آیت الله مجتهدی ره: حدیث دارد که بدترین مُرده ها مردی است که عزب می میرد. میگن: چرا ازدواج نکردی؟ میگه: زن بگیرم، بچه دار میشم (کی میخواد خرجشو بده). خدا قدرت داره همانطور که به تو روزی داده به بچه ات هم میده.
ما بچه بودیم تو مدرسه کتاب میخوندیم، تو کتاب نوشته بود: یه کسی بچه دار شده بود، موقعی که بچه اش دندون در آورده بود، پدر بچه غصه می خورد.
یکی طفل دندان برآورده بود
پدر سر به فکرت فرو برده بود
پدر نشسته بود فکر می کرد که بچه ام به دنیا بیاد، نون میخواد، ندارم. زنش موعظه اش کرد، گفت: هر آنکس که دندان دهد، نان دهد.
🔸کسی که زن نمیگیره و تمکن مالی هم داره ، از ترس اینکه مبادا بچه دار بشه، خدا اینو لعنت می کنه و ملائکه هم آمین میگن. وقتی خدا لعنت کنه و ملائکه آمین بگن، حتما مستجاب میشه!!
کانال 🇮🇷 تهذیب و اخلاق 🇮🇷 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3810328601Cd756f67536
🔸و تفکر در این مقام عبارت است از آنکه انسان لااقل در هر شب و روزی مقداری- و لو کم هم باشد- فکر کند در اینکه آیا مولای او که او را در این دنیا آورده و تمام اسباب آسایش و راحتی را از برای او فراهم کرده، و بدن سالم و قوای صحیحه، که هر یک دارای منافعی است که عقل هر کس را حیران می کند، به او عنایت کرده، و این همه بسط بساط نعمت و رحمت کرده، و از طرفی هم این همه انبیا فرستاده، و کتابها نازل کرده و راهنماییها نموده و دعوتها کرده،
👈وظیفه ما با این مولای مالک الملوک چیست؟
👈آیا تمام این بساط فقط برای همین حیات حیوانی و اداره کردن شهوت است که با تمام حیوانات شریک هستیم، یا مقصود دیگری در کار است؟
👈آیا انبیاء کرام و اولیاء معظم و حکمای بزرگ و علمای هر ملت که مردم را دعوت به قانون عقل و شرع می کردند و آنها را از شهوات حیوانی و از این دنیای فانی پرهیز می دادند با آنها دشمنی داشتند و دارند، یا راه صلاح ما بیچاره های فرو رفته در شهوات را مثل ما نمی دانستند؟
✅اگر انسان عاقل لحظه ای فکر کند می فهمد که مقصود از این بساط چیز دیگر است، و منظور از این خلقت عالم بالا و بزرگتری است، و این حیات حیوانی مقصود بالذات نیست. و انسان عاقل باید در فکر خودش باشد، و به حال بیچارگی خودش رحم کند و با خود خطاب کند: ای نفس شقی که سالهای دراز در پی شهوات عمر خود را صرف کردی و چیزی جز حسرت نصیبت نشد، خوب است قدری به حال خود رحم کنی، از مالک الملوک حیا کنی، و قدری در راه مقصود اصلی قدم زنی، که آن موجب حیات همیشگی و سعادت دائمی است، و سعادت همیشگی را مفروش به شهوات چند روزه فانی نگردانی، که آن هم به دست نمی آید حتی با زحمتهای طاقت فرسا.
🔹قدری فکر کن در حال اهل دنیا از سابقین تا این زمان که می بینی.
کانال 🇮🇷 تهذیب و اخلاق 🇮🇷 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3810328601Cd756f67536
علامه طباطبایی ره: معاشرت با بدان و تبهکاران مایه هرگونه تیره بختی و بدفرجامی است، و برای روشن شدن این مطلب، همین بس که اشاره شود اگر جنایتکاران و زشت کرداران، مانند دزدان و راهزنان ، سبب انحراف و کج روی شان را بپرسیم، بدون تردید خواهند گفت: همنشینی با بدان و معاشرت با آنان ما را به این روز انداخته است! و در میان هر هزار نفر بدکار و آلوده یکی پیدا نمیشود که از پیش خود، راه ناشایست را انتخاب کند. امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: از همنشینی با بدان دوری کن، چه آن که یار بد، تو را همانند خود می سازد، زیرا تا تو را مانند خود نسازد، تو را نمیپذیرد.
کانال 🇮🇷 تهذیب و اخلاق 🇮🇷 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3810328601Cd756f67536
23.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 برای #امام_حسن علیه السلام چه کردیم؟
🔸استاد فرحزاد
کانال 🇮🇷 تهذیب و اخلاق 🇮🇷 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3810328601Cd756f675366
🔹آیت الله مصباح یزدی: [این اصل] قابل پذیرش است که آدم نیاز دارد به زندگی اجتماعی و این مطلب آنقدر وضوح دارد و همه پذیرفته اند که به عنوان یک تعبیر مورد قبولِ عمومی و حتی در مباحث علمی، میگویند که انسان «مَدَنِیٌ بِالْطَّبع» است.
🔸یعنی انسان طبعا دنبال زندگی اجتماعی است، زندگی مدنی و شهری، نه زندگی فردی، بیابانی، کوهستانی و غارنشینی. اینها طبیعت انسان نیست.
کانال 🇮🇷 تهذیب و اخلاق 🇮🇷 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3810328601Cd756f67536
علامه سید بحر العلوم در راه سامرا به این فکر میکرد که چطور گریه بر سید الشهداء (علیهالسلام) باعث آمرزش گناهان میشود؟
همان وقت متوجه شد که شخص عربی، سوار بر اسب به او رسید و سلام کرد بعد پرسید : "جناب سید درباره چه چیز به فکر فرو رفتهای؟ جناب سید، اگر سوالی داری بپرس شاید جوابش را بدانم".
گفت: چطور میشود خدایِ متعال این همه ثواب به زائرین و گریه کنندگان حضرت سیدالشهداء (علیهالسلام) میدهد، مثلاً در هر قدمی که در راه زیارت برمیدارند، ثواب یک حج و یک عمره در نامه عملشان مینویسند و برای یک قطره اشک گناهانشان آمرزیده میشود؟! چطورممکن است گریه برای سید الشهداء (علیهالسلام) سبب آمرزش گناهان شود؟
سوار گفت: بگذار حکایتی را برایت بگویم.
پادشاهی به همراه درباریان خود به شکار میرفت، در شکارگاه از لشکریان دور شد و آنها را گم کرد. به سختی فوق العادهای اُفتاده و بسیار گرسنه شده بود تا این که چشمش به خیمهای افتاد، وارد آن خیمه شد، در آن سیاه چادر، پیر زنی را با پسرش دید. آنها در گوشه خیمه فقط یک بُز شیردهی داشتند که تنها از راه مصرف شیر این بز زندگی خود را میگذراندند. وقتی سلطان وارد شد، او را نشناختند، ولی به خاطر پذیرایی از مهمان، آن بز را سر بریدند و کباب کردند، چون چیز دیگری برای پذیرایی نداشتند.
فردا که سلطان برگشت، قصه را برای درباریان گفت و پرسید: "چطور لطف این پیرزن را جبران کنم؟"
ای سید بحر العلوم سیدالشهداء (علیهالسلام) هر چه داشت، از مال و منال و اهل و عیال و پسر و برادر و دختر و خواهر و سر و پیکر، همه را در راه خدا داد؛ خدا که نمیتواند تمام سلطنت و داراییاش را به حسین (علیهالسلام) دهد. پس تعجب ندارد که در ازای آن هرگونه ثواب و منزلتی به زائران و گریه کنندگان سید الشهداء(علیهالسلام) بدهد...
هر کسی جوابی داد.
یکی گفت: یک گوسفند کشته؛ شما صد برابر به او بدهید و...
حرف ها که تمام شد.
سلطان گفت: اگر من بخواهم مثل او لطفش را جبران کنم، باید تمام سلطنت و دارایی خودم را بدهم؛ که تازه آن وقت، مقابله به مثل کردهاید و بدون هیچ لطف اضافهای؛ فقط محبتشان را جبران نمودهاید چرا که آنها هر چه را داشتند به شما تقدیم کردند و شما هم باید آنچه دارید به آنها تقدیم کنید.
ای سید بحر العلوم سیدالشهداء (علیهالسلام) هر چه داشت از مال و منال و اهل و عیال و پسر و برادر و دختر و خواهر و سر و پیکر، همه را در راه خدا داد؛ خدا که نمیتواند تمام سلطنت و داراییاش را به حسین(علیهالسلام) دهد. پس تعجب ندارد که در ازای آن هرگونه ثواب و منزلتی به زائران و گریه کنندگان سید الشهداء(علیهالسلام) بدهد...
سوار این را گفت و سید بحرالعلوم ره در فکر فرو رفت، ولی تا سربلند کرد دید هیچ کس کنارش نیست!
سید با خود گفت این مرد که بود؟
چگونه از فکر من خبر داد و یکباره آمد و رفت؟
اشک میریخت که امام زمان (علیهالسلام) را دیده و نشناخته...
کانال 🇮🇷 تهذیب و اخلاق 🇮🇷 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3810328601Cd756f67536
سبزی فروش محله میگفت: یک روز جناب میرزا جوادآقا تهرانی تشریف آوردند و مقداری سبزی خریداری نمودند.
پس از نیم ساعت دیدم ایشان سبزی به دست به طرف مغازهام می آیند، خیلی ناراحت شدم زیرا با خود فکر کردم که شاید سبزی ها خراب بوده و آقا پس آوردند، خیلی خجالت کشیدم و در فکر بودم که چه بگویم. در همین خیالات بودم که دیدم ایشان با آن قد خمیده و چهره ملکوتی وارد مغازه شده اند و فرمودند :این سبزیها را از کجا برداشتی و به من دادی؟ عرض کردم :چطور مگه؟ فرمودند :وقتی سبزیها را منزل بردم، دیدم یک مورچه در میان سبزی هاست و احتمال دادم که لانه مورچه باید درون مغازه شما باشد و من او را آواره کرده ام حالا خودم او را آوردهام تا از جایی که برداشته ای بگذارم، تا به راحتی به سوی لانهاش حرکت نماید.
کانال 🇮🇷 تهذیب و اخلاق 🇮🇷 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3810328601Cd756f67536
حضرت آیتالله بهجت قدسسره مکرر میفرمودند: «ذکری از امام سجاد علیهالسلام است که اگر گفته شود و تسبیح، بدون گفتن ذکر چرخانده شود برای گوینده ثواب گفتن ذکر خواهد بود و همچنین برای او مایۀ فرج و گشایش است».
🔹 امام سجاد علیهالسلام از پدران خود از رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم نقل میکند که حضرت هرگاه نماز صبح را به پایان میبرد با کسی سخن نمیگفت و تسبیح خود را به دست میگرفت و میفرمود: اللَّهُمَّ إِنِّي أَصْبَحْتُ أُسَبِّحُكَ وَ أُحَمِّدُكَ وَ أُهَلِّلُكَ وَ أُكَبِّرُكَ وَ أُمَجِّدُكَ بِعَدَدِ مَا أُدِيرُ بِهِ سُبْحَتِي؛
خدایا! همانا صبح میکنم درحالیکه تو را تسبیح میگویم و تو را تمجید میکنم و تو را ستایش میکنم و تو را تهلیل (لاالهالاالله گفتن) میگویم به عدد آنچه میچرخانم تسبیحم را.
🔹 سپس تسبیح را میگرداند، بدون آنکه تسبیح گوید و با دیگران صحبت میکرد. همینگونه بود تا وقتی به رختخواب میرفت، پس دوباره آن ذکر را تکرار میکرد و تسبیح را زیر سر خود میگذاشت.
کانال 🇮🇷 تهذیب و اخلاق 🇮🇷 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3810328601Cd756f67536
1387-10-22 مداحی - ماه محرم.mp3
8.44M
🎙 مراسم عزاداری محرم ١۴٣٠
🔹در محضر آیت الله العظمی بهجت ره
کانال 🇮🇷 تهذیب و اخلاق 🇮🇷 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3810328601Cd756f67536
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
▫️نماز، بالاترین وقت ملاقات و استحضار و حضور در محضر خداست.
▫️چقدر مردم در مراتب قوسِ صعود و نزول با هم تفاوت دارند! نماز برای خضوع و خشوع جعل شده است با همهی مراتب خضوع و خشوع. ولی چقدر تفاوت دارد نماز و حال کسی که حقیقتاً نمازگزار و حاضر است، با نماز و حال کسی که ادای نمازگزار را در میآورد و شبیه نمازگزار است.
▫️البته بلاکلام چنین کسی نیز تکلیفش ساقط است و عقاب ندارد، ولی نماز او آثار و خواص نماز حقیقی را ندارد.
▫️ما شبیه و صورت نماز را بهجا میآوریم و فایدهی آن فقط اسقاط تکلیف است، به خلاف نماز سلمان رحمهاللّه که آن همه خواص و آثار در تنویر قلب داشت.
کانال 🇮🇷 تهذیب و اخلاق 🇮🇷 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3810328601Cd756f67536
33.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸درس اخلاق
🔹استاد مجاهدی
کانال 🇮🇷 تهذیب و اخلاق 🇮🇷 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3810328601Cd756f67536
تیزر قبض و بسط.mp3
1.2M
🔹قبض و بسط
🔸استاد علیپور
کانال 🇮🇷 تهذیب و اخلاق 🇮🇷 👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3810328601Cd756f67536