📮 #توییت
⭕️ مجید شاکری، کارشناس مسائل اقتصادی:
🔹دوستانى كه با CGT مى خواهند رشد قيمت مسكن را كنترل كنند، عقلا بايد هوادار #مولدسازى باشند.CGT بدون افزايش عرضه زمين شهرى، منجر به افزايش قيمت مسكن مى شود و اگر يك مسير براى عرضه زمين شهرى وجود داشته باشد يا به جابجايي تقاضاي ادارى از بافت مسكونى منجر شود، همين مولد سازى است.
▪️پ.ن:
🔹منظور از CGT، طرح #مالیات_بر_عایدی_سرمایه است./کانال رصد تحلیل های روز
@tahlilhayeeghtesadi
ثمرات سفر رئیس جمهور به چین
امیر دلیری کارشناس اقتصادی و معاون اسبق وزارت اقتصاد:
(با بیان این که امضاء سند همکاری با چین، راه را برای ایجاد یک واحد پولی مشترک باز خواهد کرد) سرمایهگذاری مستقیم چین در بخشهای مهم اقتصادی ایران پاسخ مناسبی به اقدامات ایذائی آمریکاست.
(با بیان اینکه پیشنهاد همکاریهای بلندمدت ایران و چین ابتدا در سفر رییس جمهور چین به ایران در بهمن سال 94 و در پی ملاقات با رهبر فرزانه انقلاب اسلامی مطرح گردید) این سند در زمانی به امضاء رسید که ایران در اوج تحریمهای یکجانبه و تحت فشارهای حداکثری در سه سال گذشته آمریکا قرار داشته است، این تحریمها حتی برای واردات دارو در شرایط ویژه کرونایی بهواسطه بستن کلیه ارتباطات بانکی، بیمهای و جلوگیری از هرگونه تبادل و انتقال ارز، فشار زیادی به بخش واردات و صادرات ایران وارد کرد. بهرغم تحمل فشارهای همهجانبه به اقشار مختلف جامعه با درآمدهای کم و متوسط بهعلت تشدید افزایش نرخ تورم و کاهش مجدد ارزش پول ملی، کشور از پوسته سخت فشارهای اقتصادی بیرون آمد و مشکلات عمده را با اهرم مقاومت پشتسر گذاشته است.
سند راهبردی همکاریهای درازمدت بین جمهوری اسلامی ایران و چین در شرایطی امضاء شد که آمریکا تحریمهای ظالمانه وضعشده توسط ترامپ بهمنظور وارد آوردن فشارهای حداکثری را لغو نکرده و تحریمهای خود را به دو کشور روسیه و چین تعمیم داده است، لذا امضاء این سند راهبردی، بهترین فرصت و موقعیت سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی را برای دو کشور فراهم کرده است. تقویت این بلوکبندی با کشور روسیه و هند و پیوستن کشورهای همسو مانند عراق، افغانستان، پاکستان و کشورهای تازه استقلالیافته شوروی سابق در گامهای بعدی، آرایش جدیدی را در جهت تقویت همکاریهای دوجانبه و چندجانبه در سطوح مختلف برای این کشورها برقرار مینماید.
امضاء این سند باعث تقویت همکاریهای اقتصادی، پولی و مالی و تجارت فیمابین خواهد شد. درباره جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی و سرمایهگذاریهای مشترک بین شرکتهای خصوصی و دولتی دو کشور که یکی از محورهای اصلی این سند همکاری است، مقرر شده است کشور چین مبلغ 280 الی 400 میلیارد دلار در بخش صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ایران سرمایهگذاری کند. درحالی که آمریکا کشورها را از سرمایهگذاری مستقیم در ایران میترساند، سرمایهگذاری مستقیم چین در بخشهای مهم اقتصادی پاسخ مناسبی به اقدامات ایذائی آمریکا است./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
طلبه انقلابی | سجاد امیری
ثمرات سفر رئیس جمهور به چین امیر دلیری کارشناس اقتصادی و معاون اسبق وزارت اقتصاد: (با بیان این که
محور اصلی دیگر در سند راهبردی، ایجاد شاهراههای متعدد اقتصادی که یکی از مهمترین آن گذر از کشورهای چین، هند، پاکستان و سرانجام ایران است. شاهراه مهم دیگر عبور از چین، قیرقیزستان، قزاقستان، ترکمنستان، ایران و سپس به ترکیه و اروپا است. این مسیرهای بزرگراهی، دسترسی کشورها را به بازارهای هدف بسیار نزدیک و پرمنفعت مینماید و موجب ایجاد اشتغال در کشورهایی که در مسیر این شاهراهها قرار میگیرند، از قبل درآمدزایی بهسبب ترانزیت کالا و عرضه آن خواهد شد.
نکته مهم دیگر اینکه امضاء این سند، موجب تقویت و فعال شدن اتحادیه کشورهای عضو در بانک سرمایهگذاری زیربنایی آسیایی خواهد شد و راه را برای ایجاد یک واحد پولی مشترک باز خواهد گذاشت.
با توجه به وجود سلطه دلار در مبادلات ارزی بینالمللی و سوءاستفاده آمریکا از مزیت سلطه دلار در تبادلات ارزی تجارت جهانی، ایجاد یک واحد پولی مشترک بین کشورهای عضو این بلوکبندی جدید یا مبادله پولهای ملی در مبادلات دوجانبه و چندجانبه، سلطه دلار را از معاملات این کشورها برمیدارد، لذا یکی از اهرمهای فشار آمریکا از کشورهای عضو برداشته میشود، بنابراین دیپلماسی سیاسی و اقتصادی کشورهای مطرح در این بلوکبندی جدید، باید هرچه سریعتر مشابه سند بلندمدت همکاریهای همهجانبه ایران و چین را در دستور کار خود قرار دهند و ضمن انعقاد سند همکاری دوجانبه، یک سند همکاری بلندمدت چندجانبه در کلیه زمینههای سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی بین کشورهای عضو امضاء شود، مسلماً امضاء این سند همکاری بین کشورهای ایران، چین، روسیه و هند و متعاقب آن با کشورهای پاکستان، عراق، افغانستان و کشورهای اقماری شوروی سابق، با ایجاد یک قدرت اقتصادی بزرگ با جمعیت بیش از 40 درصد جهان و داشتن رتبه اول صادرات و واردات جهان در این بلوکبندی، قدرت بازدارندگی بزرگی مقابل قدرتهای سلطهگر جهانی ایجاد خواهد کرد و جهان امنتر از گذشته خواهد شد./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
تسهیل بازگشت کارآفرینان ایرانی خارج از کشور
🔹معاون توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی معاونت علمی: معاونت علمی در برنامه «کانکت» خود با ۱۰۰ پایگاه داخلی به عنوان میزبان نخبگان خارج از کشور قرارداد دارد و در ۵ سال گذشته نزدیک به ۹۷۰۰ نفر در این سامانه اپلای کردند.
🔹ایرانیان خارج از کشور میتوانند با انجام پروژههای فناورانه از خدمت سربازی هم معاف شوند. در اسفند سال ۱۳۹۹ با دستور مقام معظم رهبری این مجوز را دریافت کردیم که سالانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر از افراد سطح بالا با شاخصههایی که احصا شده و کاملاً مشخص است، پروژههایی را در خارج از کشور انجام دهند و کارت معافیت خدمت سربازی دریافت کنند./تسنیم
http://tn.ai/2852294
@tahlilhayeeghtesadi
محصولات لبنی ایران برای اولین بار وارد بازار ژاپن شد
🔹با گذراندن آزمونهای بهداشتی و تضمین کیفیتی کشور ژاپن و تنظیم پروتکلهای بهداشتی و کیفی میان دولتهای دو کشور برای اولین بار لبنیات ایران وارد بازار ژاپن شد.
🔹در فاز اول معادل ۱۵۰۰ تن شیر خام، فروآوردههای لبنی به این کشور صادر میشود./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
🔺توافق فنی برای فاز دوم توسعه میدان یادآوران با شرکت سینوپک چین نهایی شد/ تمایل چینیها برای سرمایهگذاری در ایران-الانجی
🔹فریدون کردزنگنه مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی نفت گفت: از زمان آغاز بهکار دولت سیزدهم مذاکراتی منظم با شرکت سینوپک چین درباره گام دوم توسعه میدان یادآوران در قالب قرارداد بیع متقابل به ارزش بیش از ۳ میلیارد دلار داشتهایم که به نهایی شدن توافقهای فنی و رسیدن به مرحله دریافت مجوزها انجامید و شرکتهای چینی هیچگاه بهصورت رسمی از این مذاکرات خارج نشدهاند.
🔹وی افزود: مرحله نخست میدان نفتی یادآوران پیش از این از سوی سینوپک در سال ۹۵ با ظرفیت ۱۱۰ هزار بشکه در روز تکمیل شد و در حال بهرهبرداری است. بر اساس مذاکرات با این شرکت قرار بود مرحله دوم توسعه این میدان مشترک نیز به این شرکت واگذار شود، اما متأسفانه در آن مقطع زمانی وزیر پیشین نفت، مذاکرات را متوقف کرد.
