هدایت شده از ندای تهذیب
📚#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #یونس، صفحه216، آیات 62 تا 70
🗓1399/06/13
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.com
هدایت شده از ندای تهذیب
216.mp3
484.4K
🔊#صوت_قرآن
🎤توسط استاد #منشاوی
✅صفحه216
🗓1399/06/13
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.com
هدایت شده از ندای تهذیب
142.pdf
117K
📂هر روز با قرآن و عترت
📚#موضوع_صد_و_چهل_و_دو
✅ اوصاف و اسامی روز قیامت
✏️12. روز سودمند نبودن نسبتها و افتخارات
🗓1399/06/13
🌺 @nedaye_tahzib
هدایت شده از ندای تهذیب
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
#مشق_عشق / الگوی رفتاری علما در خانواده موضوع: بلند شدن به پای همسر و فرزندان
#علامه_طباطبایی
شماره 8
🌺 @nedaye_tahzib
هدایت شده از ندای تهذیب
🔻بیانات رهبر انقلاب خطاب به زوجهای جوان
💞 زن و شوهر همدیگر را در راه حق کمک کنند
🔹 رهبر انقلاب: زن میتواند کمک کند به شوهرش برای اینکه در صراط حق ثابتقدم باشد و پیش برود؛ مرد میتواند همین کمک را به زن بکند. مثل دو شریک، مثل دو همسنگر با هم زندگی کنید.
🔆 عملاً، هم در شریعت، هم در واقعیّت خارجی، زن و شوهر نزدیکترین افراد به هم هستند؛ هر چه میتوانید صمیمیّت را، صفا را، محبّت را بین خودتان افزایش بدهید.
❇️ محبّت مایهی اصلیِ زندگیِ شیرین خانوادگی است؛ سعی کنید محبّت را روزبهروز افزایش بدهید که این کار به دست خود انسان هم هست. فروردین ۱۳۹۸
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.com
بابا همیشه سعی میکرد در کارهایش گمنام باشد. کمتر کسی از کارهای او اطلاع پیدا میکرد. اصلاً اهل پست و مقام نبود. حتی از محل کار پدرم چهار سال ایشان را میخواستند تا برود درجه پست جدیدش را بگیرد که پدرم قبول نمیکرد. یک بار هم حاجقاسم به پدرم گفت: «چرا نمیروی درجه جدید خودت را بگیری؟» بابا به حاجقاسم میگوید: «من با لباس بسیجی آمدهام و دوست دارم در لباس بسیجی هم باقی بمانم.» آن لباسی را که درجه سرداری به آن نصب بود پدرم اصلاً استفاده نکرد. فقط یک بار به اصرار ما بچهها پوشید که از او عکس گرفتیم که الان آن عکس در همه جا پخش است. پدرم خیلی به والدینش احترام میگذاشت. وقتی که سال ۶۲ پدربزرگمان فوت میکند، مادرش را میآورد تا با خانواده خودش زندگی کند. تا سال ۷۴ که مادربزرگمان به رحمت خدا رفت پیش ما زندگی میکرد. همیشه بابا میگفت: «اگر من به جایی رسیدهام از دعای خیر پدر و مادرم بوده است.» در صحبتهایشان میگفتند: «اگر یک زیارت میخواهید بروید و پدر و مادرتان از دستتان راضی نباشد آن زیارت هیچگونه ارزشی ندارد. مهم آن است که پدر و مادر از فرزندانشان رضایت داشته باشند.» همچنین پدرم ارادت خاصی به ائمه و شهدا داشتند و به بچههای یتیم خیلی اهمیت میدادند و همیشه دوست داشت در مراسم تاسوعا و عاشورا و شبهای قدر همگی در کنار هم حضور داشته باشیم.
دوست بابا میگفت: یک روز با پورجعفری در گلزار شهدای کرمان روی نیمکتی نشسته بودیم که ایشان به من گفت: «حاجقاسم که جایش را مشخص کرده است؛ من را هم زیر پایش بگذارید.» دوستش میگوید: «تو که اینجا جا نمیشوی؟» بابا میگوید: «چرا من جا میشوم.» الان قبر پدرم به فاصله دو آجر زیر پای قبر حاجقاسم قرار دارد. آنجا نمیشود یک پیکر کامل را دفن کرد، ولی پیکر سوخته پدرم جا شد.
یک بار حاجقاسم به پدرم گفته بود: «اگر نزد خدا آبرو و توفیق شهادت را داشته باشم در بهشت میایستم تا شما بیایید. من بدون تو (حسین) به بهشت نمیروم. این بیمعرفتی است که من بدون تو به بهشت بروم.» در آخر به کسانی که در شبکههای مجازی میگویند وقتی در کشور ایران مشکلات زیاد است چرا به عراق و سوریه کمک میشود، میگویم هر ارگانی یک مسئولیتی دارد. سپاه نیز یک نیروی گسترده است که یک شاخه از آن به مردم سوریه و عراق مربوط میشود. اگر امثال پدر من و حاجقاسم نباشند ناامنیهای بسیاری در این کشورها و به تبع آن در ایران به وجود میآید. پدر من، شهیدان حاج قاسم، مظفرینیا، وحید زمانینیا و... میروند تا برای ما امنیت و آرامش به ارمغان بیاورند.»
به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، یک اربعین از تدفین پیکرهای مطهر شهدای مقاومت در کرمان گذشت... روزهایی که به سختی می گذرد و به راحتی نمی توان درباره آن صحبت کرد؛ حاج قاسم فراموش نشدنی است اما نمی توان از یاران او نیز یاد نکرد؛ همانگونه که خود نیز در بخشی از وصیت نامه اش آورده است «نمیتوانم از حسین پورجعفری نام نبرم که خیرخواهانه و برادرانه مرا مثل فرزندی کمک میکرد و مثل برادرانم دوستش داشتم. از خانواده ایشان و همه برادران رزمنده و مجاهدم که به زحمت انداختم شان عذرخواهی میکنم.»
سردار شهید حسین پورجعفری، دستیار و محرم اسرار سردار شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه، از یادگاران دفاع مقدس و از جانبازان جنگ تحمیلی در سال ۱۳۴۵ در گلباف کرمان متولد شد و بیش از ۴۰ سال تا پای شهادت همراه و همراز سردار سلیمانی گام برداشت؛ از سردار پورجعفری به عنوان مخزن اسرار لشکر ۴۱ ثارالله و محرم ترین فرد به سردار سلیمانی یاد میشود تا جایی که تلفنهای خاص و قرار ملاقات و برنامههای ویژه ایشان را نیز شهید پورجعفری هماهنگ میکرد.
خواهر شهید پورجعفری می گوید: برادرم به اطاعت از ولی امر مسلمین، رعایت حجاب و اقامه نماز اول وقت تأکید فراوان داشت و خودش نیز این موارد را رعایت می کرد؛ هیچ زمان جلوی دوربین نمی آمد و هرگز از خودش برای کسی صحبت نمی کرد و کسی نمی دانست برادر ما همراه حاج قاسم سلیمانی است.
نفیسه پورجعفری، دختر شهید حسین پورجعفری در بخشی از مصاحبه خود با روزنامه جوان می گوید: «هیچ پست و مقامی پدرم را مغرور نکرد. تواضعی مثالزدنی داشت. علاقهای به پست و مقامهای دنیایی نداشت. هر از گاهی که به بابا گلایه میکردیم و میگفتیم چرا اینقدر کم به خانه میآیید؟ پاسخ میداد: «به خاطر راحتی شما.» ...درخصوص حجابِ من و خواهرم از همان کوچکی به ما تأکید داشت ولی هیچوقت این حرف را مستقیم به ما نمیگفتند و مستقیم از ما نمیخواستند که باید حجابتان چادر باشد. ولی به صورت غیرمستقیم با حرفزدنشان و انجام کارهایشان ما متوجه شدیم که باید پوشش چادر داشته باشیم.
همیشه حاجقاسم، بابا را با نام کوچک «حسین» صدا میزد. حاجقاسم میگفت: «اگر دو نفر در این دنیا من را حلال کنند من میتوانم شهید شوم و وارد بهشت شوم. یکی خانمم و دیگری حسین است.» با آنکه پدرم این همه سال با حاجقاسم بود، ولی هروقت تلفنی با حاجی صحبت میکرد، یک شرم خاصی روی صورت بابا نمایان میشد. انگار در صحبت خود با یکدیگر خجالت میکشیدند. خیلی وقتها بابا به خاطر مشغله کاریاش صبح زود قبل از اذان صبح دم در خانه حاجقاسم منتظر میایستاد. حتی یک کارتن در ماشین داشت که نماز صبحش را روی آن میخواند و منتظر حاجی میماند. با تردد پدرم تمام همسایهها هنگام رفتن به سر کار «پورجعفری» را میشناختند. حتی موقع برگشت هم وقتی پدرم مطمئن میشد حاجقاسم داخل خانه شده است به منزل خودمان برمیگشت. تا موقعی که چیدمان کار برنامهها، جلسه، هماهنگیها و مأموریتها را انجام نمیداد بابا خیالش راحت نمیشد.
