📸 | #کلام_ولایت
💢 واقعاً عالمی كه وجدانِ بيدار و تقوا نداشته باشد، أضرّ از هر دشمنی بر جامعه اسلامی است.
🖇 امام خامنه ای (مد ظله العالی) ۷۰/۱۰/۱۱
📸 | جرعه ای از کلام بزرگان
💢 لزوم توجه طالبان علوم دينى به كسب معارف اسلامى علاوه بر فقه و اصول
🔸 سزاوار است آنان كه در حوزه هاى علميّه تحصيل مى كنند، تنها #فقه و #اصول واصطلاحات را پايه ى تحصيلات خود قرار ندهند و آشنايى با كتاب الهى و #احاديث غير فقهى و #دعاها را، به خصوص جزو وظيفه شبانه روزى و يا لااقل در ايّام فراغت قرار دهند و اساتيد آشناى با معارف را نيز در اين امور شاگردى نمايند، تا در پايان تحصيل، فرومايه از #معارف_الهى نباشند.
🖇 برگرفته از شرح معارف ادعیه (تالیف حضرت آیة الله سعادت پرور ره)
🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 45
🌺 شاخصها و ملاكهای كلی |
رفتار اجتماعی طلبه🌺
🔅رفتارهای لازم (قسمت دوم)
طلبه باید در تأمین نیاز مردم، و در مواجهه با درخواستها و مراجعات آنان ـ چه در امور دینی و چه در امور اجتماعی و عرفی ـ و در حل مرافعات آنان، بیحوصلگی نشان ندهد، و از بذل توان و اعتبار خود دریغ نكند، بلكه با رویی خوش و چهرهای گشاده، آنچه از دستش برمیآید، به كار گیرد.
امام علی علیهالسلام میفرماید:
إنّ حَوائِجَ النّاسِ إلیكُم نِعمةٌ مِنَ اللّهِ عَلَیكُم فَاغتَنِموها و لا تَملّوها فَتَتَحوّلَ نِقَما؛
نیازمندی مردم به شما، نعمتی از جانب خدا بر شما است. آن را مغتنم بشمارید و از آن ملول و خسته نشوید كه تبدیل به نقمت خواهد شد (غرر الحكم، حدیث 10301)
همچنین فرمود:
إِنَّ لِلَّهِ عِبَاداً فِی الْأَرْضِ یسْعَوْنَ فِی حَوَائِجِ النَّاسِ هُمُ الاْمِنُونَ یوْمَ الْقِیامَةِ وَ مَنْ أَدْخَلَ عَلَی مُؤمِنٍ سُرُوراً فَرَّحَ اللَّهُ قَلْبَهُ یوْمَ الْقِیامَةِ؛
خداوند در زمین بندگانی دارد كه در رفع نیاز مردم تلاش میكنند. آنان در روز قیامت در اماناند. هر كس مؤمنی را شاد كند، خدا در روز قیامت دلش را شاد میگرداند (كافی، ج 2، ص 197. )
روایت شده است:
مَن كَثُرت نِعَمُ اللّهِ عَلَیهِ كَثُرَت حَوائِجُ النّاسِ إلیهِ فَإن قامَ فیها بِما أَوجَبَ اللّهُ سُبحانَه عَلَیهِ فَقَد عَرَّضَها للدّوامِ وَ إن مَنَعَ ما أَوجَبَ اللّهُ سُبحانَه فیها فَقَد عَرَّضَها للزَّوالِ؛
هر كس كه نعمت خدا بر او بیشتر باشد، حاجت و نیاز مردم به او بیشتر میشود. پس اگر مطابق آنچه خدا واجب گردانده در حل مشكلات مردم اقدام كند، نعمت الهی را پایدار ساخته است و اگر اقدام نكند، نعمت را در معرض از بین رفتن قرار داده است (غرر الحكم، حدیث 8418. )
متأسفانه برخی ـ به ویژه طلاب شاغل و صاحب منصب و معروف ـ برای تقلیل این مراجعات و رهایی از دردسر آن، میان خود و مردم فاصله میاندازند، این احتجاب و فاصله به شدت نهی شده است. حضرت علی علیهالسلام میفرماید:
أیمَا وَالٍ احتَجَبَ عَن حَوَائِجِ النَّاسِ احتَجَبَ اللَّهُ عَنهُ یومَ القِیامَةِ وَ عَن حَوَائِجِهِ؛
هر كارگزاری كه از درخواستهای مردم حجاب گیرد، خداوند در روز قیامت از او و نیازهایش حجاب میگیرد ( ثواب الاعمال، ص 261. )
امام عصر (عج) به سید ابوالحسن اصفهانی چنین نوشته است:
ارخَص نَفسَكَ، وَ اجعَل مَجلِسَكَ فی الدِّهلیزِ، وَ اقصُد حَوائِجَ النّاسِ، نَحنُ نَنصُرُكَ؛
خود را پایین آور، مجلس خود را در دهلیز (در دسترس عموم) قرار ده، در رفع نیاز مردم تلاش كن، ما هم تو را یاری میكنیم (كلمة الامام مهدی عج، ص 565. )
شهید بهشتی رحمهالله در این باره میفرماید:
روحانی، كسی است كه در میان مردم و در متن مردم زندگی میكند، و كار میكند. مردم از او سؤالات میكنند. دائما در تماس مستقیم با مردم است. اگر منبری، واعظ و سخنران است، میان همین مردم و تودهها سخنرانی میكند، سخنرانیاش به یك قشر معین مربوط نیست. به همه مربوط است. سخنرانی هم [این] نیست كه بیاید حرفش را بزند و برود، یا همان وقت با مردم است یا شب مردم میآیند درِ خانهاش و با او معاشرت دارند. روحانی و مردم مثل ماهی میماند و آب. روحانی با مردم و در مردم زنده است. بدون مردم و دور از مردم نمیتواند رسالتش را ایفا كند. علاوه بر این، روحانی در جامعه ما یك نقش دیگر را هم خود به خود بر عهده دارد و آن، خدمت بیمنت به مردم است. مردم ما ـ بخواهیم یا نخواهیم ـ از روحانی محلهشان انتظار دارند اگر گرهی در كارشان پیدا میشود، قدم جلو بگذارد و گرهگشایی كند. اگر مشكلی پیدا میشود، حل كند. یادم میآید در نجف آباد اصفهان، یك عالم مردمی فعال و محبوب به نام مرحوم حاج شیخ ابراهیم رحمهالله زندگی میكرد. خوب یادم میآید آن وقتها ما طلبه جوانی بودیم و دوست میداشتیم این الگوهای خوب را بشناسیم. از آنها چیز یاد بگیریم ... ایشان گاهی مثلاً ساعت دوی بعد از نیمه شب یك كسی میآید در خانهاش را میزند. آقا چیه؟ با زنم دعوایم شده. ریش سفیدهای فامیل نتوانستند دعوا را حل كنند، كار بالا گرفته، ناچار شدیم به شما زحمت بدهیم. لطفاً بیایید و بین ما صلح بدهید. آقای حاج شیخ ابراهیم با كمال خوشرویی و با كمال خوشحالی میرود آنجا مینشیند، میگوید: یك چای درست كنید با هم بخوریم. مینشیند تا صبح اختلاف اینها را حل میكند و نماز میخواند و میرود. بسیاری از روحانیت آماده برای خدمات مردم زندگی میكنند، بدون اینكه ساعت معین داشته باشند. همیشه در اختیار مردم هستند. این خصلت اساسی یك روحانی است (ولایت، رهبری، روحانیت، ص 314. )
#ویژه_طلاب
#رفتار_اجتماعی
#راه_و_رسم_طلبگی
اولین و اصلی ترین نقطه در مبانی امام و نظرات امام، مسئله «اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله» است؛ یعنی اسلام ظلم ستیز، اسلام عدالت خواه، اسلام مجاهد، اسلام طرفدار محرومان، اسلام مدافع حقوق پا برهنگان و رنجدیدگان و مستضعفان.
