🔰 بازداشت امام خميني(ره) توسط رژيم طاغوت و قيام خونين مردم مسلمان ايران (1342 ش)
🔸 در پي طرح لايحه انجمن هاي ايالتي و ولايتي در مجلس شوراي ملي در سال 1341 شمسي، امام خميني(ره) با دستگاه جبّار پهلوي به مبارزه پرداخت. اوج اين مرحله از نهضت، يورش ناجوانمردانه ايادي رژيم به مدرسه فيضيه و ضرب و شتم و كشتار طلاب و فضلاي حوزه علميه قم در دوم فروردين سال 1342 شمسي بود.
🌀 در واكنش به اعمال ننگين رژيم پهلوي، حضرت امام در عصر عاشوراي سال 42، سخنراني كوبندهاي عليه نظام شاهنشاهي ايراد نموده و از شاه و اسرائيل به شدت انتقاد كردند. به دنبال اين سخنراني افشاگرانه، آن حضرت دستگير و زنداني گرديد.
🔹 خبر دستگيري امام، به سرعت در قم و سپس در تهران و ساير شهرها انتشار يافت و موجي از نفرت و خشم عليه شاه به راه افتاد و مردم به راهپيمايي اعتراض آميز پرداختند. شاه این تظاهرات را به طرز فجیعی به خاک و خون کشاند.
⚡️ سرانجام حضرت امام پس از ده ماه از زندان آزاد شد و پس از آزادي نيز همان مسير قبلي را ادامه دادند. قيام 15 خرداد، نقطه عطفي بود در تاريخ مبارزات ملت قهرمان ايران که زمینه ساز پیروزی انقلاب اسلامی در سال1357 گردید.
💠امام خمینی در 12 خرداد 1358 در بیانیه ای درباره قیام 15 خرداد 42 فرمودند: «ملت ما نه محرم را که شاهد قتل عامهای وحشیانه جباران است، فراموش می کند و نه 15 خرداد (سال 1342) را که سرآغاز نهضت اسلامی روحانیت است» و تأکید کردند: «ملت ما این روز را عزیز می شمارد و من پانزده خرداد را برای همیشه عزای عمومی اعلام می کنم.» و در تجمع طلاب و روحانیون و مراجع در مدرسه فیضیه فرمودند: «پانزده خرداد برای اسلام بود و به اسم اسلام بود و به مبدأیّت اسلام و راهنمایی روحانیّت و همین جمعیتها که اینجا هستند، (به وجود آمد.)
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
🔰درگذشت عالم و عارف نام آور شیعه؛ سید ابن طاووس(۶۶۴ق)
⚡️رضى الدين سيد على بن موسى بن جعفر معروف به #سيد_بن_طاووس در 15 محرم سال 580 ق در شهر حلّه در عراق به دنيا آمد. وى در ابتدا از محضر پدر دانشمند خود، سعدالدين ابوابراهيم ونيز جد بزرگوارش وَرّام ابن ابى فراس استفاده كرد و بعدها از افادات ديگر بزرگان حلّه، بهره ى وافى بُرد. او خود گفته یک سال مقدمات و دو سال و نیم فقه خوانده و بعد از آن از استاد بی نیاز گشته و فقط مطالعه می کرده است.
💠سيد در طول عمرش بارها به مسئولیت های دولتی فراخوانده شد اما اجابت نکرد. سال هاى پايانى عمر شريف سيد در زادگاهش سپرى شد و به تدريس و تاليف پرداخت.
🔹او از دانشمندان پر كار مسلمان به شمار مى رفت، چنانكه آثار متنوعى در علم كلام، اخلاق، فقه، حديث از او به جاى مانده است که از جمله آنها اَللُّهُوف، المَلاحِمُ و الفِتَن فى ظهور آثار الحُجّه، اقبال الاعمال، فلاح السائل و کشف المحجة است.
