس برای مونتاژ نهایی در بازار مقصد ارسال میشود.
این دستورالعمل در زمانی ارائه میشود که شرکتهایی از بیوایدی گرفته تا خودروسازی چِری قصد دارند کارخانههایی در اسپانیا تا تایلند و مجارستان بسازند چرا که خودروهای برقی نوآورانه و مقرون به صرفه آنها در بازارهای خارجی نفوذ و گسترش دارند.
@tahririeh
🔰آیا نقدینگی لازم برای تداوم رشد سهام به بازار سرازیر میشود؟
🔸 حدود یک ماه پیش جمعی از فعالان بازار سهام در نامه ای به «عبدالناصر همتی» وزیر اقتصاد اعلام نمودند که بر اساس برآورد کارشناسان به ۵۰ همت نقدینگی جدید نیاز است تا بازار سهام کشور از این وضعیت خارج شود.
اگر چه در هفته گذشته ارزش معاملات تا ۱۰ همت افزایش یافت و این رقم در ۹ ماه اخیر سابقه نداشته است اما باید توجه داشت که نقدینگی جدید ورودی مورد نیاز برای استمرار رشد بازار با ارزش معاملات بازار متفاوت است.
تمام کارشناسان بر این نکته اتفاق نظر دارند که شرط لازم افزایش قیمت سهام و رشد بازار برای یک دوره مستمر، ورود نقدینگی جدید به بازار است و کانال اثرات متقابل بازارها بر یکدیگر و تاثیرپذیری از سیاست های پولی انقباضی و انبساطی نیز از دریچه نقدینگی صورت می گیرد.
«حجت الله صیدی» رئیس سازمان بورس اوراق بهادار در خصوص دغدغه نقدینگی در بازار بورس میگوید: نگران پول در بازار نیستم. وقتی برای یک نامنویسی اولیه در خودرو چند همت پول، یکروزه بلوکه میشود یا مهمتر از آن وقتی هفتهای چند مورد تماس دارم که مدیران صندوقها افزایش سقف میخواهند، این یعنی پول هست. اینکه گاهی صف فروش بیشتر از صف خرید است، مسئله نقدینگی نیست بلکه سرمایهگذار میخواهد سهام یا اوراقش را نقد کند و به بازار دیگر برود.
شرط اصلی ورود نقدینگی به بازار سهام، پیشی گرفتن نرخ بازدهی این بازار نسبت به سایر بازارهای موازی و امیدواری نسبت به تداوم آن، حداقل برای میان مدت است. جابجایی نقدینگی یک ماه اخیر در بازار سهام و بازار طلا و ارز تا حدود زیادی موید این مساله است.
در مسیر ورود و هدایت نقدینگی به بازار سهام، چالشهای متعددی قرار دارد، که برخی از آنها در کنترل و اختیار بورس است و برخی دیگر خارج از کنترل و نظارت بورس می باشد.
آیا نقدینگی لازم برای تداوم رشد سهام به بازار سرازیر می شود؟
با آنکه بازار طلا و ارز در دو هفته اخیر در شرایط نزولی قرار داشت و نقدینگی قابل توجهی از این بازار و همچنین از صندوق های طلا خارج شد که بخش عمده ای از آن وارد بازار سهام شد اما این بازار، همچنان رقیب بورس به شمار می رود و با توجه به ریسک پایین این بازار ظرفیت زیادی در جذب نقدینگی دارد.
بالا ماندن نرخ سود سپرده، نرخ اوراق بدهی و نرخ گواهی سپرده های بانکی عامل مهم دیگری در مقابل ورود نقدینگی به بازار سهام به شمار می رود.
اعتراض فعالان بازار سرمایه به بالا بودن نرخ سود تا جایی بود که رئیس بانک مرکزی به تازگی در جمع فعالان اقتصادی از کاهش نرخ گواهی سپرده از ۳۰ درصد به ۲۵ درصد تا پایان سال جاری خبر داد. این تصمیم در صورت اجرا می تواند گامی در جهت هدایت بخشی از نقدینگی به بازار سهام تلقی شود.
سازمان بورس نیز در جهت هدایت نقدینگی برای استمرار رشد ارزش سهام ابزارهایی در کنترل دارد. معمولا در اوایل دوره شروع رشد بورس، محدود کردن عرضه اولیه سهام شرکت ها تا حدود زیادی می تواند در حفظ نقدینگی برای معاملات موجود بازار و افزایش قیمت سهام تاثیرگذار است. در صورتیکه چنانچه عرضه اولیه ها افزایش یابد بخشی از نقدینگی صرف تقاضای این گروه خواهد شد.
