روز دوازدهم محرم
یکی از سختترین روزها برای اهل بیت روز دوازدهم محرم است، روز ورود اهل بیت : به کوفه و یکی از سختترین روزهایی که بر خاندان مقدس پیغمبر اکرم گذشته است. امروز برای اهل بیت قطعا سختتر و #ناگوارتر_از_روز_عاشورا بوده است؛ همچنانکه روز ورود به شام هم همین طور است.
عمر سعد شب یازدهم محرم را در کربلا اُتراق کرد برای این که کارهایش را انجام بدهد. یکی از کارهایش دفن کردن بدن کشتههای خودشان بود و بعد هم جریان آتش زدن خیمههای اباعبدالله. کار دیگری که انجام داد این بود که سرهای مقدس شهدا را از بدنها جدا کرد و پیشاپیش در همان شب یازدهم به طور خصوصی به کوفه فرستاد. عصر روز یازدهم اهل بیت را حرکت دادند و فاصله بین کربلا تا کوفه را یکسره آمدند به طوری که صبح روز دوازدهم به دروازه کوفه رسیدند و سرهای مقدس شهدا را به استقبال آنها فرستادند، چون میخواستند سرها را همراه اسرا وارد شهر کنند.
مردی به نام مسلم ـ که بنّا و گچکار بوده و علیالظاهر آدم غریب و بیخبری بوده ـ میگوید : «در دارالاماره کوفه مشغول گچکاری بودم که ناگهان دیدم در شهر غلغلهای شد.» از کسی که زیر دستش کار میکرده میپرسد: «چه خبر است؟» میگوید: «تو عجب مرد بیخبری هستی! یک خارجی خروج کرده و لشکریان خلیفه او را کشتهاند و اکنون خاندان او را وارد شهر میکنند. مردم به استقبال آنها شتافتهاند و شادی میکنند.»
میپرسد: «این خارجی چه کسی بوده؟» جواب میدهد: «حسین بن علی بن ابی طالب.» این مرد منقلب میشود و با مشتهای پر از گچ به سر خودش میزند و میگوید: «سبحانالله، کار دنیا به کجا رسیده؟! فرزند پیغمبر را شهید میکنند و بعد میگویند یک طغیانگر و خارجی را از بین بردیم.»
بعد میگوید: «کار را رها کردم، آمدم ببینم چه خبر است. به نقطهای رسیدم که دیدم مردم چیزی را با اشاره به یکدیگر نشان میدهند. وقتی خوب نگاه کردم دیدم سر مقدس اباعبدالله را به یکدیگر ارائه میکنند.» در اینجا تعبیرش این است: «هُوَ رَأسٌ قَمَری زُهَری.» یعنی سری بود ماهمانند و درخشان.
در ادامه میگوید: فَاِذآ بِعَلی بْنِ الْحُسَینِ عَلی بَعیرٍ یضْلَعُ بِغَیرِ غِطاءٍ. ناگهان چشمم افتاد به علی بن الحسین، دیدم او را سوار بر شتری کردهاند که جهاز ندارد در حالی که یک پایش هم میلنگد.
وقتی مردی غریب، مانند مسلم، از دیدن این اوضاع اینچنین منقلب میشود، پس زینب سلامالله علیها از دیدن سر برادر چه حالی پیدا میکند که این اشعار را میخواند :
یا هِلالا لَمَّا اسْتَتَمَّ کمالا غالَهُ خَسْفُهُ فَاَبْدی غُروبآ«3»
و لا حول و لا قوّة الّا بالله العلی العظیم.
و صلّی الله علی محمد و آله الطاهرین.
#کتاب_آشنایی_با_قرآن ؛ شهید مرتضی مطهری. ناشر: انتشارات صدارا. نوبت چاپ: 34 ام. جلد 12، صفحه 132-134.
#شهید_مرتضی_مطهری
#روضه_های_شهید_مطهری
روضه امام سجاد.mp3
6.15M
مصیبتهای اهل بیت در راه کوفه تا شام از زبان امام سجاد "علیه السلام" (مقتل)
5.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔳«السَّـلامُ عَلَيْكَ يَا زَيْنَ الْعابِديِنَ»🔳
🍃 🎥 به مناسبت شهادت امام سجاد(ع)
🎤 مقام معظم رهبری دام ظله العالی
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:🔻
https://eitaa.com/nedaye_tahzib
7.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حسینیه_فارس|بانویصبر و آگاهی زینب(س)
▪️استاد عالی
@Farsna
4_5812158265609423021.mp3
1.37M
🔊 #کلیپ_صوتی
🎙🌸 آيت الله استاد #مجتبی_تهرانی (ره)
🔴 موضوع : عزت در کلام و مرام امام حسین علیهالسلام
10.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری
🎙 آيت الله استاد #مرتضی_تهرانی (ره)
🏴 موضوع : القاءشبهه به این که چگونه در مدت کوتاه صبح و عصر روز عاشورا، همه شهدا کربلا، شهید شده اند.
🔹آیت الله #حائری_شیرازی🔹
🔸هیئت؛ راهکار مقابله با آسیبهای فضای مجازی🔸
شما در مقابل این همه سایتها و تلگرام و آسیبهای فضای مجازی و ...، با آن حضوری که اجانب و دشمنان دارند، سرمایهتان چیست؟ شما در مقابل آنها چه دارید؟ می دانید چقدر وقت مردم در این فضای مجازی صرف میشود؟ می دانید در این جنگ فضای مجازی، روزی چند نفر از این طرف به آن طرف و از آن طرف به این طرف میشوند؟
در هر خانهای، در هر محلهای، هیئت برقرار کنید. عزاداری کنید. اگر در قدیم، هیئت ضروری بود، الآن ضروریتر است. مجلس روضه خوانی، برای ما خیلی از مسائل اساسی را در ارتباط با فضای مجازی حل میکند.
✔️آیتالله #بهجت قدسسره:
بعد از شهادت حضرت حسینبنعلی علیهماالسلام حضرت زینب سلاماللهعلیها در اسارت آنچنان مردانه خطبه میخواند که گویی در تخت سلطنت قرار دارد.
امام سجاد علیهالسلام در حال اسارت و درحالیکه غُل جامعه(1) به گردن داشت، به سائل، شاهانه کمک میکند.
ما چنین بزرگانی داریم که همه چیز ما از آنهاست، ولی گویا آنها را نداریم!
📚 رحمت واسعه، چاپ دهم، ص 118
#رهبر_معظم_انقلاب
🔹 از لغزشگاهها بترسید.
امام سجاد(علیهالصّلاةوالسّلام) در دعای صحیفهی سجادیه، وقتی برای سربازان اسلام دعا میکنند، از جملهی چیزهایی که روی آن تکیه میکنند، این است که خدایا! یاد و محبت و علاقهی به «المال الفتون» - مال فتنهانگیز - را از دل اینها بگیر. مال و پول، خیلی خطرناک و فتنهانگیز است و خیلیها را میلغزاند. ما آدمهای درشتی را در تاریخ دیدیم که وقتی پایشان به اینجا رسید، لغزید؛ بنابراین خیلی باید مراقب باشید. در شرع مقدس، اسم این مراقبت چیست؟ تقوا.
۱۳۸۳/۰۳/۲۷