ایران سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم جهان شد
🔹فائو از رشد ۲۸ درصدی تولید گندم ایران در سال ۲۰۲۲ خبر داد و ایران را سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم جهان در این سال معرفی کرد.
🔹فائو همچنین پیشبینی کرده است ایران در سال جاری ۱۳ میلیون تن گندم تولید کند که این رقم نسبت به سال ۲۰۲۲ تغییری نخواهد داشت./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
سهم دستمزد در قیمت کالاها بیش از ۹ درصد است
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار:
🔹برای افزایش حقوق باید تورم کنترل شود، چرا که عدم کنترل تورم هم به بخش کارفرمایی و هم کارگری آسیب میزند. ما به دنبال این هستیم که افزایشها به نحوی باشد که روی زندگی مردم اثر مثبت بگذارد.
🔹حجم عمده اشتغال کشور متعلق به کارگاههای خرد و کوچک است. مشکل اصلی این است که حمایت از این بخش که بزرگ است، بسیار اندک است.
🔹در شورای عالی کار اعلام میکردند سهم دستمزد در قیمت تمام شده ۷ تا ۹ درصد است. اما بررسیهایی که جامعه کارفرمایی داشته است نشان دهنده این است که سهم دستمزد در قیمت تمام شده بیشتر است./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
سخنگوی دولت: بسته ارزی مشخصی از مجلس دریافت نشده است
بهادری جهرمی:
(در خصوص محتوای بسته پیشنهادی ارزی مجلس به دولت) چنین بستهای به دولت تحویل نشده است و در صورتی که مجلس طرح مشخصی برای مدیریت ارز داشته باشد، در دولت بررسی خواهد شد.
(ضمن استقبال از هرگونه پیشنهاد و ارائه راهکار برای موضوعات جاری کشور از سوی مجلس) مجلس یک جایگاه قانونی دارد و مسیر ارائه پیشنهاد از سوی مجلس شورای اسلامی ارائه طرح و بررسی کارشناسی آن در کمیسیونها و تصویب در صحن مجلس است.
پیشنهادات مختلف و متعددی از سوی بسیاری کارشناسان اقتصادی یا نمایندگان محترم مجلس و فعالان اقتصادی در جلسات مختلف مطرح میشود که طبیعتا در بسیاری موارد متعارض یا دارای جهتگیریهای کاملا متفاوت با هم هستند.
اگر پیشنهادی از سوی ریاست محترم مجلس تهیه شده میتواند در قالب یک طرح و باقید فوریت در مجلس تصویب و به تأیید شورای نگهبان برسد. دولت نیز از جایگاه قانونی و ریلگذاری کارشناسی نمایندگان محترم مجلس همانند گذشته استقبال میکند.
همچنین ظرفیت جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی نیز وجود دارد که چنانچه طرح مدوّنی وجود داشته باشد، میتواند در آنجا بررسی شود.
البته در چند جلسه اخیر این شورا، جزئیات بسته ارزی دولت که بانک مرکزی تهیه کرده بود، با دقت و با بحث و نظر همه اعضاء مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید. که در حال اجرا از سوی بانک مرکزی و سایر بخشهای مرتبط با حوزه تامین، توزیع و مدیریت منابع ارزی است./تسنیم
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦 زمینه حضور صنعتیسازان در نهضت ملی مسکن فراهم میشود
🔸وزیر راه و شهرسازی:
🔹واگذاری زمین و تسهیلات بانکی به شرکتهای فعال صعنتیسازی ساختمان، وجود دارد.
🔹این شرکتها میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند و به اندازه مشارکتشان از واحدهای ساخته شده سهم ببرند./خبرگزاری صداوسیما
@tahlilhayeeghtesadi
📌 مجلس از مصوبه اقتصادی سران قوا حمایت میکند/ چشمانداز کاهش قیمت دلار
شهباز حسن پور بیگلری؛ نائب رئیس کمیسیون اقتصادی در گفتگو با ایبِنا:
🔹 یکی از راههای مدیریت نرخ ارز، عرضه ارز صادرکنندگان در مرکز مبادله ایران است. مصوبه جدید شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا که براساس آن شرکتهای فولادی و پتروشیمی باید صد در صد ارز خود را به مرکز مبادله ایران عرضه کنند مثبت ارزیابی میشود، اما باید در نظر داشت که برای اشتیاق به انجام آن و تکرار نیاز به تشویق است.
🔹 این کار را میتوان در حوزههای مختلفی مانند خشکبار، محصولات کشاورزی و ... داشت و چنانچه براساس برنامه منظم با دوراندیشی صورت گیرد، هیچ زیانی وارد نخواهد کرد.
🔹 مجلس از مصوبه اقتصادی سران قوا حمایت میکند و برای کاهش قیمت دلارهم اقداماتی شروع شده، امید میرود تا هر چه سریعتر به نتیجه برسد و از نگرانی مردم کاسته شود./ایبِنا
@tahlilhayeeghtesadi
💢صندوقهای قرض الحسنه بزرگتر خواهند شد
🔸دبیرکل بانک مرکزی:
🔹با مصوبات جدید درباره صندوقهای قرض الحسنه که در اوایل سال ۱۴۰۲ اتفاق خواهد افتاد، صندوقهای قرض الحسنه بزرگتر و کاراتر خواهند شد.
🔹میتوان منابع وقفی را هم در بحث قرض الحسنه مطرح کرده تا راه جدیدی برای ارائه تسهیلات آسان باز شود./خبرگزاری صداوسیما
@tahlilhayeeghtesadi
5.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎦 ۲۳ هزار واحد مسکونی توسط رئیس جمهور به مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) در روستاها واگذار شد
رئیس جمهور در مراسم واگذاری ۲۳ هزار واحد مسکونی به مددجویان کمیته امداد:
🔹تلاش کنید تا پایان ۱۴۰۲ مددجوی بدون مسکن در روستاها نداشته باشیم. دولت هم همه مساعدت خود را برای اجرای این هدف بهکار میگیرد
🔹کمیته امداد در حوزه اشتغال نیز اقدامات خوبی انجام دادهاست./خبرگزاری صداوسیما
@tahlilhayeeghtesadi
7.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥چرا دِرهم برای ایران دردسرساز شد؟
🔹با وجود نوسانات مکرر نرخ ارز در کشور، کارشناسان اقتصادی به شناسایی ریشههای این نوسانات روی آوردهاند. نابسامانی در مدیریت درهم، یکی از ریشههای این اتفاق شناسایی شده. اما چطور میتوان از این مشکل گذر کرد؟/اقتصاد ما
@tahlilhayeeghtesadi
24.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️چرا #آقایی_دلار باید شکسته شود!
📍کلیپ ۵دقیقهای از ۸۰ درصد علم اقتصاد که در دانشگاهها به آن پرداخته نمیشود!
📍شیطان بزرگ چگونه با استحمار و استثمار، بر گردهی مردم جهان حکمرانی میکند!/علوم و جنگ شناختی
@tahlilhayeeghtesadi
⭕️ کارمندان دولتی و خصوصی دو برابر اصناف مالیات میدهند
▪️فرهیختگان:
🔹طی سال گذشته از ۱۷ هزار میلیارد تومان مالیات بخش مشاغل، ۱۱ هزار میلیارد تومان را اصناف و ۶ هزار میلیارد تومان را نیز مشاغل دیگری همچون وکلا، پزشکان و... پرداخت کردهاند.
🔹طی سال گذشته کارمندان دولتی و حاکمیتی درمجموع بیش ۳۷ هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت کردهاند که ۲۰.۳ هزار میلیارد تومان از آن را بخش عمومی و ۱۶.۸ هزار میلیارد تومان از آن را بخش خصوصی پرداخت کردهاند.
🔹در سال جاری نیز مجموع درآمد مالیاتی دولت از بخش مشاغل در ۱۱ ماهه حدود ۲۴.۳ همت و این میزان برای کارمندان ۴۵.۷ همت بوده است. به عبارتی، کارمندان نزدیک به ۲ برابر مشاغل مالیات میدهند./کانال رصد تحلیل های روز
@tahlilhayeeghtesadi
⭕️ قیمت خودرو و مواد اولیه آن چند برابر شده است؟
▪️خراسان:
🔹داده های پایگاه خبری بازار سرمایه ایران نشان می دهد که از سال 96 (قبل از شدت گرفتن تحریم ها) تا انتهای دی ماه 1401، قیمت خودرو بسیار کمتر از قیمت مواد اولیه آن، افزایش یافته است. با این اوصاف به نظر می رسد گره حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده خودرو با قیمت گذاری دستوری قابل گشودن نیست، چرا که موجب قفل شدن تولید خودرو شده است. به همین دلیل قیمت گذاری با در نظر گرفتن دو مولفه مهم بهای واقعی و همچنین رقابتی در دستور کار شورای رقابت قرار گرفته است./کانال رصد تحلیل های روز
@tahlilhayeeghtesadi
خاندوزی: نرخ تورم سال آینده کاهشی میشود/ معوقات بانکی در بانک های قرض الحسنه فقط ۰.۵ درصد است
سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد:
برنامه دولت و بانک مرکزی برای سال آینده کاهش نرخ تورم نسبت به امسال است و در بحث ارزی نیز با توجه به اختیاراتی که به بانک مرکزی داده شده، امیدواریم سال آینده شاهد نرخ تورم کمتری نسبت به امسال خواهیم بود.
(درباره افزایش سقف بودجه در مجلس) اصرار جدی دولت این است که همانطور که امسال موفق شدیم نسبت به سال قبل کسری بودجه منابع عمومی را کم کنیم، با وجود کسری بودجهای که در تبصره 14 و هدفمندی یارانهها وجود داشت و درخواست جدی ما از مجلس این است که طبق همین توافق و همکاری که پیش از این داشتیم سقف بودجه را افزایش ندهند و کمک میکند به تعامل مشترک دولت و مجلس که سال قبل موتور تورم از محل کسری بودجه را کنترل کنیم.
مزد خدمت به جای کارمزد در بانکهای قرض الحسنه مطرح شده و این نوع نگاه تحولی در بانکداری ایجاد خواهد کرد، این کار را بقیه بانکهای کشور نیز باید اجرا کنند و این مسیر اصلاحی بسیار مبارک است.
در کشور ما نزدیکی به منابع قدرت برای دسترسی به منابع بانکی قطعاً تأثیرگذار بوده و هر که نزدیکتر بوده سهم بیشتری داشته و هر که دورتر بوده دسترسی کمتری داشته است، اما دولت سیزدهم به دنبال شمولیت مالی برای عموم مردم است.
ما سیاستگذاران اقتصادی باید کاری کنیم تا فرهنگ سودهای غیرمولد و سوداگری باب نشود و باید به سمت فرهنگ نیکوکاری و قرض الحسنه رفته و عملاً با سوداگری و سفته بازی در بازارهای مصرفی مبارزه کرد./برنا
@tahlilhayeeghtesadi