🔸سيدبن طاووس، شاگردان فاضلى پرورش داد كه پدر علامه حلى و علامه حلى و علی بن عیسی اربلی از آن جمله اند.
🔹در اواخر عمر سید بغداد مبتلا به فتنه مغول شد و او به خاطر امان نامه ای که از هلاکوخان دریافت کرده بود، نقیب شیعیان بود و هزار نفر از مؤمنان را به حله رساند.
◾️سید سرانجام در 5 دی القعده 664 قمری مصادف با در بغداد وفات کرد و بدن مطهرش را به نجف اشرف منتقل کرده و دفن کردند.
#زندگی_نامه
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
7.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☑️#امام_زمان
🔴فتنههای آخرالزمان چرا پیش میآیند
🎥 استاد پناهیان
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
🔰درگذشت #میرزا_ابوالحسن_جلوه فیلسوف مشائی شیعه (۱۳۱۴ق)
💠سید ابوالحسن طباطبایی معروف به ميرزا ابوالحسن جلوه در سال 1238 ق در احمدآباد هند به دنيا آمد. نَسَب ايشان با 30 پُشت به امام حسن مجتبى ع مى رسد. ايشان در كودكى به همراه خانواده به اصفهان رفت و در آن شهر به تحصيل پرداخت و راه كمال پيمود. در سال 1273 ق و به علت تنگ دستی و فضای تفرقه آمیز و عیب جویانه اصفهان، راهى تهران شد و بيش از چهل سال در مدرسه ى دارالشفا به تدريس حكمت، فلسفه و رياضيات مشغول گرديد.
🔹از اساتید وی می توان به میرزاحسن پسر آخوند ملاعلی نوری، ملامحمدجعفر لاهیجی، سیدرضی لاریجانی، میرزاحسن چینی و ملاعبدالجواد تونی خراسانی و از شاگردانش به ميرزا طاهر تنكابنى، آيت اللّه محمدعلى شاه آبادى، سيد حسين بادكوبه اى، ملامحمد آملى، جهانگيرخان قشقايى و علامه طباطبايى واشاره کرد.
🌀وی جزو حکمای اربعه تهران محسوب می شد و در دوره ناصری، با رحلت قمشهای و مدرس، درس علوم عقلی به ابوالحسن جلوه منحصر شد.
⚡️تاليفات ميرزا ابوالحسن جلوه نيز گسترده و در خور توجه است كه حاشيه بر شفا و اسفار، اثباتُ الحركةُ الجَوهَريّه، حاشیه بر مبدأ و معاد ملاصدرا، رساله القضیة المهملة هی القضیة الطبیعیة و دیوان اشعار از آن جمله اند.
▫️این حکیم الهی تا آخر عمر همسری اختیار نکرد و در سالهای اخر عمرش نابینا شد و سرانجام در شب جمعه، ششم ذى قعده سال 1314 ق در 76 سالگى در تهران وفات يافت و در مرقد ابن بابْوِيْهْ مدفون گرديد.
