فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶خشم و غضب هم نیک است هم بد
🔸شهید بهشتی
🔴در کتابخانه يکی از شهرهای #عراق، به #مطالعه پرداخته بود، چون اين کتابخانه در هر شبانه روز تنها چهار ساعت بيشتر باز نبود، جناب امينی هم نمی توانست بيش از چهار روز در آن شهر بماند، با توافقی که ميان وی و رئيس #کتابخانه برقرار شده بود، امينی هر روز هنگام ظهر ـ يعنی ساعت تعطيلی کتابخانه ـ وارد آن جا می شد، کتابدار در را به روی او می بست تا روز بعد ساعت هشت صبح كه در را به رويش می گشود، در نتيجه او روزی بيست ساعت در اين کتابخانه کار کرد و با لقمه نانی که همراه داشت و جرعه آبی که کتابدار در اختيارش می گذاشت، توانست از ميان چهار هزار #نسخه_خطّی، مأخذ دلخواه خود را بيابد، ضمناً زحمتی هم برای کتابدار فراهم نسازد.
حماسه غدیر، ص ۴۸۰
💠#دکتر_سيّد_جعفر_شهيدی از ياران علامه در نجف و تهران می گفت: «روزی علاّمه امينی به من گفت: برای تأليف «#الغدير» ده هزار جلد کتاب خواندهام....او مردی گزافهگو نبود، وقتی می گفت کتابی را خواندهام، به درستی خوانده و در ذهن سپرده و از آن يادداشت برداشته بود.»
🔵 اثر حق الناس در عدم پیشرفت معنوی
🌺 آیت الله نجابت نقل می کند :
🔹 وقتی که بنده مشرف شدم خدمت آسید علی آقای قاضی، فرمودند :
🔺 هر حقی که هر کس بر گردن تو دارد باید ادا کنی.
🔸 خدمت ایشان عرض کردم : « مدتی قبل در بین شاگردهایم که نزد بنده درس طلبگی می خواندند ، یکی خوب درس نمی خواند . بنده ایشان را تنبیه کردم . اذن از ولیّ او هم داشتم در تربیت . در ضمن این جا هم نیست که از او طلب رضایت کنم . » می فرمودند : « هیچ راهی نداری ، باید پیدایش کنی . » گفتم : « آدرس ندارم . » گفتند : « باید پیدا کنی . »
🌹 آقای قاضی فرمودند :
« هر حقی که برگردنت باشد تا ادا نکنی باب روحانیت ، باب قرب ، باب معرفت باز شدنی نیست . یعنی این ها همه مال حضرت احدیت است . و حضرت احدیت رضایت خود را در راضی شدن مردم قرار داده است.
کتاب آفات الطلاب (3)
یک: نداشتن انگیزه الهی ؛ قسمت اول
کسی که وارد #حوزه_علمیه میشود و در گروه طلاب علوم دینی قرار میگیرد و با آنها شرکت میکند، باید انگیزه او تحصیل علم دین، آنهم برای خدا و #خدمت به قرآن و اهلبیت پیامبر اکرم علیهمالسلام باشد؛ نه اینکه از روی #بیکاری آمده باشد، یا برای #فرار_از_خدمت_سربازی، یا #نداشتن_شغل، یا برای تصدی پستها و مسئولیتها به این علم و یا لباس نیازمند شده باشد، اینگونه امور از آفات طلبگی است.
قرآن کریم دو هدف روشن را برای طالبان علوم دینی بیان فرمودهاست، یکی تفقه در دین و دیگری ارشاد و انذار مردم. چنانچه میفرماید:
« وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً ۚ فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ » (سوره توبه آیه 122) شایسته نیست که همه مؤمنان از شهر خارج شوند و کوچ نمایند، چرا از هر گروهی طایفهای از آنان کوچ نمیکنند؟ (و طایفهای بمانند) تا در دین (و معارف و احکام اسلام) آگاهی پیدا کنند و بههنگام بازگشت (دوستانشان) به سوی قوم خود، آنها را انذار نمایند تا (از مخالفت فرمان پروردگار) بترسند و خودداری کنند.
پس در این آیه دو هدف مشخص شدهاست، یکی #دین_شناسی و دیگری #ارشاد_خلق. بنابراین انگیزههای دیگر باطل است و اگر طلبهای غیر از انگیزه الهی ، انگیزه دیگری داشته باشد، علاوه بر اینکه از #آفات_طلبگی محسوب میشود، طبق فرمایش امام محمد باقر علیهالسلام این شخص در #آتش _دوزخ جای دارد، آنجاکه میفرماید:
«هر کس علم و دانش را طلب کند و تا بر سایر علما مباهات کند یا بر نادانان فخر بفروشد و یا بدینوسیله مردم را به سوی خودش جذب کند، جایگاهش آتش است، زیرا که ریاست صلاح نیست مگر برای اهلش».
پس برای طلاب علوم دینی، انگیزه الهی لازم و واجب است، اگر #انگیزه_الهی نباشد به علم هم عمل نمیکنند و عالم بیعمل میشوند چنانکه حضرت رسول اکرم صلواتاللهعلیه میفرماید:
«أنَّ اَهلَ النَّارِ لَیَتَأذُّونَ مِن رِیحِ العالِمِ التَّارِکِ لِعِلمِهِ» (بحار، ج 2ص 34)
«همانا دوزخیان از بوی گند عالم بیعمل در اذیت و رنج اند.
ادامه دارد......
#کتاب_آفات_الطلاب ؛ صفحه 11-12.
#طلبه_تراز_انقلاب_اسلامی
.
او یک روحانىِ معلّم بود و شهیدِ معلمىِ خود شد. او معلّمی را منحصر به سر کلاس درس نکرد؛ درس هم می داد، دانشکده هم می رفت، ساعت ها تدریس می کرد، در حوزه هم تدریس می کرد؛
اما تعلیم او یک دایره بسیار وسیع تر داشت. او می نوشت و سخن می گفت و شاگردانش در این بخشِ نوشتاری و گفتاری، هزاران برابر شاگردان او در داخل کلاس بودند.
آن سخنی را هم که نیاز زمان بود، انتخاب می کرد.
توصیه می کنم با #سخن_شهید_مطهّری - که همچنان سخن روز است - ارتباط برقرار کنید. یک روز همه عناصری که شهید مطهّری به عنوان یک استوانه فکری در مقابل آنها قد علم کرده بود، سرِ او ریختند؛ و از لحاظ فکری بمبارانشان کردند و از لحاظ حیثیّت اجتماعی نیز وی را مورد تهاجم قرار دادند؛ اما او یک تنه ایستاد. ...
امروز علیالظّاهر #کمونیزم مرده است، اما آن سخنان - که معرف پایه های #تفکّر_اسلامی در جوانب مختلف است – هم چنان #زنده است.
بیانات در دیدار جوانان و فرهنگیان در مصلّای رشت، ۱۳۸۰/۰۲/۱۲
#مطهری_خوانی 3
استانهای #گیلان، #مازندران و #مرکزی با بالاترین درآمد سرانه، کمترین میزان #فرزندآوری را دارند!
مطالعه بیشتر در #خبرگزاری_تسنیم
.https://tn.ai/2543908
تهدید تک فرزندی .mp3
23.43M
#بشنوید
🎙 سخنرانی استاد خسروپناه با موضوع: تهدیدهای تک فرزندی
در جمع مدیران آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری ۳۱ تیر۱۴۰۰