🔰درگذشت عالم و عارف نام آور شیعه؛ سید ابن طاووس(۶۶۴ق)
⚡️رضى الدين سيد على بن موسى بن جعفر معروف به #سيد_بن_طاووس در 15 محرم سال 580 ق در شهر حلّه در عراق به دنيا آمد. وى در ابتدا از محضر پدر دانشمند خود، سعدالدين ابوابراهيم ونيز جد بزرگوارش وَرّام ابن ابى فراس استفاده كرد و بعدها از افادات ديگر بزرگان حلّه، بهره ى وافى بُرد. او خود گفته یک سال مقدمات و دو سال و نیم فقه خوانده و بعد از آن از استاد بی نیاز گشته و فقط مطالعه می کرده است.
💠سيد در طول عمرش بارها به مسئولیت های دولتی فراخوانده شد اما اجابت نکرد. سال هاى پايانى عمر شريف سيد در زادگاهش سپرى شد و به تدريس و تاليف پرداخت.
🔹او از دانشمندان پر كار مسلمان به شمار مى رفت، چنانكه آثار متنوعى در علم كلام، اخلاق، فقه، حديث از او به جاى مانده است که از جمله آنها اَللُّهُوف، المَلاحِمُ و الفِتَن فى ظهور آثار الحُجّه، اقبال الاعمال، فلاح السائل و کشف المحجة است.
🔸سيدبن طاووس، شاگردان فاضلى پرورش داد كه پدر علامه حلى و علامه حلى و علی بن عیسی اربلی از آن جمله اند.
🔹در اواخر عمر سید بغداد مبتلا به فتنه مغول شد و او به خاطر امان نامه ای که از هلاکوخان دریافت کرده بود، نقیب شیعیان بود و هزار نفر از مؤمنان را به حله رساند.
◾️سید سرانجام در 5 دی القعده 664 قمری مصادف با در بغداد وفات کرد و بدن مطهرش را به نجف اشرف منتقل کرده و دفن کردند.
#زندگی_نامه
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
7.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☑️#امام_زمان
🔴 ازکجا بفهمم تویِ مسیرِ امام زمان عجل الله هستم؟
🔵 از کجا بفهمم شناختم از امام زمان درسته؟
🎙#استاد_نصوری
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙حجتالاسلاموالمسلمین استاد #مؤیدی
💢مراقبات چلّه موسویه علیهالسلام
۳/۶؛ توسل و توجه به امام عصر علیهالسلام
🔻برگرفته از سلسلهجلسات شرح دعای مکارمالأخلاق
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
36.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی
🏷 #دیدار_مجلس
6.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 رهبر معظم انقلاب روز گذشته به تصویب "قانون اقدام راهبردی" در مجلس اشاره کردند. این قانون چه هدفی را دنبال می کرد و چرا مهم است؟
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 06 خرداد ماه 1402 شمسی
🌙 07 ذی القعده 1444 قمری
❄️ 27 مه 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت استاد "عبدالجواد اديب نيشابوري" معروف به "اديب اول" (1305 ش)
➕ درگذشت علامه "محمد بن عبدالوهاب قزويني" محقق و مصحح معاصر ايراني (1328 ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت فقيه بزرگ آيت اللَّه "ملامحمد اسماعيل فدايي آستاني" (1262 ق)
➕ وفات امیرخسرو دهلوی،از عرفا و شعرای نامدار پارسیگوی هند (725ق)
❄️ #میلادی
➕ شكست قيام مسلمانان مراكش عليه استعمارگران اروپايي (1926م)
➕ درگذشت "جواهرلَعْلْ نِهْرو" سياستمدار برجسته و اولين نخست وزير هند (1964م)
📆 روزشمار:
▪️4 روز تا ولادت امام رضا علیه السلام
▪️23 روز تا شهادت امام جواد علیه السلام
▪️30 روز تا شهادت امام محمد باقر علیه السلام
▪️32 روز تا روز عرفه
▪️33 روز تا عید سعید قربان
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
◼️"درگذشت "جواهرلَعْلْ نِهْرو" سياستمدار برجسته و اولين نخستوزير هند (1964م)
✍️ جواهر لعل نهرو، سياستمدارِ استقلالطلب و اولين نخست وزير هند، در 14 نوامبر سال 1889م در اللَّهآباد هند به دنيا آمد. وي پس از اتمام تحصيلات خود در رشته حقوقِ دانشگاه كمبريج انگلستان، به قضاوت در هند مشغول شد. نهرو در سال 1918م به پارلمان هند راه يافت و در 1929م به رياست پارلمان رسيد. او در1920 درنهضتي كه به رهبري مهاتما گاندي با هدف آزادي هند از سلطه سياسي انگلستان به راه افتاد شركت كرد و با نهضتهاي ملي همراهي نمود. نهرو در طول مبارزات ضداستعماري خويش 10 بار دستگير و زنداني شد و مجموعا، حدود سيزده سال از عمر خود را در زندان گذراند.
🔹 نهرو پس از استقلال هند، به مدت هفده سال، رهبري بلامنازع هند را برعهده داشت و در اين مدت در صحنه سياست بينالمللي نيز درخشيد و همواره به عنوان يك شخصيت برجسته و صلحدوست مورد احترام مجامع جهاني بود. او بنيادهاي سياسي - اقتصادي هند را پايهگذاري كرد و از يك كشور استعمارزده و بلاديده و دستخوش تفرقه، قدرت يكپارچهاي را در جنوب آسيا پديد آورد.
🔸 نهرو با گذراندن قانوني، نظام طبقه در هند را برانداخت و كارهايي كه براي از بين بردن فقر و عقبماندگي انجام داد، سبب ايجاد انقلاب اساسي اجتماعي و اقتصادي شد. او همچنين از بنيانگذاران جنبش عدم تعهد به شمار ميرود. نهرو سرانجام در بيست و هفت مه 1964م در هفتاد و پنج سالگي درگذشت.
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
15.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☑️#امام_زمان
🔰 راز داستان یوسف
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙حجتالاسلاموالمسلمین استاد #مؤیدی
🔰مراقبات چلّه موسویه علیهالسلام
🔻۵/۶؛ قرآن و ادعیه، نمازشب و دوام طهارت
🔶برگرفته از سلسلهجلسات شرح دعای مکارمالأخلاق
📌معاونت تهذیب حوزه علمیه کرمان
@tahzibkerman
🖌#یادداشت_روز
🔹محترمانه با آقای خسروپناه!
#حسین_شریعتمداری
۱- نقد کیهان بر لایحه عفاف و حجاب که با عنوان «لایحه عفاف یا گسترش بیحجابی»! در یادداشت روز کیهان دوشنبه اول خردادماه جاری آمده بود، با نگاهی مستند، حقوقی و برگرفته از متن لایحه مورد اشاره نوشته شده بود و به وضوح نشان میداد که خروجی لایحه یاد شده، برخلاف نامی که بر آن نهادهاند، نه فقط حفظ عفاف و حجاب نیست بلکه گسترش بیحجابی و حتی تشویق به انجام این پدیده پلشت و عفتسوز را نیز به دنبال دارد. یادداشت کیهان با استقبال گسترده بسیاری از حقوقدانان متعهد، صاحبنظران و عالمان دینی و مردم پاکباختهای که از کشفحجابهای اخیر به تنگ آمده بودند رو به رو شده و انتظار آن بود -و هنوز هم هست- که دولت محترم و قوه گرانقدر قضائیه این لایحه را برای بازنگری و اصلاح مفاد آن پس بگیرند و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی نیز مادام که مفاد لایحه اصلاح نشده باشد، از تصویب آن خودداری کنند و اما...!
۲- در حالی که حمایت تلویحی رسانههای بیگانه و سایتها و کانالهای وابسته به دشمنان تابلودار نظام از لایحه یاد شده، دور از انتظار نبود، برخی از برادرانی که بعضاً دارای مسئولیت رسمی نیز هستند به حمایت از لایحه مورد اشاره پرداخته و درباره آن اظهاراتی داشتهاند که متاسفانه با واقعیت و آنچه در متن لایحه مورد اشاره آمده است فاصله فراوانی دارد. بخوانید!
۳- برادر عزیزمان جناب حجتالاسلام والمسلمین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سخنانی در «مدرسه فصلی پژوهشگاه فقه نظام» با تاکید بر این که «لایحه عفاف و حجاب لایحهای کاربردی و موفق است»! گفته است:
«عدهای که ایراد میگیرند آن را به طور کامل نخوانده و ندیدهاند»! درباره این بخش از اظهارات ایشان باید پرسید از کجا میدانید و بر چه اساسی ادعا میکنید که منتقدان لایحه، «آن را به طور کامل نخوانده و ندیدهاند»؟! این ادعا در حالی است که منتقدان و از جمله کیهان در جای جای نقد خود، ابتدا به متن لایحه استناد کرده و سپس به نقد آن پرداختهاند. اما، جنابعالی در ادعای خود و در تمجید و تعریف از لایحه حتی بک بار هم به متن آن اشاره و استناد نفرمودهاید. حالا خودتان قضاوت کنید که کدامیک لایحه را نخواندهایم؟ ما یا شما؟! ما، جنابعالی را به نخواندن لایحه متهم نمیکنیم (برخلاف شما که بیسند سخن گفتهاید!) ولی میپرسیم که اگر لایحه را خوانده بودید چرا، لااقل در بخشی از اظهارات خود به چند خط از متن و مفاد لایحه اشاره نکردهاید؟...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/265822