⭕️ بحث انحرافی تحریمهای ترامپ در وین
👤 سیدیاسر جبرائیلی
🔻 یک بحث انحرافی در مذاکرات وین وجود دارد و آن اینکه آمریکا تحریمهای دوره ترامپ را بردارد و به وضعیت برجام بازگردد یا خیر، بخشی از تحریمهای دوره ترامپ حفظ شود. این بحث از این رو انحرافی است که حتی اگر آمریکا همه تحریمهای دوره ترامپ را لغو کند و به وضعیت برجام بازگردد، به معنی لغو تحریمهای وعده داده شده در برجام نیست و نباید متضمن بازگشت ایران به تعهدات برجامیاش باشد.
🔹 آنچه ملاک ایران برای بازگشت به تعهدات خود خواهد بود، راستیآزمایی اجرایی شدن تعهدات اروپا و آمریکا در بندهای ۱۸ تا ۳۳ و ضمیمه دوم برجام است. به صورت کلی، طبق تعهدات تحریمی آمریکا و اروپا، اشخاص حقیقی/حقوقی مندرج در پیوستهای یک و سه از ضمیمه دوم برجام باید از فهرست تحریمی آمریکا و اروپا حذف شوند و هر گونه محدودیت مربوط به نقل و انتقالات مالی، فعالیتهای بانکی، صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و خدمات مرتبط، صنعت کشتیرانی، بیمه، تجارت فلزات پایه و گرانبها، صنعت خودرو، هواپیمای مسافربری و قطعات مربوطه و... از پیش پای ایران برداشته شود.
🔸 مسئله اینجاست که بسیاری از این محدودیتها حتی در دوره قبل از خروج آمریکا از برجام نیز برداشته نشدند و برای مثال ایران امکان نقل و انتقال پول نفتی را که فروخته بود، نداشت. در واقع ایران باید پیش از خروج آمریکا از برجام در واکنش به اجرایی نشدن تعهدات تحریمی طرف مقابل، اقدام به کاهش تعهدات هستهای خود میکرد که معالاسف این اقدام تا یک سال پس از خروج رسمی آمریکا از برجام به تعویق افتاد.
🔻 میدانیم که از روز ۱۸ اکتبر ۲۰۱۵ یا ۲۶ مهر ۹۴ که به روز پذیرش موسوم شد(Adoption Day) ایران تمامی تعهدات هستهای فهرست شده در بند C از ضمیمه پنجم برجام را انجام داد و پس از مهر تایید آژانس بر اجرای این تعهدات، روز اجرای برجام(Implementation Day) در ۲۶ دیماه ۹۴ فرا رسید و قرار شد که طرف مقابل اجرای تعهداتش را آغاز کند، که نکرد؛ و این بدعهدی از زبان مقامات متعدد دولتی از جمله شخص آقای روحانی بیان شد. بنابراین، ایران از ۲۴ مهر تا ۲۶ دیماه تعهدات خود را بدون اینکه طرف مقابل اقدامی انجام دهد، انجام داده و یک سال پس از خروج آمریکا نیز تمام و کمال به اجرای تعهداتش ادامه داده است. این است که اکنون ما در جایگاه مدعی قرار داریم و آنچه رهبر حکیم انقلاب اسلامی به عنوان راستیآزمایی لغو تحریمها مطرح کردهاند، یک رویکرد کاملا عقلانی و منطقی است.
🔰 باید به دو نکته مهم دقت کافی داشت. اولا نباید بحث حول تحریمهای ترامپ بچرخد و آنچه ملاک است، راستیآزمایی آثار وعده داده شده از لغو تحریمها در برجام است. ثانیا به همان دقتی که اثر اجرای تعهدات ایران با اندازه گیری درصد اورانیوم غنیشده یا میزان اورانیوم انباشت شده ممکن است، اثر رفع تحریمها نیز باید ملموس باشد و ایران بتواند در مقادیر قابل توجه و در بازه زمانی معقول، به تجارت اقلام تحریمی پرداخته و تراکنشهای مرتبط بانکی را تست کند که زمانی حداقل ۳ تا ۶ ماه برای اینکار لازم است. لمس اثر لغو تحریمها با عباراتی چون "راستیآزمایی سریع" در تناقض آشکار است.
🔹 اینکه روی کاغذ همچون عصر برجام فریبکاریهایی صورت گیرد و فیالمثل ایران نفت بفروشد و پولش در بانک کشور خریدار بلوکه شود و چند سال بعد میان بانک مرکزی و سازمان برنامه بر سر چاپ پول به پشتوانه پولهای بلوکه شده عصر برجام دعوا درگیرد، به معنی لغو تحریم نیست.
🔸 ملت ایران فراموش نکرده است که در عصر برجام وقتی روشن شد تحریمها در عمل برداشته نشده است، آقای عراقچی در تلویزیون ظاهر شده و اساسا هدف لغو تحریمها را منکر شد و گفت هدف مذاکرات لغو تحریمها نبوده است! این فاجعه نباید تکرار شود و در جلوگیری از تکرار آن، همه ما مسئولیم.
⭕️ ابزار غرب برای مهندسی مذاکره
🔻 رهبر معظم انقلاب در اولین روز از ماه مبارک رمضان در ارتباط تصویری با محفل انس با قرآن کریم فرمودند: که هدف آمریکاییها از تأکید و اصرار بر مذاکره، تلاش برای تحمیل یک حرف باطل است
🔹نظام سلطه در اوج سبوعیت و ناجوانمردی در میدان مذاکره از ابزارهای مؤثر زیر جهت مهندسی مذاکره و تحمیل حرف باطل بهره میگیرد:
۱- تمسک و استناد به قواعد و قوانین بینالمللی
۲- انجام عملیات سنگین تبلیغاتی و روانی علیه کشور هدف و ایجاد موج نگرانی بینالمللی و معرفی کشور هدف بهعنوان تهدید صلح بینالملل
۳- همراهی سایر کشورهای همسو و منزوی سازی کشور هدف
٤- استفاده از ظالمانهترین و غیرانسانی ترین روشهای اعمال فشار از جمله تحریمهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و...
۵- تهدید کشور هدف به اعمال خشونت و دخالت فیزیکی و نظامی در امور کشور هدف
۶- ایجاد جو روانی و تکثیر تخم نفاق و دوقطبی سازی در مردم کشور هدف به منظور به تسلیم کشاندن آن کشور از طریق مطالبه مردمی
۷. بزرگنمایی خطر کشور هدف برای جامعه جهانی و کشاندن آن کشور به فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد.
۸. خسته کردن مردم کشور هدف از طریق طولانی کردن زمان مذاکرات به سالها و دههها و مقصر معرفی کردن دولت کشور هدف به عدم انجام تعهدات خود نسبت به جامعه جهانی.
۹- افزایش انتظارات و خواستههای ظالمانه از کشور هدف به حوزههای جدید.
۱۰- دوقطبی سازی ادراکی نظیر «مذاکره یا تحریم»، «مذاکره یا فروپاشی»، «مذاکره یا جنگ» و... با هدف مرعوب سازی مردم و احزاب سیاسی
۱۱- گرفتن تدریجی تمام اقتدار و توانمندیهای دفاعی کشور هدف در میدان مذاکره.
🚨در وین چه خبر است/ تله آمریکا برای «تقسیمبندی تحریمها»
🔻چرا طرح دولت بایدن خلاف منافع ایران است؟
🔹عباس عراقچی مذاکره کننده کشورمان که به وین رفته تا خبر رفع تحریمها و اجرای تعهدات برجامی آمریکا را بیاورد در صحبتی عجیب گفته است: تفاهم جدیدی در حال شکل گیری است!
🔹وی با ذکر این نکته که اختلاف نظرهای جدی بین ایران و آمریکا وجود دارد گفته است: مذاکرات به جایی رسیده است که امکان کار کردن روی یک متن مشترک وجود دارد!
🔹این درحالی است که نوشته شدن توافقی جدید، در شرایطی که آمریکا به تعهدات پیشین خودش هم پایبند نبوده بر خلاف خطوط قرمز و منافع ملی است.
🚨یک منبع آگاه در تیم ایرانی اعلام کرده که آمریکا تحریمهای دوران ترامپ را به سه بخش «قابل رفع، قابل مذاکره و غیرقابل رفع» تقسیم کرده و این طرح را مبنای توافق جدید خود با ایران میداند.
🔹اما آنچه برای ایران اهمیت دارد بازگشت آمریکا به تعهدات، رفع کامل تحریمها و سپس راستی آزمایی ایران از این اقدامات است تا پس از آن محدودیتهای برجامی برای کشورمان از سرگرفته شود.
🔹 در کمال تعجب اما وزارت خارجه خبر از نوشتن متنی جدید میدهد که مشخص نیست چه تعهدات مازاد بر برجامی قرار است به ایران تحمیل شود و آمریکا دوباره با لطایف الحیلی از زیر رفع همه تحریمها شانه خالی کند.
🔹به نظر میرسد نزدیکی انتخابات ۱۴۰۰ باعث شده تا دولتمردان بار دیگر با راهبرد «هر توافقی بهتر از بیتوافقی است» منافع ملی را قربانی منافع جناحی خود کنند.
6.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 چی شد که رسانههای دولتی به وزیر بهداشت حمله کردند؟
پگاه پنجم.mp3
12.31M
🎙#پادکست_صوتی
❄️ #نجوای_شبانه ۵
🔰 باران
🎤 متن و خوانش: آقای سید محمدرضا خازنی،
📌با نوای: حاج محمدرضا طاهری
🔹 برداشتهایی آزاد از دعای ابوحمزه ثمالی
42.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری
🤲 #نجوای_نجات ۵
🎤 مناجات خوانی حجت الاسلام و المسلمین رضایی تهرانی
15.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 تفسیر ۴ | جنگ اُحد و تأثیر گناه
🔘 «إِنَّ الَّذِينَ تَوَلَّوْاْ مِنكُمْ يَوْمَ الْتَقَي الْجَمْعَانِ إِنَّمَا اسْتَزَلَّهُمُ الشَّيْطَانُ بِبَعْضِ مَا كَسَبُواْ وَلَقَدْ عَفَا اللّهُ عَنْهُمْ إِنَّ اللّهَ غَفُورٌ حَلِيمٌ»
(آیه ۱۵۵ سوره مبارکه آلعمران)
۱۳۹۵/۰۳/۲۵
#سوره_آلعمران
#سی_روز_سی_تفسیر
#رهبر_معظم_انقلاب