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:🔻
https://eitaa.com/nedaye_tahzib
#تقویم_علما
📅 امروز دوشنبه
☀️ 16 #خرداد ماه 1401 شمسی
🌙 6 #ذی_القعده 1443 قمری
❄️ 5 #ژوئن 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت سید ریحاناللّه بروجردی فقیه و نویسنده (۱۲۸۹ش)
➕ رحلت عالم ديني و فقيه بزرگوار آيت اللّه «سيد ريحان اللّه بروجردي» (1289ش)
➕ تشكيل دولت موقت جمهوري توسط «ميرزا كوچك خان جنگلي» در گيلان (1299 ش)
➕ انتقال «امام خميني» رحمه الله از باشگاه افسران به زندان قصر توسط سازمان ساواك (1342 ش)
➕ به خاك سپاري پيكر مطهر امام خميني رحمه الله در گلزار شهداي بهشت زهرا (1368 ش)
➕ ارتحال فقيه اصولي و مفسر قرآن آيت اللّه «محمدباقر ملكي ميانجي» (1377ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت میرزا ابوالحسن جلوه فیلسوف مشائی شیعه (۱۳۱۴ق)
➕ درگذشت میرزا صادق آقا تبریزی مرجع دینی مردم آذربایجان و از مخالفان مشروطیت (۱۳۵۱ق)
➕ شهادت علی قدوسی فقیه، سیاستمدار، از مؤسسان مدرسه علمیه حقانی (۱۴۰۱ق)
➕ درگذشت احمد پایانی اردبیلی عضو سابق جامعه مدرسین حوزه علمیه قم (۱۴۱۷ق)
➕ وفات «ابوالحسن سهروردي» فقيه و رياضي دان (533 ق)1
➕ درگذشت «ابن هاني» شاعر و لغت شناس مسلمان (733 ق)
📆 روزشمار:
▪️5 روز تا ولادت امام رضا علیه السلام
▪️24 روز تا شهادت امام جواد علیه السلام
▪️31 روز تا شهادت امام محمد باقر علیه السلام
▪️33 روز تا روز عرفه
▪️34 روز تا عید سعید قربان
▪️42روز تا عید غدیر
▪️54روزتا محرم
▪️103روزتا اربعین
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:🔻
https://eitaa.com/nedaye_tahzib
#تقویم_علما
📅 امروز پنج شنبه
☀️ 19 #خرداد ماه 1401 شمسی
🌙 9 #ذی_القعده 1443 قمری
❄️ 8 #ژوئن 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ ارتحال ملا حسینعلی تویسرکانی از فقیه، نویسنده و اساتید حوزه علمیه در اصفهان (۱۲۴۸ش)
➕ارتحال سید یونس موسوی نجفی اردبیلی از فقها و اساتید حوزه علمیه نجف و مشهد (۱۳۳۷ش)
➕ درگذشت بانو اشرفالسادات فاضلیان معلم قرآن، معارف اسلامی و استاد اخلاق در همدان (۱۳۹۴ش)
➕اقامه اولين نماز جمعه در حرم حضرت عبدالعظيم به امامت آيت اللّه «خالصي زاده» (1323ش)
➕رحلت فقيه بزرگوار آيت اللّه «سيد محمدحسن الهي طباطبايي» (1347ش)
🌙 #قمری
➕ ارتحال سید مصطفی خمینی عالم شیعه و فرزند بزرگ امام خمینی (۱۳۹۷ق)
➕ تولد «حكيم ناصر خسرو قبادياني» شاعر مشهور ايراني (394 ق)
📆 روزشمار:
▪️2 روز تا ولادت امام رضا علیه السلام
▪️21 روز تا شهادت امام جواد علیه السلام
▪️28 روز تا شهادت امام محمد باقر علیه السلام
▪️30 روز تا روز عرفه
▪️31 روز تا عید سعید قربان
▪️39روز تا عید غدیر
▪️51روزتا محرم
▪️100روز تا اربعین
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
🔰 ما غیر از طلبه ها کسی نداریم!
در تشرفی که آیتالله #الهی_طباطبائی (برادر علامه طباطبائی) به محضر حضرت بقیةالله (عج) داشتند، حضرت به ایشان فرمودند: اگر مشکل و گرفتاری داشتید خدا را قسم بدهید به #ریزه_خواران_سفره_ما.
آیتالله الهی طباطبائی فرمودند: با وجودی که منظور حضرت را فهمیدم اما میخواستم از لسان شریف خودشان بشنوم!
سؤال کردم: آقا جان! ریزه خواران سفره شما چه کسانی هستند؟
حضرت فرمودند: همین طلبهها.
سؤال کردم: آقا جان! شما از آنها #راضی هستید؟ حضرت سکوت کردند و بعد از تأملی فرمودند:
ما کسی را غیر از آنها نداریم!
📚کتاب پای درس علما، محمد تقی صرفی پور، ص ۶۵۷
#امام_زمان
#بازنشر به مناسبت #سالروز_ارتحال
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
🔴درباره اصل و محتوای حکم معنادار رهبر معظم انقلاب برای روزنامه اطلاعات
▪️تکریم تنوع سلایق در چارچوب انقلاب و مساله آزادی
🔹رهبر معظم انقلاب امروز در حکمی سید عباس صالحی را به عنوان مدیرمسول موسسه اطلاعات منصوب کردند. انتصابی که در پی رحلت حجتالاسلام دعایی مدیر پیشین این موسسه صورت گرفت و البته معانی مهمی دارد.
🔹کیهان و اطلاعات روزنامههایی هستند که مدیران آنها در کشور توسط ولی فقیه انتخاب میشوند. مرحوم آقای دعایی حدود ۴۲ سال پیش با حکم امام خمینی(ره) به این سمت منصوب شده بود و همچون تمام احکام امام(ره)، آیتالله خامنهای نیز بعد از رهبری، آن حکم را تغییر ندادند.
🔹عنایت به تفاوتهای بسیار میان کیهان و اطلاعات، بعضاً این تحلیل را برای عدهای پیش میآورد که با توجه به تحلیلشان در نزدیکتر بودن موضع کیهان به مواضع رهبر معظم انقلاب، احتمالاً عدم جابجایی آقای دعایی صرفاً به دلیل ملاحظهای ابقای حکم امام(ره) صورت میگیرد وگرنه رهبر انقلاب حتماً فردی نزدیک به سلیقه کیهان را بعنوان مدیر اطلاعات منصوب میکردند.
🔹اما اصل انتصاب آقای سید عباس صالحی به عنوان جایگزین مرحوم دعایی و محتوای این حکم بسیار پرمعنا بود. اولاً اقای صالحی از چهرههای سیاسی هستند که به عنوان اصلاحطلب یا چپ سنتی شناخته میشود و اگرچه فرد مقید و خوشنامی است اما سلایق سیاسی او با اصولگرایان متفاوت است و از این جهت با آقای حسین شریعتمداری کیهان اختلاف نظرهای محسوس دارد.
🔹اما غیر از سابقه و کاراکتر آقای صالحی، متن حکم نیز تصریح میکند که آیت الله خامنهای ترجیح میدهد روزنامههای زیر نظر ایشان با سلایق متعدد اداره شوند؛ با این حال یک قاعده و مبنای بسیار مهم وجود دارد و آن تنوع سلایق در چارچوب اعتقاد راسخ به انقلاب اسلامی است.
🔹درواقع اعتقاد به تنوع سلایق نه حالت رادیکال غیراصولی به خود میگیرد که ظلم و اقدام علیه انقلاب را به نام تجویز اختلاف سلیقه توجیه کنیم و نه آنکه در ذیل اصول نیز سلایق را به رسمیت نشناسیم.
🔹ممکن است سلیقه و بعضی اقدامات سیاسی آقای دعایی برای برخی دیگر در درون جبهه انقلاب مصداق خط مقدم و بهترین نوع عملکرد محسوب نشود، اما آنگاه که از دریچه حکمرانی و رشد جامعه به موضوع نگریسته شود، نگهداشتن این سلایق در کنار یکدیگر، اقدامی اصولی و هنرمندانه است.
🔹رهبر معظم انقلاب در تیرماه سال ۸۸ نیز فرموده بودند: «یک وقتی به خود آقای خاتمی هم گفتم که اگر امروز یک جریان چپی در کشور وجود نداشت، من لازم میدانستم یک جریان چپ بهوجود بیاورم تا برآیند این دوتا حرکت -حرکت آقای هاشمی و او- یک برآیند معتدل شود. ۸۸/۰۴/۲۰»
/تسنیم
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman