#افغانستان #ترکیه
ماجرای استقرار نظامیان ترکیهای در فرودگاه کابل چیست؟
🔸فرودگاه بینالمللی کابل، آخرین ایستگاه و پایگاه نظامیان خارجی در افغانستان است و تداوم حضور ترکیه برای کنترل و تأمین امنیت آن از این منظر مهم شده است.
طبق اظهارات "خلوصی آکار" وزیر دفاع ترکیه، این فرودگاه طی شش سال اخیر در کنترل نظامیان ترکیه قرار داشته است و موضوع اصلی مذاکرات اخیر آمریکا و ترکیه در خصوص افغانستان، تداوم حضور آنها در فرودگاه کابل است.
آمریکا اهمیت فرودگاه کابل را در حفظ فعالیت سفارتهای خارجی از جمله سفارت خود میداند. استقرار نظامیان ترکیهای نیز برای تامین امنیت مسیرهای مابین این نقاط و مناطق اطراف فرودگاه انجام خواهد گرفت.
از جزئیات و افزایش تعداد نظامیان ترکیهای اطلاعاتی منتشر نشده است، اما برخی مقامات آمریکایی اظهار داشتهاند که مقامات وزارت دفاع این کشور خواستار استقرار ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر نظامی ترکیه در فرودگاه کابل شده است. همچنین گفته میشود که کلیات این موضوع با ترکیه و دولت افغانستان مطرح و نهایی شده و در هفتههای آتی به اجرا خواهد رسید.
دولت افغانستان نیز از استقرار نظامیان ترکیهای در فرودگاه کابل استقبال کرده است، اما طالبان حضور نظامیان خارجی از جمله ترکیه را غیر قابل قبول خوانده است.
فرودگاه کابل در واقع یک پایگاه هوایی مجهز است که علاوه بر اینکه قادر به اسکان بیش از صد فروند هواپیما در درون خود است، دارای مجموعه وسیعی از پایگاههای نظامی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو است. این فرودگاه در سال ۱۹۶۰ میلادی توسط شوروی ساخته شده و در طول بیست سال اخیر توسط آمریکا و با بودجه ژاپن و ناتو توسعه داده شده است.
فرودگاه کابل آخرین نقطه حضور نیروهای خارجی در افغانستان است و افزایش تعداد نظامیان ترکیه در آنجا پوششی برای حفظ منافع و فعالیتهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا در افغانستان است.
#افغانستان
🔺طالبان شهرک و گذرگاه اسپین بولدک واقع در مرز استان قندهار با پاکستان را به تصرف خود درآورد.
🔺طالبان از تصرف مرکز شهرستان ارغنداب در استان قندهار خبر داد.
#اسرائیل #امارات
آغاز به کار رسمی سفارت امارات در تلآویو
🔸 به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام؛ ساعاتی قبل طی مراسمی با حضور مقامات سیاسی و نظامی اسرائیلی و اماراتی سفارت امارات در تلآویو به طور رسمی شروع به کار کرد.
مراسم افتتاحیه سفارت امارات در تلآویو، با حضور رئیس رژیم صهیونیستی و محمد آل خاجه سفیر امارات در اسرائیل و دیگر مقامات سیاسی و نظامی برگزار شد.
این در حالیست که حدود دو هفته قبل، سفارت رژیم صهیونیستی در ابوظبی و کنسولگری این رژیم در دبی افتتاح شد.
#یمن
حمله ائتلاف سعودی به مواضع انصارالله در جنوب مأرب
🔸بر اثر حمله نیروهای منصورهادی با حمایت جنگندههای ائتلاف سعودی به مواضع انصارالله در جنوب استان مأرب، مرکز مدیریت رحبه و چند روستای دیگر سقوط کرده است.
پس از حمله غافلگیرانه نیروهای ائتلاف سعودی به جبهه جنوب استان مأرب، نیروهای انصارالله از مرکز مدیریت رحبه به مناطق جنوبیتر که دارای استحکامات دفاعی و پشتیبانی بیشتری است، عقب نشینی کردهاند. درگیریها به علت عقب نشینی انصارالله محدود بوده و دو طرف تلفات و خسارات چندانی نداشتهاند.
طبق اظهارات منبع میدانی "تحولات جهان اسلام"، انصارالله در حال تدارک برای بازپسگیری مرکز مدیریت رحبه و سایر مناطق در این محور است. بنابراین انتظار میرود جبهه جنوب مأرب در ساعات آتی شاهد درگیریهای سنگین و حملات هوایی جنگندههای ائتلاف سعودی باشد.
♦️ چرایی تعامل ایران با طالبان
#تحلیل_کوتاه
🔹 در روزهای اخیر و همزمان با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و به دنبال آن حملات سراسری و گسترده نیروهای طالبان به بخشهای مختلف کشور که منجر به اشغال دستکم ۸۰ درصد از مساحت افغانستان شده، نگرانیهای بسیاری در بین افکارعمومی و نخبگان در ارتباط با آینده تحولات این کشور و نسبت آن با منافع ایران ایجاد شده است.
🔹 نقطهعطف این نگرانیها برای اذهان مخاطب ایرانی هم تصرف کامل مرز «اسلام قلعه» توسط نیروهای طالبان بود. با تسلط طالبان بر این منطقه عملاً طالبان در همسایگی ایران قرار گرفت. وقوع این رخداد، در کنار رفتوآمدهای متعدد هیئتهای طالبان به تهران، ابهاماتی را در رابطه با دلایل و چرایی تعامل و همراهی جمهوریاسلامی با طالبان ایجاد نموده که نیازمند پاسخگویی است.
🔸 در بیان تحلیل دلایل تعامل ایران با طالبان، مهمترین و جدیترین دلیل را میتوان رویکرد ایران بر اساس دیدگاه هزینه و فایده دانست تا به موجب آن بتواند بیشترین منافع برای کشور حاصل شود. بر اساس این دیدگاه، ایران به صورت منطقی باید با طالبان به عنوان یک واقعیت موجود در مرزهای شرقی خود تعامل کند تا بتواند ضمن حفظ امنیت مرزهای طولانی خود با افغانستان، بیشترین منافع را در این کشور کسب نماید. در این راستا منافع دیگری از جمله تامین امنیت و تحقق منافع شیعیان و قوم هزاره نیز از اولویتهای سیاست ایران در افغانستان است که میتوان از طریق تعامل با طالبان به کسب آن پرداخت.
🔸 موضوع دیگری که از دلایل تعامل ایران با طالبان است و از نقاط مشترک بین ایران و این گروه محسوب میشود، رویکرد ضدآمریکایی طالبان است. ظاهراً بخشهایی در جمهوریاسلامی مدتهاست، بر سر این زمینه مشترک با طالبان همکاری داشتهاند که نتیجه آن خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان است. این ویژگی و تعامل میتواند به عنوان یک ظرفیت در منطقه مورد استفاده ایران قرار گیرد.
✅ نکته مهم پایانی اینکه ضروری است جمهوریاسلامی در تعامل با طالبان، همانند هر طرف دیگری نهایت هوشمندی و احتیاط را به خرج دهد و ضمن اکتفا ننمودن به وعدهها برای مواردی که ذکر شد تضمینهای محکم اخذ نماید.
تفاوت و توافق روحانی با بایدن
🔹آقای روحانی و جو بایدن، یک تفاوت باهم دارند و یک اشتراک و توافق!
♦️فرق شان در این است که دولت بایدن، کنگره را پشتوانه چانه زنی و زیاده خواهی خود می بیند. وقتی طرف ایرانی می گوید باید تضمین بدهید که دوباره توافق را زیر پا نمی گذارید"، مقامات آمریکایی می گویند نمی توانیم، چون کنگره چنین اجازه ای نمی دهد(!)
🔹هیچ بد و بیراهی هم علیه کنگره نمی گویند؛ چرا که نوع قوانین تحریمی شدید علیه ایران، با همراهی نمایندگان و سناتور های دموکرات به دست آمده است. آنها در هر چه با جمهوری خواهان اختلاف داشته باشند، در دشمنی علیه ایران اتفاق نظر دارند.
♦️متاسفانه در این طرف، آقای روحانی اصرار مشکوکی دارد بر این که نقش مشابهی برای پارلمان قائل نباشد و از ایستادگی مجلس بر حداقل حقوق ملت ایران به عنوان ابزار مقاومت و چانه زنی استفاده نشود. بر عکس، سعی می کند ناکامی حاصل از اعتماد به دشمن را گردن مجلس بیندازد!
🔹اما اشتراک! چنان که از ادبیات مقامات آمریکایی و روحانی در چند هفته اخیر بر می آید، گویا توافق حاصل شده؛ ولی نه توافق برای احقاق حق ایران، که آمریکا نمی پذیرد.؛
♦️توافق بر سر این که هر دو، مجلس و سایر مراجع قانون ایرانی را عامل نرسیدن به توافق در وین معرفی کنند و آمریکای خبیث و عهدشکن تبرئه شود! یعنی دولت آمریکا می تواند برای تبرئه خود از همه خیانت ها، در شورای امنیت یا دیوان لاهه، صرفا به خلاف گویی های آقای روحانی استناد کند!
🔹مقامات دولت بایدن برای کتمان مخالفت خود با لغو همه تحریم های پسا برجامی (به شکل قابل راستی آزمایی) و ارائه تضمین روشن، ادعا می کنند توپ در زمین ایران است و رهبری ایران باید تصمیم بگیرد(!)
♦️این دروغ در حالی است که رهبر انقلاب، موضوع را به شورای عالی امنیت ملی سپرده اند و قانون بازدارنده مجلس (با وجود دو سال تاخیر و پنج ماه تعلل دولت روحانی) تحت نظارت و هدایت همین شورای عالی، به تصویب رسیده است.
🔹متاسفانه آقای روحانی و مدیرانش، به جای تمکین از قانون و تصمیمات اجماعی "شورا"، هر چند وقت یک بار، مجلس یا شورای عالی امنیت ملی، شورای نگهبان، و مجمع تشخیص مصلحت را مانع توافق معرفی می کنند؛ و حال آن که جنازه برجام سه سال است روی زمین مانده.
♦️ دولت بایدن حاضر نیست به همان توافق اوباما برگردد. بلینکن، نام برجام را "توافق سابق"! گذاشته است. آمریکایی ها در حالی که از همان سال 94 علیه لغو تحریم ها کارشکنی کرده اند، می گویند بند های رو به پایان تعهدات ایران باید تمدید شود و تعهدات برجامی افزایش یابد!
🔹همچنین می گویند ایران باید مذاکره برای کاهش توانمندی های دفاعی و منطقه ای خود را بپذیرد؛ بی آن که توقع ارائه تضمین از سوی آمریکا داشته باشد! تحریم های پسا برجامی را هم چند دسته تقسیم کرده اند و نیمی از آن را همچنان اعمال خواهند کرد!
♦️انتظار این بود که آقای روحانی اگر در انعقاد برجام، هشدار های دلسوزانه صاحب نظران را نشنید، لااقل در هفته های آخر دولتش، بهانه دست دشمن ندهد و بر خطوط قرمز برآمده از عبرت های برجام متعهد بماند.
🔹او اما گویا با دادن آدرس های خلاف واقع و غبار آلود کردن فضا، مصمم است ثابت کند آنچه در این هفت هشت سال در زمینه بزک کردن دشمن و نشاندن جبهه خودی به جای متهم انجام شده، فراتر از خطا، و یک خط بوده است.
