مبین|رئیس سازمان امور مالیاتی: اگر پزشکی از شما خواست تا پول ویزیت را کارت به کارت کنید، اطلاعات کارت را از طریق سامانه سوتزنی(intamedia.ir)یا شماره ۱۵۲۶ به ما بدهید.
@tahlilhayeeghtesadi
طلبه انقلابی | سجاد امیری
۲۴ میلیون نفر در کشور شاغلاند/ آغاز مرحله جدید هوشمندسازی یارانه آرد «سید احسان خاندوزی» سخنگوی اق
وزیر اقتصاد: #مولدسازی از وزارتخانههای جهاد کشاورزی و آموزشوپرورش آغاز میشود.
مولدسازی و اجرای قانون در یک اتاق شیشهای و پیش چشم ۸۵ میلیون نفر انجام خواهد شد./فارس
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فرق #مولدسازی داراییهای دولت با خصوصیسازی چیست؟/فارس
@tahlilhayeeghtesadi
عربستان انحصار دلار را کنار میگذارد/ پیامدهای ژئوپلیتیک پایان عصر دلار نفتی برای واشنگتن
اعلام عربستان مبنی بر فروش نفت به ارزهای غیردلاری، نشان دهنده کاهش تاثیرگذاری نقش دلار در بازار نفت و به نوعی آغازی بر پایان دلار نفتی است.
این تصمیم ریاض علاوه بر تغییرات در نظام ارزی جهانی، پیامدهای ژئوپلیتیکی مانند حرکت به سمت شرق و کشورهای عضو بریکس را دارد. این موضوع میتواند سیاستهای آمریکا در غرب آسیا را تحت تاثیر قرار میدهد.
به گزارش مسیر اقتصاد در ۱۷ ژانویه، وزیر دارایی عربستان، محمد الجدان، اعلام کرد که دولت سعودی آماده فروش نفت به ارزهایی غیر از دلار است.
به باور کارشناسان اگر رژیم سعودی این تصمیم را اجرایی کند، نشان دهنده دور شدن از دلار به عنوان ارز غالب در پرداختهای جهانی نفت یا به پایان اصطلاح دلار نفتی است.
پایان پترودلار در واقع باعث تضعیف دلار خواهد شد، حتی اگر ضربه مهلک نباشد.
علاوه بر این، نادیده گرفتن وضعیت دلار نفتی بسیار سادهلوحانه است چون این وضعیت پیامدهای ژئوپلیتیکی نیز دارد، یعنی اظهارات عربستان در مورد دلار نشان میدهد که سعودیها دیگر اتحاد خود با ایالات متحده را به اندازه دهه ۱۹۷۰ مهم نمیدانند که احتمالا مشکل فوری ژئوپلیتیکی برای واشنگتن باشد.
... در سال ۱۹۷۴، جریان سیل دلار از ایالات متحده به عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت، راهحلی را ارائه کرد. نیکسون توافق کرد که ایالات متحده در ازای خرید نفت عربستان سعودی، کمکهای نظامی و تجهیزات سعودی را نیز تأمین میکند و در مقابل، سعودیها از دلارهای خود برای خرید اوراق خزانه آمریکا و کمک به تامین مالی کسری بودجه آمریکا استفاده خواهند کرد.
از نقطه نظر مالی، احتمالا این نتیجه برد-برد باشد، یعنی سعودیها در برابر دشمنان ژئوپلیتیکی خود حمایت میشوند و ایالات متحده مکان جدیدی برای تخلیه مقادیر زیادی از بدهیهای دولتی را پیدا خواهد کرد.
علاوه بر این، سعودیها میتوانند دلارهای خود را در سرمایه گذاری های نسبتا مطمئن و قابل اعتماد در ایالات متحده پارک کنند که به «بازیافت دلارهای نفتی» معروف شد. در واقع، ایالات متحده با هزینه نفت، تقاضای جدیدی برای بدهی و دلار آمریکا ایجاد کرد.
با گذشت زمان و به لطف تسلط عربستان سعودی در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، چیرگی دلار به کل اوپک تعمیم یافت، یعنی دلار ارز ترجیحی برای خرید نفت در سراسر جهان شد.
قرارداد دلاری نفتی در دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ اهمیت ویژهای داشت، چون عربستان و کشورهای اوپک بیش از اکنون کنترل تجارت نفت را در اختیار داشتند. همچنین منافع ایالات متحده را به منافع سعودی پیوند داد و دشمنی ایالات متحده را با رقبای سنتی سعودی مانند ایران تشدید کرد.