همچنین موافقت یا مخالفت بورس با افزایش سرمایه شرکت ها از محل آورده نقدی سهامداران نیز در هدایت نقدینگی موجود در دست سهامداران موثر است. زمانیکه دور افزایش سرمایه شرکت ها از محل آورده نقدی تند می شود سهامداران بخشی از نقدینگی خود را به شرکت ها می پردازند و با این اقدام توان رشد قیمت سهام به دلیل کاهش نقدینگی تضعیف خواهد شد.
تجربه ادوار گذشته نشان می دهد که موارد دیگری از جمله ثبت نام برای خودروهای داخلی و وارداتی و بلوکه شدن نقدینگی نیز در خروج نقدینگی از بازار سهام تاثیر گذار بوده است.
به طور کلی بخشی از استراتژی رشد بازار سرمایه، به استراتژی مدیریت نقدینگی در بازار برمیگردد که یکی از عوامل رشد بازار به شمار می رود.
www.tahririeh.com/news/31153/
@tahririeh
🔰دلایل سقوط طلای جهانی در اولین روز کاری
🔸قیمت جهانی طلا که در هفته قبل خود را به بالای 2700 دلار رسانده بود ، در اولین روز معاملات هفته به کانال 2600 دلار برگشت، در یک ماه گذشته میلادی اونس جهانی 2.8 درصد کاهش یافته است.
به گزارش رویترز، در هفته گذشته 61 درصد تاجران آمریکایی احتمال می دادند که نرخ بهره 25/ درصد در ماه دسامبر کاهش یابد اما در روزهای اخیر فقط 51 درصد از تاجران احتمال می دهند که نرخ بهره کاهش یابد.
نرخ بهره بالاتر هزینه نگهداری طلا بهعنوان یک سرمایه غیرسودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین میآورد.
برخی سیاستگذاران فدرال رزرو آمریکا هفته گذشته با اشاره به نرخ تورم اعلام کردند باید رویکرد محتاطانهتری در پیش گرفته شود، اما برخی دیگر بر لزوم ادامه روند کاهش نرخ بهره تأکید دارند.
سرمایهگذاران منتظر جزئیات اجلاس کمیته بازار آزاد فدرال آمریکا در ماه نوامبر، اطلاعات تولید ناخالص داخلی و آمار مربوط به شاخص قیمت تولیدکننده هستند که قرار است در این هفته منتشر شود.
از سوی دیگر معاملات آتی طلا بهترین هفته خود را از زمان همهگیری کرونا تجربه کردهاند و تحلیلگران عقیده دارند این عملکرد مثبت بهخاطر روزهای کاری کمتر در این هفته بهدنبال تعطیلات عید شکرگزاری آمریکا ادامه خواهد داشت.
اما نباید از نظر دور داشت که معاملات آتی، سیگنال ها و ظرفیت های زیادی در جریان سازی و سمت و سو دهی به بازارها دارند.
کاهش 1.7 درصدی قیمت جهانی طلا در حالیست که همه رمز ارزها مجدد روند صعودی خود را از سر گرفته اند و بیت کوین دوباره به مرز 100 هزار دلار نزدیک شده است.
www.tahririeh.com/news/31172/
@tahririeh
شبکه روسیه ۲۴ :
🔻پروژه سوخو ۷۵ در بازده زمانی ۲۰۲۵ الی ۲۰۲۶ رونمایی رسمی خواهد شد.
🔻 ایران و چین به عنوان سرمایه گذاران اول و دوم خواهان دریافت این جنگنده نسل پیشرفته روسی بوده، و خط تولید سوخو ۷۵ به احتمال بسیار بالا با موافقت از سوی کاخ کرملین در ایران و چین راه اندازی می شود.
@tahririeh
وزارت خارجه روسیه: روسیه امکان استقرار موشکهای میانبرد و کوتاهتر در آسیا را در صورت حضور موشکهای آمریکا در آسیا بررسی میکند
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در سخنانی گفت: هیچ محدودیتی برای استقرار سامانههای جدید میانبرد «اورشنیک» روسیه مطابق با تعهدات بینالمللی موجود وجود ندارد.
وی در ادامه افزود: تصمیم روسیه برای استقرار موشک های میان برد و کوتاه برد، کاملا به سیاست آمریکا بستگی دارد. پایگاههای آمریکایی در اروپا، از جمله آنهایی که دارای تسلیحات هستهای تاکتیکی هستند، میتوانند در صورت درگیری نظامی فرضی به هدف بالقوه حملات فدراسیون روسیه تبدیل شوند.
@tahririeh
احتمال اعلام آتشبس در لبنان طی ساعات آینده
🔺برخی رسانهها از احتمال اعلام آتشبس در لبنان طی ساعات آینده خبر دادند.
@tahririeh
روزنامه اسرائیل هیوم به نقل از یک منبع اسرائیلی: هیچ سند و مدرکی وجود ندارد که ثابت کند ایران پشت ترور حاخام اسراییلی در امارات بود
@tahririeh