هدایت شده از ندای تهذیب
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
#مشق_عشق / الگوی رفتاری علما در خانواده
موضوع: سنگ صبور همسر
#آیت_الله_بهجت
شماره 10
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.com
هدایت شده از ندای تهذیب
#پنجشنبه_های_مشاوره_ای
موضوع: امام خمینی (ره) وانتخاب همسر
انتخاب همسر و ازدواج در زندگی هر کسی جزو حساس ترین و مهم ترین مراحل زندگی به شمار می آید و این مسئله برای انسان های بزرگ که آرمان های بلند اجتماعی در سر دارند، از حساسیت و اهمیت بیشتری برخوردار است؛ چرا که شریک زندگی، نقش مهمی در دست یابی یا دست نیافتن انسان به اهداف و آرمان هایش دارد. بنابراین، هر دو باید از سنخیت لازمی در این زمینه برخوردار باشند. به یقین، برای حضرت امام رحمه الله نیز این مسئله از اهمیت بسزایی برخوردار بوده است. دست کم دین داری، اصالت و دارا بودن روحیه علمی برای کسی که می خواهد همسر یک عالم سخت کوش و هدفدار باشد، از ملاک ها و اولویت های اولیه سنخیت به شمار می آید و این، چیزی بود که امام رحمه اللهبدان معتقد بود:
حضرت امام رحمه الله بر آن بود که از یک خانواده دین دار و شناخته شده، همسر اختیار کنند. ایشان گفته بود: «من نمی خواهم از خمین همسر بگیرم؛ چون می خواهم کفو خودم باشد. اگر خودم درس می خوانم، می خواهم همسری بگیرم که همفکر من باشد. در نتیجه، باید از قم همسر بگیرم و از خانواده روحانی و هم شأن خودم باشد».(امیرضا ستوده، پا به پای آفتاب، تهران، نشر پنجره، 1377، ج 1، ص 94. گفت وگو با خانم فریده مصطفوی)
ازاین رو، وقتی که دختری با این ویژگی ها را یافتند، از اینکه برای به دست آوردن رضایت وی پافشاری کند و مدت ده ماه صبر پیشه کند، ابایی نداشت، هرچند که در آن زمان برای کسی مثل ایشان که از نظر علمی در حد اجتهاد بود، چنین چیزی مرسوم نباشد و بسیار نادر هم باشد:
«قبول خواستگاری حدود ده ماه طول کشید. چون من حاضر نبودم به قم بروم... از طرف دیگر هم، آقای سید احمد لواسانی از جانب داماد (حضرت امام رحمه الله) هر شب می آمد خواستگاری و می پرسید «چی شده؟» پدرم هم می گفت: «زن ها هنوز راضی نشده اند».(مجله ندا، ش 12. (مصاحبه با همسر گرامی حضرت امام رحمه الله))
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.com
هدایت شده از ندای تهذیب
17.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#پنجشنبه_های_مشاوره_ای
موضوع: ما نه تنها مسئول نماز خود هستیم،بلکه مسئول نماز اهل خود نیز هستیم
#استاد_مطهری
#ندای_تهذیب
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.com
11.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹🚩 عشق ، فقط یک کلام🌷 حسین 🌷 علیه السلام. هفته دفاع مقدس گرامی باد، یاد امام عزیزمان و یاران شهیدشان همیشه گرامی باد
هدایت شده از ندای تهذیب
🍂سلسله مباحث: راه و رسم طلبگی
شماره 14
موضوع: فلسفه پیدایش و رسالت روحانیت /قسمت دوم
طلبه از نظر صنفی و شغلی از تبار پیامبران است و سلالة نوح، ابراهیم، موسی، عسیی، محمّد و وارث علی و فاطمه و حسین، و این بس افتخارآمیز و مسئولیت آفرین است. نیاکان صنفی طلبه، انبیا و اولیا هستند؛ یعنی وظایفی را که آنها بر دوش داشتهاند و خدمتی را که آنها در جامعه انجام میدادهاند، طلبه، در شرایط امروز، بر عهده گرفته است. پیامبران خدا به واسطة وحی با پیام خدا آشنا شدند، طلبه نیز در دوره تحصیل خود با سخن خدا آشنا میشود. پیامبران، مردم را به خدا و تقوی دعوت میکردند، و سخن خدا را به مردم انتقال میدادند، طلبه نیز همین خدمت اجتماعی را برگزیده است. پیامبران در راه دفاع از دین و تحقق ارزشهای الهی کوشیدند، وظیفة طلبه نیز همین است. پیامبران به تعلیم و تربیت و هدایت مردم پرداختند. طلبه هم در همین مسیر گام برمی دارد، و البته پیامبران بدون توقع پاداش، در معرض آزار و توهین و تمسخر مردم قرار گرفتند، طلبه هم باید برای این امور آماده باشد. میتوان گفت که طلبه، همکار امام زمان است و دغدغههای آن حضرت وجود او را نیز فراگرفته است. دغدغة اسلام و کفر، دغدغة حق و باطل، دغدغة جهان اسلام، دغدغة تحقق جامعه ایدآل اسلامی و دغدغة تربیت انسانهای صالح و مقرّب. میتوان گفت که طلبه سرباز امام زمان است و نیرویی برای تحقق آرمانهای آن حضرت، یعنی در لشکر فرهنگی حضرت مهدی مسئولیت خاصی میپذیرد و سنگر خالیای را پر میکند و به عنوان عضوی از یک مجموعه که امام زمان فرمانده و قافلهسالار آن است انجام وظیفه میکند. میتوان گفت که طلبه سهم امام است. یعنی نه تنها درآمد نقدی طلبه که تمام وجود او ـ و تمام داراییهای معنوی، تواناییها، استعدادها، و ظرفیتهای او ـ متعلق به امام عصر است و باید طبق فرمان آن حضرت خرج گردد.
طلبه از اینکه در زمرة ذرّیة صنفی اولیای برگزیدة خدا است، بر خود میبالد و با عنایت حق باید تلاش کند تا خلف صالحی برای آنان باشد. خدمتی که طلبه به جامعه عرضه میکند، رفع مهمترین و حیاتیترین نیاز انسانها است. نیاز انسان به معنا، نیاز انسان به انسانیت، نیاز انسان به خدا، نیاز انسان به آسمان، و نیاز انسان به هدایت.. . و آشناسازی آنها با مهمترین حقیقت هستی یعنی خدا.
به بیان دیگر طلبة امروز، عالمِ فردا است و عالم دین وارث انبیا و انبیای الهی مأمور تعلیم و تربیت جامعه بودهاند، مراد از تعلیم، تعلیم کتاب و حکمت (نه آموزش حساب و هندسه و جغرافیا)و مراد از تربیت نیز تربیت معنوی انسانها (و نه تربیت بدنی، یا تربیت هنری)است. بنابراین طلبه یک نیروی فرهنگی و عنصر تعلیمی تربیتی در جامعه است که برای گسترش فرهنگ دینی آماده میشود و تلاش میکند
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.com
هدایت شده از ندای تهذیب
8.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا