5.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📛 مجتهد غیرانقلابی، مجتهد نیست!
⛔️ قابل توجه سکولارهای عمامه به سری که این روزها خود را زیر عبای #شهید_بهشتی پنهان می کنند و ادعای پوچ و واهی خود را به نام این شهید مطرح می کنند!
📌 شرط جالب اجتهاد در نگاه #شهید_بهشتی و واکنش منتقدان در جلسه مجلس خبرگان قانون اساسی
🔸اسلام از روز اول یک #انقلاب بود و باید همچنان به عنوان یک آئین انقلابی تا ابد بماند. برای درک یک آئین انقلابی #روحیۀ_انقلابی لازم است.
🔹فردی که روحیۀ انقلابی ندارد، ضعف نفس دارد، محافظهکاری، #محافظه_کار بار آمده است این اگر تمام ویژگیهای دیگری را هم که در کتابها برای یک مجتهد میشمریم دارا باشد، در فهم بُعد انقلابیِ اسلام توانایی کافی نخواهد داشت.
🔸مجتهد باید دارای روحیۀ انقلابی باشد تا درست مجتهد باشد. این، این قیدی است که ما به عنوان یک مبنا برای اصولالفقه پیشنهاد میکنیم.
@talabeasr
🔴 چرا اتحادیهاروپا #اینستکس را فعال کرد؟!
🔹بالاخره بعد از مدتها بدقولی اتحادیهاروپا سرانجام «هلگا اشیمت» معاون مسئول سیاست خارجه این اتحادیه خبر راه اندازی #INSTEX را اعلام کرد.
🔺 اینستکس نام ابزاری است که قرار است بر مبنای آن و در سایه #تحریمهای اقتصادی آمریکا ، تبادلات اقتصادی ایران و اروپا حفظ شود.
🔹۱۱ بهمن سال گذشته سه کشور اروپایی آلمان و فرانسه و انگلیس متعهد به راه اندازی این سازوکار شدند اما تا امروز خبری از عملیاتی سازی آن نبود و حتی در طی ماه های گذشته همواره از تعهدات اجرایی تعیین شده برای آن هم کاسته شد و فعلا هم بنا بر ادعای اروپایی ها گویا صرفا قرار است که متمرکز بر حوزهای انسان دوستانه از جمله غذا و دارو یا همان «humanitarian trade» باشد که البته مورد قبول طرف ایرانی نیست.
💢 البته اروپایی های مایل به راهاندازی بخش محدود از اینستکس هم نبودند اما در هفته های اخیر به خوبی به این نکته پیبردند که نظام ایران در پیتشدید تحریم ها و تداوم انفعال اتحادیه در تامین منافع اقتصادی ملت ایران مصمم به لغو برخی محدودیتهای داوطلبانه خود در عرصههای تعریف شده ذیل JCPOA است، لذا به نظر می رسد که اتحادیهاروپا با اعلام خبر فعال سازی اینستکس به دنبال دو هدف زیر است:
1️⃣ ممانعت از خروج ایران از #برجام
2️⃣ترغیب ایران به تصویب و اجرای لوایح #FATF
📝 #نوید_کمالی
@talabeasr
🔴 #دولت_ملانصرالدین!
🔻میگویند روزی #ملانصرالدین، به دروغ به مردم گفت در فلان خیابان نذری میدهند. بعد از اینکه مردم باور کردند سیل جمعیت، به آن خیابان سرازیر شد؛ جالبتر ملانصرالدین، هم با هجوم مردم باورش شد و بدنبال جمعیت به راه افتاد!
🔹شاید بتوان گفت تنها دستاورد این سالها، آشنایی مردم ما، با برخی اصطلاحات و کلیدواژهها است: #اینستکس، ipc ، #spv ، ۲۰۳۰ ، #برجام، اِلسی، FATF، CFT، پالرمو و سایر قراردادهایی که هنوز تقشان در نیامده!
🔻قراردادهایی که نه جزئیات آنها مشخص است و نه سودی بحال سفره مردم داشته! دلار ۵ برابر شده، پراید ۵۰ میلیون تومان، مسکن ۵ برابر، میوه ۵ برابر، گوشت ۱۲۰ هزار تومان و ... .
🔹 با دولتی مواجهیم که تنها هنرش، پذیرفتن قراردادهای محرمانه و #دیکته شده و تحمیلی است، اقتصاد را رها کرده و امیدش به عنایات ویژه آمریکاست؛ به تعداد همین اسامی و کلیدواژهها، طرح و برنامهی داخلی ندارد!
🔺 با دولتی مواجهیم که واقعاً اهل برنامه است؛ این سالها را زمانبندی کرده و برای هر چندماه مملکت یک موضوع داشته و اذهان ملت را به بازی گرفته: چندماه ژنو، چندماه لوزان، چندماه وین، چندماه برجام، چندماه ipc، چندماه FATF، چندماه CFT، چندماه اینستکس، چندماه ۲۰۳۰ و...!
🔹 افساری به گردن ملت انداخته و بدنبال خودش میکشاند؛ تولید را رها کرده، ۶۰ درصد شرکتهای تولیدی را تعطیل کرده،قاچاق را ۵ برابر کرده، برای خود و وزرا و اطرافیانش قریب ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رانت ۴۲۰۰ تومنی ایجاد کرده!
💢 مسخرهتر از این دولت، ما مردمیم که این بازیها را باور کردهایم؛ یک روز بدنبال برجامیم، یک روز بدنبال اینستکس هستیم و ...! این دروغها باورمان شده و جالبتر خود دولت هم انگار باورش شده و بدنبال ما براه افتاده و روزی از یک قرارداد خارجی رونمایی میکند؛ #دولت_قراردادها و #دولت_ملانصرالدین بهترین کلیدواژه در توصیف عالیجنابان است!
📝 #داود_مدرسی_یان
@talabeasr
🔴هدف رفتار تاکتیکی اروپا؛ اختلال در تصمیم راهبردی ایران
🔺 تصمیم اجماعی دو ماه قبل در شورای عالی امنیت ملی برای توقف تعلیق های هسته ای، یک #تصمیم_راهبردی با 12 ماه تاخیر است. نباید این تصمیم راهبردی را به خاطر #رفتار_تاکتیکی و #عملیات_تاخیری اروپا و بسته پر از خالی #اینستکس به تاخیر انداخت.
🔹ضرب الاجل دو ماهه نباید بر زمین بماند وگرنه، اروپا را درباره جدی بودن ایران به تردید میاندازد و سرآغاز بیمبالاتی و فشارهای جدید غرب خواهد بود. انتظار ایران روشن است: اجرای تعهدات برجامی از سوی غرب و لغو تحریم های نفتی و مالی و بانکی
🔺اروپا اگر نه میخواهد و نه میتواند تعهدات خود را عملی کند، بنابراین فاقد اعتبار و اهمیت راهبردی است و نباید رفتار تاکتیکی فریبنده آن، ما را از رفتار محاسبه شده و راهبردی باز دارد. باید توجه داشته باشیم که اکنون تحریمهای غیر قانونی، در نهایت و سقف خود قرار دارد.
🔹آمریکا هم اکنون فراتر و بیشتر از تحریم های قبلی سازمان ملل، علیه ما اعمال تحریم کرده و تیر شلیک نشده در ترکش ندارد. اروپایی ها نیز از ما نفت نمی خرند و کل تجارت شان با ما به عدد بسیار ناچیزی رسیده است. کشورهای طرف معامله ما نیز با وجود تحریمها، با ما همکاری می کنند.
🔺اما اهمیت تصمیم راهبردی ایران به این است که "هزینه صفر" برای بدعهدی و بازگرداندن تحریم ها را به هم می زند. این تصمیم در کنار سایر رفتارهای بازدارنده کشورمان (و محور مقاومت) در حوزه سیاسی و نظامی و امنیتی، می تواند محاسبات آمریکا، اروپا و به ویژه جهان غیر غرب را تغییر دهد.
🔹راهبرد جدید ایران می گوید؛ تعهد و امنیت برای همه، پیمان شکنی و ناامنی و بی ثباتی نیز برای همه. تجارت امن نفتی و غیر نفتی برای همه، بی ثباتی و التهاب بازار نیز برای همه.
🔺بدین معنا، اینستکس می خواهد بدون تامین حداقل حقوق ایران، او را مثل چهار سال گذشته، همچنان معطل و منفعل نگه دارد. هیچ جای برجام، نامی از #ایستکس نیامده، چرا که محتوای ایستکس اصالتا مربوط به ذیل بند هفت منشور شورای امنیت بلکه حتی کمتر از آن در حوزه کاهش تحریم ها می باشد.
🔹اولا ادعا می شد برجام قرار است ما را از ذیل بند مذکور خارج و تمام تحریم ها را لغو کند. ثانیا عراق بدون برجام و در حالی که ذیل بند هفت بود - و ما نبودیم- مجاز به مبادله نفت در مقابل غذا و دارو بود.
🔺 اما اروپایی ها در بسته پر از خالی ایستکس و به نام برجام، حتی نپذیرفته اند که چنین مبادلهای با ایران داشته باشند. بلکه وعده می دهند که در ازای پول نفت فروخته شده ایران به دیگر کشورها، غذا و دارو به ما بفروشند!
🔹دولت ما چرا باید پذیرنده و خریدار چنین توهینی باشد و حال آن که موازنه قدرت منطقهای، به نفع ما و به ضرر آمریکا و اروپاست؟ اگر واقع بین باشیم، هدف اروپا توهین و تحقیر، به قصد کوچک نمایی و کتمان اقتدار بلا منازع ایران در منطقه است. نباید اجازه داد این فریب چند لایه را جا بیندازند.
🔺 آنها همچنان امیدوارند کسانی در دولت، زیر تصمیم دیرهنگام اما راهبردی و اجماعی شورای عالی امنیت ملی بزنند. شورا نباید به هیچ کس اجازه بدهد که جدیت و قاطعیت جمهوری اسلامی ایران (ضرب الاجل صادره) را در نظر دشمنان دچار تردید نماید.
💢 راه سومی وجود ندارد؛ یا ما پای تصمیم راهبردی دیرهنگام اما ضروری خود برای تامین حداقل حقوق ملی می مانیم، و یا اینکه به دست خود، در تصمیم راهبردی خویش خلل و اختلال وارد می کنیم. هدف عملیات تاکتیکی حریف، همین اخلال و اختلال برای بی اعتبار کردن تصمیمات راهبردی ایران است.
📝 #محمد_ایمانی
@talabeasr
#شهید_رئیسی
🔴 برجام هاشمی!
1️⃣ ناو آمریکایی وینسنس به طور غیرقانونی وارد آبهای سرزمینی ایران که جزئی از قلمروی کشور ساحلی و در نتیجه تحت حاکمیت آن است میشود.
2️⃣ این ناو در تاریخ ۱۲ تیر ۶۷ برابر با ۳ جولای ۱۹۸۸ با شلیک دو فروند موشک، هواپیمای ایرانی ایرباس را که از بندر عباس عازم دبی بود هدف قرار می دهد و هر ۲۹۰ سرنشین آن را قتل عام میکند.
3️⃣ جمهوری اسلامی ایران دادخواستی در ماه می ۱۹۸۹ به دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) تسلیم نمود. به رغم اعتراض آمریکا دیوان روز ۱۲ سپتامبر ۱۹۹۴ را برای رسیدگی به موضوع تعیین کرد اما در نهایت قضیهی ایرباس در دیوان مورد رسیدگی قرار نگرفت! زیرا ایران با آمریکا توافق نمود تا اختلاف خود را با وجود دست برتر در دیوان، خارج از آن حل و فصل کند. ایران دادخواست خود را از دیوان استرداد میکند تا آمریکا نیز مبلغی را به عنوان جبران خسارت و به صورت بدون قبول مسئولیت (exgratia) به بازماندگان کشته شدگان پرداخت کند و این درحالی است که پیگیری در دیوان متضمن جبران کامل خسارت و همزمان تعیین مقصر و به تبع آن مجرم در نزد افکار عمومی میبود. به هر حال در پی چنین توافقی بود که دیوان در ۲۲ فوریه ۱۹۹۶ دستور داد دعوی ایرباس از فهرست دعاوی آن حذف شود.
4️⃣ مطابق توافق ایران با ایالات متحده، آمریکا پذیرفت تا مطابق با قانون احوال شخصیهی خود به بازماندگان هر مسافر ایرانی کشته شدهی غیرشاغل ۱۵۰ هزار دلار و به مسافران کشته شدهی شاغل ۳۰۰ هزار دلار به عنوان دیه و سایر هزینهها پرداخت کند. همچنین توافق شد این مبلغ که در مجموع رقمی حدود ۶۹ میلیون دلار (۲۴۰ هزار دلار میانگین پرداختی به خانوادهی هر قربانی) بود، در کشور امارات به بازماندگان پرداخت گردد.
5️⃣ ۲۱ دسامبر ۱۹۸۸ (حدود ۳ ماه بعد از انهدام هواپیمای مسافربری ایران) وقتی بوئینگ متعلق به شرکت هواپیمایی پان آمریکن، بر فراز آسمان لاکربی اسکاتلند منفجر شد و سرنشینان آن جان باختند، واشنگتن بابت هر آمریکایی ۱۱ میلیون دلار از لیبی غرامت گرفت؛ و این یعنی قیمت جان هر آمریکایی برابر با ۴۹ ایرانی، بنا بر توافق دولت هاشمی رفسنجانی برآورد شده بود، آن هم بدون انتساب مسئولیت به دولت جنایتکار آمریکا.