محمد ایمانی
هدایت شده از کانال خبری تحلیلی بصیرت
♨ یارانه پنهان و نوع مواجهه با آن
*تردیدی نیست که در کشور ما شیوه تولید و مصرف انرژی و قیمتگذاری آن صحیح نیست؛ اما عدهای از کارشناسان با استفاده از مدلهای مختلف، به تحلیل هزینهکرد یارانه پنهان پرداخته و افزایش بیمنطق قیمتهای انرژی را راهکار سروسامان دادن وضعیت انرژی در کشور میدانند. این کارشناسان، کاهش سرمایهگذاری در تولید برق در کشور را صرفاً متأثر از ارزان بودن قیمت آن میدانند؛ اما بهراستی تجویز چنین مدلی در بیان یارانه پنهان صحیح است؟
1⃣ بهصورت نسبی اتخاذ سیاست تثبیت قیمت و تضمین قیمت (یا همان قیمتگذاری دستوری) بلای جان اقتصاد است. چه اینکه اولی بازار سیاه تولید میکند و دومی نظام یارانهای؛ اما پرهیز از اتخاذ این دو سیاست اقتصادی، مستلزم داشتن نظام تولید رفاه سالم و البته با در نظر گرفتن پارامترهای خاص است، نه اقتصادی که به دو مصیبت بیتدبیری و تحریم دچار شده باشد. اقتصاد را باید در یک زنجیره کامل دید. آیا بیتدبیری مسئولین در بخش تولید و سرمایهگذاری را باید در بخش مصرف جبران کرد؟
2⃣ تحلیل یارانه پنهان بدون احتساب ارزش پول ملی، قدرت خرید مردم و وضعیت نظام معیشتی مردم، اشتباه است. برای مثال گران کردن غیرمنطقی برق به بهانه عادلانه شدن توزیع یارانه پنهان، ایجاد فاجعه و تورم سرسامآور در بخشهای مرتبط بوده و تولید بحران خواهد کرد.
3⃣ در بیان یارانه پنهان، در حالی کالا و خدمات را به قیمت دلار حساب میکنند که نظام حقوق و مزایا در ایران برحسب ریال است. نمیشود که نظام ارائه خدمات و مصرف، دلاری باشد و نظام حقوق و مزایا، ریالی. نیروگاهی که انرژی اولیه را بهصورت ریالی، آنهم با یارانه و با قیمت ۵۰ ریال دریافت میکند، چرا باید تولیدش را بهصورت دلاری در کشور بفروشد؟!
4⃣ درست است که افراد بهصورت ناعادلانه و نابرابر از يارانه پنهان بهرهمند میشوند؛ ولی صرفِ اتخاذِ سیاست تثبیت و گران شدن قیمت برق، راه درمان این مصیبت نیست، بلکه منجر به فشار بر قشر مستضعف شده و همچنین حرکت یارانه پنهان از جیب ثروتمندانِ پرمصرف به جیب تولیدکننده خواهد شد و دولت و مردم منتفع نهایی آن نخواهند بود.
👈 نکته پایانی
در استفاده بهینه از یارانه پنهان، اولاً لازم است که درآمد مردم از طریق بسترسازی مناسب اقتصاد، توسط دولت افزایش یابد تا مردم توان پرداخت هزینههای واقعی را داشته باشند. ثانیاً در بخش مصرف، اصلاح نظام قیمتگذاری بر اساس میزان مصرف، و در بخش تولید، حمایت بیشتر از بخش خصوصی در دستور کار قرار گیرد.
✍ علی محمدی
✅ بصیرت
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
sarih(1).mp3
12.5M
سربازان گمنام حضرت موسی ، شاخه اطلاعاتی ایران در اسرائیل
ایران در کنار شاخه نظامی منطقه ای ، شاخه اطلاعاتی هم دارد. سربازان گمنام حضرت موسی بخشی از شبکه اطلاعاتی ایران در سرزمین های اشغالی که قدمت آن به بیش از ربع قرن میرسد...
رویترز: ایران برای ادامه مذاکرات قبل از دولت رئیسی آماده نیست
🔹خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع دیپلماتیک ادعا کرد ایران برای ازسرگیری مذاکرات جهت بازگشت به پایبندی به توافق هستهای تا زمان آغاز شدن دولت رئیسی، آماده نیست.
🔸این منبع مدعی شد ایران این مسئله را از طریق مقامهای اروپایی بهعنوان میانجی در گفتوگوهای غیرمستقیم با آمریکا انتقال داده.
🔹پیش از این سناتور باب منندز رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا مدعی شد حصول توافق برای بازگشت به برجام در آینده نزدیک محتمل نیست.