با این حال، از نظر نقش اقتصادی، دلار نفتی همیشه نوعی «یورودلار» بوده است. یورودلارها، دلارهای آمریکا هستند که در حسابهای سپرده مدتدار در بانکهای خارج از ایالات متحده یا حتی سپرده دلاری که توسط یک بانک خارجی در ایالات متحده نگهداری میشود. بنابراین هیچ ارتباطی با واحد پول یورو ندارد و محدود به دلارهای موجود در اروپا نیست. یعنی سپردههای دلاری هستند که مشمول مقررات مشابه دلارهای ایالات متحده نیستند که توسط بانکهای آمریکایی نگهداری و یا توسط FDIC (شرکت بیمه سپردههای فدرال) تضمین میشوند.
مبادلات یورودلار بسیار زیاد بوده اگرچه تعیین مقدار دقیق آن دشوار است. یک برآورد داراییهای یورودلار را حدود ۱۲ تریلیون دلار تخمین میزند، باید توجه داشت که کل داراییهای بانکهای ایالات متحده حدود ۲۲ تریلیون دلار است یا به عبارت دیگر، بانکداری دلاری خارج از کشور حدود نیمی از کل ایالات متحده است. بنابراین، اقتصاد یورودلار بسیار بزرگ بوده و این «منطقه دلاری» نیز جزء کلیدی بسیاری از اقتصادهای پیشرو جهان است، چون نیمی یا بیشتر اقتصاد جهان در آن منطقه قرار دارد.
در مقابل، در سال ۲۰۲۰ تجارت سالانه دلارهای نفتی کمتر از ۳.۵ تریلیون دلار بود. البته این رقم ناچیز نیست اما کاهش قابل توجه در این مقدار باعث ریزش تقاضای جهانی برای دلار نخواهد شد.
با این وجود، میتوان نتیجه گرفت که پایان دلار نفتی بخشی از روند بزرگتر و مهمتر دور شدن از دلار است.
اندازه نسبی بازار یورودلار از سال ۲۰۰۸ کاهش یافته و از اوج خود یعنی ۸۷ درصد اندازه سیستم بانکی ایالات متحده به زیر ۶۰ درصد کاهش یافته است.
در همین حال، سهم دلار آمریکا در ذخایر بانکهای مرکزی خارجی کاهش یافته و از ۷۱ درصد بیست سال پیش به ۶۰ درصد کنونی رسیده که پایینترین سطح در ۲۵ سال اخیر است. باید در نظر داشت که اخیرا روسیه، چین و هند تمایل به رهایی اقتصاد جهانی از دلار هستند.
[ادامه از پیام قبل]
پیامد ژئوپلیتیکی پایان دلارهای نفتی
... عربستان سعودی علاوه بر این که دیگر به دلار وابسته نیست، اخیراً آمادگی خود را برای پیوستن به کشورهای گروه بریکس شامل کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی اعلام کرده است.
این تغییر که در راستای منافع استراتژیک عربستان است، به طور بالقوه تهدیدی فوری برای منافع استراتژیک ایالات متحده خواهد بود، چون دولت ایالات متحده به تسلط بر کل منطقه خلیج فارس از طریق روابط ایالات متحده با عربستان عادت کرده است.
در مجموع، رویگردانی عربستان از دلار نفتی این تغییرات ژئوپلیتیکی را بزرگتر خواهد کرد و تهدیدی برای استاندارد زندگی آمریکایی است، اما برای پایان دادن به نقش دلار کافی نیست. باید توجه داشت که پوند استرلینگ پس از سقوط خود از جایگاه نخست خود به عنوان ارز ذخیره جهانی ترجیحی، وجود خود را از دست نداد اما قدرت آن بسیار کاهش یافت، اکنون به نظر میرسد دلار نیز در همین مسیر حرکت میکند./اوراسیا ریویو
#افول_غرب
#افول_امریکا
#پایان_دلار
@tahlilhayeeghtesadi
نظر سازمان اداری و استخدامی در خصوص نحوه افزایش حقوق سال ۱۴۰۲ چه بود؟
لطیفی، رییس سازمان اداری و استخدامی کشور؛
🔹 پیشنهاد ما افزایش دو میلیون تومان معادل ۶۰۰۰ امتیاز بود که برای همه کارکنان دولتی این مقدار اضافه میشد و ردیف فوق العاده ترمیم از ۳ هزار امتیاز به ۹ هزار امتیاز تغییر کند.
🔹 برداشت ما این بود که اگر بخواهیم نظام عادلانه جبران خدماتی را داشته باشیم به مرور زمان باید از این الگوی ردیف جدید ترمیم حقوق استفاده کنیم، تا بتوانیم کم کم فضا را مدیریت کنیم و فاصله حداقل و حداکثر را در بخش دولتی نسبت به آنچه که الان است، کمتر کنیم./شناسنامه قانون
https://shenasname.ir/?p=51089
@tahlilhayeeghtesadi
💢ایران ۹۰ درصد بازار جهانی زعفران را در اختیار دارد
🔸مدیر دفتر گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی :
🔹۱۲۲ هزار هکتار از اراضی کشور به کاشت و تولید زعفران اختصاصی یافته است که از این میزان ۴۰۰ تن زعفران تولید میشود.
🔹ایران ۹۰ درصد بازار جهانی زعفران را در اختیار دارد که زعفران تولیدی را به کشورهای مختلف صادر میکند./خبرگزاری صداوسیما
@tahlilhayeeghtesadi
بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان، دلار را از معاملات خود حذف کرد
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، بایننس که بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال جهان از نظر حجم معاملات محسوب میشود، اعلام کرد که از روز چهارشنبه سپردهگذاریها و برداشتها به دلار آمریکا را متوقف میکند.
یکی از سخنگویان شرکت بایننس Binance روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: ما از 8 فوریه بهطور موقت نقل و انتقالات بانکی به دلار را به حالت تعلیق در میآوریم، مشتریانی که تحت تأثیر قرار میگیرند، مستقیماً از این موضوع مطلع میشوند.
این شرکت درباره تصمیم خود توضیحی نداد، اما تأکید کرد که "بهسختی تلاش میکند خدمات خود را در اسرع وقت از سر بگیرد."
طبق این بیانیه، فقط 0.01 درصد از کاربران فعال ماهانه صرافی بایننس از نقل و انتقالات بانکی به دلار آمریکا استفاده میکنند.
سخنگوی بایننس گفت: در این میان، سایر روشهای خرید و فروش ارز رمزنگاریشده تحت تأثیر قرار نمیگیرند، از جمله نقل و انتقالات بانکی با استفاده از یکی از ارزهای ثابت دیگر که توسط بایننس پشتیبانی شده است (شامل یورو)، خرید و فروش ارز رمزنگاریشده از طریق کارت اعتباری، کارت نقدی، گوگل پی Google Pay و اپل پی Apple Pay و همچنین از طریق بازار بایننس P2P.
بر اساس دادههای شرکت آرخام اینتلیجنس Arkham Intelligence، این خبر باعث افزایش جریان خروجی ارزهای پایدار با دلار از کیفپولهای رمزارز بایننس شد.
با این حال، دادههای DefiLlama نشان میدهد که خروج خالص دلار آمریکا از این صرافی در روز دوشنبه تنها به 172 میلیون دلار رسیده است، در حالی که داراییهای ارز دیجیتال بایننس حدود 42.2 میلیارد دلار است.
سخنگوی بایننس خاطرنشان کرد که این پلتفرم «هنوز در مورد سپردههای مثبت خالص است».
در عین حال، نمایندگی بایننس در ایالات متحده در توییتی اعلام کرد که تحت تأثیر این اقدام قرار نخواهد گرفت. با توجه به اینکه صرافی اصلی بایننس به کاربران آمریکایی خدمات نمیدهد، این اقدام فقط برای آن دسته از مشتریان غیرآمریکایی اعمال میشود که انتقال پول به ارز ایالات متحده را انتخاب کردهاند./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
مراودات مالی ۲۰ میلیارد و ۴۵۱ میلیون دلاری ایران با بانک های خارجی
بانک تسویه حسابهای بینالمللی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد: میزان سپردههای ایران نزد بانکها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سهماهه سوم 2022 برابر با 18 میلیارد و 586 میلیون دلار بوده است. سپردههای ایران نزد این بانکها و موسسات نسبت به مدت مشابه سال 2021 با رشد 7 درصدی مواجه شده است.
در پایان سه ماهه سوم 2021 کل سپردههای ایران نزد بانکها و موسسات خارجی 17 میلیارد و 447 میلیون دلار اعلام شده بود.
از کل سپردههای ایران نزد بانکها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سهماهه سوم 2022 بالغ بر 9 میلیارد و 846 میلیون دلار نزد بانکهای خارجی و بقیه نزد مؤسسات مالی غیربانکی قرار داشته است.
بانک تسویه حسابهای بینالمللی از نگهداری 40 درصدی سپردههای خارجی ایران برابر با 7 میلیارد و 396 میلیون دلار در قالب یورو خبر داده است. سهم دلار 270 میلیون دلار و ین ژاپن 1 میلیارد و 403 میلیون دلار بوده است.
بر اساس این گزارش تعهدات ایران در برابر بانکها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سهماهه سوم 2022 نیز با رشد 27 درصدی نسبت به مدت مشابه سال 2021 مواجه شده و به 1 میلیارد و 865 میلیون دلار رسیده است. تعهدات ایران نزد این بانکها در سه ماهه سوم 2021 بالغ بر یک میلیارد و 462 میلیون دلار بوده است.
از کل تعهدات ایران نزد بانکها و موسسات خارجی در سه ماهه سوم 2022 بالغ بر 828 میلیون دلار مربوط به تعهدات ایران در برابر بانکها بوده است. همچنین 1 میلیارد و 536 میلیون دلار از تعهدات ایران در قالب یورو و 9 میلیون دلار در قالب دلار بوده است.
بر اساس این گزارش کل مراودات مالی ایران با بانکها و موسسات مالی خارجی در پایان سه ماهه سوم 2022 با رشد 8 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن مواجه شده و به 20 میلیارد و 451 میلیون دلار رسیده است. در مدت مشابه سال 2021 مراودات خارجی ایران 18 میلیارد و 909 میلیون دلار گزارش شده بود.
مقر اصلی بانک تسویه حسابهای بینالمللی در شهر «بازل» در سوییس میباشد و گزارشهای آن تحت عنوان «بانکداری بینالمللی و تحولات بازار مالی» چهار بار در سال منتشر میشود.
در این گزارشها سپردهها و تعهدهای مجموعهای از بانکها و مؤسسههای مالی غیربانکی متعلق به 44 کشور دنیا که عمدتاً اروپایی هستند عرضه میشود./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
افزایش سقف فروش ارز ابزاری برای مدیریت بازار
محمدرضا موسوی؛ تحلیلگر پول و ارز در گفتگو با ایبِنا:
🔹بازار غیر رسمی ارز ناهمگن است و افراد با انگیزههای متفاوتی در این بازار حضور دارند. تعدادی از تقاضاهای موجود در بازارغیررسمی برای حفظ ارزش پول است، در کل باید بگوییم که برای اصلاح روند نرخ ارز نیاز به یک سلسله اقدامات در کنار هم است.
🔹 افزایش سقف فروش ارز سیاست درست بانک مرکزی بود تا از این طریق بتواند نیازهای متقاضیان واقعی را تامین و بازار را مدیریت کند./ایبِنا
www.ibena.ir/000c6Q
@tahlilhayeeghtesadi
🔺سریال تکراری گافهای اقتصاد آنلاین/ آموزش تفاوت «ظرفیت تولید» با «تولید عملیاتی» نفت!
🔹اقتصاد آنلاین در آخرین ورژن گافهای خود، نسبت به کاهش ۸۰۰ هزار بشکهای تولید نفت در دولت سیزدهم انتقاد کرده است.
🔹ماجرا از این قرار است که جواد اوجی وزیر نفت در مصاحبهای عنوان کرده بود که «ظرفیت تولید» نفت ایران به ۳.۸ میلیون بشکه رسیده است و اخیرا نیز در مصاحبهای از رسیدن «تولید عملیاتی» نفت به روزانه ۳ میلیون بشکه خبر داده است.
🔹حال اقتصاد آنلاین که تفاوت «ظرفیت تولید» با «تولید عملیاتی» نفت را نمیداند تصور کرده، تولید نفت ایران ۸۰۰ هزار بشکه کاهش داشته است! به زبان ساده «ظرفیت تولید» به عددی گفته میشود که ایران توانایی تولید آن را دارد و «تولید عملیاتی» عددی است که ایران هماکنون تولید میکند.
🔹طبیعتا تولید عملیاتی کوچکتر مساوی ظرفیت تولید است، زیرا به دلیل تحریمها ایران نمیتواند از تمام ظرفیت خود برای تولید و صادرات نفت استفاده کند. قضاوت اینکه گافهای اقتصاد آنلاین از روی بیسوادی است یا یک پروژه رسانهای با مخاطب./خط انرژی
@tahlilhayeeghtesadi
📊تغییرات تعداد واحدهای درج شده در پروانههای ساختمانی
📝فرهیختگان نوشت:
🔹گرچه در تابستان امسال میانگین رشد ساختوساز (تعداد واحدهای درج شده در پروانههای ساختمانی) 4.6درصد در کل کشور بوده اما در 11 استان رشد ساختوساز نسبت به تابستان سال 1400 منفی و در دو استان نیز این مقدار بین 1 تا 4.5درصد بوده است (استانهای آذربایجانشرقی و زنجان).
🔹براساس این آمارها، در استانهای سمنان، آذربایجانغربی، اصفهان، اردبیل، گیلان، قزوین، مازندران، هرمزگان، بوشهر، البرز و سیستانوبلوچستان ساختوساز در تابستان امسال کاهش 6.4 تا 59درصدی داشته است.
🔹این آمارها نشان میدهد بالاترین کاهش ساختوساز در تابستان امسال در استان سیستانوبلوچستان، البرز و بوشهر به ترتیب 59، 51 و 47 درصد بوده است./کانال رصد تحلیل های روز
@tahlilhayeeghtesadi