در مقابل این اسلام، امام اصطلاح «اسلام آمریکایی» را در فرهنگ سیاسی ما وارد کرد. «اسلام آمریکایی» یعنی اسلام تشریفاتی، اسلام بی تفاوت در مقابل ظلم، در مقابل زیاده خواهی، اسلام بی تفاوت در مقابل دست اندازی به حقوق مظلومان، اسلام کمک به زورگویان، اسلام کمک به اقویا، اسلامی که با همه اینها می سازد. این اسلام را امام نامگذاری کرد: «اسلام آمریکایی».
(رهر معظم انقلاب)
این کتاب خلاصه ای از جلد بیست و یکم صحیفه امام خمینی رحمه الله با موضوع جدال اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله و اسلام آمریکایی می باشد.
شلیک از پشت ؛
یک میانجی دیگر، مسخره شد
🔹وزیر خارجه ایرلند، امروز با آقای روحانی دیدار کرد. در آستانه سفر سایمون "کاوونی"، از ایرلند به عنوان "نهاد تسهیل کننده شورای امنیت در اجرای توافق هستهای" یاد شد و این در حالی است که در طول چند سال پایمال شدن برجام توسط آمریکا و اروپا، خبری از این به اصطلاح "تسهیل کننده اجرای برجام" نبود.
♦️آقای میانجی، در دیدار امروز گفت "خروج ترامپ از توافق، یک اشتباه تاریخی بود و دولت جدید آمریکا مصمم به بازگشت به برجام است. با توجه به تغییرات در دولت و تمایل دولتمردان آمریکابرای بازگشت به برجام، فرصت مناسبی برای مذاکره ایجاد شده که باید از آن به عنوان ملزم شدن همه اعضا به اجرای توافق استفاده کنیم".
🔹اما وزیر خارجه ایرلند طبق کدام مستند می گوید "دولت جدید آمریکا مصمم به بازگشت به برجام است"؟! مصمم بودن را از کجا کشف کرده که دعوت به مذاکره (همان نیاز آمریکای عهد شکن) می کند؟
♦️بایدن همین دیروز، در نامهای به کنگره، وضعیت اضطرار ملی در قبال ایران را تمدید کرد: "اقدامات و سیاستهای ایران، همچنان تهدیدی فوقالعاده علیه امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالات متحده به شمار می آیند. لازم است وضعیت اضطرار ملی درباره ایران ادامه یافته و #تحریم_های_جامع_وضع_شده، حفظ شوند".
🔹وقتی بایدن صراحتا تاکید می کند "تحریم های جامع باید حفظ شود" و برای یک سال دیگر تمدید می کند، اطمینان می دهد که قرار نیست انتظار قانونی ایران برآورده شود. دولت آمریکا، حتی برای میانجی خودش هم حرمت قائل نشد و او را دست انداخت که روز قبل از سفر وی به تهران، تمدید و حفظ "تحریم های جامع" را امضا کرد.
♦️رفتار منطقی این بود که وزارت خارجه کشورمان پس از انتشار نامه تحریمی بایدن، سفر مقام ایرلندی را لغو می کرد. چرا که بدون لغو عملی تحریم ها، بازگشت آمریکا به توافق معنایی ندارد و کلاهبرداری دو قبضه محسوب می شود.
🔹مقام ایرلندی در اقدامی بی حاصل و منجر به وقت کشی، پا در مسیری انحرافی گذاشت که پیش از او توسط مقامات فرانسه، ژاپن، عمان، قطر و سوئیس طی شد؛ آمریکا عادت دارد برای فریب میانجی بفرستد اما خود، از پشت به او شلیک کند.
♦️از آن جا که هدف مشترک ترامپ و بایدن از گسیل میانجی، گرفتن امتیاز جدید بدون عمل به تعهدات برجامی بوده، بن بست سفرها هم برای اهل فن، اتفاقی کاملا قابل پیش بینی بوده است.
محمد ایمانی
7.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 #صدای_انقلاب شماره: 211
💠 منظور از دولت جوان انقلابی چیست؟
🎙 کارشناس برنامه: دکتر حسین عبداللهیفر
#جوان_انقلابی
#دولت_جوان
#انتخابات1400