💥ترور "مهاتما گاندي" رهبر آزادي خواه و استعمار ستيز هند (1948م)
✍️ موهنداس كرام چاند معروف به مهاتْما گاندي معمار استقلال هندوستان در 12 اكتبر 1869م در سواحل غربي هند به دنيا آمد. وي فارغ التحصيل رشته حقوق از انگلستان بود و مدتي نيز در بمبئي به كار وكالت پرداخت. گاندي در سال 1907م به افريقاي جنوبي رفت و طي هفت سال اقامت و كار وكالت در آنجا، رهبري نهضت مبارزه با تبعيض نژادي در افريقاي جنوبي را در دست گرفت. وي در سال 1915م به هند بازگشت و پس از عضويت در حزب كنگره هند، به رهبري آن انتخاب شد. در اين زمان، گاندي به عنوان يك رهبر مردمي، مبارزه سياسي آرامي را با استعمار انگليس در هند آغاز كرد كه به مقاومت منفي معروف شد.
✅ نهضتي كه گاندي آن را تبليغ ميكرد مبتني بر عدم خشونت، تمرد از قوانين استعمارگران، عدم تقبّل پُستهاي دولتي، عدم همكاري با مأموران انگليسي و تحريم كالاهاي بريتانيايي بود. اصل مقاومت منفي گاندي متضمن دو هدف اصلي بود. اول، مبارزه با سلطه انگليسي ها، دوم، بازگشت به سنتهاي اصيل هندي و كنار نهادن رسوم و تعصبات فرقه اي.
✅ گاندي یكي از بزرگترين رهبران سياسي قرن بيستم محسوب ميشود که در طي مبارزات خود چهار بار دستگير و زنداني شد و در آخرين بازداشتش، موج اعتراضات و تظاهراتي هندوستان را فرا گرفت كه انگليسي ها براي آرام كردن اوضاع، چاره اي جز مصالحه و اعطاي استقلال هند نيافتند.
✅ دراين ميان مذاكرات استقلال شبه قاره هند به ايجاد دو كشور هند و پاكستان با نظام سیاسی جداگانه انجاميد. او كمتر از شش ماه پس از اعلام استقلال هند به دست يك هندوي متعصب افراطي در ژانويه 1948م در هفتادونه سالگي به قتل رسيد. او به پاس رهبري مردم محروم هند در مبارزه با دولت استعمارگر انگلستان به "مهاتْما" يعني داراي روحِ بزرگ معروف شد.
☀️ #شمسی
➕ خروج اتباع كشورهای خارجی از كشور در جريان فراگيری انقلاب اسلامی ايران (1357ش)
➕ پشتيبانی دولت ليبی از انقلاب اسلامی ايران (1357ش)
🌙 #قمری
➕ وفات محدث ايرانی تبار "ابن هُمام اسكافی" در بغداد (336 ق)
➕ وفات "ابن سرّاج" اديب، شاعر و فقيه مالكی در اندلس (508 ق)
❄️ #میلادی
➕ ترور "مهاتما گاندی" رهبر آزادی خواه و استعمار ستيز هند (1948م)
📆 روزشمار:
▪️4 روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
▪️13 روز تا وفات حضرت ام کلثوم علیها السلام
▪️14 روز تا ولادت امام باقر علیه السلام
▪️16 روز تا شهادت امام هادی علیه السلام
▪️23 روز تا ولادت امام جواد و حضرت علی اصغر علیهما اسلام
.
♻️وفات محدث ايرانی تبار "ابن هُمام اسكافی" در بغداد (336 ق)
محمد بن ابی بکر همام بن سهیل بن بیزان (۲۵۸-۳۳۶ق)، مشهور به اِبْنِ هَمّامِ اِسْکافی و ملقب به کاتب، از علما و محدثان شیعه ایرانی قرن سوم و قرن چهارم هجری قمری و نویسنده کتاب منتخب الانوار فی تاریخ الائمة الاطهار است. او در دوره غیبت صغری، نقش قابل توجهی در تبیین مسائل مربوط به امام زمان(عج) و غیبت آن حضرت و اخبار مربوط به نواب اربعه داشته است.
ابن همام به عنوان یک عالم برجسته امامی در بخش عمدهای از دوره غیبت صغری و در زمان نواب اربعه امام زمان(عج)، توانست در موقعیتهای حساس به تبیین و تشریح مبانی اعتقادی و سیاسی امامیه بپردازد.
با بررسی آثاری چون کمال الدین ابن بابویه، الغیبه طوسی و دلائل الامامة منسوب به ابن رستم طبری، میتوان نقش او را در تبیین مسائل مربوط به امام زمان(عج) و غیبت آن حضرت و اخبار مربوط به نواب اربعه تا حدی متوجه شد.
رابطه با نواب اربعه
رابطه نزدیک ابن همام با محمد بن عثمان عمری و نقل برخی مسائل از وی قابل توجه است. هنگام مرگ محمد بن عثمان عمری، ابن همام و ابوسهل نوبختی و جمعی دیگر به عنوان شاهد بر نیابت حسین بن روح نوبختی، نزد عمری حضور داشتهاند. در دو روایت از این جمع، با عنوان «وجوه و اکابر شیعه» یاد شده است که با توجه سن کم ابن همام نسبت به ابوسهل، اهمیت او را بیشتر نمایان میکند.
در دوران حسین بن روح نوبختی نیز ابن همام، هم نشین وی شمرده میشده است. به عنوان نمونه یک بار در ذی حجه ۳۱۲ق، وی از جانب نوبختی مأمور میشود تا توقیعی در مورد لعن ابن ابی العزاقر شلمغانی را برای دیگران بازگو نماید.
💠همه به سوی دار جزا خواهیم رفت، چه بهتر که عمر کوتاه را در راه #خدمت به اسلام و مسلمین صرف کنیم تا در پیشگاه مقدس حق تبارک و تعالی سرافراز و در سلک خدمتگزاران درآییم.
#امام_خمینی
📚صحیفه نور، جلد ٢٢،صفحه ۶١
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #فیلم_نوشت/ خطر نفوذ برای نهضت
📛امام خمینی(ره): توجه داشته باشید کی دارد خلاف میکند به اسم اسلام، کی دارد خرابکاری میکند به اسم اسلام؛ اگر عمامه سرش است بزنیدش کنار.
📅 ۴ تیر ۱۳۵۹