6️⃣ در سال ۱۹۹۰ "ویل راجرز" مدال لژیون لیاقت را از دستان جورج هربرت واکر بوش، رئیس جمهور وقت آمریکا، به خاطر رفتار شایسته و انجام خدمات برجسته بین تاریخ آوریل ۱۹۸۷ تا مه ۱۹۸۹ (زمان شلیک به هواپیمای ایرانی) به عنوان افسر فرمانده ناو وینسنس دریافت میکند.
📝 #احمد_قدیری
@talabeasr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 دامِ اینستکس
🔺 اگر اینستكس تنها راه ورود غذا و دارو به کشور باشد، یعنی به دست خودمان یک اهرم فشار جدی دیگر برای خودمان طراحی کردیم
🔺 احتمال میدهم ۳ ماه بعد از آغاز به کار اینستكس، درباره موشکی و منطقهای هم با غربیها مذاکره کنیم!
📝 #مصطفی_خوشچشم تحلیلگر مسائل بین الملل و سیاست خارجه
@talabeasr
5.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️پاسخ جالب استاد رحیمپور ازغدی به یک شبهه رایج: "چرا در اسلام دیه زن نصف دیه مرد است؟"
دیروز که دیوان عالی کشور رای به برابری دیه مرد و زن داد، یه عده فمنیست و روشنفکر نما خوشحال شدن❗️
ولی نمیفهمن که وقتی یک خانم کشته میشه، پول دیه رو که به خودش نمیدن، میدن به شوهرش 😂
⭕️پینوشت: فقها همچنان دیه زن را نصف مرد میدانند.
یعنی دیهی زنی که بر گردن یک شخص هست همون نصف دیهست و نصف دیگه رو دولت از صندوق تامین خسارت های بدنی پرداخت میکنه.
@talabeasr
🔰 اینکه روحانیون باید سیاسی باشند یعنی چه؟!
اینکه ما میگوییم روحانیون - حالا روحانیونی که درگیر کار سیاسی هم نیستند؛ روحانی است، مدرّس است، پیشنماز است، مشغول یک شأنی از شئون روحانی است - سیاسی باشند، یعنی چه؟ این، آن نکتهی اساسی است؛ یعنی قدرت تحلیل سیاسی داشته باشد.
من همیشه به دانشجوها و طلبهها میگویم، به شما هم عرض میکنم، و این به همهی روحانیت مربوط میشود: باید سیاسی باشید؛ منتها نه به معنای ورود در باندها و جناحهای سیاسی؛ نه به معنای ملعبه و آلت دست شدن این یا آن حزب یا گروه سیاسی، یا سیاستبازان حرفهای؛ این مطلقاً مورد نظر نیست؛ بلکه به معنای آگاهی سیاسی، قدرت تحلیل سیاسی، داشتن قطبنمای سالم سیاسی که جهت را درست نشان بدهد. گاهی ما طلبهها اشتباه میکنیم؛ قطبنمای ما درست کار نمیکند و جهتیابی سیاسی را درست نشان نمیدهد. این، چیزی نیست که به خودی خود و یک شبه به وجود بیاید؛ نه، این مُزاولت در کار سیاست لازم دارد؛ باید با مسائل سیاسی آشنا شوید، حوادث سیاسی کشور را بدانید و حوادث سیاسی دنیا را بدانید. طلبهها امروز به اینها نیاز دارند.
یک گوشهای نشستن، سرخود را پایین انداختن، به هیچ کار کشور و جامعه کاری نداشتن و از هیچ حادثهای، پیشآمدی، اتفاق خوب یا بدی خبر نداشتن، انسان را از جریان دور میکند. ما مرجع مردم هم هستیم؛ یعنی مورد مراجعهی مردمیم و اگر خدای نکرده یک علامت غلط نشان بدهیم، یا یک چیزی که مطلوب دشمن است بر زبان ما جاری بشود، ببینید چقدر خسارت وارد میکند. بنابراین، یک وظیفهی مهمی که امروز ماها داریم، ارتباط با سیاست است. کنارهگیری از سیاست درست نیست و کار روحانی شیعه نیست.۱۳۸۵/۸/۱۷
@talabeasr