شب شهادت بابا با خواهرم خانه پدری مادرم بودیم. بچههای هر دوی ما خیلی بیتابی میکردند و نمیخوابیدند. تا دیروقت بیدار بودیم. یک ساعت قبل از آن اتفاق، بابا با ما تماس گرفت و حال تکتک ما را پرسید و به ما گفت: «ما جای اولیه هستیم. میخواهیم جابهجا شویم و جای دیگر برویم. مواظب خودتان باشید.» طوری صحبت میکرد که انگار دارد آخرین سفارشها را میکند. صبح بعد از اذان صبح تلفن خانه زنگ خورد. تعجب کردم. گفتم شاید خود بابا باشد. با امید صدای بابا گوشی را برداشتم که دیدم یکی از فامیلها گفت: «بابات کجاست؟ زیرنویس تلویزیون را دیدید؟ نوشته است: حاجقاسم را شهید کردهاند.» تا این حرف را شنیدم گفتم: «حتماً بابا هم شهید شده است.» فامیل مان گفت: «نه؛ اسم کس دیگری به جز حاجقاسم در زیرنویس نبود.» گفتم: «امکان ندارد. بابای من همیشه با حاجقاسم بود. مطمئنم شهید شده است.» بعد هرچه با محل کار پدرم تماس گرفتم، کسی به من جواب نداد و میگفتند هنوز مشخص نیست ولی وقتی که گفتند حاجقاسم شهید شده ما همگی فهمیدیم که بابا هم شهید شده است. تا اینکه بعداً به ما خبر موثق دادند.
هدایت شده از ندای تهذیب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری #ندای_تهذیب
*بیانات بسیار مهم رهبر انقلاب در دیدار جمعی از فعالان عرصه خانواده
موضوعات مطرح شده: بقاء خانواده، فرزندآوری، ازدواج جوانان و....
#خانواده
#ازدواج
#فرزند_آوری
🌼 @nedaye_tahzib
🍀 tahzib-howzeh.com
1194401537_-214885.mp3
7.64M
شرح دعای مکارم الاخلاق دعای بیستم صحیفه سجادیه
استاد : حاج آقا شیخ بهایی زید عزه
جلسه: پنجاه وهفتم ۱۳۹۹/۶/۱۳
زمان : ۱۶ دقیقه
هدایت شده از ندای تهذیب
🍂سلسله مباحث: راه و رسم طلبگی
شماره 4
🔹موضوع: اصول حاکم بر برنامه ریزی/ قسمت چهارم
اصل دوم: هماهنگی و توازن، تناسب تقریبی
در برنامة کامل تناسب اجزا و عناصر «به طور تقریبی» حفظ میگردد. کلمة «به طور تقریبی» اهمیت فراوانی در این جمله دارد؛ زیرا در یک زمینة مشخص و برای رسیدن به یک هدف معین، بیش از یک طرح و برنامه میتوان ارائه داد. مثلاً برای ساختن یک منزل مسکونی در زمینی مشخص، بر اساس سلیقههای مختلف، نقشههای متعددی میتوان کشید. هیچ یک از این نقشهها ترجیح قطعی بر دیگری ندارد و همه، زیبا و کامل طراحی شدهاند. کامل بودن نقشهها در این است که:
1.. همة اجزای لازم برای یک واحد مسکونی در آنها یافت شود.
2.. نسبت میان اجزا به طور تقریبی محفوظ ماند.
وجود «حمام» درمنازل مسکونی ضروری است و نبودن آن نوعی کاستی در طراحی نقشه بهشمار میرود. مساحت آن هم به طور تقریبی روشن است. مثلاً نباید از اتاق پذیرایی و حیاط، بزرگتر یا از یک متر مربع کوچکتر باشد. با این اطلاعات میتوان حمام را در هرگوشه زمین پیشبینی کرد، به شرطی که در ترکیب کلی، تناسبها برهم نخورد. در طراحی اندام انسان، وجود همة اعضا ضروری است. نبودن هریک از اندامها نوعی معلولیت است. اندازة چشم و گوش و دهان، فواصل میان اعضا و نسبتهای کلی هم، به طور تقریبی رعایت شده است. کم و زیادشدن این اندازهها تا حدودی امکانپذیر است و موجب اختلاف شکل انسانها میشود. اما اگر این اندازهها و نسبتها یکباره برهم خورد، آنچه به دست میآید، پدیدة دهشتناکی است!
برنامة زندگی طلبه هم عناصری ضروری دارد که با نسبتهای تقریباً مشخصی باید در کنار هم قرار داده شوند. نبودن هریک از آن عناصر یا بر هم خوردن شدید نسبتها، طرح نهایی را غیرقابل تحمل و ناقص مینماید، گرچه کم و زیاد شدن اندک اندازهها و نسبتها، دست ما را برای طراحیهای مختلف و نتایج متفاوت باز میگذارد. به بیان دیگر تشخیص اولویتها در طراحی نمای کلی برنامه ـ باتوجه به اهداف و انتظارات ـ امکانپذیر است. ولی این بدان معنی نیست که برای رسیدن به هدف تنها یک طرح بتوان ارائه داد و جایگاه قطعی مشخص یا اندازه واحدی برای هر فعالیت بتوان تعریف کرد. اینگونه نیست که برای هر لحظه، تنها یک برنامة مفید پیش روی ما باشد و تخلف از آن، نظام برنامه ما را بهکلی بههمریزد!
نوعی قابلیت انعطاف وجابجایی در برنامه متناسب با سلیقههایمختلف وجود دارد که شرط إعمال آن پاسداری از تمام عناصر و حفظ اندازهها و نسبتهای کلی است. این سؤال که «الان چه کنم؟»، «جمعة این هفته چه برنامهای داشته باشم؟»، «تابستان امسال را چگونه بگذرانم؟» از بنیاد، سؤال ناتمامی است و هیچ کس نمیتواند به آن پاسخ بگوید، مگر آنکه طرح کلی حاکم بر برنامه را برای او مشخص کنیم. این پرسش شبیه آن است که قبل از مشخص کردن کاربری زمین و طراحی نقشه کلی آن بپرسیم، این گوشة زمین را به چه چیز باید اختصاص داد؟ «این گوشة زمین» هویتی مستقل از کل زمین ندارد، که بدون در نظر گرفتن کل، تکلیف آن معین شود. سلیقة طراح ساختمان، پس از درنظر گرفتن فضای کل زمین جایگاه خاصی برای هر یک از اتاقها، آشپزخانه، هال و.. . تعیین میکند. «برنامهریزی» هنر حفظ اولویتها و اهمیتها در سطح کلی و ترجیح سلیقهمند یکی از امور بر دیگری در سطح جزئی است.#ویژه_طلاب
#ندای_تهذیب
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.com
#جمعه_مهدوی
#حدیث_مهدوی
الغیبة للنعمانی مُحَمَّدُ بْنُ هَمَّامٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ الْخَالَنْجِیِّ عَنْ دَاوُدَ بْنِ أَبِی الْقَاسِمِ قَالَ:
کُنَّا عِنْدَ أَبِی جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ الرِّضَا علیهما السلام فَجَرَی ذِکْرُ السُّفْیَانِیِّ وَ مَا جَاءَ فِی الرِّوَایَةِ مِنْ أَنَّ أَمْرَهُ مِنَ الْمَحْتُومِ،
فَقُلْتُ لِأَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام هَلْ یَبْدُو لِلَّهِ فِی الْمَحْتُومِ؟
قَالَ نَعَمْ، قُلْنَا لَهُ فَنَخَافُ أَنْ یَبْدُوَ لِلَّهِ فِی الْقَائِمِ!
قَالَ: الْقَائِمُ مِنَ الْمِیعَادِ.
*
بیان: لعل للمحتوم معان یمکن البداء فی بعضها و قوله من المیعاد إشارة إلی أنه لا یمکن البداء فیه لقوله تعالی إِنَّ اللَّهَ لا یُخْلِفُ الْمِیعادَ [آل عمران: ۹، الرعد: ۳۳]
ثم إنه یحتمل أن یکون المراد بالبداء فی المحتوم البداء فی خصوصیاته لا فی أصل وقوعه کخروج السفیانی قبل ذهاب بنی العباس و نحو ذلک.
----------
داود بن ابی القاسم میگوید:
نزد امام جواد علیه السلام بودیم که سخن از سفیانی به میان آمد واینکه در روایت وارد شده که خروج او از حتمیات است.
پس از حضرت جواد علیه السلام پرسیدم:
«آیا در امر حتمی نیز برای خدا بداء حاصل میشود؟ »
فرمود: «بله! »
به حضرتش عرض کردیم: «می ترسیم در مورد قائم نیز برای خدا بداء حاصل شود! »
فرمود: «قائم از میعاد (تخلف ناپذیر) است. »
بحارالانوار - باب ۲۵ - مجلد ۵۲، صفحه ۲۵
غیبت نعمانی ص ۳۰۲
توضیح :
ممکن است کلمه «محتوم» معانی ای چند داشته باشد که بداء یکی از آنها باشد. عبارت «من المیعاد» اشاره به این است که بداء در قائم راه ندارد،
زیرا خداوند میفرماید: «إِنَّ اللَّهَ لایُخْلِفُ الْمیعادَ»، {تو وعده ات را خلاف نمی کنی. } آل عمران / ۱۹۴ -
همچنین ممکن است مقصود از بداء در امر محتوم، بداء در خصوصیات آن باشد نه در اصل وقوع آن، مثل خروج سفیانی قبل از رفتن بنی عباس و مانند آن. مرحوم مجلسی - بحار الانوار
🍃اللهم عجل لولیک الفرج🍃
..