🔹کردزنگنه گفت: در آخرین مذاکراتی که با یکی از شرکتهای بزرگ چینی داشتیم، این شرکت حاضر به سرمایهگذاری سه به یک (یک سهم ایران سه سهم چین) در پروژه ایران الانجی با استفاده از خط اعتباری چین - ایران شده است./خط انرژی
@tahlilhayeeghtesadi
۲۰ تفاهمنامه اقتصادی ایران با چین امضا میشود
وزیر اقتصاد در گفتوگو با تسنیم:
🔹در سفر رئیسجمهور به چین نزدیک به ۲۰ تفاهمنامه عملیاتی برای اجرایی شدن سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین نهایی میشود.
🔹همچنین هیاتهای دو کشور درباره طرح های مشترک همکاری به توافق رسیدند که در این سفر رسما امضا و نهایی خواهد شد.
🔹با توجه به اینکه چین از بزرگترین خریداران نفت ایران است و کشورمان میتواند منابع ارزی قابل توجهی از قبال صادرات به دست آورد، این تعاملات فرصت مناسبی است که از ظرفیت فناوری و تکنولوژی چینی در پروژههای اولویت دار استفاده کنیم که فهرست پروژهها نهایی در این مورد نهایی شده است.
🔹در حوزه مناسبات بانکی و تعاملات ارزی و رفع برخی مشکلات گمرکی بین دو کشور هم توافقات انجام شده و امیدواریم با تایید آنها در این سفر توسط مقامات عالی دو کشور شاهد تسریع و تسهیل مراودات باشیم.
@tahlilhayeeghtesadi
دفتر اتاق بازرگانی بینالمللی ایران در چین بازگشایی شد
🔹رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با قدردانی از همکاریهای بلند مدت اتاق بازرگانی بینالمللی و شورای توسعه تجارت بینالمللی چین، از بازگشایی دفتر نمایندگی این اتاق در چین برای ارتباط مستمر با همکاران چینی و ارائه خدمات به فعالین اقتصادی خبر داد./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
دیدار روسای جمهوری ایران و چین
«رئیسی» در دیدار با «جین پینگ»:
🔹اجرای سند جامع مشارکت راهبردی میان ایران و چین اقدامی مهم در جهت تثبیت ثبات در منطقه است.
🔹توسعه روابط ایران و چین رو به جلو بوده است، اما آنچه انجام شده با آنچه که باید انجام میپذیرفته فاصله دارد و برای جبران این عقبماندگی باید گامهای بلندتری برداشت.
🔹از ابتکار رئیس جمهور چین در ارائه طرح «کمربند-راه» استقبال و آمادگی ایران برای اجرایی شدن این طرح را اعلام میکنیم.
رئیسجمهور چین:
🔸چین قاطعانه معتقد به توسعه روابط با ایران است
🔸دولت چین برای حمایت از شرکتهایی که تمایل به سرمایهگذاری در ایران اعلام آمادگی میکند.
🔸همچنین برای توسعه همکاریها در زمینه تجارت و ترانزیت و مناسبات فرهنگی با ایران آمادگی کامل داریم./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
📸 کل پولهای بلوکهشده برای قرعهکشی اخیر ایرانخودرو تقریبا معادل ارزش سهام این شرکت در بورس است./فارس
@tahlilhayeeghtesadi
مقامهای اطلاعاتی آمریکا: ایران به رهبر دنیا در تولید پهپادهای ارزان تبدیل شده است
🔹روزنامه انگلیسی گاردین: مقامهای آمریکا گزارشی را از رده محرمانه خارج کردند که نشان میدهد پهپادهایی که روسیه در جنگ اوکراین استفاده میکند تمام ویژگیهای پهپادهای ایران را دارد.
🔹هدف آمریکا از این کار متقاعدکردن طرفهایی است که به استفاده از پهپادهای ایران در جنگ اوکراین با تردید نگاه میکنند. یک مقام آمریکایی تهران را یک رهبر جهانی در تولید پهپادهای ارزان و موثر توصیف کرده است.
🔹تحلیلگران دستگاههای اطلاعاتی آمریکا میگویند باورشان این است که تهران درحال گردآوری نتایج استفاده پهپادهایش در اوکراین است و احتمالاً درسهای ارزشمندی برای بهبود عملکرد پهپادهای خودش گرفته است./فارس
@tahlilhayeeghtesadi
عراق: برای خرید گاز و برق از ایران معافیت داریم
🔹وزیر خارجه عراق: برای واردات گاز و برق از ایران از آمریکا چراغ سبز دریافت کردهایم./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi